Поражението на Украйна и нейните поддръжници от НАТО вече не може да бъде избегнато. Бахмут е началото на края

Поражението на Украйна и нейните поддръжници от НАТО вече не може да бъде избегнато. Бахмут е началото на края

Украински войник на пост в близост до Бахмут

Автор: Брандън Дж. Уейчърт, asiatimes.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Прозорецът за сключване на споразумение се затвори

Из интернет се рее идеята, че сегашният конфликт в Украйна ще остане под формата на статична война на изтощение, която ще обезкърви руската армия. Какво от това, че може да унищожи украинското общество и да изтреби по-голямата част от населението на Украйна? Поне ужасяващата руска военна машина ще остане спряна в убийствените полета на Украйна. 

Който вярва в този наратив, живее в измислен свят.

Фактите са, че украинската армия е изтощена, западната верига на доставки е изцедена, а запасите на НАТО от важните оръжия и амуниции са изчерпани. Поради това войната преминава в конфликт, в който руската страна ще се радва на няколко ключови предимства.

За всички, които са с впечатлението, че войната на изтощение ще доведе до договорено споразумение: Друг път!

Москва в момента е изцяло ангажирана с този конфликт. Прозорецът за възможно споразумение е затворен. Освен ако Русия не започне скоро да търпи значителни загуби (от което тя не изглежда застрашена, ако битката за Бахмут е някаква индикация), само руското числено превъзходство над украинските сили ще им осигури постигането на така чаканата победа.
Поражението на Украйна и нейните поддръжници от НАТО можеше напълно да бъде избегнато като резултат от тази война. Усещайки слабостта на Запада, както и факта, че те крайно са се надскочили, руснаците ще използват всички средства да пречупят Украйна и да я подчинят. Началото на края изглежда се случва в този момент в Бахмут, град в крайната източна част на Украйна (най-близкият до руската граница).

Руските сили прекараха месеци, осъществявайки обкръжаване на града. В началото на февруари затрудненият президент Володимир Зеленски настоя     неговата армия да се бие до горчив край в Бахмут.

Подобни героични декларации от Киев изглежда не бяха чути от никого на бойното поле, защото в момента циркулират съобщения, че украинските защитници са все по-изтощени. Освен това, властите от украинското Министерство на отбраната нееднократно казаха през последните няколко седмици, че ще изтеглят силите си от Бахмут, ако преценят, че ситуацията става нетърпима.

Изглед на разрушенията в Бахмут

В началото на март руският план за обезкървяване на украинците в Бахмут изглежда работи. Така че Украйна принудително изтегля силите си от обсадения град (който според украински официални лица е сринат със земята след месеци сражения там).

Разбира се, самият Бахмут не е важен за нито една от двете страни. Това, което е важно в случая с този източноукраински градец, е че той е на пътя към река Днепър. Туптящото сърце на транспорта и търговията, Днепър е основна артерия за Украйна. Той също така е геостратегическа точка в самата Украйна. От няколко месеца между украинските и руските части се водят боеве за контрол над островите в река Днепър.

До този момент украинците не успяха да изтласкат руските сили от района. Ако боевете за Бахмут престанат, което изглежда скоро ще стане, а отслабващите украински защитници бъдат изтласкани по-назад от източната част, Западът трябва сериозно да се обезпокои за съдбата на Днепър.

Руската стратегия за изтощаване работи и нейната крайна цел е най-малкото да задържи източните руско-говорящи части от Украйна, както и Крим на юг.

Изтласкването на украинските сили от Бахмут ще позволи на Русия значително да напредне към Днепър и да отцепи региона от останалата част на Украйна. Руският контрол над Днепър също така ще попречи на украинците да изпълнят лошия съвет за атака на Крим.

Бавната и болезнена смърт на украинската държава е близо. Независимо дали ще се случи след няколко месеца или година, руснаците не бързат за никъде и ще водят тази война по същия начин, по който са водили всеки конфликт в историята си – с много човешка сила, бруталност и време.

Украинската страна на разгрома при Бахмут

В социалните мрежи моите прогнози са често порицавани, като се казва, че Бахмут никога не е бил толкова стратегически важен, колкото аз пиша, че е. Това твърдение обаче не издържа никаква проверка. Ако беше толкова маловажен, защо Украйна би хабила ограничените си ресурси и персонал за удържане на града толкова време? Казва се, че целта е била да се обезкърви Русия. Сега, когато ситуацията в Бахмут е непоносима за украинците, те местят защитниците си на нова отбранителна линия извън града, надявайки се да въвлекат руснаците в нова месомелачка.

Това ужасно много прилича на фантастичното мислене, което е доминирало в края на Третия райх в бункера на Фюрера (не, не казвам, че украинската кауза е същата като на Адолф Хитлер, успокойте се), когато германското ръководство нарежда на всичките си армии да заемат отбранителни позиции, които съществуват единствено на картите в бункера. Неколцина германски висши военни намират кураж да кажат на болния си диктатор истината, че тези части не съществуват и че ситуацията е безнадеждна.

Несъгласните с моя поглед върху ситуацията настояват, че украинците успяват да обезкървят руските сили. Смята се, че руснаците са загубили повече от 3000 военнослужещи само през последните четири дни в битките за Бахмут. Руските сили обаче все пак взеха града и стабилно напредват към централна Украйна. Междувременно Украйна загуби огромен брой военнослужещи, които все по-трудно ще може да замени. Руснаците, които бяха убити в боя, от друга страна, бяха „престъпници и мобилизирани“, които са лесно заменими за Москва.

Дори и украинците да убият повече руснаци, които са по-малко обучени от тях, цифрите са цифри, а по-високите руски цифри, в комбинация с очевидната решимост на Путин да смаже Украйна във войната, която той започна преди година, е по-силно от всичко, което прави Североатлантическата организация.

Украйна не може да се измъкне от тази бъркотия

Както писа моят колега Даниъл Дейвис от изданието за отбрана „1945“ наскоро за ситуацията в Бахмут:
„[Въоръжените сили на Украйна] отдавна разбраха, че ще бъде почти невъзможно да удържат Бахмут, и още през май 2022 г. започнаха да подготвят нови отбранителни линии в района на Словянск-Краматорск.

След загубата на Соледар през януари и предвид броя на военните, които Русия определи за завземането на Бахмут в началото на февруари, украинските лидери можеха да изтеглят частите си организирано и да ги разположат на новите позиции по линията Словянск-Краматорск още в началото или средата на февруари.“ 

Колкото до прословутите свещени танкове, обещани от Запада на Украйна с големи фанфари –  беше отпусната само една трета от екипировката, която Украйна поиска. От това обещано въоръжение, почти нищо не е пристигнало и поне що се отнася до американците, прехваленият основен боен танк Abrams (МВТ) е малко вероятно да се материализира в следващата една година.

М1 Abrams, трето поколение американски основни бойни танкове, са видяни в Полша през септември 2022 г.

Предвид загубите, които понесе Украйна в боевете на изток – и вероятно ще продължи да понася, докато войната продължава – танковете няма да променят нищо за украинската защита, когато най-накрая пристигнат.

Украйна унищожи собствената си армия

Според оценката на Даниъл Дейвис, загубите, които украинската армия е понесла в празния опит да запази контрол над Бахмут, са довели до остро намаляване на отбранителния капацитет на Украйна, който е слабо вероятно да бъде възстановен в скоро време (не и без включването на западни сили).

Коментаторът на Asia Times Стивън Брайън точно оцени, че докато украинската позиция в Бахмут се срива пред лицето на руската офанзива, Киев тайно подготвя атака срещу контролирания от руснаците Крим. Дори и с пълен капацитет, украинците ще установят, че този укрепен, контролиран от руснаците регион, трудно може да бъде превзет. При сегашните обстоятелства всеки опит на Украйна за нападение на Крим би завършил с тотално бедствие за Запада.
Руснаците сега имат времето на своя страна. На Москва не ѝ се налага да преговаря. Украйна е в отстъпление и нейните сили е слабо вероятно да успеят да организират ефективна офанзива в скоро време. Ако украинците опитат да ударят Крим сега, което изглежда правят, атаката им ще се провали.

Дори и в евентуална битка за Крим да стане чудо и украинските сили да направят значително напредване, рискът от ядрени репресии от Русия ще бъде на най-високо ниво в историята.

Руско-украинската война влиза в критичната си следваща фаза. Това е период, в който Западът трябва сериозно да преосмисли ангажимента си, тъй като руснаците няма да се предадат или да изоставят мисията си да пречупят украинската държава. Правителството на Зеленски можеше и да бъде спасено преди една година, но арогантността на западните лидери осуети развитието на тази сделка.

Уви, Западната страна ще загуби в Украйна. Тя само трябва да реши колко лошо иска да загуби. Да се надяваме, че в момента тече някакво реално преосмисляне в Белия дом и в Брюксел.
В противен случай ние наистина гледаме надолу към трета световна война, която ще включва ядрено оръжие. И това е война, която Съединените щати няма да са в състояние да спечелят, без първо да разрушат себе си, точно както направиха европейските Велики сили през Първата световна война.

Брандън Дж. Уейчърт е бивш служител в Конгреса и геополитически анализатор. Освен че е сътрудник на Asia Times, той е редактор и в American Greatness и Washington Times. Уейчърт наскоро стана старши редактор в 19Forty Five. Той е автор на „Winning Space: How America Remains a Superpower“, „The Shadow War: Iran’s Quest for Supremacy“ и „Biohacked: China’s Race to Control Life“

Източник: asiatimes.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • Танкът Леопард каза, мяуууу!

  09 Март 2023 11:06ч.

  Ех, че хубавооо! Свършва им джепането на нацистите, пушечното също! Пътят към Брюксел е отворен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:06ч.

  Сгрешил си една буквичка - смърт на рашизма. Той е по-висша фаза на фашизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моча, баце,отговаря напълно на сущността ти!

  09 Март 2023 15:31ч.

  Историята слрдва неумолимия си път! Отклонения няма да има! Само козяк и сие все още сънуват розови сънища! Всуе! Козяк, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? То верно, че за моча и остальная евроджендърская сволочь е супер, че даже и дупер! Ама ...! И, пикльо, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Караджата

  09 Март 2023 18:18ч.

  Няма никаква драма, ако НАТО посрано напусне европа и се върне в дупката ви в САЩ! Президент ПУтин декларира, че пълин мир настъпва когато НАТО се върне където и било в 1997ма. Украйне вече я няма, за нейната земя и над 10 000 милиарда богатства се води битка, която РФ ще спечели както е тръгнало, дори и да искаха само 30% от бивша украйна /Крим припомням на троловете е подарена от съвествия вожд украинеца хрушчов на украйна през 50-те/, та сега РФ е принудена да играе докрая и за останалата до 100% територия от украйна. Западните области населени с укрополяци ще се присъединят към Полша а централно-източните са Новорусия! Никой няма да промени това, дори и ядрена война. Само ще се изтровим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята около УССР ще ни отърве едновременно и от ЕС и от НАТО

  09 Март 2023 11:13ч.

  Не было бы счастья, да несчастье помогло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може да те отърве и по бързо

  09 Март 2023 11:42ч.

  Утре има полет от Белград за Матушката ти в 9 и 15.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вас, прозападните, ще ви използваме в каменоломните

  09 Март 2023 12:41ч.

  Докато сте живи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  09 Март 2023 11:22ч.

  М-даа! Явно този геополитически анализатор чете редовно "Гласове"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:01ч.

  Путиноидите будят съжаление и присмех. Помним как след началото на путинската агресия вярваха, че блицкригът ще трае броени дни. Една година по-късно, след поне 200 000 избити фашисти, всички са единодушни, че войната няма да свърши и тая година. Ще трае с години, докато сатанинската путландия се разпадне, което е неизбежно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @МОЧА трябва да стане тоалетна 09 Март 2023 14:01ч

  09 Март 2023 12:05ч.

  троле, предъвкваш повръщани опорки отново и отново. цитат: "глупости, опорки, глупости...че блицкригът ще трае броени дни. " - това никой, никъде не го е заявявал от руска страна, а основно от съчиняващите в "свободната" преса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:07ч.

  Глупости! Путлер се канеше за 2 месеца да превземе Киев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Планът е по-сложен и включва фалиране на измислената икономика на смешния запад, с последващо закриване на ЕС и ОТАН

  09 Март 2023 12:43ч.

  А след това и линчуване на прозападните отрепки по места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  09 Март 2023 13:28ч.

  Наистина планът е по-сложен. Иначе руснаците бяха приключили с Украйна за 3 дни - танковете бяха в Киев. Всички се чудят защо се изтеглиха? Просто е: позволиха на НАТО да се включи във войната и му опразниха военните складове, а икономите на Запада забоксуваха. КОГАТО Путин приключи с Украйна, той съвсем необезпокоявано ще поиска това, което беше казал, но никой не го взе насериозно: НАТО в границите от 1997. И няма да има какво да го спре. Та тъй: НАТО попадна в капана му и влезе във война в Украйна и загуби - ще трябва да отстъпи бившия соц-блок.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  09 Март 2023 11:27ч.

  Авторът на статията явно не осъзнава, че: - официалната позиция на тези страни дето подкрепят Украйна е, че НАТО (УСА, Германия, ...) не воюва срещу Русия, а само подкрепя Украйна, следователно поражение на Украйна не значи поражение на НАТО (...) ; -"Прозорецът за възможно споразумение е затворен" от Зеленски; -целта на СВО е денацификация и демилитаризация на Украйна, а не да пречупят Украйна и да я подчинят; -Западът не го интересува съдбата на Днепър, нито на Украйна; -оръжията не се дават на Украйна, за да победи Украйна; -целта на бленуваната пролетна офанзива на Украйна не е за да се върнат окупираните територии; - следващи оръжия за Украйна, след време: самолети, ракети със среден и малък обсег, химическо оръжие, тактическо ядрено оръжие;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт-орчо, много ти е РОЗОВА представата за победата над Русия...

  09 Март 2023 17:38ч.

  Ако потърсиш в Мрежата едно изследване не на Китай, ири Куба, а на Университета в Минесота (UMN)за изобретателността и плодовитостта на англосаксонството през последния век, ще откриеш много неприатни неща - след 70 години на миналия век ФАЩ ЗАТЪПЯВА! при това за 50 години - ДЕСЕТ ПЪТИ! Изследвали са хората 45млн статии и почти 4 млн патенти, и що да видят - преливане от пусто в празно!!! Новата евроатлантичедска НАУКА се оказа недостижима за либералния капитализъм, не като напр. ИНдийската или Китайската... А за да сънуваш нови оръжия, ракети, спътници , кораби - трябва да имаш ИНЖЕНЕРНА ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ! Нито с меринджейство, нито с ЛГБТИ изследвания можеш да наваксаш годишното изригване на 3 милиона китайски инженери срещу криво-ляво 10 хиляди в САЩ. На всеки 1000 "вишисти" там се падат по...ДВАМА инджинера, а лошото е че недостигащите емигранти от останалия свят вече предпочитат да ходят там, където има мозък , а не напечатани зелени хартийки... Даже и Хуауей заряза инвестицията си от МИЛИАРД евра в Кембридж (!!!!!!!!!!!!) щото никакъв рандеман не се очаквало от тамошните гладни "хуманитарии"... Щели да си инвестират парита я в Китай, я във Виетнам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коджачоджук

  09 Март 2023 11:30ч.

  ""руснаците не бързат за никъде и ще водят тази война по същия начин, по който са водили всеки конфликт в историята си – с много човешка сила, бруталност ''"............. Научихме и, че се осланят на лопатки ,образец 1869 година, па ако земат да ползвуват топори,образец 1943 https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/143063/titr/..... лееле мале, леле мале..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:03ч.

  Тия изчадия адови, рашистите, надграждат нацистите като по-висша форма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @МОЧА трябва да стане тоалетна 09 Март 2023 14:03ч.

  09 Март 2023 12:06ч.

  пълен д@№$ил. Иво Инджев е твой кумир със сигурност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:10ч.

  Не, мой кумир е Захарий с безсмъртните му думи"Проклета да е тая минута, в която руски крак е стъпил на българска земя".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 12:17ч.

  малоумници като тебе никога не са чели Захари Стоянов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коджачоджук

  09 Март 2023 12:27ч.

  Обикновен серсемизъм..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако руски крак не беше стъпил на българска земя

  09 Март 2023 15:47ч.

  освободения от турски затвор Джендаки с гарант турчина-съселянин, щеше да бъде пратен в родната Жеравна да стриже пак на татя си овцете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОЧА трябва да стане тоалетна

  09 Март 2023 15:51ч.

  за да ви издавим там както рече Путин: мочить гадов в сортире.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При 23 млрд. Загуби

  09 Март 2023 11:41ч.

  От санкциите трябва много да бързат. И да си спомнят 1989 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  09 Март 2023 11:51ч.

  А те европедалите и американските терористи няма даже и да спомнят колкоглаяд ги чака .Че от собствените им санкции магазините вече са празни ,цените нагоре и самите те скоро ще пукнат от глад .Това ги чака наследниците на Римската империя ,дето си мислеха че светът ще бъде вечно техен .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @При 23 млрд. Загуби 09 Март 2023 13:41ч.

  09 Март 2023 12:14ч.

  сметни 1.2% от 17 000 млрд. колко са?...можеш ли въобще да схванеш цифрата? ако успееш ще ти светне колко са загубите на ЕС за 2022 г. от отказа от руските енергоресурси само за една година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига лъга, бе

  09 Март 2023 12:45ч.

  Комуне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За борча на ЕС и САЩ ли говориш?

  09 Март 2023 15:50ч.

  Той далеч превишава тия много нули, които така впечатляват надчелюстния ти ганглий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  09 Март 2023 11:44ч.

  А че Украйна ще бъде унищожена е напълно ясно . Украйна трябва да бъде унищожена и няма значение как Отново изборът не е голям. Или продължаваме да се преструваме, че нищо не се случва, празно говорим за хуманизъм и в резултат на това получаваме разширяване на географията на пристигания и саботаж на наша територия, или приемаме новата реалност и спираме да навиваме сополи в юмрука си за Украйна . Който в сегашния си вид трябва да бъде унищожен. Колкото по-скоро, толкова по-добре. И няма значение как. Юлия витязева .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  09 Март 2023 11:48ч.

  Брутални не брутално и макар че 50 натовски и европейски държави се бият срещу Русия .Това няма да спаси Украйна нито пък НАТО И ЕС Путин вече е много ядосан и бесен ,особено зтова че уукротерористите навлязоха на територията на Русия и нубиха двама невинни човека и раниха три деца преди 10 -15 дни .Това беше нечувана наглост на украйнските терористи и тя ще бъде заплатена със завоюването на нови територии във украйна от Русия .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  09 Март 2023 11:50ч.

  Ако Байдън и Урсула и т.н. бяха чели класиците, и руски, и западни и всякакви, нямаше да предизвикат този мор... А за нашите, да не говорим.... Жалко за загиналите хора от Русия, Украйна ... за другите не знам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валя

  10 Март 2023 10:45ч.

  Колко сте права 👍

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  09 Март 2023 11:56ч.

  Глупости. Руската армия загуби 40,000 убити само при Бахмут. А при Угледар Украинците само за две седмици разстреляха над 130 танка и над 5000 ватенки. През април и май Леопардите просто ще размажат руските части. Слава Украине !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor Dre

  09 Март 2023 12:04ч.

  Бегом марш на 4-ти километър - Sin - лекувай се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Sin 09 Март 2023 13:56ч.

  09 Март 2023 12:19ч.

  пропуснал си няколко нули.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Your Sin is Not Your Friend

  09 Март 2023 12:21ч.

  Вярвай си. Но истината е друга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  09 Март 2023 13:28ч.

  В Бахмут воюва ВЧК "Вагнер". Според информация в И-нет, броят на вагнеровци е около 50 хил. Ако е загубила 40 хил. само при Бахмут, не би трябвало вече да съществува. Старайте се в опорките ви да има поне малка истина, много са груби лъжите ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ситуацията в Артемовск след освобождаването на Дубово-Василевка.

  09 Март 2023 15:30ч.

  Продължава щурмът на западните райони на града, както и боевете на близките подстъпи към Богдановка и Красной. Противникът харчи резервите си и се опитва да контраатакува, но няма сериозни резултати. Пътищата от Артемовск са под пожарен контрол. Продължава да расте броят на унищожените украински колесни и верижни превозни средства по пътищата и в полетата. През нощта дори повече или по-малко е възможно да се промъкнете в града през Хромово, през деня рисковете се увеличават значително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  09 Март 2023 17:22ч.

  Във Бахмут се бият само музикантите от Вагнер ,а те са точно толкова на брой 40000 хиляди и вече вършеят даже и във центъра на града .На снимките гледам много украйнски трупове и Пригожин пак ще ги товари на камиони за Киев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поражение и поражение

  09 Март 2023 12:18ч.

  Моралното поражение на фанатизираните поддръжници на Украйна е факт от самото начало - безумна пропаганда и русофобия, разпространяване на лъжи, наливане на масло в огъня. Това е главното, истинското поражение на Запада в умовете на мислещите и нормални (но не "умни и красиви") хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАМАТА

  09 Март 2023 12:27ч.

  Няма кой да остави Русия да победи урките. Цялата бивша Хитлерова коалиция подкрепя Бандеростан. Целта е да се вреди на РФ колкото се може повече. Наглосаксите отдавна са сгазили всички "червени линии, но боязливият Путин не смее да отговори. Сега го работят с парирането и изолацията на "Вагнер", след отстраняването на Пригожин фронтът ще рухне и урките могат да стигнат и до Крим. Полагат се невероятни усилия това да стане. И не виждам причина да не стане. Руските военни винаги са били предавани от руските политици. Възможно е да видим една нова "Цушима".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята учи друго

  09 Март 2023 12:57ч.

  Руските военни се справят успешно в повечето случаи, въпреки многобройните руски продажници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отказвам да чета този автор, защото е чуждестранен агент като издетл и гл. редактор на Asia Times, Хонгконг/Китай

  09 Март 2023 12:46ч.

  Asia Times е собственост на Asia Times Holdings Limited, хонконгска компания, притежаваща активи за мултимедия и връзки с обществеността. Т.е. проводник на китайската пропаганда за зомбиране на англо-езични читатели. Иначе той и зомбираните му читетели имат право на безплатни мечти:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фактите и само фактите

  09 Март 2023 13:04ч.

  Китай спазва благоприличен неутралитет, Китай няма безброй военни бази по целия свят, Китай не разпалва войни и цветни революции. Затова може да му се вярва, като казва (както и Русия) че е за равноправни междудържавни отношения. Но какво да се прави, някои си обичат господарите, някои без господари се чувстват в безтегловност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "Упорито мълчане за проваления терористичен акт в Беларус"

  09 Март 2023 12:49ч.

  Преди няколко дена бе заловен украински оператор на безпилотник и мрежата му, опитал се да повреди самолет А-50 стациониран на аеродрум "Мачулищи". Акцията е била сериозно организирана, но и бързо разнищена от службите. Не са нанесени сериозни щети на самолета и диверсията явно има повече пропаганден характер. Използвани са два китайски дрона от магазин за играчки?! По тази тема Лукашенко направи изявление, след поздравленията за Осми март. Тук: https://militariorg.ucoz.ru/publ/ukraina_krym_rossija/lukashenko_raskryl_podrobnosti_dron_ataki_na_rossijskij_samolet_drlo_a_50/17-1-0-131952

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вила вилекула

  09 Март 2023 13:47ч.

  И тук: https://pogled.info/svetoven/ukraina/zelenski-narushi-pakta-za-nenapadenie-s-belarus.153361

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василиса Николаева

  09 Март 2023 15:15ч.

  „Оцелях и казах истината. Сега за Украйна съм враг”: Каква е съдбата на „Мариуполската мадона” https://pogled.info/svetoven/ukraina/otselyah-i-kazah-istinata-sega-za-ukraina-sam-vrag-kakva-e-sadbata-na-mariupolskata-madona.153363 /Поглед.инфо/ „Мариуполската мадона“ Марианна Вишемирская разказва как нацистите от „Азов“ се прикриваха с бременни жени в родилния дом, а Западът се опита да слепи с помощта на снимката й фейкова новина. Запознайте се със същата "Мариуполска Мадона" Мариана Вишемирская. Намерихме я в ... Москва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Освободха Дубово-Васильевка

  09 Март 2023 15:27ч.

  На картата: https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3639936/3639936_900.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Председателят на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна Лариса Шеслер.

  09 Март 2023 16:27ч.

  Награждаването на нацистката убийца Юлия Паевская (Тайра) е позор за САЩ. Т „Това обаче е не по-малък срам за Путин, тъй като всички помнят добре мътната история с размяната на Тайра и още 150 главорези от Азов с кумеца Медвечук “

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Су-35

  09 Март 2023 20:29ч.

  Гледай те Большая Игра от днес от 19:55. В предаването участва и един украински депутат. Пълно е и с видео кадри. Депутата нарече директно Зелето наркоман. 1tv.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИВАН ХАДЖИЕВ

  20 Март 2023 2:04ч.

  ПОТЪРСЕТЕ ИЗКЮЧИТЕЛНО ЦЕННАТА ДОКУМЕНТАЛНА ИСТОРИЧЕСКА КНИГА НА ПИСАТЕЛЯ И ЖУРНАЛИСТА КЪНЧО КОЖУХАРОВ "РУСИЯ - ИМПЕРИЯТА НА ПОШЛОСТТА" И НЕ ЧЕТЕШЕ ТОЗИ ЖАЛЪК КРЕМЪЛСКИ САЙТ, ПЛАТЕН ОТ ЧУДОВИЩЕТО МИТРОФАНОВА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи