Захарова: Признанието на Меркел за Минските споразумения е конкретен повод за трибунал

Захарова: Признанието на Меркел за Минските споразумения е конкретен повод за трибунал

Автор: Владислав Наков. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Според официалния представител на руското външно министерство „всичко, което беше направено през 2014-2015 г., имаше една цел: да се отклони вниманието  на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

"Признанието на бившия германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използва за съдебно производство в рамките на трибунал". Това каза в четвъртък на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

"Сега западните държави говорят много за юридически оценки на това, което се случва в Украйна, международни трибунали и т.н." - отбеляза тя. "Но това е конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел казва в интервюто си е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер "звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада - машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи".

„Те [представителите на Запада] още тогава, през 2015 г., докато провеждаха многочасови преговори, са знаели, че никога няма да изпълнят споразуменията, и че ще напомпат с оръжия режима в Киев“ - подчерта дипломатът. Не им беше жал за никого: жените, децата, цивилното население на Донбас и всъщност за Украйна като цяло. Те се нуждаеха от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г”.

Захарова коментира и посещението на Виктория Нюланд в Киев:

"Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно и е възможно отново да се готви "дворцов преврат" - каза говорителят на руското външно министерство.

"Инспекционните пътувания на американския куратор в Украйна вече не изненадват никого, това е нормално. Това е все едно да отидете, за да проверите как е там – дали още има светлината или трябва да хвърлите още дърва“, - каза още Захарова по повод посещението на Нюланд в Киев.

 

 

 

Коментари

 • Truman

  08 Дек 2022 16:34ч.

  Накрая да не стане като със Султана... Путин да спасява и Зеле от преврат.. хахаха.. Неведоми са пътищата....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запознат

  09 Дек 2022 9:12ч.

  Точно...:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пешо от кривина

  08 Дек 2022 16:37ч.

  е и, докато не им счупите зъбите нищо няма да се случи,трибунал организира само победителя,тогава ги изпуснахте сега чакаме ,те не са лесни ,векове тормозят света с гадостите си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  08 Дек 2022 16:50ч.

  Първо хубавичко ги намачкайте Маша, а след това и трибуналИте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че това го знае всеки!

  08 Дек 2022 16:58ч.

  Минските споразумения бяха подписани за една нощ, предаваха го телевизиите. Донбасци бяха в Мариупол, Путин ги спря и върна километри назад. След това 8 години не предприе нищо, когато украинците най-очевадно ги торпедираха. И чака 8 дълги години да превърнат Украйна в това, което е днес! И позволи руски хора да се избиват за щатски интереси! Чии интереси защитава тоя човек? Време е да си ходи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малайски пират

  08 Дек 2022 17:09ч.

  Добре помниш и е така - работата беше изтървана още тогава, 2014-15-та. Но все пак си спомни и за един Боинг, свален в изключително удобен за една от страните момент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това го знае всеки! Баце наценяваш ни

  08 Дек 2022 17:27ч.

  И какво е виновен Путин, че не започна войната преди осем години! Той ли беше инициатор на разширяването на НАТО надясно, сиречна изток, и превръщането на усрайна във форпост на цялата простотия, която е в момента? Той ли беше човекът, който даде възможност да се разшири НАТО с всичките бивши соци държави и какъв го дирим ние в НАТО? С ако ти е толкова ясно, би ли не светнал и нас, простосмъртните, дето не сме така запознати с нещата! Козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  08 Дек 2022 22:07ч.

  Правилно казваш "анадънму" и забравяш, че през далечната 1989г- товариш Горбачов в Малта /подобно на 1943 в Ялта/ ни "прехвърли" в другият лагер......По преди бяхме "гуд", след това "харош", а сега сме "о кей".......Разбра ли бе "опорко".....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГАГА

  08 Дек 2022 23:28ч.

  Глей ся, то за Мариупол чорбаджият на "Азовстал" си плати на когото трябва и затова градът остана към укробандеровците. И сега пак ще платят на когото трябва колкото трябва и Спецоперацията ще завърши съвсем специално - 50:50, което за Русия си е жива загуба. А победените ги съдят, нали? Е, ще има трибунал, но не за тьотята, а за Говорун. Щом толкова му се е приискало, кво да прайм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Русия й трябваше време

  09 Дек 2022 2:11ч.

  Да възкръсне след пияндурника Елцин, да се изправи, да създаде невиждани и нечувани досега оръжия. А най-хубавото от цялата отвратителна ситуация е, че маските паднаха; изпод овчите кожи се озъбиха вълците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  08 Дек 2022 17:00ч.

  Признанията на г-жа Меркел са някакъв вид аргумент - нарочно не ползвам думата "доказателство", защото каквото и да кажеш, каквото и да покажеш, както и да се аргументираш, чугунените глави, където обитават скопени мозъци, никога и нищо няма да приемат и признаят. А за останали - тези, които познаваме човешкия род и историята, няма никаква интрига, не се е случило нищо кой знае какво. Както викат: Не е лично, гледам си интереса и не подбирам много! Колкото повече време минава, все по-склонен съм да вярвам, че глупаци и наивници не е имало и в Русия- Няма начин да не са виждали и разбирали за предназначението на крупните инженерни съоръжения, които са се строили в Донбас в продължение на години. Да не би да не са знаели за кратното разрастване, обучение и въоръжаване на украинската армия? Обстоятелството, че в началото на СВО се опитаха да ни пробутват някакви тези за разузнавателни провали, командирски недоделки, си остават за тяхна сметка. Има много аспекти в поведението на Русия, които не разбирам или разбирам с голяма доза условност. А те знаеха! всичко! Самият разговор на В. Нюлънд с посланик Д. Пайът, който е известен прекалено отдавна, даваше ясни доказателства, че там се работи по многомилиарден проект. Проектът е насочен ясно срещу кого!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "тези, които познаваме човешкия род и историята, няма никаква интрига"

  08 Дек 2022 22:06ч.

  пък на края казвате че "много аспекти в поведението на Русия, които не разбирам". Колко добре познавате историята на Русия? При всички конфликти в външни сили е било винаги точно така, и с шведите, и с французите, и с немците. Първо ръководството не разбрало че трябва да се воюва, после бардак в армията, после натрупване на емоции до крайна степен, после "Бей врага до Берлин!". Бисмарк го е резюмирал с "Никога не замисляйте нищо против Русия, защото на всяка ваша хитрост, те ще отвърнат със своя непредсказуема глупост." Как става така че печели, само един Бог знае, и и вероятно това на него се дължи. Явно Русия има мисия и тя не е като тези на западно-европейските държави и общности досега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Путин какво направи, когато торпедираха споразуменията?

  08 Дек 2022 17:05ч.

  Когато стреляха и избиваха хора в Донбас? Ами мяукаше колко е “озабочен”! На Германия и Франция не им пукаше, те си изпълвиха задачата. И а се размяука, а му налагаха поредния пакет санкции заради това, че Украйна не изпълнява споразуменията! Този човек за идиоти ли ни има?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Задействай сивите си клетки, доколкото и ако изобщо ги имаш?

  08 Дек 2022 17:18ч.

  И какво щеше да стане, ако Русия беше започнала тогава война? Без "Калибри", без "Сармати", без "Кинжали" и всичко останало, което беше направено между 2014 и 2022? Щяха да я смачкат само икономически, както се опитаха и сега, ама на мук! И защо му е на Путин Донбас? Целта е да бъде унищожена тази мизерна паплач нацистки хохли докрай. Иначе Донбас щеше да бъде освободен, но циреят Украйна щеше да продължи да гнои със страшна сила. Ето, затова Путин е в Кремъл, а ние с тебе джафкаме във форумите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Този човек за идиоти ли ни има?"

  08 Дек 2022 18:46ч.

  Да, защото сте такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  08 Дек 2022 18:50ч.

  За Неудачник на годината го обявиха вашия Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трай си там в Северна Корея!

  08 Дек 2022 19:03ч.

  И не се меси в сериозни разговори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  08 Дек 2022 20:16ч.

  Да, така е, Русия тогава не беше готова военно-технически, но народът на Източна Украйна беше готов. Днес е обратно. Кой какво загуби?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой го обяви?

  08 Дек 2022 23:58ч.

  Ония дето се чудят какъв пол да бъдат следващата година?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • глупактор - бегай в керпедена да глупакторстваш !

  09 Дек 2022 15:26ч.

  Нищо не е направила Русия между 2014 и 2022. И "Калбр"- ите и "Сармати"-те са по-стари проекти, от нулевите години и дори от преди. "Кинжал" е произведен в бутикови (единични) количества, иначе щяха да гу бухат редовно по укрите. Дори подводното мегатонно торпедо "Прометей" е стара съветска разработка... Истината, горчива, лъсна. Путинова Русия във военните технологии се оказа въздух под налягане. Да славят името на Л.И.Брежнев, че остави несметни запаси от съветска артилерия и танкове, да имат с какво да воюват с укрофашетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  08 Дек 2022 17:08ч.

  Уфффф, ама аз трябва да се кръстя Логореята :))) Представям се, как една голяма палуба на трансокеански лайнер е пълна с хора, предимно дами, които се тресат от нерви заради поредното ми изригване. А то беше просто един скромен увод :)) Споко, само ви плаша! Исках да каже нещо друго. Преди няколко дни в НЙТ излезе една много интересна статия за възможното начало и сценарий за избухването на на ТСВ. Размислете, г-жа Меркел признава за собствената им мерзост, но някак се промъква и оправдателната теза, че всички средства могат да се разглеждат като приемливи и позволени, доколкото залогът (големият) е изключително сериозен. Гледам днес статията я има в Епицентър. Прочетете, много интересно и оборазователно четиво! https://www.nytimes.com/2022/12/02/opinion/america-world-war-iii.html На български, но не съм проверявал превода: https://epicenter.bg/article/New-York-Times--Eto-kak-shte-zapochne-Tretata-svetovna-voyna/301987/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  08 Дек 2022 18:05ч.

  Маша е човека който сравни Сталин с Хитлер и каза че Сталин е два пъти по виновен от Хитлер защото избивал собствения си народ!Путин е човека който обвини Ленин за проблемите с Украйна.В същото време договора за присъединяване към СССР на УНР е ДЕНОНСИРАН!Това е правното основание Украйна да излезе от СССР т.еУкрайна трябва да излезе с териториите с които е влязла.Нито Елцин нито Путин/20+/г предявиха претенции към териториите които принадлежат на Русия ПО ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ.Нещо повече;Стопираха връщането на руски територии на 2пъти.2014г ясно.И сега 2022г.След като бяха стигнали до Киев и превзели Херсон подмениха ръководството на СВО с ПЕРЕСТРОЕЧЕН ГЕНЕРАЛ /Суровакин/ и без всякаква военна необходимост напуснаха Херсон.Безспорно има нужда от трибунал.Котилото на Елцин трябва да бъде изправено пред него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Какво се случва

  08 Дек 2022 18:20ч.

  След 2008г националистите набираха сили.Там слагам крайните националисти, националистите на Жириновски и КП на РФ.2014 временно Путин дигна рейтинг с Крим за който НЯМАШЕ НИКАКВА ЗАСЛУГА.Към 2020г трябваха фалшиви избори щото Путин губеше власта.Въпреки репресиите срещу крайните националисти-в затвора,въпреки недопускането на Грудинин на избори.Това репресиите срещу Петата колона Навални и ко беше параван.Днес Жириновски го няма,Грудинин в 9та глуха,НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ ПОДМЕНЕНО с хора на Путин.Сега националисти са Пригожин,Кадиров,Медведев/да се смееш ли да плачиш ли/.Армията се прочиства от профисионалисти.Тя армията вече е филиал на бившото КГБ.Русия продължава да се граби синергично от Запада и Елциновата шайка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не за трибунал, а за ешафод. Не Меркел, а целокупният т.нар "Запад"

  08 Дек 2022 18:45ч.

  Няма невинни там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  08 Дек 2022 18:48ч.

  Работата се изясни. Др. Путин с манталитета на дребен питерски бандит официално обяви, че целта му е да присъедини тия 4 области.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За какво са му някакви си 4 области?

  08 Дек 2022 23:59ч.

  След като половината руска земя е необитаема? Земя да искаш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Признанията на Меркел

  08 Дек 2022 19:08ч.

  Борел и онзи норвежки нацист Столтенберг доказват, че всичко е било предварително режисирано от Запада. Всички останали приказки са за наивни тъпаци. За всеки е имало обещано парче от баницата Русия. Само куде баница, получиха руски кур.Иде голяма война. Западът се провали с плана Украйна и няма да сдаде кокала ей така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  08 Дек 2022 20:18ч.

  Като не го сдаде доброволно ще яде големия руски К_Р. САЩ тоже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората с "ценности"

  08 Дек 2022 19:43ч.

  не могат да бъдат съдени пред трибунал. Те са всеправдиви. Виждат само една гледна точка - своята. Меркел не прави самопризнание, а затвърждава в немските мозъци, че винаги са били за войната и правят най-правилното. Повръща ми се от тази дебилност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Дек 2022 20:06ч.

  Ако нещо е по-дразнещо от бандеровската наглост и тъпоглавие, демонстрирано и във форума, то е филистерското "Путин да си ходи! Чии интереси защитава?". Кво бил направил или не направил 2014-та. Много неща направи и много не направи в 2014-та. Не сме ние да го съдим - кви сме ние? Зрители от диваните. Не ги знам тези, които сега го критикуват, че и свалят, къде бяха в 2014-та. Аз, поне още тогава написах няколко неща за него в СЕГА и свалих доверието си от него. Най-важното - "Много кръв ще се лее, и тя е върху него, това ще остане в паметта на семействата на жертвите, на целия донбаски народ - тези неща никога не се забравят". И сега имам много въпроси - но те са работа на руснаците, ако искат, да му ги задават. Не е наша работа да им се бъркаме. Но, хелем, тези дни на среща с некви казионни майки, процеди, че е сбъркал в 2014-та. Аз като сбъркам, се отразява на малко хора, ти, г-н Президент, като сбъркаш - се разказва играта на цели народи. Сега той прави единствено възможното. Като казвам "сега", имам предвид от есента насам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Дек 2022 20:14ч.

  Добре. Путин да си ходи. И? Какво следва? Тази операция ще продължава ли? Ако да, как? С нарастваща интензивност, или "На западния фронт, нищо ново"? АКо ще се интензифицира, кой ще е върховният главнокомадващ? Щойгу? Наришкин? Маша? Кой? По ентусиазъм и здраво воинско отношение - Кадиров, но малък му е мащабът. Пък и не е руснак. Макар, че и Сталин не беше, че и Рокосовски. Преди седмица написах няколко неща, пстнах ги, но изглежда съм ги изтрил без да искам. Основната задача на Путин в момента е, да почне да чисти оборите. Ще отнеме много време, ще има съпротива, по-голяма от съпротивата на хохлите, но друг начин няма. Ако иска да запази държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  08 Дек 2022 21:23ч.

  Пакта за ненападение с фашистка Германия, договорката с Георги Бушев, че НАТО няма да се разширява на изток, ако разпуснете Варшавския договор и оставите Германия да се обедини... И сега се изненадвате, че фрау канцлерин на същата тази Германия открито заявява, че е подписала Минските споразумения като гарант без да има каквито и да е намерения да изисква спазването им и даже напротив, с намерение да насъска нацистките псета срещу вас веднага щом стане възможно! Мислех, че настъпването на една и съща мотика е български национален спорт, но и вие сте много добри в него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-не е спорт а рейдърство

  08 Дек 2022 22:14ч.

  След смърта на Сталин и обвиняването му във всички смъртни грехове рядко някой висш ръководител го споменава с добро.1965г.Брежнев мимоходом споменава заслугите му в препълнена зала в Кремъл.Следват нескончаеми ръкопляскания и ставане на крака.Ето ти вододела лакмуса за вишите ръководители в Русия и народа и нишите пол.кадри.Путин например му пазя снимката пред мемориала на жертвите на Сталин!А питате защо такова отношение?Защото Сталин открито ПИШЕ И ПРЕДУПРЕЖДАВА за отношенията Запад-Русия.И никой ама никой не се вслушва!Всички след Брежнев/без Черненко/ им трябва ФОРМАЛЕН повод за предателство на интересите на СССР.Запада е наясно и винаги готов да им го даде.Извършвайки предателство те си гарантират доживотна власт,охолен живот на цялата ПОЛУ интелектуална полу номенклатурна класа.Няма външен враг,няма вътрешна опозиция -Пей живот.Сталин тази класа я държи изкъсо,Т.Живков също.Те прекрасно знаят с кого си имат работа.Не незнанието ни причини 30г геноцид над народа в България.Напротив знаеха и то много добре.Породата им е такава-алчна,предателска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  08 Дек 2022 22:18ч.

  Що ли не си стоиш в Попово, ами вземи прочети една малка книжка казва се: "Четвъртият райх" и ще ти станат ясни доста неща, та да не пишеш глупости по форумите.....Ама чукча писател, не читател..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  08 Дек 2022 22:34ч.

  Пътувай... За който райх си избереш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изречението: «Това е все едно да отидете, за да проверите как е там –

  08 Дек 2022 23:15ч.

  дали още ИМА СВЕТЛИНАТА, или трябва да хвърлите още дърва.», трябва да се преведе на български език така: «…дали още ГОРИ ПЕЧКАТА, или трябва да хвърлите още дърва.» Когато се прави превод, не бива просто да се заменят думите от единия език с думи от другия, а е необходимо да се проверява, това което накрая остава като окончателен превод, да има все пак и някакъв смисъл. Съгласен съм че използуването на „преводачката“ на Гугъл е голямо изкушение, но и при нея си има някои тънкости, които трябва да се имат предвид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «…без всякаква военна необходимост напуснаха Херсон.»

  08 Дек 2022 23:58ч.

  Това стана, защото в Херсон се намират индустриалните мощности, които са собственост на онази интернационална клика от супер-милиардери с руски и украински произход (едновременно руски и украински — което значи: евреи), от които зависи финансовото съществуване на Русия, а и не само на Русия, но и на целия свят. Изобщо целият „Украински конфликт“ е един спектакъл за забавление на евреите с много пари, който се разиграва след като Америка и целият Запад са платили за „декорите“, а украинците и руснаците плащат с кръвта си. Всичко е като в Древния Рим, когато на арената са хвърляли да се бият гладиатори (в случая със славянски произход), а от трибуните са ревяли екзалтирани тълпи от западняци, жадни за кървави зрелища. За организаторите-евреи обаче всичко е много по-сериозно, защото е РИТУАЛНО ПРОЛИВАНЕ НА НЕВЕРНИЧЕСКА (гойска) КРЪВ. Време е на арената да излязат и атласките лъвове…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  09 Дек 2022 0:33ч.

  дАли време на Украйна да се подгови за отпор, и затова подписали Минските споразумения, и това било за трибунал-и нито дума за подписването на Будапещенския меморандум за разоръжаване на Украйна, която в 1991г се оказа трета в света сила по брой на ядрени глави. Тогава гарант станаха САЩ, ОК и РФ. Затова сега САЩ и ОК ще осигуряват оръжие и помощи в такъв мащаб. Значи е нормално Украйна да си предаде ядреното оръжие на РФ, която след това не ратифицира договора. И дори РФ окупира Украйна, след като открадна Крим и разбунтува Донбас(там донбаските уфси и досега си плащат, дори и като загинат не ги броят за жертви от страна на РФ). Сега РФ издига пак лицемерието, че само тя(РФ) може да е гарант за целостта на Украйна.Даже и форумните дебили, процеждайки през зъби ругатни и обиди, не вярват на руския вълк да бъде пазител на уфсите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-овцата

  09 Дек 2022 1:16ч.

  Чети това което пиша.Украйна излиза от СССР с ДЕНОНСИРАНЕ на договора за присъединяване към СССР.Правното значение на горното е че м/у Украйна и Русия отношенията стават такива каквито са били преди договора за СССР.Забележи че Русия е правоприемник и на СССР.Какъв Крим,какъв Харков,какъв Льовов,какъв Херсон.Те ги няма в Украйна те са в царска Русия после в СССР после Украйна се присъединява към СССР.Забележи също че Брест-Литовски мир Украйна подписва самостоятелно преди болшевиките.В оная Украйна и Львов няма!И наместо Елцин ,после Путин да си поискат териториите те ги легитимират като украински.Глупост?Не знание?Путин от незнание ли повтаря че Ленин бил виновен?Да де ама червената армия 41г е доста на запад от Днепър а днес доста на изток.М/у другото и Елцин и Путин правят териториални подаръци и на други държави!Защо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  09 Дек 2022 16:05ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=A41XyD-Ldyw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народите от германската езикова група ще трябва да изядат един пердах и да се разделят с държавността си

  09 Дек 2022 5:38ч.

  А това далеч не са само немците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • три буналски

  09 Дек 2022 7:58ч.

  Захарова много вдига летвата. Ако всеки политик, който лъже и мами, се даде на трибунал - няма да останат действащи политици. В т.ч. и в Русия ! Да поставим въпроса и наобратно. Значи Минските съглашения послужиха на Хунтата в Киев да се подготви 6 години военно, да създаде огромни защитни линии в Донбас, да натрупа западни оръжия, да подготви ВСУ , вкл. с инструктури от Запад... Всички констатират, ВСУ от 2022 няма нищо общо с ВСУ от 2015, когато ядоха бой край Дебалцево...Сега ВСУ са в пъти-пъти по силни. Тогава ? Възниква логичния въпрос към руската страна - А ВИЕ КАКВО ПРАВИХТЕ ШЕСТ ГОДИНИ ??? Подготвяхте ли, Захарова, Русия за неизбежната война или си бъркахте в носа ? По-лошо, живеехте си царски живота , прибирахте милиарди от нефт и газ, строяхте дворци като в Геленджик ... и доволно се усмихвахте на бодрите рапорти на Еленовъда, какво ново чудо-оръжие е получила руската армия ? ... Как е сега руската армия ? Къде са "чудо-оръжията" , в какви количества са ? С чудо-оръжия ли воювате в Украйна или с артилерията от времето на Брежнев ? Какви са морално-волевите възможности на "федералната" армия ? Как е спрямо укрите ? Какво направихте за 6 години за да подготвите психологически руснаците за идващата неизбежна война ? ... Дайте Захарова отговори на тези въпроси ! Както на руснаците, така и на замесената в тази война Европа. И като ги дадете, огледайте се пак - кои други са за трибунал заедно с Меркел ? Иначе только болтаете...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Дек 2022 9:45ч.

  Колегата по-горе задава хубави въпроси. Като отново правя уговорката, че не е наша работа да се месим в този конфликт, все пак ще посоча един елемент, който отчасти отгаваря и на някои от въпросите на колегата. С какво хохлите превъзхождат руснаците? С бойния си дух. И това се отнася не само за бойците, а и за голяма част от населението. За съжаление и от централна Украйна. Защо се получи така. Главната причина - хохлите имат идеология, на която са стъпили за да си създадат държава. Те не са имали, и сега нямат, но се опитват. Няма значение, колко смехотворна или откровено фашистка е тази идеология. Да, такава е, но върши работа. И това се вижда и на фронта, а и сред бежанците в Европа и у нас. Няма значение, че според тази идеология, населението на Изт. Украйна подлежи на редукция и дерусификация (ако успеят де). Кой я измислил, тази идеология, в чиято основа е първобитната омраза към Русия, няма значение - който и да е, добре се е справил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Дек 2022 9:54ч.

  Какво имаме от тази гледна точка в Русия - нищо. В началото, в първите седмици, голяма част от обществото беше въодушевена, но те все още гледаха на хохлите като на братски, не само по кръв, а и по духовност, народ. Руснаците имат адета да се заблуждават. Оказа се, че населението не ги очаква с цветя и рози, че военните не са склонни да се предават. И тук е първата, гигантска грешка на Путин. Цялата стратегия на операцията беше върху тези очаквания. Той може и да е бил подведен, но това няма значение - придворните са негови назначения, така че той е отговорен. В резултат - нещата не тръгнаха добре, загуби се темпото (стратегическата инициатива), хохлите и Западът се окопитиха бързо, а Русия заседна в проблемите си. Втората грешка - неадекватна оценка на състоянието на ВСУ, и възможностите им за регенериране. Ма, видите ли, целят Запад воювал срещу Русия! Да! А вие какво очаквахте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Дек 2022 10:07ч.

  Трето. Това вече е причина, демек системна грешка. Липса на идеология. Няма спойка в обществото. Тук има много необясними неща - наистина нямам обяснения, защо бяха потиснати опитите да се върнат победните символи от Отечествената война на Червената армия? това все още има дълбоки корени в съзнанието и духа на руснаците. Буквално бяха смазани тези опити. В противовес - спомени за други войни и императори. Никва връзка с днешните руснаци. Какво, Путин ревнува от славата на Сталин? Няма защо - разликата между тях е огромна, така че няма нужда да се напъва. Хората я виждат. Обществото е в насипно състояние - достатъчно е да погледаш някоя телевизия. На фронта обикновените руснаци загиват, осакатяват, а други се веселят, сякаш нищо няма. Това деморализира и фронта. За начина на водене, за решенията - не ми се говори. А на фронта, бойците се бият храбро, геройски, саможертвено, умело - но трябва и обществото да се включи. И т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Дек 2022 10:17ч.

  Исках да приключа, но ми се ще да припомня случката, известна на всички - когато хората в подземията на Мариупол, чули от улицата "Аллах акбар!", те се прекръстили - "руснаците дойдоха!". Защо е важна тази случка - защо чеченците на Рамзан, се биха яростно, честно, като истински мъже и воини (не, че повечето руснаци не го правят). Но бяха изтеглени! Защо?! Путин се изми ръцете - направи командващия Герой на Русия и ги върна обратно в Грозни. Защо? Там нямаше никакви заплахи за Чечения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой

  09 Дек 2022 11:44ч.

  Като идеология руснаците се опитват да противопоставят християнството и православието, което е нещо много силно само по себе си, но не знам колко обединява вътрешно обществото им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «…и Елцин (преди) и Путин (сега) правят териториални подаръци на другите държави (от обкръжението си)…»

  09 Дек 2022 14:41ч.

  Така е! На евреите трябва да се правят подаръци под формата на територии или златни фондове, докато пък на циганите трябва да се казва всекиму „Аго!“, че да му е драго…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  09 Дек 2022 16:09ч.

  Хубава кукла с тъжни очи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи