Политическата игра на Васил Терзиев

Политическата игра на Васил Терзиев

Автор: Явор Дачков, в. "Филтър"

Освен млад милионер Терзиев е потомствена червена номенклатура, и то от най-агресивната й част – Държавна сигурност. Това са хора, отраснали във властта и за властта. Нещо като потомствените аристократи преди столетия, само че след социалистическата революция – потомствени селяни, от които насила взетата власт, продължила с десетилетия, е направила управленска номенклатура и превърнала в градски социалистически елит. По-голямата част от него произхожда от село и се нанася в чуждите жилища на изгонените собственици, обявени за буржоазия и разселени по страната. Преди 1989 г. еднопартийното управление на БКП бе записано в конституцията и упражнявано чрез диктатура. Управленският елит бе недостъпен за простосмъртните и бе кланово разпределен между комунистическите фамилии и представители на бившите партизански бригади, както 45 години по-късно „Мултигруп“, ВИС и СИК си разпределиха България.

След края на социализма, който бе предизвикан от самите социалисти, политическата власт на БКП бе трансформирана в икономическа – през мутрите и групировките, създадени от ДС в началото на прехода и с откраднатите от държавата пари, външнотърговски дружества и скрити приватизации на национално имущество. По същият начин – чрез кражба и сила – комунистите укрепиха властта си веднага след 1944 г., а най-грандиозната им кражба бе национализацията. И по бащина, и по майчина линия Васил Терзиев е тежка номенклатура, а първият му милион идва от фирма на ДС, създадена веднага след промените в 1990 г. Това е доказано с документи.

Искам да кажа, че напудрената история за американския успех на едно много способно момче, разказана от градската десница в стила на сълзлива холивудска боза от 90-те, няма нищо общо с действителността. Интересното е, че едната част от родата на Василев преди 1989 г. е работила в техническото разузнаване на ДС (онова, което крадеше западни технологии, вместо да ни дава свободен достъп до тях), а след „промяната“ през 1989 Терзиев „пробива“ в Ай Ти сектора – колко прозрачно!

Проблемът на тази кандидатура е, че идва от онези, които твърдяха, че се борят с всичко, описано по-горе. Първи сигнал за подмяна. Понеже комунизмът вече не е актуален и стана демоде, неговите бивши радетели се преориентираха към новия център на власт – либерализма. От Москва се прехвърлиха към Вашингтон, без да им мигне окото, защото единственото, от което са се интересували винаги, са властта и парите, а не идеологиите. По-голямата част от активните лица на така наречената градска десница са бивши комунисти, доносници на ДС, съветски възпитаници и закапечета по манталитет. И тук стигаме до политическия контекст на играта на Васил Терзиев.

Предстоящите местни избори ще бъдат тежка катастрофа за ПП-ДБ, с което и официално ще се сложи край на тригодишното неуспешно чегъртане на Бойко Борисов и ГЕРБ от властта. Това ще означава и дългосрочен фалит на градските десни, които могат да останат под чертата на следващия парламент. Нещо подобно им се случи след предишната „сглобка“ с ГЕРБ при второто правителство на Борисов, в което участваха като Реформаторски блок. Поради тази причина и Борисов отстъпи мандата си и им даде да направят правителство, а и ще ги държи във властта, докато не предизвикат пълно отвращение и сред най-твърдите си привърженици. Изглежда, че ПП-ДБ няма да вземе нито един значим град в България, а София е последната им надежда за оцеляване.

Ако Терзиев спечели, те ще обявят това за победа в цялата страна и ще започнат да се прегрупират около него, за да получат политическо продължение. Той, от своя страна, ще се превърне в естествен лидер на градската десница и ще пенсионира Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев. Това няма да стане веднага, но в най-близко бъдеще те няма да имат никаква власт върху електората си. Той съвсем естествено ще се прехвърли към победителя, който досега получава всичко, което си поиска, явно с парите, които има. Най-силното доказателство за това е, че бе номиниран за кмет от най-яростните антикомунисти. Ако беше симпатичен, но беден и някой го беше издигнал, щяха да го разкъсат заради неговата ДС фамилия още на ниво квартална организация.

Искам да кажа, че самият Терзиев е активният в тази игра, а лидерите на ПП-ДБ са само пасивни получатели на финансиране, за да си траят и карат електората да преглъща срамната им сделка с дявола (поне така описват самите те ДС).

Ако стане кмет, Терзиев ще получи наготово техния електорат и автоматично по-широка периферия, защото е победител, което ще го направи легитимен играч на голямата политическа сцена. Точно както се случи с Борисов през 2005 година.

Дискредитираните и омръзнали лидери от сглобката на „Промяната“ и ДБ ще се маргинализират, а той ще стане новият спасител на дясното и любимец на американското посолство. Поради геополитическия контекст и силния натиск от посолството и ЕС, останките от градската десница и новият ѝ лидер Васил Терзиев ще продължат да участват в голямото разпределение на властта на национално ниво, ако и да са изгубили всички български градове.

При подходящо стечение на обстоятелствата и добре изиграни карти Терзиев може да се окаже новото лице на евроатлантическа България като неин премиер. Нещо като българския Риши Сунак – мъпет от индийски произход, когото американците извадиха от ръкава си и сложиха да управлява Великобритания (представяте ли си в какъв свят живеем, та какво остава за България).

Мисля, че това е голямата цел на Васил Терзиев, който заложи на сигурно, защото победата му в София беше предизвестена само допреди два месеца. Проблемът е, че той и градската десница подцениха неговия ДС произход, но по-сериозният проблем е, че човекът няма капка талант за политика и лична харизма. Той е напълно безличен, води пластмасова американска кампания от края на 90-те и говори на хората в „Люлин“ като в интервю за „Капитал Лайт“.

Очевидно нищо не разбира от градоустройство и управление, скаран е с политиката и въобще не е ясно, защо непрекъснато изкача във Фейсбук с някакви бодри снимки и лозунги от типа „София може повече“. От гледна точка на здравия разум е по-добре този човек да не спечели, защото ще възкреси градската неолиберална десница и ще направи по-големи поразии на национално ниво. Силно се надявам, че здравите сили, колкото и да не се понасят помежду си, ще се обединят на втори тур срещу него и ще гласуват за кандидат на системна партия, а не за поредния клоун ала Кирил Петков, който се появява отнякъде, отмъква някакъв електорат с директна измама, инкасира власт и пари, а после изчезва. За финал ще ви припомня малка част от разговора на Кирил Петков с активистите на ПП, който беше записан и пуснат от Радостин Василев в края на май.

„Попитахме Васко Терзиев: „Ти си ни кандидат за кмет, какво мислиш по тази стратегия (за сглобката с Борисов и ГЕРБ, бел. ред.)?“, за да не ни каже: „Хвърлям кърпата и не ме интересувате повече“. Васко каза: „За мен това е по-доброто нещо за държавата, ние ще си действаме в София. Мисля, че е добре да вземем сделката“.

Всички знаем какво се случи после. ПП-ДБ „взеха сделката“ с мафията (както те наричат ГЕРБ и ДПС), започнаха да управляват и резултатите са налице.

 

Източник: "Филтър"

 

Коментари

 • Ретранслатора

  15 Sep 2023 14:47ч.

  Гн-Дачков, с Ала-балата от електронното гласуване не може да се спори! Съмнявам се в честността на изборите, не че с хартиената бюлетина беше друго, но там процента на фалшификация бе по-малък! А за анализа съм на 100% съгласен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами те и затова

  15 Sep 2023 19:13ч.

  Хората като Румяна Ченалова ,Анастасия Гешева ,Милена Върбанова приканват хората да гласуват само със хартиени бюлетини . И там може да има ала бала , но ще е пъти по малка от колкото със машините .Аз лично ще гласувам със хартиена бюлетина на изборите на 29 .10 23 година .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цунка

  16 Sep 2023 12:57ч.

  ДАВАЙ ТЕРЗИ, С ТЕБЕ СМЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Социалистическата държава създаваше по 60 завода годишно (по 5 всеки месец), Иван Костов ги ликвидира всичките

  18 Sep 2023 18:50ч.

  Филип Димитров ликвидира селското стопанство с помощта на Мозер. Това е най-голямото престъпление и най-големият грабеж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терзиев не е Борисов II

  15 Sep 2023 15:09ч.

  Бойко си имаше лукавата усмивка и излъчване още от самото начало. А при Терзиев, правоъгълният бретон сякаш говори за недораслост, и се потвърждава от поведението му. Струва ми се, че тоя път изстрелват в космоса куче, а не космонавт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  15 Sep 2023 20:41ч.

  все пак не е толкова елементарен да говори непрекъснато за украйна и да се кичи с украинското знаме

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  15 Sep 2023 15:11ч.

  Великолепен и задълбочен анализ! За резултата спрямо мнозинството (СПРЯМО МНОЗИНСТВОТО!) от населението след 1944 г. може да се дискутира (всеки един исторически процес за някои хора е негативен, а за други позитивен), но за анализа на сегашната ситуация - поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  15 Sep 2023 15:14ч.

  Какво друго за този анализ, освен ?.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пипи

  15 Sep 2023 15:19ч.

  Анализът е доста точен в това какво ще се случи с градската десница и че реално всички ППДБQ+ избиратели ще отидат при него, защото трябва ново лице, тези са силно дискредитирани. Статията много силно принизява успеха на Васил, което не е коректно. Техническото разузнаване от ДС няма общо с Ай Ти пробива на Терзиев, защото той е в сфера, която не е дори съществувала по време на въпросното разузнаване. Първият милион от компанията майка всъщност най-вероятно си е бил заработен от самите тях под шапката на тази компания майка. Но дори и да допуснем, че не е (което аз пак лично не мисля, че е така), то пак те успяват да развият компания от 1 милион до 250 и да наемат над 1000 човека и да развият и академии и т.н. Това не трябва да се подценява или принизява от анализи като този. И аз съм съгласен с анализа, че ако спечели, ще стане каквото пише с изключение на частта, че ще краде и ще си замине... той си има достатъчно и от лични познанства наистина му пука за София. А от изчезването на Ицхака и Киртака от сцената, всички само ще спечелим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хубав НИК,

  15 Sep 2023 15:31ч.

  достоен за първосигналните " мисли".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пипи

  15 Sep 2023 16:24ч.

  Разбира се, че е хубав, благодаря! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПИПИ моме,

  15 Sep 2023 17:00ч.

  анализът на Дачков просто иска да подчертае, користната и абсолютно хищническа натура на лицето Терзиев, но ти явно не до долавяш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • PanAm

  15 Sep 2023 17:11ч.

  ПИПИ, кретени като Васко Мазния имат нужд от твоя глас. Искам те в 7:00 сутринта пред избирателната секция с плакат " Не ме е страх да гласувам за ДС, аз съм просто глупак".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  15 Sep 2023 20:48ч.

  не е кретен, властолюбив е, но ако отнесе петков, иванов и атанасов може да е от полза, що се отнася за партизанския му произход, точно партизанското движение финансирано от Англия ни спасява от загуба на територии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • IT пробивът!

  15 Sep 2023 23:05ч.

  "Информационните технологии са група технологии, предназначени за събиране, обработка, съхранение, обмен, създаване и разпространение на текстово-информационна, графична, звукова, онлайн информация, като се използва за тази цел базирани на микроелектрониката устройства, компютри, принтери, скенери и мобилна и телекомуникационна техника". Дали съществуваха тия IT по времето на ИМКО-2, Правец-8М и ДЗУ Стара Загора? The answer, my friend...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно партизанското движение финансирано от Англия ни спасява от загуба на територии

  15 Sep 2023 23:07ч.

  Всъщност основният ни спасител в това отношение са Тонга и Фиджи с решителния си демарш в ООН.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина-на - шумерска богиня на плодородието, плътската любов ...

  16 Sep 2023 3:59ч.

  Не ти прилича да пишеш за Англия и за българските партизани безподобни глупости като горните. Българските партизани преди 9.9.1944 г. вече са обединени в НОВА (Народно-освободителна въстаничаска армия) под ръководството на Отечествения фронт, който пък се ръководи от БРП (комунисти) и лично от Георги Димитров от Москва. Такива агенти на Англия като Никола Петков, напълно заслужено и закономерно разстерлян за национално предателство в услуга на Великобритания, по никакъв начин не са допринесли и не биха били в състояние да допринесат за запазване на териториалната цялост на победеното във ВСВ Царство България. Факторите, които дават основание на Сталин и респективно на Молотов да защитят териториалната цялост на Царство България са: 1) Масовата антифашистка съпротива - силното партизанско движение и бойните групи градовете. 2) Неизпращане на български войски на Източния фронт срещу СССР, нито пък в Африка на помощ на Ромел. 3) Запазване на дипломатическите отношения на Царство България със СССР до 05.09.1944 г., когато СССР обявавя война на Царство България, за да я запази в своята сфера на влияние, така, както е предложил Чърчил - 80% влияние на СССР и 20% влияние на Великобритания. Британското влияние е било подготвено

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  16 Sep 2023 4:06ч.

  точно участник в окупационния корпус в Сърбия ми е разказвал, Бог да го прости, как английски самолети са спускали сандъци с храна, дрехи и оръжие на партизаните, затова и партизани има предимно в граничните зони със сърбия и гърция, участието ни в заключителната фаза на войната също допринася за запазване на територията ни, нашата армия освобождава Белград, апетитите и на сърби, и на гърци са били големи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина-на - шумерска богиня на плодородието, плътската любов ...

  16 Sep 2023 4:18ч.

  Британското влияние е било подготвено да се реализира чрез турска окупация на Югоизточна България (Източна Румелия), като 19 турски дивизии х 18000 щика = 342000 щика са били дислоцирани на турско-българската граница. На 8.9.1944 г. 37-а армия на Трети украински фронт на Червената армия с марш на скок достига до българо-турската граница и предотвратява турска окупация на Югоизточна България. 4) На 10.9.1944 г. Отечественофронтовското правителство на Кимон Георгиев с 4 (четири) комунистически министри обявява война на нацистка Германия и Българските Трета и Четвърта армии навлизат в Югославия (Македония) в Кумановската операция за прекъсване на пътя на изтеглящите се от Гърция германски войски. Първа българска армия влиза в състава на Трети украински фронт на Съветската армия и като неразделна част от нея участва в по-нататъшните операции за освобождението на Белград, Унгария и Австрия, като стига до Виена и дава десетки хиляди убити и ранени български царски офицери и войници. Втора българска армия остава в България в резерв на 37-а армия на маршал Бирюзов срещу евентуално нападение в гръб от Турция. Вячеслав Молотов казва на българската делегация в Париж при сключването на Парижкия мирен договор: "Спокойно, брятя българи! Нито педя българска земя няма да бъде отстъпена." А Гърция, подкрепяна от омразната антибългарска държава Великобритания, е имала териториални претенции за целите Родопи, за Пловдив и за Тракия - до Стара планина!!!! Румъния си е поискала обратно Южна Добруджа, но е била отрязана от Сталин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жив да не бях, да прочета, че сър Уинстън Чърчил се е погрижил за България

  16 Sep 2023 9:51ч.

  Точно този мизантроп, който е мразил българите и "в червата" до края на изродски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до края на изродския си живот,

  16 Sep 2023 10:16ч.

  след като по негова вина ВСВ е продължила цели 5 (пет) години повече и дори е било възможно изобщо да не започва... Справка: David Irving: Войната на Чърчил"... Най-големият военнен престъпник на всички времена, който като млад офицер е наблюдавал с бинокъла си как нашите деди са разгромили британските контета в Дойранската епопея под лидерството на ген. Владимир Вазов, в най-голямата им загуба на бойното поле с 35 000 жертви!!! и още тогава си е обещал, че на всяка маса на преговорите, на която седне, ще ни прецаква и реже от тялото на Родината ни колкото може повече! Като заложник на ВМРО е затвърдил мнението си за нас и "остроимни" изказвания и афоризми като "Българите се поздравяват с "честита баня" като се изкъпят" (защото им се случва рядко, хахахаха)... Британците винаги са помагали на Тюркия срещу Русия, и нашата русофилия го е побъркавала. Целият британски елит мисли като него и това е от векове. И наистина се чудя толкова ли са слепи нашите сънародници, над 250 000 на брой, както и румънците, които ангаруват в ЮК, че не могат да съзрат лицемерието им? Прекрасни образовани наши събратя работят във ВСИЧКИ техни фабрики и заводи, е, нищо че са overqualified, нали мениджерите им са кореняци... Тереза Мей след BREXIT-a им каза: "Please, don't leave! We need you!" И това им беше достатъчно основание да влагат силите, енергията и талантите си в тяхната икономика, а майките им да умират в самота и забвение тук... Проклети да са британците! Никога НИЩО добро не са направили за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  16 Sep 2023 14:04ч.

  именно, затоваСталин обявява война на България, защото чърчил е искал България да бъде окупирана от турски войски - народ, който воюва на страната на поробителката си срещу освободителката си няма право на държава, казва по повод на ПСВ, първото което правят руснаците е да извършат десант на турската граница, а царското семейство, което е в роднински отношения с английското чърчил нарича предатели, затова Димитров ги изпраща в португалия, където е бащата на царицата, разрешава им да вземат всичко което пожелаят, страхува се да не им се случи случка, в англия и сега непрекъснато някой е отровен, я от чадър, я от чай, я от някакъв посипан прах, който действа избирателно само върху "врага"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Sep 2023 0:37ч.

  Ама то е защото пробивът на терзиев нямал нищо общо с ДС щото такава сфера тогава не била съществувала?! То бива незнание и алабализъм...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  04 Окт 2023 9:27ч.

  Много точно казано! Ама Пипи не чете, тя пише! Въобще Пипи хабер си няма за какво става въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  15 Sep 2023 15:31ч.

  терзиев ще бъде кмет като фандъкова кукла на конци хората зад него са важни те ще управляват ресурсите и ще ги разпределят правилно борбата е за големите пари тука идеология няма дс не важи аз не гласувам само си мисля при един проливен дъжд какво ще стане в софия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила Бабке, гласувай!

  16 Sep 2023 10:38ч.

  не призовавай за "бойкот" на изборите. Видя ли до какво довете бойкотът на сърбите (мнозинство) на местните избори в Косово? До урните отидоха само албанците, гласуваха си за своите хора, албанци, избраха си ги защото НЕ канцелираха изборите поради ниска активност, и патакламата стана, когато новите кметове се нанесоха в офисите си... Наложи се НАТО-вски омиротворителни войски да ги "успокояват". И у нас задължително и организирано ще гласуват хората на Боцко ви и на ДПС и хората/семействата на всички "уредили се със службица" която не желаят да загубят, както и онези "антикомунисти" които още не са разбрали че ОТНОВО ни водят за носовете, и съотношението на силите ще си остане същото; ще продължим да строим "градчета" за милиони за хамер. момчета в най-плодородните ни райони, като Ямбол и Безмер, а кога ще се отървем от тях - поинтересувай се кога предстои да се отърват хората на о-в Окинава, Япония от тяхната 33 000 д. хамер. база на острова; ще продължим да внасяме ГМО и токсична хамериканска селскостпанска продукция/семена и ВРЕДНИ за живота пестициди от Украйна, уж през фонд"солидарност" с народа на Zеленски, и всичките токсини ще отиват в нашите храни, а хамер. корпорации ще си се хранят с "BIO"продукция от полетата на Ротшилдовете в NZ , и ще си свиркат, че така хитроумно са "преметнали" законотворците ЕС (с техния уж завишен контрол над храните)... Всичко се връща при обикновения български човек, мила Бабке. Нас ни геноцид-ват, мила Бабке. Не слушай онзи инфлуенсър Добри Божилов, неосъзнат агент на чуждо влияние, който не може да прости на Костадинов и "Възраждане", че не са родени в София... Гласувай за истински българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  15 Sep 2023 15:45ч.

  Хората, с изключение на една група финансово заинтересовани, изпитват еднакво отвращение към всички и чакат някаква реална алтернатива. На американците им е все едно кой ще им изпълнява поръчките, ББ вече е напълно техен, така, че Терзиев е без значение и е за декорация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Sep 2023 15:46ч.

  "....Очевидно нищо не разбира от градоустройство и управление, скаран е с политиката и въобще не е ясно, защо непрекъснато изкача във Фейсбук с някакви бодри снимки и лозунги от типа „София може повече“. ... Естествено че нищо не разбира, както и пробутвачите му не разбират от държавно управление. Прости и алчни. В този толкова важен момент от нашиия обруган от лъжи живот искам да знам кой ни ги натресе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Sep 2023 16:06ч.

  Това което пропуска господин Дачков в интересният си анализ е какви са световните еко нагласи спрямо големите градове и столици! Става въпрос за дигитализиране и екологично оптимизиране, но реално инсталиране на невидим затвор и ограничения за гражданите, както се наблюдава в много столици по на запад от нас! Това е технократско начинание което изключително минава през "интернет на нещата", плановете са разписани, просто е необходимо технократ да ги осъществи и да въведе "еко иновациите"... С изборите провеждани по този дигитален начин, мисля че дори няма смисъл да се обсъжда какви ще бъдат резултатите, няма и смисъл хората са дигитализирани зомбита забили поглед в смартфоните си и ще правят каквото им се програмира, а то е безумство и само унищожение в името на светлото екологично бъдеще...надежда всяка тука оставете! Иначе Григорова е прекрасна, но е жена от друго време, човешко, докато сега е силиконово!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще е успех за България! Дай Боже!

  15 Sep 2023 16:07ч.

  Предстоящите местни избори ще бъдат тежка катастрофа за ПП-ДБ, с което и официално ще се сложи край на тригодишното неуспешно чегъртане на Бойко Борисов и ГЕРБ от властта. Това ще означава и дългосрочен фалит на градските десни, които могат да останат под чертата на следващия парламент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поръчков позорно примитивен анал

  15 Sep 2023 16:18ч.

  Типично по нашенски. Малко учтивост от Кулезич да бе научил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  15 Sep 2023 23:44ч.

  Още един/една от малкото гласоподователи на интелектуално посредствените, но свръх амбициозни грантаджии: страхлив(а) и болезнено самолюбив(а)-дори не смее да си избере прякор; злобен(а) и коварен(а)-обижда без да се обосновава; педерастомразец/ка, най-вероятно подкрепящ(а) предложението педерастки двойки да осиновяват деца; и с комплекс за малоценност-нещо, което не му/й харесва се случва само у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шалом

  15 Sep 2023 16:26ч.

  Дачков не казва нищо ново. Просто обобщава помията на прехода, заради която повечето нормални българи са отвратени и отказват да участват в цирка наречен избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миро,

  16 Sep 2023 10:47ч.

  проблемът на всички ни е, че кой каквото и да направи, все НЕ Е правилно. Всички виждаме че не е, всички знаем да критикуваме, но НИКОЙ НЕ СЕ ХВАЩА да направи нещо по въпроса. А такива "въпроси" - дал Бог, на всяка крачка се сблъскваме с тях... И не сме си припомнили старата приказка за "Неволята"... и конструктивно да започнем да си решаваме проблемите си присъщия ни творчески дух и талант... Все някой ни пречи за нещо... Все чакаме някой да ни "обгрижи", да дойде спасител. От някъде...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На ВСЯКА цена

  15 Sep 2023 16:27ч.

  Продължават странните "набези" на Дачков в чужди издания! Абе, Дачков, ти защо не наливаш вода в твоята воденица, че да ти се смели зърното, ами с безспорния си талант "работиш за други"! Каква е това бе, Дачков? Схема? И ти ли стана схемаджия?! Материалът е добър и вътре има казани доста верни неща. За да бъде наистина блестящ и да е достоен за бойното и вдъхновено перо на автора, липсват му някои неща, макар и като споменаване. Обяснението е изпълнени в стилистиката и понятийния апарат на някогашното СДС. Самият автор принадлежеше към същото това СДС, но кой ли не е правил глупости в младостта си?! Неговото проглеждане е достойно за уважение, но сега проявява "нездрава милост" към тази демонична структура. Позволява си само милостивото твърдение, че вътре имало агенти на ДС. Ерго, ние бяхме умни и красиви, но гадовете ни провалиха! Това не е вярно! Да, имаше агенти, но процесите на тлен, гниене и разложение си го организираха и проведоха самите сини върхове. Те и агентите смазаха бъдещето на страната. Няма да ги споменавам поименно, че има вече и доста покойници. Ама още помним и крадливите скокльовци. Верни твърдения се редуват със срамежливо премълчаване на неудобни факти и истини. Още по-дразнещо е гробовното мълчание по повод на влиянието и ролята на външния фактор. Дачков, докато вие, седесарите, държахте по едно отворено око, че да може да крадете, а затвореното беше насочено към агентите на ДС, външният фактор чудесно беше ориентиран кой какъв е у нас и ще ти аздам една тайна, която някак ти се е изплъзнала. Когато "комунистите и агентите" забравиха за идеологията и започнаха възторжено да крадат, западните партньори без инкакви морални терзания се прегърнаха и с тях, не само с "автентичните"! Когато построеното и натрупаното от "комунистите" беше изцяло открадната, партньорите измислиха, сглобиха и инсталираха на власт някаква привидно народняшка глутница от мършояди, която започна индустриални кражби, като се започна от опити за отнемане на бизнеси и собственост, та до "глобяване" на всеки прехвръкнал лев обществен ресурс! Дачков, мисля че вече си узрял за тази мисъл и вече е време да я изложиш в писмен вид! След инсталирането на народняшкото управление, паралелно стартира и един успореден процес за ликвидиране на българската държавност, който процес при модерните либерали бързо и обречено набира скорост. Твърде е вероятно да е отмината точката на незавръщане! Сега за Терзиев! Корпоративното управление и успех нямат почти никакви допирни точки с държвно и общинско управление. След като Терзиев и съдружниците му продадоха Ай-Ти фирмата, той опита да се изявява и на други поприща и се ... провали! Отделни провали бяха грандиозни, но умишлено си мълчат за тях. Обстоятелството, че си бил част от успешен бизнес екип НЕ Е ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЩЕ УСПЯВАШ в бизнеса и управлението ВЪОБЩЕ! По-голяма е вероятността да се случи обратното! Очевидно е, че момчето се цели нависоко, но дваж по-очевидно е, че трябва да бъде СПРЯН! Лесно се забелязва, че този човек няма качества да бъде политик. "Намирането" му, изваждането на светлина и лансиране точно от ппдб за този изключително висок държавен пост, трябва да бъде нещо като червена, алармена светлина, че тряба да на всяка цена да бъде спрян. Нима има хора, които не усещат, че зад всичко това стои някакъв нечист проект с по-далечна цел. Дачко е развил додре и коректно разсъжденията си в тази посока. На първи тур може да гласувате дори за Лилков, хора! Все пак да ви предупредя, че при вида на Вили, малките деца ревват и отказват да заспят, та не го пускайте в дома си! На втория тур Терзиев трябва да бъде спрян на всяка цена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря!

  15 Sep 2023 18:20ч.

  За анализа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  15 Sep 2023 16:42ч.

  а Бай Ганю беше казал: „Туй либерали, туй консерватори: бошлаф работа! Ти ми дай на мене за 2 години Солунската митница да й обирам каймака, пък после да си построя една вила на Охридското езеро и да си накривя калпака!”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Риши Сунак – мъпет, когото американците извадиха от ръкава си и сложиха да управлява"

  15 Sep 2023 16:43ч.

  Сега почти цяла Европа се управлява от мъпети, които американците вадят от дълбоките си джобове. Ние имаме вече два класически управляващи мъпета - Простото Киро и Простия Академик. Мъпета априори е прост. С Терзийчето мъпетоводите като че ли искат малко да ъпдейтват образа, но хардуера им е слаб. С такива мъпети не става. Време е за китайски робот с американо-индийски изкуствен интелект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голяма каламбура, сте

  15 Sep 2023 16:50ч.

  сторили, поздравления! В стил "Кукуряк"? Или не? А сега "сериоз" : личи си, че ползвате техниките за полуистината и полулъжата, типична за обучените от службите / ДС, ЦРУ, МИ 6, БНД, Мосад, ФСБ и прочие/. Една симфония или рапсодия, за Лилков, кога? Или можи би "Реквием" за дЕсното? ПП Що не си зададете въпросите на бившият, но осъзнал се сподвижник, лично? Май "Кристал" беше любимото обиталище? Успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  15 Sep 2023 16:55ч.

  Е и какво от това, спечелим ли изборите МОЧА ще го търсите под асфалта на Хемус и Струма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наистина ли Моча ви е такъв проблем?

  15 Sep 2023 17:42ч.

  И като го няма какво? Ще отдъхнеш, че вече живееш качествен живот ли? Това показва, колко вредни сте, цялата жълтопаветна пасмина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те, паразитите, друго и не могат.

  15 Sep 2023 18:22ч.

  Вечно на гърба на другите, съзидателите и творците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  16 Sep 2023 1:07ч.

  Ако трябва, може и да го оставим, може и да го взривим, може и да го преместим, зависи от интереса ни, а не от желанието на планктона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бабамара

  17 Sep 2023 11:35ч.

  Станка Желева е симпатяга, като бозавия Иво МОЧА Инджев и Ухиления Президент Плевнелиев. Повече такива хора и България ще дръпне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  15 Sep 2023 17:28ч.

  обштеството ни се докара до шизофриния по бългърски. само един пример,който видях и чух в теливизоръ с този юнак:".... аз,викъ,ако стана кмет,ште работя без заплата..." (азъ съм до тук с диагнозата)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  15 Sep 2023 17:29ч.

  каза го съ прееесъхнало гърло,устните му се лепяхъ. (казах и потретям)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  15 Sep 2023 17:32ч.

  Така наречената сглобка е временна прегръдка между крилото на Живков и това на Луканов. Това е положението при този народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков, посмали

  15 Sep 2023 17:51ч.

  Не е добре за отракан и просветен журналист да изнасилва фактите. Впрочем, пиша само за онази част от статията, която прочетох. А цялата отказвам да чета, защото журналята много лъжат: "Преди 1989 г. еднопартийното управление на БКП бе записано в конституцията и упражнявано чрез диктатура." ЛЪЖЕШ! Преди 1989 г. имаше социалистическа демокрация, като партиите бяха БКП и БЗНС, и Отечествен фронт (ОФ) като представител на онази част от българския народ, която не припознаваше за свои нито БКП, нито БЗНС. Отечественият фронт на практика беше коалиция от опозиционно настроени групи от хора от бивши партии, вкл. буржоазни, и имаше всички права, които имаше и БЗНС - братска партия на БКП. Следователно, имаше истинско народовластие, т. е. демокрация и нямаше диктатура или поне не по-голяма от демократичната диктатура, която днес наблюдаваме в САЩ - двупартийната държава на капитала. Днес в България демократичната диктатура на интернационалния едър корпоративно-финансов капитал и на неговите политически слуги, като въпросния милионер Терзиев, с нищо не е по-демократична от социалистическото народовластие в Народна република България. Именно защото в НР България имаше народовластие, в Конституцията от 1971 г., гласувана на всенароден РЕФЕРЕНДУМ, беше записано в чл.1, че БКП е с ръководна роля в построяването на развито социалистическо общество. Понеже продажната върхушка в БКП, начело с Луканов, Д. Станишев, Ал. Лилов, П. Младенов, Д. Джуров - военен клетвопрестъпник №1 в Третата българска държава, - вече не искаха или не можеха да градят социализъм, а искаха да са на власт, заедно със СДС (производната от БКП опозиционна коалиция на мястото на ОФ) извършиха конституционен преврат през зима-пролет 1990 г. на "кръглата" маса за пазарлък. На 15.01.1990 г. Народното събрание позорно отмени чл. 1 от Конституцията и даде ход на сегашната мафиотско-капиталистическа контрареволюция, която унищожи НР България, а днес продължава да унищожава и Р. България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Дачков

  15 Sep 2023 22:09ч.

  Глупости

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начало на учебната година. Първи учебен час

  16 Sep 2023 3:07ч.

  Кои са тези глупости? Това, че всяка власт по своята същност е диктат на силния над слабия? Кой е силният в капиталистическата система? - Работникът, служителят, селянинът или капиталистът банкер, застраховател, производствен монополист...? Какво е това "демокрация"? Не е ли власт на трудовия народ - на работниците, служителите и селяните? Демокрацията при капитализма народовластие ли е или е форма на диктатура на малцинството от капиталистическата класа (и нейните политически слуги) над трудовия народ? Диктатура на малцинството на собствениците на средствата за производство (които откраднаха от трудовия народ чрез измамата наречена "приватизация"); диктатура на собствениците на финансовия и на производствения капитал - по-малко български и най-вече интернационални финансово-олигархични и корпоративни монополисти. Демокрацията е форма на диктатура още от времето на древните държави Атина и Рим. При това диктатура на робовладелците над робите. Така е и сега - демокрацията е форма на буржоазната (капиталистическата) диктатура на шепа оядени крадци, на шепа оядени приватизатори, реститути, на собствениците на финансово-олигархичния и на корпоративния монополистичен производствен капитал, на сатанистите над народа. ====>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Втори учебен час

  16 Sep 2023 3:09ч.

  ====> Именно затова първата работа на новите капиталисти и съвременни робовладелци, анти-комунистите от БКП и техните производни от СДС, дирижирани от кукловодите, назначени от интернационалния сатанински капитал (капиталът няма нищо общо с Бог), беше на „кръглата” маса, от януари-май 1990 г., да денонсират чл.1 на Конституцията на НР България от 1971 г. и да подготвят буржоазна Конституция за буржоазна диктатура, приета на 13.07.1991 г. и подменила НАРОДНАТА република с (проста буржоазна) република. ИЗВЪРШЕН БЕШЕ КОНТРАРЕВОЛЮЦИОНЕН ПРЕВРАТ И ФИНАНСИТЕ И СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО – ОСНОВНИ ФОНДОВЕ ЗА 108 МИЛИАРДА ЛЕВА И ОБОРОТНИ ФОНДОВЕ ЗА 14-18 МИЛИАРДА ЛЕВА, КАКТО И ВСИЧКИТЕ ПОДЗЕМНИ БОГАРСТВА, ВКЛ. ЗЛАТО, МЕД, МАНГАН, ЦИНК, ОЛОВО…, ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ, БЯХА ОТКРАДНАТИ С ИЗМАМАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ И ВРЪЩАНЕ НА ЗЕМЯТА В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ, И ИЗЗЕТИ ОТ ТРУДОВИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, И ПРЕМИНАХА В РЪЦЕТЕ НА НОВОСФОРМИРАНАТА КРАДЛИВА БЪЛГАРСКА БУРЖОАЗИЯ, И НАЙ-ВЕЧЕ В РЪЦЕТЕ НА СВЕТОВНАТА САТАНИНСКА ФИНАНСОВО-КОРПОРАТИВНА МАФИЯ. През 1989 г. БНБ котираше щатския долар за 87 ст (0,87лв), а доларът струваше от порядъка на $360 за трой унция злато. Днес цената на златото е от порядъка на $1920 за трой унция. Тоест щатският долар е поевтинял от порядъка на 1920:360 = 5,33 пъти. И така, колко новата българска и интернационалната сатанинска буржоазия открадна от българския народ? Основни производствени фондове през 1989 г. са 108000000000 лв. или $124000000000. Оборотни фондове – 16000000000 лв или $18400000000. Общо приватизираните (откраднати и съсипани) основни и оборотни производствени фондове на българския народ през 1989 г. са били $124 млрд + $18,4 млрд = $142,4милиарда!!!! Приведени през курса на златото днес, размерът на кражбата на новобългарските капиталисти (вкл. ДС лайното на Терзиеви) е $142,4 млрд x 5,33 = $759милиарда!!!! Това е само кражбата и разрухата на промишлената и селскостопанска индустрия, без изкупената на безценица земя от днешните български и чужди (турски, израелски, интернационални) едри земевладелци, без откраднатите подземни богатства от интернационалната сатанинска капиталистическа мафия, без унищоженото за много десетки милиарди лева българско въоръжение – стотици бойни самолети и хеликоптери, десетки бойни кораби и 4 подводници, стотици тактически ракети, 3000 танка, 3500 БМП-та, стотици оръдия и зенитни ракети… ====>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трети учебен час

  16 Sep 2023 3:19ч.

  ====> Точно обратната демокрация беше по времето на социализма, Дачков! Много жалко ако досега не си разбрал досега тази елементарна истина. Демокрацията при социализма е истинска демокрация за подавляващото мнозинство от хората - демокрация за трудовия народ от работници, служители, селяни и диктатура единствено за недоубитата след 1947 г. крадлива буржоазия, нейните издънки и метастази като проституиращата "интелигенция", наведена на този, който й плаща повече или я лъже, че ще й плати повече. ====> КОНСТИТУЦИЯ на Народна република България от 6.12.1947 г. >>>>> „Член 1 България е Народна Република с представително управление, създадена и утвърдена в резултат на героичните борби на българския народ против монархо-фашистката диктатура и на победоносното народно въстание на 9 септември 1944 г. Член 2 В Народната Република България цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа. Тази власт се осъществява чрез свободно избрани представителни органи и чрез допитване до народа. Всички представителни органи на държавната власт се избират от гражданите въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.” <<<<<< Край на учебния ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Дачков

  16 Sep 2023 3:56ч.

  Глупости са това, че комунистическото мислене от селски тип се опитва да се направи на сложно, за да оправдае една примитивна диктатура, която трябваше да бъде преследвана без милост, защото е болест на ума и сърцето, точно както джендъризма, продължител на същия комунизъм. Комунистите се ужасяват от справедливост, защото са престъпници по душа - хора, които отхвърлят Бога. На всичкото отгоре и без талант - селяния с гьостерица. Поне такива бяха в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яворе,

  16 Sep 2023 5:06ч.

  до 1944 г. 85% от населението на България са селяни. Засрами се от обобщенията си! Джендаризма няма нищо общо с комунизма. Сатанинският капитализъм, чийто продукт е джендър-идеологията, е антипод на комунизма, така както и индустриалният класически капитализъм. Самият Бог е комунист, защото е създал Адам чисто гол и безвъзмездно му е дал всичко което има - цялата Земя, но не му е дал имане, вещи, пари. Вещите, имането, парите не са от Бог. Именно затова Исус Христос е живял в комуна, а когато му подхвърлят римската златна монета, Той я връща обратно, нали!? Какво казва Бог единосъщ с Исус Христос? - Кесаровото на кесаря и хвърля обратно златната пара. Комунистите са за справедливост, а справедливост може да има само когато заграбеното от капиталистите (макар и легално - буржоазните закони са в интерес на буржоазията) бъде върнато на тези, от които е заграбено. Именно затова е от ключово значение притежанието на средствата за производство и на финансовия капитал. Социалната революция на социализма се реализира само при условие, че средствата за производство и финансовия капитал бъдат върнати от буржоазията на трудовия народ. И обратното - контрареволюцията, която съсипа НР България и съсипва Р. България имаше за основа повторната кражба на народния производствен и финансов капитал от българските приватизатори (новокапиталисти) и от интернационалния капитализъм. Накратко: Контрареволюцията продължава и няма по-слепи от тези, които не искат да видят престъпната същност на реставрацията на несправедливата, експлоататорска, поробваща и убиваща човека капиталистическа обществено-икономическа система. И най-вече тази нейна последна фаза, която създаде сатанизма и джендър-идеологията като разновидност на фашизма, с една единствена цел - тотално господство на шепа свръх-богати сатанисти и любимци на дявола, идването на Антихриста и ликвидиране на човешкия род. Програмата на буржоазно-сатанинската контрареволюция продължава до възкачването на власт на клонинга на талмудиста Менахем-Мендел Шнеерсон - определеният за месията на сатанистите, Антихристът. НЕ ИСКАХТЕ СОЦИАЛИЗЪМ (първа фаза на комунистическата обществено-икономическа формация) И ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ФИНАНСОВИЯ КАПИТАЛ И СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО – ПОЛУЧАВАТЕ СИ ЕГОИЗМА, КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ САТАНИЗЪМ, ЧАСТНАТА СИ СОБСТВЕНОСТ, АНТИХРИСТА, РОБСТВОТО СИ И СМЪРТТА СИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Astraallol

  18 Sep 2023 21:15ч.

  Много добре казано! Поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • [email protected]

  19 Sep 2023 14:00ч.

  Има нещо вярно в тази забележка, но ти си още по-глупав от този, който е написал това, което ти наричаш глупости. Много по-глупав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  15 Sep 2023 18:15ч.

  Браво за анализа, точно и ясно виждане на ситуацията и процесите, и много талантливо перо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dabedabe

  15 Sep 2023 18:27ч.

  София заслужава повече. Телевизиите са пълни с комици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  15 Sep 2023 19:07ч.

  Флобер някога някъде казва, че когато липсва вдъховение за да напишеш нещо ново е хубаво да пишеш поне за услада на душата. Редовете на този Дачков текст предателски издават, че авторът му се придържа към Флоберовия съвет. Личи се, че Дачков е писал с чаша в ръка и тънка ментолова цигарка в уста, навярно Kiss Menthol, любимата марка на Клаудия Кардинале. Отпива Яворчо от леденото питие, шмръква от цигарката и изппуска ароматно ментолово облаче, прохладно като ума на чекист. Винаги е приятно да твориш по този начин. Какво ще излезе - един дявол знае, а в случая това няма абсолютно никакво значение. Историята показва, че винаги има хора, които незвисимо от качествата си преуспяват. Такъв е лирическият герой от днешния текст Васил Терзиев. Проявите те ме показват, че той е най-обикновено умствено смъхмузено човече, надарено с важни катализиращи познанства. Нему обаче Фортуната е отредила да преуспее при всякакви обстоятелства. Ако социализмът в България не бе съборен през 1989, Василчо пак би израснал. Виждам как за 18-ия си рожден ден дядо му, генерал лейтенант Терзиев го прегръща, подарява му верния си лъскав партизански пистолет, просълзява се и шепне: "Времето е вече твое!". После изпраща любимия си внук да учи , я в Москва, я в Лондон. Върне ли се - пей сърце. Ще го назначат я в Държавна сигурност, я в БАН, я във външното министерство, я на отговорна пртийна работа. На 45 години, на колкото Васил е днес, той щеше бъде генерал от тихия фронт, а може би професор или уважаван комунист, кандидат-член на ЦК на БКП. " Пред мене нов живот се днес открива, / с нов трепет се сърцето ми опива, / и моят дух неудържим лети / към щастие - към бури и вълненйя? / Пиян съм аз от мойте младини! / Тъй хубаво е всичко окол мене! / Жени и вино! Вино и жени!" Жени и вино, вино и жени и плюящи знамена, независимо от разцветката им. Василчо, колкото и за мнозина да е изненадващо, ще стигне до балотаж на кметските избори в София. Ако дотогава са наредили жълтите павета, това ще даде мощен тласък за победата му. Павета, равно подредени като гвердейски строй - с Бахови фуги и токати. Върху тях са полегнали хиляди безгрижни жълтопаветници. До един красиви и умни поне колкото Нойзи и Гого Лозанов взети заедно - чувствителни социални антрополози, унесени в следобедни мечтания и жадни за общения дупета. Толкова е хубаво, че само си викам дано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кжкжигкжйцйг

  17 Sep 2023 15:23ч.

  Трябва да напишеш книга, приятелю! Даже бих казал е наложително, за да могат бъдещите поколения да станат свидетели на едни времена, пълни с гротеска! Или най-малкото да се посмеем истински на дивотията ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За дс

  15 Sep 2023 20:17ч.

  по чийто сценарий и под чийто контрол протече целия "преход", до сега, е без особено значение дали Терзиев ще е кмет, или няма да е кмет. Който и да е кмет, все ще си е техен - с машинното гласуване е детска игра. С хартиени бюлетини - също. Мисля, че с кандидатурата му просто проверяват дали нацията е изпростяла достатъчно, за да излязат на светло, или да си останат в сенките за още известно време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  16 Sep 2023 1:23ч.

  Аре стига осветлява планктона! Нека си мразят! Само това и наемите от реституцията сме им оставили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  16 Sep 2023 13:32ч.

  те ни пробваха Няколко пъти: помните ли когато си сменяхме табелите на колите:тези опашки по 24 часа пред кат за какво ви говорят,за каква умствена субстанция иде реч. те ни пробваха и с "Големия протест". какво "излизане на светло". ние за тях сме плателин. вече , и те Отлично (на бг език е перфектно) го знаят, че с никакъв протест мобгат да ги поклатят :нито за ток,нито за газ, нито за бензин. става дума за сеееелене пехтия. и без пенсия да оствят пенсионерите се тая ште бъде. изчеееееееезваме,неееееспасяеми. поне си имаме троооооотоари и Уйййййкинди (казах нешто)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  15 Sep 2023 22:59ч.

  Важното е, че Русия е виновна за всичко. Това е новото "пиши к*р и да бегаме". :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:20ч.

  Ся, с машини се гласува във Венецуела от Чавес през Мадуро (кодът май е опен сорс, дрига тема за мрежата) . Дори и САЩ не оспорват резултатите, само кампанията. А определено нямат причина да обичат Чавес -Мадуро(и не ми казвайте че у БГ са по-тъпи от индианци и туй прецаква процедурата). Простичкото е да си вземем венецуелски машини, да преведем от испански на български и да настроим към конкретна листа. Процедура. Но Демокрацията не е процедура, квот да ви говорят. С техника не променяш дефицита на смисъл у нас(инак затридняваш Гочооли, Дочоллу и бай ти Ганя да допишат протоколите)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:27ч.

  Инак Дачков много му е набрал на Терзиев. По принцип всичко се свежда до пари и любов. Любов към парите, пари за любов, любов без пари, без пари-любов(на муфта), пари и любов, любов без пари, само пари, едната любов...според Тюринг ми стига да опиша света.не знам ,но го е заръбал кат стара баба -горчива краставица, да бе жена, да кажеш че го е отрязал, остава да го е прецакал с пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:58ч.

  Всъщност Терзиев е всичко друго, но не и млад-отдавна прехвърлил 45(не че пастор Форман ма неговата възраст не прие предизвикателството ма спортен коментатор, след като нарече всички боксьори ....да кажем "артисти" и след 4 квалификации стана световен шампион на 52 смазвайки горепосочените, но колко са такива мъже) тъй че явно Дачков остаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  16 Sep 2023 0:43ч.

  Кефя се на Дачков когато успее да извади на мнозина мозъците от ду....та им, но този на Ина 17.03 ще си остане винаги там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос от жизнено значение

  16 Sep 2023 0:52ч.

  Викайте ловната дружинка! Положението е тревожно - в района на сайта Гласове се е появила лисица, болна от бяс и е ухапала един от потребителите! Той се добрал с мъка до клавиатурата и в 20,25 е отделил огромно количество тленни течности, съдържащи вирусна невроинфекция. Преобладава дрисъкът, но не сме били пожалени от храчки, сополи и токсична пот. Без пощада, уважаеми ловци! Ноу мърси! Заредете най-мощните заряди, най-едрите проектили, движете се в права верига и стреляйте право напред, отклонение встрани не повече от 30 град. Болестотворният звяр, но задължително и неговата жертва трябва да бъдат задължително отстреляни, търминейтид - така викат партньорите, ако някой предпочита езика им! Не се колебайте, жизнено важно е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  16 Sep 2023 1:27ч.

  Две приказки. Дачков се е осъзнал някога си. Аз се осъзнах когато Ф.Д. стана министър -председател и стана ясно че ще ни таковат мамата. И успяха. От 9 000 000 станахме 5-6 000 000.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  16 Sep 2023 2:04ч.

  Дачков и другите анализатори подценяват проблема Терзиев. А проблемът е фундаментален. Ако той спечели, преходът наистина ще е завършил. И то неблагоприятно. Защото татковци дядовци и прочее ченгеджийска сволоч с право ще кажат: Ние ви таковахме 45 години. Е, сега синовте ни ще продължат да ви таковат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  16 Sep 2023 2:37ч.

  Добър вечер! Сетили сте се Марите да се побарате. Преходът завърши на 09.09.1944 г. Това,което беше раздадено/върнато, ако ви харесва повече с реституцията, е от сорта на кировото "ала-бала". Кои са водачките/водачите на антикомунизма "евроатлантизма" у нас, си провери сам. Мога да ти помогна, но сега не съм в настроение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  16 Sep 2023 2:42ч.

  Викаш на 09.09.1944 окрадохте всичко, и то си е ваше за вечни времена?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  17 Sep 2023 23:58ч.

  Ама ти си гениий! И що се сещаш сега!? Ще ти го напиша и на друго мясо, за да го прочетеш, и да гласуваш за мен, Плевню, Ленчето, Паси, Ристю, Ивайло дичев, и др.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 3:11ч.

  Преходът е перманентен. По Троцки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Plamen Daskalov

  16 Sep 2023 18:57ч.

  Децата не отговарят за родителите си. Да, така е. Но обратното не е така. Родителите отговарят за децата си. Как са го допуснали тези родители това свое собствено родено лайно да се изкриви така, че да ги заплюе и да ги предаде заедно с целия им живот и всичките им дела - на тях и на техните съвременници и съратници? Защо? Аз мисля, че сегашните пишман десни, които са преки потомци и долни предатели на едновремешните повече или по-малко заслужили леви първенци, страдат от един и същ - и при децата, и при родителите - наследствено генетичен робски синдром. Това е тяхната дълбока вътрешна истина. Те искат винаги да бъдат със силните на света в дадения исторически момент извън държавата, които според тях управляват и ще управляват световните дела. Затова световно силните на деня трябва да бъдат абсолютно и безпрекословно робски следвани и слушани. Така мислят днес децата, така са мислели на времето и родителите им. Това е техен типичен, наследствено генетичен робски проблем. Именно заради него робите по наследство са готови на всякакви жертви и предателства. На тях им е генетично вътрешно вградено това. Такава е жалката истина за предателствата през последния четвърт век между нас левите. Що се отнася до безумно неграмотните оценки на лайното, онаследило и предало целия живот и дела на родителите си, не бих взел никакво отношение - за мен той като личност е незначителна, ненормално изкривена, случайно комбинирана генетична флуктуация. Боклук. А такива като него боклуци има навсякъде и не трябва да им се обръща никакво внимание. Но той си позволява папагалски да повтаря десните опростителски глупости и затова ще кажа следното. Ние левите не сме унищожавали на времето никакъв елит на нацията! Много е просто защо. Защото, ако го бяхме унищожили наистина, както те опростителски лъжливо днес твърдят, как тогава българската държава, която беше тръгнала в ония времена без никакъв - според както твърдят опростителите - елит от направо нулево ниво в индустрията и земеделието, щеше за по-малко от половин век да заеме място - по независими оценки на статистиците от ООН - между първите 30 държави в света? Как бе - глупчо, който като тъп папагал повтаряш тези десни безмозъчно опростителски простотии - е възможно с унищожен в началото на комунистическите реформи национален елит да стане това - държавата ни, останала ужким без своя елит, да застане между първите в света? Да, ние репресирахме и наказахме на времето буржоазния елит на държавата, който съвсем и отникъде по никакъв начин не беше истинският елит на нацията. Но, нека да не забравяме защо! Защото, ако ги бяхме оставили без да ги смачкаме, те щяха да продължат да плащат награди на примитивните свои варвари за отрязаните наши глави и за убитите наши деца. Смачкахме ги именно заради заради поощряваните и вдъхновявани от тях репресии и убийства срещу нас и децата ни. Защото всичко това беше извършено именно в името на благоденствието на репресирания и смазан от нас буржоазен елит. Ето защо елитът - разгромен от нас - си беше напълно заслужил получения разгром и унищожение, защото именно този елит беше приел в името на собственото си благополучие наградите поощряващи убийствата на левите хора и си беше предвидил специално перо с многомилионни суми в държавния бюджет за това. Ние не споделяме техните възгледи и до днес, но винаги сме прекланяли глави пред мъката на техните роднини за изтърпените от тях унижения и унищожението на съдбите им. Макар че много от тях успяха да се оправят в живота и да намерят достойното място на своите таланти в развитието на нацията, ние съжаляваме за съдбата им и уважаваме дълбоко и чисто човешки и до днес мъката им. Но прошка от тях няма да искаме, защото техните близки си бяха заслужили съдбата си. Аз познавам лично много от потърпевшите в центъра на София, защото съм роден, израсъл и учил заедно с децата им. Те са същите като нас - добри и лоши, всякакви. Но близките им бяха прекалили със своята власт и бяха жестоко сбъркали със своите кървави репресии срещу нас левите. Въпреки това обаче ние като хора дълбоко съжаляваме и съчувствуваме на мъките на роднините им. Но нямаше как иначе на времето, животът е такъв навсякъде - жесток и безмилостен, особено в онези отминали следвоенни времена - и близките им тогава си бяха заслужили съдбата си. Но не и те - децата им - затова ние левите винаги сме съжалявали за тях. Обаче, нека те да разберат и добре да запомнят това - те не са и никога не са били никакъв елит на нацията. Елитът на българската нация е абсолютно съвсем друго и различно нещо от тях и е генетически феномен със своя собствена съдба, която е напълно отделна и независима от тяхната буржоазна орисия и заслужени исторически нещастия. И именно истинският елит на българския народ в комунистическите времена изведе българската държава от нищото и я постави между най-развитите държави в света. Някой днес знае ли, примерно - защото левият, много нашумял напоследък предател между нас се прави на някакъв пишман компютърджия - че българската държава на времето беше произвела суперкомпютъра, който участвуваше в системата на невижданото и смятано за невъзможно дотогава автоматично приземяване на руската космическа совалка? Някой днес знае ли, примерно - че този суперкомпютър беше през последните години на социализма недвусмислено много високо оценен като конкурентноспособен и имащ право на самостоятелен живот и развитие от самите американци - които ни посетиха специално, за да проучат заводите ни и научните ни развойни звена в изчислително-техническата ни промишленост тогава - и после този суперкомпютър беше по специална покана докаран в Америка и показан на засекретено закритото техническо изложение на американския суперкомпютърен конгрес през 1989-та година в Ню-Йорк? Където изобщо дори и днес нямаше никога да пуснат пишман ужким компютърджията, който в сегашните подли и тъпи времена ни предаде заедно с родителите си, изобщо да влезе вътре от улицата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Plamen Daskalov

  16 Sep 2023 19:21ч.

  Дачков не е лошо момче, но за съжаление е тъпанар, който няма елементарна представа за това какво е обществен елит и плещи някакви напълно бездарни простотии по въпроса. Защото общественият елит това е по същество новаторската, градивна и съзидателна прослойка на всяко общество, която тегли напред и носи на гърба си неговото развитие. Българските политици това ли са? Не и никога не са били, както преди, така и след промените, както отляво, така и отдясно. Дори както преди, така и след 9-ти септември. Да се говори за елити при тях е повече от крайно погрешно! Но … в същото време елити в българското общество винаги е имало във всеки един период от неговата история! Силата на всяка една правилна българска политика е да създава условия за развитие и да се опира на истинския национален елит във всеки конкретен момент на своята история. А не да нарича буржоазните или комунистическите първенци елит на нацията и да плаче с фалшиви сълзи и сополи за тяхната загуба. Разбра ли, бе Дачков – душо наливна и недостатъчно дълбоко грамотна? И между другото - именно истинският български национален елит изведе българската държава за по-малко от половин век през комунистическите времена между първите 30, според независимите статистики на ООН, развити държави в света! Днес това го нямаме, защото сме оставили само истинските тъпанари в средствата за масова информация вече цял четвърт век да ни сочат с пръст там където не трябва. Те изобщо не знаят и само се преструват, че знаят, верния днешен исторически отговор! Защо в България вече повече от четвърт век след последните исторически промени няма никакво развитие? Това поне е експериментално практически напълно доказано. Защото ние не сме се спрели и досега само всякакви изобщо недоказали се в живия живот сбърканяци да слушаме! Не го ли разбрахте най-после, бе хора? И вие ли сте тъпанари като тях? Крайно време е най-после да започнете да излизате от упойката на тяхната тъпа - и лява, и дясна – бездарна и неграмотна пропаганда! Започнете да мислите и да търсите верните отговори. Има много хора в истинския днешен български елит, които ги знаят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dabedabe

  18 Sep 2023 12:00ч.

  Абсолютно споделям мнението ви. Някои си представят че елитът е някаква константа, и че принадлежността към него се предава по наследство, както е било и все още е някъде, като при животните , едва ли не. Отдавна не съм срещал такава смислена позиция като вашата. Елитарната личност се познава веднага, макар да е скъпа на думите. Може много да се говори на тази тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Astraallol

  18 Sep 2023 21:44ч.

  Адмирации за вашия анализ колега! Дано повече хора го прочетат и разбират за какво става въпрос!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Sep 2023 0:33ч.

  Самият факт, че някой като терзиев кандидатсва доказва че тази държава сама си е подписала смъртната присъда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Sep 2023 0:40ч.

  Ина 15 Sep 2023 17:48ч. не е кретен, властолюбив е, но ако отнесе петков, иванов и атанасов може да е от полза ***Съвременнта история сочи, че никой никого не отнася, вместо това едни мерзавци се прегръщат с други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо забрави Б.Б., Яворе!

  19 Sep 2023 9:59ч.

  Не е случайно и е непочтено. От кои „ селяни” е произходът на Б.Б. и защо забрави мутренския му период?! Как се помиряваш с пораженията, които този престъпник нанесе на цяло поколение и съсипа държавата от лакомия?! Две години не са достатъчни всички да забравим тази щета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  20 Sep 2023 0:57ч.

  Прав е г. Даскалов. България беше в първите 30 държави по развитие! И в последния годишник за страната това е показано! В ЦИНТИ имаше голям компютър и още тогава хората се обучаваха да се въвежда в него наличната информация. Сега вече всичко е направено, всеки който се интересува с едно кликване може да намери информация за каквото се сети! А с промените всичко започна да се руши! Колко заводи се разтуриха, за да се внася после това, което се произвеждаше! Работила съм в азотно-торов завод край Стара Загора на млади години, след дипломирането си по разпределение го строихме ...След промените го разрушиха и железариите ги продадоха за вторични!Това ли са добрите управници?? Не само този завод затриха, а колко друго, построено с труда на народа ни...За да забогатяват сегашните управници...Те и затова разтуриха държавата, да забогатяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  20 Sep 2023 1:02ч.

  Да, аз ще гласувам пак с хартиена бюлетина, като на предните избори, въпреки, че бях радетел на машинния вот, но, за съжаление, не сме дорасли още за честни избори и надали ще стане някога...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи