Скритите победи на протеста

Скритите победи на протеста
Решението на Бойко Борисов да стои докрай на власт е най-сигурният симптом за политическото му сгромолясване. За да съхрани премиерския си пост с още няколко месеца и да не допусне формирането на правителство на Румен Радев, министър-председателят все повече се превръща в най-мразеният човек в държавата. Нещо, което е ново и за него, и за България. Въпросът е защо го направи. Поведението му изглежда толкова по- нелогично, ако се вземе предвид цялата му управленска кариера през последните 15 години. През които той винаги се е стремял да играе ролята на добрия и никога не си е и помислял да дразни преднамерено обществото. На което се дължи и политическото му дълголетие. Колкото и платените анализатори да се опитват да отвлекат вниманието ни в посока, че протестът не е породил никаква алтернатива, факт е, че той сведе до минимум шанса управлението на ГЕРБ да продължи и след новите избори. Един грамаден резултат на фона на позорното десетилетие, което преживяхме.

Колаж от Фейсбук 

 

Изоставяйки печелившата си стратегия, Борисов не успя да формулира смислена обосновка на новото си държание. Напускайки полето на видимото и рационалното, той сам даде простор за развихрянето на всевъзможни слухове относно скритите му зависимости и интереси. Различните хипотези често се изключват една друга, но общото между тях е, че премиерът е изобразяван все в положението на заложник. Ту в ръцете на Путин, пред когото ще отговаря с главата си за строителството на "Турски поток", ту е хванат в мъртва хватка от Пеевски и Гешев, а по-безобидните версии го представят само като играчка в ръцете на собствения му партиен апарат или в ръцете на коалиционните партньори.  

 

Независимо от източника на мотивация, инатът на Борисов внася все по-голямо напрежение в обществото. Показателни в това отношение са не мащабите на протеста, а промяната в електоралните нагласи. Те са резултат колкото на случващото се в Триъгълника на властта, толкова и поради неадекватното поведение на министър-председателя.

 

От така рекламираната харизма на Борисов вече не е останало почти нищо. Нещо повече, нейните руини се превръщат в хранителна среда за появата на нови политически субекти и нов тип политическо общуване. Пред очите ни изниква една нова обществена среда, чиято отличителна особеност е отхърлянето на модела на управление на Борисов и ГЕРБ. Управляващите са подложени на процес на дамгосване, който ги превръща в аналог на Доган и ДПС. 

 

Колкото и платените анализатори да се опитват да отвлекат вниманието ни в посока, че протестът не е породил никаква алтернатива, факт е, че той сведе до минимум шанса управлението на ГЕРБ да продължи и след новите избори. Един грамаден резултат на фона на позорното десетилетие, което преживяхме.

 

За да се роди така очакваната голяма политическа алтернатива, е нужно протестът да постигне един междинен резултат - да ограничи електоралната подкрепа за ГЕРБ до най-твърдото му ядро от привърженици, като максимално усили анти-ГЕРБ настроенията сред избирателите. За целта е необходимо протестът да не позволи фокусът му да бъде изместван извън фигурата на Бойко Борисов. Каквито опити се правят многократно. Включително чрез неадекватното поведение на ПКП.

 

Една от най-често забравяните истини е, че Борисов е медиен продукт, формиран и изграждан в продължение на 15 години. Деструкцията на неговия имидж изисква също продължителна и усърдна работа. Не просто като сила на фактите, но и като продължителност на тяхното звучене. 

 

Прекалено дълго ни облъчваха с посланието каква незаменима и харизматична личност ни управлява и за мнозина е трудно да освободат съзнанието си от натрупаните в него дебели пластове с лъжи. 

 

Протестът обаче съумя да провокира радикална преоценка на политическите ориентации на множество хора. И продължава да работи в тази насока. Разбира се, ГЕРБ ще запази твърдото си електорално ядро, но ако повечето българи започнат да се отнасят към лидера им от гледна точка на видяното и чутото от снимките и записите, партията ще бъде трайно маргинализирана.

 

Управлението на Борисов винаги е било низ от скандали, от които той успяваше да се дистанцира или да прехвърли общественото недоволство към някой друг. Сега шансът на този протест е, че премиерът се намира в окото на бурята, притиснат е плътно към стената и няма никакъв полезен ход пред себе си. Той се провали и със смяната на ключови министри, и с предложения проект за нова конституция, и с подновените си излъчвания от джипа. 

 

Сега е в ход нова стратегия, която цели да „покрие“ Борисов, с надеждата, че освобождавайки медийното пространство от натрапчивото му присъствие, ще се внесе известно успокоение в страната и ще се съдзаде илюзията за нова реалност. Пробутват ни един вид алтернатива на огласявания сценарий за кабинет на ГЕРБ без Борисов.

 

И тук трябва да посочим следващата победа на протеста. Той „имунизира“ голямата част от обществото ни срещу герберските манипулации. Хората престанаха да слушат официозните версии за случващото се. Нетърпимостта спрямо опорните точки на управляващите достига нива, че скоро на цялата кохорта от придворни трубадури ще се наложи да последва примера на главатаря си и сама да ограничи медийните си изяви. 

 

Властта вече е принудена да се придържа само към версията, че смисълът на оставането и на власт е да бъде запазена стабилността в страната. Това е сламката, за която здраво са се хванали Борисов и ГЕРБ, за да съхраняват последните остатъци от легитимността на управлението си. В името на нея те ще повишават пенсии и заплатии и ще удоволетворяват всяко едно искане, което не съдържа думата ОСТАВКА.

 

Трябва да се признае, че тук протестът търпи определен неуспех. Липсата на масовост и на радикалност не му позволява да се превърне във събитие, на чийто фон всякакви приказки за стабилност и придвидимост да звучат нелепо. Неслучайно управляващата върхушка така се изплаши след събитията от 2 септември и нададе вой срещу проявите на насилие. Тя е наясно, че ако екцесиите бяха продължили и в следващите дни, измитането ѝ от властта ставаше неизбежно.

 

Организаторите и лидерите на протеста се подведоха по вопъла на герберите и също призоваха за успокояване на страстите. А истината е, че не прожектирането на филми на стената на Партийния дом, а фурорът на агитките и последвалото полицейско насилие вкараха България в глобалния телевизионен обмен и светът разбра какво се случва в България.

 

Но може би по-добрият вариант за обществото ни е Борисов да продължи да се влачи по корем до датата на редовните избори. Както е казано, каквото човек сам си направи, никой не може да му го причини. Е, президентът може да го побутна малко към пропастта с думите си за „свирепо“ служебно правителство, но страхът е възможно най-лошият съветник в политиката.

 

В този смисъл прави впечатление, че Радев няма никакво желание да прави стъпки за помирение с Борисов. Чувствайки се в по- силната позиция, президенът дори не дава ухо на намеците, че кабинеът може да си тръгне, ако на премиерът му бъдат дадени някакви гаранции или Борисов вземе участие в процеса на формиране на бъдещото служебно правителство.

 

Очевидно Радев се чувства доволен, че глупостта на управляващите не просто води до собственото им обезсилване, но и го освобождава от неприятната необходимост да поема отговорността за управлението на страната в задаващите се трудни зимни месеци. В този смисъл той ще продължи да се държи и говори крайно, защото това е печелившата му стратегия. Да плаши ГЕРБ колкото и с каквото може.

 

Колкото до подозрението, че отказът от оставка се дължи на стремежа на управляващите сами да организират изборите, това звучи повече като химера. Ако ситуацията продължи да се разива в досегашната си посока, ГЕРБ ще загубят толкова електорална подкрепа, че никакви изборни машинации не биха я компенсирали дори частично.

 

Не бива да се забравя, че за първи път пред Борисов ще стои задачата да спечели избори, които сам организира. Досега победите му винаги минаваха в условията на управление, в което той формално не участва. На него му бе максимално комфортно да влиза в битката от позицията на равнопоставен състезател, който доказва на терена, че е най-добрият. На редовни избори на Борисов много по- трудно ще му се удаде да отклони вниманието на хората от провалите на управлението си и да изтъква само позитивите.  

 

А и постоянно ще бъде изправен пред риска протестите да ескалират, да се стигне до по-мащабни сблъсаци, след които образът му тотално ще се срине. Той и в момента е на крачка да се превърне в олицетворение на корумпирания тиранин и сатрап и само огромният медиен ресурс, с който разполага, му помага да избегне подобна „слава“. Но скоро и този спасителен пояс ще се спука. Въпросът е само кога това ще се случи - преди или след изборите.

 

Като цяло равносметката от протеста е повече от позитивна. С избухването си той накара Борисов да заложи на своето его, а не на инстинктите си, с което бе зачеркнат моделът на политическото ни развитие от последните десет години. А с продължаването си протестът съгражда основите на новия ни политически ред. Дано бъде по-добър от отиващия си. 

 

https://glasove.com/categories/komentari/news/treti-pyt-stomna-za-voda

http://glasove.com/categories/komentari/news/vlastta-v-bylgariya-izpadna-v-panika

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Борисов няма стратегия, защото не знае

  20 Sep 2020 9:27ч.

  какво е стратегия. Обидена съм от изказването на известните водещи Кулезич, Сашо Диков и Румен Леонидов, които пред няколко дни казаха, че той се бил променил - Абе как така се промени... за 10 години ( по Сашо Диков.... ами да бе, вярно се промени, по Кулезич... в извънредното им предаване.... Мислех, че той бил по-цветен.... - според Леонидов)! Тошко на Слави - в предаването му - преди години се излъгахме.... Как се излъгахте, бе!? Човек не се променя, акълът му се вижда веднага! Господ да ви отвори очите! Едва ли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "По- добрият вариант за обществото ни е

  20 Sep 2020 9:41ч.

  Борисов да продължи да се влачи по корем до следващите избори"...напълно съм съгласна и очаквам да се случи, но накрая ще се наложи други да го влачат по гръб...след изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайде скачай!

  20 Sep 2020 10:02ч.

  Народа те обича, какво му мислиш, скачай. Вземи и Валерката с траверсата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази стара снимка беше ни показана

  20 Sep 2020 10:07ч.

  при едно от предишните подаване на оставка от Борисов. Помним какво стана след това. Не се самонавивайте. Поне снимката да бяхте актуализирали. Ново колажче едно друго за по-добро въздействие върху немислещите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Sep 2020 10:13ч.

  Статията е точна - Тиквата е продукт на медиите и наивните очаквания на обеднелия народ, че ще дойде месия, който ще го спаси от капитализма. Е, дойде. И не иска да си отива. Но ползата от протеста е наистина, че повече хора прогледнаха и сега вече гледам, че откровените гербаджии са минали в отбранителна позиция или просот са се покрили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Sep 2020 10:14ч.

  Ако ситуацията продължи да се разива в досегашната си посока, ГЕРБ ще загубят толкова електорална подкрепа, че никакви изборни машинации не биха я компенсирали дори частично. Абсолютно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  20 Sep 2020 10:59ч.

  Няма вече открити победи, всенародният уж протест съвсем оредя и дойде време за скрити победи? Не се напъвай с брътвежите, Жорка, служебен кабинет няма да има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  20 Sep 2020 11:10ч.

  ГРОБ не са партия , те нямат принципи , идеали , устав , няма стремеж да направят нещо добро за страната , единстветото което ги обединява е краденето на обществен ресурс , да харчат нашите пари както им скимне ! ГРОБ е ОПГ и върви по пътя на НДСВ към пълно изчезване , когато няма какво да се краде , няма и какво да ги обединява !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  20 Sep 2020 12:05ч.

  Мижав протест, но го надуват и като сила, и като резултати. Статията - като протеста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един

  20 Sep 2020 12:39ч.

  от положителните резултати на протеста е, че може да ни се зачете като лятна лумпениада по хвърляне на яйца и павета. Иначе съм съгласен с Пергела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  20 Sep 2020 13:05ч.

  ако до сига си имъхми оправдание зъ рижимъ живкоф, съ "случяъ баацИ" колективното bg съзнание си фкаръ "уникален" "ътръктивен" афтогол:издънихме се: колективнътъ ни интилигентност е виш кръчмарски калем и до там.прехвалихми се. шумни сме. прекалявъми съ самовнушениятъ чи сми "европейци". трагични и самоговорешти кречетала. bg уни-то, което създава "квълитетъ" на обштиството се е скатало:диша епидермално. штом То ,дето ненъвиждъши ужким "бай" тодор, се подложи онанистичну нъ "бааате"-ни-бойку, то за какъв еропейски мироглед иди реч и сянсекиш "промотиръни" близки бакану-швейцарски надежди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  20 Sep 2020 13:50ч.

  Орловият катун от платени и заблудени прошляци фалира! Като ги гледам и особено онези приобщили се към тях, зорлем ще ме накарат да симпатизирам на прогонилия паразитите от правителството. Е по-сложен е въпросът дали можеше без тях и защо ги търпя толкова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лудо Милия

  20 Sep 2020 13:55ч.

  ГЕРБ пак ще спечели. Понеже алтернатива няма или по-точно има, ама стари политически каки със сводници. И откровени политически проститутки. Да има и един дето не вдигна самолета със свой проект за Конституция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Sep 2020 14:30ч.

  Лудо Милия на 20.09.2020 в 16:55 Отива в канализацията вашия Герб - там където вече са СДС, НДСВ, Яне, Бареков и пр. Свиквайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Sep 2020 14:32ч.

  Протеста си свърши работата. Тиквата никога повече няма да управлява, а на Герб предстои са изчезне като партия. Никак не е малко като за 200 лумпени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  20 Sep 2020 14:53ч.

  В статията правилно се дава основната стратегия на борбата с Мафията. Всеки ден излизат нови и нови факти за престъпленията на Хунтата и основно на нейния предводител. Всичките му мърсотии се разкриват една по една, и ще се разкрият. Само няма да може да се разкрият поръчковите убийства, защото извършителите вероятно не са живи /това е мафиотска практика/. Ако продължава тази неспирна агония още месеци, хунтата ще се саморазпусне! А главния Тулуп, по това което виждаме е зле със здравето. Някои писа, че е на инжекции и е дрогиран, а може да е получил лек инсулт. При така създадената ситуация, няма да изкара дълго ако не подаде оставка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  20 Sep 2020 15:45ч.

  “А с продължаването си протестът съгражда основите на новия ни политически ред. Дано бъде по-добър от отиващия си.” Нищо не съгражда. Това е пожелателно мислене. Най-вероятно коалиция от изгладнели за власт и печалба ще го замени, докато не се сбият за плячката. Когато лозунгът е “Няма леви, няма десни, мутри вън”, най-многото, което ще получите, е смяна на едни имена с други. Политиците са такива, каквото е обществото. Което под корупция разбира, когато другият се е облажил. Кой го избира досегашния цяло десетилетие, някой отвън ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ---

  20 Sep 2020 16:15ч.

  Лозунгът е "Няма леви, няма десни, всички сме бесни!". Властта изчерпа ресурса си да води обществото с общи приказки за добри намерения, като не може с интелект. Само че обществото винаги има нужда от елит, а не от примери за хитрост и продажност. Такива примери могат да задоволят елементарни хора не виждащи по далеч от удовлетворяване на биологичните, да не кажем животинските, си потребности. Другите хора обаче искат лидер на висота, виждащ по-далече от корема и подкоремието си, и имащ поглед по-далеч от злободневните проблеми, гледащ в бъдещето. Друго не ги задоволява, а и обстоятелствата са достатъчно сериозни за да отлагаме още във времето критично важните мерки за оцеляването на България. Не е въпросът в личността на Борисов, а в крещящата нужда от елит едекватен на обществената необходимост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заради

  20 Sep 2020 16:35ч.

  Такива олигофрени като този и подобни стотици хиляди напуснаха Родината. Гласуваш,няма промяна.Жалваш се-файда йок. Свидетел си на ежедневни неправди .Виждаш как ти ограбват труда.Синдикати няма.На кой да се оплачеш? Да се примириш?Да грабнеш оръжие ?Последното е хипотетично.Да се пропиеш? НЕ!Защо да страда семейството.И идва естественото решение на непримиримият човек-ЕМИГРАЦИЯ. За мен ще е трудно но за детето ще е по лесно.Ще има перспектива.И няма да казва-родителите ми не направиха нищо.Ние направихме.Майната ВИ .Загуби БГ. Семейството спечели.Новата ни Родина спечели.Пукни Борисов и сие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  20 Sep 2020 17:00ч.

  Направо "чудесен" подбор на коментари, които да бъдат изтрити и такива, които са твърде "стойностни" и са запазени. Защо след като Борисов е толкова лош, трябва да се трият коментари? Не може ли цялото вавилонско стълпотворение, което се е стекло да го мъчи, просто да си спечели избори, в състояние на демокрация и свобода на словото, когато наред с всички плювни, които свободно се леят от твърде много източници, да вървят и по-коректни коментари? Ако е толкова лош Борисов, БСП да си спечели изборите демократично, без да се налага да подлага крак на конкуренцията. Няма демокрация, която да изисква унищожаването на опонента и неговото политическо бъдеще, протестите срещу Орешарски не хулиха така нито самия Орешарски, нито Пеевски, нито Манолова и Станишев, така, както днес се правят опити да се размаже политическия опонент, включително като човек. Пак ще го кажа, никоя демокрация НЕ изисква саморазправа от този тип, единствено тоталитарни режими изискват пълно отстраняване на "врага".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  20 Sep 2020 17:06ч.

  Между другото има чудесни колажи и на Радев, да не се разсърди, че само Борисов има колаж, (че си е честолюбив) сещам се за един негов като Хитлер, за един с дрон и един, на който е хванат за ръка с Христо Иванов, като в логото на Мосфилм. (и малко като в Титаник)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Обсървър!

  20 Sep 2020 17:27ч.

  В десетката. Поздравления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нямаме си късмет и това е.

  20 Sep 2020 17:36ч.

  Знаех си навремето, че БСП като предложи нещо, то обикновено е нефелно. Ама гледаш го - натовски генерал със сумати дипломи и се подведох, за което съжалявам безкрайно. Ми то Плевнелиев беше по-патриот от това недоразумение. Преди това ние бяхме сравнително най-зле от целия соц лагер. И сега, когато започнохме да се стабилизираме пак ни удариха комунисти и руснаци. Аче почнахме по малко да се стабилизираме личи и от пълните с хора магазини, и от колите пред блоковете, които вече няма къде да паркират. Ако са толкова зле хората ще купуват храна, а не по 2 и 3 коли на семейство, личи и по километричните опашки за Гърция.Но не, точно сега пак трябваше да ни ударят. Путин не може да гледа някоя бивша колония да тръгне на оправяне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Sep 2020 17:50ч.

  observer на 20.09.2020 в 18:45 Ти продължаваш да крепиш статуквото, драги. Може би искаш да кажеш, че Борисов като един български Ердоган, Джуканович или Путин ще донесе нещо хубаво на България. Не мисля. Сега е момента тоя тип да бъде спрян. После ще бъде късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ехо

  20 Sep 2020 17:50ч.

  Борисов се страхува от затвора! Няма никакви други причини да не подаде оставка! За това и се стреми да се добере до редовни избори - за да направи всичко възможно отново да ги фалшифицира и да се измъкне за пореден път! На Helleborus ще му кажа, че в България няма демокрация, нито има честни избори! Има демагогия, кражби и много, много простотия във властта! Всички партии, които бяха във властта през последните 30 години унищожаваха България! Така, че айде стига вече глупости! За да се смени политическата система, ще трябва всички тия от парламента да бъдат издухани от там! Още много протести ще са необходими, за да се случи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо, ми 15 пъти по-горе си каза мнението

  20 Sep 2020 18:38ч.

  Или си мислиш, че кто го повтаряш 15 пъти повече хора ще ти се вържат? Ще направим всичко възможно хората по-които точиш лиги да не се докопат до властта. Сърбали сме им попарата на такива като теб и тъкма малко живнахме и се каните пак да ни скочите на гърбовете. Слава богу освен Луди има и нормални хора в тая държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ехо, като кажеш, че в България

  20 Sep 2020 18:45ч.

  няма демокрация, няма честни избори можеш ли да покажеш някаква алтернатива? Или като протестиращите - не го щем това управление, ама какво да бъде и ний не знайме. А и когато някой каже, че има много простотия във властта - да си събира куфарчето и да се маха от тази държава. Властта е представителна извадка на българския народ. Значи както е казал Дънов някога за последователите си, които не блестели с интелект - такива ми ги е дал Господ, с такива ще работя. Всеки български политик , ако иска да е политик ще работи с тоя народ и трябва да се съобразява. Това да гледаш отвисоко не прави чест на никого.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ристо мотористо

  20 Sep 2020 19:11ч.

  Това е срамен и гнусен период от живота на българите . Трябва да има лустрация на герберастията . Тиквата е един инфантилен дебил с интелект на дете .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радон Керанов

  21 Sep 2020 5:53ч.

  Кво стана с протестчето бе другарчета? Къде са хилядите и милионите борци с мафията? Сал един Дайнов бърше сополи в Миндя и разни смиловчета и инджовчета бодряшки брътвят глупотевини в пропагандното вестниче на Прокопиев, на които и те не вярват! Жалка история на хронични неудачници облизващи се за власт! А служебно правителство няма и няма да има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  21 Sep 2020 14:04ч.

  на 20.09.2020 в 20:50 Напротив, в България има демокрация, поне до момента, в който на власт не дойдат недемократични хора като мутрите зад протеста. А те са недемократични, понеже, както казах и по-горе, искат пълно и жестоко унищожение на политически опонент, което не се прави в демокрациите. А доказателство, че днес има демокрация е, че се вдигнаха почти всички медии против управлението, това не може да стане в условия на диктатура. Дори това единство подсказва отново, че се готви диктатура, но от обратната страна. Понеже населението е петдесет на петдесет, обаче почти сто процента от медиите са озлобени спрямо властта. Това означава, че половината народ не е представен по никакъв начин, тази половина от населението не чува своята позиция изразена и своите въпроси зададени, освен частично в оправданията на обвиняемите. Но няма адекватен дебат, който наистина да отразява това съотношение, не се канят по медиите хората, които ясно и категорично осъждат протестите поради тяхната нехуманност, манипулативност, ляв екстремизъм и крайно отношение към един политически субект. Демокрацията не означава да ти се подреди живота, тя е просто възможност ти да си го подредиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mitaka

  23 Sep 2020 7:53ч.

  Диктатура ще има не се залъгвайте! Дали ще е под Бойко или някоя измислена Курва от улицата едно е ясно Глобалния ред дето се готви цели точно това. И да бягате на запад няма ви спаси както някой говорят в коментарите. Запада пропада и ще стане както нас но кът дойде това време може се случи ти и семейството да плачи за България а да не те пуснат да се върнеш щото си зачислен като палнеш на друго място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майната

  23 Sep 2020 9:59ч.

  Когато фокус пойнта на държавата е чекмеджето, чието и да е то, тогава всичко се обезсмисля.Когато на върха на държавата са крадци, това е КЛЕПТОКРАЦИЯ.КОй се променя как се променя?Основното при тези хора е, не вина за стореното,НЕ. Тяхната трагедия е, че са ги /разбрали/хванали!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи