Злокобна идеология стои зад скока в цените. Целта не е “защита на планетата”, а редуцирането на хората

Злокобна идеология стои зад скока в цените. Целта не е “защита на планетата”, а редуцирането на хората

Автор: Кузман Илиев, "Труд" Следвайте "Гласове" в Телеграм

Заменили сме религията с идеологията - зелената антиутопия е моралната основа, на която стъпват всички глобални и местни политически акции днес: от животновъдство и храни, през автомобилостроене, та до финансовия сектор и парична политика на централните банки. Нищо не е пожалено. Всичко е под сатъра на либералните глобалисти. За общото благо, разбира се!

Битката днес с “климатичните промени” е абсолютен императив, заглушаващ тотално и въпросът за оцеляването на човешкия род занапред. Енергийният комунизъм - централно управляваната система - удря не само изкопаемите горива - нефт, газ, въглища - ако приемем битката действително е с въглеродния отпечатък… Атаката обаче е и срещу далеч по-чистата и “щадяща с емисии” ядрена енергия, например, или дори срещу ВЕЦ-овете, пречещи, видите ли, на флората и фауната във водоемите!

Целта явно не е “защита на планетата”, а редуцирането на хората, които я обитават. Тъжно, но факт. Защото има странни неща. Някак без бой и без скепцис приемаме за нормално бедните да стават по-бедни, а богатите да стагнират икономически и да западат културно, изнасяйки напрежението навън. В основата на убийствената инфлация, освен напечатаните трилиони, е именно енергийният Холокост, на който са подложени гражданите в Европа и САЩ. От десетилетия. Опитът да бъде наложен и на възникващите и развиващите се държави е колкото безплоден, толкова и неморален. Но ситият не вярва на гладния, както добре знаем…

Унищожаваме сигурната и достъпна енергия, базирайки се на едностранчивото допускане, че днес “затоплянето” е невиждано и само и единствено вредно. Разбира се, деиндустриализацията и осакатяването на енергийната обезпеченост води до липса на кувьози в Африка, до мизерия и слаба превенция в Близкия изток, изобщо до глад и социална дезинтеграция при по-бедните - в развиващите се икономики. Удря догонващите като нас - успех да настигнете някого, като ви вържат единия крак и едната ръка с пранги. Просто казано: цинизмът е безграничен.

Студът, например, е в пъти по-опасен от топлината, а с енергията от изкопаемите горива сме свели “климатичната смърт” до минимум - климатици, хеликоптери, диги, спасителни кораби, поливни и отводнителни системи… Списъкът на инструментите, зареждани с изкопаеми горива, е безкраен. А огромните ползи за човечеството - силно заглушени.

Всъщност цивилизацията ни е функция на изобилна, разполагаема енергия при поискване. Колкото енергийно ефективен си, толкова повече енергия използваш, произвеждайки повече и като обем. Елементарно и логично.

Днес у нас ни пробутват “План за възстановяване” от нещо, от което сме се възстановили сами така или иначе - истеричните локдауни преди година-две. Предлагат ни се буквално смешни пари да затваряме въглищни мощности - пари, които само от износ на ел. енергия ще си генерираме сами за две-три години. Хокат ни за инфлацията - всъщност основната и единствена реална пречка срещу лелеяното членство в еврозоната. Но кое предизвиква инфлацията, по дяволите?! Как може да си сляп фен на зеления диктат и същевременно да си защитник на евроинтеграцията ни - та двете се взаимоизключват…

А вследствие на гореспоменатото тази “интеграция” не върви на добре. В Европа (Франция, например) вече спират вътрешните полети, а скоро и такива до близки международни дестинации - като от Франция до Италия, да речем. Самите евтини полети полека-лека ще останат в аналите на стопанската история. “Данък керосин” ще се погрижи да пътуваме - и оставяме въглероден отпечатък - все по-малко. Всичко ще е жп, нищо, че за нас това е равносилно на ядрена атака в сфера транспорт - нашият железопътен транспорт е в ранния палеолит. Пак по линия на инфлацията - този път производствената. Суровини, метали, горива - цените хвърчат и се лутат, убивайки всякакво рационално стопанско изчисление. Замръзват проекти, обществени поръчки и инфраструктура. Оставаме изолиран европейски буфер за мигранти, ако не направим нещо спешно.

Всъщност заради тези гигантски цени скалъпихме приемлив дефицит на хартия - няма инвестиции, а дългосрочно това значи и по-макък растеж. ЕК може да са доволни, но това е самоунищожение. Няма нужда да имаме геополитическа цел, за да правим това, което е правилно за България. Не трябва да сме толкова инфантилни.

Важно е да отбележим, че след десетина години в ЕС няма да има дизелови и бензинови коли. Решение на ниво ЕК и ЕП. Електрифицираме се бързо, разчитайки на колеблива генерация от слънце и вятър. Никакъв шанс. Без изкопаеми горива за балансиране на системата (въглища или газ), тя рухва. И де факто зависите напълно от недостатъчен капацитет за електроенергийна генерация и оскъдни зарядни станции - моловете ще се превърнат във втори дом на желаещите да заредят електричката. Качество на живот, та ум да ти зайде…

Собствената кола - символът на свободата - ще бъде лукс. Съвсем скоро. Вързани сте географски - край на свободата движение и забравете за обединена и свързана Европа. Отвореното общество рязко си затваря вратите. По идеологически причини. В сферата на фантастиката са и електрически тирове с голям обхват - тоест ще липсват базови стоки, които днес са ежедневие. Ще правим перки, солари и батерии, забравяйки че 80-ина процента от редкоземните елементи, нужни за Зеления преход, са в Китай и Русия, като остатъкът е в Африка, която е тотално под тяхна доминация…

А от ВЕИ - вятър и слънце - получаваме едва 4 на сто от енергията, която използваме днес. Късогледо и неразумно. Отвсякъде.


Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • Мери

  02 Март 2023 8:24ч.

  Всичко казано в материала е вярно. Между другото, имайте предвид, че звънят по телефоните и провеждат някаква анкета за зелената енергия, след което ви предлагат подаръци. Затваряйте телефоните на тези твари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  02 Март 2023 12:50ч.

  Яворчо Дачич да спе да циртира тоя сорос тръмпист. Като не искате джендъри, ще трябва да ходим да се молим на Русия да ни пусне евразийския съюз. И по-добре от евроГеисйкия де !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Март 2023 21:19ч.

  Интересен е факта, че гладните правят в пъти повече деца от ситите и идва момента, когато ситите издържат децата на гладните !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  02 Март 2023 8:27ч.

  Великолепен анализ! Поздравления за автора! Народе ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  02 Март 2023 8:40ч.

  "На куманите винаги трябва се гледа с особено внимание ... особено на Манастър!" Цар Калоян

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С цената на всичко трябва да браним всяка прашинка национален суверенитет, която все още имаме

  02 Март 2023 8:51ч.

  Ето, в Дания вече се отказват от open-borders, връщат си границите и щели да редуцират броя на имигрантите в държавата си с 82%. И еврото НИКОГА няма да приемат. А ние се бъхтим да съберем 400 000 ВАЛИДНИ подписа, за да се проведе допитване до народа за/против еврото! И има хора сред нас, които считат, че такива "важни неща", като приемането на еврото, не бива да се решават от "простаците" (народа!)... Много демократичен подход...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свиленчо

  02 Март 2023 9:24ч.

  "Простаците", в смисъл на нивото на културно израстване, представлявано от манталитетите. Простак наричам галоша. Галошът е борбен и властен воин и мисловният му конструкт се характеризира с експанзивни вектори, след които неизменно се появява и самият той. Първо с наглия си нос и с грозното си лице, стабилно монтирани върху голям тумбак. Ти си му много интересен човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленчукопроизводството

  02 Март 2023 9:02ч.

  Все още не е късно да се вземат мерки за предстоящия сезон и да се увеличи производството на зеленчуци, защото глад ни чака, и пестициди. Да, ама кой да се погрижи? Онези които се изплашиха от "новината" за напъните им да отсервират в Украйна руските ни атомни реактори, и затова побързаха да излязат с опровержение на "зловредния слух"? Или другите, които вече се вижцдат на "белия кон" след 2 април и продължават да се натягат на (уж)заминаващата си кхеро с ежедневни обещания и изказвания в подкрепа на украинските герои?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добър вечер!

  02 Март 2023 9:04ч.

  Това не е от вчера, просто пристъпват към изпълнение на плана. Колкото до Франция, Макрон скоро обяви, че се види края на ерата с "изобилие на вода"! Силно препоръчвам това половинчасово видео от 2010, има го някъде и с български субтитри. Една кратка част от него придоби световна известност, но е важно да се види цялото: https://youtu.be/oUEza10beMY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свиленчо

  02 Март 2023 9:44ч.

  Българанът така и не поправи водопроводната си мрежа, докато строителните материали и услуга бяха достъпни за бюджетите на нашенските елити. Предпочете да си гледа ресторантския лайфстайл, потупван по гърба от приятелски нечисти сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • французите съвсем целенасочено и методично

  02 Март 2023 10:18ч.

  завладяха управлението на водните ресурси на повечето държави от "източния блок". Просто се намърдаха навсякъде като концесионери (каkто Veolia в София). Сега гледаме през ден съобщения къде точно спират водата за по няколко часа, уж за профилактика, но в същност това са сухи тренировки. Някой ден просто ще я спрат и ще ни гледат сеира... Представяте ли си, че ЧУЖДА фирма и администрация контролира питейната вода на огромен брой от българското население, и със сигурност - поне 75% от младежите на страната ни, принудени да мигрират в София от по-добрите възможности за работа? Та те могат и да ни стерилизират както си поискат и дори го правят (флуоридизацията). И после се чудим защо не се раждали повече деца - еми заради нискокачествените храни "на промоция" във веригите, и главно заради водата, която чужди интереси управляват и третират както им поръчват WEF-аджиите. Всички стратегически ресурси - енергия, вода, полезни изкопаеми, инфраструктура, ж.п. транспорт и пр. трябва да бъдат национализирани и поставени извън досега на чужди лъже-инвеститори и хищни концесионери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време разделно

  02 Март 2023 9:32ч.

  Всеки ред е напълно верен и точен. За това съм за Възраждане. Вече не ме интересува никаква Европа(която вече не съществува) , никакъв клуб на богатите, никакви светлолики елфи на цивилизацията , никакви тем подобни простотии и опорки на либералните фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уке Цветко

  02 Март 2023 14:10ч.

  И аз съм така! Номер 3!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янус

  02 Март 2023 10:17ч.

  Кузман Илиев е един от малкото изключително грамотни и АДЕКВАТНИ на днешните времена икономисти в България. Наистина всеки негов ред тук е точно в целта. Приемайки диктуваните ни от "зелени" фашисти и всякакви другиа техни разновидности "икономико-политически реалности", отиваме на гибил. Затова БУНТ срещу тях и никакво подчиниение!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Р.Р.

  02 Март 2023 10:39ч.

  Поздравления за автора! Между другото, повечето от тези гадости са ни в кърпа вързани, ако Посолството успее да инсталира кабинет на ПП+ДБ(+ГЕРБ) след изборите (както вече започнаха да ни обработват с поръчкови данни на Алфа Рисърч и пр.)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • europe

  02 Март 2023 10:40ч.

  Авторът е чел някои международни източници и от там повтаря информацията. Такава се очертава световната тенденция в бъдеще- ще пътуват само богатите (с кола или самолет). Бензинът ще става все по-скъп, а полетите ще се върнат към лукса от 80-те години на 20 век. Между другото в Западна Европа всичко поскъпва отново, особено от месец март, така че инфлацията в България не е само местно явление. Относно соларните панели, достатъчно е да падне някоя градушка или да се издигне буря или вятър от Сахара, за да се повредят и да намалее тяхната ефективност, след което се свалят и се носят за рециклиране (в България не е ясно къде ?), т.е. необходимо е да се заменят с нови, подобна енергийна независимост излиза изключително скъпо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тенденцията да покриваме ПЛОДОРОДНА ЗЕМЕДЕЛСКА земя с тези боклуци (сол. панели)

  02 Март 2023 14:30ч.

  е изключително вредна! Трябват ни закони, които да спрат това престъпление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да така е, но

  02 Март 2023 10:47ч.

  Това което описваш го виждаме и честваме, но ти не назоваваш причината. Това , което трябваше да кажеш е кой е виновен, кой е световния крадец. Кой е този който иска чрез инфлацията да изчисти дълговете си. И да ти кажа, макар, че знаеш кой е крадеца, че крадеца е САЩ И сателитите му Великобритания и развитите европейски държави. САЩ са държавата на мафията и не е трудно да го видиш, ако искаш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "Злокобна идеология стои зад ... “защита на планетата”"

  02 Март 2023 11:25ч.

  Доста отдавна хакери бяха изобличили едни официални "климатични" институции, как в сговор фалшифицират данни на изследвания, графики и пр. данни от работата им. Да не говорим за последствията от схоластични изводи, водещи до налагане на над държавен Данък въглеродни емисии, въглероден "отпечатък" и т.н. Поредните глобалистки мошеничества. "Артистите" на сцената с всичките тези популистки, но унищожителни, разрушаващи цивилизацията, алабализми, са винаги едни и същи. Винаги и всякога. И тук следва да се поздравят както Автора, така и Редакцията на "Гласове"... НО! - Има и други разни изследвания, публикации и дори активни международни усилия за разсейването на идеологическата мъгла пред взора на плебса: - Какво в същност става с Климата, Природните бедствия (Увеличават се експотенциално след 1995 г.) и с цялата планета?! И да, в тези процеси според данните от множество научни изследвания и публикации излиза, че в същност текат глобални тектонични процеси ИЗВЪН ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО да ги спре! Напр. Топенето на ледниците в двете полярни области и загряването на океаните в други, тези 3..6 градуса там са в резултат на активност на литосферата под твърдата кора на планетата. В зависимост от дебелината на земната кора по места, силното загряване ОТДОЛУ топи ледовете и подгрява океаните. Слънчевата активност ОТГОРЕ не е в състояние да го прави. *** С други думи, ни занимават с измислици и мерки зад които стоят много мрачни намерения и гешефти. Докато вероятната, приближаваща се глобална катастрофа с увеличаващи се земетресения, вулкани, топене на ледовете и прегряване на океаните заради земната активност, се игнорират напълно! И всички усилия и мерки, изисквани от и налагани над хората, се свеждат в същност до редуциране на човечеството в най-близка перспектива... За което четем и в тази статия тук. ... Споменатите по-горе неща са били третирани в международна конференция проведена в краят на миналата година. Запис от нея е наличен и преведен на множество езици, както и на български. Вижте тук: "Глобална криза. Нашето спасение е в единението. Международен онлайн форум 12.11.2022" ( https://www.youtube.com/watch?v=X4SUpGC_yNc ). Заб.: Качеството на звука на български се подобрява ако се кликва по списъка, отдолу по отделните точки на съдържанието. Видими са след разгъването на анотацията. Обемът е огромен, но си струва човек да се осведоми. Дали ситуацията е точно такава? - Остава на всеки сам да прецени "Кое - Как" е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИЗВЪН ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

  02 Март 2023 13:02ч.

  Вярно е. Но това не отменя усилията за намаляване на човешката популация. Не че тя няма да се намали по естествен път, но предварителни усилия биха спестили някои големи трагедии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перфектно ! Изчерпателно ! Правдиво !

  02 Март 2023 11:28ч.

  Най-после Истината за това, което става от 2020 насам да излезе от стигмата на "Теории на коспирациите" и да се заяви открито ! Това е първият етап - да се заяви Проблемът ! Под диктата на психопати-сатанисти сме, и те искат ни-повече , ни по-малко да ни избият ! Вторият етап е това да се осъзнае от максимално голяма част от хората. Да схванат истинския , библейски характер на Бедствието в което навлизаме. Третият етап е на организираната Съпротива ... Но както е казано - "В началото бе словото" , така че поздравления за Кузман, истински будител на заспалите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Снежния от 3 март

  02 Март 2023 13:33ч.

  кое ти е изчерпателното? Идеологията да , а кой създаде тази идеология. Кой иска да краде от хората чрез световната си валута? Кой има дългове над годишния му БВП, които иска да изтрие чрез инфлацията? Нали трябва да кажеш кой е крадеца. Бъдете по-взискателни бе хора....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво "крадене" бе Киро ?

  02 Март 2023 14:07ч.

  От умрели не се краде ! Тук има екзистенциален проблем , и тъкмо това е посочил автора ! Авторът сигнализира на заспалите, че сме в началото на един дирижиран процес, в края на който от 8 милиарда ще останат 0,5 милиарда ! И това е предвидено да стане за десет години ! Те ще ни трепят, а ти ми говориш за "крадене" и "дългове" ... айде малко мислете, подредете си приоритетите в главите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузман

  02 Март 2023 15:09ч.

  не казва кой стои зад тази идеология, а това е най важното! Именно това е приоритета. Като казваш "те ще ни трепят", кажи кои са те, за да си полезен и с това същевременно подреден и приоритетен. Ама от такива като теб стигнахме до тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 02 Март 2023 15:09ч.

  02 Март 2023 15:29ч.

  Верно ? От такива като мене ? И защо така мислиш ? Аз пък смятам че "стигнахме до тука" от първосигналните овце ! Които се лашкат ха наляво, ха надясно, но нямат мислене и знания ! Затова биват манипулирани, ваксинирани, втлъпявани, рекламирани... с една дума заради кирчовците стигнахме до тука. И в по-голяма или по-малка степен и другите страни (от ЕС най-вече) са в този кюп. Кои са ТЕ, трябва много да четеш, за да разбереш. Тук не е лекционен курс, чети Д.Айк, Т.Мейсан, Г.Вишневски ... , гледай видеа на умни и информирани люде (като Артамонов например) , и ако след всичко това не започнеш САМ да си отговаряш на въпроса "Кои са ТЕ ?", няма смисъл изобщо да питаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кои са ТЕ

  02 Март 2023 15:43ч.

  Те са "избраните" по кръвна линия. Някои ги наричат "Фамилиите". Те са в сянка, и никога не се показват. Дори ако ви сочат определени фамилии - Рокфелери, Ротшилди, Пфицкер, Барух , Вартбург, Дюпонт, Буш... това е само част от "ТЕ" , и то не най-могъщата част. Каквито и исторически превратности да са се случвали в човешката история, ТЕ са недосегаеми. Те направляват. Те предпоставят събитията, но не ги предопределят напълно ! ТЕ залагат винаги на двата коня и затова са уин-уин , който и да спечели ! Ако е рекло да се съборят Бурбоните , ТЕ са зад републиканците. Ако в Русия печелят болшевиките, нека да са болшевиките ! Ако ВСВ Западът се е разпасал, ТЕ създават Хитлер. После, когато Хитлер накланя везните към Германия, ТЕ са зад Англо-американците и Сталин. А в Студената война , когато СССР започва да боксува икономически, ТЕ са зад Запада ! ТЕ никога не са губещи ! Всички високопоставени политици са подчинени на ТЯХ. Някои от политиците, най-просветлените, си говорят с ТЕХНИ хора... Дори днес с войната в Украйна, ТЕ отново са уин-уин. Няма позиция против Русия или за Русия... Този дуализъм има дълбоки корени в историята и не е за лекции тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузмане

  02 Март 2023 15:44ч.

  Всичко е пределно просто. Не става въпрос за идеология и тем подобни, а за необикновенна кражба, защото инфлацията е кражба, на теб ли да ти обяснявам, че напечатаните трилиони от САЩ и ЕЦБ предизвикаха инфлацията.Всичко знаеш. Кой е крадеца Кузмане? Кажи го бе Кузмане.Само това, недей да вкарваш конспиративни теории и някой да си мислят, че са подредили всичко в главите си и с логорейство да ми говорят за приоритети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговор на Кои са Те

  03 Март 2023 21:06ч.

  Това е цитат от 7 книга от поредицата Звънтящите кедри на Русия, Владимир Мегре. В тези 10 книги е цялата информация, за човешката история, истинската и фалшивата, за това кой и как ни манипулира и отговорът как да си помогнем. “Между еврейските съсловия има един род, съсловие, националност или каста, може да го наречете както искате, същността не е в названието, накратко ще ги наричаме “левити”. Има исторически извори според които родоначалници на левитите са египетските жреци. Обръщайки се към известни на повече хора извори, и по-конкретно на Стария Завет, можем да видим, че левитите са имали особено положение. Например, по израелските закони те не участвали във военни действия. Не били длъжни да плащат никакви данъци и налози. При преброяването на израелското население, за което се споменава в Стария Завет, левити не подлежали на преброяване...................“ „.............................Някой ще си помисли, какво е отношението на Стария Завет отпреди две хиляди години към днешния ден? На това може да се отговори. Нима днес сред евреите няма вярващи, свещенослужители, равини? Разбира се, че има! И разбира се, че повечето евреи съблюдават религиозните канони. А щом е така, опитайте се да си представите какви колосални капитали, разпръснати по банките в различни страни притежават левитите. При това на тях не им е нужно задължително да се тревожат за опазването и увеличаването на своите капитали. Много банкери в различни страни са евреи, и това е тяхна работа. В нужен момент левитите разбира се могат да подскажат, къде е по-добре да се вложат парите. Кои режими, групировки или опозиции на съществуващото правителство да се поддържат или, обратно - да се унищожат с помощта на финансови интриги. В информацията на Анастасия, че само няколко жреци управляват цялото човешко съобщество на цялата земя, можеше да се усъмним. Но сега, когато се изгради цяла логическа верига, съмнения не може да има за хората още способни логически да мислят. Фанатиците тук не влизат в сметката. А логиката се заключава в следното. От Египет, ръководени от жреците излизат около милион евреи. Най-близките помощници на жреците са левитите, на които е възложена задачата да формират от евреите определен тип човешки индивид. За това е създадена определена идеологическа религия, която предписва серия от ритуали и своеобразен начин на живот. Левитите успяват да осъществят поставената пред тях задача. Създадената преди няколко хилядолетия идеология владее евреите и днес. Те ги отличава от многото националности живеещи на земята. Един от основните постулати на тази идеология е твърдението, че Бог, измежду другите народности, населяващи земята, е посочил само евреите в качеството им на избран народ. И така, и днес идеологията съществува, евреите съществуват, конфликтите продължават, мнозина знаят за тях. Но къде са левитите? Много ли чуваме за тях? Почти не чуваме. И в това е хитростта им или мъдростта им, както искате го наречете, но те съществуват. Сега си представете, че на земята съществува малобройно съобщество от хора, владеещи в по-голяма степен от всички останали хора езотеричните знания, придобили през хилядолетията все по-голям и по-голям опит на практическо въздействие върху масите. Може ли с тях да се сравнява институт в някоя държава, занимаващ се с проблемите на развитието на страната, с формирането на идеология? Това е невъзможно по редица причини. Основните от тях са следните. Левитите са предавали езотеричните знания на своите потомци по наследство, предават ги и днес. Съвременната наука отхвърля езотеричните знания. А следователно, не се занимава сериозно с тяхното изучаване. Тази абсурдна ситуация не случва случайно. Защо абсурдна ли? Сами съдете.....и т.н. Много, много интересно....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Март 2023 11:32ч.

  Филмът е "Вие сте Амалик", трите части могат да се гледат в The Bulgarien times... ще разберете точно какво се случва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много точен анализ, но няма изводи как да се борим и кой е врагът

  02 Март 2023 11:59ч.

  Българите трябва да са активни и да различават своя враг. Например, в предстоящите политически избори кристално ясен е отборът на евроатлантическия икономически упадък и на братоубийствената война (герб-сдс,пп-дсб и подобните им).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дам

  02 Март 2023 14:19ч.

  хората го знаем но с избори не става нищо вече са нагласени. А възраждане за мен е контролирана опозиция до де не видя дела на среща а това ще стани ако са в оправление а не дребнава партия дето само джавка щото друго не може. За да не се дразня аз не гласувам за никой до де не ми харесва. Ако Възраждане спечели и ми харесва какво прави ще имат моя вот на следващи избори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво, Даме. Стой и гледай.

  03 Март 2023 7:14ч.

  Като видиш и дела насреща - рискувай и да гласуваш. Докато настъпи такъв момент - ходи за гъби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелената антиутопия е само едно от направленията за редуцирането на хората

  02 Март 2023 12:41ч.

  Паралелно са в ход и пандемии и джендър идеологии и войни. Хора, бдете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно

  02 Март 2023 14:12ч.

  ? Това са трите коня на Апокалипсиса ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора, бдете!

  03 Март 2023 5:40ч.

  Ами бдим бе, братче. Бдим. Ама какво от това. Аз, например, бдя и нищо не ми убягва. Забелязвам как бавно и методично променят закони и наредби, така че да те задължат да се бодеш с ваксини. Забелязвам /защото бдя/ как ми ограничават водата, горивото, тока, храната. По телевизиите /аз и там бдя/ ми обясняват как всъщност ежедневното къпане било вредно. Най-добре било веднъж седмично. След 8 години ще ми спрат и дизела. А аз изобщо няма да съм изненадан, защото бдя. Крави, овце, добитък не трябва да гледаме, защото много акат и пишкат и така отделят метан, който затоплял планетата глобално. Въгледвуокиса също я затоплял, за това трябва да го сведем до нула. А какво ще стане с растителността - това е ненужна подробност и не заслужава внимание. Така че - спокойно. Бдим. Всичко, което е предвидено да се случи по план, ще се случи, без да бъдем неочаквано изненадани. Защото бдим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еволюция

  02 Март 2023 12:45ч.

  Кузман постепенно еволюира и вече директно и безкомпромисно назовава нещата с истинските им имена. Не твърдя убедено за времето, но при появата му в медиите (субективно го датирам около процеса на третото правителство на индиректно назования по Магнитски) не успявах да го отделя с нещо много характерно от кадрите на ИПИ и Отвореното. Постепенно израсна като независимо мислещ специалист, с подчертано консервативен поглед. Дори ме изненадваше - нали е учил в НовБУ и някъде из Франция, в разни гнезда на либералната утопия. В един момент цъфна неочаквано (поне за мен) във ВМРО, но (струва ми се) без да е пратиен член. Партиите търсят интересни и запомнящи се лица, за разлика от бледите партиини деятели, и щедро им предлагат обществена кариера, в качеството им на "гражданска квота". Преди около година Кузман издаде книга, но не съм я чел. Ако някой има директни впечатления, моля да сподели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нали е учил в НовБУ и някъде из Франция

  02 Март 2023 14:19ч.

  Франция има много консервативни и разумни политици, учени, журналисти, писатели, философи, Айс ! Нахвърлям само Тиери Мейсан , Мишел Онфре, Франсуа Аселино, и мн . др. Не живейте с предубеждения и заблуди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбирачев, 14,19

  02 Март 2023 17:38ч.

  консервативни и разумни политици, учени, журналисти, писатели, философи има дори в САЩ! Разбирачев, не ми говори по принцип, а си направи труда да разгледаш кадрите, които е произвел университета в Тулуза и защо те се гордеят с тях. Sciences Po Toulouse Особено се набиват на очи няколко :))) Кузман порасна въпреки "френското" си образование, а не заради него. Да, Франция винаги е била страна на свободния дух и високата, фундаментална наука, .... ама какво от това?! Това, което си нахвърлял, може да се учи и в София. Кадрите решават всичко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ШарлOTAN

  02 Март 2023 12:49ч.

  Не думай, божке! Искаш да ка’еш хейтъри ли, брат, ни водят за носовете? Въй-въй…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко, Кузмич!

  02 Март 2023 12:55ч.

  Всичко добре си описал брат-чед! И съм напълно съгласен с изложеното от теб!... Западната демокрация се изроди в ДемоНОкрация и Идиотокрация. Факт. Но си много черноглед и скептичен... Не оценяваш един прост факт - Светът е на прага на глобални промени, за които се води очертаваща се глобална война. От една страна, неизбежният цивилизационен и индустриален залез на Запада, като носител на все по-очевадните белези на упадък и унищожение (точно тези характеристики, така добре описани от теб), а в същото време, насреща се задава възходът на Изтока, напълно закономерен, в противовес на изчерпаната система на единствения западен хегемон... Този процес се нарича историческа цивилизационна цикличност и ни съпътства още от древни времена. Няма такива неща, като вечен строй, вечен модел, вечна хегемония или вечна империя. Доказано. Така че, споко пич!... Всичко ще се нареди!... Препоръчвам на младите търговци и индустриалци, да започнат да учат руски и китайски езици... Скоро ще им влезе в употреба, ако искат да се ориентират към бъдещето и новия свят... :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ... в същото време, насреща се задава възходът на Изтока. Всичко ще се нареди!

  02 Март 2023 13:06ч.

  Голям сте оптимист. От трън на глог.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...очертаваща се глобална война...

  02 Март 2023 14:12ч.

  За ролята на войната в модерния свят препоръчвам един документ от 1966, наречен "Report from the Iron Mountain". Намира се и отваря очи. Колкото до вечната хегемония - така е, но досега никоя такава не е била световна, а поне в момента капитализмът с много малки изключения си е световна идеология с липса на съперник. Та не бих бил толкова оптимистично настроен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдааа,

  02 Март 2023 14:12ч.

  важното е, да разкараме сегашния трън от задника си, както и да напуснем навреме потъващия кораб! Сещаш ли се?! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до: "...очертаваща се глобална война..."

  02 Март 2023 14:22ч.

  Явно, "четенето с разбиране" не ти се отдава! Проблемът на замъгленото ти от елементарна пропаганда съзнание, не ти позволява да осъзнаваш реалността, камо ли и преходността. Очевидно не си способен да изграждаш изводи, базиращи се на анализ на причинно-следствени връзки... За това, като папагал повтаряш само изтъркани тези на посредствени западнАЛи нихилисти и демагози, за вездесъщия и всевластен капитализъм (който е време да се прекръсти на капУтализъм)... Е, явно не ти достига нито интелект, нито знания... Но, проблемът си е само твой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАМАТА

  02 Март 2023 13:55ч.

  Какъв глад, ве? Отиваш в магазина и си кОпуваш квото ти требе. Стига да имаш парички. А ако нямаш, в Канада бързо решават въпроса - БЕЗПЛАТНА евтаназия за бедните и старите. Япония също се е насочила в правилната посока - безплатна евтаназия за всички над 65 години. Засега в проект, ама едва ли ще се бавят много. За да "спасим" климата, да изтребем непотребните хора с всички достъпни средства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  02 Март 2023 14:26ч.

  А Бай-Гън-Чо, кога ще го приспят, че отдавна му е време?!... ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агент на Тунберг

  02 Март 2023 14:04ч.

  Ще ви топна на Грета, че да дойде и да ви шамароса за тези злокобни приказки! Не се подсмихвайте, президентът Байдън с готовност ще предостави Еър Форсе 1, така че тази работа може да се случи много експедитивно. На борда ще има дизелов агрегат, който ще зарежда електричката на Грета, а тя ще появи тържествено и ще наобиколи на адресите, любезно предоставени и от операторите, според Ай-Пи! Тунберг ще носи в дясната си ръка меча на възмездието, а с лявата ще развява гордо многцветното лгбтик+ знаме. Ще ви видя тогава как ще ми се гърчите като червеи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  02 Март 2023 15:13ч.

  Тези дни същата Грета пак я носиха нанякъде две полицайки, не изглеждаше така доволна както предния път, когато я носеха мъже полицаи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  02 Март 2023 22:10ч.

  Доброто чувство за хумор не трябва да се губи при никакви обстоятелства ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузмане,

  02 Март 2023 15:24ч.

  Всичко е пределно просто. Не става въпрос за идеология и тем подобни, а за необикновенна кражба, защото инфлацията е кражба, на теб ли да ти обяснявам, че напечатаните трилиони от САЩ и ЕЦБ предизвикаха инфлацията.Всичко знаеш. Кой е крадеца Кузмане? Кажи го бе Кузмане.Само това, недей да вкарваш конспиративни теории и някой да си мислят, че са подредили всичко в главите си и с логорейство да ми говорят за приоритети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • киро простото, всичко ми е просто !

  02 Март 2023 16:55ч.

  Какви капитализми, какви "кражби" бе умници ? Умрял някой ТАМ ГОРЕ да ви краде... Бил Гейтс примерно с 200 000 000 000 (двеста милиарда) ще краде Киро от Каспичан ! Не разбирате ли че ТЕ отдавна са си надмогнали на масрафа и вече НЕ ГИ ВЪЛНУВАТ ПАРИТЕ (техните пари се самоподдържат и увеличават сами) ТЯХ ги вълнува визионерството ! Те налагат Нова Идеология ! И тази идеология наистина е проста - ВАС ДА ВИ НЯМА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конспиратор

  02 Март 2023 17:39ч.

  Забележката ми към теб беше, че статията за теб е Перфектно ! Изчерпателно ! Правдиво !. Сам виждаш , че не е нито перфектно нито изчерпателно нито правдиво. Кузман даже не намеква за авторите на тази "идеология". А, даже и да са Те, както ги наричаш, "Те" не могат да причинят инфлацията, "Те" не нападат Ирак и Либия , а се знае кой ги представлява. В крайна сметка мафията си има държава /САЩ/, но за всичко гадно което прави тази държава е виновна точно тази държава. В този свят отговорност носи най вече прекия извършител и той си има име. Удобно е да се обяснява с конспирация защото така виновника е скрит и хората се объркват, не знаят срещу кого да се борят. Знам, че е трудно да захвърлиш теориите с които си се омайвал през целия си живот, но по-добре късно отколкото ...... Предписвам ти го.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какви "кражби" бе умници?

  03 Март 2023 0:10ч.

  Мисля, че се нарича проекция. Онези, които биха крали, обвиняват всички, че ги крадат. Бъркат мотивите им. А ония си произвеждат парите от чист въздух и не им дреме колко пари има нЕк'ъв тъпак, стига да не им консумира от ресурсите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не си конспиратор

  03 Март 2023 8:45ч.

  А задълбал в марксизма-ленинизма от миналия век. Впрочем една не лоша теория за обясняване процесите на 19-ти и 20-ти век, тогава, когато все още имаше ясно изразени класи, класова борба, политически брокове в света... Всичко това и тогава, още повече сега , е една повърхностна проекция. Това е видама част на други сили и процеси, които стоят в други плоскости. Именно там стоят ТЕ . Тези които контролират света могат да са базирани както в САЩ, така и в Лондон, така и в Оуклънд... те са космополити. Фиксирането върху "вината на САЩ" за това което става профанизира проблемите и процесите. Не че САЩ не са виновни в конкретната политика ! Напротив - те са изпълнителите на войните , агресиите, убийствата, подтисничеството на страни и народи... защото в момента в САЩ все още "домува" Паразита /ползвам израз на уважаемия Айсблок/. Но ако убиете САЩ, ако срините "опаразитения" - това не значи че сте убили Паразита. Той ще се прехвърли физически на друго място. Напримел в Нова Зеландия. И от там пак ще ви тормози и управлява. Този Паразит /ТЕ/ не са били винаги във Вашингтон. Първо са били в Двуречието. После са били в Египет, после във Венеция и Ватикана. Пребивавали са в Холандия и за доста време в Лондон. Днес ТЕ физически могат да бъдат навсякъде, но силовите лостове за управление очевидно са във Вашингтон и Лондон. Но ако ТЕ решат, могат да пожертват англосаксите и няма да се поколебаят да го направят ! ТЕ нямат скрупули в това отношение. Съвсем реалистично е следващите им подизпълнители да са китайците ! А дори и руснаците, ако там се "пречупят" някои тенденции на суверенизъм... Русия е един "не решен въпрос" за момента. ТЕ съвсем не крият , някои от тези Фамилии имат определени симпатии към Русия и контролират сегашното руско ръководство. Така че бъдещ успех и възход на Русия е напълно възможен и РАЗРЕШЕН ОТ ТЯХ. Нещата са оставени в ръцете на руснаците - може да успеят, а може и да се провалят и да потънат. Инг и янг ! А ТЕ винаги ще са печеливши, защото в тях е ПОЗНАНИЕТО. В тях са контактите с езотерични сили. А БОГ е в душите на обикновените хора. Просто трябва да се събудим и да ГО видим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече безников

  03 Март 2023 15:31ч.

  Не си конспиратор, 8,45! Интересно, съдържателно! В някакъв смисъл разбирам въприетото от теб поведение и категорично не искам да си просвоявам принос, какъвно (принос) може да се претендира от теб за целите и потребностите на форума, но искам изрично да подчертая, че изложението ти е умишлено прекъснато в един момент и си се въздържал да назовеш по ясен и доста категоричен начин - кои стоят зад Паразита! Сблъсквал съм се повече от един отговори - от безлика и напълно аморфна на хора с преплетени собственост, пари и власт, та до съвсем директно назоваване на конкретна общност. Нямам проблем с виждането, че американската държава е просто инструмент, оръжие в ръцете им. При определени развития, англосаксонската генетична линия няма да е достатъчно основание за да бъде признато "правото" на определен индивид да съществува! Тезата, че в бъдеще на китайците може да бъде отредена просто една подизпълнителска роля, обаче, ме кара да изпитвам сериозно колебание, граничещо с несъгласие. Това не променя факта, че Паразита в исторически план е ползвал определени вътрешни китайски фактори и сили за свои цели, дори насочени срещу други китайци. Просто сега картината ... етапът са други. В светогледа и философията, в цялата космогония на двете страни, които в един момент са осъдени да се изправят в страшен сблъсък, стоят едни елементи на дълбоко неприемане, презиране, човешко и цивилизационно отхвърляне на другия! И двете страни нямат никакви илюзии по отношение на отсрещната. Сложни и противоречиви са процесите, има място за спекула и емоции! Поздрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  02 Март 2023 16:49ч.

  Слава на Русия и дано избие....да....избие всички тукашни ,европедалски и задокеански изроди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те..........

  03 Март 2023 21:14ч.

  .................."От Египет, ръководени от жреците излизат около милион евреи. Най-близките помощници на жреците са левитите, на които е възложена задачата да формират от евреите определен тип човешки индивид. За това е създадена определена идеологическа религия, която предписва серия от ритуали и своеобразен начин на живот. Левитите успяват да осъществят поставената пред тях задача. Създадената преди няколко хилядолетия идеология владее евреите и днес. Те ги отличава от многото националности живеещи на земята. Един от основните постулати на тази идеология е твърдението, че Бог, измежду другите народности, населяващи земята, е посочил само евреите в качеството им на избран народ. И така, и днес идеологията съществува, евреите съществуват, конфликтите продължават, мнозина знаят за тях. Но къде са левитите? Много ли чуваме за тях? Почти не чуваме. И в това е хитростта им или мъдростта им, както искате го наречете, но те съществуват. Сега си представете, че на земята съществува малобройно съобщество от хора, владеещи в по-голяма степен от всички останали хора езотеричните знания, придобили през хилядолетията все по-голям и по-голям опит на практическо въздействие върху масите. Може ли с тях да се сравнява институт в някоя държава, занимаващ се с проблемите на развитието на страната, с формирането на идеология? Това е невъзможно по редица причини. Основните от тях са следните. Левитите са предавали езотеричните знания на своите потомци по наследство, предават ги и днес. Съвременната наука отхвърля езотеричните знания. А следователно, не се занимава сериозно с тяхното изучаване. Тази абсурдна ситуация не случва случайно. Защо абсурдна ли? Сами съдете....."и т.н. Много интересно....Владимир Мегре поредицата книги.....всичко е казано, дори и как да си помогнем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи