"Поан": Името на Урсула фон дер Лайен е замесено в скандал в България

"Поан": Името на Урсула фон дер Лайен е замесено в скандал в България

Пореден скандал в България? Урсула фон дер Лайен можеше и без него. Името ѝ се появява в аудиозапис, направен тайно по време на заседание на партия "Продължаваме промяната" (с българските инициали ПП), което трябваше да утвърди постигнатото споразумение за правителство с партията съперник ГЕРБ на Бойко Борисов. Този запис от четири часа и половина предизвика ефекта на бомба! Излъчването му беше програмирано, за да провали преговорите между ПП и ГЕРБ.

В него наистина се чува бившия министър-председател Кирил Петков. Без да знае, че е подслушван, той безразсъдно разкрива съдържанието на телефонен разговор с председателката на Европейската комисия. На 21 май наистина е имало телефонен разговор между Петков и Фон дер Лайен относно евентуалното присъединяване на България към еврозоната и Шенгенското пространство. Комисията подкрепя България в тези две начинания. Не това е проблемът.

Призракът на измамата на Гърция

"Попитах я какви са шансовете ни да ни приемат, казва Петков. Тя ми отговори: "За Шенген имате големи шансове. За еврозоната трябва да намерите начин как да заобиколите правилата, в смисъл "да влезете в рамката". Аз ѝ отговорих: „Може ли да имаме инфлация, която да е минус ефекта на Украйна“. Тя ми каза: „Не ме цитирайте, ще се опитаме да ви помогнем“.

Никога няма да узнаем какви са точните думи, използвани и от едините, и от другите, но този запис извънредно много напомня за спорните условия на влизането на Гърция в еврозоната. Атина, с помощта на "Голдман Сакс", предостави фалшиви данни, за да заобиколи критериите за присъединяване към еврозоната. Тайната бе разкрита по време на кризата в еврозоната, когато истинските статистики бяха възстановени от Андреас Георгиу. Зловещ епизод, който остави своя отпечатък в германското обществено мнение, много ядосано по онова време. България, която вече е много крехка, не трябва да повтаря същото хитруване.

Деветмесечна ротация между двама министър-председатели

Този таен запис е направен и предоставен на медиите от депутата Радостин Василев, отцепил се от партията "Продължаваме промяната", чиято съюзническа стратегия не одобрява. Записите наистина разкриват реалните намерения на партията на Петков спрямо неговия партньор, ГЕРБ, за формирането на управляваща коалиция. Съгласно условията на това споразумения трябваше да се приложи деветмесечна ротация между двама министър-председатели. Николай Денков, за "Продължаваме промяната", щеше да бъде първият премиер. Той щеше да бъде подкрепен от бившата еврокомисарка Мария Габриел, за ГЕРБ, която ще има ранг на вицепремиер и ресор външни работи. След девет месеца Мария Габриел на свой ред щеше да оглави правителството.

С разкритията си за истинските намерения на Петков и Асен Василев (кандидат за министър на финансите), записите очевидно влошиха отношенията между двете партии. ГЕРБ решиха да прекратят преговорите и очакват "разяснения". От аудиозаписите научаваме, че лидерите на "Продължаваме промяната" възнамеряват по-конкретно да извършат чистка в държавата, "законно или незаконно", в първите две седмици, елиминирайки държавните служители, смятани за близки до ГЕРБ, до президента Румен Радев (социалист) и всички заподозрени, че работят за руските разузнавателни служби. Те предвиждат да поемат контрола над Министерството на вътрешните работи за бъдещите избори, което хвърля съмнения върху демократичния им характер...

Петков се извини за не особено приятните си думи

ГЕРБ очаква гаранции за зачитане на принципите на правовата държава. Те не бяха очаровани да научат, че ПП планира да не спазва правителственото споразумение. Между другото Петков изрича не особено приятни думи за Мария Габриел и Бойко Борисов. Наложи се Петков да се извини. Той твърди, че използва връзките на нейния съпруг, Франсоа Габриел, член на кабинета на Роберта Мецола, председател на Европейския парламент. Накратко, доста жалки политикански глупости...

Очакваният министър-председател, академик николай Денков, опита да поправи щетите. "Очевидно трябва да бъдат дадени гаранции, че няма да има чистки, които не са свързани с ясна процедура и проверка, уверява той. Те трябва да целят оптимизиране на администрацията, а не започване на политически назначения. (…) Законът и разпоредбите трябва да се спазват". Но доверието в него остава много накърнено...

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник: "Поан"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • ценности а

  31 Май 2023 2:22ч.

  Криминалци . Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eugenebop

  31 Май 2023 5:13ч.

  ####### OPVA ######## ULTIMATE РТНС COLLECTION NO PAY, PREMIUM or PAYLINK DOWNLOAD ALL СР FOR FREE Description:-> vo.la/bzx9Uu Webcams РТНС since 1999 FULL STICKAM, Skype, video_mail_ru Omegle, Vichatter, Interia_pl BlogTV, Online_ru, murclub_ru Complete series LS, BD, YWM Sibirian Mouse, St. Peterburg Moscow, Liluplanet, Kids Box Fattman, Falkovideo, Bibigon Paradise Birds, GoldbergVideo Fantasia Models, Cat Goddess Valya and Irisa, Tropical Cuties Deadpixel, PZ-magazine, BabyJ Home Made Model (HMM) Gay рthс collection: Luto Blue Orchid, PJK, KDV, RBV Nudism: Naturism in Russia Helios Natura, Holy Nature Naturist Freedom, Eurovid ALL studio collection: from Acrobatic Nymрhеts to Your Lоlitаs (more 100 studios) Collection european, asian, latin and ebony girls (all the Internet video) > 4Tb Rurikon Lоli library 171.4Gb manga, game, anime, 3D This and much more here: or --> tw.uy/ksjqn or --> vo.la/iYKjv or --> u2b.eu/ua or --> v.ht/TvQgk or --> cutt.us/cglpS or --> t1p.de/cbyw7 or --> gg.gg/1348na or --> gurl.pro/w-0i6v or --> 0se.co/Z5IoP ----------------- -----------------

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Супер

  31 Май 2023 7:39ч.

  Това е разговор между шарлатанин и шарлатанка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде да идва изкуственият интелект, че естественият е на изчерпване

  01 Юни 2023 2:10ч.

  Самият факт, че и Урсула и американския посланник подскочиха като ужилени показва, че това за което говорят Петков и Василев е самата истина (те пък не се отказвали от нито една своя дума, ти да видиш!). Все едно, в компанията идва нова мацка и селския бег изтърсва на всеослушание: Аз тая съм я шибал и отпред и отзад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На американците им трябва правителство, което да ни вкара във войната

  01 Юни 2023 2:28ч.

  Не им дреме ни за Баце, ни за Кире, важното е да има правителство, което да се е заклело в евроатлантическа вярност, пък ако ще и Йоло Денев да го оглави, все тая. Веднъж да ни набутат там и ще забравят и за Баце и за Маце (ще си обършат дупето със тях).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И със нас, и със нас

  01 Юни 2023 2:29ч.

  Нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!

  31 Май 2023 2:24ч.

  Много искам тоя случай да се раздуха. Много искам името на тая да се свърже с името на тоя малоумник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Поан": Името на Урсула фон дер Лайен е замесено в скандал в България

  31 Май 2023 10:37ч.

  Тркулнала се Урсула и си намерила Кирата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала-бала

  31 Май 2023 2:25ч.

  Но лошото чувство остава. Бас държа, че Урсулата повече няма да му го вдигне на Кирето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майката на костов

  31 Май 2023 2:53ч.

  Какво вдигане, тоя трябва да бъде в затвора, изолиран и чакаш присъдата си от Народния съд! Що не беше жив княз Борис първи, да им обясни нещата! От цивилизационният избор, до изборът на екзекуция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  31 Май 2023 9:21ч.

  Всички тия са кукли на конци,марионетки.А ще стане това,което нареди Кукловода им,останалото са само приказки на пазара и свободни съчинения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  31 Май 2023 2:26ч.

  Априлското въстание... и после Русия ни освобождава ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То Урсула къде не се е забъркала в скандали? Тук, в България също не и е за пръв път

  31 Май 2023 2:29ч.

  Ама как фазовата криза на западната "цивилизация" вади на повърхността само най-големите "клечки" от септичната яма ЕС :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То Урсула къде не се е забъркала в скандали? 30 Май 2023 23:29ч.

  31 Май 2023 10:40ч.

  Урсула кавато пипне и вехне. Немците още не могат да вдигнат на крака Бундесвера след нейното управление там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...този запис извънредно много напомня за спорните условия на влизането на Гърция в еврозоната."

  31 Май 2023 2:36ч.

  Что и требовалось доказать... ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  31 Май 2023 2:47ч.

  Много повърхностно представяне на скандала. Въобще не са се добрали или не желаят да се доберат до същината. Румен Радев "социалист" (?!)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  31 Май 2023 3:00ч.

  И аз мисля, че нямат голямо желание да се добрерат до същината, но и това е удар по соросоидната платена измет у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България е ВЕЧЕ много крехка

  31 Май 2023 3:04ч.

  Това им трябва да кажат, а иначе какво да се задълбочават – туй гърци, българи, за тях сме една пасмина. Даже не подозират, че те за нас –също, но ние се задълбочаваме, и то много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиги

  31 Май 2023 3:41ч.

  Задълбочаването по скандала касае единствено и само българите. Те толкова са се задълбочили в случая горките, че остават да блеят пред компютрите в къщи и да си мечтаят. Ако журналистът обръща внимание на случката, то е само, защото отново излиза наяве шмекерския манталитет на населяващите Балканския полуостров, който манталитет би могъл в някаква степен да засегне европейските данъкоплатци, ако един ден по шмекерски България влезе в еврозоната. Интереса клати феса !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  31 Май 2023 9:23ч.

  Накратко:каквито са читателите им,такива са и писанията.За да се възприемат трябва да са на едно ниво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европейски данъкоплатец (не български)

  31 Май 2023 10:34ч.

  Нищо няма да платят европейските данъкоплатци на България, няма такъв замисъл. Обратно, българската банкова система е по-стабилна от средната за ЕС. Влизането на България в Еврозоната би наляло "стабилност", макар и мъничка. При бъдеща банкова криза в страни от Еврозоната , а такива се ПРОГРАМИРАТ, именно България ще трябва да налива пари в чужди банки. Нещо от което в момента сме свободни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • paris

  31 Май 2023 2:55ч.

  Как се е усмихнал мазно, мазно... Европейските политици (не брюкселските зелки) са наясно с приматите в българската политика, затова никой не ги кани и не им обръща внимание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  31 Май 2023 11:33ч.

  Защо мислите, че европейските политици са различни. Само са по-префинени, нищо повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако хипотетично

  31 Май 2023 2:57ч.

  Махнем всички американски подлоги и техните европейски ибрикчии, то няма да остане кьорав човек у целото държавно управление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  31 Май 2023 11:35ч.

  Ще останат едни НПО-та, също американски и европейски подлоги и ибрикчии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  31 Май 2023 3:06ч.

  Този е освирепял за власт. Направо му е "паднало пердето". Не се спира пред нищо. Не знам какви са му дипломите, но с жълтата книжка явно не се разделя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля

  31 Май 2023 3:31ч.

  Кирцата отече в канала на историята. Забраниха му да говори на форума в Братислава и чилякът се върна скоропостижно в България. Баба Урсула отказа да се срещнат и сега вече никой няма да иска да си говори с него от страх да се изръси казаното под секрет пред 50-60 верни съпартийци или 7 до 10% интелигенция. Всичко това много радва Леля ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  31 Май 2023 10:34ч.

  и Бойко ги изказваше постоянно, аз съм убедена, че го смениха, защото не им бяха достатъчни назидателните к.овид убийства, а и не искаше кораби в черно море…, така внедрения радеффф , внедри поредния надграден синергетик в интерес на посолството…….и така, Боко беше надграден от радефф, а той надгради останалите….докато БЪЛГАРИЯ стна 100% Украйна на Балканите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  31 Май 2023 6:15ч.

  Само в България да беше никой не би обърнал внимание. Не знам вече кой кого копира българите европейците или обратното. В крайна сметка ула си тъче чергата необезпокоявана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топлата вода

  31 Май 2023 10:47ч.

  Българите не са открили топлата вода. Копираме ..., разбира се. И пак сме ангели в сравнение с ония на Запад. Те са много по-големи лицемери от нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И европейците и американците го правят, дори е още по-зле

  01 Юни 2023 5:50ч.

  Не сте ли гледали сериите на “Милиарди” по HBO? Съвършен цинизъм и арогантност, висша корупция за милиарди, откровена порнография и сексуални извращения. Нашият “парапет” ряпа да яде. Само че има една съществена разлика: Хванат ли те, с теб е свършено завинаги. А при нас НИЩО! На калъп да те уловят, все тая. На запис да те видят и чуят, все тая. Било или “извадено от контекста”, или “записите са нерегламентирани” или “манипулирани”, или извинението е: “ама те така си говорят”. Мислите ли, че ако Доналд Тръмп каже за Нанси Пелоси: “Оная тъпа Балтиморска путка”, ще му се размине ей така. Боксън излезе с номера: “Ние така си се шегуваме”. Чист, “изпран”!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При нас не е важно кой какво е казал и дали го е казал

  01 Юни 2023 5:59ч.

  Шиканират случая с други номера: “ама защо точно сега излиза”, “кой има изгода от това”, “намесени са руските тайни служби”, “това е хибридна война”, “това е монтаж”, “глас много приличащ на …., но трябва да се направи експертиза” (експерта го намират обесен на детска площадка, застрелян на паркинг в спор за паркомясто или папката с експертизата я откраждат от колата му, докато е спрял да пикае в храстите на пътя).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е. Ето как става

  01 Юни 2023 6:07ч.

  Борисов: “Няма да си дам имунитета. Защо вчера ми го поискаха?”. (Защо вчера бе? Защо точно сега?)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбира се

  01 Юни 2023 6:17ч.

  Не можеше ли оня ден да му го поискат, а те точно вчера. Кой има интерес от това? Не можеше ли да почакат да изберем правителство? Явно някой иска да няма правителство. Кой е тоя някой?….и лека полека стигаме да Румен Радев. Ами да, той е руски агент, путинист. Какво следва? …Импийчмънт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирето е вече токсичен

  31 Май 2023 7:45ч.

  Мисля, че от Брюксел вече много ще внимават какво говорят и с кого в България. От Козяк също. Те са същите лайна като нашите, но не обичат да ги тропат Кирчовците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха

  31 Май 2023 7:46ч.

  Горе виждате последната му снимка с Урсулата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  31 Май 2023 9:24ч.

  Обръщам внимание, моля никой да не закача и напада Кирил, момчето го пази, "жълта книжка" и има нужда от специални грижи!!! Наистина много поразии направи на цял народ и Европата, но нека погледнем философски, той се явява някаква форма на колективно наказание и събирателен образ на новото поколение, един кичозен сламеник, сглобен от мас медии, интернет и наркотици, та нека се поучим от този юродив чапкънин и да вземем поуки за себе си, като дали е хубаво да се лъже, да се маже и да бъдеш Киро! Милионер, с три деца, две жени, и четвърто не признато на път, като не броим кучето, мила родна картинка на тарикатлък и тъпотия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истоната

  31 Май 2023 10:28ч.

  името на Урсула фон дер Лай.нен е замесено отдавна със скандали в България . Tя персионално е виновна заради извършения к.овид ГЕНОЦИД и масовоте убийства на българи ! Всичко срещу фашизма е било само полемика. Няма нищо по-грозно и жестоко от идеологията на зеления, джендърски медицински фашизъм, който проповядва тази омерзена, но много- богата жена

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • F-тринаесе

  31 Май 2023 10:33ч.

  Няма никакво съмнение - и без този запис, тези двамата са за затвора. Фелдшерката за по-дълго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  31 Май 2023 15:01ч.

  На снимката изглеждат така, сякаш ако са се накозили и фотографът ги е изненадал, докато си бъркат по дупките .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само този скандал да беше и само с България? А он вчера заявявлението на "фелшерката" против спиране на войната в Украина на срещата в Словакия????

  31 Май 2023 15:30ч.

  Да хваща шмайзера и да отива на Источния фронт! А не да върти далавери в разпадащата се Европа! Ние в България НЕ ЩЕМ ДА ХОДИМ ДА ВОЮВАМЕ С РУСИЯ на чужди територии!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  01 Юни 2023 11:56ч.

  Името й не е замесено, а тя самата се е замесила, след като в този разговор с про100киро му дава акъл как да нарушава законите, за да изпълни нарежданията на евроатлантическите си господари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  01 Юни 2023 13:05ч.

  Очертава се пак да се прочуем... Този път може да сме "черешката на тортата", която накрая да разкара Простата акушерка. Е, а дано, поне веднъж да направим нещо добро! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи