"Зелен паспорт" за ваксинация - сегрегация по здравен критерий

"Зелен паспорт" за ваксинация - сегрегация по здравен критерий
Ще ни задължат ли да се ваксинираме, за да се ползваме от свободите си? Миналия понеделник френският премиер Жан Кастекс представи законопроект за въвеждане на дългосрочен режим на управление при извънредни ситуации в здравеопазването, който включва член, позволяващ да сe обвържат някои свободи с прилагането на ваксина. Депутатката от Съюза на демократите и независимите Валери Сикс предложи да се въведе “зелен паспорт” за всички ваксинирани лица. Според политическият анализатор Матийо Слама подобни разпоредби убиват свободата и създават две категории граждани, които нямат едни и същи права. Това е сегрегация, основана на здравен критерий, категоричен е той.

 

От близо година сме свидетели на безпрецедентния разпад на правовата държава. От миналия март живеем с ритъма на карантината, излизането от карантина, новата карантина и вечерния час. Всичко това в почти абсолютно политическо мълчание. Единствено методът (и справянето на правителството с епидемията) се поставя под въпрос от опозицията. Не самите мерки, докато именно те трябва да бъдат разгледани.

 

Трябва да се признае креативността на управляващото мнозинство при въвеждането на все по-задушаващи свободата мерки, вдъхновени от лекарите от Научния съвет, вездесъщи в медиите, за повечето от които грижата за публичните свободи е равна на нула. Последната идея премина границата в настоящата трескава лудост в относително медийно и политическо мълчание. Тя дойде от една депутатка от Съюза на демократите и независимите, Валери Сикс, фрамацевт по професия, която предложи в реч пред Националното събрание да се въведе “зелен паспорт” за всички ваксинирани лица. Дори бе внесен законопроект за това.

 

Бихме могли да вземем пример от Израел, който издава на всяко ваксинирано лице зелен паспорт, позволяващ му да посещава културни места, ресторант… В крайна сметка, да се върне към нормалния живот, посочи тя.

 

Трябва да отбележим, че Жил Симеони, председател на Изпълнителния съвет на Корсика, защитава подобна мярка, която би позволила на хората с отрицателен тест за Covid да отидат на красивия остров, снабдени със “зелен пропуск”, който свидетелства, че не са носители на вируса.

 

Не знаем дали Валери Сикс, парламентарната група на Съюза на демократите и независимите, която подкрепя това предложение, или пък Жил Симеони схващат плашещия демократичен регрес на подобни мерки. Ако това е така, тогава има утежняващи обстоятелства и можем с основание да смятаме, че тези хора вече не принадлежат към републиканския лагер.

 

Защото какво означава конкретно тази идея за здравен паспорт?

 

Тя всъщност включва две неща. Първото е, че в света на коронавируса вече ще има две категории граждани, които нямат едни и същи права: гражданите, които се ваксинират, и гражданите, които не се ваксинират. Гражданите, които се ваксинират, ще имат достъп до местата на възстановения социален живот, при условие, че представят доказателство за ваксинация (паспорт). Те ще могат да се хранят в ресторант, да посещават музеи, да ходят на концерти. Да се върнат към нормалния живот, както хубаво го каза Валери Сикс. Гражданите, които решат да не се ваксинират (независимо по каква причина), няма да имат достъп до тези места на цивилизоваността и следователно ще живеят в почти пълна социална изолация.

 

Нека изречем думата: сегрегация, основана на здравен критерий.

 

Ако не сте ваксинирани, това означава, че сте потенциално опасни; следователно ще ви отстранят от публичния и социалния живот.

 

Второто нещо, което предполага тази мярка, е почти пълното задължение да се ваксинирате. Разбираме добре залога: според едно ново проучване над 50 на сто от французите се противопоставят на идеята да се ваксинират срещу Covid. Това означава, че трябва да се свърши работа по убеждаването им. В Израел е още по-лошо, тъй като тази цифра достига 75 на сто, което обяснява решението, взето от израелското здравно министерство.

 

Аз абсолютно уважавам онези, които не искат да бъдат ваксинирани. Мога да ги разбера. Казвам само, че да бъдеш ваксиниран и да не си ваксиниран не са едно и също нещо… Ако сте ваксинирани, имате право да живеете нормално, заяви шефът на Съюза на демократите и независимите, Жан-Кристоф Лагард. Колегата му Валери Сикс добави: Нашата група смята, че подобна мярка може да подтикне французите да се ваксинират и да осъзнаят, че ваксинацията позволява да защитят себе си, но и другите.

 

Да се мисли, че мярка като зеления паспорт може да накара французите да се ваксинират, е абсолютна безсмислица. Дори е почти сигурно, че ще се случи точно обратното. Недоверието на огромна част от французите към ваксините ще нарасне още повече и конспираторите от всички страни ще имат нов аргумент, за да задвижат машината на недоверието. Трябва да си много наивен или напълно откъснат от реалността, за да мислиш обратното.

 

Но тази история с ваксините е второстепенна. Основният проблем е другаде. Той е във възможността толкова варварска и антидемократична идея изобщо да се появи в нашата демокрация, в нашия парламент и да бъде защитавана от хора, които априори са умерени и демократи.

 

Това е поредният знак за невероятния демократичен регрес, който безпомощно наблюдаваме от март в почти пълно политическо мълчание. Бяха наложени най-безумните и убийствени за свободата мерки без никакъв демократичен дебат, под влиянието на един научен съвет, който не е избран и следователно няма никаква демократична легитимност.

 

Новият пост-ковид свят е “безконтактно общество” (по израза на журналиста Франсоа Салтиел), свят, в който страхът и медицинският дискурс направиха възможно това, което би изглеждало немислимо преди епидемията. Всичко това е оправдано от морализаторското и вменяващо чувство за вина говорене на правителството за дълга за солидарност на всички нас, макар че по ирония на съдбата от три години то не спира да се подиграва и да потъпква този императив за солидарност.

 

Не всички спънки са премахнати, но за колко време? Няколко лекари се обявиха публично срещу зеления паспорт, смятайки, че това би било контрапродуктивно в перспективата да бъдат убедени възможно най-много хора да се ваксинират. Наскоро СЗО обяви, че не препоръва въвеждането на имунизационен паспорт (но през октомври подписа протокол за сътрудничество с Естония за разработването на дигитален ваксинационен сертификат…).

 

Англичаните изглежда също се отказаха от тази мярка, след като хипотезата бе повдигната от новия им министър на ваксините, Надим Захауи. Да се надяваме, че Франция също ще устои, въпреки натиска, който несъмнено ще бъде упражнен от политическите и медицински среди. Още по-тревожното във всичко това е изчезването на всякакъв критичен дух и фактът, че толкова шокиращи мерки, като всеобщата карантина или пък зеления паспорт, не предизвикват истинско възмущение.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Виктор

  30 Дек 2020 10:11ч.

  Най лошата и страшна проява на дискриминация... Случвала се официално, само в нацистка Германия...А сега и в Китай по допускане на мръсните сатанисти(скоро и в целият свят), защото винаги когато се случи такова погазване на човешки права се минава през експерименти, насилие и смърт в огромни мащаби! Много грозно и страшно бъдеще! Зеленият здравен паспорт ще е върху чип, а после и направо под кожата! Толкова по този въпрос, за ехидните подигравателни колаборационисти на Лукавия-антиконспиратори! Нещо май всичко се развива по план-сценарий, но с тези ехидни гадове не може да се спори или говори, защото паметта им е повредена, точно както душата и мисленето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  30 Дек 2020 10:12ч.

  И ква стана тя? Един грип разруши цялата прехвалена "демокрация? Да ви... на демокрацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Дек 2020 10:22ч.

  Нещо май всичко се развива по план сценарий!? Нека да позная, за да не се хаби хартия и режат дървета, биометричните данни от паспорта ще са върху чип и заради разсеяните, най добре под кожата, за всеки случай.... това към всички ехидни колаборационисти на сатаната, изповядващи лъже-религията КОВИД! Глобалистите допуснаха медицинските експерименти с хора и свинщината от третият райх Германия, да се пренесе в четвъртият САЩ, и сега в петият Китай, вече напълно открито и без всякаква съвест и мисъл за последствия, без дори да знаят китайски, ИТ латентни джендер мерзавци, сервираха всичко пред това грандиозно зло!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  30 Дек 2020 10:34ч.

  Лошото е, че и Русия е вкарана в този капан. Трябва стотици хиляди хора да излязат по улиците и полицията да обърне оръжията срещу Сатанистите. Хората от службите трябва да разберат, че и техния живот няма да бъде по-лек от нашия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  30 Дек 2020 10:36ч.

  Тъпо. И във Венеция е било така - преди да влезеш в града, стоиш 40 дни на един остров, за да се види дали си болен. Оттам възниква и думата карантина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  30 Дек 2020 10:37ч.

  Просто либерален фашизъм. Неслучайно знаков негов представител е тъкмо "мути" Меркел...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тома Неверни

  30 Дек 2020 10:52ч.

  Свободата включва и правото свободно да разнасяш зараза. Правилно ли разбрах?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Priest

  30 Дек 2020 11:15ч.

  Французите да не реват с крокодилски сълзи за сегрегация и здравен апартейд. Само допреди (по-малко от) 20 години за дългосрочна виза ( по- дълга от три месеца) франсетата най- официално искаха рентгенова снимка за доказателство, че нямате латентна туберкулоза. Пътуването в чужди държави не е задължително. Като има пандемия, ще се променят и правилата. Който иска да пътува, ще си направи ваксина. И без това по тия самолети шансът да се заразите е твърде висок...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ................

  30 Дек 2020 11:25ч.

  Преди пандемията, за да пътуваш от Европа в Америка, се изискваха определени ваксинации. Ако нямаш тези ваксини- не пътуваш. Всеки заинтересован безропотно си ги поставяше и отиваше в Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми сънародници, убедени че ваксинирането е връщане на нормалността,

  30 Дек 2020 11:41ч.

  Ако ваксинирането се превърне в дискриминационен инструмент, никой повече няма да се върне към нормалността, без значение дали е ваксиниран или не. Това разделяне на обществото на две категории граждани е прелюдия към една нова диктатура, от която всички ще страдаме, вкл. и вие ваксинираните. Вие първи ще бъдете регистрирани, наблюдавани, проследявани и контролирани, защото с ваксината на Pfizer участвате в медицински експеримент до 2023 г. (виж: clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728), но без да получавате заплащане, каквото получават доброволците в медицински изпитания, и без да получите обезщетение в случай на увреждания. И това е само началото... Затова ние не бива да се делим и враждуваме помежду си, а трябва да се обединяваме срещу опитите на властимащите да ни сегрегират, под натиска на милиардерския клуб от Давос и неговите инструменти в лицето на СЗО, ЕК, FDA и пр. Който не вярва, че планират диктатура за всички /без изключение/, да чете проекта на Клаус Шваб "Covid-19: The Great Reset" на страницата на WEF. Затова всеки, който иска да живее като достойни и свободни граждани, срещу такива опити за дискриминация трябва да се противопоставим всички - и неваксинирани, и ваксинирани. Не е трудно да се види, че

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vitory

  30 Дек 2020 12:22ч.

  Авиотранспорта няма интерес от такова разделение на хората, тъй като напълно ще замре. И без това едва оцелява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо спасов

  30 Дек 2020 12:30ч.

  като посещаваш Африка се ваксинираш.защо ? може и да се откажеш от пътуване там. там има много болести. а когато болестите дойдат тук????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ша са ваксинирам !

  30 Дек 2020 12:53ч.

  Ша са ваксинирам уа, как няма са ваксинирам ? Идно нящо не разбраф, който можи да ми обясни ! Кат са ваксинирам и ида в музей (аз многу обичам музеите, рииш...) пак ли трябва с маска, такува... ? Или като имам пашапорт няма да носа маска ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откровение

  30 Дек 2020 13:33ч.

  С печата на звяра, представляващ ваксината като тип интоксикация, искат да убият Човешкия Син, който е отново на земята. По-скоро се надяват, че изолирайки Го, това ще стане, защото те нямат метод да Го познаят кой е. Но Светия Дух няма как да бъде уловен с обичайните им хитрости и подлости. Той е Личност отвъд времето и пространството, макар за определени цели да се проявава сред познатите обекти, в тяло, съвсем като ближните си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • начинът да превърнеш личността в тъп индивид, а сборът от тъпи индивиди - в стадо, водено от слепи водачи

  30 Дек 2020 13:39ч.

  Фактът, че си ваксиниран, не влече по необходимост факта, че си здрав. Подобна връзка е медицинскофашистка щуротия. Но нейните последствия могат да станат грандиозен повод за преследване и лишаване от свобода, работа, нормален живот сред ближни и институции. Ваксинираността не е панацея, но ако накарат две поколения да започнат да живеят така, сякаш е панацея, ще стане както и с природата, чиято уж естествена необходимост за хората след древните е започнала да изглежда желязна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от къде пример

  30 Дек 2020 14:45ч.

  За пример Израел? Че господин Натаняхо е подсъдим за корупция и отива в пандиза. За него всеки ден извънредно положение е свобода. А Испания? Че това е супер при бунта на Каталуния. Англия? Че това е супер за рошавия, пред брекзита. Франция? Че карантината решава проблема на Макрон с жълтите жилетки. Германия? Че Меркелица има след загубата на местните избори на нейната партия сериозни проблеми в края на мандата си. И така нататък..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да не пропуснем Русия

  30 Дек 2020 14:49ч.

  Путин има сериозни вътрешни проблеми- Така и Си Дзинпин с така наречените “комсомолци” в партията пред предстоящия конгрес. С две думи - адски шанс за управляващите почти навсякъде. Подарък от авторите на Новия световен ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Priest на 30.12.2020 в 11:15

  30 Дек 2020 15:09ч.

  От где ви копат такива лъжци ? Французите винаги са искали медицински преглед ( и сега дори ) при продължителен престой и постъпване на работа ! Никога не са искали рентгенова снимка за виза (когато още имаше визи) . И после , каква "латентна туберкулоза" бе , цървул ! Латентна туберкулоза не се доказва с рентгенова снимка ! И накрая какво общо има това с темата на френския журналист и тиранията която въвеждат глобалистите-сатанисти ,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е тогава

  30 Дек 2020 15:15ч.

  Хив позитивните как ще се разпознават или спин вече няма. Някои форми на рак се предават чрез вируси-ще бъде ли отбелязано на челото? Ами потенциалните изнасилвачи, как ще летят горките с Боинг? Да не говорим за големите бандити политици-те не са ли опасни за обществото?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много интересно ще стане, ако в редакцията се ваксинират,

  30 Дек 2020 15:18ч.

  например с хубавата руска ваксина Спутник, а верните читатели на Гласове откажат по идеологически съображения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нормално/Неморално

  30 Дек 2020 17:10ч.

  Ще се произведат няколко милиарда ваксини. Те трябва да се продадат. И ще бъдат продадени. Ако перифразирам казаното преди време от една интелектуална българска мутра - майната му на законите и морала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тома Неверни

  30 Дек 2020 20:24ч.

  Абе от къде ги копате тея акълници! Требва да си патологично умен та да свържеш ваксината с бунта на Каталуния. Даже и каталунците не се сетиха. А сега малко информация за ЕДИНИЧНИТЕ усложнения след ваксиниране: Безспорно (или не?) най успешната акция с ваксиниране е ликвидирането на "Баба Шарка". За България ваксинирането всяка година е довеждало до 5-10 усложнения и средно по една смърт. Това е цената която сме плащали за ликвидирането на тази смъртоносна болест. Мисля че не е много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...........................................................

  30 Дек 2020 21:54ч.

  И тази вечер беше потвърдено от френското правителство, че ваксинирането е доброволно и свободно, и всякакво ограничаване на свободите ти би било дискриминация. Относно пътуването в други страни, това вече е въпрос на решение на съответната страна и правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия от

  31 Дек 2020 9:05ч.

  Правителствата на държавите стоят наведени и чакат заповеди от Господарите .Дават луди пари за всичко което им наредят.Ние за тях не сме хора.Щом позволяват да си правят екперименти с нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Woland

  31 Дек 2020 11:55ч.

  Още преди истерията по ковида имаше имунизационен контрол преди да отидеш например в Индия . Хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, менингококова инфекция, бяс. Задължително се ваксинираш против тези гадове ако искаш да пътуваш натам иначе застрахователя ти показва средния .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1968

  01 Яну 2021 20:44ч.

  През 1968 г. върлува "Хонгконгски" грип от който загиват 4 милиона души. Тогава, обаче, е имало конкуренция на капитализма в лицето на Световната социалистическа система и капиталистите-сатанисти не са се и опитали да налагат ПЛАНДЕМИЯ като сегашната и да връщат света към робовладелството. Напротив, били са в паника от настъплението на социализма във Франция и в Италия и са воювали срещу него във Виетнам, като са подлагали на ГЕНОЦИД народа на Виетнам чрез бомбени килими на стратегическата си авиация и чрез химическа война с НАПАЛМ, ФОСФОРНИ ЗАПАЛИТЕЛНИ БОМБИ и ORANGE AGENT - ХИМИКАЛ за обезлистяване на джунглата довел до масови паталогии и малформации на новородените деца... ИЗБИТИТЕ ВИЕТНАМЦИ СА ДРУГИ 4 МИЛИОНА... за времето от 1965 до 1972 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксинацията на Камала Харис – фалшиви инжекции за заблуда на населението

  03 Яну 2021 11:39ч.

  Ваксинацията на Камала Харис – фалшиви инжекции за заблуда на населението https://svobodnoslovo.eu/%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%81-%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%88%d0%b8%d0%b2%d0%b8/ Разглеждаме фалшивата Ваксинация на Камала Харис, някои са толкова глупави че една постановка не могат да направят да изглежда достоверно Видео Онзи ден в Латвия по телевизията имаше същия сюжет в която те показаха как председателят на Държавния имунизационен съвет Даце Завадска беше „поставена ваксината“ покрай рамото, да не говорим за размера на самата игла. Видео

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксина

  06 Яну 2021 13:07ч.

  искат да ни вменят вина тук се бъркат ако мислият че на някой му пука за съседа дали ще мре. Саболеснованията или сажаленията са само проява на културност и да си няма човек проблем но само до като не се изчерпа търпението след това ще почнат да се кълнят хората като се прекали с натиска върху малкото свобода дето имат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи