Днес ще купим ледоразбивач, утре самолетоносач. България на три океана!

Днес ще купим ледоразбивач, утре самолетоносач. България на три океана!
“Русия има 14 ледоразбивача (на ход), САЩ само два (в ремонт). Ние ще сме трети в света!”; “Втора зима лопатата ми за чистене на сняг бездейства,а тоя лед ще ми троши.А-а,май става дума да троши народна пара?”; “Ми естествено, че поради глобалното затопляне няма никаква нужда от такъв! Въпросът е да се усвоят едни пари от наши хора”; “Таз година аеронавти, догодина - космонавти !”; “А съвместна мисия с македонците в космоса-кога?!”: народната мъдрост в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

 

Браво мистър Събев,

днес ще купим ледоразбивач, утре самолетоносач. България на три океана.

 

нека да ви светна

Русия има 14 ледоразбивача (на ход), САЩ само два (в ремонт). Ние ще сме трети в света!

 

А глобалното затопляне няма ли да свърши работа?

Или да питаме от кого ще го купуваме тоя ледоразбивач, нов, втора употреба, че да знаем поне на кого ще пълним гушата.

 

Съби Николаев

Всичката Мара втасала , само ледоразбивач остана....

 

Митето

Втора зима лопатата ми за чистене на сняг бездейства,а тоя лед ще ми троши.А-а,май става дума да троши народна пара?Понякога след такива новини изпитвам носталгия по комунистите.

 

промяната

Ми естествено, че поради глобалното затопляне няма никаква нужда от такъв! Въпросът е да се усвоят едни пари от наши хора. Зимите напоследък са топли, почти няма сняг, занапред ще стават все по-топли, а снега ще го гледаме на картинка. Говорим за много бързи темпове на затопляне - години, не десетилетия и не столетия.

 

да дам и аз една две идеи

1. Плавателен канал Русе- Варна - Бомбай - Калкута, директна вътрешна връзка на Дунав с Черно море. Може да ползваме тука и ледоразбивача. 2. Да сключим дългосрочен договор за доставка на лед за ледоразбивача с Русия (от Арктика). Иначе защо ни е ледоразбивач, като няма какво да разбива 3. Летище Русе за карго полети до Близкия Изток и Централна Африка 4. Редовно да ръсим за крокодили по Дунава, че току виж са се пръкнали пущините

 

добре върви

Таз година аеронавти, догодина - космонавти !

 

Лжижижиж

А съвместна мисия с македонците в космоса-кога?!

 

Зодия Прасе

Ала амбициите за бомбастично развитие не спират дотук. Очаква се в скоро време да заработи втора лифтъп компания „Далавер“ (DalAvAir), която ще обслужва довеждащи полети от Скопие през София до Луната като по този начин ще се заздравят връзките с изконните земи. Скопие вече е изпратила нота до ООНе и ООДа, че няма териториални претенции към Луната. Самолетите ще са също иновативна разработка – те ще бъдат с пропелери, задвижвани с ластици от рециклирано бельо. По този начин ще се осигури климатична неутралност и много нови работни места. Навиването и разтягането на ластиците ще бъде извършвано лично от Премиера. Колесниците на новите самолети също ще съдържат подобрения: те ще имат ръкохватки (дръжки) позволяващи аварийното превозване на минимум двама пътника в премеждие.

 

Велик си, Зодия Прасе

Който и да си - Господ здраве да ти дава, пари в джоба и попътен вятър! Четем те семейно и се смеем от сърце!

 

"Снимането на номера на колата е безотговрно, освен че е жълто-кафяво. Надявах се да сте над нивото на Недялко, но явно си плюете в устите", отговори екоминистърът в коментар под публикацията на журналиста.

Българан е галант и ако онова, което имаме на снимката е представителна извадка на градското дясно, чудя се всичкото ли дясно е с такъв рустикален изказ?

 

Извинете много, но...........

нали щяха да ходят пеша на работа, Петков и Сандов първи го заявиха. А, сега изведнъж на мощно Ауди... Брей, колко бързо се променят нещата - няма и месец, откакто са на власт.

 

леко загрижен

Малко се притеснявам министърът да не е ял и мусака, че въглеродният отпечатък стана много голям.

 

ами

Първо да слезнат от луксозни МПС-та, в които се возят, а след това да харчат столичния бюджет и/или да усвояват едни пари по разни екологични програми. А Сандов да изчисли какъв въглероден отпечатък оставя пушенето на марихуана и от кой точно сорт:) А и още да направи нАучно изследване при флатуленция /изхвърляне на смес от газове (флатус, на латински: flatus), през ануса на бозайниците, обикновено придружен с характерна миризма и звук или просто казано пърденето/. Министерството по климатичните промени да напише съответните противофлатулентни мерки, а Кокорчо със Спецов от НАП да направят оценка на въздействието, ръководство и обявят финансови глоби, а правосъдната министърка съответно - други наказателни състави за неспазващите новите противофлатулентни мерки.

 

Let It Be смут или с една дума, бисмут

Тя мусаката, доказано оставя по-голям въглероден отпечатък от оловния печат на това Ауди. И не забравяйте, че оловото се нарежда веднага след талия, а за направата на италианска талия с мощен диференциал е нужна не мусака, а олово. Много олово. И спагети уестърн, за няколко долара повече.

 

Леле

Някои хора явно не знаят, че има огромен брой болни и заразени ученици, както и учители, и по тази причина учебният процес е неефективен. Каква полза от това, че училищата са отворени, но учениците карат по 2-3 часа, поради отсъствие на болни учители? Но пък не пропускат да се изкажат като особено компетентни в случая, оспорват дори експертизата на доц. Кунчев. Българинът разбира от всичко – политика, футбол, медицина.... Защо ли тогава е беден?

 

също като борис от великобритания

С цел да запази властта, Борис отмени зелените сертификати - СЗО прави същото, за да спасят империята си, и своите хора на високите постове във всяко правителство при следващите избори.

 

ИНИЦИАТИВА

Цялата трупа на театър "К19" да заминава за Австралия, там успехът е гарантиран.

 

Минаващ (друг)

Интересно, французите се оказаха на няколко дължини по-напред в здравомислието и практичността си в сравнение дори с германците и холандците??! Във времето на катастрофичен недостиг на интелектуално лидерство в Европа изведнаж ботушите и шапката на Наполеон се появиха като нимба на светия над главата на Макрон и, независимо от купа други грешки, почна да се очертава напълно възможен повторен негов президентски мандат. А на Френската икономика - шанс да оцелее единствена в разпадащия се икономически , енергетически и интелектуално Европейски съюз...Независимо от тежкия баласт и с арабската емигрантска диаспора , и с напъните на либерализма и вървящия зад него ЛБГТИ... Allons enfants de la Patrie, le jour de Gloire est arrive...

 

Наблюдател

САЩ се опитват да разиграват Иракски, Либийски и Афганистански сценарий в Украйна. Тласкат украинците към война. Много добре знаят, че нападение над Русия е НЕВЪЗМОЖНО. Опитват се да предизвикат локална война с туземно население. А тъпите журналисти, вместо да задават тъпи въпроси, по-добре е да помнят какво каза Путин: "За какво ни е Свят в който Русия няма да я има".

 

чугун

Има и Циркони, и Кинжали, и Посейдони и какво ли не, но, чини ми се, даже няма да се стигне дотам . Май след Олимпиадата ще има нов военен договор Русия -Китай, възможно е да се присъедини Иран. След което САЩ не само престват да са хегемон, всъщност те вече не са , а няма да са даже и лидер.

 

Ения

Жалко,че няма да съм жива да видя възпитани и културни хора в България.

 

 

Коментари

 • софиянец

  20 Яну 2022 19:39ч.

  дай малко власт на нищожеството (не на човека, персоната, та да го чакаш за резултата) и гледай сеир 24/7 .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  20 Яну 2022 19:41ч.

  Актуалния виц в Русия е: Не искаме в рая, щом Путин ще е там!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Филип Боев

  20 Яну 2022 21:43ч.

  Промяната продължава-все така некомпетентно-вредни хора влизат в политиката. Преди години в Русе, с пари по програма Фар, се построи зимовник за кораби. Ако тази министър се беше поинтересувал каква е практическата полза от това, нямаже да сипе * бисери* ! С такава избирателна система- такива политици. Партиини службогонци!!! Срам за русенци!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  20 Яну 2022 22:35ч.

  Срам за русенци!!! Срамът е създал Еконт, а ти най-много едно чаве...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  20 Яну 2022 22:37ч.

  Ако не се лъжа,украинците преди няколко месеца си купиха ледоразбивачэот Англия.Преди да бъде бракуван.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  21 Яну 2022 8:39ч.

  Не че нещо, ама става дума за речен ледоразбивач. За Дунава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Петров

  21 Яну 2022 10:14ч.

  Хуморът тук е глупав и ми прави впечатление,че идва от тъпи софиянци жълтопаветници, които си нямат представа от реалния свят и едва ли са виждали р. Дунав замръзнала. И какво предлагат те да се прави при ледоход по Дунава. Да пренасяме корабите със самолети ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи