САЩ искат да изпратят колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези без оглед на украинските жертви

САЩ искат да изпратят колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези без оглед на украинските жертви

Автор: Мика Медоукрофт, theamericanconservative.com  Следвайте "Гласове" в Телеграм

Морализаторството и високомерието ни доведоха по-близо до ядрена война, отколкото сме били преди едно поколение

Ако новините за войната в Украйна ви се струват редки, повтарящи се и напоследък дори малко скучни, не сте сами. От присъщата за средностатистическия американец тукашна гледна точка – тоест много висока, абстрактна и политизирана перспектива – много малко неща в тази война са се променили или дават вид, че ще се променят.

В действителност, както редовните читатели на American Conservative вече знаят, много малко значителни факти са се променили от началото на конфликта. Войната беше неизбежно предсказуема и предсказана. Инвазията и санкциите в отговор значително отделиха европейската икономика от Русия и дадоха нов живот на НАТО. Въпреки неочаквано силното представяне на украинските сили и слабото представяне на руските войски, Украйна не може да издържи, да не говорим да започне контраофанзива, без огромни количества американска военна помощ и оперативна подкрепа.

Така че читателите едва ли много ще се изненадат от изключителното есе на Бенджамин Шуорц и Кристофър Лейн, публикувано наскоро в Harper’s Magazine, в което се обяснява защо ние – вие, аз и Америка – сме в Украйна. Но тъй като двамата излагат историята на морализаторското късогледство и крайното високомерие, които ни доведоха по-близо до ядрена война, отколкото сме били през последното поколение, може все пак да бъдете шокирани. Най-сериозните хора, администриращи нашата империя, бяха нечестно груби и – още по-непростимо – глупави. В Америка понятието „разузнавателна общност“ няма значението на нещо като Менса.

Но истински потискаща е липсата на въображение. Шоурц и Лейн разказват за цивилен военен анализатор, който, в лекции пред Пентагона и представители на разузнаването, задава въпроса каква би била реакцията на САЩ „ако Мексико покани Китай да разположи бойни кораби в Акапулко и бомбардировачи в Гуадалахара“. Отговорите са предвидими и подобаващи за подобно явно нарушаване на нашата сфера на влияние и заплаха за сигурността ни. Но когато анализаторът прави връзка между този сценарий и реакцията на Москва на разрастването на НАТО на Изток и американската политика в Украйна, слушателите „останали изненадани, в общи линии признавайки, „По дяволите, никога не съм се замислял в тази светлина какво правим ние в Русия““, споделя анализаторът.

Няма значение, че за вманиачените по Студената война служители на отбраната сложните преговори и взаимни компромиси около Кубинската ракетна криза би трябвало да предлагат малко храна за размисъл, или че мексиканската аналогия е очевидна. Едва през последния месец двама дипломати от кариерата, Дейвид Ръндел, бивш ръководител на мисията в посолството на САЩ в Саудитска Арабия и Майкъл Гфьолер, бивш посланик и член на Съвета по външни отношения, направиха сравнението с Мексико на страниците на Newsweek.

„Класическото изискване за справедлива война включва възможността за победа“, пишат те. „Докато цяло поколение украински мъже измира, тъжната реалност е, че шансовете на Украйна за победа срещу Русия са същите като на Мексико срещу Съединените щати. Проточването на конфликта няма да промени уравнението.“ Ако има желание да се намали кръвопролитието на руско-украинския конфликт, правилното нещо е да се настоява за договорно споразумение и да се спре подхранването на тази изтощителна война чрез доставяне на по-малко, макар и не съвсем, ограничено въоръжение и подкрепа на ограничената човешка сила.

Разбира се, желанието на Америка да изпрати колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези, без оглед на цената в украински животи, постоянно се подхранва от историята "Русиягейт", за която знаем, че е фалшива. Но на политическо ниво това обяснение е с обърната причинно-следствена връзка. Елитът, олицетворяван от Хилъри Клинтън, е същият, който от години иска да вкара Украйна в сферата на НАТО и да смени режима в Русия. Докладът „Дърам“ изяснява, че обвиненията срещу тогавашния кандидат Доналд Тръмп в заговор с Русия са били част от операция, инициирана от кампанията на Клинтън, за да предотвратят избирането на Тръмп за президент, която беше улеснена и подпомогната от служители на официалната национална сигурност. Администрацията на Тръмп представляваше четиригодишна пауза в дългия план за изолиране на Русия и Владимир Путин, но по отношение на пропагандирането на този конфликт пред американския народ тези години не бяха изгубени.

Който има уши да слуша, нека слуша, но аз не очаквам много в това отношение. Точно както важната динамика в тази война остава в голяма степен непроменена от ранните седмици на конфликта, така и политическата ситуация е видима за онези, които имат очи да виждат, след като Досието "Стийл" за "Русиягейт" стана за първи път обществено достояние. Всъщност желанието на външнополитическия елит да използва Украйна като оръжие срещу режима на Путин и срещу независимостта на Европа беше очевидно много преди това. Ако хората все още не са видели това, настоящата война и докладът „Дърам“ едва ли ще отворят очите им.

В този случай, както предлага Матей в двайсета глава от евангелието си, може би трябва на драго сърце да дадем денарий дори и на тези последните, а аз ще се радвам да видя, че някой е променил мнението си след събитията от последната седмица и година. Големият грях на реалистичната десница е да казва „Аз ви казах“ и да трепери за признанието на останалите консерватори, когато вместо това биха могли да кажат „добре дошли“ и да насочат огъня си към либералните интернационалисти, които искат да ни откажат от пътя към мира.

Мика Медоукрофт е онлайн редактор на American Conservative. През 2021-2022 е стипендиант по журналистика на Робърт Новак във Фонда за американски изследвания, а през 2022 е стипендиант в Института Кларемонт. До февруари 2021 е служил като връзка с Белия дом в Агенцията за опазване на околната среда на САЩ и е отговарял за изготвянето и написването на речите и изявленията. Притежава магистърска степен по социални науки от Чикагския университет, където пише по политическа теория. Бакалавър по история и журналистика от Хилсайд Колидж. Родом е от северозападната част на Тихия океан и подобно на Одисей се надява един да се завърне у дома след дългото изгнание на изток.

Източник: theamericanconservative.com

 

 

 

 

Коментари

 • Бахти и логиката

  20 Май 2023 9:25ч.

  Изнасилваната била виновна, че я изнасилват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам дали си кадърен за декларираното действие,

  20 Май 2023 9:51ч.

  но логиката я обръщаш с главата надолу. Малко повече мисъл и логиката няма да ти пречи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А има и едни изнасилени,

  20 Май 2023 9:53ч.

  главно по америчко, дето все се сещат, че преди 20-30 години не били съгласно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В САЩ ще има кървава гражданска война, която ще продължи с десетилетия

  20 Май 2023 9:56ч.

  Ще бъде голям сеир, ако се отразява от медиите. Макар, че е съмнително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клара Кулакова

  20 Май 2023 11:28ч.

  Явно САЩ не знаят, че и руските жени могат са воюват. Дали даже няма да е по-добре...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еми

  20 Май 2023 11:52ч.

  то на везните на съдбата тяхното си стои. През ВСВ се измъкнаха само с 370000 жертви и на тази мизерна цена получиха правото да са световен лидер. Вече идва време да си платят за злоупотребите и сзената и декора са почти готови за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • луд гидия

  20 Май 2023 11:59ч.

  Много ми е интересно къде изчезна многознайкото Харалан, залепнал по радиоточките. Обичащ руския народ и рускините, но коректно мразещ имперската руска политика. Той ми е любимец, изчезна някъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ искат да изпратят.......

  20 Май 2023 12:31ч.

  Един човек с име Мика Медоук(рофт) говори от името на САЩ .... Каква новина !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  20 Май 2023 12:55ч.

  грешат онези, които смятат, че Байдън води света към ядрена война заради деменцията си. всъщност Джо „Деменцио“ прави точно това, което Америка иска от него, а системно зомбираните янки (и управляващи, и обикновени хора) вече не се страхуват от атомния апокалипсис...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ искат да изпратят колкото е възможно повече руски мъже у дома в ковчези без оглед на украинските жертви

  20 Май 2023 14:38ч.

  Естествено, това е англосаксонска практика, стара като света. Така се насажда омраза за поколения напред. Как иначе се контролира половин свят с няколко десетки хиляди човека?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаете ли че

  20 Май 2023 14:45ч.

  Путин пасува, чака Тръмп на власт, за да сключи мир.. Путин и олигархията в Русия - евреи от КПСС и КГБ, са Боридановото магаре. Искат и до сегашният келепир да си остане, да си правят алъш вериж с Украйна и ЕС, САЩ, и същевременно и да станат герои в очите на светът и на руснаците. Искат и вълкът сит и агнето да е цяло. Без да жертват неолиберализмът, мечтите за дружба и взаимоизгодна търговия, дясна Русия, искат да победят и този десен път да пребъде. Не разкриват нищо в което са лъгали от Сорос и САЩ, не рушат собственост ни на Порошенко ни инвестициите на руските плутократи в Украйна - като железният транспорт. .... Байдън и сие, искат само да направят повече пари за фалиращият бизнес в САЩ, и военният промишлен капитал, Газпром и енергията за ЕС да е в американски ръце. Но пропагандата срещу Русия и подкрепа за Украйна, ВЕЧЕ има свой живот. И Байдън и сие, са притиснати вече от фашистите и военолюбците, да дадат всичко срещу Росия. Психодесните много се възбудиха и не мож ги спря, ще има ядрена война. .... .................. Баба Ванга? Неколкократно след 1989 г. тя е отбелязвала, че "науката на Ленин е добра". Той е "сила, от Господа дадена" (януари 1990). През лятото на 1991 г. запита защо има толкова много критики към Ленин - той е голяма личност и трябва да бъде уважаван. Ванга твърди неуморимо: “Социализмът ще се върне в нова форма отново ще има Съветски съюз, но нов. Ще има кооперативни стопанства и България ще преодолее трудностите. България ще върви напред само с Русия – тя е наша майка. Русия е била и ще бъде велика сила... Пишете за Маркс, за Ленин, младежите трябва да ги знаят. Защо се срамувате от тях?”* Това Ванга казва, когато “Бащите на научния комунизъм” са отричани жестоко и явно дори от техни бивши последователи, Ванга като последния мохикан зове: “Уважавайте ги!” Леля Ванга дава голям урок на ония български политици, които моментално забравиха, че имат и славянска принадлежност. Такива вековни взаимоотношения между двата народа като приятелство и изтинско братсво или ролята на по-голям брат те се захванаха да осмиват, изопачават и очернят докраи. Изобщо много бъзо се отдадоха на американсka любов и тръгнаха по "европеиски пътища" на национален нихилизъм.В началото на 1993 година Ванга казва: СССР ще се възстанови през първото тримесечие на 21. век.............. ........ До 2025 година. ....... Отначало това ще бъде малка война, но след това ще обхване целия свят и тогава ще бъде използвано ядрено оръжие. Американските континенти ще станат необитаеми за дълго време. Но и в Русия ще има гражданска война и обикновените хора ще я започнат, ограбени от техните управници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много

  23 Май 2023 14:05ч.

  точен и силен коментар!Поздрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Вие имате забрана за коментиране!" - Защо (един Господ знае)?

  20 Май 2023 15:29ч.

  Магарето е Буриданово! А марксизъм отдавна не се изучава. Има защо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  20 Май 2023 15:49ч.

  в Китай изучават ли го? в соцът не се изучаваше, червената буржоазия мразеше марсизмът и махнаха социализмът, сега САЩ ще махнат и тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксистт

  20 Май 2023 16:25ч.

  Китайската народна република е идеологическа държава. Именно идеологията осмисля икономическото развитие и политическите перспективи. Без марксизъм в Китай, ще има хиляди ядрени слънца. Само марксизмът може да спира войните и робството да не се завърне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 15.29 ч.

  20 Май 2023 23:17ч.

  Интересно, а защо БиБиСи, в своя класация по повод Милениум, определи К. Маркс като мислител на хилядолетието?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карамфила

  21 Май 2023 12:46ч.

  "Вие имате забрана за коментиране!" - Защо (един Господ знае)?" И аз имам забран и аз не знам защо,и то вече 3 месеца.Увавав Гласове и Дчков и съм на едно мнение с тях.Разбирам да имам забрана за коментари на Пик или на някой гейберски сай а то на Гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СССР 2.0

  20 Май 2023 15:45ч.

  14 Декември, 2019 Програмата „Нови руски сензации“ за първи път разкрива какво е предсказала баба Ванга за приближаващата 2020 г. „Има видео кадри от 1968 година. Ванга казва: „Сирия, Сирия! Как ще бомбардират тази Сирия! "Тогава никой не ѝ обърна внимание", споделя пред руския телевизионен канал NTV племенникът на Ванга. Интервюто му идва по повод нов документален филм за Петричката пророчица. "И тя каза:" Нека има мир, те ще го измислят. Само Осмият ще постигне световния мир“, разказва още Стоян Стоянов. Но кой е тази мистериозна осмица, за която Ванга е говорила? Ако преброим всички президенти на Сирия, тогава президентът Башар Асад е вече 26-ти поред. Това навява на мисълта, че най-вероятно тя е имала предвид лидера на някоя друга държава. Снахата на ясновидката също споделя, че Ванга е говорила за някаква осмица. „Тя каза, че когато Осмият подпише, ще настъпи мир за хиляда години. И се надявам това да се случи скоро. Но кой е този Осми? Това е въпрос, чийто отговор чакаме”, казва Здравка Янева. Ванга е предрекла, че война ще заличи Европа напълно от лицето на земята и държавите на континента ще престанат да съществуват. Друго пророчество, което вече се е сбъднало, е идването на власт на Зеленски в Украйна. "Барутът ще падне, а зеленият владетел ще дойде да го замести", казала пророчицата. (какво беше казала баба Ванга за Черномирдин, нещо за черен владетел в Русия)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Herculess

  20 Май 2023 16:50ч.

  За тези които крещат "Слава Украйну" и "Смерть Россий" по сайтовете: След приключването на военните действия в Украйна с Победата на Русия и предстоящото ново "преразпределение" на Източна Европа, когато България намери своето място близо до Великая Русь, вие краварски "изпражнения" ще бъдете "прибирани" по надлежен ред и върнати отново /както след 09.09.1944 година/в лагери като Белене, Ножарево, Куциян и Свети Врач. Там всеки един от вас ще дава своя доброволен, безплатен и безкористен труд за България, вие търтеи и лентяи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  20 Май 2023 18:22ч.

  Искат, ама не им стиска, затова ще си останат само с мечтите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашето име

  20 Май 2023 20:49ч.

  а дали имаха миролюбиви мисли русите когато нападнаха украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  20 Май 2023 21:05ч.

  Американците да се замислят дали няма по някое време да се чудят къде ще погребват милионите свой граждани и дали избощо ще съществуват като държава след евентуални удари по тяхна територия. Много "любов" разпространяват по света не заради друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Си Дзинпин Е ОСМИЯТ

  20 Май 2023 21:52ч.

  Снахата на ясновидката също споделя, че Ванга е говорила за някаква осмица. „Тя каза, че когато Осмият подпише, ще настъпи мир за хиляда години. И се надявам това да се случи скоро. Но кой е този Осми? Това е въпрос, чийто отговор чакаме”, казва Здравка Янева. wiki/Председатель_Китайской_Народной_Республики Си Дзинпин Е ОСМИЯТ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "кой е този Осми? "

  21 Май 2023 12:48ч.

  Осмият е ОСМИЯ от Г8. Сега редуцирани от сащисания паразит на Г7. ... Четете дрогарета, четете! Щото и един друг като леля Ванга, американеца Едгар Кейси го е казал, има го написано в книги за него. Даже и на български го има: - След 2025 г. Русия ще поведе света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СССР 2.0

  21 Май 2023 14:41ч.

  И какво ще подпише 8МИЯТ русия, осмият в ге7 е русия. Но СССР ще е - каза баба ВАНГА. 8мият е Си Дзи, русия не може да е осмият тя мъж ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СССР 2.0

  21 Май 2023 14:45ч.

  СССР се възражда от 2025 г. когато екзикутират Путин, до 2030г., 2072 г. в цял свят ще има безкласово общество, пълно унищожение на буржоазията и пазарната икономика и частният капитализъм. каза баба Ванга

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаете ли че

  21 Май 2023 22:22ч.

  Според книгата на пророк Даниил 11-а глава царя, който мнозина идентифицират като Антихристът ще бъде атакуван от войските на северния цар, както и че той ще бъде много притеснен от лоши новини идващи от изток. В днешната политическа ситуация в света ние имаме много добре очертани играчите в последното време. Римско-британската империя от която ще произлезе Антихриста и северния цар - Русия, както и враждебния на Запада гигант от изтока - Китай. И ако и за последното твърдение (че Русия е именно северния цар и Китай врага на Антихриста от изток) аз не мога да бъда напълно сигурен, но за това че петия звяр от Откровение 13:1 е именно Британската империя аз нямам никакво съмнение, нито е възможно исторически този звяр да се свърже с което и да е друго царство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "УВАЖАЕМИ"

  22 Май 2023 19:28ч.

  Дами и господа, другарки и другари, русофоби и фили, патриоти и продажници, червени и сини боклуци, и пр., и пр., и цялата останала коментираща сволъч, никой от вас не си е направил труда да прочете материала на автора Мике Медоукрофт под заглавието на статията. А ако някой от вас го е сторил и се е потрудил да напише който и та е от горните неотносими коментари, то нито го е осмислил, нито го е разбрал и още по-малко е провидял причинно-следствените връзки от анализа на фактите и обстятелствата описани членоразделно и достъпно за всеки човек със здрав разум. Моля Ви дами и господа, и пр., четете внимателно, проникновено и критично осмисляйте не само заглавията... Писаното слово винаги може да бъде препрочетено, и винаги може да научим нещо ново, а може би и собствените си расъждения и мисли. (Имаме шанса чрез "Гласове" да ги споделяме и разискваме, но нека бъде градивно.) Желая ви живот и здраве !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  23 Май 2023 3:32ч.

  ако Путьо е решил Рашстка Фашагия да окупира Украйна и да воюва до последния руски колкозник, наистина много руски мъже ще се приберат в ковчези

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаете ли

  23 Май 2023 20:01ч.

  Мика Медоукрофт е онлайн редактор на American Conservative. Консерванизмът е диагноза. А либерализъм няма. Либерализмът е маската на консерватизмът. Римската империя също завладява територи в името на ценности и цивилизованост, и дори днес наричаме съдебната система - РИМСКО ПРАВО. Консерватизмът е сърцето на звярът-капитал-върхушката, а либерализмът е неговата стратегия за оцеляване и пропаганда - лъжи. Неговият морал е дясната философия - егоизмът. Христос мрази ли парите и богатството, изгодите - идеалите на консерваторите. Преди фашистката идеология за чиста кръв, беше консерватизмът за синя кръв, днес е либертариянството и техните философи Адам Смит, Айн Ранд, Милтън Фридман, Хайек и Мизес, Рейгън, Тачър. Тези изброените са любимци на Орбан, Путин, Костадин Костадинов, Шкварек, Станишев, Карбовски, Сорос, Байдън, Тръмп, Зеленски, Пригожин, Бойко, Кирил Петков, ДБ, Гешев, Ердоган, Медведев, Урсула, Фокс Нюз, Републиканската партия.... ДПС, ГЕРБ, ИТН, .. https://chitanka.info/text/26841-manifest-na-komunisticheskata-partija/12

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи