Нашите изтребители F-16 - част от „Прегръдката на анакондата”

Нашите изтребители F-16 - част от „Прегръдката на анакондата”
По време на Гражданската война в САЩ (1861-1865 г.) настъпва период, в който войските на Севера не могат да преодолеят съпротивата на Юга. Тогава Северът организира блокада, в резултат на която Югът остава без оръжие, боеприпаси и храна. Журналисти определят този елемент от стратегията като „Прегръдка на анакондата” (анакондата е змия, която напада жертвата си от засада и я задушава преди да я погълне). Такава стратегия беше планирана и осъществена от САЩ през 80-те г. на ХХ век спрямо СССР с цел, първо, унищожаване на СССР и, второ, разделяне на Русия на няколко самостоятелни републики. Първата част беше реализирана и малко не достигна да се осъществи и втората.

 

 

В началото на XXI век политиката на Русия беше насочена към постигане на нормални отношения със Запада като цяло, със зачитане на националните интереси на всички страни. След атентатите от 11 септември 2001 г. тя оказа активна помощ на САЩ по време на стратегическата настъпателна операция „Трайна свобода” в Афганистан. Но Западът не отговори на очакванията на Русия и последователно игнорираше нейните национални интереси. Така се стигна да мюнхенската реч на руския президент през 2007 г., чийто основен акцент бе промяна на руската политика с основна цел защита на националните интереси на страната. 

 

За да не допусне това, САЩ отново активираха стратегията „Прегръдка на анакондата”, израз на която е стремежът за изолиране на Русия, налагането на всякакви санкции и постепенното формиране на пояс от държави по западната и южна граница на Русия, предназначен не само за изолирането й от външния свят. Тези страни, простиращи се от Балтийско, около Черно и до Каспийско море, бяха наречени от бившия помощник-държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд с истинското им име „фронтови държави”.

 

На източното и североизточното стратегическо направление САЩ/НАТО вече формираха значителна част от фронтовия пояс - той включва трите прибалтийски страни, Полша, Украйна, Румъния, България, Турция, Грузия и Афганистан. В Украйна 1-ви мобилен строителен батальон от американските ВМС строи три обекта на Южната база на украинските ВМС в гр. Очаков, в страната функционира и Център за подготовка на сержанти и военни медици по стандарти на НАТО, изграден в Черниговска област със средства на НАТО. След като прикаспийските страни решиха, че Каспийско море е вътрешно езеро за тях, то всякаква военна дейност в него е забранена - така отпадна искането на САЩ за военно-морска база на казахстанския участък. Продължава борбата за промяна политиката на Армения и на бившите средноазиатски съветски републики. 

 

Действително през последните години, под ръководството на САЩ, НАТО последователно изгражда военна структура, дислоцира войски и провежда мащабни учения в посочения фронтови пояс. Характерно за войсковите учения е техният нов замисъл, значително отличаващ се от отбранителния. Ето само един пример – отработва се окупиране на руски населени места, като за ученията се набират и използват доброволци, говорещи руски език. 

 

При формиране на пояса САЩ не разчитат само на потенциала на фронтовите страни. Те много добре познават извода на генерал-майор Карл фон Клаузевиц, служил и като началник-щаб на пехотен корпус в руската императорска армия, според който Русия може да бъде победена само отвътре. Затова като придатък на „Анакандата” Пентагонът разработи план за вътрешна ерозия на страната чрез активиране на петата колона, наречен от германски журналист „Троянски кон”. 

 

Така с външна сила и вътрешните съглашатели САЩ считат, че ще могат да разрушат Русия и да я подчинят на своята политика. С това те ще си осигурят надежден тил в Европа, ще предотвратят евентуален съюз Русия-Китай и ще съсредоточат усилията си на Тихоокеанския театър на военните действия срещу вече обявения главен враг - Китай. 

 

Излиза, че нашите управляващи помагат на САЩ в борбата им с Русия и Китай,

 

значителна част от тях наричат Русия "агресор", а в същото време страната ни живее с руски газ, руски нефт и руско ядрено гориво, искаме от Русия/Китай да построят АЕЦ „Белене” и се молим за китайски инвестиции. 

 

Интересно, как би се нарекла тази политика на днешните на упраляващи? 

 

Русия се противопоставя твърде енергично срещу „Прегръдката на анакондата” – постепенно укрепва западното и югозападно стратегически направления, превърна Крим и Калининград в мощни военни опорни райони, противопостави се на американските действия в Близкия изток и дори прави опити за противодействие на САЩ в Латинска Америка, действайки на принципа на „активната отбрана”. 

 

С израждането на свои военни бази и подобряване на военната инфраструктура на страните от фронтовия пояс, САЩ стабилно ги обвързват със замисъла си за задушаване и унищожаване на Русия като самостоятелна държава, което  всъщност е и тяхната основна цел. Такъв е смисълът и на действията им в България. 

 

В този аспект възниква съмнение, че предоставените на САЩ обекти от военната ни инфраструктура за съвместно ползване и бързината с доставката на неокомплектувани многоцелеви изтребители F-16 са само прикритие на

 

мащабното обвързване на страната ни с военните планове на САЩ.

 

Защото европейските страни извън фронтовия пояс нито имат интерес, нито се стремят към война с Русия – такъв стремеж имат единствено САЩ, и то да воюват основно с човешкия потенциал на фронтовите държави. 

 

От гледна точка на отношенията САЩ-Турция, възниква въпросът: ако Турция прекрати достъпа на САЩ до авиобаза „Инджирлик”, както се заканва, ще поеме ли Граф Игнатиево поне част от функциите й? Ако това се осъществи, страната ни, която вече е, ще стане още по-важна част от „Прегръдката на анакондата”. Като член на НАТО всичко изглежда нормално. Проблемът обаче е в това, че бъдещото развитие на събитията във фронтовата полоса изобщо не зависят от нас и ще бъдем принудени да воюваме за чужди интереси. 

 

САЩ могат и ще провеждат политиката си, без изобщо да се съобразяват с интересите на която и да е страна, предоставила им своята територия. От нея те могат да провокират Русия, но евентуалният й отговор никак или твърде малко ще засегне самите САЩ.

 

При прекрачване на определена граница, руски отговор сигурно ще има.

 

При това ескадрилата F-16, дори и напълно окомплектувана, изобщо няма да помогне – ударът ще бъде дистанционен и твърде мощен. Тогава ще изгорят тези, предоставили своята територия за реализиране на чужда политика. 

 

Това е напълно възможно и ето само един пример. През 2014 г. САЩ вече бяха ремонтирали няколко сгради в Крим за настаняване в тях на оперативна група на американския 6-ти средиземноморски Военно-морски флот. Целта е затваряне излаза на Русия в Черно и по-нататък в Средиземно море. Поставена пред тази изключителна опасност, Русия реагира бързо и категорично – Крим, както е бил, пак стана руски. Какво постигна със съглашателството си Украйна – единствено разруха, при която не американците, а украинците страдат. Добре са, поне засега, само групата украински съглашатели с американската политика.

 

Мислят ли за подобно развитие на обстановката във фронтовата полоса днешните премиер, министър на отбаната и депутатите от Комисията по сигурност на НС? 

 

Те действат като украинските съглашатели, криейки се зад загрижеността за изпълнение на задлженията по „Еър полисинг”. Само че без ефективни собствени радиотехнически войски тази функция се превръща в свободно летене в българското въздушно пространство. Навярно затова и не им трябва съвременно въоръжение на договорените изтребители. При схватка с Русия нашите ВВС ще се ръководят от американската авобаза „Авиано” в Италия, но е по-вероятно част от нея да се настани в Граф Игнатиево, както стана по време на учението „Тракийска звезда” през 2012 г. Така нашите F-16 ще полетят заедно с американските да бранят интересите на САЩ над просторите на братска, славянска, православна Русия. 

  

 

 

 

Коментари

 • Да бе

  20 Юли 2019 17:10ч.

  Пълно незачитане на фактите. Пропагандни измишльотини за тълпата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а какви са фактите, за да ги “зачетем”?

  20 Юли 2019 17:32ч.

  По границите на САЩ няма нито един руски кораб, танк или самолет. Русия е заобиколена от всички страни по своите граници от натовски войски и бойна техника. Ето това са фактите. САЩ разполагат с 800 военни бази по цял свят, а Русия само с няколко. Военният бюджет на САЩ за тази година е 780 милиарда долара, а този на Русия само 64 милиарда. Ето, това са фактите. Това, че не четете достатъчно не ви прави по-умни и знаещи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Пълно незчитане на фактите”

  20 Юли 2019 17:46ч.

  И какви Вашите контра”фактове”, челеби? Ха сложете ги на масата, да ги огледаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петров ,П. П.

  20 Юли 2019 18:01ч.

  Нима не е известно на краварите че Наполион и Хитлер си счупиха главите !Нима не е им известно че идва и техен ред ? Ако е така жалко за тяхната дипломация ! Жалко за Американския народ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милост!

  20 Юли 2019 18:09ч.

  Четенето е задължително, мисленето е пожелателно, но да не се забравя, че о.з. стратегът - автор има една допълнителна гънка в мозъка, образувана от социалистическа военна фуражка. Да бъдем човечни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • go6ku

  23 Март 2022 21:00ч.

  Мога да кажа, че авторът е изключително коректен в поднасянето на фактите. А за гънките: Вашата е на ханша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ODD

  20 Юли 2019 18:30ч.

  Добре написано , достатъчно простичко и за 80-те процента .....само да има кой да чете и да му влиза нещо в кратуната !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “една допълнителна гънка в мозъка”

  20 Юли 2019 18:40ч.

  е необходима не на автора, а на списовачите, които се правят, че са забравили двете национални катастрофи на България при предишните й включвания от предишни колониални продажници в съмнителни алианси срещу Русия. Ето тук давам линк само да напомня на забравачите за “добрините”, причинени ни от сегашните ни “братя по оръжие” http://glasove.com/categories/skandalyt/news/predi-70-g-sofiq-izjivqva-edin-ot-naj-strashnite-dni-v-istoriqta-si

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе на 20.07.2019 в 17:10

  20 Юли 2019 18:47ч.

  Медиаторите сте им такива, просто прости . На " анакондата де ". А "масата-тълпата-пушечното месо" пак Вие я направихте такава. Мекерета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  20 Юли 2019 19:07ч.

  Бог да пази Русия като крепост на Православието ! Анакондата не може да преглътне залък по-голям от нея самата и ще загине от собствената си лакомия ! Жалки са глупаците , които винаги подкрепят губещата страна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стратега

  20 Юли 2019 19:21ч.

  Ашколсун на автора на предложения "стратегически" анализ. Теорията за конспирацията ряпа да яде. Но си личи, че човекът е останал във времето на Варшавския договор. Сакън да не подразним рашите от наша територия, че иначе могат да ни ударят с дългата руска тояга. Трябва му на горкия да почете малко повече националната ни история и ролята на Русия в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до “Стратега”

  20 Юли 2019 19:30ч.

  Няма никаква конспирация, просто извадете си най-после главите от задниците и започнете да мислите с тях. Вие слепи и глухи, тъпи копелдаци живеете само в телефона си. Хвърлете си телефоните и се върнете в реалността!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ няма шанс срещу Русия

  20 Юли 2019 19:41ч.

  Плаши гаргите и единствените резултати, които ще постигне е да удуши държавите отдали територията си, особено такива, коит се управляват от олигофрени като Борисов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  20 Юли 2019 19:45ч.

  Тоя става за ЗКПЧ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви са фактите ли?

  20 Юли 2019 19:58ч.

  В края на ерата на Горби отделните народи в нерушимия Съветски съюз не можеха да се търпят. Десетилетията на диктат и насилие, които малко народи биха понесли, дадоха своя плод. Достатъчно беше само диктатурата да отслабне и империята рухна сама. Никакви американски операции не е имало, това са измишльотини. Щатите получиха всичко това като печалба от лотарията без да си мръднат пръста. Защо не свалиха и режимите в Северна Корея и Куба по същия начин?. Няколкото брутални операции срещу мирни протестиращи, довели до смъртта на десетки граждани, включително деца, само засилиха процеса. В Москва още управляваше КПСС, а в републиките държавните медии вече водеха антисъветска агитация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помнещ

  20 Юли 2019 20:22ч.

  Българската наемна войска ще бъде само пушечно месо за американските интереси...а при конфликт ще се изпаряваме заедно - и войска, и население, и цялата нация...но спокойно, може да останат няколко българи - колкото за един резерват...те САЩ имат опит с индианските резервати...ноухауто е готово...а после може да нарастнат и приходите от туризъм...ще гледат останките от българите и ще им хвърлят през оградите пици, дюнери, фастфуудни глезотии...и ще бъде един истински райски живот...без минало и без бъдеще, само истинско настояще...напред към....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отново небивалици

  20 Юли 2019 20:34ч.

  Живея в Лос Анджелос и половината ни тих квартал наистина е тих от вторник до петък, когато повечето мъже-бизнесмени са в .. Китай. През уикенда са вкъщи в басейните си, с кучетата, децата и съпругите, а понеделник отново отлитат за американските заводи в Китай. В индустриалните технологични паркове наколо е пълно с корпорейт офиси на комапании, чиито заводи са в Китай. Всяка нощ самолети с чипове и всякакви механизми отлитат за Китай, за могат там да сглобяват и да метат около роботите. Така е от десетилетия. За какви войни говори господин другарят? Този още взривява влакове. Хей, другарю, остави чука до сърпа и вдигни поглед нагоре - там вече летят ФАНТОМИ и в един от тях стои българският КАПИТАН ЙОСАРЯН, който ще прицели точно Кремъл и след това ще получи орден ГОЛ ПРЕД СТРОЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Отново небивалици на 20.07.2019 в 20:34

  20 Юли 2019 20:58ч.

  За последните около шест десетилетия САЩ са разпалили около 201 военни конфликта и тези конфликти са все за благото на Америка - икономика, петрол, офиси, заводи, окупирани територии и зони, секретни затвори за мъчения, Ирак, Иран, Либия, Афганистан, санкции, търговски войни и т.н. Та, ти си живей в тишина и простота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я па Я

  20 Юли 2019 21:14ч.

  Аз лично не желая да бъдем фронтова държава на държава, намираща се на майната си срещу държава, с която имаме вековни връзки. На фронта да отиват Тиквата и Каската, и техните роднини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отделните народи

  20 Юли 2019 23:28ч.

  в нерушимите съюзи на Белгия, Канада, Испания … има ли още? Ееее и да не забравяме ЮК – там дори гласуваха за BrexIn, та те много се обичат, ама много! Народите не са творци на историята, а алчните комунисти и техните врагове – те я творят за да грабят с пълни шепи. Народа само е и ще плаща – честито. Иначе интересни коментари от умни и мислещи хора. Главният извод може да е, че на нас ни трябват 2 атомни бомби. Ако е една то тарикатите, които драскат тук и не виждат част от реалностите, за които автора пише ще се отърват. А така с 2-чки всички ще гушнем чемшира и кръста в името на истинската демокрация в борба с гнилия комунизъм. Няма да остане жив българин за тих резерват, проектиран в Лос Анджелос – жалко за приходите от туризма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vladimir Shubin

  21 Юли 2019 0:10ч.

  Когда Болгария отказалась от Южного потока,она уже накинула петлю Анаконды на Россию.Для всего мира и для России это значило что Болгария выполнит любые требования США,даже с большими убытками для себя.Народ и власть Болгарии это не одно и то же.Один раз так уже было в прошлом веке,правители наплевали на могилы Русских воинов отдавших самое дорогое,свои жизни за свободу Болгар.Больше Русские прощать не будут.Дома никто не отсидится,решать нужно народу а не предателям из власти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  21 Юли 2019 0:26ч.

  Прав е в съжденията си Гергин , но ни е спестил едно продължение на сценария за конфликт между САЩ ( и васалите и , България тоже ) и Русия . Продължението е , че една голяма война ( без значение как ще се случи ) няма да унищожи само нашата и руската земя , но този път САЩ и слугите им ще бъдат заличени от термоядреният апокалипсис . Такива са правилата на опасната игра , която играят американците . А , руснаците играят по правилата. Това е сигурно. Така , че малоумните коментари по-горе за "спокойствието и кефа в Лос Анджелис", респективно как една война с Русия ще се води далеч от САЩ , са мокри сънища , които ще се изпарят заедно с всичко по тази грешна земя .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • РускиБрат

  21 Юли 2019 1:09ч.

  СПОМНЕТЕ СИ: Русия не започва войни. Тя ги завършва. Той някога и Наполеон се опита, Хитлер също и кой ли не! Историята ясно показва, че който е вдигнал ръка над Русия след това е преследван и газен до столицата си. Нашите ошигофрени управляващи с изприщените си езици от лизане ма американски гъзове, така са се зомбирали че виждат само парите които лапат заради които продават народ и родина. Гнусни Русофоби, обслужващи чужди интереси, предлагайки се за пушечно месо докато ония зад океана си пият колата ние тук ще мрем. Боклуци нещастни сме, но такава и участ си заслужаваме. Държим се като Американски проститутки!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалност

  21 Юли 2019 7:37ч.

  Всичко е вярно, даже има доста пропуски. Ако се замислите, коя е най агресивната държава в света? Защо подкрепяме агресор който мачка и нас лично, като народ и държава? Какво правят в тази част на света, тези англосаксонски идиоти, които мразят и Европа и Европейския съюз ? Те са истинския тумор на земята! От тях никой, никога не е получил нищо! Те ще унищогат света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  21 Юли 2019 8:57ч.

  ГЕРГИНЕ, понятията Славянска И Православна Русия са абстрактни и не обективни от историческа гледна точка. Колкото за другото понятие Братска спомни си сръбско българската война. Колкото до Янките за много неща си прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уроците на историята

  21 Юли 2019 9:19ч.

  Историческата гледна точка не е една, а вие (Христо) се опитвате да ни пробутвате неправилната, защото е вредна. Сръбско-българската война е провокирана от Англия и Австро-Унгария (за да си запазят достоянията на Берлинския диктат), сърбите са само изпълнители. Гергин поставя въпроса тъкмо в тая плоскост - някой се гласи да ни използва за пушечно месо срещу братска Русия чрез подкронтролните на себе си наши управници. Този някой днес е САЩ (НАТО). И ако всичко това (за машата) не е било виждано ясно от народа ни през 1885 г. по обясними причини, днес е недопустимо да се оправдаваме с монолитни "исторически гледни точки" - във века на информацията и свободата на словото, съдбата ни е в нашите собтвени ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе,

  21 Юли 2019 10:01ч.

  Сърбите иначе ни обичали, ама наглосаксонците ги накарали. За мръсната им роля в Руско-турската освободителна война да не споменавам. Интересно, защо хъшовете ни в Румъния са бягали, а не при братята сърби? Дали не заради мръсното им отношение към Легията на Раковски още?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханко Брат

  21 Юли 2019 10:04ч.

  Русия е започвала много, много войни. И споменатата война с Наполеон, и Втората световна война също, цеки две години преди вероломното нападение на съюзна Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • меморист?

  21 Юли 2019 10:24ч.

  Споменавай си колкото искаш (интересно, лични ли са спомените ти?), но не се опитвай да легитимираш халюцинациите си като "обективизъм".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отново небивалици на 20.07.2019 в 20:34

  21 Юли 2019 11:36ч.

  Натурализиран, гледай си градинката и чакай разлома да се събуди по-мощно. Ние така или иначе ще го дочакаме или него или възмездието.Какво те интересува изоставената от теб кочина ? Или папкаш и от това ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо им е на САЩ или Русия да водят война помежду си?

  21 Юли 2019 12:26ч.

  За да се изтребят до крак, а заедно с тях и нас? Толкова ли за тъпи ги смятате? Дори конвенционална война срещу Русия или САЩ е безсмислена поради гигантските им размери и съмнителната полза от завладяването на опустошена земя с избито население? Дори идеологическо противопоставяне вече няма. Всички войни в последните десетилетия са за контрол - политически и икономически над слаби протовници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  21 Юли 2019 12:35ч.

  Всичко е просто бизнес за Запада! Войната е бизнес! Колкото по-продължителна толкова по-печеливша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-(

  21 Юли 2019 14:58ч.

  Опасността е следната. Ф-16 е атомоносен изтребител, което означава, че може да носи бомби, и не какви да е, а В-61. Такива има в базата на САЩ в Инджирлик, Турция. От приложеното интервю с о.з полковник Чавдар Борачев в предаването на Валерия Касиян се разглежда именно тази невидима, на пръв поглед заплаха за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Морския

  21 Юли 2019 15:59ч.

  Вижда се, че другаря о. з. още е с мечтата си за социализма и евразийски съюз. Др. пУлковник-родоотстъпнико, такива като теб русогъзолизци ни доведоха до тук. Погледни в ръководството на любимата си русофилска партия /мислеща за народа?/ колко милионери има. По прочети и историята за да ти влезе вКГБ-ската глава/предполагам си завършил руска военна академия /какво ни е причинила тази"братска" дружба. Писна ми от продажби русофил. Бъдете БЪЛГАРИ а не руски гюбрета. Историята няма да ви прости КИРИЯК СТЕФЧОВЦИ/ако знаете кой е/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир Ангелов

  21 Юли 2019 16:15ч.

  Това руско мекере какво предлага.Да станем пак 16-та съветска република ли??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Морски,

  21 Юли 2019 16:47ч.

  MAGA forever!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илия

  21 Юли 2019 16:59ч.

  Абсолютно дотоверно! Краварите ни ползват за пушечно месо, но тъпите ни дупедавци не се интересуват. За тях т.н. народ е без значение, те всеки един момент могат да си стегнат куфарите и да офейкат при задокеанските си работодатели. Народа да му мисли, те са си свършики пъкленото дело и само господ може да ги накаже, а той май малко го е еня за нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  21 Юли 2019 17:07ч.

  Руска република никога не си бил. Благодарение на тия дето им е плащана заплата по онова време си се пръкнал, образовали са те и си се научил да ходиш по права линия. За жалост ген не прощава и си спрял там. Ходенето по права линия. Ще ви в шаманите нискостеблени. Относно материала - няма нищо ново. Тези и констатации на около 15 години и наистина не виждам смисъл в предъвкването им. Не се е опитал даже да преразкаже как гърция бе елиминирана като противовес при изграждането на ислямската дъга. Не е споменал важната, макар и спекулативна теза, че Ердоган играе съгласувано (с ония дето цял свят са им щат) сближаването (с Русия) с цел елиминация на Русия именно при изграждането на дъгата. Липсва и добър преглед на логичната развръзка за Македония и Сърбия - разпад, териториален.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  21 Юли 2019 20:52ч.

  Написаното от автора не подлежи на съмнение поради простата причина, че Фридман и Стратфор проглушиха ушите на половината свят с въпросната "фронтова зона"и всичко останало за което иде реч в анализа.Трябва да ни е ясно,че този път бомбите,ракетите и всички други ужасии ще се сипят върху нашите глави.Руснаците ясно казаха,че няма да допуснат евентуалната следваща война да се води на тяхна територия.Тъй че повечкото гънки,особено в управляващите мозъци никак не са излишни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  21 Юли 2019 23:01ч.

  Не знам какви руски интереси защитава господин полковника от резерва,но да се превръщаме в плацдарм на западна агресия срещу Русия със сигурност не е български интерес .Управниците ни никога не трябва да забравят,че след всяка от войните в които сме се намесвали е следвал съд за виновниците за поредната национална катастрофа.Още оплакваме и се дърлим по въпроса за жертвите от последния тъй наречен Народен съд ,но това не ни пречи да се набутваме отново в поредната световна каша,забърквана както винаги от великите сили и в името на техните интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  21 Юли 2019 23:58ч.

  Генерале, Тази прегръдка на анакондата не е само за братска Русия, но и за всички нас. Трябва ли да припомням, какво стана с населението на Родината ни през последните 30 години (от почти 9 милиона останахме около 5.5, като процента на циганите вече е застрашаващ (по училищата е най-видна опастната тенденция-над 50 % са циганчета. Това е факт известен от доста години, защото още 2012 г. учениците от малцинствата са се изравнили с етниоческите българчета-това съм го чул и видял като коментар от тогавашния образователен министър проф. Сергей Игнатов. А с идиотите русофоби с една гънка на мозъка няма смисъл да се спори-те са психически болни. За другите необременени с това заболяване, най-вече млади хора нека видят това видео с шефа на частното ЦРУ на САЩ-Джордж Фридман. Там нещата са казани откровенно https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • този о.з. Доцент и полковник

  22 Юли 2019 7:32ч.

  едва ли е такъв глупак с промит мозък, просто са го наели за агитация и пропаганда, хляба си вади с други думи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно

  22 Юли 2019 8:20ч.

  Русофобската агитка е на крак:без логика на историческите факти, минава на лични обиди, пробутва преиначаване на историята ни, а за обективната историческа истина - не може да каже нищо. От написаното:"Защото европейските страни извън фронтовия пояс нито имат интерес, нито се стремят към война с Русия – такъв стремеж имат единствено САЩ, и то да воюват основно с човешкия потенциал на фронтовите държави. ……… САЩ могат и ще провеждат политиката си, без изобщо да се съобразяват с интересите на която и да е страна, предоставила им своята територия. От нея те могат да провокират Русия, но евентуалният й отговор никак или твърде малко ще засегне самите САЩ." Драскачите в агитката си въобразяват, че те ще се спаят!!?? Та вие сте просто "материал за ползване, обслужващ тяхните интереси" Те за България и хората й - не мислят и не ги интересуват! Не благодарниците, предателите-нямат място в пррилично общество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • варненка

  22 Юли 2019 8:56ч.

  Морския се оказа с най-дебилните писаници тъдява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами мисли за България, бре!

  22 Юли 2019 9:49ч.

  Какво си се загрижил за приятелите на Ердоган?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на доц. Гергинов

  22 Юли 2019 10:11ч.

  Анализът е верен, точен и поучителен. Поучителен за тези, които могат да мислят. За такива промити мозъци от натовската пропаганда и откровени антибългари като "морския" това не важи. На русофобите антибългари бих напомнил, че без Русия България ще бъде размита от англосаксонската култура и ще изчезне от картата на света. Русия е културно и духовно пространство на Първата българска държава, но за съжаление днешна България плюе на собственото си минало и на собственото си културно и духовно наследство. Единствено Русия може да попречи на Турция за по-малко от 24 часа да окупира източна България, а за 48 часа - цяла България. НАТО и САЩ не могат, а и нямат интерес да спрат Турция. И никакви американски бази и някакви си смешни осем Ф-16/70 не могат да спрат Турция. Това означава единствено, че България е в наведено положение спрямо Турция, която е в състояние да манипулира вътрешната и външната политика на уж независимата България. А русофобите всъщност са потурнаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  22 Юли 2019 13:55ч.

  Прав си колега! Най-парадоксалното в тази ситуация е това, че нашите управляващи обявяват Русия за наш враг и купуват самолети да правели ЕРполисинг на въздушните ни граници, а в същото време само Русия е единствената пречка пред Турция да ни окупира когато си пожелае. Нашите новоеничари преди години почти единодушно гласуваха за нарязването ракетите, самолетите и танковете и за унищожаването на Българската армия! Дано доживея деня в който тези предатели ще застанат пред Народния съд! Ето линк до една публикация, която ще Ви припомни тези тягостни и срамни за Отечеството ни дни и линк до книгата посветена на Унищожаването на нашата армия след 1994 г.http://burgas-podlupa.com/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОЗЕ пор

  22 Юли 2019 21:41ч.

  Тоя дето цял живот си е играл на войници, взел ви е от джоба двадесет заплати, пък и на аналитик се прави!!! Тъпа фуражка на задна руска прашка!!! И няколко платени чакали, хиени и тролове му пригласят!!! А ИСТИНАТА Е ЧЕРВЕНИ Г... САМИ СИ СВАЛИХТЕ ГАЩИЧКИТЕ ПРЕД ЧИЧО САМ И СЕ НАВЕДОХТЕ ДЪЛБОКО ЗА ДОЛАРЧЕТА!!! ОООООХХХ КАК ВИ БОЛИИИ ОД ЗАААД!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стари градски песни на пенсионерска сбирка

  23 Юли 2019 7:44ч.

  Бай Иване, я стига вече с тия нарязани ракети. SS 23 бяха ядрени ракети. Когато решаха, Съветите щяха да им сложат по една ядрена глава и да ги изстрелят по Турция. Нас нямаше и да ни питат. За какво са ни. Та те и без това вече щяха да бъдат за брак. Или да ги опухаме по съюзниците си от НАТО, викаш? Ей така, да знаят с какви си имат работа? Ми те и турците сега са първи приятели с руснаците. Стига вече с тия глупости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО

  23 Юли 2019 7:59ч.

  "Решително" се намеси, когато Турция завзе Северен Кипър?????????? И до днес се меси по искане на съюзника по това НАТО-Гърция, единствен наш "приятел", поне по вяра. С толкова родоотстъпници, мира няма, а за държава да не говорим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи