Брайън Мей: Настоящият културен климат е тоталитарен, щяха да ни принудят да включим 'транссексуален' в QUEEN

Брайън Мей: Настоящият културен климат е тоталитарен, щяха да ни принудят да включим 'транссексуален' в QUEEN
Китаристът на QUEEN Брайън Мей предизвика голям шум на Острова с критиките си към решението на организаторите на Британските музикални награди да се откажат от традиционните Brits в разделените по полов признак категории "Певец" и "Певица".


Според Мей, "новите правила" са атака срещу свободата и човешките права.

 

В интервю пред The Mirror, китаристът отбелязва, че това може да има тежки последици за човечеството, защото създава “атмосфера на страх, която се е настанила навсякъде и хората не смеят да кажат, какво мислят наистина.”

 

Мей предупреждава, че всичко това "ще доведе до истинска експлозия”.

 

Китаристът изказва предположение, че в настоящия културен климат, QUEEN нямало да бъдат възприети като достатъчно "разнородни", за да могат да получат признание на церемониите в музикалната индустрия.

 

"Съществува нещо като наложен тоталитарен режим, който принуждава музикантите, които правят новите си групи, да се съобразяват с новите правила." - подчертава Мей.

 

Според него днес QUEEN щели да бъдат “принудени да включим хора с различен цвят на кожата, различен пол и дори транссексуален музикант.”


 
Мей твърди, че покойният певец на QUEEN Фреди Меркюри не би приветствал появата на този "нов световен ред". 


 
“Фреди дойде от Занзибар - той не беше британец, нито беше бял – но на никого не му правеше впечатление, дори не е ставало дума за това.” 

 

“Той беше музикант, наш приятел, наш брат. Никога не сме се замисляли над неща като : ‘Ооо, трябва ли сега да работим с него? Той с правилния цвят ли е? С правилна сексуална ориентация ли е?’ Нямаше нищо подобно, а сега за мен е плашещо това, че се налага да пресмяташ всичко.”

 

Източник: radiotangra.com

 

 

 

 

 

Коментари

 • При социализма имаше поне тук таме някой, който псуваше строя и лежеше в Белене или успяваше да мине границата. Чувахме ги по ББС и Свободна Европа.

  27 Ное 2021 17:10ч.

  Новият политкоретен език и поведение на Запад се налага отгоре надолу. Тъмните сили в банковата система, мултимилиардерите и зависимия от тях политически, медиен, интелектуален елит показаха на целия мислещ и свят, че човечеството е овладяно от един нов хоризонтален тоталитаризъм, чиято цел е да продължи да унищожава хора чрез фарма мафията, да убива човешката съвест и достойнство, вярата в Бога и да тика всички в света на материалното. Бездуховният човек е докаран до състоянието на говедо, чакащо да бъде поставено на заколение. Даже авторитарното руско царство започва да ни се струва вече по-малкото зло. Какво доживяхме ! Боже опази !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много точни вярни думи на

  27 Ное 2021 17:19ч.

  Мей!Поздрави за него и такива като него!Ще им дойде времето и на политкоректните типове и подобни на тях но….. всичко с времето си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Думите са верни, но

  27 Ное 2021 17:58ч.

  едва ли Мъркюри е така невинен по отношение на неистовата пропаганда и инсталиране на “новото” мислене. Да си спомним гениалната му песен Bohemian Rhapsody. Какво друго освен груба пропаганда на гей-движението е тя, поднесена по неповторим във всяко отношение начин от гледна точка на музиканството, което я прави още по-укорима. Нещо подобно беше и явлението Слави—естетическа гнусота, натрапвана от сами по себе си великолепни професионални музиканти, за които да участват в такова долно нещо е начин добре да си изкарват хляба, иначе са вън, на студа. Късно е за оправдания. Вски ден виждаме до къде ни докара тази интелектуална мерзост идваща от елитите, на която малкият човек от тротоара е напълно подчинен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  27 Ное 2021 18:13ч.

  Нали подскачахте за демокрация? (И аз подскачах, кая се горчиво). Ами, ето ви я демокрацията, истинската, реалната и вампирски озъбената, след като й падна лъскавата опаковка. Какво искате? Още да ви лъжат?Няма, милички - истината, рано или късно, излиза на бял свят. ТОВА Е ТЯ - ДЕМОКРАЦИЯТА. Ако някой иска да възрази, няма как, защото всичко, което се случва сега в Европа, Е В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Ное 2021 18:14ч.

  В българските реклами постоянно се появяват негри, еднополови двойки държащи се за ръце, особено в мрежата, но едва ли някой българин ще си купи дезодорант, понеже го рекламира афроамериканец на кон. Което означава, че бизнесът изобщо не изхожда вече от икономическия си интерес, а е приел присърце промиването на мозъци. Ние имаме един огромен екип от хора, политици, журналисти, бизнес, културни дейци, които съвсем целенасочено препират мозъците на населението, мотивирани са да го правят отвън. С наглед безобидни и не толкова безобидни послания, които всеки може да завърти глава и да каже, няма да гледам, няма да потребявам. Но това има отношение към самото мислене и самото разбиране за нормалност, особено на малките деца. Те ще израснат в свят, в който ще виждат еднополови двойки в рекламите, докато си избират обувки. Независимо, че няма да ги видят на улицата! И точно това е най-поквареното у нас, че определени среди се стремят да имитират, че у нас са се случили неща, които изобщо не са се случвали и се мъчат директно да внесат и законодателство и нрави, насила да натрапват тази американска култура, приета в същата степен и във Великобритания. А самите американци и британци е трябвало по-рано да почнат съпротивата, но все пак това си е техен продукт, който изнасят по света дори против волята на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Ное 2021 18:20ч.

  на 27.11.2021 в 18:13 Това не е демокрацията, това е наследството на комунизма, според който хората са отглеждани от система, те не протестират, че им се налага система, искат система, българите си умират и за образователен монополист, изобщо да бъдат отглеждани отгоре, да им се дава. Който има усет за демокрация, никога не би позволил да има културен монополист, при това развратник. В САЩ има много по-голяма съпротива срещу този упадък, ние нямаме с какво да се похвалим. В крайна сметка става каквото хората искат, а ако не искат, трябва да се борят за своята визия за живота. Но те не се борят, не я изграждат в културен план, не вървят срещу течението. Макар че точно демокрацията им го позволява както нищо друго. Повечето хора си потребяват тази култура, често и такива, които на теория са против нея, като онзи унгарски евродепутат. Не може да излъжем себе си, демокрацията просто изкарва вътрешното навън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  27 Ное 2021 18:21ч.

  Такава грандиозна манипулация, освен желание, изисква и план-организация и инфраструктура, като хората дори нямат шанс да се усетят защото им идва от всякъде! Младите са химически кастрирани, дет се вика от вътре им идва.... не само скопяващите химикали и токсини в храните, но и самите им мисли и интереси са контролирани, като световна, светофарна уредба, всичко което не е удобно на системата светва червено, бива спряно и канселирано, а за "новото нормално" зелена светлина с пълна скорост! Така се постига двоен ефект, хем се пробутват удобните човеконенавистни и депопулациони политики, хем свестните се считат за луди и вкарвани в изолация и демотивация! Но най големият проблем са малоумните конформисти, сивата маса страхливци и сървайвъри! Дори и най гнусният демоничен джендър, не може да стъпи на пръста на някой кретен, който ще си затвори очите и ще обърне гръб, когато вижда нещо нечестно и толкова не справедливо да се случва! Не са само банкстерите на лукавият, те плащат за трансформацията, тези които я контролират са технократите от силиконовата долина, те манипулират алгоритмите на социалните мрежи и смартфоните, подпомагани от БигФарма, които разболяват и предизвикват химическият дисбаланс в човешкото тяло и сеят безочлива смърт... Прогнила е цялата планета и най тъжното е че така изместиха реалността, че свестните хора се надяват да се срути цялата вавилонска къща от карти, за да може да се започне нещо нормално, иначе с това подло, отровно, лицемерие, просто не може да се продължава! А който не вярва, че ще взимат деца, нека просто погледне в Гърция и Австрия(като по близки)... света е заложник, спрете мрежата и ще спрат проблемите, обаче това вече не може да се случи, а да се подменят силиконовите кукловоди, банкстери и алхимици, е невъзможно защото са номенклатурата на Дявола, негово семе което е строило това стълпотворение поколения наред, за това хората се чувстват на гости дори и у дома си, защото май се намираме в ада и биваме развъждани като добитък, много преди тази последна фаза която настъпи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нормализиране

  27 Ное 2021 18:39ч.

  на ненормалното. Свиквайте, пейзани. И нито гък, че иначе ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да знайте, не ни е

  27 Ное 2021 18:42ч.

  достатъчно просто да ни приемате. Трябва и да ни обичате и да ни се възхищавате, за да бъде пълно унижението ви. Учим се от комунягите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  27 Ное 2021 18:44ч.

  Helleborus, дългите ти текстове определено издават къси умствени възможности!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  27 Ное 2021 18:50ч.

  Това само ме радва, запада се самоизяжда - шанс за нас, иначе щяхме да бъдем вечните сервитьори и слуги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не забелязва ключовата фраза

  27 Ное 2021 19:14ч.

  Мей констатира , че това "ще доведе до истинска експлозия”. Думата е експлозия , приемайте 1/1 и се подготвяйте. Ще има планетарно насилие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едно от най-оскърбителните неща във времената, в които живеем,

  27 Ное 2021 20:44ч.

  …е ПРОМЯНАТА НА СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ. Например ние употребяваме думата ДЕМОКРАЦИЯ, за която можем да научим какъв е бил истинският ѝ смисъл само като се вчетем в някоя енциклопедия, където изясняват какво е значела тя през Античността. И толкоз…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  27 Ное 2021 21:20ч.

  Слава Богу че са останали хора като Брайън Мей и Роджър Уотърс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  27 Ное 2021 21:25ч.

  Какво му е сложното на смисъла на думата "демокрация"? Означава управляваните да избират управляващите. И точка - нищо повече и нищо по-малко. Което е най-тъпото възможно нещо - защото невежите и неграмотни управлявани нямат капацитета да вникнат в тънкостите на управлението на едно общество (не толкова на държавата!), за да изберат управляващите. А избират най-големите плямпала и дърдорковци, които с удоволствие ги будалкат. Още Платон го е казал: "След демокрацията винаги идва тирания".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старият Бухал

  27 Ное 2021 21:54ч.

  От 20 години живея в Ирландия. Мозъците им са толкова промити, че никой не смее дори да мисли политически некоректно. Изглежда западняците наистина са изгубили инстинктът си за самосъхранение,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОТГОВОР до Капитан Кук:

  28 Ное 2021 0:05ч.

  Платон счита, че ДЕМОКРАЦИЯТА е неустойчива форма на управление, която стига често до своя упадък, характеризиращ се с ТИРАНИЯ. Замисълът на Атинската Република е бил да се броят за ГРАЖДАНИ на града-държава само определен отбран кръг родове (фамилни формации) — съставляващи управленския елит, някои от които са били по-издигнати (материално и социално) и са били назовани АРИСТОКРАЦИЯ, а останалите, които не са били аристократи (ДЕМОСЪТ), по принцип е имал правото да бъде избиран по демократичен принцип за управляването на ГРАДА, но е било желателно това да става по-рядко, защото практиката показвала, че от управление, при което „на върха“ са представители на демоса, по-лесно се преминава към тирания. Което винаги е било ТРАГИЧНО ВРЕМЕ за обществото на града-държава! Изводът е, че простолюдието е по-агресивно и когато усети, че вече го изритват от властта, управлението му приема насилствени (тоталитарни) форми. Платон дава мнение, че проблемът може да бъде избегнат, ако демократичното управление бъде моделирано по специфичен начин — ТИМОКРАЦИЯ, т.е. да управлява екип от аристократи, които „зациклят“ предаването на изборната власт в затворените сфери на хората с аристократично потекло, като се полагат грижи демосът да бъде държан на дистанция, за да не дава отпечатък неговата „евгенетична низост“ върху съдбините на обществото. Трябва да се добави също, че под аристокрация и демос в Атинската държава са се разбирали само онези хора, които по принцип не са били ангажирани с производствен труд, с дейности по обслужването, с търговия и със занаяти. „Низшите дейности“ са били предоставени на „метеките“, който били или чужденци, или освободени от робската повинност бивши роби. Най-тежките трудови дейности са били предоставени на робите (набавяни главно от средите на военнопленниците). Следва, че с управленчески дейности са имали право да се занимават един много тънък слой от хора — тези, който са се считали за истински атиняни. Идеолозите на днешния глобализъм (например Бил Гейтс) имат в наше време хрумването да се реставрират порядките на Атинската република, но в глобален мащаб, за да се превърне човечеството в една ефикасно управлявана машина — „по елински“. Това разбира се е безпочвена идея, в която могат да повярват само най-примитивните наши съвременници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "След демокрацията винаги идва тирания"

  28 Ное 2021 2:38ч.

  С Платон не спорим, обаче къде и кога след Втората световна война е имало демокрация? Освен ако не се приеме, че симулакрумът в Западния свят, поддържан по необходимост поради противоборството със СССР, може да се нарече "демокрация". Че е била симулакрум, си пролича ясно в последните 3 десетилетия, когато западният човек все повече губи не само някогашните си социални придобивки, не само е принуден да ползва тъпанарски политкоректен език, за да не го осъдят за обида на някакви измислени полове или за накърнява правото на собствените си непълнолетни деца да си сменят пола, а напоследък загуби дори и правото си необезпокоявано да излезе от къщи, да влезе на работното си място или дори в кафенето отсреща, за да изпие едно кафе с приятели. Който не е в състояние да осмисли въпросната "демокрация" и се придържа все още към глупостите на напазаруваните тукашни "демократи" от 90-те, или е сляп, или е в тежък когнитивен дисонанс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  28 Ное 2021 4:19ч.

  Капитан Кук на 27.11.2021 в 21:25 *** Моите уважения. С малка добавка - Никога не съм скачал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 00:05

  28 Ное 2021 7:32ч.

  Много хубаво описание си дал на грозната картина, която световният елит ни рисува още от древността. Ако не се занимаваме с древността или средновековието, а се ограничим с модерния свят, ще добавя, че жаждата за пълна власт не се заражда с онова, което днес наричаме глобализъм. Тази жажда никога нито на йота не е била утолявана. Разликата днес е, че вече има предпоставки за окончателна победа на елита, затова писанията излагащи крайните му цели вече не са прикрити, законспирирани или кодирани, а всеки съвсем свободно може да прочете черно на бяло простоватите им откровения за тези крайни социални патологии. Какви ли не тоталитарни системи не бяха пробвани от пустия му тоз елит, какви ли не пломбирани вагони със злато, за да захранват конспиратори срещу властта не бяха пращани и какви ли не развития не претърпя онзи рудиментарен нацизъм, който днес разцъфтя в хиляди отровни цветове под формата на онова, което нарекоха пост-модернизъм. Няма нужда даже да споменаваме глобалния, протичащ както си говорим, евгеничен експеримент и ветрилото от биологизми (феминизъм, аборти, critical race theory, white privilege, gender identity, blm, sjw), заменило класическия едноизмерен, черно-бял расизъм на класическия нацизъм на трийсетте. И движения на хипитата се пробваха, и превръщане на народа във веселящ се колективен тъпак, завладян от консумеризма, порнографията и дрогата, и отричане реалността на истината беше натрапено, но нищо не доведе елита така близо до пълната победа, както превръщането на тривиалната двоична аритметика в комерсиална бомба, по-унищожителна за човечеството от атомната бомба. Не че и в областта на теорията на робството няма постижения, да речем, в глобалното пространствено разделение, през океани, на роба от робовладелеца—робът вече и не цапа територията на роболаделеца, той е там, в Китай, на другия край на света. Но, налагането на цифровия концлагер над народите, когато през Март 2020 г. прозвуча стартовия пистолет на медицинския фашизъм, днес обгърнал земята, е истинската победа на, иначе, сам по себе си посредствения елит, над не-елита, тремейки се да преврърне не-елита в нискоинтелигентна, еднорасова, не-полова, пихтия, напълно безволево, но и много радостно подчинена на елита, който грижовно я захранва с помия в копанката. Тристепенната социална организация на Платон, която описа—аристокрация, плебс и роби—вече не върши работа, при все наличните 11 монархии само в Европа. Никаква средна класа, никакво лигавене—slavedriver и slaves, това беше предпоследната схема, глобализмът, който се изпробва почти от края на войната. Но днес се наблюдава даже нещо повече, концлагерът за робите, осигурен от комерсиалния взрив на приложенията на двоичната аритметика, направи така, че дихотомията роб-господар вече изчезва от полезрението. Тя съществува, но вече е невидима за роба и той даже не знае срещу кого да се бунтува, ако случайно в помътненото му съзнание се пръкне нещо като мисъл да се заеме с подобно странно нещо. Всеки сам става свой собствен мъчител, защото всяка стъпка, всяка дума, всеки отпечатък, който живото човешко същество създава, се записва незнайно къде, на незнаен сървър, който обработва данните и издава присъда дали отделният индивид е достоен или не да получи единствените пари, с които може да сложи хляб на масата—“хеликоптерните” безплатни пари. Едни пробваха да създават свръхчовека, други, новия социалистически труженик, но това беше постигано с щик в гърба. Днес всеки сам е своят собствен таен полицай и доносник. Ако не си добър гражданин, тоест, не одобряваш зелени сделки, не вярваш в Свети Ковид, еле пък си взел да се противиш да те пробождат със спринцовки, пълни с незнаен конкокт, не си съгласен да не притежаваш нищо и така да си щастлив (за разлика от елита, който притежава всичко), противопоставяш се на това, че няма разлика между мъжа и жената, въпреки че трябва и да признаваш, че у мъжа, особено у белия мъж, имало toxic masculinity, пиеш бира, нагъваш пържоли и летиш със самолет, ще си останеш без хляб на масата и ще умреш, тоест, ще направиш точно това, което иска елитът, защото вече имало много хора на тази земя и такива като теб я разцепвали на две. Ако пък си добър гражданин, подмазваш се и говориш ентусиазирано големи глупости, подобно на някакъв с брада, който бил музикант, някакъв много досаден индивид, минаващ за артист, със съпруга, доцент по изкуствознание, като да беше наполовина на годините му, уникално бездарен журналист, за водещия хич и да не отваряме дума и директорка на психиатрия, която, вместо да прегледа присъстващите и най-малкото да им измери температурата, изневерявайки на професията си и тя запя в хора, тогава ще си заслужил да те дават по телевизията в “Панорама”, миналия Петък. Хайде да свършвам, че току-виж, дошъл Кептън Кук, да ме подбѐре и мен, както подбра Хелеборуса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  28 Ное 2021 11:40ч.

  Капитан Кука, ниските умствени възможности дотук ги демонстрираш основно ти. Като не ви харесва демокрацията,чугуни,хващайте си куфарчетата и марш при дебелото Кимчи в северна Корея. Ааа ма той май и тлъстото ви идолче иска зелени сертификати,а хахахах...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Ное 2021 12:41ч.

  Че вие дори при онзи културен климат не просто включихте бисексуалния Фреди Меркюри, ами направо потънахте в огромната му сянка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анти-666-ер

  28 Ное 2021 14:19ч.

  «…Днес концлагерът за робите, осигурен от комерсиалния взрив на приложенията на двоичната аритметика, направи така, че дихотомията роб-господар вече изчезва от полезрението. Тя съществува, но вече е невидима за роба и той даже не знае срещу кого да се бунтува, ако случайно в помътненото му съзнание се пръкне нещо като мисъл да се заеме с подобно странно нещо. Всеки сам става свой собствен мъчител, защото всяка стъпка, всяка дума, всеки отпечатък, който живото човешко същество създава, се записва незнайно къде, на незнаен сървър, който обработва данните и издава присъда…» Да, така е, но това не се случва за първи път в историята. Историята познава и един много фрапиращ случай, когато на един локализиран човешки етнос е било отказано НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА правото на съществуване — ако представителите на този НЕЗАКОНЕН етнос не склонят глава и не признаят робската си зависимост. И тогава малцината по-будни умове на този общо взето ненадарен от Бога етнос измислили един ловък трик, който позволил този сорт нещастници, отличаващи се от всички останали със своята астеничност и непригодност за живот, да оцелеят през вековете. Те измислили брилянтната хитрост „ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА“. Навсякъде около тях — държави, които са при това и недоброжелатени към тях, — а те си строят СВОЯ ДЪРЖАВА БЕЗ ГРАНИЦИ И БЕЗ ТЕРИТОРИЯ; държава, представляваща от само себе си чисто и просто една идеология. От тези хора трябва да се вземе пример, особено днес, когато „диктаторът е станал невидим за робите и те не знаят срещу кого да се бунтуват и да отстояват същността си“. Да, такива хора ги горят на клади, гонят ги от този край на света в друг, пращат ги в концлагери, където ги чакат газови камери и крематориуми и все пак ИДЕОЛОГИЯТА ИМ ОСТАВА ЖИВА. Оцелява тяхната ДЪРЖАВА БЕЗ ГРАНИЦИ И БЕЗ ТЕРИТОРИЯ…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hshhh

  28 Ное 2021 14:45ч.

  Стига с тая демокрация, капитализма може без демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 14:19

  28 Ное 2021 17:50ч.

  Тези мисли са интересни и ще се радвам да ги доразвиеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анти-666-ер

  28 Ное 2021 18:16ч.

  Добре — нека доразвия тези свои „интересни“ мисли. Касае се за евреите, които са обвинявани от всички, че са алчни и превръщат всичко в ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ… Това е дълбоко погрешно — евреите ги интересува единствени тяхната ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА, а всичко останало, което касае „уж така важните за тях ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ“ е само средство, с което ТЕ СЕ ОТКУПВАТ, откупват живота и съществуването на своите близки, откупват своето бъдеще. Иначе те са тези, които гледат с най-голямо презрение на парите, защото парите могат да интересуват само най-примитивните твари. А какво се получава при българите днес? Получава се така, че те всичко обясняват с ИКОНОМИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ. Идва някакъв си бивш българин, възпитаник на Харвард и започва и той да ни говори за пари, икономика, финанси… И всички са прехласнати по него! Е, кои са тогава евреите? Българите ли, за които държавата е бизнес, от който могат да се спечелят „много, много пари“ или евреите, за които съществуването се свежда до поддържането на пламъка в огнището на една особена, макар и измислена спиритуалност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 18:16

  28 Ное 2021 19:00ч.

  Преди да ти отговоря по същество на последната дописка, с която съм съгласен по принцип, нека ти кажа, ако те интересува, какво ми е впечатлението от тези двамата. Току-що написах в друг форум, че Кирил Петков досега не се представя като нещо повече от used car salesman (salesperson, казано политичеки коректно). Както се разбра, постижение в живота му е, че е развъртял едни пари дадени му (което е лесно, ако си се допрял до Харвард; такива паралии на рояци пърхат около младежите там) от представител на тези, за които говориш. В моята книга, това не е голямо постижение. Сега обаче БСП му подложи една предвидима спънка, като тест за матура по политическо макавелианство—ще има правителство, ако приемеш нашите добре познати нахалници и некадърници. Тук, в този момент, при решаването на тази кръстословица, ще проличи виртуоз-политик ли е Кирил Петков или е някакъв случаен човек, намерил се без да иска в разредения въздух на голямата политика. Тъй че, нека да видим как ще измие ръцете си от тази мръсотия и ще говорим пак. Другият, истинският харвардец (с 4-годишно undergraduate degree, а не MBA, скалъпено надве-натри) Асен Васиклев, въпреки че и той няма terminal degree, дотук, е просто явление в българската политика. Ще го следим, разбира се, и него, но Кирил Петков е този, който е на топа на устата и от неговите ходове ще зависи съдбата на управлението, което, ако някой провали, ще е БСП. Грешка ще е, ако повярва, че Конгрсът на САЩ може да му даде идеите. Това са посредствени хора, особено днес, които себе си не могат да оправят, камо ли да дават съвети за страни, за които някак генетично им е заложено да не могат да разберат за какво изобщо иде реч там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отново до 18:16

  28 Ное 2021 19:15ч.

  По същество, не само решението (спасението, ако щеш), но самото разбиране на същността и структурата на онова, което някои обозначаваме като елит, е от изключително значение. От една страна имаме 11-те монархии в Европа, които са неоспорими в битността си на елит. Имаме и другите, за които говориш и които притежават финансите и световната пропаганда. Тяхната държава в държавата ли поддържа живи монархиите, за да им служат или монархиите са им дали карт бланш да се ширят, защото така осигуряват непрекъснатата си власт (вече 800 фодини в една Англия, да речем)? Да не забравяме и третите, които не принадлежат към имагинерната държава на избраните и които са съставна част на явната държава, даже я притежават, чрез милиардите си, с всичките ѝ репресивни органи. Този въпрос, струва ми се, не отменя онова, което казах за различните опити на въпросния конгломерат (независимо кой на кого вътре в конгломерата-елит е началник и кой кого използва) да подчинят напълно света и винаги досега се е налагало да ръгат щик в гърба на народите. Днес, както изглежда, нарочната комерсиална експлозия на двоичната аритметика им реши окончателно въпроса за наистина тоталния контрол, който вече описах по горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  28 Ное 2021 19:44ч.

  Това драги демократи от последна седерастка инстанция с адрес козяк сикстийн и спонсори сичкото филантроп от гейтс до шорош с адрес Уол стреет елевън + Даунинг стреет тен ви го казва музикантът Брайън Мей от групата Куин, в тази група драги новоджендъри към 50% бяха би и гей, ама бяха и мъже на място и истински музиканти, на никой не му пукаше кви са и дали са - хората ги харесваха защото са такива каквито са, най-важното - не си налагаха аджендата никому -по-горе се пише, че някои от песните примерно Бохемска рапсодия били про-гей, и да и не, все пак никой не те кара да слушаш Куин (нито ти искат зелен сертификат), все пак и правят своите експерименти и провокации, нали се сещате - ъъъ, такова, ора на изкуството - Художествено-творческа интелигенция, ет сетера... А, забравих, местната смени резбата на секундата, даже всички се пишат активни борци против Комунизъмъ, пяха по площадите на хонороари от козяк, агитираха открито - от лилито, та до всичките останали "дисиденти",особено "рокаджии", дето Партията ги направи ора и си живееха доста-охолно в Строя - те така, даже морализаторстват, Браян Мей не съм го чувал да се оплаква, даже си казва мнението анти-мейнстриима (имаме и такива артисти, ама повечето за нищо не ставаха и продължават да не стават, държавна хранилка им дай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 19:44

  28 Ное 2021 20:20ч.

  Не, това, което казваш за невинните овчици, които си пишели и пеели песнички, без да ги интересуват никакви адженди, хич не можеш да го гарантираш. Видимите обществени явления се формират от, понякога, бурни, но невидими, обществени течения. Няма да забравя как шефът на професорския профсъюз ми говореше, че ние там в точните науки имаме истината за една, докато те, в социалните катедри знаели, че истината била многолика и затова нямало истина, а всяка претенция за истина трябвало да я приемаме единствено като метафора. Слушах го и бях убеден, че това е някакъв глупак, който е решил да се прави на интересен. После обаче, изведъж на технѝка на катедрата, хубавец, имаше си и гадже-хубавица, нещо му стана и даже шефът на катедрата ми каза, че му намерил хормони. За какво, питам? Ами, прищяло му се да стае жена. И си стана, като стой та гледай. Но и това не ми отвори очите, въпреки че ме направи разноглед. След това шефът на катедрата замина някъде в командировка и ми каза, че оставял къщата си на две лезбийки, което ме накара да си помисля, че нещо не съм чул добре. По едно време с Ню Йорк се появиха залепени съобщеия за накакъв си прайд парейд, ама за какво не разбрах. След туй някой ме светна, че до нас, там пред една градинка, в една кръчма, Stonewall се казва, била станала световна революция. Really? Е, каква ше да е тази революция? Ми, гей-революция. You’re not kiddin’? Ела сега да видиш гей и лезбиан културен дом на 13-та улица. Даже и на спирката на метрото има указател с големи букви написано. Няма нужда, мисля, да ти разправям повече истории, но само да ти спомена, че му измислиха и име на това постепенно сваряване на жабата—прозорец на Овертън му ленаха и име. Имам история и за Bohemian Rhapsody, която чух за пръв път в Хага и от тогава до днес съм в шок от гениалността на цялото това упражнение и организация да се създаде такъв шедьовър, като един от инструментите да се пробута на човечеството такава антихуманна идея. Когато осъзнах за какво иде реч, това беше шок превъзхождащ даже шока, когато за пръв път видях най-противестественото нещо, каквото e Fosbury Flop във високия скок. Това е по-скоро контраст—последното се оказа, че върши работа, първото е извън всяка логика и естественост. Днес рабирам, че такива като Мей са били използвани за пробутване сред обществото на нещо, което не са си и помисляли, затова им се е сторило, че те са нямали нищо общо с тази работа и само са си пеели песнички. Така и старите комунисти-идеалисти са си мислели, че тяхната вяра е най-правата, без да осъзнават в какво всъщност са се забъркали. Но, такава е всяка вяра. Кажи на вярващия в юдаизма или в исляма нещо за хритиянството и мръщенето им няма да се забави и миг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • екзогенният субект е отвъд поголовието и ваксините

  28 Ное 2021 21:06ч.

  Неправилно ти е казал шефът, явно и той нищо не разбира от философия на истината. Не истината е многолика, а няма такова нещо като "истина отнапред", освен някои псевдо- или квазиистини, представяни като норма. Поначало в онова, което претендира да е наука, както и във всички видове дейности, ангажиращи ума и съобразяващи се с норми, истината е познавателен резултат, а не живо битие. Онтологичната истина носи свобода, защото не е навеки пришит предикат към някакъв съществуващ в света субект, както си вярват субстанциалистите и научните метафизици. До нея има достъп обаче критиката на разума, както сме говорели неведнъж тук, и изказването й, доколкото е възможно в симулирани тъждества, е дело на априорно-синтетични съждения, където съществуването на субекта е положено в самото предициране, но не и извън него. По такъв начин научните, идеологични и религиозни деонтологии, погледнати критически, спрямо нищо не задължават изначално, освен спрямо вярата в съществуването на субект извън онова, което предикатът изказва за него. Но една такава вяра е празно суеверие. Благодарение на едно такова суеверие работи науката, и изглеждат важни всички значими разкази, но те се отнасят до една или друга необходимост, и никога до свобода. Впрочем, благодарение на едно такова суеверие някои отидоха и се набодоха, вярвайки в изначална причинна връзка на генно-инженерен принцип. Няма лошо, но няма нищо априорно и трансцендентно спрямо принципа на свободата да мислиш, отчитайки, че никой изначално не може да те задължи да мислиш точно така, както иска той. Свободата е най-свещеното вътре на субекта, който може да се определя всеки път наново и в него няма нищо предопределено навеки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някакви луди са се нагнездили тука и си спорят за някакви си техни, налудничави неща

  28 Ное 2021 23:56ч.

  Пък може и да е един и да спори със себе си. Във всеки случай впечатлението е отвратително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 21:06

  29 Ное 2021 0:58ч.

  Да, точно това казвам, въпросният отричаше истината, провъзгласявайки я единствено за въпрос на интерпретация, на инвенция или най-много на метафора, с готовност препредавайки безмозъчно онва, с което, явно, са тъпчели главите им, без някой в катедрите занимаващи се с истинска наука и да подозира, в името на това днешно преклонение пред медицинския и най-вече цифров концлагер, което днес се стовари на всеки един от нас на главата. Who knew? Уж, невинно, някакво, пост-модерно впечатление, промъкнало се като че ли, така, между другото, този интелектуален нацистки монстер се разрастна и днес се пробва да заеме всяка човешка сфера, за да обоснове разпищолилото се потисничество. Социалните катедри са многобройни, защото са лесни, но твърде политически амбициозни, затова завършилите се намериха по върховете и ранзните му affirmative action подмазвачи и сикофанти ни седят на главите до днес като президенти на Америка и какви ли не още посредствени папагали. Сериозната наука, сериозният учен няма време за такова празноглаво нещо. Разбира се, за всеки разумен човек е ясно, че реалността на истината трябва да се признае като условие, за може да се правят каквито и да са твърдения относно истината. Но, на кого му трябва да мисли, когато академията стимулоира единствено сикофантите, подмазващи се на партийната линия. За да е разумно което и да е съждение, то трябва да приема, че има “истина отнапред”. Например, трябва да признае, че дефиницията за скорост във физиката е абсолютна истина, която не подлежи нито на интерпретация, нито позволява алтернативни тълкувания, нежели консенсус. Абсолютната истина е абсолютният диктатор, детерминиращ качественото мислене. Разбира се, тук говорим не за онова, което претендира за наука, а за онова, което е истинска наука. Интелектуално непочтено е да се прави подмяна и да се изкарва не-наука каквато е медицината, за наука, за да се защити валидността на ненаучни тези. В истинската наука, истината е същността на живото битие, след като се установи нейната безусловност. Тя е познавателен процес единствено преди постигането ѝ. След като е установена, тя става непреодолим закон, тя става диктатор, който не допуска разнообразие на мнения. Обявяването на подобна истина единствено за онтологичната истина е увъртане, с което философите, неспосбни и всъщнист същностно предпазени от задълбочаване, се успокояват. Бидейки иманентно несъвършени в мисленето си, на философите им изглежда, че обектът не може да се харктеризира чрез неотделими от него истини и онова, което им се привижда като истина им изглежда като някакви отблясъци от великденска играчка, закачена на природната елха. Те погрешно си мислят, че тези отблясъци, с които свободно могат да си играят умозрително, им помагат да установят истината. Това обаче е невъзможно. Игрите на ума са много къси за изминаване на дългия път към истината. Външни на ума превозни средства, които науката осигурява, са нужни за тази цел. Философите не могат да бъдат друго освен объркани даже относно това дали предметът е преди мисълта за него или мисълта за предмет го създава в обективната действителност. Без допълнителните средства на научния метод, само умозрително, това не е възможно да се установи, но философът не ще и да чуе това. За него самото начало на съжденията е в умственото дефиниране и регургитиране на вече положени умозрителни дефиниции. Той не може да излезе от себе си, за да посрещне качествено действителността. Той е затворник на самия себе си. Прочее, научните изводи тичат по друга писта от тази по която вървят идеологическите, нежели религиозните активности. Наистина, науката се използва от някои, да си мислят, че градят идеологии, но идеологиите са войнстващ мироглед, което е неприсъщо на науката в собствен смисъл. Една вътрешна непреодолима особеност на науката е, че та не е телеологична. Да се мисли обратното е да се принизява науката до обикновени дейности, винаги свързани с търгашество. Колкото до религиите, то, като спомена суеверие, те са еманация на суеверието. Те са самата негова дефиниция, тъй че няма защо да ги включваме в разговор относно това що е наука. Разбира се, обсъждането на необходимостта може да се отдели в самостоятелен разговор и да се аргументира тезата, че и религиозното чувство е израз на неоходимост, която може да символизира свобода. Но, това е в областта на психологията и също не ни засяга в този разговор. Тук специално трябва да се подчертае, че набождането няма нищо общо с науката. Набождането е израз на тенденцията към суеверие, което, както и при религиите, има в основата си страх, сиреч, е отново психологическо тътрене подир чуто-недочуто, поради необразованост и изобщо е фундаментална човешка слабост, което е нещо напълно ненужно да се привежда като пример и обект на изследване в такъв наш разговор. Когато се намеси вярата, страхът, това са ирационални чувства, често трансцендентни и те нямат място при мисленето. Мисленето, както загатнах, върви по друга пътека. Когато се тръгне по тази пътека, присъща на мисленето, принудата, която упражнава истината е абсолютна. С нея никой не може да си играе или да ѝ приписва чужди ней дефиниции, на който както му хрумне. Ето защо, говорим за научна строгост. Във фантазиите няма научна строгост, точно което и ги прави фантазии, вяра, религия, поезия или вуду и разваляне на магии от имами. Това е то необразованата свобода, която научната истина облича в брич и ѝ отнема това ѝ чувство. Истинската образована свобода е в несвободата на истината с цялата своя незменност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой никого не е принудил да чете какво си обсъждат хората

  29 Ное 2021 1:07ч.

  Но, разбира се, това си е за тяхна сметка, защото обсъжданото седи в самата същност на проблема, който е сащисал Брайън Мей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Една вътрешна непреодолима особеност на науката е, че та не е телеологична"

  29 Ное 2021 9:06ч.

  Така е, науката се занимава само с материалната и формална причинност, и не се интересува от действаща и целева такава. Това е забелязано още от Аристотел. Затова казваме, че научното знание уповава на случайности, на случайно подбирани технически единства, произхождащи от натрапването на едни или други сетивно-предметни конфигурации в един изцяло на апостериорен ред и индуциращи едни или други афекти или ефекти без запитване за смисъла на субектовата обвързаност с подобни случайности, затова и наукаТА в крайна сметка подравнява субектите, редуцирайки ги до статистически единици. Откога разправям, че фашизмът е следствие от научното подравняване, непознаващо телеологии откъм плурални субектови съзнания и очевидно непризнаващо ги. Ако истината е познавателен резултат, както я приема науката, няма какво да се учудваме - тогава и човекът е само част от причинната верига и изцяло световен. Ако обаче истината е жива онтологема, която не е резултат на заварени означавания и дефиниции, а на свободно текущо опериране със смисъла да се мисли изобщо, тогава човешкият субект съзира правото си да бъде свободен, доколкото битието му има свещен статус, който не може да бъде редуциран до и съответно подчиняван на униформени глобални истории и идеологии. Тогава от субекта се иска да преучреди определенията за самия себе си не откъм изначални природни или обществени необходимости, а съобразно чистотата на априорната връзка на мислите си по истинност, отнесена към телеологията на осъзнат рефлексивен избор на най-конкретното - субекта. Въпросната чистота, в качеството си на жива екзистенция, няма как да бъде подчинявана на никакъв истинен ред отпреди, тъй като всяко възможно означение и дефиниция е възможно през нея, и съответно не съществува никаква обективна причинност, респ. де-терминизъм, извън трансценденталната употреба на термините. А последната е несводима, тъй като първо прицелва себе си, и едва тогава според обстоятелствата преценява по свободен избор дали и доколко да бъде причастна на подлежащите емпирични конфигурации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  29 Ное 2021 10:02ч.

  Изкуствената отрицателна селекция, винаги води до сляпа еволюционна пътека. Така че, споко. В дългосрочен план тия политкоректните са обречени на изчезване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 09:06

  30 Ное 2021 0:29ч.

  Реликтът Аристотел не е добър учител, когато руминираме върху понятието наука, особено във връзка с разбирането ѝ за причинност. Той е преодолян от Галилео, който, например, разделя движението на оперативно и неоперативно, за разлика от Аристотел, който счита всяко движение за оперативно. Да не говорим за това колко погрешно е да се счита, че науката била подравнявала субектите единствено до статистически единици. Медицината прави това, но тя не е наука. Науката е точно занимание и статистиката се прилага единствено там, където могат да се установят точни закономерности. Налягането и температурата на разреден реален газ (за удобство наречен идеален газ) са статистически величини, но законът PV = RT на Клапейрон за идеалния газ е извънредно точен закон определящ състоянието на този газ. В случая фундаменталното запитване е само едно, а именно, каква е връзката между P, V, R и T при идеалния газ и отговорът PV = RT е един от най-точните, които могат изобщо да се дадат, без робуване на случайности, нито апостериорно, нито априорно, нежели на каквато и да е фриволност от страна на афекти, за да се наблюдават ефекти. Ето защо е несполучливо да се дава фашизмът като аналог на науката. Двете нямат нищо общо. Фашизмът е идеология, което е другото име на войнстваща определен вид философия. Друга определен вид философия, която е войнстваща, е комунизмът. Съвременната войнстваща разцветка на философията е пост-модернизмът, другото има на усъвършенствания нацизъм. Фашизмът, комунизмът и пост-модернизмът нито в чисто теоретично, нито в техния войнстващ вид, не са наука. Ето защо, няма какво да ги намесваме, когато не прагмата е обект на съждение, а чистото понятие. Това са изобретения на елита (дали монархиите не са самостоятелния crème de la crème на този трикомпонентен елит—другите са милиардери евреи, милиардери не-евреи—за това можем да поспорим), за потисничество и контрол. При потисничеството и контрола са позволени всички средства, включително лъжата и измамата, което дефинитивно затихва всяка претенция за научност. Днес, пак да кажа, докато този контрол бе извършван в двоичната конструкция роб-робовладлец, която бе видима и за двете страни, днес робовладелецът гениално (за своите си антихуманни цели) я прикри за роба, който вече е в неведение кой точно му е врагът, което изключва революциите. Видя швейцарците—подкупиха ги и те клекнаха, прегръщайки несвободата, под форма на зеления мандат, като най-голямото добро. Прочее тъкмо фашизмът, в името на своите телеологични, ненаучни цели, разрешава заявяването на “anything goes” философията (чиято практика няма нищо общо с това заявление). То желае да се мисли (само да се мисли така, но не и да се практикува), че свободата се състояла в “свободно текущо опериране със смисъла да се мисли изобщо, тогава човешкият субект съзира правото си да бъде свободен, доколкото битието му има свещен статус, който не може да бъде редуциран до и съответно подчиняван на униформени глобални истории и идеологии”. Знаем обаче докъде доведе подобно дюплицитно “anything goes” мислене на фашистките хипокрити. Но защо ли и аз си губя времето да го споменавам? То няма нищо общо с науката, която е предмет на обсъждането. В това обсъждане априорно се изключва подобно преучредяване на понятия и екзистенции, стъпва се на здравата почва на абсолютните истини, каквито са, да речем, дефинициите на скорост и ускорение, и така се възправя железен щит срещу плоските хитроси и измами, подло сервирани от фашизма, облечен във вълчата кожа на привидно “anything goes” мислене. Ние, шега ли си играем с живота си, като го принасяме курбан на подла бездарност или сме сериозни относно смисъла на съществуването си и собствения си принос за него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анти-666-ер

  04 Дек 2021 12:03ч.

  Вие споменавате 11-те монархии на Европа. Ще добавя, че не само монархиите, но и останалите форми на управление (диктатури, демокрации и въобще — ВИДИМИТЕ ДЪРЖАВИ) от определен момент на Средновековието насам съществуват като ХИБРИДИ: като симбиоза между това, което е видимата държава, и другата — невидимата, ДЪРЖАВАТА В ДЪРЖАВА, за която стана дума. Всичко е конструирано по старата схема на Хазарския Каганат — това е била държава на един средноазиатски ТЮРКСКИ етнос (подобен и на българите от Поволжието и от подстъпите към Кавказ). Този етнос е осигурил военната сила на така създадената Хазарска Държава. В Средна Азия и най-източната част на Европа често са възниквали такива държави-„метеори“, в основата на които са били някакви изявени във военно отношение етноси, но те са стигали само до там: формира се държавата, крепяща се на военната си сила и след това тя бързо изгасва, защото такива държави са разположени сред степните простори на Евразия, които НЕ СТАВАТ ЗА НОРМАЛНО БИТУВАНЕ НА ЧОВЕШКО НАСЕЛЕНИЕ: земята е бедна, полупустинна и пустинна; поминъкът — никакъв! И държавите бързо се разпадали. Единствено Хазарският Каганат е имал късмета да проживее няколко века (преди да бъде пометен от „Златната Орда). Причината за сравнителната дълготрайност на държавата на хазарите е, че те са заживели в симбиоза с еврейството от (по онова време) Северна Персия — градовете Бухара, Самарканд, Ташкент и т. н. Наричали този сорт евреи: „бохориоти“, по името на града Бохара (т.е. Бухара). От онова време е останало и персоналното мъжко име на евреин — Бохор, — което е в обръщение и до днес. Какво правели бохориотите, че да просъществува Хазария? Организирали своеобразна икономика на инак краткотрайната и априорно обречена държава на воините-хазари. Те организирали солидни печалби за държавата посредством „митническа“ дейност — през територията на Каганата минавал търговският Път на Коприната за (или от) Китай и те поставяли условие: искаш да продължиш нататък с кервана си — значи ще плащаш! Защото една държава не може дълго да трае само чрез военни операции и грабителски набези. Тя трябва да организира нужния за съществуването ѝ ГРАБЕЖ и по друг начин: чрез експлоатация на определени слоеве на трудово население или чрез събиране на НАЛОЗИ, с които да се издействува позволение за извършването на една или друга дейност (в случая — придвижването на търговски кервани през дадената територия). По подобен начин са действували еврейските общности и в Западна Европа. Освен че се занимавали с търговия и банкерско дело, те се оказали и онази „закваска“, която спасява Европа в момента на появата на първите симптоми на загниването на феодалния строй. Дотогава евреите са били „прокълнати“ лихвари, но тяхното лихварство обикновено е било спасителната сламка, за която се вкопчвали висшите аристократи при тяхната вечна нужда от „суха пара“. Аристокрацията си „отглеждала“ еврейски банкери, защото лихварите, макар да искали да им се изплати лихвата, винаги били готови и да дават нови суми на висшепоставените ЗАКЪСАТОРИ. При първите гнилостни симптоми на феодалния строй, евреите станали особено омразни на велможите, защото те започнали да подхранват с пари една нова класа — ранната буржоазия, която започнала да развива на широка нога НОВ ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ — занаятите, индустрията, търговията. Буржоазията започнала естествено да укрепва и да засенчва могъществото на феодалите. Получил се ефектът на по-добро съгласуване между евреите банкери и градската буржоазия, която с нейната индустрия и търговия е можела много по-бързо да се издължава на еврейските банкери, докато феодалните аристократи чрез тяхната рицарска система на военни грабежи е трябвало да полага огромни усилия за организиране на нужните военни операции. И това ставало причина в много западноевропейски стани да започне повсеместно гонение на евреите, защото ясно било, че евреите стават причина за увеличаване на мощта на буржоазната класа, заплашваща да измести досегашната аристокрация във властта. В наше време нещата са не по-различни — ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО, защото под „ВСИЧКО“ трябва да разбираме опасността едни слоеве, групировки и течения в обществото да станат опасани за сигурността на властта на тези, в чиито ръце е тя е била до момента. Всички останали игри на „демокрация“, избори, тържество на идеи и социална справедливост са само фарс и то много често — посредствен фарс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи