Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно. Това, което прави е безразсъдно, но последователно

Тъкър Карлсън: Байдън ни каза, че ще взриви "Северен поток", но не го взехме насериозно. Това, което прави е безразсъдно, но последователно

Автор: Тъкър Карлсън, FOX News. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Добър вече и добре дошли при "Тъкър Карлсън тази вечер"!

Започваме с едно мрачно съобщение за една катастрофа, от най-огромните катастрофи за околната среда, на която сме били свидетели, която се случва тази нощ на крайбрежието на Дания.

Тръбопроводът Северен поток, който e собственост на Русия за пренасяне  газ от Русия за Западна Европа, е бил разбит. В този момент "Северен поток 1" и "Северен поток 2" изливат милиони кубични метри природен газ в Балтийско море. Въздушната снимка, която е на вашите екрани, показва район с токсични мехурчета, който е широк половин миля и можем само да гадаем колко морски бозайници загиват сега – безброй. Но трайната щета може да бъде за атмосферата, защото прородният газ се състои от 90% метан.

Метанът, както Джо Байдън често ви е повтарял, е ключовият причинител на глобалното затопляне, което рабира се, е екзистенциална заплаха за човечеството на планетата. Така че, ако се тревожите за климатичните изменения, това, което сега се случва с тези тръбопроводи, е най-близкото приближаване до Апокалипсиса, което сме имали. Въпросът е как това се е случило. Оказва се, че не е инцидент. По същото време, когато течовете от тези тръби са били установени, шведските власти са засекли две мощни подводни експлозии, всяка от които е била с еквивалент повече от 45 килограма динамит. Нищо в природата не може да предизвика това. Почти веднага тръбите започват да текат на три различни места.

Така че, има само едно обяснение за случилото се – това е било акт на индустриален тероризъм. Това е било съвсем очевидно и за премиера на Полша, който без да губи време го казва. Вижте.

„Днес отново имаме работата с акт на саботаж. Все още не знаем подробности за случилото се, но можем ясно да видим, че то е акт на саботаж. Акт, който вероятно бележи следващия етап на ескалация на ситуацията, пред която сме изправени в Украйна.“

Можем ясно да видим, казва той, че това е акт на саботаж, акт на тероризъм. Да, можем да видим това. Въпросът е кой го е извършил, но основният заподозран очевидно е същият, който открадна през 2016 г. в Съединените щати изборите от Хилари Клинтън. Това трябва да е Владимир Путин.

"Вашингтон Поуст" има право. Путин, както те заявяват, „изцяло превръща в оръжие тръбопроводите "Северен поток“. Според канадския посланик в ООН, Владимир Путин е решил да използва, цитирам, „замърсяването като военен акт“. Прогресивни туитове силно подкрепят това заключение. Путин го направи. И това се връзва, докато не помислите само за момент.

Владимир Путин може би е злодей, те ни казват, че той е злодей. Но глупак ли е? Може би не е глупак.

Обаче, тук идва най-странната част – ако Вие бяхте Владимир Путин, трябваше да сте суициден кретен, за да взривите собствените си газови тръби.

Това е единственото нещо, което никога не бихте направили. Тръбопроводите за природен газ са основният ви източник на власт, на вашето богатство и най-важното – вашето предимство пред другите страни. Европа има нужда от вашата енергия, повече от всякога с приближаването на зимата. Ако не можете да доставите тази енергия, то страни като Германия не са длъжни да обръщат внимание на това, което искате. Вие сте във война, няма излишна помощ и имате нужда от всяко предимство, което можете да си осигурите. Следователно, няма шанс да взривите "Северен поток 1" или 2. Не и сега. Очевидно.

Всъщност, толкова очевидно, че дори нашият прочут държавен секретар Тони Блинкен изглежда го признава. Саботирането на "Сверен поток", каза той днес, цитирам, „явно не е в ничий интерес“. Вярно е. Но само наполовина е вярно. Вярно е, че взривяването на "Северен поток" не помага на Владимир Путин. Той не би го направил, защо би? Но това не означава, че други страни не биха обмислили да го направят. Те биха го обмислили и ние знаем, че те са го обмисляли, защото поне една от тях го е казвала публично. В началото на февруари, по-малко от 3 седмици преди войната в Украйна да започне, Джо Байдън предложи в Камарата, че ще сложи край на тези тръбопроводи. Вижте.

Цитат от Джо Байдън:

„Ако Русия нападне, това онзачава, че танкове и войски пресичат границата на Украйна отново. И тогава вече няма да има и Северен поток.“

„Но как Вие ще направите това, при положение че проектът е под германски контрол?“

„Обещавам Ви, че ще бъдем в състояние да го направим.“

Забелязахте ли как тази фраза на президента не беше, че ще замрази доставките на газ от Русия за Германия, той каза, че няма да има "Северен поток", ще сложим край на "Северен поток". Ще го премахнем, ще го взривим. Как ще го направиш?, беше попитан. Обещавам Ви, че ще бъдем в състояние да го направим.

Казаха ни истината. Обаче всички зрители, включително и ние, не взехме Байдън на сериозно за това, което каза. Това е президентът, който обяви климатичните промени за най-належащите в историята на света. Това е човекът, който ви изнася лекции за това, че използвате печки на дърва, или че карате ванове, заради техните емисии. Това е човекът, който харчи милиарди, опитвайки се да намали кравешките флатуленции, заради метана, който съдържат.

Би ли този човек наистина взривил тръбопровод с метан посред Балтийско море? Трудно е да си представим. Това би бил невъобразимо безразсъден акт. Това би било нещо, което ще направите, ако искате да започнете ядрена война. Или ако сте луд. Но в ретроспектива е очевидно, че са мислили за това, защото Джо Байдън не беше единственият, който го предложи. Виктория Нюланд от Държавния департамент каза почти съвсем същото нещо. Нюланд цял живот е била мажоретка на войната, тя работи здраво за инвазията в Ирак и никога не се извини, продължи нататък, помогна да се организира преврата на украинското правителство, така че тя е способна. Очевидно е способна на всичко. Но климатичен тероризъм? Това изглежда прекалено дори за Виктория Нюланд. Прекалено крайно. Но ето я нея, през януари. 

Цитат от Виктория Нюланд:

„Относно Северен поток 2 продължаваме да имаме много твърди и ясни разговори с нашите германски съюзници и аз искам да бъда ясна с вас днес. Ако Русия нападне Украйна, по един или друг начин Северен поток 2 няма да продължи.“

По един или друг начин, ще спрем Северен поток. Поглеждайки назад, тези думи изглеждат смразяващи, докато природен газ се излива в Балтийско море и в атмосферата. Така че трябва да се запитаме, би ли могла администрацията на Байдън да направи нещо подобно?

Не можем да кажем със сигурност, не знаем със сигурност. Можем да кажем, че близки съюзници на Белия дом на Байдън смятат, че те със сигурност са го направили.

Радослав Шикорски е полски политик, върховен представител по външната политика на ЕК, има връзки. Той също така е съпруг на изследователката на комунистическия режим Ан Eпълбаум от Atlantic Magazine. Шикорски е толкова близък до Джо Байдън, че има снимка на двамата в профила си в Туиър. Когато тръбите гръмват, Шикорски реагира незабавно и ето какво написа:

„Благодаря ви, САЩ“

Още веднъж, наистина ли администрацията на Байдън направи това? Не е за вярване. Освен че това е зверство, е и ефективен акт на тероризъм, ние не искаме да отправяме това обвинение.

Но трябва да ви съобщим, че може би не случайно днес беше открит съвсем нов тръбопровод – един тръбопровод, който пренася неруски природен газ и който е приблизително в същия район като "Северен поток" 1 и 2. Нарича се Балтийска тръба, открита беше днес в Полша и ще пренася природен газ от Норвегия през Дания до Полша и други страни в съседство. И вероятно ще свърши добра работа, тъй като сега има по-малка конкуренция. Връзва ли се? Какво казва Белият дом за това? Как отчитат станалото днес? Не точно, че отричат ентусиазирано отговорността за това, но гледат в обратната посока.

Ето публичната реакция на президентството – разрушаването на още един енергиен тръбопровод е още една възможност да си купите електрическа кола.

Цитат:

„Както всички вече знаете, тези тръбопроводи са изпомпвали газ за Европа до този момент, а втората тръба никога не е била в действие, както знаете, а първата не е работила от седмици, защото Путин превърна в оръжие енергията и ние сме казвали това много пъти по-рано. Това само засилва значението на нашите усилия да работим заедно за получаването на алтернативни газови доставки за Европа и да подкрепим усилията за намаляване на потреблението на газ и да засилим истинска енергийна независимост, преминавайки към чиста енергийна икономика.“

О, преминаване към чиста енергия, казват хората, които е много вероятно да са отговорни за изпускането на метан в Балтийско море и в атмосферата, в мащаб, който повечето хора не могат да си представят. Хората, които ви изнасят лекции за вашите ванове, може би са взривили тръбопровод за природен газ и са предизвикали една от най-големите катастрофи на нашето време, която засяга околната среда.

Ако те са извършили това, то би било едно от най-откачените и най-разрушителни неща, които някоя американска администрация изобщо е правила. Но също така би било и напълно последователно за тях. Какво правят – унищожават. Тези хора нищо не строят, нищичко. Вместо това, те сгромолясват и унищожават. От исторически статуи, до Конституцията, до енергийна инфраструктура. И никой в Конгреса не се опитва да спре което и да е от тези неща. Те просто се приготвят за неизбежното следствие – тази вечер Сенатът внесе законопроекта за разходите, който предвижда 5 милиона за енергийното министерство, за да, цитирам, „се приготвим и отговорим на потенциални ядрени и радиологични инциденти в Украйна“.

Какво?!

Законът за разходите също така включва общите разходи на Съединените щати за Украйна – ние не само финансираме правителството им, но и енергия за Украйна на стойност 67 милиарда долара в навечерието на вероятен огромен икономически срив. Тук, за нашата икономика, 67 милиарда долара. Много ли е това? Това е повече от целия военен бюджет на Русия за миналата година. Очаква се Конгресът изцяло да приеме законопроекта по-късно тази седмица, като републиканците няма да се съгласят с нещата в този вид.

Каква ефективност ще има това? Всяко действие има противодействие. Равно и противоположно. Да взривиш тръбопровода "Северен поток"? Ок, ние се явяваме в нов образ и той е този на Съединените щати в директна война с най-голямата ядрена сила в света. Това не означава, че войната незабавно ще стане ядрена, но предполага да има последствия.

Ако ние наистина сме взривили тръбите на Северен поток, защо Русия да не пререже кабелите на интернет по морското дъно? Какво би станало, ако те го направят? Какво би станало, ако банките в Лондон не могат да комуникират с банките в Ню Йорк? Само една малка част, да оставим настрана, че това потенциално ще засегне нашата електрическа мрежа, нека просто кажем, че банките не могат да общуват помежду си, за един ден. Какъв ще бъде икономическият ефект от това? Ще се срине надолу до дома на всеки от нас. Можем да се изправим пред истински срив, можем много бързо да изпаднем до състоянието на страна от третия свят.

Това е залогът. Хората, които стоят зад това, гении като Виктория Нюланд, взеха ли предвид последствията? Може би са ги взели. Може би това е била идеята.

 

Източник: FOX News

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • нато , нато

  29 Sep 2022 9:42ч.

  Байдън и Нюланд се заканиха с извършване на престъпление. Следва да бъдат разпитани от международен трибунал и ако се окаже ,че са подбудители или организатори на престъплението могат да бъдат разследвани и съдени. Заплахите които и двамата са отправили са реализирани.Престъплението е факт. Извършителите се знаят. натовците знаят и информацията ще изтече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  29 Sep 2022 10:18ч.

  Да де, ама в Западните СМИ вече се тиражира, че Русия е взривила СП1и2... И се обсъжда активизирането на т.5 от НАТО, защото СП1и2 са част от инфраструктората на ЕС (НАТО).... А зоната на взривовете се контролира от Американското разузнавателно управление... Така за Германия няма крачка назад и ще изпратят танковете си в Украйна..........."Интересни" времена

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mark META Шикългрубер

  29 Sep 2022 10:23ч.

  Нали не сте забравили, че Тръмп искаше да върне производствата в USA. Ами това става... Тая година се навършват 30 години от доктрината Волфовиц.... Европа ще умре, за да живее USA.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  29 Sep 2022 12:11ч.

  Боже, Байдън наистина ще ни вкара във войната. Аз се надявах, че Костадинов го говори само заради изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лиз Тръц

  29 Sep 2022 12:47ч.

  Нещо от английското разизнаване гузно мълчат?! Друг път ни заливаха с "анализи", "предвиждания", пропаганда на кило!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лиз Пръц

  29 Sep 2022 13:59ч.

  Тая ГЕОграфинята е по-тъпа даже от Чърчил, тъпака от който Рузвелт и Йосиф Висарионович иззеха всички британски колонии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мамут

  29 Sep 2022 16:35ч.

  а чия соственост са СП1 и СП2 та се несещам мейби Газпром и как стават инфраструктура на Нейто?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  29 Sep 2022 20:12ч.

  Тръмп искаше да върне производството в САЩ, но за сметка на Китай. И без да отприщва пълномащабна война, а предимно с икономически мерки. Демонократите удрят и американското, и европейското, и руското, и световното производство. Викат му Голямото зануляване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майор Майор

  29 Sep 2022 9:42ч.

  А ние тук седим и чакаме началото края благодарение на един кравари, едни ватняци и една ялова крава наречена кой знае защо "европейски съюз".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Sep 2022 9:47ч.

  Какво друго можем да очакваме от нация, създадена от престъпници, извършвайки престъпления и на международно ниво, откак е създадена ? Това е държава символ на терора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пацан

  29 Sep 2022 9:51ч.

  Байден сказал, Байден сделал! Който не разбрал, да си носи последствията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  29 Sep 2022 9:51ч.

  ок, ясно кой има сметка от унищожаването на потоците - на първо място САЩ, на второ великобритания. И сега какво? Европа ще продължава да се прави на неразбираща какво се е случило и кой стои зад терористичните атаки над потоците и ще се чеше където не я сърби или ще каже на глас истината и ще предприеме усиля за еманципация от престъпните режими на САЩ и Великобритания?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма такова нещо като "Европа". Няма бе! Разцерете го най-сетне.

  29 Sep 2022 10:17ч.

  Има няколко десетки поробени държави, държани в подчинение от банда илюзионисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  29 Sep 2022 10:41ч.

  нали не очакваш да изредя всички европейски държави в един пост?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  29 Sep 2022 12:18ч.

  Германските медии вече обвиниха Русия. Вчера имаше тук статия, мисля, че беше препечатана от "Tagesspiegel". Нашите официози не ги чета, но със сигурност ще направят същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Sep 2022 10:01ч.

  А как си мислите, дали ще бъдат допуснати в Черно море след този акт? Дали Северен поток 2 няма да бъде пуснат скрострелно? Кой ще пострада, а КОЙ има полза? Нищо не е такова, каквото се представя ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  29 Sep 2022 10:37ч.

  Байден не говорит, мол, я приостановлю поставки газа из России в Германию. Он говорит, что "Северного потока" больше не будет, мы положим ему конец, мы выведем его из строя, мы его взорвем. А на вопрос "каким образом?" он говорит: "Обещаю вам, мы сможем это сделать". Они все продумали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  29 Sep 2022 10:57ч.

  Хитър ход на САЩ. Само верните слуги (Полша) ще имат газ. Германия е колеблива, значи трябва да бъде смачкана. Ако Германия и Франция не направат нещо, ще бъдат вкарани в третия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много хитър ход

  29 Sep 2022 12:59ч.

  Балтийската тръба е недосегаема?! Бунак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бела чао

  29 Sep 2022 11:08ч.

  дано да е жив и здрав Тъкър,че както е тръгнал ....не знам ,итката вече е на живот и смърт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интересно колко стана бройката на

  29 Sep 2022 11:23ч.

  бягащите от Путин мужици. Дали мина 400 000 ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Sep 2022 11:32ч.

  На кого му е интересна бройката? По-малко са от хохлите в Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  29 Sep 2022 14:39ч.

  Този тролски коментар го видях и под друга статия. Много ви е къс списъкът с козяшките опорки, па напънете се малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  29 Sep 2022 11:24ч.

  Най-добре е шантавите елити на Сащ и ЕС да напускат Планетата, преди да са я разрушили ! Илон да ги товари на ракетата с еднопосочен билет до Марс, там да си основават колонии, без други хора, та да няма кой да им пречи, и там да си го мерят на спокойствие сред съмишленици и без конкуренция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SapunRK

  29 Sep 2022 11:33ч.

  Който може, нека чете: учение, този юни, край борнхолм, за борба с подводни експлозиви и мини, 6ти ам. флот: https://seapowermagazine.org/baltops-22-a-perfect-opportunity-for-research-and-resting-new-technology/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-вероятно

  29 Sep 2022 11:41ч.

  Взривовете са били поставени още тогава.. В понеделник само са ги активирали..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъв е крайният резултат?

  29 Sep 2022 11:48ч.

  Германия отива в киреча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А покрай нея

  29 Sep 2022 11:57ч.

  и цяла Европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  29 Sep 2022 12:58ч.

  А Байдън каза,. че Украйана ще си остане в международно прознатите граници. На сериозно ли да го вземаме, или нье?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ръшмор

  29 Sep 2022 13:26ч.

  Най добре е подводния кабел да бъде прерязан на няколко места и завлечен на дълго разстояние, в същото време да бъдат унищожени всички спътници на Сащ, което веднага ще направи ядрената им триада до състояние на безполезна скраб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Католик, ирландец, трезвеник - това е Байдън, три в едно. Три съставки, чието смесване ражда чудовища. „Целуваше ме и се опитваше да проникне в мен с показалеца си" - споделя Тера Рийд, една от осемте жени осмелили се да разкажат да похотливеца Байдън.

  29 Sep 2022 13:32ч.

  "Настояваше пред него да си събличам адмиралската униформа и обличам във водолазен костюм. Докато го правех, той мастурбираше"- пише в спомените си Дък Санчес, командир на подводните диверсантски части на 6-ти флот. Предполага се, че той е идеологът за взривяване на северните потоци. Не е случайно, че любимото гумено патенце на Байдън се наричака Дък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХО ши мин

  29 Sep 2022 14:10ч.

  При Виетнамската война от САЩ бягат два милиона младежи. За сведение. Кой е взривил СП 1,2 ? Дали са САЩ , не се знае, но извършителят, ако е друг, най~ малко е имал тяхната подкрепа. Без тях такова нещо технически, кадрово,логистично е невъзможно. Но на война, като на война. А войната е без милост и морал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-етапите на престъплението

  29 Sep 2022 14:28ч.

  Описани са в учебник по криминология.Поне в тоя който аз съм чел; 1 Замисъл 2.Споделяне 3.Извършване.Като лаик мога да кажа -вярно е ,особенно за не много интелегентните престъпници.Е както виждаме точ в точ пътя извървян.Власта в глупави хора е смъртоносна опасност.На света няма как да повлияем.В България можем.За 30г допускаме до власта от глупав по-глупав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-пъзелът се подрежда ,косите ми настръхват

  29 Sep 2022 14:42ч.

  2014г,Нюлъад ''Майната и на меркел'' Още по-рано дър.секрета на САЩ Кондолиза Райс- "'Природните богатства на Русия принадлежат на света''Путин и ко са вкарани във война за която не са готови.Те /Путин и ко/ са го съзнавали.Войната обаче се развива по-зле и от най мрачния им сценарий. Остават им последните две карти 1.ТАКТИЧЕСКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ 2.СТРАТЕГИЧЕСКА ЯДРЕНА ТРИЯДА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карамфила

  29 Sep 2022 19:03ч.

  Истината в шест думи,на които му отърва,разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Ким и глутницата

  29 Sep 2022 14:45ч.

  С.Корея гърми пиратки но държи глутницата хиени на разтояние.Логично е Русия да последва примера им.Львов?Варшава?Лондон?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-гледайте Русия мислете за България

  29 Sep 2022 14:52ч.

  Имат /Русия/оръжие но........не за съвременна война/мислете за Ф16 и т.н/Имат патриотичен народ но част не иска да се бие?Защо?От древна Гърция се знае.Няма ли усещането ,че държавата си ТИ /т.е. реална демокрацив/няма кой да се бие за държавата.В Русия част не искат да се бият в България вероятно всички.Защо ли?И имаме ли държава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  29 Sep 2022 15:43ч.

  още в началото Путин каза - ние сме готови на всичко, ако няма да я има Русия, защо трябва да ви има вас?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карамфила

  29 Sep 2022 19:15ч.

  Путин по точно е казал на 09/03/18 "А за какво ни е такъв свят в който я няма Русия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • alecsander

  29 Sep 2022 16:48ч.

  Начало на третата световна война. Използват склеротика Байдън да отнесе със себе си Света. Преките ядрени попадения ще унищожат стратегически участъци от континентите. Радиоактивните въздушни потоци ще унищожат биосферата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  29 Sep 2022 17:26ч.

  Дали поръчителите на саботажите, тези с високотехнологичните претенции, не са с присаден изкуствен интелект, който не е в състояние да оцени моралните аспекти на логични от икономическа гледна точка решения? Май-май чипирането, тоталният контрол и прочие тълкувания на зануляването са само за баламосване преди сюблимния момент: хич не им трябват чипирани идиоти, ами естествена тор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джесика Коджахасанова

  29 Sep 2022 19:22ч.

  Използването на нюкове няма чак такова вредно въздействие , и в Хирошима и в Нагасаки има оцелели в епицентъра на събитията тогава. Даже доживяват дълбока старост. Нюковете няма да ликвидират човечеството но ще го върнат във каменната ера ако продължават да се дървят запада и изтока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моля без глупости

  04 Окт 2022 0:21ч.

  Компютърни симулации показват, че взривяването на 1% от наличните атомни бомби (където и да е) ще предизвика ядрена зима и край на човечеството (както и на повечето животински видове) на всички континенти. Компютърните симулации може и да грешат, но не искам да го разбирам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • почти съм сигурен

  30 Sep 2022 13:21ч.

  Може наистина да са руснаците, ако им договорка между тях и американците да жертват Европа. Иначе не разбирам, защо онзи американски хеликоптер ще кръжи 9 часа, нали така ще събуди подозрение кой е виновника?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  30 Sep 2022 14:10ч.

  И какво печелят руснаците, като жертват ЕС? ЕС са им потенциален клиент, когато се възстановят нормалните отношения, защо им е да го загубят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Индустриален тероризъм било

  30 Sep 2022 17:57ч.

  Така действат пиратите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  01 Окт 2022 11:23ч.

  Според Der Spiegel ЦРУ е предупредило федералното правителство за атака срещу тръбопроводите в Балтийско море: https://www.spiegel.de/politik/nord-stream-gasleitungen-cia-warnte-bundesregierung-vor-anschlag-auf-ostsee-pipelines-a-3ab0a183-8af6-4fb2-bae4-d134de0b3d57 Как ЦРУ може да знае за атаката ако тя не е тяхна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сноудън

  02 Окт 2022 0:36ч.

  Например може да се допусне, че ЦРУ е служба, която се занимава със събиране на информация. И може да се допусне, че едно птиче им е казало. Или че са прочели книгата “ Спецназ”. Все пак, не всички дела на света се правят от американското правителство, а ЦРУ трябва да е осведомено за всички събития.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи