Сиймур Хърш: Страх и омраза на "Еър Форс 1"

Сиймур Хърш: Страх и омраза на "Еър Форс 1"

Автор: Сиймур Хърш, seymourhersh.substack.com. На снимката: Украинският президент Володимир Зеленски се ръкува с литовския президент Гитанас Науседа, до него отляво надясно са испанският премиер-министър Педро Санчес, премиерът на Великобритания Риши Сунак, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, американският президент Джо Байдън, италианският премиер-министър Джорджа Мелони и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на срещата на върха на НАТО на 12 юли във Вилнюс, Литва

Страховете на Байдън във връзка с украинската война и изборите през 2024 г. излизат наяве 

Нека започнем с глупавия страх, който обаче дава сигнал за нарастващото чувство на паника в демократическата партия за президентските избори през 2024 година. Той беше изразен пред мен от човек с отлични партийни пълномощия: Тръмп може да бъде номинацията на републиканците и ще избере Робърт Ф. Кенеди Младши за свой партньор в изборите. След това странният дует ще постигне огромна победа над препъващия се Джо Байдън и ще отстрани много от партийните кандидати за Камарата на представителите и Сената.

Колкото до реалните знаци за остро безпокойство на демократите – Джо Байдън получи това, което му беше нужно преди срещата на върха на НАТО тази седмица, като някак успя да обърне турския президент Реджеп Тайип Ердоган и да го накара да застане срещу руския президент Владимир Путин и да подкрепи членството на Швеция в НАТО. Официалната версия за този спасителен за Байдън ход е, че е имало разговор за съгласие да се продадат на Турция американски бомбардировачи F-16.

На мен ми беше казана различна, тайна история за обръщането на Ердоган – Байдън е обещал, че много необходимата кредитна линия от 11-13 милиарда долара ще бъде отпусната на Турция от Международния валутен фонд. „Байдън трябваше да постигне победа, а Турция е в остър финансов стрес“, ми каза пряко запознат с транзакцията служител. Турция загуби 100 000 души в земетресението през февруари и трябва да възстанови 4 милиона сгради. „Какво би могло да е по-добро от това Ердоган, под ръководството на Байдън, да види светлината и да осъзнае, че за него е много добре да бъде с НАТО и Западна Европа?“, попита служителят.

Според New York Times репортерите са научили, че Байдън се е обадил на Ердоган в неделя, докато е летял за Европа. Ударът на Байдън, съобщава Times, щял да му позволи да каже, че Путин е „получил точно това, което не е искал – разширен и по-директен съюз на НАТО“. Не се поменава нищо за подкуп.

Анализ от юни на Брад У. Сетцер от Съвета за външни отношения, озаглавен „Нарастващи рискове за баланса на Турция“ казва всичко в първите две изречения: Ердоган спечели преизбирането си и „сега трябва да намери начин да избегне финансовата криза, която изглежда неизбежна“. Критичният факт, пише Сетцер, е че Труция „е на ръба на действително изчерпване на използваемите валутни резерви и е изправена пред избора да продава златото си, избягвайки фалит, или да преглътне горчивия хап на пълен обрат в политиката и вероятно да приеме програма на МВФ.“

Друг ключов елемент от сложните икономически проблеми, които стоят пред Турция, е че турските банки са отпуснали толкова много пари на Централната банка на страната, че „не могат да изплатят националните си депозити в долари, ако турците някога си поискат средствата обратно.“ Иронията за Русия и причина за силен гняв в Кремъл, отбелязва Сетцер, е слухът, че Путин осигурява руски газ на Ердоган на кредит и не изисква държавният вносител на газ да плаща. Щедростта на Путин не престана, докато Ердоган продаваше дронове на Украйна, които тя използва във войната си срещу Русия. Турция също така позволи на Украйна да превозва реколтата си през Черно море.

Цялата тази европейска политическа и икономическа двойна търговия се извършваше открито пред очите на всички. Двуличието в Съединените щати е много по-различно.

Внимателните читатели на Washington Post и New York Times могат да усетят, че настоящата украинска контраофанзива върви зле, защото историите за нейния напредък, или за липсата на такъв, осезаемо изчезнаха от техните първи страници през последните седмици.

Миналата седмица Джейк Съливан, съветникът на Байдън по национална сигурност, призова няколко журналисти да настояват, че пререканието на Путин с Евгений Пригожин – лидера на армията „Вагнер“ – е всъщност въоръжен бунт, който показва слабост в командването и контрола на руския лидер върху армията му. За такива твърдения просто няма доказателства. Ако изобщо има нещо, то е че Путин излезе по-силен от всякога след избухването на Пригожин, както ми беше казано от хора с достъп до актуални разузнавателни данни, а много от наемниците отидоха в руската армия.

Съливан също имаше проблем с мнението – без да казва от къде идва то – че администрацията на Байдън е парализирана от заплахата от руска ядрена атака и затова няма да подкрепи напълно Украйна. Подобни възгледи са „глупост“, каза той и цитира неотдавнашното спорно решение на Байдън да достави касетъчни бомби на украинската армия. Той предполага, че противопехотните оръжия – всяка бомба може да разпръсне стотици малки бомби – могат да дадат предимство във войната на Украйна и да накарат Путин да използва ядрени оръжия. „Това е реална заплаха от ядрена бомба“, казва Съливан, „и тя се развива в зависимост от променящите се условия на терен.“

Единствената добра новина при такова примитивно и циклично мислене е невъзможността на този етап за какъвто и да е значителен украински успех, беше ми казано. „Основният проблем на Байдън във войната е, че е прецакан“, ми каза информиран служител. „Не дадохме на Украйна касетъчни бомби в началото на войната, но сега им даваме касетъчни бомби, защото това е всичко, което имаме останало в шкафа. Това не са ли бомбите, които са забранени в цял свят, защото убиват деца? Но украинците ни казват, че не планират да ги хвърлят върху цивилни. А администрацията също така твърди, че руснаците са ги използвали първи във войната, което е просто лъжа. Във всеки случай касетъчните бомби имат нулев шанс да променят хода на войната.“ Той каза, че истинското безпокойство ще настъпи в края на лятото, вероятно още през август, когато руснаците, след като с лекота са изхабили украинската атака, ще ударят обратно с голяма офанзива. „Какво става тогава? САЩ се поставиха в ъгъла, като призоваха НАТО да направи нещо. Ще реагира ли НАТО и ще изпрати ли на въздушен десант бригадите, които сега се обучават в Полша и Румъния? Знаехме повече за германската армия по време на Втората световна война, отколкото знаем сега за руската армия в Украйна.“

Беше ми казано и за други признаци на вътрешен стрес в администрацията на Байдън. Заместник-държавният секретар Виктор Нюланд е била „блокирана“ – изразът, който употреби вътрешен човек от демократическата партия – за да не се издигне и да замени многоуважавания заместник държавен секретар Уенди Шърман. Анти-руската политика и реторика на Нюланд подхождат на тона и вижданията на Байдън и на държавния секретар Тони Блинкен. А един новак във висшите етажи на американската разузнавателна общност – директорът на ЦРУ Бил Бърнс – разтръби любовта си към Байдън и силната си неприязън към всичко руско, включително Путин, в реч на 1 юли в Англия.

Бърнс, дългогодишен дипломат, работил като посланик в Русия по времето на Джордж У. Буш, както и като заместник държавен секретар по времето на Обама, бе спечелил уважението на твърдото ядро офицери и агенти на ЦРУ с дискретното си поведение по време на деветмесечното планиране и изпълнение на тайната операция, одобрена от Байдън, за унищожаване на тръбопроводите "Северен поток" 1 и 2, минаващи от Русия за Германия. Той беше връзката между оперативния разузнавателен екип край Норвегия и Овалния кабинет. Когато попита каква част от информацията трябва да знае, отговорът на ЦРУ беше „много малко“ и той го прие с апломб.

Бърнс беше известен и с предупреждението, публикувано в мемоари след оттеглянето му като посланик, че продължаването на експанзията на НАТО на изток – НАТО в момента е на ръба да покрие изцяло западната граница на Русия – неизбежно ще доведе до конфликт.

Именно този нюанс – идеята, че Путин може да бъде притиснат само дотам – беше тема на Бърнс в речта му във Великобритания. „Едно нещо, което научих – каза той – е че винаги е грешка да се подценява фиксацията на Путин върху контрола над Украйна и нейния избор, които пред него са нужни, за да бъде Русия велика сила или той да бъде велик руски лидер... Войната на Путин вече е стратегически провал за Русия – нейните военни слабости са оголени; икономиката ѝ е силно увредена за години напред; бъдещето ѝ като младши партньор и икономическа колония на Китай се оформя от грешките на Путин; реваншистките ѝ амбиции са притъпени от НАТО, който става все по-голям и силен.“

Байдън, който не е на почит в ЦРУ, както много американски президенти не са били, беше цитиран многократно по време на речта. Високоуважаваният служител на разузнаването обясни бляскавите думи на Бърнс като ми каза загадъчно, че цялата бюрокрация на националната сигурност на Байдън всичко е в движение. „Да. Да. Голямо разбъркване. Голяма борба за власт. Байдън е в неведение. Всички мравки се борят за трохите от една умираща администрация.“ Препоръча всички професионалисти вътре да се скрият по местата си. Да изчакат и да видят цвета на дима от конклава на Ватикана. И да се обяснят самоотвержените бележки на Бърнс във Великобритания“, казваше той в съобщението си.

Беше ми казано, че речта на Бърнс всъщност е кандидатстване за работа в бъдещото правителство, или може би в сегашното, като държавен секретар. „Той показваше своята компетентност и опита си“, каза служителят. „Той осъзна, че пропада професионално, работейки в Управлението. Той беше ужасен“ – тоест, неопитен – „но той осъзна, че не върви добре с момчетата и направи правилното нещо.“ Основният проблем на Бърнс, както ми казаха, че смятат някои хора в ЦРУ, е амбицията. „Станеш ли държавен секретар, светът е твой.“

Служителят отбеляза, че „да управляваш ЦРУ не е кой знае какво“. Той цитира примера със Стансфилд Търнър – пенсиониран адмирал от флота, който е назначен за директор на ЦРУ през 1977 г. от президента Джими Картър. Търнър и Картър са били заедно мичмани във Военноморската академия на САЩ. След пенсионирането си Търнър започва да изнася речи на океански круизове.

Източник: seymourhersh.substack.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • Разбрах навреме: в САЩ разказаха как Путин разкрил плана на Киев и нанесъл удар

  15 Юли 2023 11:43ч.

  Руският президент Владимир Путин разбра плана на украинското ръководство да завземе Донбас и Крим за етническо прочистване и затова нанесе превантивен удар срещу агресора, каза бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за канала Dialogue works в YouTube. Украинският президент Володимир Зеленски започна тази война, а не Русия. <...> Ако беше изпълнил Минските споразумения, нищо нямаше да се случи. <...> Както вече знаем, благодарение на бившия германски канцлер Ангела Меркел и бившия президент на Франция Франсоа Оланд, Западът имаше нужда от тези споразумения, за да спечели време и да позволи на НАТО да обучи украинската армия “, отбеляза експертът. Той припомни, че въоръжените сили на Украйна дълги години са се подготвяли за настъпателни операции и превземането на Крим, както и на Донбас. Русия, реализирайки този план, нанесе превантивен удар, за да предотврати етническо прочистване, това е отбранителна операция, подчерта бившият разузнавач. Никоя държава не трябва да седи и да чака да бъде атакувана, заключи Ритър. Источник: https://rusvesna.su/news/1689361435

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, ало, можете ли да мислите?

  15 Юли 2023 15:52ч.

  То първо мисли който може ,ти не си от тия .Всички сорос либерали сте тъпи като свински цървули . ЩЕ ОЦЕЛЕЯ“: СТРАШНИ ИСТОРИИ НА ДЕЦАТА ОТ ДОНБАС, КОИТО СЕ ПРЕМЪЛЧАВАТ ОТ КИЕВ Терорът на украинските неонацисти не може да бъде обяснен рационално. Дълги години всеки ден се обстрелват именно мирни територии – жилищни сгради, обекти на социалната инфраструктура, пунктове за евакуация, пазари... И всеки ден деца са под обстрел. За тях войната се е превърнала в познат фон, когато изглежда, че друг живот никога не е съществувал. Изложба в центъра на Донецк с истории на деца, които не са видели мирен живот, е нещо, което всеки трябва да види. 6-годишната Настя бяга в мазето по време на обстрела - ако няма време, бяга в къщата. Ще оцелея, бягам много бързо 9-годишната Виолета живее в село Александровка, част от което се намира в така наречената "сива" зона. Събират кайсии в двора на разрушената къща - на най-крайната граница децата чуват автоматични залпове. Такъв е портретът на предните покрайнини. 8-годишната Маша от село на първа линия, където редовно пристига нещо, се е научила да различава ударите по звук. Сега нищо, снимат сносно, но през 2015 беше ужас, Решихме да ви покажем само няколко истории, за да ви напомним, че нашите бойци сега се борят за щастливия живот на тези момчета. Трябва да спрем терора. И има само един път за това - Победа, която не предвижда съществуването на Украйна като анти-Русия. Снимка: Царград https://tsargrad.tv/news/ja-vyzhivu-strashnye-istorii-detej-donbassa-kotorye-zamalchivaet-kiev_822291

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смърта на децата на донбас

  15 Юли 2023 15:59ч.

  Ще тежи и на твоята съвест .И ако имаш или ще имаш деца ,да ги сполети и тях съдбата на децата на донбас Този видео материал ни запознава с децата жертви на украинската агресия в Донбас Западните и националните медии в България представят само едната страна на конфликта в Украйна – страната на официалната власт в Украйна, която поддържат. Другата гледна точка е целенасочено блокирана от западните медии. Този видео материал ни запознава с децата жертви на първата година от украинската агресия към жителите на Донбас, които бяха несъгласни с киевския режим завзел незаконно властта през 2014 година. Те бяха обявени от новите власти за сепаратисти и терористи Западният свят 8 години остана сляп за зверствата извършени от ВСУ (въоръжените сили на Украйна) спрямо новообявилите се републики, които всъщност по никакъв начин не заплашваха останалата част на Украйна. До момента на поставянето на паметната плоча на „Алеята на Ангелите’ през 2017г., убитите от украинските обстрели деца са 66. До ден днешен общо загинали деца от началото на конфликта превишават 150 и 150 ранени. Общият брой на цивилни жертви от 2014г. насам са 2600, а 5400 са получили тежки травми. https://24may.bg/2022/02/26/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%86/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Децата на Донбас (2019)

  15 Юли 2023 16:04ч.

  Това са истории от първо лице за войната в Донбас – истории на обикновените хора. Те са пострадали от ненужни, от военна гледна точка, бомбардировки по цивилни цели. Те са жертви на нечие желание за война на тяхна територия на всяка цена. Във филма няма авторови коментари, нито цензура върху изказванията на местните жители. Филмът е направен специално за европейската публика, която не знае какво се случва в Източна Украйна. Целта на филма е да събуди интерес към продължаващия от 2014 г. въоръжен конфликт и да накара публиката да се замисли за всеобщата ни отговорност към мира в Европа. Режисьор: Любомир Данков България, Украйна, 2019, 60 мин. https://www.dokumentalni.com/archives/15711?fbclid=IwAR3L6acA16c7gncZE2piWSZD48woX--PlTcgZ3GQT4-C3s7kQB8xwwYmVoM

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мерзавци, защо мълчахте за геноцида в Донбас? ШОКИРАЩИ СНИМКИ (18+)

  15 Юли 2023 16:11ч.

  Даниил Безсонов от ДНР пише: „Истерията заради обектите на военната инфраструктура на Украйна продължава. Вече украински и руски „звезди“ страдат и плачат. Получава се, че за тези лицемерни мерзавци унищожението на военните бази на Украйна е по-важно, отколкото унищожението на гражданските обекти и гражданското население на Донбас от украинската армия. Просто ще напомня своя публикация. Погледнете на тези снимки и ги запомнете. В Донбас загинаха стотици деца и хиляди мирни граждани. Готов съм да се обзаложа, че когато всички свърши, тези мерзавци ще пеят дитирамби за Червената армия.“ Заглавната снимка е от Алеята на ангелите – в памет на стотиците избити деца от украинските радикали и ВСУ. Ето и някои от жертвите на „войните на светлината“. Това са военни престъпления, за които трябва да се понесе отговорност! Журналистът от Великобритания Греам Филипс, който отразяваше на място какво в действителност се случи в Донбас обяви, че е готов да даде показания за военните престъпление на Киев. http://efir.info/2022/02/25/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BC%D1%8A%D0%BB%D1%87%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Английски журналист: Ще свидетелствам за военните престъпления на Киев!

  15 Юли 2023 16:13ч.

  Журналистът от Великобритания Греам Филипс заяви в интернет своята готовност да свидетелства относно военните престъпления на Киев, извършени в Донбас. Журналистът прекара на място много време и успя да заснеме терора над мирното население в Донбас от страна на украинските силоваци. Ето какво заявява англичанинът: „Бих искал да посоча абсолютната си и пълна готовност да участвам в процеса срещу украински военнопрестъпници за военни престъпления в Донбас. Имам стотици видеа за последиците от абсолютната безчовечност на украинските сили в Донбас и масовото убийство на цивилни от тях. Повечето бяха „твърде екстремни“ за YouTube, но ги запазих в личните си архиви. Няма самолети, няма проблем, ще карам. Отдавна чакахме този момент.“ В оригинал: http://efir.info/2022/02/25/1741/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И къде са сега платени от пропагандни държавни фондове на Кремъл журналЯ като гръм Филипс?!

  15 Юли 2023 16:51ч.

  Няма никакви негови свидетелства в международно признати институции. Напротив, има списъци с детайлни разследвания и доказателства, по които се водят съдебни дела и Украйна вече спечели едно от тях в ЕПСЧ. Ако такива журналЯ имаха реални доказателства, както междувпрочем и Русия, те отдавна да са ги предоставили най-малкото в ООН, но те предпочитат да разпространяват фалшиви пропагандни твърдения, за да внушават объркване, тревожност, страх, недоверие в западното население към институциите, което лесно може да бъде провокирано към протести по уж справедливи поводи, които да създават нестабилност в тези държави и разпад на между. съюзи, на които са членки. Т.е. Русия, като не може да победи Запада с по-силна икономика, наука, технологии, ноу-хау, подобри условия за живот и бизнес, използва подривни непочтенни средства. "Сърповете и чуковете" освен глупави и жалки, нищо ново не са научили. Дано китайците като им превземат териториите и суровините ги научат на нещо полезно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Москва обясни защо NWO е по-бавна от Великата отечествена война

  15 Юли 2023 11:46ч.

  Поради недостатъчната численост на руската групировка и по-голямата дължина на фронтовата линия, освобождението на Украйна ще продължи много по-дълго, отколкото по време на Великата отечествена война. Това каза военният журналист Алексей Борзенко в ефира на радио "Комсомолская правда", съобщава кореспондентът на ПолитНавигатор. Баща ми освободи Украйна по време на Великата отечествена война. И тогава наскоро попаднах на старите му военни карти. Поставих карта на Украйна, на която ясно беше начертана отбранителната линия на германците - и тази отбранителна линия ясно лежи на линията, която сега е между нас и въоръжените сили на Украйна. По протежение на същите точки, същите германски окопи, вече изкопани наново. Всички се повтарят. Нека сравним и много неща ще станат ясни. Първоначалната групировка, когато влязохме, беше 150 хиляди. После го увеличиха на 300 000, после пак го увеличиха, за сметка на доброволци“, каза военният журналист. Той подчерта, че по време на Великата отечествена война около два милиона войници са участвали в освобождението на Украйна. „Сега сравняваме с това, което беше през 1943-44 г., имахме четири фронта и още един в резерв. В точката на удара имахме първо милион и двеста, а след това два милиона души. Можете да сравните с това, което имаме днес. С броя на войските, които имаше Червената армия, ние можехме да направим пробив, да прережем отбранителната линия на противника и да отидем на 70-80 километра навътре. Естествено всичко това се случи доста бързо, освобождаването на Украйна продължи 4-6 месеца. И колко дълго стоим сега на тази линия на съприкосновение, построена от Суровикин от септември миналата година? Но линията на отбрана е солидна и каквото и да правят въоръжените сили, те не могат да пробият. Има и друг показател – фронтът до Великата отечествена война е бил 600 километра, а сега с въоръжените сили на Украйна имаме 816 километра. Разбира се, настъпление трябва да има, но с какви сили и в какъв сектор? Ако го сравним с Великата отечествена война, тогава освобождението на Украйна ще бъде много по-дълго с броя на войските, които имаме сега“, обобщи Борзенко. https://www.politnavigator.net/v-moskve-obyasnili-pochemu-svo-idjot-medlennee-chem-velikaya-otechestvennaya-vojjna.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NWO е по-бавна от Великата отечествена война,

  15 Юли 2023 11:54ч.

  защото няма Сталин. Няма ГКО. Няма Абакумов и БЕРИЯ. Няма ги великите лидери и военачалници. Затова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има и друго!

  15 Юли 2023 13:43ч.

  Все пак воюват на своя земя! За тях е важно защита живота на мирното население! Опитват се да запазят живота и на обикновените украинци, които по принуда воюват срещу тях. Вече толкова видеа има как се предават украинските воюващи! А как само изглеждат! Тъжна картинка! ... Да не забравяме и т.нар. пета колона! Накъде без нея!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес рашистите водят БРУТАЛНА ОКУПАЦИОННА ВОЙНА СРЕЩУ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СУВЕРЕННА УКРАЙНА

  15 Юли 2023 15:57ч.

  Убиват ги чрез бомбардировки с крилати ракети дистанционно и предимно през нощта, докато децата спят. Убиват ги, дори когато получават хуманитарна помощ. Унищожават домовете, детските градини, училища, музеи, църкви, болници, инфраструктуратс им с цел терор, който да сломи непримирим дух на украинците да отровата своята идентичност, свобода и независимост от "Руския мир". Руснята умишлено вриви ВЕЦ "Колонка" и причини екоцид, повтаряйки същото престъпление на Сталин през ВСВ, когато убиват над 100 000 мирно украински население и 10 000 "свои" съветски войника. Рашистите не допуснаха доброволци да спасят и евакуират наводнените украинци и стреляха и ги убиваха. Как може човешко същество да поддържа, оправдава и дори да се радва и надява на продължаващите престъпления на тези канибалски руски твари при такива чудовищни престъпления срещу човечеството?! Днес не може да се скрият тези доказателствата за тези престъпления, както и нито един престъпник. Светът няма да спре да въоръжава Украйна, докато не унищожи всички рашистите до край.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както винаги -

  15 Юли 2023 11:57ч.

  много ценен материал от Сиймур Хърш. В тези времена особена стойност имат коментарите на умни хора, които при това имат достоверна инсайдърска информация. Хърш е уникален журналист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  15 Юли 2023 13:53ч.

  По- любопитно е Кой говори чрез Херш?! :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  17 Юли 2023 19:57ч.

  Който плаща, той поръчва музиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бомбардировачите Ф-16

  15 Юли 2023 12:16ч.

  Хърш не нарича Ф-16 "изтребители", така както ги наричат нашите българските политически боклуци, а бомбардоровачи, каквото предназначение имат, освен да са изтребители. Усъвършенстваните американски атомни бомби, на склад в американските бази в Европа, могат да се подкачат на Ф-16 за хвърлянето им на руска територия. Затова Ф-16 имат и 2 пъти по-голям радиус на действие от шведските изтребители "Грипен". Следователно, с предстоящето (след около година) предаване на Украйна на 30-40 бомбардировачи Ф-16, Русия се поставя в хипотезата на атакувана с американски атомни бомби В61-12, които са десетки пъти по-мощни от атомните бомби хвърлени от САЩ над Хирошима и Нагасаки. Изводът е, че с доставката на бомбардировачите Ф-16 на Украйна, които не могат да излитат и да кацат в самата Украйна, Русия ще бъде принудена да ги унищожава на натовска територия (в Полша, Румъния, Словакия, България...).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  15 Юли 2023 12:22ч.

  Явно "бавната война" напълно устройва руските фуражки. Целта на Герасимов е да унищожи колкото се може повече жива сила на противника и едва след тва да тръгва. Има една стара максима.Ако превземеш град печелиш битка ако унищожиш живата сила на противника печелиш войната . Поредно видео на разпръснати в полето трупове на украински войници в Запорожието... https://t.me/rvvoenk/22990?single

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия воюва с НАТО

  15 Юли 2023 13:22ч.

  Против Русия воюва разузнаването на НАТО, цялото оръжие на НАТО и украинска армия. Да се унищожи разузнаването и цялото оръжие на НАТО е по-трудно, отколкото да се унищожи армията на Украйна. Точно това сега се прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ссср след

  15 Юли 2023 13:44ч.

  Един Афганистан фалира, Русия на др. Путин след дълга война не ми се мисли какво я чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много правилна логика

  15 Юли 2023 15:32ч.

  Има във това което си написал И както по горе е написал един колега ,цялото нато и целият англосаксонски свят се бият срещу русия под една или друга форма . Врагът провежда неразбираема психооперация, като публично огласява "планове за настъпателни операции" Въоръжените сили на Украйна се готвят за настъпление в Херсонско и Авдиевско направление. Странно изявление на Националната гвардия на Украйна. Противникът провежда неразбираема психооперация, като публично огласява „планове за настъпателни операции“, което може да бъде както дезинформация от наша страна, така и насърчение за украинците. В херсонското направление Силите за отбрана продължават да оказват натиск върху противника, провежда се активно разузнаване и огнево поражение в цялата дълбочина на отбраната на противника, за да се подготвят райони и рубежи за настъпателни действия“, Николай Уршалович, зам. директор на отдела за планиране на Националната гвардия, каза на брифинг. Твърди се, че Националната гвардия подготвя плацдарм за разширяване на настъплението в посока Авдиевка. Сега Русия атакува в тази посока, но въоръжените сили на Украйна задържат позиции и подготвят плацдарм за продължаване и разширяване на собствените си настъпателни операции. Источник: https://rusvesna.su/news/1689339250

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още

  15 Юли 2023 15:44ч.

  оалициите на англосаксонският запад и свят ,не за първи път се събират да се бият срещу Русия . Примери колкото щеш .Гражданската война във Русия 1918 -1923 година ,14 държави се бият срещу русия тогава . Особевно във сибир Англия и япония и сащ се опитват да заграбят таязи огромна територия на Русия .Е червената армия ги спука от бой и не само тях ,да не говорим пък за чешката армия която беше разгромена напълно и заедно със колчак бяха натикани във водите на тихия океан и сибирските реки . Второ великата отечествена война на съветските народи . Пак коалиция от десет държави помагаха на хитлер да се бият срещу СССР ,а останалите капитулирали държави подпомагаха хитлер със пари и оръжие . И сега пак е същото ,със тази разлика че коалицията се състой от всички натовски и евроджендърски държави подпомагат със пари и оръжие фашисткият режим във киев .И както преди Русия пак ще излезе победител ,въпреки някой трудности във началото на тази военна операция .Това ще бъде неоспорим факт и никой не може да го отрече .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  15 Юли 2023 13:18ч.

  "Войната на Путин вече е стратегически провал за Русия – нейните военни слабости са оголени; икономиката ѝ е силно увредена за години напред..." с такива неадекватници във висшите ешелони на властта, САЩ нищо добро не ги чака. Кои точно "военни слабости" бяха "оголени", когато Русия смачка "най-силната армия" в Европа с 2 пъти по-малко жива сила? Колко точно силно беше "увредена" икономиката на Русия, при положение, че тя вече бележи ръст, а спадът и миналата година бе в пъти по-малък от това, което предвиждаха неадекватниците на запад?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агонията на този световен карцином САЩ не може да не ме радва

  15 Юли 2023 13:37ч.

  Нека умират бавно и болезнено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечтите са безплатни

  15 Юли 2023 17:19ч.

  Така се надяваха комунистите и по време на социализЪма, САЩ и Западът "загниваха", американците се "тровеха" с кока-кола под мостовете, докато един ден комунистите не фалираха и се събудиха:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запада е гнилоч

  15 Юли 2023 18:07ч.

  Не само са загнили, а са и прогнили във всяко отношение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  17 Юли 2023 19:59ч.

  Агонията не е на сащ, а на ес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страх тресе Путьо,

  15 Юли 2023 13:41ч.

  Щото в юар ще го арестуват, за да го съдят в Хага, а той се натискал да ходи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак ли те изтърваха санитарите

  15 Юли 2023 13:46ч.

  Много немарливо отношение има във вашия хоспис

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лавров няма да смени Путин: Русия отхвърли молбата на Южна Африка преди срещата на БРИКС

  15 Юли 2023 16:25ч.

  Москва отхвърли предложението на южноафриканския президент Сирил Рамафоса руската делегация на срещата на върха на БРИКС този август да бъде оглавявана от външния министър Сергей Лавров вместо президента Владимир Путин. Това съобщи днес, 14 юли, вицепрезидентът на Южна Африка Пол Машатиле в интервю за местния вестник Mail & Guardian. По думите му продължават консултациите с руското ръководство относно присъствието на Путин на срещата на върха в Йоханесбург, която е насрочена за 22-24 август. „Разбираме, че сме обвързани от Римския статут [на Международния наказателен съд], но не можем да поканим някого и след това да го арестувате... Ще се радваме, ако той (Путин) се въздържи от посещение“, - каза Машатила. Индия и Бразилия от своя страна отхвърлиха варианта за отлагане на срещата на върха на БРИКС за Китай, информира южноафриканският вицепрезидент. Южноафриканското правителство, според местни източници, е предложило на президента на страната три варианта за участие на руската делегация в предстоящата среща на върха. Според първата, Путин ще бъде представен на срещата на върха от Лавров, според втората, ръководителят на руската държава ще участва в срещата онлайн. Според третото предложение Китай ще бъде помолен да бъде домакин на срещата. По-рано този петък беше съобщено, че южноафриканският президент Сирил Рамафоса е потвърдил личното участие на всички ръководители на страните-членки на БРИКС на срещата на върха в Йоханесбург. Миналия месец южноафриканските власти посочиха , че няма да задържат руския президент в случай на посещението му в страната. Това беше съобщено, след като Международният наказателен съд (МНС) издаде подходяща заповед. Припомняме, че на 17 март МНС издаде заповед за „арест“ на Владимир Путин и детския омбудсман на Руската федерация Мария Львова-Белова за „незаконно депортиране на деца от окупираните територии на Украйна в Русия“. Коментирайки това решение, Кремъл посочи, че Русия не признава юрисдикцията на МНС. Руското външно министерство на свой ред нарече решението на съда със седалище в Хага правно нищожно. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/14/lavrov-ne-zamenit-putina-rossiya-otklonila-prosbu-yuar-pered-sammitom-briks

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще го арестуват по

  15 Юли 2023 16:34ч.

  Искане на Големия брат значи тоя дребен питерски бандит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руснята ще бере голям срам

  15 Юли 2023 17:22ч.

  Ако изпрати един от двойници на путьо в ЮАР, както са го намислили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • американските лобисти в Брюксел

  15 Юли 2023 14:32ч.

  Пипалата на америкаците и американското влияние са стигнали и до Брюксел, където предлагат Фиона Скот Мортон за шеф в европейската комисия от 1 септември. Франция остро протестира с писмо и настоява за преразглеждането на това назначение, защото Европа трябва да остане абсолютно независима от Америка. Четете повече в Монд. https://www.lemonde.fr/international/article/2023/07/12/la-nomination-d-une-americaine-a-un-haut-poste-de-la-commission-europeenne-fait-debat_6181723_3210.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а бе стига

  15 Юли 2023 16:37ч.

  Слагахте дърти курви е политиката, че светът заприлича на кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХоХо

  15 Юли 2023 16:25ч.

  За всички коментиращи - кометари във форум се правят с едно, масимум две изречения. Никой не се интересува от преразказите ви по картина и факта, че предмета Български език и Литература ви е бил най-слабия в училище. За Дачкоф и модераторчето - ограничете полето за коментари до 200 знака!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе и за теб

  15 Юли 2023 16:49ч.

  педесет знака са ти много .Понеже си неграмотен и речникът ти е много слаб . За човек който има само педесет думи във речника си ,няма какво да се говори .Много сте се навъдили тъпунгерите във тази българия ,дето не сте прочели даже и една книга , а се правите на много умни .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбрахте ли защо са необходими касетъчни бомби и бомбадировачи на Украйна?

  15 Юли 2023 17:13ч.

  Касетъчните бомби са, за да се прочистят минните полета на фронта и най-вече окопите от рашистка сган, ако не избягат и/или не ги убият наказателните руски отряди, разположени в гръб и дебнещи за дезертьори. А бомбардировачите - за ВВС подкрепа и осигуряване на артилерия и разузнаване. Дотогава украинците ще трябва да получат далекобойни ракети като ATACAMS, за да удрят Руснята в тила. Защо рашистите всяка нощ удрят и убиват мирно население в Украйна, а украинците да нямат право да удрят по военно легитимни цели в тила на окупаторите в Оркостан - складове с боеприпаси и резервни части, летища, военни бази, петролни цистерни, транспортни ключови връзки за логистиката към фронта, ел. централи за военно производство и т.н.?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбрах,

  15 Юли 2023 21:39ч.

  че си псохично болен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  17 Юли 2023 20:05ч.

  Разбрахте ли, като в оня виц дето падащия от високо останал жив: -Боже, за 12 секунди колко глупости успях да кажа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "След пенсионирането си Търнър започва да изнася речи на океански круизове."

  16 Юли 2023 7:55ч.

  по-достойно е в сравнение със Сиймор Хърш, който си докарва прехраната със статии, предназначени единствено за прокремълските газети

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тези свои почтени 85 години Сиймур Хърш е удивително работоспособен

  16 Юли 2023 11:24ч.

  Кой ли колектив пише статиите му? Както известните личности пишат книгите си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи