Дарина Григорова на 25.02.2022 г.: Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Дарина Григорова на 25.02.2022 г.: Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Дарина Григорова, снимка: Ваня Филипова

Z-ащото…

Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 г. в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.

Ще кажете, това е трагедия, но е защита срещу сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни граждани всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 г. използва авиация срещу областната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по сградата с ракета, има видео с жертвите и ранените – вината им е, че не искат да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са виновни. Одеса 2 май 2014 г. – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са сутрин рано и вечер, извън работното време на “наблюдателите” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови граждани на двете републики почна евакуацията за Русия.

А как мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласуваха на референдума от 11 май 2014 г.

По официални данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо”, действащ 2014–2015 г. в Запорожка, а после в Луганска област. Осъдени през 2017 г. за безчинства, грабежи, убийства по особено жесток начин, на граждани, заподозрени в симпатии към “сепаратистите”. В мазето на гимназията в Приволие (предградие на Лисичанск) доброволците от майдана “Торнадо” оборудват камера за мъчения на местни жители, които са фиксирали на видео.

Ще кажете, стават такива военни престъпления, но не бива да се обобщава за всички доброволчески батальони, нищо че имат нацистка символика, това е само екзотика. Батальон “Азов” действа в Мариупол и там мястото за мъчения е в “библиотеката”. За зверствата срещу мирни граждани на батальона “Айдар” има доклад на “Амнести интернешънъл”.

Може би ще кажете, нали са разформировани тези батальони? Не, трансформирани са в Националната гвардия и са под контрола на Министъра на вътрешните работи Аваков.

Знаете ли колко хора изчезват в Украйна и колко са в затворите за политическа позиция, разбирай, за инакомислие, за недостатъчна русофобия? За липсата на разследване за убийството на журналиста и писателя Олеся Бузина, не се ли чудите? Татяна Монтян, адвокат, публицист, семейството й е в Киев, отчаяно смела жена, защитава такива съграждани, съдени за държавна измяна само заради симпатията им към Русия. Може да чуете доклада й пред Съвета за сигурност в ООН, сега от 17 февруари. С факти.

Но ако не ви се слуша "просепаратистка" украинка, вижте филма на Надя Савченко «UKRAINIAN LIVES MATTER» от миналата година, още е в тубата – за “незалежното” управление с американска помощ.

Z-ащо Русия чрез мащабна военна операция принуждава за мир тази антиукраинска власт?

Защото Европа не проля нито една пацифистка сълза тези 8 години “мирна война” за нито едно украинско, руско, донбаско дете, както за сръбските деца през 1999 г., списъкът е дълъг – списък на нарушено “международно право”. Защото се стигна дотам, че бивш клоун и настоящ украински президент да заявява на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен, че иска ядрен статут, на което висш еврочиновник гръмовно туитна: “No shopping in Milano!” – ценности.

 

Източник: Фейсбук

 

 

Коментари

 • !!!

  25 Фев 2022 14:27ч.

  След шизофренията на политиците, най-сетне се появи и здрав разум, при това с ценности. Не евроатлантически, а човешки !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, Дарина , респект за смелостта ви

  24 Фев 2024 20:37ч.

  Не малко са нефашизираните от пентагона, разумни и силни човеколюбци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Признателност и респект

  24 Фев 2024 23:42ч.

  Браво и благодаря Професор Дарина Григорова че Ви има ! България и българският народ се нуждаят от светли умове в тези мрачни времена !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  25 Фев 2024 6:58ч.

  Дано повече хора от по-трудно осмислящите разберат написаното и на идващите избори отидат да гласуват за да се свали сглобката от евроатлантици-русофоби и българофоби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  25 Фев 2022 14:30ч.

  Без коментар ! +1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Донецк и Луганск не признаха майдана/ преврата на Нюланд и сие

  24 Фев 2024 21:35ч.

  И затова спрямо тях се прилагат всички възможни "демократични" способи за демокранизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодилските сълзи на Европа

  25 Фев 2022 14:30ч.

  и заклеймяването на "лицемерието" на Путин ми идват малко в повече. Хич не се колебаят да приемат образованите украински черноработници да им помагат за реколтата или да поддържат хотелите за мин. заплата. И по нашето Черноморие има такива... "Ще помагаме" казва и нашето Кире сега... Но ето от къде започва всичко: https://youtu.be/5-UJ8S63Tsw (амер. видео, а/р, без превод)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  25 Фев 2022 14:34ч.

  италианският писател и публицист И. Силоне (през 1945 г.): Ако фашизмът се появи в Европа отново, той няма да каже: „Аз съм фашист”. Не, той ще каже: „Аз съм демократ“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  25 Фев 2022 14:46ч.

  Дано руснаците проведат денацификацията на Украйна строго , и прилежно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пловдив

  25 Фев 2022 15:03ч.

  БРАВО, МНОГО ХУБАВА И ВЯРНА СТАТИЯ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Барбара

  25 Фев 2022 15:08ч.

  Повечето ни журналсти два дни повтарят "евроатлантически" клишета. Осем години никой не написа за зверствата на укронацистите в Донбас. Допълвам към казаното от проф. Григорова за "горловската мадона" (но моля бременни и слабонервни да не отварят линка) https://tverdyi-znak.livejournal.com/1558198.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Фев 2022 15:21ч.

  Малко хора знаят фактите, написани от г-жа Григорова, просто не ги интересува дори това, което става у нас! Няма спасение от промитите мозъци, много жалко! Благодаря за статията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

  25 Фев 2022 15:28ч.

  Но това няма как да стане от думите на Дарина Григорова. Дори не я чета вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • офанзива

  25 Фев 2022 15:50ч.

  Откъде да разбере, от телевизиите на Бай Дън или лично да отиде при него да му пророкува на ушенце... Поздравление за редакцията, че пусна нещо истинско, а не обичайните мантри и опорки на западната пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Информацията е ценност.

  25 Фев 2022 20:12ч.

  Чети, застанал е с името си. Разглежда другата гледна точка, подава определена информация. Не бъди заспал от шумоленето на американските доларчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  24 Фев 2024 20:27ч.

  Dругарю, ще ти го кажа като жив свидетел на тези събития тогава. Азовците ни отстрелваха като зайци. В онези дни и за да отида за хляб се криех зад кофите за боклук! Сутрин укроснайперистите хвърляха басове кой колко баби, отиващи на пазар ще отстреля. Каквото повикало-такова се обадило. Украината започна да гази сожствния си народ много преди 2014 година. Още в 2010г. нацитата от "Десен сектор" обикаляха като Вис2 и Сик и всеки, който не беше украинец (то такава народност няма-имаме бесараби, гагаузи, поляци, казаци-украинците са нещо като македонците), за тях беше получовек. Рекети, бой... Съжалявам,че така стана всичко. Не са виновни обикновените граждани на тази територия. Виновни са политиците. Брат срещи брата обърнаха. Но всичко ще им се върне. Цялата клика на комедианта Зеленски ще бъде срината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо все някакви умнокрасавци все обявяват, ах, няма да я чета тази

  24 Фев 2024 21:38ч.

  Ами не чети, Ма! Защо заемаш излишно форумно пространство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  25 Фев 2022 15:37ч.

  Една нормална, човешка и правдива писаница - още по-открояваща се на фона на отвратителна дезинформация в леещата се помия от всякъде, гарнирана с липса на съвест, спомени за собствената вина и престъпления. Насъскваща неизкушените умове към символа на задкулисието - трите квадрата и трите чифтови черти в двата вида бар-код.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  27 Фев 2022 22:05ч.

  ...за съжаление ще остане непрочетена от много хора. Учудвам се как Дачков е допуснал такава статия тук, наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • макиаж

  25 Фев 2022 15:47ч.

  Нашият политически елит не се различава съществено от бандерофашистката хунта. И за тях иде времето за декомунизация, както препоръча Путин в речта си онзи ден. Нещо се поокопитиха, настръхнали в реститутски план, ала ще им опърлим ушите, ако продължават да сричат натоффски джендърни опорки от името на народа си, който не ги иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да декомунизираме бандерофашистката хунта кайш?

  25 Фев 2022 19:21ч.

  В главата ти е объркано като в главата на недораслека из питерской подворотни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  25 Фев 2022 19:26ч.

  човешката мъка е безкрайна. дори и извън украйна. това добре го знаят малкото живи опозиционери в русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако имаш предвид опозиционери като Навални

  24 Фев 2024 21:41ч.

  Да, прав си. Алчността им е безгранична, и за слава и най-вече за пари. Затова и се продават като елитни проститутки, които определят правилата на играта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Които си въобразяват, че определят правилата на играта

  24 Фев 2024 21:43ч.

  Докато не изгорят като свидна сакрална жертва. Макар в случая с Навални мисля човекът си е отишъл от естетвена смърт, на базата на влошено здраве.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мълчанието е злато, особено ако мълчащите са... агнета

  25 Фев 2022 20:07ч.

  Който иска, може да разбере защо Украйна на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен иска ядрен статут. Във Виена се провеждат преговори (!) по иранската ядрена програма. Г-ца Григорова с нищо не показва, че е направила връзката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  26 Фев 2022 0:03ч.

  Май ти не си направил връзката Още в началото на войната, Зеленски поиска ядрени оръжия, вместо да седне на масата. Задайте си въпроса, защо се водеха толкова сражения за Челнобил?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа не вярва на славянски сълзи

  25 Фев 2022 21:46ч.

  а само на тези които служат на интересите й. Ние ли не знаем това, комуто Русия ля кръвта си за да помогне? Европейците тогава ни съчувстваха отдалече и от не-май-къде. После европейците ни разделиха, 150 г. така си останахме, затова всеки се спасява поединично, често като слуга на същите европейци. Славянска съдба било да бъдеш слуга, според европейците. Дали е така, всеки ще каже за себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  25 Фев 2022 22:39ч.

  Тези, които са истинските виновници, са зад океана. Така правят от много години. Винаги си търсят проксита, намериха украинските фашаги и сега им подиграват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Триейки подбрани мнения и оставяйки други уважаемият цензор

  26 Фев 2022 9:07ч.

  може да постигне картината на невъобразим русофилизъм, какъвто симпатичната дама от старата снимка заслужава несъмнено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз съм за цензура в малкото останали нормални издания

  24 Фев 2024 21:45ч.

  Навсякъде е наводнено от идиоти, оставете ни поне малко "лично пространство".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алф

  26 Фев 2022 11:15ч.

  Не знам каква медия трябва да си да публикуваш материали с "източник: Фейсбук", световната мрежа за масова дезинформация... Жалка история...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Северомакедонец

  24 Фев 2024 20:21ч.

  Като непосредствен наблюдател на някои от нещата, мога да кажа, че нещата са ама много по-страшни от написаното от Григорова. След време някои ще ги водят като немците 45 в Дахау....То не е като да ядеш котики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кайчев

  25 Фев 2024 3:10ч.

  Te и бълг. окупационни корпуси в Македония, Тракия и Сърбия през 2.С.В. са ги вършели същите зверства и военни престъпления срещу човечността. Затова след това специални съдилища в Гърция и Югославия са осъждали и разстрелвали българските военни командири и участници в изстъпленията по силата на Парижкия Мирен Договор от 1947г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От мястото на събитието - Донбас

  26 Фев 2022 11:23ч.

  Видео (немски, с превод на ... румънски, за жалост) https://ugetube.com/watch/german-spoken-romanian-translated-the-truth-about-ukraine_LFNAz3JCdOHDEEq.html След 8 години терор от украинското правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има го и с превод на руски

  26 Фев 2022 11:34ч.

  Уви, това показва, че злото е навсякъде. То е в Украйна, то е и в Русия, то е и в алчната лицемерна Европа. Но сега на дневен ред е злото идващо от бункера на Путин. То е актуалното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  26 Фев 2022 16:10ч.

  https://echo.msk.ru/blog/echomsk/2985101-echo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mars77

  26 Фев 2022 16:15ч.

  Браво Дарина, Напълно обективна статия. Малко сте истинските журналисти в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка

  26 Фев 2022 19:36ч.

  Може да е вярно и да извика сълзи в очите ни, може да е нагла лъжа, като разпнатото дете от бандеровците, а в Украйна бандеровци се оказаха всички, и може би е второто, защото в лъжата тия нямат равни, и проф. Дарина Григорова го знае, защото все пак е човек на ума и знанието. Дано го разберат и студентите и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Та то имаше тотална завеса за събитията в Донбас и Луганск след 2014

  24 Фев 2024 21:48ч.

  Само току обявят, еди кой си сепаратист убит или взривен. Много хора проспаха тия 8 години, затова за тях беше изненада 2022 февруари

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  26 Фев 2022 21:32ч.

  това момиче пак обясни на идиотите нещата, повтарям, вчера даже спамих - Диляна Гайтанджиеа, дали при Асандж, дали при Ветерънстудей, Зерохедж, Алекс Джоунс, другите независими медии, да не споменавам руските инфоресурси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Plamen

  27 Фев 2022 15:04ч.

  Това са известни неща, но чест прави на Дарина Григорова, че ги припомня открито, чрез публикацията! Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валя

  26 Юли 2023 17:38ч.

  Абсолютно сте прав!??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AnonimenДруг анонимен

  27 Фев 2022 20:59ч.

  Поздравления за Д.Григорова,и детския паметник видяхме,няма как да е лъжа,днешно дете слага играчка на него в парка в с.Петровское.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква мила снимка. Паметник на дете герой защитило малката си сестричка от бандеровските фашисти

  28 Фев 2022 10:23ч.

  В дъното подредени мъже и жени, всички с руския имперски флаг и с флага на Донецката народна република. Мъничко детенце поднася цветенца по собствено желание, а професионален фотограф е запечатал сцената за поколенията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тая с "милата снимка" жалка курва, зажадняла за ласка, ама няма, няма и да има

  24 Фев 2024 21:51ч.

  Иди си направи снимка ти с украинската посланичка и заместничката и. Много мило ще се получи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много си

  24 Фев 2024 20:08ч.

  Гнусен. Иронията ти е долнопробна. Дано не ти се наложи да си в дъното. Респект към изказаните от г-жа Григорова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отнася се за

  24 Фев 2024 20:11ч.

  За 10.23

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбра се, за кого се отнася

  24 Фев 2024 21:52ч.

  Мръсни долни елементарни душици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отврат от националните телевизии

  24 Фев 2024 20:39ч.

  Днес трите национални телевизии продължават с манипулациите и призивите за още оръжия и нито дума за Донбас и огромните цивилни жертви през последните десет години. По БНТ в "Говори сега" Мая Костадинова поканила двама журналисти - Петър Карабоев и Емил Спахийски и вместо да има две гледни точки, двамата през цялото време говореха, как да бъдат уплашени българите, че Путин ще ги нападне, защото много българи симпатизирали на Русия. Дори Петър Карабоев от "Дневник" си позволи да каже, че само 13 човека били жертвите в Донбас. И това е обществената телевизия - като сте поканили Петър Карабоев, поканете Явор Дачков, за да чуят зрителите и друга гледна точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтохубавец

  24 Фев 2024 20:42ч.

  Ето, ето, пак 8нзинтрол с едно и също ай пи си сменя биковете как проститутка прашките. Та тоя са го оставили да работи извънредно събота и неделя , защото другите от тролската ферма на Прокопиев си почиват. Та този олигофрен се издава по стила на писане и подредба на думите...мноого посредствено парче. Иначе старателен , пие си соевото си малко и се ядосва на хиксообразните си крака. Какво да го правиш, убеден жълтопаветник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес е дежурна жена от прокопиевата сган

  24 Фев 2024 21:54ч.

  Останала на сухо, какво друго да прави освен да сипе жлъч!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Фев 2024 21:07ч.

  Децата на Донбас (2019) - https://www.dokumentalni.com/archives/15711 и в тубата https://www.youtube.com/watch?v=oQ7Ea1XqW5g

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фейкът за избиването на мирното население

  24 Фев 2024 21:27ч.

  на Донбас беше разобличен от мисиите на ОССЕ много преди нахлуването на Русия в Украйна. Тъй като докладите на тази организация бяха крайно неудобни за властта в Кремъл, властите в непризнатата ДНР забраниха на дипломатите от ОССЕ да влизат в отцепилата се територия и да проверяват твърденията за “жертви” сред мирното население. Разбира се, полезни идиоти като прокремълската мажоретка Григорова не се вълнуват от тези факти и продължават да разпространяват руската пропаганда, оправдаваща стотиците хиляди реални жертви на днешната война с измислените жертви в Донбас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Фев 2024 21:35ч.

  Как да ти кажа? Гледай киното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Фев 2024 21:40ч.

  А и да не забравя. От изгорените на 02.02.2014 в профсъюзния дом в Одеса двама са българи от българските села около Одеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фейкът...

  24 Фев 2024 21:42ч.

  Не преписвай на други мислите в болната си глава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Дамата"от 24 Фев 2024 21:27ч.

  24 Фев 2024 21:58ч.

  Можеш да напишеш всякакъв набор от четири или пет букви, задължително главни и да кажеш, ей тия така и така. ........ Скъпа госпожо, не си слагайте грях на душата, ако имате такава. Най-малкото имаме познати живяли и живеят там. Не ни трябват организации със съмнително спонсориране, за да разберем истината

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вноски

  24 Фев 2024 22:13ч.

  в бюджета на ОССЕ правят държавите членки, сред които Сърбия, Унгария, Русия. Някак неубедително е да бъде определена като “организация със съмнително спонсориране”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОССЕ

  25 Фев 2024 0:19ч.

  Забраниха на ОССЕ, защото те бяха проукраинска агентура и предаваха на укронацистите координатите за обстрел на цивилни обекти в Донецк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 21:59ч.

  По данни на ООН от 2014 до 2021 в Луганск и Донецк , от двете страни на конфликта, има загинали 10 000 души. Данните са спорни и трудно проверим, тъй като и двете страни обвиняват другата. За самата 2021 като жертви и от двете страни ООН има данни за 1000 души. Самата управа на Луганск и Донецк съобщава за общо 15 цивилни за годината. Да припомня-в сепаратистките републики живеят близо седем милиона души. Не смятам комбатантите приходящи отвън.А такива не липсват.При всички случаи конфликта беше замразен практически. Никой не може да даде оценка колко са загиналите във войната от 2022 до днес, но при всички случаи убитите за месец надхвърлят загиналите за целият период от 2014 до 2022 да не намаляват .Оставям настрана емоциите предизвиквани от смърт на дете, но да оправдаят войната е като да твърдя че Израел има право да извърши клането в Газа в отговор на Хамас. За цифрите ползвах ИИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:03ч.

  И Григорова не е журналист, а историк. При това професор. Разказът е добре да е стъпил на факти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:15ч.

  Да обобщя -жертвите за "спасяването" на Новорусия за две години, до сега, надхвърлят жертвите които биха се дали за 300 до 500 години при интензивността с която се водеше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Фев 2024 22:30ч.

  А беше много просто. Не унищожавайте руския език на който говорят около 90 процента от населението ви. Търгувайте с Русия и с Европа. Кво ви пречи. Но щом искате да воювате воювайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:41ч.

  И това е спорно. Като изключим Турчинов-Яйценюк и изцепките им(при изборите и процент не събраха) единствено украинската мова е официален език. Другите нови като руският е изрично посочен, се изучават и защитават от действащата им конституция Е я https://www.president.gov.ua/ua/documents/constitution/konstituciya Виж чл 10. Приет е 1996 и нямаше проблем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:27ч.

  Няма да влизам в плоскостта бандеровци-рашисти в която и двете страни вкарват конфликта, нито да се правя че не виждам колко противни са и двата корумпирани режима, но да ми пробутват "спасяването на децата, котенцата,кученцата" като на припадничава лелка в климактериума или "защита на евроатлантически ценности, свобода и демокрация" като причина за започване и продължаване на клането е обидно дори за ИИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Фев 2024 22:38ч.

  Не влизай. Твоя си работа. Но как да ти кажа - не намирам други думи освен сръбски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:44ч.

  Точно Путин не го смятам за сантиментален глупак. И най-малко му пука за хората в Новорусия или езика. Виж дерусификацията в емирата на Кадиров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 22:57ч.

  Като въведоха санкциите Запада се изненада че не действат. Сега гледам една статистика-за реорганизацията в силовите ведомства и нарастването им, за курс към автархия поне в основни храни(увеличаване на поголовието , разиграване на целени и създаване на запас семена със западни сортове) , концепта "вертикал власти" , кастовата системА, разширяване на военни заводи-копелето се готви за война от 2005, а на военни релси е от 2012. Просто търсеше повод. Големият майтап че докато го игра "премиер" и се радваха на Медведев е форсирал курса към пряк конфликт. Затова и бързо мина на пълна готовност като забоксува малката победоносна война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  24 Фев 2024 23:03ч.

  Русия ще победи. Храносмила ги хапка по хапка. Това е СВО. ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  24 Фев 2024 23:30ч.

  съвсем скоро ще се задави и ще пукне, освобождавайки човечеството от присъствието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Давят се тия, дето искат руската земя и богатства

  25 Фев 2024 4:09ч.

  Путин накара руснаците отново да заобичат Родината си и това. ней-ценното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С тези, които ламтят

  25 Фев 2024 7:57ч.

  за украинската земя и богатства, давят ли се?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 23:10ч.

  Как няма да е СВО? Кога Русия обявява война? При нея все е граничен инцидент, спор за далекоизточна железница или 'събития". Излага своите "мирни, справедливи и съвсем умерени искания"(цитат от Генералният щаб през войната как изнудвал Сталин фините и почнала Зимната) и все е неразбрана. Путин има от кого да се учи-Сталин, Андропов....нищо че плюе болшевиките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дарина

  24 Фев 2024 23:11ч.

  сама разкрива нацистката си същност, използвайки знака Z. Надявам се, че това няма да остане незабелязано от жертвите на руския нацизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  24 Фев 2024 23:16ч.

  Айде да не ви развалям кодушмака, само ще кажа че в борбата за мир маса народ ще изтрепят. И тоя не блъфира че ако загуби ще натисне копчето. Наистина си мисли че той е Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие продължавайте....

  25 Фев 2024 0:25ч.

  Но гледайте да не го изпитате и на собствен гръб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • адмирации

  25 Фев 2024 0:42ч.

  Адмирации за професор Григорова, че показва истината, но трите национални телевизии не я канят. За тези, които твърдят, че Донбас не е бомбардиран може да гледат репортажа на БТВ от 2015 г. от бомбардирания Донецк - след 3:38 - репортер Георги Тотев. https://www.youtube.com/watch?v=Ke4xJo9Pukw Президентът Порошенко говореше - нашите деца ще ходят на училище, а техните деца (на Донбас) ще стоят в бомбоубежищата. Грешката на Путин беше, че Русия не се намеси с военна сила тогава, а повярва на Меркел за Минските споразумения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  25 Фев 2024 1:15ч.

  Смелите хора като Дарина няма, всички журналисти са като мишки, работят по поръчка. И всичко описано изобщо не интересува евролидерите. Пълен геноцид на жителите на Дон бас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Григорова

  25 Фев 2024 7:49ч.

  не пише и не казва нищо оригинално по темата за войната на Путин против Украйна. Във всичките си изяви тя възпроизвежда на български език с отвратителен руски акцент тезите на кремълската пропаганда и най-крайните мнения на руските националисти, които тровят руското общество днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  25 Фев 2024 4:44ч.

  Украйна е само част от голямата картина наречена глобализация. Какво са няколко хиляди жертви пред Големия план? Има връзка между войната в Украйна и бунта на фермерите. Напишете на един лист имената на лица заемащи важни ключови постове като МВФ, СЗО, НАТО, НПО-та, правителства на Европа и САЩ и ще откриете общи неща- едното е принадлежност или минало в социалистически партии. Глобализацията е превръщането на света в един голям кибуц. Откакто свят светува борбата е за власт и контрол върху хората и сега е същото а какво по лесно за управление от кибуца. Украйна е определена като място за производство на храни за Европа където Монсанто и другите вече владеят земята и затова е удара срещу фермерите в Европа. Жертвите в Украйна са съпътстващата неприятна част. Тръмп каза Не на социализма в Америка и го казва на всеки митинг. Преди години Путин каза на един от форумите Не правете социализъм във държавите ви, ние почти щяхме да бъдем унищожени от него. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  25 Фев 2024 6:45ч.

  Важното е, че след намесата на мадър Раша донбасци вече живот си живеят, охолно и безгрижно ? Шегувам с, разбира се, на света няма по-голямо нещастие от това да обитаваш руския свят, това значи да ви обречен на смърт, мизерия и безнадеждност. Дори в най-бедните части на Африка е по-добре, там поне има надежда да дойде нещо по-добро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • погнусата от жълтопатничеството

  25 Фев 2024 9:27ч.

  Явно тъща ти е съветска гражданка, а те не прощават опитите и за най-малкото стоене на два стола, затова си изповядваш болестта омраза, овладян от обсебващи ретроспекции. И ти се забранява вече да посягаш към пълния хладилник, че там ще срещнеш студа на руския свят, който днес вече е по-богат не само на студ, но и на всестранна стокова задоволеност, от западащия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влади

  25 Фев 2024 6:53ч.

  Фашисти, азовци и всякаква украинска измет безчинстваше години наред. Толкова деца убиха в Руските погранични области! Но...отново изгрява Руското Православно Слънце! Дано Това Слънце да огрее и земите на цяла Европа, за да изсъхне всякаква джендърска и евроатлантическа плевел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не повтаряй

  25 Фев 2024 7:42ч.

  като зомбиран сатанист кремълските лъжи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агитпроп

  25 Фев 2024 9:28ч.

  Жълтопаветник, ще те оставят без грантове и как ще живееш тогава на една жалка пенсия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джако

  25 Фев 2024 8:30ч.

  Кеворкян може ли да чете, Андрешко Райчев знае ли тези факти, всички са упоени от транс джендър идеологията, която бавно, като радиоактивен облак покрива България и цяла източна Европа. Пак гласувайте за тази извратена, развратна прослойка съставена от евроамериканци, афроамериканци и укроамериканци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-добре е да не гласуваш и ти, защото си легитиматор на назначенци

  25 Фев 2024 9:29ч.

  Бял негър, ти ли ми изтри поста от снощи бре?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  25 Фев 2024 10:14ч.

  Г-жа Григорова говори истината. Имам познат, който по линия на Кейфор работи в ДНР няколко години като наблюдател и ми е разказвал още по-ужасни неща. У нас не се знае, но хората от Луганск и Донецк дълги месеци живееха в мазетата на блоковете си поради непрекъснатите украински обстрели и погребваха мъртвите си в градинките пред входовете, тъй като бе невъзможно да отидат до гробищата. След превземането на градовете от Русия телата бяха извадени и препогребани по човешки. У нас не се пише, но в напуснатите от населението градове и села в ДНР и ЛНР украинските войски разбиваха домовете и си вземаха каквото им хареса. В един момент се стигна до том, че пощите в Украйна се оплакаха,че не могат да се справят с големия обем едри пратки- телевизори, печки, перални и др. подобни. Нищо не се пише у нас и за разпръснатите от украинските войски стотици хиляди малки мини с името "листчета", които осакатиха много хора. Тези мини са забранени от ООН. Вече доста пъти украинските войски използват забранени отровни вещества против руски войски и бял фосфор- също забранен. И за това не се пише у нас. Вчера социологическа агенция в Украйна обяви,че при изследване е установила,че над 70% от украинците са за дипломатическо приключване на конфликта. И за това не се пише у нас.Информацията за конфликта у нас е малко и силно про НАТО оцветена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xmmm

  25 Фев 2024 10:32ч.

  едва след 22-ра научавам за събитията в източна украйна след 2014-та. Защо не се е говорело толкова години, защо не са отразявани тези неща. Много бих искал да има наказани за цялото това мълчание. А сега ако някой проговори и каже истината пък е преследван, тормозен, уволняван и дори убиван. Режима на гнусния Зеля е извършвал етническо прочистване - обстрелването на тези райони е целял и физическо унищожаване на хората и прогонването им от усрайна, само защото са руснаци. Самите те никога не са искали отделяне, а просто да се зачитат както всеки етнос с тяхната религия, култура, език. Така че фашистите на зеленски просто така са ги принудили да искат отделяне като начин да се съхранят.Някой нашенец във форума разказваше че бил в Киев и когато попитал на руски как да стигне до стадиона го глобили 200 евро, а българи - украински граждани ги глобили че си говорели на български в градския автобус. Същото което се случва с нашите българи в съседна РСМ, само дето tiya v usrayna имат гърба на Русия, а нашите в РСМ имат едно продажно правителство на което не им пука за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минерва

  25 Фев 2024 10:56ч.

  Защото медиите и международните организации са контролирани от Дълбоката държава на САЩ и Запада. На нпо-журналисти и пр. грантаджии, вкл. и присъстващи във форумите на интернет, се плаща, за да говорят лъжи, да обиждат историческото чувство на славяни и православни, да клеветят ония политици с власт, които се борят за мир и справедливост в света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Beco

  25 Фев 2024 10:56ч.

  Григорова като историк най-добре знае фактите, но политиците ги изкривяват, когато не им изнася и използват цялата държавна машина за да смачкат истината. Иска се много смелост и от самите историци да кажат истината, повечето си гледат спокойствието и заплатата и са готови да слугуват на политиците, в сащ в образованието се опитват буквално да забранят историята или я пренаписват, излизат вече облъчени поколения, които освен, че не знаят истинската история напрво я игнорират като ненужна - "какво ще работиш с история" и им пълнят главите, че само "стем" са важни - математика, технологии, инженерство щото там нали се сещате няма политика и тия "специалисти" лесно се управляват и облъчват, получават си заплатите и слушат. Адмирации за Проф. Григорова че има смелост да излезе и да изложи фактите такива каквито са, особено като знае на какъв риск се подлага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисля, че

  25 Фев 2024 11:07ч.

  Мисля, че адвокат Татяна Монтян, доклада й пред Съвета за сигурност в ООН от 17 февруари може да го чуеме и заради това, че председателството е на Китай и те определят гостите, иначе едва ли сащ и "колективния запад" щяха да я поканят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SPQR

  25 Фев 2024 15:22ч.

  САУР МОГИЛА 1943 = САУР МОГИЛА 2014

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  26 Фев 2024 7:23ч.

  А Стреелков-Гуркин къде е в тази история? И дали без него това, което е написано е щяло да се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия

  26 Фев 2024 15:11ч.

  Сравнения на жестокост в различни страни и при различни конфликти не водят до нищо разумно.Като оправданието на лошия ученик:"И други деца имат"двойки",не само аз"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  03 Март 2024 15:21ч.

  А ще има ли паметник на майката прегърнала бебето си у дома в Одеса и убита с руската ракета?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rambaldievskievich

  11 Апр 2024 14:22ч.

  даринке, даринке! Тия (не тея) пинизи минават пред руснаците, нашите путинорусофилчовци, някъде в т. н. от същите Запад (най-вече в южните му части (Италия, Гърция...), където също гъмжи от комунисти и въобще от лявоориентирани екземпляри. Така, че плЕщи си ги тия там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи