НАТО вече има решение за приемане на Украйна и Грузия

НАТО вече има решение за приемане на Украйна и Грузия
Столтенберг напомни, че съгласието е дадено през 2008 г., но не посочи срок за приемането на двете държави.


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът вече е взел решение Украйна и Грузия да станат членове на блока. В интервю за италианския вестник „Република“, цитирано от БГНЕС, Столтенберг заяви, че решението е било взето през 2008 г. по време на среща на върха на държавите от НАТО.

 

Ръководителят на НАТО обаче отбеляза, че не е казано кога някоя от държавите ще бъде приета в алианса. Досега нито за Украйна, нито за Грузия е даден срок.

 

Столтенберг повтори предишни изявления на НАТО, че в диалога по сигурността с Русия, който започна по-рано тази седмица, няма да жертва политиката си на отворени врати. Москва поиска алиансът да спре разширяването си на изток и разполагането на нападателни оръжия по-близо до границите на Русия. Кремъл разглежда навлизането на НАТО към границите на страната като заплаха за националната сигурност.

 

И Грузия, и Украйна изразиха желание да се присъединят към алианса. Киев дори включи политиката за присъединяване към НАТО в украинската конституция. Въпреки че Украйна все още не е част от НАТО, Западът обеща да реагира, ако Русия нападне страната.

 

От няколко месеца членове на НАТО изказват мнение, че Москва може би подготвя инвазия, въпреки че Кремъл многократно ги уверяваше, че не крои подобни планове. Европейските преговори за сигурност между Русия, САЩ и НАТО, проведени тази седмица, не дадоха конкретни резултати.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Това лайно няма да свърши добре

  14 Яну 2022 15:42ч.

  За Столтенберг ми е думата, въпреки че и НАТО е храна втора употреба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Яну 2022 15:48ч.

  Тавариш, хранителните ти навици не интересуват никого. Иначе чудесна новина за Украйна и Грузия и поредното набиване на канчето на кремльовското жуже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раша

  14 Яну 2022 15:57ч.

  Чудесна новина от 2008 г. и още не са приети, няма и да бъдат :) Щото ще ядат дървото! Украйна до две години ще спре да съществува, тя си е измислена държава както и да я погледнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде

  14 Яну 2022 16:01ч.

  Ами приемайте ги и да се започва вече, че ми скъсахте нервите! Не ни стига тая простотия с Covid, ами сега и за Украйна и Грузия да мислим. Който е решил да си счупи главата, да я чупи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО вече има решение за приемане на Украйна и Грузия

  14 Яну 2022 16:03ч.

  Отто фон Бисмарк: Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат. Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Shit-dog

  14 Яну 2022 16:10ч.

  Тия са като зло куче което лае , не да ухапе (обектът на лаенето има голяма тояга и ще му потроши муцуната) , а лае за да дразни ! Бау-бау ! Ще приемем Украйна, Грузия, и т.н. , в НАТО ! Бау-бау ! От 14 години го лаем това , а не сме ги приели ! Бау-бау ! Но важното е да дразним Баба Меца с лаене...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кавказки пленник

  14 Яну 2022 16:17ч.

  Учете датите на първата и втората грузински войни. Учете. И ще разберете нещо за бъдещето на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чудесна новина за Украйна и Грузия и поредното набиване на канчето на кремльовското жуже!

  14 Яну 2022 16:25ч.

  Солидарни с нашите братя и съюзници от Грузия и Украйна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  14 Яну 2022 16:27ч.

  Празни приказки за вътрешна употреба в Усрайна... айде приемете ги, като ви стиска де :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  14 Яну 2022 16:40ч.

  Бас държа, че няма да ги приемат. Западняците са измекяри, винаги са били и такива ще си останат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разширението на НАТО

  14 Яну 2022 16:52ч.

  ще започне не със Украйна и Грузия/те са накрая/ ,а със Финландия,Швеция,Австрия,Малта,Кипър.Май само Швейцария и Сърбия ще останат извън НАТО.Или всички или почти всички европейски държави ще са членки на алианса.Що така бе кремълски товарищи всички европейски страни искат да са членове на НАТО? А дрОгаре,Столтенберг ви е другар,защото е бил дълги години председател на Работническата партия на Норвегия,както и дългогодишен министър-председател.Бил е и в Социалистическия Интернационал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • - - -

  14 Яну 2022 16:52ч.

  През май 2019 г. Rand Corporation, «стратегическите мислители» на военно-промишления комплекс на САЩ, обявиха 6 варианта на действия против Русия: 1. Въоръжаване на Украйна; 2. Усилена поддръжка на джихадистите в Сирия; 3. Смяна на режима в Беларус; 4. Поддържане на напрежение в Южен Кавказ; 5. Снижаване на влиянието на Русия в Централна Азия; 6. Съперничество с руското присъствие в Приднестровието. Целта не е директна война, а отслабване на Русия в икономическо отношение, като бъде принудена да прави извънредно големи разходи за армията и тя да бъде въвлечена в конфликти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Яну 2022 17:00ч.

  Байдън към Зеленски: Ще действаме решително, ако Русия ви нападне, дори и ако Русия ни унищожи след това !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гордо знаме ни е USA, а пръв учител Гьоринг челеби

  14 Яну 2022 17:03ч.

  ЛИЧИ СИ, ЧЕ СМЕ СТРАНА ОТ НАЦИОНАЛНА АТЛАНТИЧЕСКА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ - НАТО !!! След като имо още такива ИЗМЕКЯРИ КАТО Sin и други подобни в кочината Булгаристан !!!“Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Яну 2022 17:14ч.

  Безсилна злоба на грохналата Северна държава. Същата, каквато е сипел а стещу България по времето на Стамболов. А преди това срещу Турция, после срещу Япония, Финландия, Англия и кого ли не. Докато Западните сили не и счупиха хатъра. През 1853-55г. Западът в разгромява съкрушително в Крим. През Българската криза не се стига дотам, но достатъчно ясно и показва вратата. През 1905г. Япония смачква Русия в Далечния изток по най-унизителния начин и само САЩ успяват да спрат тази война. През ПСВ германците, а после и българите прегазват изпосталелите руски армии. И т.н. - Финландия, Нацистка Германия и пр. Западът има определени, крайно търпение, което е на привършване. Това е един грохнал агресор, който трябва отново да бъде поставен в клетка. И ще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако е така

  14 Яну 2022 17:18ч.

  значи, че ще има истинска война..... толкова е просто! Русия няма накъде да отстъпва вече. Пригответе пуканките......... всъщност няма да ви трябват...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  14 Яну 2022 17:19ч.

  закриване на нато това е заплаха за всички нас генерира огромни разходи и напрежение по света

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sin представя историята

  14 Яну 2022 17:20ч.

  както дявола чете Евангелието.... хаххахха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данте

  14 Яну 2022 17:23ч.

  НАТО - пътят към ада за членуващите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жириновски

  14 Яну 2022 17:47ч.

  Руски бази в Куба и Венецуела му е майката! И преместване на ядрените подводници със сто км. по-близо до ФАЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДЯДО КОЛЕДА

  14 Яну 2022 18:16ч.

  Sin на 14.01.2022 в 17:14. Сине, сине, ти си ангел мой. Ангел, ама от страната на падналия ангел. Абсолютен и неграмотен комплексиран трол. Представя някакъв изопачен свой прочит на историята и смята, че е много оригинален. Изобщо не си оригиналин тролчо - жалък си! И между другото много се съмнявам, че си платен трол. Защото такива идиоти като тебе работят безплатно и то всеотдайно, просто защото не сте адекватни. Простотията ти идва отвътре и самият факт, че си станал значим в очите на слепите ти е достатъчен да достигнеш до оргазъм и то напълно безплатно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма добри НАТО-вци! Има противни предатели, подли наемници, нищожни прислужници, мизерни слуги и жалки агенти на Злото!

  14 Яну 2022 18:23ч.

  Времето на фалшивите новини за българските НАТО-вци отмина! Време е «лоялността» към НАТО, към което приканват членската си маса хора от БСП, да приключи!+ Време е за нулева толерантност към тази терористична организация! Няма добри НАТО-вци!+ Има противни предатели, подли наемници, долни продажници, презрени кариеристи, нищожни прислужници, мизерни слуги и жалки агенти на Злото! https://bgr.news-front.info/2022/01/12/nyama-dobri-nato-vczi-ima-protivni-predateli-podli-naemniczi-nishhozhni-prisluzhniczi-mizerni-slugi-i-zhalki-agenti-na-zloto/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО обещава защита на Източна Европа, но я има за пушечно месо

  14 Яну 2022 18:28ч.

  Поглед.инфо/ В съвременната международна политика без съмнение генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е един от най-големите комици. Защото как иначе бихме си обяснили твърдението му, че НАТО е готово да защити и гарантира сигурността на Естония, която пък днес била "по-силна от всякога"? Това буквално месеци, след като САЩ и западните им съюзници се изтеглиха панически и позорно от Афганистан, изоставяйки местните си съюзници на произвола на съдбата и милостта на талибаните. Според Столтенберг в НАТО имало правило "един за всички, всички за един", което значело, че всички страни, които са се присъединили към военния блок, са защитени с всички възможни средства. Интересно е дали това правило е важало за Гърция през 70-те, когато в резултат на идеите за "еносия" (обединение с Кипър), турската армия нахлува в Кипър и заплашва самата Гърция. Това златно правило комай не важеше, дори когато Великобритания води Фолклендската война с Аржентина, или пък когато Франция водеше Алжирската война? Връщайки се на въпроса на въпроса за балтийските държави и последните твърдения на Йенс Столтенберг, трябва да си дадем си припомним отново как се изтеглиха американските окупационни сили от Афганистан, изоставяйки десетки хиляди местни съюзници, информатори и колаборационисти. Това ни дава пълна представа какво би било и е реалното отношение на Запада към "съюзниците" в лицето на Прибалтика, България, Румъния, Украйна и други подобни. Единствената задача на тези държави е да служат като бази и да поддържат напрежението и хаоса по западните и югозападните граници на Русия. В момента, в който ситуацията стане опасна и напрегната за САЩ и западните страни, Прибалтика и не само, ще бъдат изоставени. Поглед към историята и ще си припомним за гаранциите, които западните демокрации в лицето на Англия и Франция дадоха на страни като Полша. Окрилена от англосаксонските и френски гаранции, Полша даде удобен претекст на хитлеристите да я нападнат, в резултат на което беше прегазена. И докато Вермахтът газеше Полша, давайки началото на една жестока и геноцидна окупация, западните демокрации държаха армиите си мирно и кротко на Западния фронт, без да нападат Германия. https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/nato-obeshtava-zashtita-na-iztochna-evropa-no-ya-ima-za-pushechno-meso.138216

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Москва отказа да гарантира териториалната цялост на Украйна в случай на бойкот от Киев на Минските споразумения

  14 Яну 2022 18:31ч.

  През последните години се наблюдава явна деградация на системата за сигурност в Европа и отговорността за това се носи от западния военен блок, който се опитва да постигне превъзходство над Руската федерация на сушата, в морето, в космоса и в кибер пространството. Заместник-министърът отбеляза също, че ако Русия изчерпи политическите си средства за противодействие на Северноатлантическия алианс, тя ще бъде принудена да използва военни методи за решаване на проблема. В същото време Грушко добави, че би било по-добре да се избегне подобно развитие на събитията. Петя Паликрушева https://bgr.news-front.info/2022/01/14/moskva-otkaza-da-garantira-teritorialnata-czyalost-na-ukrajna-v-sluchaj-na-bojkot-ot-kiev-na-minskite-sporazumeniya/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  14 Яну 2022 18:36ч.

  До Жириновски Аз да добавя и Никарагуа към тези държави Куба и Венесуела ,като според логиката на Столтенберг всяка държава има право къде и как да разполага ядрено оръжие срещу врага си .Е тези три държави избраха пътя към унищожението на световните империалисти от САЩ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симеон Миланов

  14 Яну 2022 18:58ч.

  НАТО обещава защита на Източна Европа, но я има за пушечно месо https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/nato-obeshtava-zashtita-na-iztochna-evropa-no-ya-ima-za-pushechno-meso.138216

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Яну 2022 19:26ч.

  http://k-politika.ru/wp-content/uploads/2021/12/1526103042_100a8ca0aad15ea23c4b13973df5c4b6-415x300.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Яну 2022 20:01ч.

  Грешите. Пушечното месо винаги са били руските роби. Англия ги е купувала на парче в Наполеоновите войни. През ПСВ са им обещавали също на парче, ако изкарат на фронта толкова и толкова стотици хиляди войници. Както и през ВСВ - дават им оръжия, а живата сила от тях. Затова в крайна сметка Англия, която воюва с Хитлер доста по-отдавна дава в крайна сметка няколко стотин хиляди убити, а руснаците - поне 27 милиона. Но на кой му пукало някога от руските управляващи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На sin и на всички

  15 Яну 2022 15:12ч.

  западни тролове в България не е им е ясно, че ако стане сериозна война, не само Украйна, но и България ще бъде завзета от Русия до 2-3 дни. НАТО няма никакъв потенциал да удържи България при една мащабна война. И ще започне нова епоха в нашата история, в която за sin и компания няма място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя пък пенсионер кво се пени!?

  15 Яну 2022 22:00ч.

  Ясно е, че ще изпълнява това, което се разберат Путин и кукловодите на Бай Дън. Изпълнява и после отива да копае у градината норвежки картофи. Forever.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи