НАП си раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв. Спецов не казва своите

НАП си раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв. Спецов не казва своите
Липсва информация за размера на премиите на директора Румен Спецов.


В НАП са раздадени 31 844 300 лева бонуси. Това е рекордна сума за последните години. Само за централното управление на НАП са отделени над 10,5 милиона лева, съобщи БОЕЦ. Сдружението е получило данните по Закона за достъп до обществена информация.

 

БОЕЦ негодува, че му е отказана информация за размера на бонусите на директора на НАП Румен Спецов: "Той отказва да ни я предостави с аргумента, че тя представлява "лични данни".

 

В отговора на НАП няма обяснение за големия размер на бонусите, но може да се предположи, че те се дължат на високата събираемост на данъците, която бе отчетена неколкократно от есента насам. В края на годината НАП съобщи, че е събрала над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. и приходите ѝ са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

 

"ГД БОЕЦ припомняме на г-н Румен Спецов и г-н Асен Василев, че на 28 май 2021 г. ги сезирахме със сигнал за "Къщата в Барселона на Бойко Борисов", като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лв. в активите на дружеството-собственик на "Къщата" от Георги Станков Йовчев - баща на Борислава Йовчева, обитаваща къщата в Барселона, за която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от когото има и дете. Липсва публична информация за произхода на тези средства и как един обикновен водопроводчик е придобил тази сума - за което сезирахме НАП и Министерството на финансите и поискахме официална проверка. До момента нямаме никаква информация за предприетите от тях действия (ако изобщо има такива)!", се напомня в съобщението до медиите.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Бе оставете човека и спеца на мира,

  15 Яну 2022 16:35ч.

  с бонуса си щял да изплати онзи мильОн+, дет го дължал на НАП от кухата фирма. Назначенията на Дуо Илюзионисти са винаги на ползу роду, не са самнявайте, пейзани

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защитавам бонусите за работягите от НАП

  15 Яну 2022 16:37ч.

  В НАП работят два вида хора - работяги и парашутисти. Аз познавам една такава работяга, която наистина миналата година главата не можеше да си вдигне, че и заместваше колеги, и ако е получила по-голям бонус, е било напълно заслужено. Който работи, нека да е и допълнително стимулиран. Вероятно обаче парашутистите са взели по-големия пай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  15 Яну 2022 16:38ч.

  Къде ще търсим нов ББойко да спасява държавата след тези марокански скакалци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  15 Яну 2022 16:43ч.

  Бонусът му трябва да е по-голям от ония мизерни суми, за които го одумват. Така е редно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хасан Василев

  15 Яну 2022 16:54ч.

  Големите топки голям бонус си искат !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат от САК

  15 Яну 2022 17:12ч.

  Така е, ако искате и вие, хванете си гадже като Кокорчо, че да ви назначи за Спецов! От сбирщина шанаджий какво чакате? Ще краднат като Байко че и повече.... Много ясно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А вие какво си мислехте?

  15 Яну 2022 17:16ч.

  За мен е без значение, дали ще ме краде Бойко или ще ме пребърка Спецов. Интересно ми е само евреина колко ще открадне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПП "Продължаваме измамата"

  15 Яну 2022 17:17ч.

  Блейте балъци, тук милиончета, после със сем. Лорер ще забършем милиардчета.... Радвайте се че съборихте тирана, сега ще ви изпием кръвчицата докато се осъзнаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • elisaveta

  15 Яну 2022 17:25ч.

  Могат - раздават си. Който не може - завижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таман щях да регистрирам

  15 Яну 2022 17:49ч.

  Дуо Илюзионисти кът ТМ, ма ся гледам, че може да го трансформирам покрай Лорер в Трио Илюзионисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор Ангелов АКО ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОТО ДО 2024, КИРЧО Е ИЛИ КУПЕН, ИЛИ ТЪП. ИЛИ И ДВЕТЕ.

  15 Яну 2022 17:57ч.

  Когато Киро вземе решение, то или е тъпо или вредно, най – често и двете. Ако вкара България в еврото до 2024, това вероятно ще ни фалира. Обяснявам: Когато имаме една валутна зона с една валута, то дълга на зоната се разпределя между всичките и членове. Пример: А има дълг 20% , Б има 2% , тогава дълга става 11% и Б ще плаща борчовете на А. В момента България, Естония и Люксембург имат най ниско ниво на дълг. Давам таблица кой какви дългове има. Ако България влезе, ние ще плащаме борчовете на Гърция, Германия, Франция и т.н Викат ни за да им плащаме борчовете. Същата схема като с тока, цената се определя от ЕУ борсите и евтиния ток на Козлодуй отива там докато не се уравнят цените. Взеха тока. Сега и валутата ни + ще ни натоварят с дълг. Хитро. Решението е да излезем от ЕС и да имаме Митнически съюз с тях. Само това. Не случайно Норвегия и Швейцария направиха точно това. Англичаните вървят по същия път. Защото са умни. А Кирчо е или купен, или тъп. Или и двете. Според мен Гешев може да го обвини и в лъжа и в измяна, и в куп други неща, но чака тълпата да свърши работата. Да, ама не всички хора разбират от енергетика или финанси, или здравеопазване за да вникнат в золумите, които се сътворяват. ТАБЛИЦА: https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/01/FINAN1.png

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  15 Яну 2022 18:05ч.

  Смисълът да влезем в Еврото е, да се освободят ония милиарди, които гарантират валутния борд и да се опукат в обществени поръчки, които да се поделят, това за народа, това за чекмеджетата. И Боко Банкянски имаше същите мераци, но загуби шансове да е той. А смисълът да ни приемат в Еврото е да ни доят като овце, както е отбелязал Тодор Ангелов отгоре. Ако беше нещо в наша изгода, нямаше и да го помиришем даже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  15 Яну 2022 18:12ч.

  А Кокорка знае ли точната сума на бонусите на "Големите топки"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  15 Яну 2022 18:19ч.

  Тодор Ангелов,дай цитата и линк на английски за твърдението за плащане на дълг. Дано да не е като този пример с кражбата на ток на АЕЦ от борсите.Вероятно си чувал,че на борсите се търгуват едни хартийки- пример: цената на нефта на борсата няма нищо общо с физическите доставки.Преди време цената на нефта дори беще отрицателна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  15 Яну 2022 18:19ч.

  Всяка Държава с Централна банка е тип комунистическа . Схемата е същата,играчите са други както и работягите .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  15 Яну 2022 18:29ч.

  Странно защо т.н. партии или клубове по интереси не дискутират в говорилнята какво ще правят с 25 млрд. евро ,които ги топли БНБ,след като приемем еврото. Това са доста пари и е нормално поне две години да се обсъжда,а не като се събудим с бол пари да чакаме за няколко седмици да ги разпределят.Нищо чудно вече да се договярят.Преди време във Франция е имало негласно споразумение,комисионните от военните сделки да се разпределят 70:30.Справедливо,за да не може опозицията да пита.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  15 Яну 2022 18:34ч.

  преди известно време - години 3-4 там имаше чистка, всички които бяха неудобни на тиквоча, направиха отдел-министерство на един сладур, сега т.нар. "шеф" с е опитва да кешира, на всичките им дреме на куролацият за обикновеннич им квалифициран служител, даже ги плаши - бихте ли дали на две магарета да им разделят на тия палячовци министерските постове? айде,бихте ли си ги назначии в собствената фирма??? Накратко, ако араята не зацепва да помогна - помните ли краун ейджънтс - частната митница с корени в Ост-Индийските компании - ако не помните сега ви се севиа същото и то в повече, после търсете майките си за сики останали хадминистративни услуги наречени държава, община, село, махала - пардон - КЛЪСТЪР (*грозд.шревеждайте си Грездей".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това

  15 Яну 2022 21:26ч.

  Са строго лични данни, няма да нарушаваме КЗЛД, ако искат ще кажат, ако не искат, ще гадаем само по придобивките впоследствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До elisaveta на 15.01.2022 в 17:25

  16 Яну 2022 9:20ч.

  Г-жа, по-правилно е да се каже "крадат", да си раздаваш в такива размери чужди пари означава това. Като ходя да си подавам данъчната декларация, в стаята обикноено от 10 души работи 1. А при частниците 1 работи за 10.... И не им завиждам, да те информирам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отело Албиноса

  16 Яну 2022 11:36ч.

  На мен едни 10 до 15 % макс, ми изглеждат като доста справедливо разпределение! Всекиму според заслугите, всекиму според труда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1984

  16 Яну 2022 17:27ч.

  Герберските калинки едно време ги разпъваха на кръст за 30-40 хиляди джобни, тоя най-вероятно е прибрал поне 100 бона, но това вече е лична информация, служебна тайна, секрет от въпрос за националната сигурност, най-великата тайна от средновековието насам. Няма журналисти, Ентелектуалци, няма политцоциолози, социални антрополози и прочие амбалаж да запитат как така няма за пенсионери, за болни деца, за......но за тлъсти БОНУСИ има. КЪДЕСТЕБЕПРОТЕСТЪРИВАШТАМАМАДЕМОКРАТСКА#

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марготина

  16 Яну 2022 20:21ч.

  Софиянец на 15.01.2022 в 18:34, Пишеш като перничанин...но изглежда правдоподобно:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  17 Яну 2022 8:48ч.

  32 000 000 на 8 000 човека е средно по 4 000 на човек на година, 1 000 на тримесечие, около 300 на месец. Това е смешна сума за тази работа. Притеснителни обаче са тези 10 000 000 за ЦУ. Там с фискалните да са 1 000 - 1 200 души, които папкат доста повече от средното за страната. Един инспектор в провинциален офис едва ли взема повече от 400 - 500 на тримесечие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи