Сиярто за Шенген и ветото над България: Къде са професионалните плямпачи, притеснени за единството на ЕС

Сиярто за Шенген и ветото над България: Къде са професионалните плямпачи, притеснени за единството на ЕС

Автор: Владислав Наков. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто коментира ветото, наложено на България и Румъния по пътя към Шенген:

“Вчера страните членки на ЕС гласуваха в Брюксел присъединяването на Хърватия, Румъния и България към Шенгенското пространство. Хърватия беше приета, но Румъния и България не могат да се присъединят, въпреки че и двете държави го заслужават, защото упорито защитават границите си и направиха много за ограничаване на нелегалната миграция.

Тогава защо не можаха да се присъединят? Ами защото две държави членка - Австрия и Холандия - наложиха вето на присъединяването им. Всички останали го подкрепиха.

Къде са сега професионалните плямпачи, притеснените за единството на ЕС, евродепутатите, които искат да премахнат единодушното вземане на решения, къде са хленчещите журналисти от либералния мейнстрийм, къде са брюкселските бюрократи, министрите от либералните правителства?!?

Нека сравним това сегашно мълчание с шума, който съпътства всяка една унгарска национална позиция в дискусиите в Брюксел.

Либералният мейнстрийм за пореден път разкри неизмеримото си лицемерие: ако централноевропейска държава наложи вето, това е краят на света, разрушаване на европейското единство, но ако западноевропейците наложат вето, няма проблем...”

Коментари

 • Винету

  09 Дек 2022 13:00ч.

  Този трябва да го вземем на лизинг за 1 год. в политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • унгарците имат кураж, но ...

  09 Дек 2022 13:11ч.

  Но зад унгарците стои Ватикана ! Зад нас кой ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харка- синът на вожда

  09 Дек 2022 13:39ч.

  защо само за една година се пита?:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  09 Дек 2022 14:54ч.

  цитат от Сталин: "А колко батальона има папата?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • унгарците имат кураж, но ... 09 Дек 2022 13:11ч.

  09 Дек 2022 14:55ч.

  Откъде пък го измисли тоя Ватикан?! Не всички унгарците са католици - голяма част са калвинисти, т.е. протестанти. Унгарците имат кураж, защото много добре знаят, че зад тях няма никой - освен самата Унгария. А зад нас се е наредила цяла опашка ... грижовници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все дървени булгаристански философи - налееш им акъл, а те...

  09 Дек 2022 15:17ч.

  "Откъде пък го измисли тоя Ватикан" ... Ами точно Ватикана стои зад Орбан. Затова си позволяват волности в ЕС, които нито немци, френци или.др. не си позволяват. Унгария е пилотен проект на Ватикана. Унгария е резервен вариант, план В...когато НСР тръгне да се проваля ( с ваксинациите, икономическата разруха и джендеризма) да се предложи на масите по-приемлива алтернатива. Ватикана не са цвете за мирисане, и там сатанизмът е пуснал дълбоки и стари корени. Но просто това е обяснението. По-малкото зло. Унгария е прект на по-малкото зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • унгарците имат кураж, но ... 09 Дек 2022 13:11ч. Но зад унгарците стои Ватикана ! Зад нас кой ?

  09 Дек 2022 15:47ч.

  Зад нас, ако имаме късмет, Турция. Да, до там ни докараха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наливате, защото сте лейка, нале?

  09 Дек 2022 15:48ч.

  И, бидейки лейка, явно не сте дървена - като булгаристанските философи. Щом казвате обаче, че "просто това е обяснението", значи е така. Просто като обяснението Ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Дек 2022 20:16ч.

  Зад нас стоят само свалените ни гащи! Гьостерица или дреновица - избора е ваш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  09 Дек 2022 13:15ч.

  ............Виктор Орбан: „На нас Брюксел не е ни началник. Ние сме независима суверенна унгарска нация. Ние участваме в съвместни решения. Ако те не са подходящи за нас, ние го казваме. Ако те не ни харесват и можем да ги предотвратим, то тогава съвместно решение няма да се появи.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Либералният мейнстрийм за пореден път разкри неизмеримото си лицемерие: ако централноевропейска държава наложи вето, това е краят на света, разрушаване на европейското единство, но ако западноевропейците наложат вето, няма проблем...”

  09 Дек 2022 14:06ч.

  Ценности, брат. Като говоря, ще мълчиш, а като мълча - ще ме слушаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  09 Дек 2022 14:08ч.

  Браво! Макар, че съм доволен от резултата, все пак не е зле някой да им го навре в носа на киртаците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  09 Дек 2022 15:37ч.

  ЕС искаше отмяна на правото на вето по повод на нашето вето за С. Македония - заради "евр.път на западните Балкани", "евр. солидарност" и прочее. Скъсаха се от усърдие да ни накарат да го отменим, без изобщо да ги е грижа за истинските причини и основания. Факт е, че и тогава, и сега са срещу нас. Отредили са ни място, което няма нищо общо с нашите интереси и нац. достойнство. Ясни са двойните стандарти и цинизма. Това, което е истински нетърпимо обаче е подкрепата, която имат отвътре, от страна на продажния либерален сектор у нас, който с голям кеф участва в бълг. унижение и съсипване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  09 Дек 2022 16:04ч.

  И тук говорим за алчност, предателство и тъпотия - черти от славянския характер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харка-синът на вожда

  09 Дек 2022 17:01ч.

  "продажния либерален сектор у нас, който с голям кеф участва в бълг. унижение и съсипване" .Много просто, плащат им точно затова.А не ако не е участието в "бълг. унижение и съсипване" , просто с никаква друга работа няма да изкарат пари и то тия пари. Щото не стават за нищо. И поради тая причина са е гепили за големите кинти и мачкат...Докато им се позволява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ташунко

  09 Дек 2022 17:15ч.

  Фесовете в този форум са нежелани, както и дьонметата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не сме само ние

  09 Дек 2022 18:12ч.

  Продажният либерален сектор навсякъде работи против народа си, пресен пример от Холандия - министър действа ПРЯКО волята на парламента: https://twitter.com/EvaVlaar/status/1600796334453555200

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  09 Дек 2022 17:44ч.

  До Винету: Това не са черти на славянския характер, продажници има навсякъде, включително в индианските племена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щерю

  09 Дек 2022 19:08ч.

  Тези думи казани от унгарският министър трябваше, задължително трябваше да бъдат изречени от нашият президент, премиер, министри, политици. Докато се появят такива на родна, българска територия ще бъдем унижавани, мачкани, подложени на обиди и пренебрежение, ще обект на подигравки. Между Хърватско и Словения има нерешени все още териториални/гранични проблеми, но и двете държави са в ЕН и Шенген!!! България за съжаление отново бе излъгани, подло изпързаляна. Спомнете си какви совалки имаше да ни убедят да пуснем Македония, какъв натиск и обиди понесохме. Отстъпихме и се надяваме на ответен жест, но двойния стандарт и т.н. европейска солидарност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Дек 2022 20:20ч.

  И да не е сефте, Щерю?! Има една приказка на запад - първия път - срам за теб, втория път - за мен, третия - аз съм си виновен щото съм идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  10 Дек 2022 19:26ч.

  Тези совалки тебе убедиха ли те, че северномакедонците трябва да бъдат допуснати, защото милиони българи не бяха убедени. Но тяхното мнение не се взема предвид от властниците в МС, парлаамента и президентството. Про100киро чакаше да му гласуват МС и на другия ден се грабна и замина в северномакедония. Президентът на РБ също клекна, защото има завършени две хамерикански академии?+

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще дочакаме ли такива справедливи думи от български министър

  10 Дек 2022 21:24ч.

  опасявам се, че колкото дочакахме бунтове за свобода у нас подобни на бунтовете на унгарците. Хората имат такава традиция, колкото и да ни е трудно на нас да го разберем, които все се спасяваме поединично. Не Ватиканът, а чувството за национално достойнство ги кара да защитават традиционните си семейства, образование и всички други опори на държавата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи