Зеленски: Уважавам папата, но не се нуждаем от посредници. Папата да осъди по-ясно Русия

Зеленски: Уважавам папата, но не се нуждаем от посредници. Папата да осъди по-ясно Русия

"Уважавам папата, но ние не се нуждаем от посредници. Ние просто се нуждаем от мир, не може да се посредничи с Путин. Призоваваме папата, подобно на други лидери, да работи за един справедлив мир, но първо ние трябва да направим всичко останало", заяви Зеленски и изтъкна, че няма смисъл сега да се прави опит за въвличане на Русия в диалог.

Първо беше визитата на италианския премиер Джорджа Мелони на 21 февруари в Киев по повод годишнината от началото на руската инвазия в Украйна. Там Мелони и украинският президент Володимир Зеленски демонстрираха пълно единство и синергия. Последва двустранна конференция в Рим на 26 април, посветена на възстановяването на Украйна, в която участваха представители на над 600 италиански компании, висши италиански държавници и представители на украинските власти. На този форум Италия даде заявка да е на първа линия във възстановяването на Украйна. А Киев покани Италия да инвестира в тези усилия още отсега.

Третото действие на това задълбочаване на двустранните отношения беше визитата на Зеленски в Рим. Тя протече при пълна тържественост, с военни почести, със засилени мерки за сигурност и блокирани улици, със срещи с президента и премиера в дворците Куиринале и Киджи и посещение във Ватикана за среща с папа Франциск.

Зеленски пристигна в Рим със самолет "Еърбъс А319" на военновъздушните сили на Италия, който се приземи на летище "Чампино". Там той беше посрещнат от външния министър Антонио Таяни. После се оттегли в римския хотел "Парко дей принчипи".

Украинци, живеещи в Иалия, посрещнаха Зеленски с украински флагове в центъра на Рим. Снимка: АП

Срещата на Зеленски с президента Матарела започна по обед. "Италия е изцяло на страната на Украйна в нейната борба срещу руската инвазия", заяви Матарела на Зеленски. Зеленски пък му благодари за подкрепата, която Италия оказва на Украйна. Той благодари и за това, че Италия не е променила позицията си в подкрепа на Украйна и при правителството на Марио Драги, и при това на Джорджа Мелони. "Ние ценим важната военна помощ, която дава на нашата страна способността да устоява на руската агресия", подчерта още Зеленки. "Ключът към нашия успех на бойното поле е навременното получаване на необходимата помощ. Италия винаги е била и е на правилната страна, на страната на истината в тази война", подчерта Зеленски. Матарела пък отбеляза, че Украйна се нуждае от истински мир, а не от мир, постигнат вследствие на капитулация. Срещата между Зеленски и Матарела продължи около 25 минути.

Последва среща на Зеленски с Джорджа Мелони, която продължи около час и 10 минути. На нея присъстваха и доверените министри на Мелони - външният министър Таяни и министърът на отбраната Гуидо Крозето, а също и италианският посланик в Киев Франческо Дзадзо и Андрий Йермак, съветникът на украинското президентство. Разговорът между Зеленски и Мелони протече на английски, без преводач. После двамата дадоха обща пресконференция, на която се обръщаха на малко име един към друг. "Джорджа, благодаря ти за възможността да бъда в тази толкова хубава страна, която има велика история. Тук съм, за да Ви благодаря, че сте подслонили украински граждани. Никога няма да забравя това", заяви Зеленски.

"Залагаме на победата на Украйна", заяви Мелони. "Ще продължим да оказваме подкрепа, също и военна, защото Украйна може да стигне до преговори само от една солидна позиция", допълни тя. "Това е важно, защото до мир не може да се стигне с никаква капитулация", подчерта тя. "До мира ще се стигне само и единствено, когато Русия преустанови вражеските действия", подчерта Мелони и призова Москва да спре агресията и да изтегли войските си от Украйна. Тя заяви, че Италия подкрепя и формулата за мир в 10 точки, предложена от Зеленски и че признава легитимните аспирации на Украйна да стане част от ЕС. Мелони дори дефинира Украйна като "преден пост на сигурността в целия европейски континент".  Истината е, че Украйна е жертва на агресия и че защитавайки собствената си цялост и идентичност, тя отдалечава войната от останалата част на Европа. Онова, което правят украинците, те го правят и за нас", добави тя. Зеленски използва повода на общата пресконферения, за да увери, че Европа е много важна за украинците и че страната му спазва всички инструкции, за да влезе в ЕС.

Срещите на Зеленски с двамата италиански лидери протекоха очаквано, с очакваната риторика и от двете страни. На тях нямаше неудобни гости, като известните с едновремешните си проруски симпатии Силвио Берлускони и Матео Салвини. Първият вече от повече от месец се лекува от левкемия в миланска клиника. Но ако беше във форма, едва ли щеше да му се понрави визитата на Зеленски в Рим. Преди посещението на Мелони в Киев, Берлускони направи доста критично изявление по адрес на Зеленски, на когото хвърли отчасти вината за конфликта в Украйна, което пък породи истинска политическа буря в Италия. Салвини, който е вицепремиер, също отсъстваше от вчерашните срещи с украинския лидер. Появиха се спекулации, че Зеленски не е искал да се види с него, но той отрече това и каза, че би се видял със Салвини с голямо удоволствие.

Доста интересна беше срещата на Зеленски с папа Франциск. Двамата размениха подаръци. Папата подари на украинския лидер малка скулптура, представляваща маслиново клонче, символа на мира. Зеленски подари на папата икона на Богородица, изрисувана върху останките на бронирана жилетка.

По време на срещата папата е заявил, че има спешна нужна от хуманитарни жестове в Украйна спрямо най-уязвимите хора, невинните жертви на конфликта, съобщи говорителят на Ватикана Матео Бруни.

Зеленски обаче призова папата да осъди по-ясно Русия. "Благодарен съм за неговото лично внимание, което той отделя на трагедията на милиони украинци. Говорих за десетките хиляди депортирани деца. В допълнение призовах папата да осъди руските престъпления в Украйна. Защото не може да има равнопоставеност между жертвата и агресора", заяви Зеленски след срещата, продължила около 40 минути.

Той съобщи също, че е говорил с папата за формулата за мир в 10 точки, предложена от Киев, но отхвърлена на няколко пъти от Москва. "Предложих му да се присъедини към прилагането ѝ и да подкрепи подобна инициатива", подчерта той.

Планът в 10 точки предвижда установяването на специален съд за руските военни престъпления. Планът предвижда и създаването на евроатлантическа архитектура на сигурността с гаранции за Украйна, възстановяване на повредената украинска енергийна инфраструктура и гарантиране на безопасността на най-голямата европейска ядрена централа - Запорожката АЕЦ, припомня Асошиейтед прес.

В края на април папа Франциск пък заяви пред репортери, че Ватиканът участва в задкулисна мисия за мир за Украйна, но не предостави повече подробности по въпроса. Появиха се спекулации дали Ватиканът може да изиграе някаква роля на посредник за уреждане на конфликта. Но като изглежда Зеленски не мисли така и това пролича по време на най-интересната част от гостуването на украинския президент в италианската столица -  пространното интервю за предаването "Порта а порта", водено от авторитетния италиански журналист Бруно Веспа. То се осъществи и с подкрепата на "Теледжорнале Уно" - централните новини по телевизия РАИ Уно. По време на интервюто не само Бруно Веспа задаваше въпросите. Питания бяха отправени и от директорката на "Телджорнале Уно" Моника  Маджони, от директора на новинарската емисия  "Теледжорнале Сетте" Енрико Ментана, от директора на телевизия Скай Ти Джи 24 Джузепе Де Белис, от водещия от телевизия "Медиасет" Никола Поро, от журналисти от изданията "Кориере дела сера", "Република" и "Соле 24 оре". Интервюто не се проведе в телевизионно студио, а в зала във Викторианския монументален комплекс на площад "Венеция" в Рим, посочва АНСА.

В интервюто Зеленски заяви: "Уважавам папата, но ние не се нуждаем от посредници. Ние просто се нуждаем от мир, не може да се посредничи с Путин. Призоваваме папата, подобно на други лидери, да работи за един справедлив мир, но първо ние трябва да направим всичко останало", заяви Зеленски и изтъкна, че няма смисъл сега да се прави опит за въвличане на Русия в диалог. "Не може да се посредничи с Путин. Нито една страна в света не може да направи това", заяви той.  "Не съм склонен да разговарям с Путин. За какво ще говоря с него?", добави Зеленски. "Не може да се посредничи с Путин. Ние знаем какво представлява той. Той убива", заяви още Зеленски и припомни до какво е довел опитът за посредничество, заложен в Минските договорености. "Осем години и нула резултати", обобщи Зеленски.

Той подчерта, че сега е нужна контраофанзива, за да бъдат изтласкани руските окупатори извън украинската територия. Зеленски също така предупреди, че ако Украйна падне, следващата стъпка на Русия ще е Молдова, а после и страните членки на НАТО  - Литва, Латвия и Естония, и тогава други страни от НАТО, в това число Италия, ще трябва да изпратят своите синове и бащи в тази война. "Така че е по-добре да ни помогнете (сега), вместо да пращате (после) на война собствените си деца", заяви Зеленски. 

Той подчерта, че що се касае до контраофанзивата срещу руските сили, Украйна е много мотивирана и  обеща, че "важни стъпки ще бъдат предприети скоро". Украинският лидер благодари на Италия за изпратените системи за противовъздушна отбрана САМП-Т,  визирайки системите, разработвани от Италия заедно с Франция.

В интервюто също така Зеленски заяви, че Украйна не е изпращала никакъв дрон срещу Кремъл. Той добави, че това е било измислица на Путин или може би на хората около него. "Ние не бомбардираме цивилното население, ние можем да използваме оръжия само в окупираните територии, не на друго място", увери той.

Относно Крим Зеленски заяви, че Украйна не се страхува от референдум там, но произвеждането му би било против украинската конституция, защото "Автономната република Крим е част от Украйна". Той заяви това в отговор на въпрос дали е склонен да организира референдум за автономията на Крим, в случай че Украйна си я върне. 

За телефонния си разговор със Си Цзинпин, проведен на 26 април по украинска инициатива, Зеленски заяви, че Си го е уверил, че Китай няма да достави оръжия на Москва. "С китайския лидер обсъдихме важни въпроси. Казах му, че ние разчитаме, че Пекин няма да предостави оръжия на Москва. Си отговори, че няма да дадат оръжия и няма да подкрепят Русия", каза Зеленски.

Относно риска Путин да използва ядрено оръжие, Зеленски заяви, че не вярва, че Путин ще го направи. "Ако го направи, той няма да е жив на следващия ден и ми се струва, че той е човек, който има желание да живее", заяви Зеленски.

Той обвини Путин и в дезинформация. "Путин успя да разкаже, че в Украйна има нацисти, руснаците, които са наши съседи, започнаха да вярват в това. Путин контролира цялото медийно пространство, за да получи подкрепата на обществото си, той ще използва същите средства, за да излезе от кризата. Ще каже на хората, че е спечелил войната", каза още Зеленски.

Президентът на Украйна коментира и, че ако в САЩ Доналд Тръмп бъде избран за президент, то той не знае дали Тръмп ще помага в бъдеще на Украйна. "Преди всичко благодаря на Конгреса на САЩ и на президента Джо Байдън, които ни оказаха много голяма подкрепа и за която сме много признателни", заяви Зеленски.

Любопитно е, че това беше третото участие на Зеленски в предаването "Порта а порта", смятано за едно от най-авторитетните в Италия. Първо той дебютира в него преди година по същото време и тогава отправи упреци към онези лидери, които искат Украйна да направи отстъпки пред Путин и Русия. Тогава във Франция възприеха това като критика към френския президент Еманюел Макрон, въпреки че Зеленски не спомена конкретно неговото име. През януари тази година Бруно Веспа гостува на Зеленски в Киев и взе интервю с него и се твърди, че тогава е дошла идеята украинският президент да говори в последната вечер на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. Тази инициатива не приключи добре. Първо имаше петиция срещу включването на Зеленски по време на фестивала, а после той реши да се обърне към участниците и гостите само с кратка телеграма, която бе прочетена много след полунощ.

Визитата на Зеленски в Рим бе коментираха оживено от италианските медии. "Италия е на правилната страна в тази война", отбелязва АНСА. "РАИ Нюз" откроява няколко водещи коментара по време на срещите на Зеленски, а именно неговите думи "Не ни трябват посредници, а справедлив мир" и думите на Матарела "Нека мирът да е истински, а не капитулация".

Зеленски заяви, че иска да прегърне всички италианци, един по един заради оказаната подкрепа и сподели, че е бил изкушен да избяга от Украйна, но е устоял, отбелязва Ти Джи Ком 24 по повод някои от изказванията на Зеленски в "Порта а порта".

Скай Ти Джи 24 откроява думите на Зеленски след срещата му с папата, че планът за мир в Украйна трябва да е украински, а не да се говори за посредничество. Папата предложи посредничество, но Зеленски му благодари с думите, че на Украйна не са й нужни посредници, а справедлив мир, отбелязва "Стампа". 

"Република" откроява думите на Зеленски, че без италиански оръжия, в Украйна е щяло да има много повече жертви. "Кориере дела сера" се спира върху думите на Зеленски от същото интервю, а именно "Не се страхувам, че ще бъда убит. Путин е този, който се страхува" и "На бащите, изгубили децата си, казвам: "Не трябва да прощавате".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • Колко дивизии има римският папа?

  14 Май 2023 9:12ч.

  Когато се обсъждала съдбата на Полша в края на Втората световна война, Уинстън Чърчил предупредил Сталин, че трябва да вземе предвид мнението на Ватикана. Съветският лидер прекъснал Чърчил: „Колко дивизии има римският папа?“ Зелю не признава авторитета на римския папа. Рефлексии, придобити от детството. Акана гьонсурат и болсуран от първа величина Зелю.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  14 Май 2023 9:48ч.

  Точно тъй друже ! Дойде време зеления наркоман да проси оръжие и от Папата. И аз уважавам Папата, ма да го попитам: Ваше светейшество, с колко 155 мл. снаряда разполага швейцарската Ви стража, че и вие да дарите нещо на фашагите, което ще се използва срещу Путин ( така "правилно" се плямпа срещу Руската федерация ), за да удостоверите и Вие, и ( Господ чрез Вас ! ) своя "цивилизационен евроатлантически избор". Всъщност, прощавай Господи за последните ми писаници, ама наглостта укро-нацистка ме кара да съгрешавам словоблудствайки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 300 000 убити украински войници !

  14 Май 2023 9:44ч.

  Още колко трупа му трябват на евреина, за да почне да говори за преговори и мир ? Идеята че ядрената суперсила Русия трябва да бъде бита в конвенционална война , унизена, с наложени контрибуции и дори разградена на парчета , е безумна идея която ни води към ядрен апокалипсис. Русия не може да загуби тази война, всеки нормален човек по света трябва да се моли ден и нощ РУСИЯ ДА НЕ ЗАГУБИ ТАЗИ ВОЙНА, обясних защо. И пак на въпроса - колко трупа на украинци му трябват на Зеленски ? Какъв план му е спуснат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vолодимир Zеленски

  14 Май 2023 10:26ч.

  Папата да говори с Господ, да ни присъди служебна победа срещу Русия !!! Папата казал: Господ каза, че може само да ви уреди посещение при Бандера !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скоро ще видите иситнска победа над рашизма

  14 Май 2023 10:36ч.

  ... Не сте дочули какво точно е отговорил Папата, а именно: "Господ каза, че може само да уреди на рашистите посещение при Кобзон!!!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  14 Май 2023 10:50ч.

  Отчето се срещна с проекцията на дявола на земята ! Папата, много бързо забрави как този се отнесе със свещениците в Украйна !!! Това, че западните "християни" са подли слуги, го доказа и папата им. Да приемеш бандит фашист, който избива, платено. народа си, е поредният им лицемерен позор !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много рашистки опорки тук, както винаги

  14 Май 2023 11:21ч.

  Т. нар. "свещеници" в Украйна са слуги на КГБ/ФСБ на подчинение на агент Гудняев. Това си пролича, като потърсиха закрила и започнаха да бягат да се укрият в Рашата под кремльовска защита. Какво друго са такива агенти на репресивния апарат на чужда държава освен национални предатели и не само трябва да бъдат отстранени, но и съдени за национално предателство. Путьо е доказания бандит с петербургския си период като дясна ръка на Собчак и разработващ петербурската мафия, много от които мутри направи олигарси, когато беше назначен за перезидент. Олигарси в служба на кремльовския "елит" най-вече на путьо за повече взятки, яхти, дворци, метреси, а и най-вече да води войни, за да задържат властта си в Кремъл. Само че си отгледаха много кланове, които скоро ще започнат да се самоизяждат и властта в Рашата ще се разпадне. Загадка е кой клан ще я замени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Режимът на путин е класически фашизъм

  14 Май 2023 11:35ч.

  Владислав Иноземцев е един от икономистите и политолозите, които още след анексията на Крим се опитаха да предупредят, че режимът в Москва вече има ясни фашистки черти. Самият Иноземцев бе част от екипите, които трябваше да модернизират руската икономика през 90-те и нулевите години, но тези хора отдавна са изхвърлени от системата. Според него към днешна дата Русия е завършена фашистка държава и Путин репродуцира едно към едно фашисткия модел на Мусолини. "Към модела на Мусолини можем дори да прибавим още някои точки от описанието на Умберто Еко, с които той описва фашизма – култ към традицията или консерватизъм, липсата на единодушие е предателство (което в Русия се изрази и с маниакално преследване на "чужди агенти", а такива са всички, които не работят за Путин), страх от различното, презентиран като "стабилност", доверие в антиинтелектуализма и ирационализма (което в Русия доведе до "религиозно пробуждане"), обсебеност от идеята за конспирации (описвано като дългата ръка на гнилия Запад), селективен популизъм, новоговор и лъжи. ( https://clubz.bg/125989-ruski_ikonomist_rezhimat_na_putin_e_klasicheski_fashizam ). В плен на този фашизъм войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, както Оруел е описал тоталитарен режим в своята антиутопия, какъвто е този на Путин ( https://news.bg/world/romansat-na-putin-s-ruskiya-fashizam.html ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това което си описал

  14 Май 2023 11:51ч.

  1/1 касае Запада. ...... маниакално преследване на "чужди агенти на Путин", а такива са всички, които не работят за Зеленски , страх от различното, презентиран като "стабилност", доверие в антиинтелектуализма и ирационализма (което в Запада доведе до "пробуждане и кансел култура"), обсебеност от идеята за борба с конспирации (описвано като дългата ръка на Русия и Православието), селективен популизъм, новоговор и лъжи. В плен на този фашизъм войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, както Оруел е описал тоталитарен режим в своята антиутопия, какъвто е този на Запада днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой режим е фашистки!?

  14 Май 2023 12:13ч.

  Иноземцев си е очевидно от "чужденците" пратени да удишат Русия в прегръдките на Либерализма. Сега работи същото- стои до Зе и свастиките и провижда класици на Фашизма в управлението на Русия- Оруелска шизофрения за Западния Мунчо, а и за Източния , разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  14 Май 2023 13:21ч.

  Горния коментар е написан от някой друг използващ моя прякор. Гнусно е да пишеш от чуждо име. Пфу! Изказването е пресолено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  14 Май 2023 13:29ч.

  Иначе, да се твърди, че свещениците в Украйна били слуги на КГБ е признак на пълно безхаберие и злонамереност! Папагалско повтаряне на идиотска пропаганда! 2 България е пълно с Украински свещеници които служат заедно с българските и който не го мързи просто може да поговори с тях. Другото е просто неистова, сляпа омраза и храчене с пяна на уста. Грозно и тъжно. Хора умират а някои с играят на "Левски-ЦСКА".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Архимандрит Серафим (Панкратов) за за корупцията в Украйна (напомняща българската) и лъжите на Русия - II част

  14 Май 2023 14:41ч.

  ( https://e-vestnik.bg/36144/ukrainski-sveshtenik-otrichaha-ochevidnoto-za-voynata-v-donbas/ ). Без съкращения ---> https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100658/catid,120/id,71368/view,article/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обвиненият в "дискредитиране на въоръжените сили на Русия", известен в цял свят с антивоенните си проповеди свещеник Йоан Бурдин служи в Русе

  14 Май 2023 14:49ч.

  https://hristianstvo.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89-%D0%B9%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много тъпо е да си тъп

  14 Май 2023 15:36ч.

  Знаеш ли на какво си класически пример? За хапчетата напомням.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Режимът на путин е класически фашизъм 14 Май 2023 11:35ч.

  14 Май 2023 16:50ч.

  На супата вместо сол си сложил захар, яж си буламача! ................................. Фашистките прояви, избиване на старци по улиците, в Одеса пожара, камионите с трупове от майдана, всичко в Украйна, жестоко проявление на фашизма, старателно подготвяно точно от запада и Америка. Колониализмът реално е фашизъм, така че западните държави и САЩ никога не са били това, за което искат да бъдатр приемани. Те са фашистки в проявите си! Те правят войните по света, те са автори на световните войни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Горния коментар е написан от някой друг използващ моя прякор.

  14 Май 2023 16:52ч.

  Точно затова, никога повече не ползвам едно и също име.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  15 Май 2023 21:45ч.

  Точното заглавие е "Лъжите на Панкратов".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т.е. усилията на папата са съботирани!

  14 Май 2023 9:50ч.

  "Папата подари на украинския лидер малка скулптура, представляваща маслиново клонче, символа на мира. Зеленски подари на папата икона на Богородица, изрисувана върху останките на бронирана жилетка." "В интервюто Зеленски заяви: "Уважавам папата, но ние не се нуждаем от посредници. Ние просто се нуждаем от мир, не може да се посредничи с Путин. Призоваваме папата, подобно на други лидери, да работи за един справедлив мир, но първо ние трябва да направим всичко останало", заяви Зеленски и изтъкна, че няма смисъл сега да се прави опит за въвличане на Русия в диалог. "Не може да се посредничи с Путин. Нито една страна в света не може да направи това", заяви той. "Не съм склонен да разговарям с Путин. За какво ще говоря с него?", добави Зеленски."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъката VZ

  14 Май 2023 12:39ч.

  Батковците и какичките , които възпитават млкия диктатор са прекалили с насърчителните похвати и стимули. Като резултат VZ съвсем си е повярвал, че е центъра на вселената, църквата и държавата , та гълчи наред непослушните президенти, бизнесмени, артисти и негово Правосвещенство дори. ..Мъкааа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, "човекът" (Зеленски) просто е скромен

  14 Май 2023 17:11ч.

  като 99,99% от роднините си по майка и вяра

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  14 Май 2023 10:15ч.

  Пак ви казвам, въпрос на време да поникнат ядрените гъби... Зеленски няма друг изход, освен да въвлече целия свят със себе си в ада. Защо? Едва ли и той знае, но винаги е бил паразит. И сега паразитства. Това е толкова ясно, дори и за идиоти. А да убиеш гостоприемника си е свойсто на празитите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е да се управлява света чрез наркомани и джендъри

  14 Май 2023 10:27ч.

  Но няма да ги бъде, перчат се, ерчат се, щото са бита карта! Украински боклуци, съсипаха си държавата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аргентум

  14 Май 2023 10:30ч.

  Аналозите със събитията от тази дата преди 42 години са неизбежни. Вижте какви демонични сили стоят зад зеления Юда и ще ви се изясни, кои и с каква цел жертваха България в един заговар, в който двуличния послки наследник на трижди отреклия се, беше просто една пионка за отстрел на шахматната дъска, за да се сбъдне знамението. И какво постигнаха тези заговорници? След 41 години цикълът се повтаря отново с Осребрният и една сатанизирана вече Украйна, която оказва се има пресечна точка с България именно в онази 81-ва, не само защото в нея лежи гробът на основоположника на първата България, а защото това означава, че и Възкресението на тази България трябва да започне оттам и с повдигането на онази камък! И това няма как да стане без пълната и безапелационна победа на Русия в последната й битка със Сатаната. Така, че запомнете тази снимка с тези озъбени в изкривена усмивка заговорници срещу православието. Тези призраци отдавна са продали душите си на дявола и са подписали присъдите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Зеленски заяви, че Си го е уверил, че Китай няма да достави оръжия на Москва."

  14 Май 2023 10:34ч.

  Даже китайското комунденце не желае да спасява руската кочина. Председателя Си само чака да си прибере източен Сибир...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски го избраха за президент

  14 Май 2023 16:43ч.

  Защото обеща на украинския народ, че ще спре военните действия в Донбас и Луганск. Вместо това, той хвърли цялата държава във войната в интерес на американците. ...... Толкоз, какво е казало зеленото влечуго. .. Думата на тоя нищо не струва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блядките станаха за посмешище пред света

  14 Май 2023 10:38ч.

  Ватата тук се пука от яд - гаврят се с кумира им! Освен в Хага, другаде Путлер не го искат. Никой не иска и да говори с Кремълския изрод, освен Макарон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много поздрави имаш от БРИКС

  14 Май 2023 16:57ч.

  БРИКС банка и всичките кандидат членове държави точно с петродолара не искат да говорят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  14 Май 2023 20:29ч.

  Приятелю, замислял ли си се откъде извира това неистово желание у теб да говориш грозни и обидни думи и да мразиш? Защитавай гледната си точка, спори, доказвай... в спора се ражда истината. Но защо е нужно да пръскаш жлъч? Омразата към който и да е народ или етнос се нарича Расизъм. Провери си тълковния речник. Расизма е крайна форма на омраза, душевно разстройство, болестно състояние на душата. Съмнявам се, че си лош човек, просто не допускай омразата да ти е господар на ума. Така се губи способноста за трезва преценка и най-важното губим човешкото в нас и се превръщаме в зверове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не на войната на путин в Украйна!

  14 Май 2023 10:45ч.

  Само психично болен човек може да подкрепя войната на путин в Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната в Украйна е на психично болните американци

  14 Май 2023 17:00ч.

  И това е война срещу Русия. Земите и богатствата на тази държава мира и покой не дава на финансовите петродоларови акули! Използват политическия елит на държавите съседи на Русия, купуват ги и ги заставят да хвърлят народите си срещу съседите си. ........ А американците си купуват яхтите и ни сочат с пръст, колко сме недомократични.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пилето

  14 Май 2023 10:56ч.

  Някой може ли да ми тълкува символиката на картината видна на първата и последната снимка зад йезуита, застанал в центъра на фашистката хунта до зеления наркоман? И разменените им дарове също. Да ми ги тълкува от гледна точка на 20 юли 1933 и гълба с маслиновото клонче в човката си, появил се върху герба на Пий 12 през 1939г. Има ли накаква съществена разлика в маслиновите клончета?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • папата и християните в усрайна

  14 Май 2023 11:11ч.

  Папата разменя любезности с гонителя на християните. А, ама те да православни, значи да мрат, нали така, папо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  14 Май 2023 13:34ч.

  Зеленски няма работа при Папата, защото избивайки десетки свещеници в Украйна, показа, че не е Християнин, още по-малко Православен. Зеленски е безбожник и като такъв е неограничимо опасен, както показват действията му: искане за още и още оръжие, държане на сметка кой какво казал и направил, жертване на народа си с отказа за мирни преговори с Русия. Какво ходи и при Папата, като унищожава УПЦ за сметка на еретична църква? Папата грехове не опрощава на нас, Православните, но Зеленски няма понятие и от грях, не само от мир и преговори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  14 Май 2023 14:43ч.

  Ze избива лошите свещеници в укрия. Какво лошо има в това? И папата го приветства за такива деяния. Значи Ze не е безбожник, така излазя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  14 Май 2023 14:37ч.

  Абе, тая Мелони, не беше ли любимка на " дантеления" разбирач и ГРОБ-ар Марков? Zuckermelone, bitte!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HAHA

  14 Май 2023 14:39ч.

  Кога ще разберем името на Антихриста? Не го ли виждаме вече?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрей К.

  14 Май 2023 14:52ч.

  Зеленски не си направи труда да целуне ръката на Папата или да прояви уважение към него по някакъв друг начин... Само ръкостискане. Дори и да не е католик трябваше да прояви някакво уважение. Обаче се изявява като нахален евреин откакто се е появил на политическата сцена и това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Папата не обича да му целуват ръката

  14 Май 2023 15:45ч.

  Той желае да модернизира тази средновековна традиция и предпочита ръкостискане, но много трудно ще му позволят. Папата лично обяснява това, защото се опасява да не си предават мираните зарази по този начин, целувайки най-вече пръстена му. Според екипа на папата и неговите модерни виждания, той наистина иска да се отърве от тази традиция, която го превръща повече в монарх, отколкото в свещеник ( https://www.dnes.bg/eu/2019/03/28/triabva-li-da-byde-celuvan-papskiiat-prysten.405772 ). Румен Радев също не целуна ръката на Папа Франциск ( https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/eto-zashcho-rumen-radev-ne-tseluna-prstena-na-papata_news672128.html ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вчера

  14 Май 2023 14:57ч.

  Пак погром над блядската авиация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тоя фон

  14 Май 2023 14:59ч.

  На 9 май др. Путин се срещна с 5 азиатски сатрапа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  14 Май 2023 16:20ч.

  Сега най-важното е да се ликвидира опасното сборище на Пригожин. Целият прогресивен власовски генералитет се труди упорито за постигането на тази важна цел. Другото ще дойде от само себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  14 Май 2023 21:21ч.

  По всичко личи, че европейците искат да съхранят поне част от Украйна извън Русия. Силите зад Зеленски са отчаяни и засега искат да играят ва-банк. Не се ли получи интермарум, на нейно величество дружинката геройски потъва. Руснаците са играли умряла лисица и са убедили западняците че са прогнили и ще се срутят. Оказа се, че през цялото време са строили коалиция на озлобените поробени гиганти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  15 Май 2023 7:43ч.

  Тоя ходи в Германия да му присъждат наградата Карл Велики, после във Франция - може би за наградата Наполеон Бонапарт.. кой знае. Пълен смешник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  15 Май 2023 14:47ч.

  кой си ти бе, вмирисана твар, можели един зелен плъх да дава ум на папата какво да прави...ей затова ви трепе путин - мислите че сте над всички и целия свят ви е подчинен....мръсни хохли! трепи ги, вова, до крак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  15 Май 2023 21:47ч.

  зеленски като бай Ганьо обикаля Европата, най-нахално се намърдва навсякъде и проси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е дипломация по западни критерии

  16 Май 2023 1:21ч.

  Помощта от Запада не е линейка за бърза помощ. Дълго време, още от 2013-2014 г. украинското политическо управление даваше противоречиви сигнали вместо да заяви ясно, че Русия води война срещу нея на нейна територия. И че атаките "под фалшив флаг", пограничните и вътрешнотериторилните провокации и майдани тип "Руска пролет", командированите в Украйна по време на "отпуск" рашистки ГРУ-шчовци, финансовите преводи от Славянски фонд и други уж европейски дяснопартийни с руски членове НПО-та за подпомагане на сепаратистите, конвоите с т.нар. "хуманитарна" помощ от Русия, а всъщност въоръжение с тежка артилерия и ракетни установки за проруските сепаратисти в Източна Украйна, обстрелите, тайните затвори тип "Изолатор" за сплашване на неподчиняващото се местно цивилно население от назначените проруски власти в окупираните Д/ЛНР са все елементи на войната на Русия в Украйна за разбиване на украинският суверинитет и единна държава с цел федерализирането й, подчиняването й на РФ и назначаване на марионетно проруско управление. Западът прояви желание да помага, чак когато украинците открито заявиха, че се води война срещу тях и показаха твърдо ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ на Русия в опита й за окупация. Това стана след блицкрига в Крим, който зашемети от успеха главата на Путин, че може да превземе и цяла Украйна за 3 дни и нападна на 24 февруари 2022 г.. Това шокира Запада, че Путин не спря до Крим, където сравнително протече безкръвно анексиране и "давайте живьом дружно", както преди, а продължи с агресивна инвазия и анексия на нови територии от суверенна Украйна. И Западът се събуди и ще помагаме, докато президентът Зеленски продължава да заявява тази твърда борба за свобода и независимост от Рашата, както и докато украинците продължат твърдия отпор на рашистите и не ги изтласкат отвъд границите на своята Родина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи