Войната в Украйна е приоритет номер едно за Джордж Сорос - донор номер едно на Демократическата партия

Войната в Украйна е приоритет номер едно за Джордж Сорос - донор номер едно на Демократическата партия

Джордж Сорос прави обръщение към събранието извън програмата на годишната среща на Световния икономически форум в Давос на 24 май 2022 г.

Автор: Айра Стол, newsmax.com

Най-големият дарител в политическия цикъл от 2020 до 2022 г. е 92-годишния милиардер, който похарчи повече от 175 милиона долара. Това е двойно повече от следващия по големина дарител.

OpenSecrets.org, непартиен уебсайт, проследяващ парите в политиката, твърди, че Джордж Сорос е дал 178 710 771 щатски долара, от които $178 700 771 са отишли при демократите, а $0 са отишли при републиканците.

Търсенето в базата данни на Федералната избирателна комисия, по мои данни, показва, 179 875 512.57 щатски долара вноски от Сорос за двугодишния период, след като се приспаднат тези, приписани на Александър Джордж Сорос, син на Джордж Сорос.

Независимо дали са били 178 милиона или 179 милиона, това са много пари, особено за избори, където партийният контрол в Сената и Камарата се определя с много малки разлики. Нищо чудно, че натискът на демократите за „кампания за финансова реформа“ и за изваждане на „големите пари вън от политиката“ внезапно замлъкна.

Ако републикански дарител като, да кажем, покойният Шелдън Аделсън беше похарчил такива пари, за да купи републикански контрол над Сената, можем да се обзаложим, че сумите и името на дарителя щаха да бъдат на всички заглавни страници на Washington Post и New York Times заедно с редакторски страници и приказки за огромната заплаха, в която плутократите поставят демокрацията.

Отделно от внезапното изчезване на „кампанията за финансова реформа“ от политическия дневен ред на демократите, какво друго може да обясни феноменът Сорос?

При появата си през май 2022 г. на Икономическия форум в Давос Сорос каза за Украйна: „Ние трябва да им дадем цялата подкрепа, която искат“. Съединените щати са отпуснали повече от 24.9 милиарда долара за подпомагане сигурността на Украйна от началото на мандата на Байдън. Със сигурност е възможно демократичният президент и Конгреса да бяха отпуснали този вид подкрепа и без застъпничеството на Сорос, но фактът, че войната в Украйна е приоритет номер едно на донор номер едно на партията, е такова нещо, че ако това бяха републикански президент и републикански донор, цялата преса щеше да е залята.

Не, че Сорос се е страхувал да влезе в публичен конфликт с президента Байдън в някои случаи. Той пусна туит, опонирайки на плана на Байдън „да наеме хиляди нови полицейски служители“.

Александър Сорос, синът на Джордж Сорос, има социална медия, в която пуска свои снимки с водещи конгресмени-демократи, като Хаким Джефрис и Чарлс Шумър. Ако беше син на републикански мегадонор, пресата щеше да е пълна с оплаквания за „купуване на достъп“. Със Сорос обаче има медийно затъмнение, с изключение на консервативни издания, като Washington Examiner и Fox News Channel.

Отсъства каквото и да било разследващо любопитство за начина, по който политическите дарения на Сорос могат да се отнасят към неговите инвестиционни позиции. А тези 178 милиона или 179 милиона са просто федерални политически пари. Дори не се отчитат благотворителните дарения, предоставени от фондация „Отворено общество“, част от които отиват в организации като J Street Tides Center и Planned Parenthood Action Fund, които насърчават политики и принципи, силно допълващи политическите дарения.

Твърдението на автора не е, че трябва да се попречи на Сорос да участва в американската политика, или да разпределя пари за благотворителност. Далеч съм от това. Възможно е да има проблеми, като реформата на наказателното правораздаване или свободата в Китай, по които той постига полезни цели. По проблеми, в които неговото влияние е по-малко конструктивно, или в действителност контрапродуктивно, за опонентите му би било по-добре да не се опиват да го подтискат или ограничават с разпоредби. Вместо това, по-добре е те да разкрият влиянието му и да инвестират в конкурентни идеи в неговия мащаб.

Консервативните спонсори ценят пестеливостта и ефективността на разходите, което е разбираемо. Имаше също така и много приказки, често изхвърляния, за това че набирането на дребни суми по интернет прави мегадонори като Сорос по-малко важни. Парите сами по себе си не могат да купят електорален резултат, както Майкъл Блумбърг и Том Стайър откриха през 2020 година.

Със завъртането на изборния цикъл за 2024 г. обаче, новините за Сорос и 2022 г. са напомняне за размера на инвестициите, които се правят в американските политици. Ще бъде ли написана поредната колонка постфактум през 2025 г. за това как Джордж Сорос отново е купил преизбирането на Байдън в Белия дом и контрола на демократите в Конгреса? Или един-двама републиканци ще излязат и ще противодействат на влиянието на Сорос, инвестирайки в мащаба на Сорос?

Айра Стол е автор на книгите „Samuel Adams: A Life“ и „JFK, Conservative“.

Изтоник: newsmax.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мери

  27 Яну 2023 9:18ч.

  Ката мерна този дъртофелник, цял час ми е криво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • споко,

  27 Яну 2023 10:44ч.

  и тоя е пътник... Лошото обаче, при тия дърти пергиши е, че имат достатъчно много пари и власт, за да причинят много злини. А още по-лошото е, че са сатанисти на преклонна възраст, които ясно осъзнават, че краят им идва, но са вманиачени в идеята да повлекат целия сват в гроба, заедно със себе си. Но, все пак, краят им е неизбежен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пожелавам на Жорката

  29 Яну 2023 9:43ч.

  Да доживее да види краха на империята, която е строил цял живот. По-голямо наказание от това едва ли има за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франк & Щайн

  27 Яну 2023 9:23ч.

  Ох, добре, че е Сорос, да ни вдъхва надежда в този мрачен свят на сексуална експоалтация по пътя към известността и забогатяването, на липса на цветнокожи на повечето шахматни турнири, на уродски народи, които се бранят от светлото бъдеще , в което държавата тотално служи на глобалните проекти, бъдеще без пари в брой, без неваксинирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мира

  27 Яну 2023 9:26ч.

  И на мен, Мери, ми се повръща от вида на този мизантроп. Но публикациите са полезни, за да разсеят илюзиите за неговата "филантропия". Американската демпартия е смокиново листо на Дълбоката държава, започва постепенно предизборната им кампания, и този екземпляр, накупил и медии, и съдебна система, а и правителства, и хиляди влиятелни публични фигури, ще се опитва да доведе докрай "проекта" си Украйна - до гибел на последния украинец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миро

  27 Яну 2023 10:03ч.

  Сорос, Бил Гейтс, Фаучи, фон дер Ляйн са в основата наа хаоса. Вече е време да си ходят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КъФ хубав човек, ве, толкова много пари е дал за просперитета на българите, ние съществуваме, благодарение на него само!

  27 Яну 2023 10:43ч.

  Той ни отваря очите как да живеем, той ни дава пари да живеем, той ни определя как да живеем, той ще ни каже кога да дишаме и кога не - трябва да пазим планетата! Той и компанията около него са най-големите хуманисти и мислят САМО доброто на всички човеци....... Само се чудя, той самият човек ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  27 Яну 2023 11:03ч.

  Добре говори Джордж Сорос, но кой да го чуе? Всички са тежко облъчени с комунистическа пропаганда и лъжи. Нищо добро не чака демокрацията. Украйна трябва да победи, в името на всеобщото демократично благоденствие на европейските народи и света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Яну 2023 11:19ч.

  Новата лява доктрина, която спонсорира чичкото е точното обратно на всичко, което човечеството е имало като ценности от най-ранните цивилизации до днес - неща, които произтичат от самия живот, които са част от мисленето ни; тези хора обявяват всичко това за вредни стереотипи, които трябва да се премахнат. Имаме право да не харесваме самозвани „месии“!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Яну 2023 11:22ч.

  Колкото до Украйна, жал ми е за тях, че не се усетиха навреме какво се сее и какво ще се пожъне; те бяха пожертвани още като започнаха да ги облъчват с омраза и кансел култура, с фалшивите „ценности“. На базата на тази омраза за тях стана по-важно да съсипят държавата си, само за да си направят кефа да мразят. С това не оправдавам Путин, но реакцията му беше ПРЕДВИДИМА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос е емблематичен неотроцкист,

  27 Яну 2023 11:36ч.

  ултраляв. Пазете се от преяждане с неолибералните пропагандни клишета за "комунизъм" - даже соросоидната пропаганда вече започва да се отказва от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  27 Яну 2023 11:40ч.

  Как да се пази тоя фъркатия, като цял живот кяри от грантовете му и лъже-демагогства за негова сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  27 Яну 2023 11:33ч.

  Хубавец, левент... ще спра дотук, че ще ме изтрият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубаво вижте на снимката емблемата на Западната ненормалност

  27 Яну 2023 11:58ч.

  Сляпото черво на историята се е надуло от гнилоч до пръсване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  27 Яну 2023 15:15ч.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само

  27 Яну 2023 12:02ч.

  Тъпоумни лозунги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Запад остроумни лозунги никога не са идвали

  27 Яну 2023 12:04ч.

  Толкова си могат западналите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  27 Яну 2023 15:19ч.

  Тия дни в Интернет прелива от клипове на украински адвокати, коментиращи насилствената мобилизация и други произволи, но тукашните мисирки гледат и слушат само големците. Интересно материалче би се получило, ама както могат - така работят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  28 Яну 2023 21:52ч.

  "Мумията" епизод 2023.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи