Социалисти към Нинова: Върнете незабавно мандата. Предадохте партията

Социалисти към Нинова: Върнете незабавно мандата. Предадохте партията

Вие превърнахте собствените си „червени линии“ в поредица от безпринципни компромиси, отразяващи се негативно на националните интереси в дългосрочен план: и за стартирането на преговорите с РСМ, с което днес ЕС признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дългосрочните отношения с Руската федерация, и за оръжието, което въпреки всички уверения в обратното - изпращате в Украйна. Не може извинението да е мнозинството в коалицията и технологичния начин, по който се вземат решенията в този формат. През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни назначения, които се потвърждават и от българския съд, пишат членовете до Нинова.

Социалисти излязоха с отворено писмо до Корнелия Нинова и ръководството на БСП. Поводът е опитът на соцлидерката да държи мандата максимално дълго и опитите й да съставя правителство с ПП, ДБ и ИТН. В своето обръщение червените критикуват Нинова за скандалите, кадруванията, назначенията, корупционните скандали и разрива на партията. Според тях тя се страхува от избори, защото БСП са станали патерица на парламентарен пълнеж и в партия от „бутиков стил“.

Ето и цялото им обръщение:

ДО

Корнелия Нинова, председател на НС на БСП Изпълнителното бюро на БСП Копие до: членовете на НС на БСП

Ние, членове и симпатизанти на БСП, прогресивни леви хора, Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно ръководство на БСП и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет.

Не беше нужна дори днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на преговорите от Христо Иванов и последвалото изказване на Слави Трифонов, за да разберем, че следвания от вас път е пагубен за бъдещето на партията.

С всеки изминал ден нараства пропастта в начина, по който вие и ние разбираме реалностите, политиката, какво е правилно и грешно, какво бъдеще искаме. Разломни са вижданията ни и за състоянието на БСП днес.

От самото начало досегашната управляваща коалиция беше трудна за БСП, дори невъзможна за приемане от нас, социалистите. Замълчахме, защото повярвахме, че няма да направите отстъпление от политиките, които партията винаги е защитавала за справедливост, солидарност, мир, политики, в които вярваме и които ни съхраняват повече от 130 години.

Днес можем ясно да заявим – потенциалът на подобен вид коалиция е изчерпан, а участието във властта по този начин нанесе тежки щети върху лявото в България. Не вярваме нито във вашите витиевати обяснения и стъкмистики, нито в лековатите и нагласените ви аргументи.

Вие превърнахте собствените си „червени линии“ в поредица от безпринципни компромиси, отразяващи се негативно на националните интереси в дългосрочен план: и за стартирането на преговорите с РСМ, с което днес ЕС признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дългосрочните отношения с Руската федерация, и за оръжието, което въпреки всички уверения в обратното - изпращате в Украйна. Не може извинението да е мнозинството в коалицията и технологичния начин, по който се вземат решенията в този формат.

Удобно и стратегически, с поредицата от целеви назначения на тесен кръг приближени, определено не искате да развивате БСП, а да си купите единствено политическо дълголетие.

През всичките тези години БСП беше най-активна и последователна в борбата срещу корупцията, задкулисието, олигархията, срещу „модела ГЕРБ“. През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни назначения, които се потвърждават и от българския съд. След всички взаимни обвинения в досегашната управляваща коалиция именно за корупция, задкулисие и олигархични кръгове, ние не виждаме мястото на нашата партия в тази нелицеприятна политическа среда. В калта няма как да останеш чист.

Днес сте готови с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите премиер, който е откровено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история БСП не може да намери свой кандидат за министър-председател! Безпомощност, бягство от отговорност или наложено условие да има правителство на всяка цена е този ход?!

Ние не сме готови да приемем това и никога няма да бъдем!

Спрете да плашите българските граждани със задаваща се тежка зима, ако го няма това правителство. Този прийом на Борисов днес Нинова повтаря ежедневно! Истината е, че всъщност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят факта, че превърнахте БСП в патерица, в парламентарен пълнеж и в партия от „бутиков стил“. И това е бъдещето, което й определяте! – партия с над 130-годишна история!

Ние искаме силна, модерна и достойна БСП, а не БСП „на колене“ пред идеологията и фигурите на други политически сили. С настоящето обръщение заявяваме ясно следното: БСП незабавно трябва да върне неизпълнен връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство и да започне подготовка за предсрочни парламентарни избори.

И това е само първата крачка към това да върнем в политическия живот на страната лява прогресивна партия, основана на енергия, ценности, автентично идеологическо съдържание и възможности, каквато трябва да бъде една лява партия в 21 век! Това е първа крачка към обединение на всички леви, мислещи хора, готови да работят честно и почтено за страната си.

Николай Бериевски

Атанас Атанасов

Мирослава Гатева

Иван Мандински

Никола Митов

Огнян Янчев

Лаура Маринова

Александър Трайков

Веселин Радев

Йордан Василев

Теодора Халачева

Таня Николова

Ангел Иванов

Тодор Стоилов

Никола Ванков

Илия Христов

Доротея Димитрова

Христинка Ботева

Надежда Мидюрова

Мартин Жлябинков

Боян Балев

Ралица Андреева

Георги Йорданов

Миладин Рангелов

Илия Христов

Станислав Павлов

Владимир Дюлгеров

Димитрина Ваклилова

Веселина Карапеева

Николай Радев

Методи Карабаджаков

Георги Търновалийски

Любомир Паунов

Атанас Петков

Христо Марков

Николай Радев

Костадин Паскалев

Васил Антонов

Ваня Маникатева

Иван Цанов

Калинка Николова

Димитър Нечев

Добромира Тошева

Красимир Карамфилов

Величка Тошева

Галин Дурев

Александра Берданкова

Стоянка Балова

Кристина Сидорова

Светлана Великова

Георги Кирилов

Габриела Величкова

Здравко Кънчев

Димитър Тодоров

Деница Златева

Д-р Венера Башова

Дария Шлосер

Деница Иванова

Димитър Здравков

Димитър Иванов

Кирил Добрев

Любен Попов

Евдокия Асенова

 

 

Коментари

 • Дзопино

  23 Юли 2022 14:43ч.

  За съжаление тези които могат да я сменят са от същото котило. Според мен сегашната върхушка на бсп е изцяло под контрола на сащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дзопино 23 Юли 2022 14:43ч.

  23 Юли 2022 15:56ч.

  Тъжно, но факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  23 Юли 2022 14:52ч.

  Виши ли в подписката имена като то ва на кирил добревия, работата е ясна. Стани да седна аз. Цялата върхушка на левицата е прогнила и купена, както и на всички останали партии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Социалисти към Нинова: Върнете незабавно мандата. Предадохте партията

  23 Юли 2022 15:56ч.

  Както пише Чандлър: Той се опита да задържи и парите и жената, а никой не е успявал, затова загуби и двете, та и с Корнито така. Първо заради парите загуби партията, а рано или късно, по един или друг начин ще ѝ вземат и парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, не само уморените коне ги убиват накрая

  23 Юли 2022 19:38ч.

  и биволиците в един момент ги заплашва такава съдба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има обосновани предположения,

  23 Юли 2022 16:13ч.

  че тъз женичка работи срещу едиствената партия, която представлява хората в България, които построиха страната и имаха различна гледна точка от тези на просташкия десен красивитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Представляваше

  23 Юли 2022 19:40ч.

  до един момент и чрез отделни свои фигури.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само Корнелия не разбра

  23 Юли 2022 16:41ч.

  Електоратът на БСП разбра,само Корнелия не разбра,че Пинокио,Кирчо и Кокорчо са същите гнусници като ГЕРБ. Само,че канадиърците и жълтопаветковците са самоуверени,самовлюбени,високомерни и считат,че са ментори на всички останали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнелия е бивша седесарка като Явор

  23 Юли 2022 17:33ч.

  Но пък подписалите никой не ги е и чувал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашо

  24 Юли 2022 8:16ч.

  Никой не чувал Костадин Паскалев, ли???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полипродкъмпани

  23 Юли 2022 17:53ч.

  Между "прогресивните" е и Калинка Николова, която навремето ограби акциите от масовата приватизация на партийните си другарчета чрез фирма "Полипродкъмпани". Калинка - лицето за мръсни поръчки на Първанов , Калинка крадлата, Калинка - гьонсуратката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  23 Юли 2022 18:42ч.

  И троловете на Калоян Методиев веднага наскачаха да плюят срещу подписалите. Но те от години не са в ръководството на БСП. Дори всичко да било вярно, те нямали право да говорят. Ето за това Корнела и придворните й ги е страх от избори и се мъчат да сменят правилата в последната минута! Жалко за милионите честни хора дали живота си в името на идеалите изповядвани от тази партия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази партия от април 1990 г.

  24 Юли 2022 0:19ч.

  не е онази партия (БРСДП, БРСДП т.с., БКП, БРП, БКП), която към 10.11.1989 г. имаше 1 050 000 души партийни членове, а е нейната коварна и подла подмяна. Корнела е блатната вещица - Лилов, Луканов, Джуров и Ананиева в едно лице. БСП от самото си създаване е антисоциалистическа партия, катраник в колата на капитализма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалността

  26 Юли 2022 13:25ч.

  Точно така. Сал клетият Жан Виденов беше социалист и не пусна шорош да си върти гнусните игри в България. И разбира се го натириха.С помощтта на таткото на Кирил Добрев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  23 Юли 2022 20:42ч.

  КИРИЛ ДОБРЕВ, к КОСТАДИН пАСКАЕВ, ЗОРНИЦА ЗЛАТЕВА... Може и да съм съгласна с много неща, но като видя тези имена и то в края на списъка, не мога да взема страна. Всички т.н. партии са на слушалка към американското. Само Възраждане не са привиквани на козяк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б$П не е на 130 години!

  23 Юли 2022 21:21ч.

  Б$П беше създадена на 4 април 1990 г. от предателите Лилов и Луканов и останалите перестройчици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданка

  23 Юли 2022 22:08ч.

  Време е за сериозна промяна , но обединена левица е възможна без Нинова и безличния й антураж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mimi

  24 Юли 2022 11:17ч.

  А пък наличната опозиция хептен не става!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Под това има много които ще го подпишат

  23 Юли 2022 23:02ч.

  Такова БСП не трябва на никого! Затова на изборите не очаквайте някой да гласува за вас за да дойдат истинските БСП хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георгиева

  24 Юли 2022 17:34ч.

  Сигурно си имате добри доходи: пенсии, заплати, добро заплатено служебно място и т. н. ,а питате ли нас?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  24 Юли 2022 0:47ч.

  Всичко написано е вярно, но като видиш Кирил Добрев и сие сред подписалите и си мислиш че пак е някаква борба за кокъла. Жалко даже и истината я използват за свои користни цели. С една дума и Корнелия Нинова и Кирил Добрев не са хората способни да свършат нещо полезно за хората. Оказа се че за тях е важен кокъла и за това са готови да се съюзят и с дявола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивана

  24 Юли 2022 17:38ч.

  Не сравнявайте Кирил Добрев с Нинова. Всичките вие от списъка какво направихте за БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Довчера тук лижехте г*** на Корнелия

  24 Юли 2022 7:43ч.

  Какво се промени? Центърът ли нареди с радиограма?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не на люде яко

  24 Юли 2022 10:51ч.

  Лилов,Андрей с аккордеона,Онаниева,сопола Кирето Добрев,о бозе Джуров,потака Сетерджиев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • P.S.,

  24 Юли 2022 10:59ч.

  Пропусках и не другаря им Дъбов(боже какъв пропуск само)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добри киров

  24 Юли 2022 11:12ч.

  Ама Кирето трябваше да е на първо място... що се крие накрая!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  24 Юли 2022 11:13ч.

  Киро Добрев и Зорница Златева ли ще наследят Нинова? Не! А Янаки Стоилов е честен, но страхлив и малодушен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  24 Юли 2022 11:23ч.

  Краят е близо. И на Курнела и на сакащите да са на местото й! Като гледам Деница Златева и 6-то Главно са недоволни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ама Не

  24 Юли 2022 16:53ч.

  Нинова не слуша вас. Тя слуша американските подлоги. А вие, като партия, вместо да протестирате, изключете я от партията. Нали е демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи