Проверката за фирмата на Румен Спецов приключи безшумно и безплодно

Проверката за фирмата на Румен Спецов приключи безшумно и безплодно
Данъчните издирват настоящия собственик на "Гранекс Трейдър" да му връчват акт за неплатени задължения


НАП е приключила тихомълком ревизията на "Гранекс Трейдър" ЕООД - фирмата длъжник, която донесе доста неприятности на сегашния шеф на приходната агенция Румен Спецов. Производството, продължило половин година, само е потвърдило, че дружеството има борчове, а данъчните са пратили до настоящия му собственик покана да се яви за връчване на ревизионния акт.

 

От BIRD са открили на сайта на НАП "призовката", изпратена в навечерието на Коледа от данъчните до митичния собственик на "Гранекс Трейдър"

 

 

Още при назначаването му на важния пост миналата пролет стана ясно, че през 2016 г. Спецов, тогава частен бизнесмен, е прехвърлил въпросната фирма с големи данъчни задължения на малоимотен гражданин от село Яблотина, Драгомански. Днес дружеството е в черния списък, в който НАП слага неспасяемите длъжници - с големи неплатени данъци и с нулеви обезпечения и активи.   

 

През лятото на 2021 г. ръководената от Румен Спецов приходна агенция, подтикната от несекващия обществен и медиен интерес, започна ревизионно производство на "Гранекс Трейдър". Прокуратурата също подхвана казуса с фирмата длъжник, продадена на съмнителен купувач - беден "бизнесмен", на чието име се водят над 20 други ООД-та. Забележително е, че част от фирмите на сиромаха предприемач са с регистрация в скъпия столичен квартал Лозенец.

 

https://www.segabg.com/hot/category-economy/gerb-shefut-na-nap-e-prodal-firmata-si-znaeyki-che-e-dluzhnik

 

"Още през декември е приключило ревизионното производство, възложено от шефа на НАП Румен Спецов за фирмата на Румен Спецов с 1 млн. лева дълг към НАП, която той е прехвърлил на данъчно муле", разкри BIRD - Бюро за разследващи репортажи и данни.  Оказва се, че  ревизионният доклад е изготвен на 14 декември, а със съобщение от 23 декември данъчните издирват настоящия собственик на "Гранекс Трейдър" Данаил Николов, за за му връчат констатациите си. На практика с това цялата история се връща към изходната точка - Николов, наричан от журналистите "данъчно муле", "сламен човек" или просто "подставено лице",  няма с какво да погаси борчовете, а лихвите по неплатените данъчни задължение продължават да се трупат. В подобни случаи след изтичане на давността НАП просто зачерква борчовете и хазната "пие студена вода"

 

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

 

Коментари

 • Проверката за фирмата на Румен Спецов приключи безшумно и безплодно

  04 Яну 2022 17:03ч.

  Има ли изненадани?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новите началници виждат насреща си един оскотял народ и правят какво то си искат.

  04 Яну 2022 17:21ч.

  Уважаеми сънародници, вие ста срам за предците си и за славното ни минало!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  04 Яну 2022 22:17ч.

  Същественото за тоя го каза приятелчето му Кокорчо: много е харесван от "чужди служби". Пазят го, на тях слугува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи