Трюдо и будният кошмар на Канада: наркомани по улиците, легална евтаназия, джендър идеология

Трюдо и будният кошмар на Канада: наркомани по улиците, легална евтаназия, джендър идеология

Автор: Стивън Еджинтън, telegraph.co.uk Следвайте "Гласове" в Телеграм

Декриминализиране на наркотиците, джендър идеология, легална евтаназия – изглежда Канада възприема всяка политика от прогресивния желателен списък

Под управлението на Джъстин Трюдо Канада се стреми да се позиционира като глобален бастион на прогресивната политика. За последния си документален филм за Telegraph, който можете да видите над статията, аз пътувах до бившата британска колония, за да разбера как се справят канадците с радикалните реформи на Трюдо. От рекламирането на джендър идеологията в училищата и масовото легализиране на наркотиците, до неговите нови крайни закони за самоубийството и ограничаването на свободата на словото.

Започнах разследването си в един от най-либералните градове на страната, Ванкувър. Притежанието на до 2,5 грама твърд наркотик, включително хероин, кокаин и фентанил, беше легализирано в града като част от тригодишен експеримент, който започна през януари тази година. Ако целта е била противпоставяне на опиоидната криза, която вече е завладяла града, то изглежда все още има много какво да се прави, тъй като из града се простират обширни палаткови лагери, из които бродят зомбирани наркомани.

Докато снимахме на "Хейстингс стрийт", печално известна като средоточието на кризата с ванкувърските бездомници, видях гол до кръста мъж, който си заби игла в ръката на пет метра от мен. И въпреки че не беше толкова зле, колкото в Сан Франциско, където операторът ми и аз бяхме нападнати от сърдити бродяги, сцените все пак бяха шокиращи.

Не само бездомните скитат по улиците на Ванкувър. Крис Елстън, по-известен онлайн като Билборд Крис, агитира срещу налагането на джендър идеологията на деца, независимо дали от канадската образователна система или чрез опасни операции за „транзиция“ на подрастващи младежи. Както подсказва прякорът му, Крис ходи из Ванкувър, носейки върху себе си плакати с протести срещу джендър идеологията и насърчава оживени дебати с минувачите, които после качва в Ютюб.
Крис любезно се съгласи нашият екип да го придружи в разходката му, и така открихме, че много канадци са ужасени от употребата на блокери на пубертета от деца и от въвеждането на биологични мъже в женските спортове.

Срещнахме и известна опозиция, разбира се, изразяваща се най-вече в странни крясъци и показване на средни пръсти. Толкова за канадската учтивост.

Един агресивен джентълмен, висок, застаряващ и гневен, започна тирада срещу Крис, с доста странното еднократно послание, че е „куиър“.

Част от социалната революция в Канада може също да бъде проследена в нейните екстремни нови закони за евтаназията. През 2016 г. управляващата Либерална партия прие законодателство, позволяващо асистираното самоубийство за терминално болни канадци. Догодина законът ще бъде разширен, за да включи хората с проблеми с менталното здраве. Докато християнството в Канада запада, и докато либералната обсесия за „телесна автономност“ и „лична свобода“ достига логичната си развръзка, се оформя нова дистопия. Д-р Кониа Траутън, която е привърженик на евтаназията, ми каза: „Ние сме организирано общество, но в рамките на тази организираност трябва да разрешим известна свобода и възможности, това не е комунистическа система, в която можем да се опитваме да ограничим всичко“.

Кампанията „Коалиция за превенция на евтаназията“ е изчислила, че 13 500 души са избрали асистирано от държавата самоубийство през миналата година.

За да се предотврати разпространението на будността, е важно да има силна опозиционна партия. Канадските консерватори са исторически слаби в отпора си срещу Трюдо, но техният наскоро избран лидер Пиер Поалиевр инжектира свежа енергия в партията. И макар да има такива, които все още оспорват надеждността на Поалиевр като консерватор, неговата стратегия изглежда работи – скорошно допитване дава на неговата партия 12 пункта преднина пред либералите на Трюдо.
Най-успешните до момента опоненти на канадската социална революция обаче не са политици, а членове на обществото. Нашият филм показва някои от тези смели личности, включително д-р Джордън Питърсън, който е може би най-значимият канадец в света, извън лидерите на страната.

По време на пътуванията ми срещнах обикновени канадци, отвратени от това, че Канада е предадена в ръцете на дилърите на наркотици, от нейното незачитане на свободата на словото, от нейното насилствено налагане на джендър идеологията върху деца, от нейната безхаберна готовност да прекратява живота на собствените си граждани. И макар историите за хора, които губят работата си, или са преследвани от правителството, да са депресиращи, те са и също толкова вдъхновяващи. Канада е предупреждение към Запада, но все пак има и отделни послания на надежда от тези смели личности, борещи се за своята свобода.

Източник: telegraph.co.uk

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • Не е само в САЩ и Канада

  05 Sep 2023 12:51ч.

  Също и в Германия: "Зомбиленд: наркотици, насилие и миграция по нашите улици" - документален филм, малко повече от половин час: https://www.nius.de/Gesellschaft/zombieland-drogen-gewalt-und-migration-auf-unseren-strassen/937c555a-359d-4967-a732-66621b9435a9

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  05 Sep 2023 20:33ч.

  Техните дядовци ядоха доста бой от младежите на 12- та танкова в Нормандия !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от кумова срама

  05 Sep 2023 13:34ч.

  Пропуснали са ковИД-терора със запор на сметки, забраната за подпомагане на протестиращите с храна, течности, средства за отопление и т.н. Интересна гледна точка : "...това не е комунистическа система, в която можем да се опитваме да ограничим всичко“. Само се опитват да ограничат противните гледни точки на статуквото, включително и с посочените вече явно незаконни и тоталитарни рестрикции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредният

  05 Sep 2023 13:41ч.

  "полезен идиот", отгледан и инсталиран от кукловодите, за да прокарва политиката им на "нов световен ред" и дехуманизация, който превръща държавата си в суровинен придатък на краварите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе тоз Трюдо

  05 Sep 2023 13:51ч.

  да не е педерас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фак били гейц

  05 Sep 2023 14:05ч.

  Какъв да е, също като Микрон. Обамата и много други извратеняци. Трюдо обаче няма равен по противност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копеле

  05 Sep 2023 15:31ч.

  На Фидел Кастро. Майка му, канадката , до скоро заемаше високи административни длъжности в управлението на Канада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че Фидел комай не беше пепедедебас?

  05 Sep 2023 16:27ч.

  Или посевният материал добър ама почвата гнило блато

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още как!

  06 Sep 2023 4:02ч.

  Снимаха ги с оня другия ненормалник Макро н да се целуват.Потърси из Телеграм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говедо до говедо!

  05 Sep 2023 13:52ч.

  Един калъп ги е правил.Простото, кокорчо,Гаргамелката, оная дето кръсти Киро простото, ленка общата на парапета и още и още...Безродншци!Слуги!Пачаври (това са кърпи с които се забърсват трохите от масата преди да ги почистиш окончателно).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа...

  05 Sep 2023 14:04ч.

  Калъпа се казва Санта Клаус Щастливия, Който Ще Си Има Всичко Наше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той и "калъпа"

  05 Sep 2023 14:07ч.

  е правен по калъп - герой от бездарен комикс

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ловец на канадски откачалки

  05 Sep 2023 14:14ч.

  Днес нямам настроение да коментирам канадските откачалки. Статията говори достатъчно за авангарда на световния модерен либерализъм. Имам едно приятелско предложение към Екатерина. Вие вероятно се чувствате по равностоен начин, потопена в български и английски език, но за гражданите на страната това далеч не е вярно. Малцина знаят значението на „куиър“ Queer. Да не говорим за обстоятелството, че произходът на думата има връзка с weird и някои ги бъркат (без майчин английски) поради сходна фонетика. Във времето значението на Queer се поотмести. Някога беше ползвано в повече ситуации, когато субектът намираше нещо за странно. Сега вече значи основно нещо друго. Предлагам да сложите една звездичка и под текста да изведете някаква дефиниция (обяснение), каквато Вие намирате за коректна/приложима. Права сте, че не е удачно да се разваля текста с някакви описателни обяснения, но така остава една празнота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "бастион на прогресивната политика" "Декриминализиране на наркотиците, джендър идеология, легална евтаназия"

  05 Sep 2023 14:20ч.

  Основна цел: Намаляване на населението. Има различни способи и всеки един се прилага. Най-напред бе Африка. "Ваксинираха" африкански жени и във ваксината имаше субстанции за стерилизирането им. Същото направиха и със Света: Плашеща епидемия, ваксини с химикали за стерилизация. Наркозависимите са стотици хиляди и годишно от свръхдоза в САЩ умират много повече от загиналите американци във всичките им войни. В Канада е нещо невъобразимо с наркоманите. През зимата се крият някъде на топло, но настъпи ли пролет, плъзват навсякъде в парковете. Педерасията е друг способ. Опитват се да я наложат на цял Свят, но мюсулманите и азиатците не им обръщат внимание. Легална евтаназия: Не можаха да убият всички възрастни хора с ковида и сега на оживелите дават възможност да се самоунищожат. Има много на брой възрастни хора, които са в тежко състояние и сами не могат да вземат решение. Роднините им и властите ще решават кой трябва да умре. Само какви думи използват "евтаназия" от гръцки - красива смърт, а си е обикновено убийство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-интересното е, че всеки вижда що за хора ги управляват

  05 Sep 2023 14:27ч.

  Но народа е безсилен. Папата, който трябва да е образец за християните, също е безсилен. Именно затова той наскоро хвалеше руската култура. А обикновените хора могат само да бягат от този ад. Много от тях бягат в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората в Канада са разединени.

  05 Sep 2023 22:02ч.

  Под надслова "Различията са нашата сила" либералите на Трюдо и техните помощници от Новата Демократична Партия вкарват огромно количество чужденци всяка година, които нарушават естествения баланс на страната. Всички етнически групи на хартия са канадци, но никой не иска да е заедно с другите, показвайки това тайно или явно. Китайците мразят всички останали, арабите (мюсюлмани) не търпят пакистанците (други мюсюлмани), сикхите (от Пенджаб) са кръвни врагови на индусите (от други щати на Индия) и така нататък до безкрай. А трюдовите олигофрени бъркат с пръчка в говната и са насочили цялата омраза срещу белите (без значние дали са англоезични или франкофони), които са "виновни" за всичко. Църквата била избивала индиански деца (не доказаха нито едно такова убийство). В цяка Канада горят християнски храмове, но никой не намира подпалвачите. Пожарите в горите тази година са доказано умишлени. но партийните бонзи продължават да дрънкат тъпана на еко-катастрофата. Големите градове са пълни с промити мозъци - това са ония, които пак ще гласуват за Трюдо без да се замислят. Това са ония, които ще се ваксинират за шести или седми път "по заповед отгоре". Това бяха ония, които осъдиха шофьорите на камиони, направили протеста в Отава, че им нарушавали съня и стояли пред входната им врата. Полиевър за съжаление е другата ръка на един и същ кукловод. Само че едната е облечена с червена, а другата със синя ръкавица. Консерваторите на Канада днес, не са онова, което бяха преди. Единственото спасение на Канада си остава селото/фермите. Хората там са вярващи, с традиции, там мургави чужденци се страхуват да отиват (няма от какво, но никой не ги агитира, а и селото не е място за мързеливци). Наркотици, обратни и разни организации, пропагандиращи смяната на пола още от детската градина не смеят даже да пристъпт в селските училища. Но пък хора живеещи на по 2-3-5-10 километра един от друг, нпяма как да направят стачка или марш до столицата. Разделени от градското население, фермерите никога няма да надделеят, за съжаление. Освен в Алберта...може би?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Инструмент

  05 Sep 2023 14:33ч.

  Изглежда определени кръгове работят на широк фронт по проект: "Освобождаване на планетата от "излишна" биомаса". Някак не мога да си представя, че тук става дума предимно за странен и екстравагентен персонаж, домогнал се до висш държавен пост поради прищявката на съдбата. Да не споменаваме въобще, че става дума за един доказано нискоинтелигентен човек. Там (не само там, де) обичат да се майтапят, когато се обсъжда въпрос относно - има ли Джъстин висок коефициент на интелигентност: "The short answer is no and the long answer is NO, Justin Trudeau doesn't even rank on the IQ scale. This is a fact." Канада е превърната в някакъв вид пилотен проект, работна и изследователска площадка за прилагане на няаккъв инструмент от проекта. Става въпрос за един от много видове инструменти, които се прилагат на различни места по различен начин. Очевидно е, че съвременната демокрация, прилагана в най-прекрасния и вид, вече няма никакъв проблем да говори и действа за "ненужни" и "безполезни" човешки същества.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли още някой козяшки трол,

  05 Sep 2023 14:40ч.

  Който да продължава да замърсява форума с мантрата за "цивилизования свят" като негов горд "цивилизационен избор"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко статистика

  05 Sep 2023 14:55ч.

  В САЩ годишно от наркотици умират 106 хиляди (Първата Световна убитите американци са 53 хиляди, Втората 407 хиляди, което е 102 хиляди годишно), в Канада от наркотици умират 7 хиляди. От "лекарства" в ЕС и САЩ (лекарства се купуват само с рецепта от лекар), годишно умират 328 хиляди. Както виждате, системата работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оксиконтин

  05 Sep 2023 15:50ч.

  се казва лекарството-убиец. Нетфликс дори имаше наглостта да направи сериал за Пардю Фарма (компанията производител), притежавана от семейство, част от едно много привилегировано етническо малцинство. Защо наглост - защото Нетфликс е притежавана техни съплеменници и защото сериалът показа как се губи една справедлива битка срещу злото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  05 Sep 2023 14:57ч.

  западни ценности !!!Това ли искаме наистина ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  05 Sep 2023 15:00ч.

  Това, което няма да видите по нашите скапани медии, но е реалност в бленуваната ви сащ и то не само във филаделфия, а във всички големи градове - https://www.youtube.com/watch?v=AADe4gaDQjw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не беше толкова зле, колкото в Сан Франциско,

  05 Sep 2023 15:23ч.

  Гледайте в Телеграм какво става в Сан Франциско и в горите на Орегон ! Всяка сутрин службите на Фриско събират по улиците десетки и десетки ТРУПОВЕ ??? Някои са просто вкочанени , други вече миришат. Това е реколтата на узаконената наркомания ! В горите никнат палаткови лагери на наркомани , и редом с тях са гробовете (незаконни) на вече измрелите от тях. Както казва Саня - “Време е за поредните милиарди $ за Украйна !”?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  05 Sep 2023 16:19ч.

  Колега, дай линк към видеата в Телеграм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В момента

  05 Sep 2023 17:25ч.

  Не мога да ви дам линковете , на служебен комп съм с мрежови ограничения към социални платформи. Пописвам от тутурутката , там ми е трудно да давам линкове. Следвайте блогъра Саня от Флориде . Там ги има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марче

  05 Sep 2023 19:58ч.

  Просто напиши opiod crisis in the usa в YouTube или пък търси статии с Google. Ще ти излязат видеа с палатки по тротоарите и улици, наводнени от наркомани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги съм смятал Канада

  05 Sep 2023 17:27ч.

  за колония/заден двор на САЩ. Та някои наши хора предпочитат да цъфнат в Канада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти

  05 Sep 2023 17:36ч.

  Като си помсля, че Трюдова Канада е истински рай за мерзавците инсталирани на власт тук в България, а не правят всичко възможно да разбият "веригите" и да се преместят час по скоро там, чак яд ме хваща!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rolling Stones

  05 Sep 2023 21:58ч.

  Mick Jagger е виновен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • самоделни гробища в САЩ

  05 Sep 2023 23:02ч.

  https://t.me/sanya_florida_chat1/4297228

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дребна езикова забележка

  06 Sep 2023 8:15ч.

  Заглавието на филма е преведено като: Трюдо и будният кошмар на Канада... В оригинала е използвана думата woke, която никой не превежда вече като буден (в смисъл на буден човек, будител). Също както думата джендър вече не се превежда просто като пол, а има връзка с идеология, с джендъризма, така и woke, не е простоимперативната форма на глагола wake, а понятие свързано с идеологията на "уокизма". Целият филм говори именно за "уокизъм" или както много добре го казаха по отношение на проблема с наркотиците във Ванкувър: прекаленото толериране на каквото и да е. Във всяка страна "уокизмът" е различен. В България ги наричаме "либерасти". Но те не са само зад гей-парадите или джендър-идеологиите. Те са против български АЕЦ в България, те са против 3-ти март и химна, те са за вечни улични стачки с надслов "Оставка", без сами да знаят на кого. За съжаление никой у нас не разпозна уокизма на ПростоКиро и нароилата се паплач около него, за да се подготви за онова, което дойде после. Този филм, като предупреждение, е закъснял за България поне с 2 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ганьо, тъмен субект балкански...

  06 Sep 2023 11:43ч.

  Аз просто ще кажа че тука нещо са объркали мястото и тез укисти-мокисти-алабалисти ... ще ядат много, много лобут. Те още не са започнали, ама и ние още не сме започнали. Мислете му !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анони

  06 Sep 2023 13:01ч.

  Давай,бай Ганьо! С теб сме!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • застрашени по принцип от бърза забрава

  06 Sep 2023 17:26ч.

  И да боядисаш едно ? в златна боя, то пак си остава ?. Само едно не мога да разбера, защо разни екземпляри като ? кастро-трюдо, ? лайнен, ? макрон,? шолц и още и още от тази не особено интелигентна тълпа си въобразяват, че ще са на сигурен завет от Бурите на Живота?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сидни Поатие

  06 Sep 2023 22:07ч.

  А колко бяха щастливи мои познати които успяха да емигрират в Канада, преди 30 години в зората на "настъпващата демокрация" в "световен" мащаб. Сега явно горко съжаляват като вече не могат да опазят децата и внуците си от повсеместната "джендърия" и наркомания > https://disk.yandex.ru/d/4JyoQ4L3iVaooA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  06 Sep 2023 22:32ч.

  Добре бе, какво чакат нормалните канадци, които със сигурност са мнозинство? Абе, нещастници - става дума за бъдещето ви, за бъдещето на децата ви !!! Вдигате революция с оръжие, хващате го тоя и го набивате на кол !!! Излавяте всички дилъри на наркотици, всички извратенци които дебнат и изкълчват психиката на децата ви и ги разстрелвате - направо по улиците, като бeсни кyчета !!! Ако вие не се защитите, кой чакате да ви защити?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  07 Sep 2023 0:08ч.

  Статуйката е манджа с грозде, смесват се безпринципно съвсем различни неща, като транссексуалните истерии и правото на достоен край - евтаназията. С наркотиците също е объркана причина и следствие. Но има и добри комични елементи, като например представянето на долния шарлатан Джордан Питърсън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...това не е комунистическа система, в която можем да се опитваме да ограничим всичко“

  07 Sep 2023 19:47ч.

  хахахаха! Надминахте комунизма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • към българите в канада

  07 Sep 2023 19:51ч.

  върнете се обратно в БГ. Тук е спокойно, медиите бълват само негативно инфо, но на терена е спокойно, на място нещата изглеждат другояче. Познаваме върнали се оттам, доволни са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи