Превърнаха едно болно шведско момиче в пешка в чужда игра

Превърнаха едно болно шведско момиче в пешка в чужда игра
Повечето деца и тийнейджъри на нейната възраст нямат възможност да пътуват през океана на построена по поръчка на Ротшилд яхта и да говорят пред световните лидери. А думите на Грета за „откраднатото детство“ не са нищо повече от празен звук. Грета Тунберг е имала прекрасно детство, доколкото това е възможно със синдрома на Аспергер, а занапред действително я очаква забележително бъдеще. Само че не би трябвало да наричаме това „борба с глобалното затопляне“ и още повече „искрен детски протест“. Това просто е един проект, при това много скъп и много циничен.

 

 

 

Днес анекдотите и карикатурите стават реалност с плашеща бързина. Тези дни във Фейсбук се разпространяваше карикатура, на която бе изобразено как се е променяло понятието „експерт“. През 80-те години това е бил учен, в 2000-та - ,журналист, тази година момиче от Фейсбук. Освен това, в началото на септември социалните медии традиционно са пълни с шеги за това как скоро политическите експерти ще бъдат по-малко, защото ще бъдат заети в училище. Хипер емоционалната реч на 16-годишната шведска ученичка Грета Тунберг на световния форум по климата в Ню Йорк бе широко отразена от световните медии. Смелите обвинения, които под аплодисментите на публиката Тунберг хвърляше право в лицата на световните лидери бяха цитирани от всички медийни агенции: „Всичко това не е правилно, аз не трябваше да бъда тук, аз трябваше да бъда на училище в моята страна… Хората страдат, хората умират, цели екосистеми се рушат. Ние сме в началото на масово унищожение, а всичко, за което говорите са парите и приказките за вечен икономически растеж. Как си позволявате!?".

 

Лидерите се усмихваха и кимаха, те бяха съгласни с това, че е по-добре Грета да е на училище. Освен това, те, както впрочем и останалите хора на планетата, не разбираха много добре защо едно шведско момиче, станало известно понеже не ходи на училище заради борбата с измененията на климата,

 

изведнъж стана главен „нюзмейкър“ на едно толкова сериозно мероприятие за възрастни

 

и защо нейното мнение трябва да интересува някой, освен родителите и съучениците ѝ.

 

Грета Тунберг напомня за американската активистка от 80-те години Саманта Смит и нейната съветска колежка Катя Личова. Тогава на мнозина не им беше ясно защо някакво американско момиче, а след това и някакво съветско момиче ги приемат във вражеска страна с почести. Но все пак, тогава хората се радваха, защото момичетата бяха искрени и защото всяко разведряване предизвикваше положителни емоции и от двете страни на желязната завеса. На Грета Тунберг обаче ѝ липсва главното, което имаха Смит и Катя: тя не изглежда естествено. Това, което в нейния случай изглежда подозрително е, че вероятно не са избрали просто така това момиче и в сегашните реалии това подозрение се превръща в сто процентова увереност.

 

Лично Грета по-скоро е искрена, вземайки предвид медицинската ѝ диагноза.

 

Хората със синдрома на Аспергер (психично разстройство от спектъра на аутизма, характеризиращо се с типичен, силен, почти маниакален интерес към дадена област. Съпътстван е от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси - б. пр.) не са склонни към мистификация и преднамерени лъжи. Напротив, те говорят това, което мислят без значение пред кого. А това как това заболяване помага на Грета да пътешества по международни форуми и да прави изказвания по темата за промените в климата, прави крайно неприятно впечатление за подготвен сценарий на много слаба и скъпа пиеса.

 

Така например, от Швеция до Ню Йорк тя се придвижи с яхтата „Малиция II“, известна преди това с името „Едмонд дьо Ротшилд“. Това име на яхтата е сложено по желание на първия ѝ собственик и работодател на Еманюел Макрон, Бенжамин дьо Ротшилд. За пътуването е избрана яхта, тъй като Тунберг не лети със самолети, защото те оставят много големи „въглеродни следи“. По време на пътуването през Атлантика по искане на Грета е бил спрян и дизеловият двигател на яхтата, който би трябвало да работи на подобно плавателно средство с оглед обезпечаване безопасността на плаването. Умно момиче, за всичко е помислило? Вярно, че пътуването с платна не оставя въглероден отпечатък. Но производството на съвременните яхти от въглеводородни пластмаси, да не говорим за платната от кевлар, оставят много по-сериозен въглероден отпечатък, което обстоятелство неизвестно защо екоактивистите игнорират. Така както предпочитат да не забелязват, че производството и последващата утилизация на слънчевите батерии замърсяват природата не по-малко, отколкото традиционните методи за получаване на електричество.

 

Цената на яхтата е 4 млн. евро, а един трансатлантически рейс струва около 40 хил. евро.

 

Затова няма нищо чудно, че Доналд Тръмп в своя туит нарече Грета Тунберг „щастливо момиче“.

 

Повечето деца и тийнейджъри на нейната възраст нямат възможност да пътуват през океана на построена по поръчка на Ротшилд яхта и да говорят пред световните лидери. А думите на Грета за „откраднатото детство“, не са нищо повече от празен звук. Грета Тунберг е имала прекрасно детство, доколкото това е възможно със синдрома на Аспергер, а занапред действително я очаква забележително бъдеще. Разбира се, ако не се намеси природата, както беше в случая със Саманта Смит, чийто самолет се разби поради лошо време и пилотска грешка. Но и тогава, мъртвата Грета Тунберг ще бъде още по-полезна за „борбата с глобалното затопляне“, отколкото ако е жива.

 

Но все пак искаме да вярваме, че момичето действително го очаква светло бъдеще, с много дни и месеци яхтинг, срещи със съмишленици, речи в парламентите и университетите и т.н. Само че не би трябвало да наричаме това „борба с глобалното затопляне“ и още повече „искрен детски протест“.

 

Това просто е един проект, при това много скъп и много циничен.

 

И разбира се, въобще не ми се иска да живея в света на победилата мечта на Грета Тунберг, в който ще бъдат избити домашните животни, а хората ще престанат да летят със самолети и ще се придвижват между континентите на яхти от въглеводородна пластмаса. Разбира се, само тези, които имат пари.      

 

 

Превод: Никола Стефанов

 

 

 

Коментари

 • Браво!

  26 Sep 2019 10:48ч.

  Българите винаги са били много умни и трудно манипулируеми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Миленков

  26 Sep 2019 11:04ч.

  Само не разбирам след цялото говорене - проект на кой? Нима всички се изплашихме от едно 12годишно дете в аутистичния спектър, което казва само верни неща (неговото място не е там; защо не правим нищо на очевидни проблеми; защо позволяваме на международни компании да стават все по-големи без оглед на социална ангажираност), та решихме да го оплюем и облечем в робата на конспирацията. Да това дете няма никаква идея колко е сложна темата /никой на земята все още няма всички отговори/, в очите на това (а и на всички деца) дете нещата се случват по лесно и голяма част от нещата са черни или бели. Но нима ние не подстрекаваме нашите деца да бъдат смели, да си представят невъзможното. Нима именно тези млади хора не рушат бариери и постигат тези доскоро невъзможни неща. Или просто е много лесно да не правим нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  26 Sep 2019 11:20ч.

  Като няма други аргументи... става проект на КОЙ :D Айде нема нужда... не случайно поставиха България в клуба на умните страни, не случайно и сорос се оплаква, че му е най-трудно, почти невъзможно да манипулира българите! На стари краставичари, гнили краставици тръгнали да предлагат :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да видим

  26 Sep 2019 11:25ч.

  Парижкото споразумение, „Едмонд дьо Ротшилд“, макарон... какво ли не правт милионите? Западът търкаля тази лъжа от 60те на миналия век, няма как да продължи още дълго, а той ще трябва да слезе от пиедестала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прозорецът на Овертон

  26 Sep 2019 11:26ч.

  "Британски адвокат: Консумацията на месо да се смята за престъпление"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Само не разбирам след цялото говорене - проект на кой?"

  26 Sep 2019 11:41ч.

  Поради напредъка на технологиите и липсата на на официални за Запада колонии, източници на евтини ресурси е силно необходимо достъпът до суровинната база да бъде ограничен за страните от Третия свят и подмандатните на светлия Запад периферии /справка златодобива в Булгаристан/. Напредъкът на технологиите и възможността за рационално и пълноценно хранене дават възможност за икономическо, образователно и смислено демографско развитие на доскоро бедни и необразовани общества, чиито все още неразглезени популации създават заплаха за жизнената среда на застаряващия и оглупяващ западен човек, поради което под благовидната борба за съхранение на климата всякакви напъни за подобряване на бедняците трябва да бъдат съсипани в зародиш, че току виж всички се еманципирали подобно на китайците и руснаците. Право върху жизнено важните ресурси имат само правилните семейства и притежаваните от тях корпорации. Националната държава с работещи държавни институции, способни да защитят суверенитета й - армия, образование, здравеопазване и дипломация е враг на глобалния капитал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Националната държава с работещи държавни институции, способни да защитят суверенитета й - армия, образование, здравеопазване и дипломация е враг на глобалния капитал!"

  26 Sep 2019 11:48ч.

  "/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва във форум на тема: „Децентрализация и регионализация в България: Уроци от международния опит и препоръки за България", организиран от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Събитието ще се състои утре - 26 септември 2019 г., от 09.00 часа, в хотел „Интер Континентал" - София. В работната среща участие ще вземат представители на ОИСР, областни управители и експерти от областни администрации, на Националното сдружение на общините в Република България, както и експерти по регионализация от Полша, Великобритания и Португалия."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Децентрализация и регионализация в България

  26 Sep 2019 12:17ч.

  "Хубаво" бъдеще ни кроят пак... видиш ли, хубаво, че тук нищо от това, което планират - не става!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  26 Sep 2019 12:33ч.

  Няма да се спирам на хлапето, то е само играчка в ръцете на възрастните, което е жалко. Само че нашата планета е много по-умна, отколкото се внушава на хората. Процесите в природата са балансирани, всичко е измислено и нищо природно не е проблем. Затова планетата няма да загине поради кравите (след като е преживяла динозаврите) и няма да загине поради горенето на дърва и въглища, които от хиляди години ни служат за отопление. Природата може да балансира всичко, стига да няма резки вмешателства, знаем, че растенията на земята живеят чрез въглеродния двуокис, затова някои фермери го вкарват в парниците. Растенията преобразуват въглеродния двуокис от въздуха и водата, чрез своята фотосинтеза, използвайки слънчевата енергия, за да си получат глюкозата, при което отделят кислород. Подобно на човешкия организъм, който ежедневно се справя да балансира цялата химия, която му даваме, заедно с хранителните вещества и извършва сложни процеси, за да складира нещо за после или да преработи нещо, в нещо друго, планетата ни също има способността да се самоочиства и балансира, чрез неизброими химични трансформации, които се случват под земята, във въздуха и водата, в растенията и животните. Затова няма как да разсъждаваме, че за нея са проблем процеси, които са ЕСТЕСТВЕНИ, като горенето или живота на нейните обитатели. Ние променяме баланса основно чрез онези намеси, които са ПРОТИВОестествени и НАРУШАВАТ кръговрата в природата. Ние се намесваме при производството на неразградими материали, от които си правим дрехите и играчките, тонове маркови найлони и пластмаси, акрил, полиамид, полиуретан, полиестер, чрез които бизнесът ни взема месечните доходи и които се трупат в един неразградим боклук. И които еколозите наричат ЕКО продукти??? Ние се намесваме чрез замърсяването от пестициди и всякакви химия в индустрията и в някакъв смисъл разболяваме планетата си и увреждаме нейния естествен кръговрат, който включва и газовете във въздуха. Еколозите не са против мечтата на бизнеса да произведе неизгниващи плодове и зеленчуци или неядливи за насекомите зърнени посеви. Нелепото на съвременните природозащитници е, че те не премахват изкуствените за природата неща, които те наричат ЕКО (еко кожа, еко козина и др.), не искат да спрат посегателството над ДНК на растенията и да опазят видовете, не искат да ограничат индустриалната химия и препарати в живота ни и всичко, с което тровим и издевателстваме над майката земя. Те се насочват към заклеймяване на естествени процеси, като отглеждане на добитък, при положение, че хилядолетия земята е била зарината от стада и животните като цяло са били много повече от днес! Те заклеймяват горенето, след като огънят е първата мистерия, която човекът е овладял в живота си тук и огънят му е даден като нужен елемент за неговото оцеляване. Затова Грета Тунберг няма представа за какво става дума и че тя е част от тази манипулация, която цели да изкриви възприятията ни, да наричаме черното бяло и бялото черно. Не е наясно, че зад това най-вероятно стоят някакви бизнес интереси, които ще забогатеят по някакъв начин от евентуални решения в тази посока, които ще поискат парите от държавата, за да направят още нещо еко, което ще е толкова еко за планетата, колкото „еко“ кожата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 12:45ч.

  Момичето не е болно, а специално подбрана артистка, която на всичкото отгоре прилича поразително на една комшийка. Момичето се вижда че ходи с професионална охрана и ангажиментите и са по програма. Спектаклите и са репетирани и ехото им целенасочено раздухвани от медиите. Чак ми е обидно да го коментирам това поредно изстъпление, плод на сектата която управлява света . В тази секта има и хора които имат връзка с България. Затова ни е тежко теглото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 12:55ч.

  По въпроса за климата. Отгоре ни поливат с болести за хора, растения и животни. Мятат вируси, бактерии и паразити. Наблюдавам живота около мене задълбочено от няколко години насам. По растения и дървета върлуват болести нетипично силно заразни и непреодолими с препарати. Попитайте земеделските производители, колко от тях вече рискуват да отглеждат домати. Орехите в природата са като опожарени. Това здраво дърво със съдържание на йод. Кестените също. След всеки малък дъждец започвам да кихам и да усещам че ме бори вирус. В провинцията хората знаят за нападението от миризливки, ама в такива количества, че чак никой никога не е виждал такава епидемия. Тази година явно ги спряха отгоре, защото природата взе да се изчиства от тях и сега ги виждам само тук-там. Миналата година в период на голяма суша имаше инвазия от жаби. Не знам колко сте ходили на училище, но жаби се въдят във влага и дъжд. Навсякъде подскачаха малки новоизлюпени жабки. И изведнъж изчезнаха. Тази година пък е инвазията от комари. Сега както споменах вече идва голямото поливане с вируси така че тичайте да се имунизирате. От СЗО им мърморят на нашите че само 16% използвали противогрипна ваксина. Айде и не мислете че хората които ви говорят неудобни наблюдения са луди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "която на всичкото отгоре прилича поразително на една комшийка"

  26 Sep 2019 13:14ч.

  Айде без това!... И излез се разходи на слънце, ще се увериш, че дертовете ти, описани така старателно и хумористично, са халюцинации...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "която на всичкото отгоре прилича поразително на една комшийка" на 26.09.2019 в 13:14

  26 Sep 2019 13:54ч.

  Що, бе? Не е европейско хората от източна Европа да приличат на тези от Скандинавието или намирането на подобна прилика не е политкоректно???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 15:12ч.

  Ти да не би да членуваш в тази секта? :))) Гулденбургови ли, Буденброкови ли как беше подсети ме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 15:23ч.

  Някога досега да съм лъгала?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 12годишно дете ... което казва само верни неща

  26 Sep 2019 15:24ч.

  Не думай! Детенцето да е казало, че електроенергията от фотоволтаици и ветрогенератори е от ШЕСТ ДО СЕДЕМ ПЪТИ ПО-СКЪПА от електроенергията от АЕЦ? Детенцето да е казало, че електроенергията от фотоволтаици и ветрогенератори не става за промишлено производство? Детенцето да е казало, че производството на литиево-йонни акумулаторни батерии, дето трябва да компенсират залеза на слънцето и спирането на вятъра, е възможно най-отровното производство в света, а утилизацията им е по-опасна от тая на ядреното гориво? Детенцето да е казало, че ветрогенераторите убиват всичко живо в радиус от двеста метра от основата на колоната, без да броим накълцаните птици? Не нам, не нам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 15:31ч.

  Единствената драма е с атомната енергия, към горния. С подобни детски културно- масонови дейности, някои хора целят да осмеят и омаловажат същината на екологичната енергия. Колкото да е скъпа зелената енергия, трябва да се насочим към нея, за да се съхраним. Разбирам че печалбите ви няма да са на ниво и ще ви излизаме скъпичко 7 милиарда души ама кво да парйш. Ако ви се отнемат богатствата ще има хляб и слънце за всяко живо същество на тази планета. Прекалено хищно е Цялата планета да е само за Гулденбургови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Како Маро,

  26 Sep 2019 16:02ч.

  на път съм да се влюбя. С такива познания по физика, химия и математика трябва да си много красива. "Отгоре ни поливат" - крейсерския ешелон на рейсовите самолети е 9-10 километра. Разсейването е минимум 60 градуса. При идеални условия - отсъствие на вятър и конвекция - на квадратен километър ще падне милиграм от целокупната маса на самолета. Нататък - който си купува семена от домати, следва да знае, че на следващата година от тия домати ще порасне ..й на вилица, защото са хибрид. Накъсо, ще тичаме да се имунизираме и да ядем зелени банани, киснати в дезинфектант и узрели с ацетилен. Също като Гретхен. Цунки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  26 Sep 2019 16:02ч.

  Целият цирк с Грета щеше да е смешен, но е жалък и отвращава. Гледах изказването й пред ООН - стиснати зъби, омраза, крясъци и злоба... Че момичето е болно, е факт. Но се питам: що за свят е този, в който Грета ще стане нобелист, а Кристалина - шеф на МВФ? Напълно побъркан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 16:15ч.

  Аз като повтарям че на режисьора му хлопа дъската вие ме омаловажавате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грета Тунберг вдишва въглероден диоксид (двуокис) и издишва кислород...

  26 Sep 2019 17:00ч.

  Снимката, която обяснява всичко: https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/14427710/14427710_900.jpg https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/14427710/14427710_900.jpg Метки: Грета Тунберг, Сорос, фото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • астронавт

  26 Sep 2019 17:07ч.

  На българската "компетентна" ракета все Сорос и Грета са и виновни за малоумната орбита. Щото тя българската ракета е най-по-по-най ракетата на света. Няма друга такава на всичките земни кълбета. Жалко, че световната конспирация все я зарязва да ръждасва в някой склад с боклуци. Каква загуба за кълбетата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 17:22ч.

  Сигурно искаше да кажеш че бананите доузряват с етилен :)) Има и безвредни дизефенктанти. През втората световна война прясното мляко са го съхранявали с водороден пероксид, а сега можеш да си дезинфекцираш и други работи с него.. Да. Освен че отгоре ни пръскат със болести и зарази, управляват и климата като умишлено насочват гладушки , създават суша и бури. Ами излез от панелката си и иди малко на село, не в мола и може да усетиш природата. И за да те шокирам окончателно, ще ти кажа че военните самолети обикаляха в кръг над дома и ги виждах как се клатеха от крило на крило за поздрав. Чували ли сте, че където има бази на НАТО, могат да пръскат с всичко населението без разрешение на правителството? Да вземат проби от повърхността на почвата, растенията косите на хората ама не вземат... :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  26 Sep 2019 19:40ч.

  Някой от пенещите се тука в състояние ли е с простички думи да обясни, с какво момичето Грета му е навредила? Ясно е, че е искрена, ясно е, че е част от спектакъл на зелените и какво? Навредила ли ви е? Провалила ли е милиардния бизнес с фосилни горива? Под натрапчиво до обсесия пробутваните ни статия след статия за нея в началото се изявяваха някакви неосъзнати фашисти, вероятно удовлетворявайки нуждата да изкарат някого унтерменш. Сега тонът се смекчи, изглежда срамът надделя, но все пак, какво толкова, та това са само думи, нищо няма да последва. Що за истерия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  26 Sep 2019 19:46ч.

  Пък що се отнася до тоя пореден руснак, неговата е ясна, два крака лошо, четири крака добре. Да цитираме Скотный двор Оруэлля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денев

  26 Sep 2019 20:20ч.

  Тъп ли си или се правиш? Май второто все пак. Никой не пише, че Грета е навредила на някого. Вредят стоящите зад проекта "Грета последната инстанция за истината", при това го правят обидно за умовете дори на ниско интелигентните. Грета е дете на артисти, не е умишлено лъжлива, обучена е да играе дадената й несложна роля, но го прави със съзнанието, че така е полузно за хората и природата. Отвратително е да се правят долни и вредни масови манипулации с използването на болно лице.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минувач

  26 Sep 2019 20:29ч.

  Миф о глобальном потеплении-оружие глобализаторов https://www.youtube.com/watch?v=i_MJYCkh7QI

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ценител

  26 Sep 2019 20:53ч.

  Мен ме привлича физически

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 21:18ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=yLTC_rXxxFw&list=PLODRZyhh492AKr9KEuXMW7ItCqh9v1V3F

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  26 Sep 2019 21:25ч.

  Нещо да кажете дървените философи. Сега го намирам и сядам да го гледам. Да не вземете да го изтриете докато го изгледам , че ще ударите в земята БНР по свобода на словото :)) https://www.youtube.com/watch?v=YjnMgcO7zW0&list=PLODRZyhh492AKr9KEuXMW7ItCqh9v1V3F&index=3 https://www.youtube.com/watch?v=3oudZpnshP8&list=PLODRZyhh492AKr9KEuXMW7ItCqh9v1V3F&index=4 https://www.youtube.com/watch?v=k9kYreaEMYI&list=PLODRZyhh492AKr9KEuXMW7ItCqh9v1V3F&index=5 https://www.youtube.com/watch?v=vLQ0VvKxToQ&list=PLODRZyhh492AKr9KEuXMW7ItCqh9v1V3F&index=8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за сведение

  26 Sep 2019 21:28ч.

  Българите бяха ниски при социализмът, с изостаналият НТР. НТР не предвидихме казва Живков. Днес децата стават високи. Животните ги тъпчат с растежен хормон. Децата се извисяват, възрастните хващат рак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Представете си, колко пъти това дете е повтаряло думите

  26 Sep 2019 22:29ч.

  "Вие ми откраднахте детството", че толкова да е откровено и сега! Тия думи то не казва за първи път! На тия години да се занимаваш с безумия си е чисто доказателство, че детство това дете не е видяло! Шведската система води до това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  26 Sep 2019 22:57ч.

  "Ние сме в началото на масово унищожение, а всичко, за което говорите са парите и приказките за вечен икономически растеж. Как си позволявате!?". Когато хората нямат разум да разберат научните доводи, се налага да се премине към въздействие с емоциите. Затова е този цирк. Истината е, че няма вечен икономически растеж и вечно нарастваща на всяка цена печалба. За един живот, климатът се промени. Няма как това да не се свърже с човешката дейност. Става много бързо. Лошото е, че и борбата за промяната е подчинена на печалбата. Изходът от тази задънена улица е спиране на въоръжаването и насочване на всички средства към овладяване на ресурси извън Земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се информираш от Взгляд днес

  27 Sep 2019 7:55ч.

  Е като да четеш Фьолкише беобахтер вчера. Който разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Taka e, Идеалист на 26.09.2019 в 22:57

  27 Sep 2019 10:29ч.

  "Ние сме в началото на масово унищожение, а всичко, за което говорите са парите и приказките за вечен икономически растеж. Как си позволявате!?" Това е вярното и това е същността на всичко, което каза Грета. НИЕ СМЕ В НАЧАЛОТО НА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ. Подготвяте ли се? После да не протестирате, че не сте предупредени? Ето, предупредихме ви чрез Грета, подсмихва се Гутериш. Не вярвате, нали? - Построихме ви и величествен каменен монумент, още през 1980 г., с който ви известихме, че ще трябва малко да поумрете, а вие бълнувате, че ще живеете на еко планета. Писахме ли, че човечеството не трябва да превишава 500 милиона (роби, които да ни обслужват)? А вие бълнувате за разоръжаване, " спиране на въоръжаването и насочване на всички средства към овладяване на ресурси извън Земята". Ако още не вярвате на "Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature." вижте https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones и https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones и https://www.youtube.com/watch?v=E6yIyRk6OYU и https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/09/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B8/ Води се война за нашето съзнание. ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА НА КАПИТАЛИЗМА. ЗА ВЕЧНО ГОСПОДСТВО НА СЕГАШНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НАД ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЪЩОТО ТОВА ЧОВЕЧЕСТВО. Накрая, не сте ли гледали филма "Матрицата" и какво разбрахте от този филм? Че едни се ритат и удрят? - Това ли беше интересното, важното? Едни се ритаме и удряме в матрицата, но защо? За да станем покорни батерии? Искат да презаредят матрицата на капитализма, и да я презареждат, и да я презареждат... за да им е вечна властта, богатството, на тях, на техните потомци, за да живеят като богове, поне по 1000 години, а останалите 500 милиона от 7,5 милиарда да сме батерии, роботи, обслужващ персонал. Това е матрицата на дявола. Наша отговорност е да не позволим да бъде презаредена, а да бъде разрушена и заменена с УЧЕНИЕТО НА НАШИЯ СПАСИТЕЛ, С МАТРИЦАТА НА ИСУС ХРИСТОС - ПЪРВОКОМУНИСТЪТ - МРАЗЕНИЯТ ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА МАТРИЦАТА НА КАПИТАЛА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  27 Sep 2019 12:29ч.

  Не знам колко е болно това дете, но е дооста злобно, и говори по отвратителен начин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Циклон Б

  27 Sep 2019 13:10ч.

  Шведхен Гретхен, варум бист ду зо шреклих?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Специално за observer - "Вие ми откраднахте детството"

  27 Sep 2019 14:41ч.

  https://sun9-68.userapi.com/c855120/v855120181/10c4db/27yyFa7b93M.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой и защо лансира това болно момиче ???

  27 Sep 2019 14:41ч.

  Шведски еколози вече апелираха да преминем към канибализъм като изяждаме болни, умиращи и т.н. индивиди !!! По този начин "нямало да обременяваме природата с добив на нови хранителни ресурси" !!! Шведи и норвежци винаги са били болни мозъци ! Психичните отклонения в Швеция още преди 30-40 години взеха застрашаващи обществото мащаби ! Почти всеки 3-ти шведски гражданин има психични проблеми ! А на девойчето Гректа от снимките му личи отдалеч че не е добре ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цената на яхтата е 4 млн. евро, а един трансатлантически рейс струва около 40 хил. евро.

  27 Sep 2019 16:42ч.

  А колко струва яхтата на Гундяев? А яхтите на приближените на Путин? Сто пъти повече. Хайде да не се правим на много социални, че се знаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яхтата на Гундяев е неправилна яхта.

  27 Sep 2019 18:45ч.

  Яхтата на принца на Монако е правилна яхта. Грета извърши екологичен подвиг - прекоси Атлантика с правилна яхта, вместо със самолет. Петчленният екипаж, който я докара, си замина за Европа със самолет. Петчленният екипаж, който ще я откара, пристигна от Европа със самолет. Вместо четири авиобилета - десет. Страхотна икономия на въглеродни емисии! Да живее чичко Сорос и овцете, дето зяпат Грета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  27 Sep 2019 20:34ч.

  Екоталибаните пищят срещу въглищата, защото замърсяват (вярно е), но природният газ е ЧИСТО гориво. Затова екоталибаните нямаха избор, освен да измислят т.нар. "глобално затопляне".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Четенето на форума

  27 Sep 2019 23:32ч.

  е като полет над кукувичо гнездо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Взглядът на Комарницки по темата

  28 Sep 2019 9:16ч.

  https://www.segabg.com/node/95396

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЖЕГА

  28 Sep 2019 14:46ч.

  Тетка Грета да ликвидира "Топлофикация" - София, защото много ни замърсява джобовете всеки месец. Ако тя не се справи, тогава е ред на новоизбраната кметка на столицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  28 Sep 2019 17:43ч.

  Тя консумацията на месо си е престъпление, защото за да го получиш в чинията, трябва да го вземеш от този, на когото е принадлежало и повече му е трябвало, чрез убийство. И е фашизъм. покрил земята с концлагери. Бивши концлагеристи забелязаха тази аналогия. Очевидна е. Животните-тор за човешката раса, Това, че хората не го смятат за убийство и учат така децата си поколение след поколение, може би е причината за повечето от злото по света. А метанът, отделян от кравите е най-големият затоплител. Не ви и е жал за беите мечки? Гледах една кожа и кости как океана я отнася навътре върху леден блок.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Взглядът за глобалното затопляне от гледна точка на Взгляд е различен

  29 Sep 2019 8:50ч.

  от този на живеещите по крайбрежията. Градове със стотици милиони жители ще бъдат потопени, но пък в Сибир климатът ще стане средиземноморски. Разбираемо за автора руснак това си е направо мечта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • udjs

  30 Sep 2019 12:53ч.

  Мисля,че най-здравомислещ е този,който написа "Четенето на форума е като полет над кукувичо гнездо"Само че и ти който си го написал си в гнездото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи