Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци

Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци
Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.

 

На премиерата на книгата на г-н Иван Костов

 

Ако допусне, че под турска власт не е имало радост и съжителство, а истински гнет, трябва да признае, че войната от 1878 г. е освободителна. Но щом го признае, следва да отчете руснаците за освободители.

 

Най-страшното нещо на света е да бъдат освободители, 

 

следователно – не е имало гнет. Е, малко може да е имало. Но Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма. Важното е Ивайло да ги споменава.

 

Агенти? Той е против ДС, иска лустрация, счита цялата българска клетост за производна на ДС и агентите й. Е, не всички. Ивайло, Сашо 11 и други говорят срещу Путин. Искат Демократична България, следователно са добри. А, да, някой от тях твърдят, че граф Игнатиев е обесил Левски – значи са свестни. Значи, че графът наистина е обесил Левски.

 

На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен. Но много държи да подчертае, че почита Европа, не СССР. Ако почете СССР, значи трябва да признае руснаците за победители – гранде катастрофа. За да не са победители, на 9 май пуска във “Фейсбук” статус на Асен Генов. Какво му пречи и Ден на Европа да уважава, и Ден на победата – не знае. Най пък не знае защо му е важно всички да са известени за размислите му.

 

Ако все пак руснаците са победители във Втората световна война, станали са благодарение на американци и англичани.  Сталин е лош, пратил е самолети тайно да бомбардират България.

 

Чърчил ги праща явно, но няма проблем – 

 

Сталин е диктатор, Чърчил е демократ. Освен това Сталин е избил е хиляди руснаци. Чърчил, Рузвелт и предците им не са, те просто са били колонизатори. Да избиваш руснаци като диктатор е лошо, да избиваш туземци като колонизатор не е. Даже и бомбата на Хирошима не е толкова лоша, понеже американците отдавна се извиниха. Американците не пишат Локо София. Те убиват 100 000 , раняват 500 000 и разболяват десетина милиона, но пък се извиняват. “Казахме сори, окей е, нали?”

 

Най-лош е Путин, знае се. Той даже, като се замисли човек, ни праща бежанци. Но, о, Боже, бежанците са добри. Важно е да бъдат приети, да бъдат спасени. Но те не искат да се спасяват в България, искат във Франция и Германия. Нищо – ще ги спасяваме у нас. Всеки, който ги гони, е ксенофоб. Къде да се заселят? В провинцията, разбира се, при селяците. 

 

В София? Не става, пренаселен е,

 

ще дишат фини прахови частици. Ние сме за зелена градска среда и мразим перките на графа, който обеси Левски.

 

Гейове, травестити, транс и интер сексуални трябва да се подкрепят. Също и роми. Детето ми обаче не бива да се жени за такива. Що? Щото така.

 

“Мачкай, Кобра”, “Мачкай Гришо” – това е дебилен национализъм. Феновете им са простаци. Само “Ливърпул”! Феновете им са велики!

 

Дечица в пояси и яморлуци е кич – гадно, грозно, патреотарско. Дечица с пистолет, въоръжени от Паоло Кортези, е прекрасно – защото той не е патреотар. И е антикомунист. И католик. И италианец. 

 

Путин по едно време ни прати Гундяев, патриарх. Не сме религиозни, но щом е на Путин човек – долу! Не сме религиозни, обаче папата – горе! Много мил човек е Франциск, спира при хората, стиска ръце. И Бойко се спира, стиска ръце – долу!

 

Бойко, Путин, Сталин и Гундяев са диктатори!

 

Костов не е. “Лукойл” е пазарна икономика. 

 

Важното е да се чете с разбиране – на Костов мемоарите.

 

Подкрепяме пазарната икономика. И централно отпусканите грантове. Бойко прави с данъците ни каквото си иска. Брюксел не прави каквото си иска. 

 

Пеевски е лош. Сатана. Американците, които купиха марките му цигари, не са. Доган е човек на руснаците. Като се снима с американския посланик не е човек на американците. 

 

Норвежката стратегия е добра. Добра е, защото комунисти, руснаци и фенове на Бойко са против нея. Бяхме с Бойко, сбъркахме. Лукарски е лош заради трика, Радан не е.

 

Фенове на Бойко са стадо. Червените бабички миришат. Ние не сме стадо. Ние сме за Трайчо, Радан и Стефан. Цецо има апартаменти. 

 

Но Юлия Берберян няма, понеже не помним. 

 

И да помним, дъщерите й са от Демократична България. Онова срещу нея бе активно мероприятие, срещу Цецо не е. Следователно техните апартаменти са добри, на Цецо - лоши.

 

Когато журналист се слага на Пееф, е лошо. Когато се слага на Христо Иванов – будна гражданска позиция. Лозан Панов е прав, когато съгреши дори, но не сме комунисти и религиозни.

 

Добре е “Америка за България” и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги. На простия народ все Сорос му е виновен. На нас не винаги Путин. И Пеевски е.

 

След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка. Капитализмът е хубав, защото е обратното на комунизъм.  Връзката е пряка.

 

Голяма е диктатурата при Бойко, така е. Цял ден пиша във фейса за нея.

 

Някакви путинофили всеки ден хвалят Русия. Обсесии. Ние всеки ден пишем срещу Русия. Не е обсесия.  

 

Демократична България може да си стои на 3%, но това е защото много прост народ населява територията - не чете Дайнов и Смилов. 

 

Толкова много сиво вещество има в тях и нас, че косите ни посивяват не от старост, а мозък.

 

Животът, дет’ се вика, наистина попремина. Кога бяхме пионерчета, кога скачахме по площадите… Скоро и внуци ще имаме, но оправия все няма. Няма, защото комунисти и руснаци възпитаха тази държава. Аз съм роден в средата на комунизма, ама не са ме възпитали. Различен съм.

 

Аз съм български десен либерал. Същият от началото на текста. Ако искате да разберете има ли друго в главата ми, прочете го пак. 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Хахахахаха...

  15 Май 2019 10:45ч.

  Много смешно! Браво на автора!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропуснали сте нещо, господине

  15 Май 2019 10:48ч.

  Аз съм за свободата на словото, но, когато някой каже нещо различно от мен, той трябва затворен или поне забранен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съм шефа на Централния

  15 Май 2019 10:50ч.

  Страхотен текст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • orkinosorki

  15 Май 2019 10:50ч.

  Вие внимавайте тея да не дойдат на власт,че ще обявят гей парада за задължителен,а джендъризма за главен приоритет на държавната политика-вътрешна и външна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализатор

  15 Май 2019 10:56ч.

  Малко разхвърляно, много нахъсено но като цяло-правилно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛАКИ АЛЕКСАНДРОВ

  15 Май 2019 11:00ч.

  АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АВТОРА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • те тия глупаци

  15 Май 2019 11:01ч.

  така и не се сдобиха с нова мантра, толкова са ограничени, че и сами не могат да го осъзнаят... баналността ги вкара в девета глуха, още повече, че доказаха колко много обичат паричките и са винаги готови да клекнат :D Българския народ има афинитет към Русия и каквото и да правят, докато не унищожат и последния етнически българин - това няма да се промени, кът така че, не се ли променят те - ще стоят в калта, където и сега са се разположили трайно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  15 Май 2019 11:11ч.

  Гладни години, ако ти дават пари руснаците, викаш за тях, ако ти дават американците - викаш за тях. Кой го интересува друго?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господин Лангъров

  15 Май 2019 11:28ч.

  До....ввв на 15.05.2019 в 11:11...............ми те последните 30 години все гладни се оказват! Май и следващите 30 пак ще са гладни, а? Ти май си от тези, дето обичат да ходят за гъби, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Паси

  15 Май 2019 11:45ч.

  Наследството на Костов Костов отлетя с милиони, а наследството – рапони! Незначителни момчета, това са всички Се Де Се-та! Тъпъндрил със трандафори. Кой ли пък с Радан ще спори? Дивотии. Син балон. Дрънка втори ешелон!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  15 Май 2019 11:50ч.

  Тези хора от Демократична България и Демократи за силна България, са хората, които ще вземат властта в България след Бойко Борисов. Навсякъде в източно европейските страни Комунистическите партии станаха маргинали, но в България БСП е основна опозиционна сила. Това трябва да се промени и БСП да станат маргинали, които да не могат да влязат и в Парламента. А тези, които ще направят това да се случи, са хората от Демократична България. Това са хора, които имат десни консервативни идеи и позиции, и които са бъдещето на Европа и света. Светът преминава надясно и лявото е социалдемокрацията, центъра са либералите, а десни са консерваторите и християн демократични партии, каквито са Демократична България. Хората на Бойко Борисов са по скоро центристи или либерална партия. При капитализма най добре е когато управляват десни, които дават 5-7% ръст на БВП. Докато при социализма най добре е, когато на власт са сталинисти. Но тогава има страх , репресии, убийства и червен терор. Явно много ги е страх в този сайт от Демократична България, защото тази партия е единствената, срещу която се пишат измислиците в тази статия. Но от Демократична България няма да преследват опонентите си , а ще ги убеждават, и революции и убийства няма да има, а революциите ще стават в главите на хората. Досега имаше мир между леви и десни и десните не искат и не искаха реванш, то.е да избиват опонентите си, а искат никога повече българин да не убива друг българин, независимо от политическите му убеждения. Това направи Желю Желев, това направи Иван Костов, това направиха хората от СДС, които не нарушиха мира и убийства в България на българин от българин нямаше. Но не мисля, че от БСП мислят така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нмo

  15 Май 2019 11:52ч.

  То още Аспарух е избягал от русия, нямат нито домати, нито дини,череши, за лада чакаш 6 години:))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не си спомням кога американците са ми давали пари.

  15 Май 2019 11:52ч.

  Помня, че дойде един танкер с мухлясала царевица. Помня, че натиснаха да спрем Южен поток, от който България щеше да печели добри пари, помня, че на гърците плащат наем за базите си, но на нас - не. Помня, че тока от Мариците е най-скъп. Помня, че от нас искат цена за Ф-ките си 3 пъти по-голяма от цената, която искат от Бахрейн. И не ми се мисли какво щеше да стане с България ако не дай си боже открием нефт като в Сирия например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При капитализма `най-добре е да управляват десни`???

  15 Май 2019 12:04ч.

  И що така? В Швеция вече 40 години управляват социалдемократи и са една от страните с най-висок жизнен стандарт в Европа. Тези ли мамини синчета ще ни управляват, които бяха първа подлога на престъпника Борисов, които гласуваха 16-те милиарда, които внесоха отровните ваксини? Същите, които като водеха предизборната си кампания се клеха, че никога няма да се коалират с ГЕРБ, а като влязоха в НС първи се коалираха и почти до края си бяха подлоги на мутрите? Същите, които на края на управлението на Борисов обявиха, че стават опозиция, но продължиха да гласуват с ГЕРБ. и го направиха тава не поради някакви принципни съображения /както сега искат да го изкарат, понеже биле загрижени за правосъдната ни система/, а просто видяха, че управлението на Борисов ако така продължава ще ги завлече и тях в пропастта. За да говорят така за турското робство означава или да лъжат точно както прави Борисов или на нямат елементарно образование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • moa moa

  15 Май 2019 12:43ч.

  Защо някои се изказват, че ДБ--джендър България са десни, не--напротив, те са ултра леви троцкисти и неомарксисти. Никакви консерватори не са, а са рушители на всяка патриархална традиция и здрав консерватизъм. Девизът им е като марксистки лозунг--„На борба срещу всичко различно--за един унифициран световен джендаризъм„. 1984г. по Оруел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dasd

  15 Май 2019 12:48ч.

  така е, няма десни в българия, даже в европа дясното е маскиран социализъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  15 Май 2019 12:49ч.

  Браво !!! Мога само да добавя, че в случая им давате гласност на глупостите, защото тях отдавна никой не ги чете /даже и собствените им роднини/, нищо, че обикалят като цветарки по медиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло

  15 Май 2019 12:52ч.

  Бойко Борисов ми се струва прекрасен човек, сравнявайки го с Плевнелиев, Костов,Радан Кънев, Христо Иванов, Кунева, Тафров, оня с фалцета -Методиев ли какъв беше, Атанас Атанасов , Дайнов, Инджев и прочее водачи на "умните и красивите ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  15 Май 2019 13:03ч.

  Тази статия поражда у мен доста смесени чувства, предвид факта, че редом с нея се кипри платена реклама на "Демократична България". Знам, че трябва и да се яде, но все пак...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А.М.

  15 Май 2019 13:08ч.

  Чудесно подбрана компилация на демократичният дебилизъм от последните 30-на години !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв на 15.05.2019 в 11:50

  15 Май 2019 13:49ч.

  Леле-леле... Верно тези от дясното са психо-дясно! Както казваше една мъдра жена, за съжаление вече покойница, след така наречените промени през 1989 г. - Ще ви управляват дъщерите и синовете на слугите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КрасивУспялРеализиран

  15 Май 2019 13:54ч.

  Отдавна не съм се хилил така, четейки нещо из пресата ни! Знаменито!!!! Особено напомнянето за апартаменто-заменката на тенисистите еднокнижници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Тодоров

  15 Май 2019 14:16ч.

  Скоро не бях чел толкова задълбочено, обстойно и съсредоточено излагане на просташки маниери. Бай ти Ганя ряпа да яде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Muncho

  15 Май 2019 14:28ч.

  Може много да се говори / пише по въпроса, но едва ли си струва! Само за сведение на кретени, като този "автор", може да се уточни, че е казано отдавна: "прост народ - слаба държава". Да, простолюдието преобладава у нас, и затова сме на този хал... А за руската свинска кочина какво да се каже? Най-точно се изрази Мадлин Олбрайт - Русия е един Бангладеш с ракети... Нека "авторът", и подобните нему, си направят справка колко процента от населението на "великата страна" нямат клозети и вода в къщите си! Руснаците са свине и свине ще си останат завинаги......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  15 Май 2019 15:16ч.

  Ами да, пространни глупости. Очакваше се, Волгин щом го похвали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Да, простолюдието преобладава у нас, и затова сме на този хал...

  15 Май 2019 15:17ч.

  Каза Muncho аристократина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  15 Май 2019 15:20ч.

  Мунчо, ... НЯМА малоценни народи. Запомни го, за да не се излагаш пак така. Въобще, да се слагат оценки - тея са хубави, а другите лоши, показва аналитична слабост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мария

  15 Май 2019 15:28ч.

  Уважаеми Muncho от 21-ви век, За Олбрайт е достатъчно да спомена само Ирак и Косово. В Индия 70% от населението нямат тоалетни в домовете си. Тях на какви животни ги оприличавате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  15 Май 2019 15:46ч.

  Хареса ми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе, то и у нас по селата, от където е изпълзяло родословието на всички ни...

  15 Май 2019 16:02ч.

  ...97% от населението няма вътрешни клозети, ама на, пейзаните от преди 2-3 поколения са успели да произведат граждани 0-поколение, а те от своя страна са се развили в лицето на наследниците си до модерното психо-дясно. Еволюция ли бе да го опишеш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  15 Май 2019 16:40ч.

  интересно дали БСП като типична дясна партия се отнася към онова, психо дясното? Защо е дясна-защото по дела е дясна(а какви лозунги издига не е важно, важното е как стои в общата картина по броя на олигарси, по законите, които е наложила като управляваща и по начина , по който гласува като опозиция). И не се притеснявайте, като ви построят АЕЦ Белене и ви свалят и кожите с цената на електричеството в името на "заработени" комисионни, ще ви обяснят, че вината е другаде, а не в тях...същото и за другите корупционни проекти, а асансьора на оня мошеник, Цецо, и терасите на другите далавераджии ще ви се струват като монета от 2 ст в калта, не си струва човек да се наведе и цапа за нея. И наистина няма малоценни народи, но историята непрекъснато потвърждава, че демокрацията не е добро нещо за прости и лениви хора, които винаги чакат друг да им свърши работата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  15 Май 2019 16:50ч.

  Същите тези "прости и лениви хора" в Германи, Испания САЩ и т.н. са високоуважавани работници, просто защото тамошните условия позволяват честен труд и достойно заплащане. Т.е. няма болшевишка мафия, която задушава с корупция всеки опит за предприемачество и изсмуква всеки публичен ресурс. В играта коран(дама) има една хватка която убива противника - тъкачница. Това си направиха болшевиките, чрез приватизацията и избирателния закон. Там трябва да се гледа, а не да се търсят леси обяснения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  15 Май 2019 16:54ч.

  Този термин "психодесни" не носи съдържание, но показва чувствителност на тема "психо"... Това при видния радиожурналист, който го налага, е очевидно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дайнов 2

  15 Май 2019 16:54ч.

  Народът, че е прост, прост е. Ей гледай какви статии пише. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  15 Май 2019 17:45ч.

  Пропуснал е само да отбележи и контингента, който бръщолеви тия дивотии - реститутки, преживяващи от наеми и бивши българи, напуснали с еднопосочен билет страната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българин

  15 Май 2019 17:48ч.

  ГРОТЕСТНО И УБИЙСТВЕНО ТОЧНО! КОЙ,КОЙ ДОВЕДЕ НА ВЛАСТ Б.Б.-2?-ДСБ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  15 Май 2019 18:55ч.

  Психо профил на българския националист : Гонят ме мамо гейове и рептили . Да живей киселото мляко, да тропнем една Бяла роза, да надуем гайдите , да се бухнем в езерото за едно голо мъжко мокро хоро с знаме в ръце , да извадим на дядо потурите за да им покажем на еврогейовете що е то българин , да им покажен на ромите къде зимуват раците, да не спираме да гледаме Време разделно и да помним, помним ..да почитаме православните попове със златни ланци возещи се в меседеси и почитащи Борисов в болницата ...България е славна , тя е била най велика в Европа , тя нашата България е пътя истината и живота и ще им дадем да разберат на онези еврогейове що е то цивилизация ...Още мога, ама толкова за без пари ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шшш

  15 Май 2019 19:02ч.

  Е да ама по социализма бяхме на четвърто място в света по атомна енергетика, нищо че нямахме пари барем до Виена да отидем, не че лесно пукаха от лагера, а и сега с лихвите плащаме за отминалото социалистическо величие вече 30 години, но споменът е жив:))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тони

  15 Май 2019 19:23ч.

  Когато Америка за България и Сорос дават пари, това си го пише и не е тайна. Когато Русия дава пари - никъде не го пише, а четем подобни "забавни" четива. А Агент Ивайло не се бута в политиката, за разлика от другите агенти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова на 15.05.2019 в 18:55

  15 Май 2019 20:04ч.

  Това чудо винаги около наближаващото пълнолуние се активира?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...високоуважавани работници, просто защото тамошните условия позволяват честен труд и достойно заплащане. "

  15 Май 2019 20:13ч.

  Хахаха, горкият наивник! Ако германките раждаха по поне 3 деца както това е било в не толкоз далечното минало, щяхте да сте високоуважавани работници, ама през некой друг път. За сведение на полуинтелигентите след 2СВ германската система за външна и вътрешна сигурност, изградена от американците, се е състояла основно от хора от службите за сигурност на 3-я райх! Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поредното

  15 Май 2019 20:37ч.

  червено мекере. Абе да питам автора - като е толкова велика Русия защо 1 лв се обмменя за 28 рубли? Айде сега ми направи и на мен един ............ психопрофил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  15 Май 2019 22:18ч.

  няма нищо смешно или наивно в това, което е написал дреалист. Човекът подчертава, че има такива държави, в които можеш да се издигнеш с честен труд и да живееш достойно, и че българите не сме прости и лениви хора (което аз не съм казал, нарочно не обобщих с "българи" или "народи", а по принцип, че не всички хора са еднакви и много от хората не се нуждаят от смяна на модела. Или изобщо от някаква промяна).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помнещ

  15 Май 2019 22:19ч.

  добре и точно казано...но... гледам снимката...и си мисля....да имахме един телепортатор (може и кравепортатор,и козепортатор, и магарепортатор) и да ги гелепортираме еднопосочно...например в планетата Х....в държавата там Нубия...и да си отдъхнем....временно....докато не са пораснали техни образи и подобия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за текста!

  15 Май 2019 22:49ч.

  Доста изчерпателен портрет на така наречените "десни" у нас. Лошото е, че те не биха схванали иронията, толкова са тесногръди и неспасяемо плиткоумни. Най-обикновени глупаци, живеещи с мания за величие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  16 Май 2019 0:59ч.

  Мога да добавя: нашите десни не признават дейността на НВ Цар Борис Трети, нашите десни са американските леви - почитатели на семейство Клинтън и Сорос, не обичат Тръмп. Почитат джендър идеологията, която на запад е характерна за левите. Нашите десни просто не са десни по определение. Те са русофоби, защото си мислят за Русия като за СССР. Нашите десни не са десни, защото чакат на яслата на Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Авторът да беше понаучил правописа поне

  16 Май 2019 7:41ч.

  “патрЕотар”, “ямОрлук”. А после да си защитава чалгата. Това за организирания екип, написал толкова мнения под статия, която не струва дори загубеното за прочитането и време, очевидно е без значение. Само един феномен заслужава вниманието ни, съчетанието на патриотизъм, турско-циганска музика и благодарността към Русия за освобождението ни от същите тия турци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист на 16.05.2019 в 00:59

  16 Май 2019 7:57ч.

  Обаче същото се отнася и до левите. Те бяха против Обама и го наричаха черна маймуна, обвиняват Сорос, че е евреин, радваха се на победата на Тръмп, Волгин и Шаренкова цяло общество организираха, почитат Сталин, но не се притесняват, че в днешна Русия има олигархичен капитализъм, а неравенството е най-голямото в света. И също мислят за Русия като за СССР. Само дето са заменили пролетарския интернационализъм с национализъм, расизъм и антисемитизъм. Нашите леви не са леви, а нещо друго, в края на спектъра, където дясното преминава във фашизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво

  16 Май 2019 8:41ч.

  Много хубав комунистически сайт! Да живей международното положение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...нашите десни са американските леви - почитатели на семейство Клинтън и Сорос..."

  16 Май 2019 8:43ч.

  Сорос е като англичаните. Той няма вечни приятели има вечни интереси, тъй че зоби и десни и леви. Иронията е, че т.н. ни десни консерватори не се гнусят да потопят муцуна в паничката му, впреки че ако истински консерватори трябва да открият фронт срещу него и идеите му. Още по-голямата ирония е, че самообявилите се за десни у нас се нареждат в една редичка за обучения и грантове от г-н Сорос в едно със Сергейчо и подобните му!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тони на 15.05.2019 в 19:23

  16 Май 2019 8:48ч.

  Нощес световни медии съобщиха официално кой е помогнал с технологии на Мъск да скачи апарата си с МКС - руснаците, и по-конкретно - специалистите от корпорация "Енергия". Пита, се защо толкова дълго медиите си мълчаха относно този (явно неудобен за някого на Запад) факт и ти не би ли приветствал с охота това мълчание по въпросния конкретен случай?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  16 Май 2019 8:55ч.

  СДСто винаги са били откачалки. Затова никой не ги избира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе да питам автора - като е толкова велика Русия защо 1 лв се обмменя за 28 рубли? Айде сега ми направи и на мен един ............ психопрофил.

  16 Май 2019 9:00ч.

  Защото за 1 BGN се плащат 641,00 южнокорейски вона, та Южна Корея велика ли е или не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пък на руснаци и американци са им помогнали германците

  16 Май 2019 9:03ч.

  Руснаците прибират документацията за Фау 2 и германските инженери, американците пък самия Вернер фон Браун. Така първите съветски и американски ракети са копия на Фау 2. А пък на германците са им помогнали древните китайци, защото те са открили ракетния двигател. Руснакът Сикорски изобретява хеликоптера, след като емигрира в Америка, а първите съветски реактивни МиГ 15 са с двигатели Ролс Ройс. Техническият прогрес не е ограничен от държавните граници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1 лев е 37 рубли всъщност

  16 Май 2019 9:12ч.

  И двете валути са се сривали, деноминирани са били през годините. Това обаче няма нищо общо с авторовата възхвала на чалгата и борбата му срещу упадъчното западно влияние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • продуктивно знание ли е математиката?

  16 Май 2019 9:20ч.

  Ако 1 = 37, как тогава 1 е тъждествено на себе си? Питам аз и отговор не искам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Май 2019 10:08ч.

  “На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен.” - думи на Искрен Вълчев. Е, нека да оставим за малко празния хладилник и да изясним нещо, което често се бърка, а авторът може би дори и не знае. Актът на капитулацията на нацистка Германия е подписан малко преди полунощ на 8-и май, а в Москва вече е 9-ти поради часовата разлика. Така се появяват и двете дати в Европа и Америка една, в СССР друга. В Русия тази изстрадана с десетки милиони жертви дата разбираемо е от по-голямо значение, отколкото в Европа, избрала пътя на помирението. Което също има своите основания. Впрочем, такова помирение беше търсено и от нашата страна на Желязната завеса навремето и то остави следи в произведенията на изкуството. Днес това се забравя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Май 2019 10:39ч.

  “Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането” - пак думи на Искрен Вълчев. Истината, разбира се, е доста по-сложна и многоизмерна. Реформите на султан Махмуд II дават права на християнското население, което отключва процесите на икономическо развитие, културно възраждане, създаване на светски училища и читалища, а също и църковна независимост на българите. Съвсем логично това довежда и до борбите за национална независимост първо у гърците, а малко по-късно и у нас. Отстъпките на Махмуд II са знак слабост, Османската империя вече не може да продължава постарому. Но това е и началото на нейния разпад. Когато си роб, ти мислиш единствено за оцеляването си, когато видиш на хоризонта първите отблясъци на свободата, я пожелаваш цялата. Не ти е достатъчна пълната паница, искаш да имаш своя държава, в която сам си си господар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  16 Май 2019 10:44ч.

  Те са рожби на времената на Горбачовата гластност и перестройка и по примера на руските олигарси направиха добри пари по онова време. Тогава се получи управленски вакум в държавата. Които се усетиха навреме, направиха добри пари за сметка на народа и на гърба на държавата, други отвориха широко вратите на държавата за мафията и заядно с нея драха и продължават да дерат гърба на народа. Днес никой не им вярва и едва ли някога ще им повярва, защото българинът знае: "облякъл се Илия, пак в тия"! На никого не му пука дали са русофили или русофоби; дали са за Сталин или за Черчил. Всеки един от тях е донесъл огромни беди за българина. Както и Горбачов. Както и самите те. Що ли не си.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  16 Май 2019 10:46ч.

  Тъй като съм от 80%-те процента дебили, продължавам да се чудя, как така под тази съсипваща статийка за психодесните либерали, се кипри платена реклама на тяхната психодясна либерална формация Демократична България? Сигурно, наистина съм много тъп...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  16 Май 2019 11:56ч.

  "наистина съм много тъп." и с психичното здраве имаш проблем... Около тебе все "психо"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джъстин Трюдо

  16 Май 2019 12:23ч.

  Мацал с голямата баданарка, за да спретне пасквилче а ла в-к дума. Лявата пост истина - най-вярната пост истина. И няма руски хибридчици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  16 Май 2019 12:27ч.

  Резултатите от изборите показват колко струват така нар. психодесни. Оттекоха са в канализацията и в момента гласовете им идват сякаш от оня свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 333

  16 Май 2019 14:53ч.

  Под това скудоумие толкова коментари... ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Толкова коментари, защото

  16 Май 2019 18:21ч.

  Защото са мобилизирали троловете, затова. Иначе статията е пълно скудоумие, невежество и плоска пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  16 Май 2019 18:46ч.

  глупостите в статията са толкова много, че човек би се затруднил къде да започне и дори дали да започва...но има един конкретен човек, към когото е отправена критика и той има право на отговор, въпреки, че не би се занимавал да го прави в точно тази газета https://kafeneto.wordpress.com/2019/05/16/%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%B2/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Май 2019 19:40ч.

  Искрен не е искрен в опуса си. За Иво Инджев, към когото ни отправя Българин от Б ще кажа, че изпитвам известни съмнения, кога е бил искрен, когато като дете на служители от ДС са го уредили да учи в Москва или после, когато след падането на комунизма го е намразил. Все пак, лесно е да мразиш без опасност да те репресират. Та значи при всяка система със силните на деня. Но пък за някои неща е прав, за съжаление. Което е лошо за противниците му. Защото ги демистифицира като фалшиви леви. Лошо е и за България. Вместо реален сблъсък на идеи имаме борба между демагози и лъжци. Това пък отваря път на екстремистки движения, които в нашия случай носят фолклорно-националистични носии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  16 Май 2019 20:15ч.

  Обзървър, и аз не вярвам на точно такива хора, които са сменили "резбата" ( и то точно поради проблемите с келепира, а не защото човек не може да бъде заблуден и след това да си смени възгледите). Но статията на Вълчев наистина е сякаш написана от Тъпанчев(имаше такъв главен герой в хумористично предаване преди 40 г:-) , "засяга" почти всичко по бай ганьовски начин и почти винаги далече от истината. Лесно могат да се опровергаят много неща от историята, но изобщо не си струва, доказваш на хората всичко документирано, а те искат да са си Муйовчета...еми има демокрация, кой каквото го влече:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  16 Май 2019 20:49ч.

  Бутиковата Десница. Корумпирани с грантовете на неолиберални, либертариански НПОта от САЩ и най-вече от Фондация "Америка за България". Никой не ги взема на сериозно, защото всички ги знаят, какви са ненормалници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  16 Май 2019 20:52ч.

  Прокопиев ги използва също за политическо инженерство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  16 Май 2019 20:54ч.

  От много умност и интелигентност слугуваха на Борисов, най-големият тъпанар в България и тотален неграмотник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  16 Май 2019 21:21ч.

  Оксиморона в статията е всъщност фашизоидния байганьовски национализъм напълно противоположен с Русия разбила фашизма , което доказва (както някой правилно отбеляза) фашисткия уклон на българите. Не ме гонят руснаци -аз обичам Русия , но ще гласувам за Стефан Тафров в пъти по нормален от пАтриотите с шевици и с лумпенски послания -били те от герб, бсп или от баджак партиите .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NoMad

  16 Май 2019 22:32ч.

  Айде един цитат, това което виждаш е симптом, обаче не казвам, че това е най-правилният начин да се реализира. Всеки творчески акт се характеризира с една невинност на възприятията освободени от катаракта на възприетите вярвания. Артур Кестлер. Сега всяко ново поколение трябва да се отърси от миналото, но не това е правилният начин ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  16 Май 2019 23:15ч.

  Снимчицата е ТРЕПАЧ! Можеше и без текст, всичко е ясно и се обяснява с три букви - ФАБ. Преди бяха четири. СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчо Ваньо

  16 Май 2019 23:18ч.

  пРуска класика. Pour le Mérite. От народа. Никога повече от 3% ... ВСЕКИМУ СВОЕТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NoMad

  16 Май 2019 23:32ч.

  Няма руска класика ... Артър Кларк - в момента човечеството има толкова много знание и наука, че няма да стигнат следващите 200 години само да разберем какво знаем всъщност. Дразнят ме всички неосъзнаващи този факт ... и драпащи за още ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кабинет Борисов 5

  16 Май 2019 23:40ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=7LRCynXVxSU&list=RDijC4YYNsOa0&index=7 Много слаби актьори за Болшой. При това били озвучители. Нещо като беквокалисти на СССР. А идват ... нови (гео)времена ... тези ТОТАЛ ЩЕТА и не са в час.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В десетката

  16 Май 2019 23:48ч.

  Без Иво Инджев. А боли. Пък и сърби. А от ФАБ не дават повече! Тръмпиха ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Сливата

  17 Май 2019 1:14ч.

  Технологията се казва ретаргетинг.много адепти на десницата от прафила на да бьлгерия са прочели статията или са влизали на сайта на дачков преди това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ми 24

  17 Май 2019 8:18ч.

  Браво на автора! Смях се от сърце , но си е живата истина. ДСБ-тата прегръщаха и те мутрите сума ти и време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боян Ляпев

  18 Май 2019 1:56ч.

  Искрен Вълчев, за "Освобождението" ще ти кажат на другия свят какво "Освобождение" е.За сега само ще ти кажа че Христос е живял по време на "Римско робство", и не че не съм на страната на Путинците,съм против такива като теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гонят ме, мамо, руснаци

  18 Май 2019 15:20ч.

  Да те бяха изгонили тебе, преди да седнеш статии да ми пишеш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За рекламите на страницата

  20 Май 2019 4:29ч.

  Правят се от Гугъл, като стопаните са се абонирали и оставили место за тях. Съдържанието им избира Гугъл чрез своя ИИ за всеки конкретен читател на страницата. Вероятно тези, които виждат реклама на десебету (и подобна сволач) са посещавали техни сайтове и ч. Гугъл е запомнил. Мен пък ме "интригува" с лекуване на гъбички по краката и средство за мъжка епилация, макар и да не съм влизал в медицински или педерастски сайтове. Тук ч. Гугъл прави грешка, щот съм взел мерки много-много да не ме помни :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Психиатър

  20 Май 2019 15:44ч.

  "Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма." Сега какво, ще се опитвате да ни излъжете, че Левски, Раковски, Джендо Ст. Дженев и други видни възрожденци са били русофили ли? Хайде почвайте да преправяте документите! Доста работа ви чака. А ние ще наченем "Профила на психолевия псведвоконсерватор и криптолиберал" "1. Левски, Раковски, Джендо (N.B.! радикален либерал) и пр. са свестни либерали и русофоби. Иво Инджев е лош. Защо? Защото така." Заб. Не намираме в себе си ни грам симпатия към Иво Инджев и подобни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да оставим Иво Инджев на съвестта му

  20 Май 2019 19:30ч.

  Вижте какво са казали Благоев и Георги Кирков. През соца се криеше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румяна Тренчва

  06 Юни 2019 2:13ч.

  Много елементарно и повърхностно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Вълков, д-р инж.

  11 Авг 2019 16:56ч.

  А бе, кой „умник” го съчини това „активно мероприятие”? Вие да сте чували за пасивно!? Аз не съм…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атамански

  31 Авг 2019 19:14ч.

  Ех, разгулялись казаки по турецкой земле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 287777

  20 Фев 2021 18:57ч.

  Таможенный агент Азия-Трейдинг предлагает выгодные условия работы при внешнеторговых сделках с Китаем, Кореей и Японией. Мы доставляем любой вид товаров по очень выгодным ценам и сокращаем сроки доставки товаров за счет регулярных отправок сборных грузов и контейнерных грузов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Adamial

  16 Яну 2022 19:05ч.

  Где Вы ищите свежие новости? Лично я читаю и доверяю газете https://www.ukr.net/. Это единственный источник свежих и независимых новостей. Рекомендую и Вам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • undops

  30 Яну 2022 23:15ч.

  Таможенная компания https://ved-line.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи