Марко Травальо: Западът превърна Украйна в леговище на терористи. Един ден украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия

Марко Травальо: Западът превърна Украйна в леговище на терористи. Един ден украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия

Автор: Марко Травальо, главен редактор на “Il fatto quotidiano”. Превод: Владислав Наков. Заглавието е на "Гласове"

Извън контрол

Може би никога няма да разберем дали руският самолет, свален в Русия от Украйна, е превозвал 65 украински затворници, готови за размяна, както казва Москва, или въоръжение, предназначено за фронта, както казва Киев. Но със сигурност знаем две неща:

1) Системите “Patriot”, доставени от САЩ, го свалиха: с много поздрави към гаранциите на Зеленски, че западните (нашите) оръжия ще се използват, за да се “защитим от руснаците у дома, а не да ги атакуваме”;

2) Управляваните от правителството украински медии (т.е. всички: това е либерална демокрация, нали?) поеха отговорност за атаката. След това се врътнаха веднага щом Москва съобщи на Киев, че всъщност е ликвидирал 65 украинци. После украинската армията пое отговорност за нападението. Накрая Зеленски призова за „международно разследване“ (на украинска атака!). Това е сценарият, който вече е изпълняван при други терористични актове от страна на Киев: убийството на Даря Дугина, атентатът срещу Захар Прилепин, Кримиският мост,... Но това е “предястието” на това, което ще се случи, когато, със или без Зеленски, най-накрая бъде постигнато прекратяване на огъня.

Евроатлантическата пропаганда рисува Украйна като монолит: президент, министри, парламентарно мнозинство, армия, паравоенни милиции, тайни служби, население: “всички се обединиха срещу всякакво примирие до победата над Путин и влизането в НАТО. Глупости!

Режимът е разделен, политическите, военните, разузнавателните и милиционерските лидери не са в синхрон, хората са разделени между антируснаци, проруснаци и поддръжници на компромис, който слага край на толкова много смърт, разрушение, корупция и мизерия. А Зеленски е все по-изолиран, външно заради края на помощта от САЩ и вътрешно поради провала на контранастъплението и разрива с началника на армията.

Зеленски отложи и изборите през 2024 г. за неопределено време, докато съпругата му каза, че е против повторното му номиниране, защото се страхува, че той ще загуби или изборите, или живота си.

Възможно е противоречивата реакция на свалянето на руския самолет да зависи от това, че една фракция на режима надделява над другите. Може би, за да саботира проблясък на диалог, започнал с Москва за мащабен обмен на затворници. Това би било доказателство, че Зеленски е загубил контрол над войната или над управлението на медиите. Но и сигнал за тревога за "след това": кой ще спазва и кой ще налага примирието? С всички оръжия, които изпратихме в Киев, без изобщо да има някакво проследяване или отчет, за да знаем къде отиват, всеки клан ще може да саботира примирието, като продължи да стреля и превръща страната още по-голямо леговище на терористи.

По този начин, в случай на международна мироопазваща мисия, нашите войници биха били цел на приятелски огън. Украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия.

 

Източник: Фейсбук

 

 

Коментари

 • ?????

  26 Яну 2024 20:23ч.

  "По този начин, в случай на международна мироопазваща мисия, нашите войници биха били цел на приятелски огън. Украинци ще стрелят по нас. С нашите оръжия." Не се притеснявайте най-напред ще хвърлят да умират източноевропейските идиоти. След тяхното унищожаване сте вие наред. А след това Щатите и Русия ще се договорят, а за Европа гледайте постакопалипсистическите филми на Холивуд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян

  27 Яну 2024 0:30ч.

  На украинските терористи ще партнират и арабските пришълци в Европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  26 Яну 2024 20:32ч.

  На Украине полиция не будет забирать у граждан полученное ими в начале боевых действий оружие до их окончания, но будет реестр. Об этом заявил глава Нацполиции Иван Выговский. «Идёт война, и с оружием люди чувствуют себя безопаснее. Есть законопроект, чтобы провести регистрацию этого оружия», – объяснил Выговский.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе

  26 Яну 2024 20:47ч.

  Ами малайзийския Боинг? Какво стана с него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе те украинците при Кучма още свалиха

  26 Яну 2024 21:50ч.

  по време на учения (?) самолет пълен с евреи, които пътуваха от Израел за Русия, и "общ мнение" го преглътна. Израелски граждани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • roso

  26 Яну 2024 22:02ч.

  Разгеле. Почнаха да им светват лампичките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  26 Яну 2024 22:44ч.

  Бай Марко, в списъка за убиване на сайта "Миротворец", зад който стърчат дългите уши на ЦРУ, присъстват малцината останали честни журналисти в САЩ, световни звезди при това! Така, че денят , в който ще ви стрелят е съвсем близо! След като Русия разчисти нацистката сган, една част от нея ще се озове на запад и за жълти стотинки ще върши огромни мизерии! Първоначално ще бъдат използвани от службите за разчистване на сметки, а после ще станат неконтролируеми! Справка: Бин Ладен, Ислямска държава и муджахидините/талибани !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аннтифашист

  27 Яну 2024 5:32ч.

  От фашизирани лумпени какво друго да очакваш. Само като им видиш мутрите по факелните им шествия изкривени от злоба и бело, и ти става ясно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реално

  26 Яну 2024 23:22ч.

  Какво щеше да стане, ако Украйна нападнеше на запад, а не на изток? С тяхната войска, а и въоръжение бързо щяха да стигнат до Берлин, а и до Брюксел. И щяха да имат по-голяма полза. Е, резистанс, бели ленти, нали така, но все пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще има кръгом марш

  27 Яну 2024 9:49ч.

  То не е късно и това да стане. Тукашния соросиански тролетариат да не си вярва, че е застрахован от таквоз развитие на събитията. Рано или късно подстрекателят си намира майстора, а подпалвачът на чужд дом увисва на въжето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  26 Яну 2024 23:35ч.

  Имаше случай от тези дни в украйна, съсед обстрелял с миномет съседния блок.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боцко

  27 Яну 2024 5:40ч.

  Чул че Зеленски ще ходи на гости при съседите и.. не издържал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  27 Яну 2024 8:51ч.

  Колко жалко е да си бандеровец и прислужник

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  27 Яну 2024 9:41ч.

  Интересно каква алтернатива предлага тоя копейкаджия. Окупацията на Украйна от орките на Путин е много по лош вариант.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • двугънков

  27 Яну 2024 9:50ч.

  Ти как разбра това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • brun

  27 Яну 2024 12:28ч.

  укропачаври смърт за вас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още малко не му достига на г-н

  27 Яну 2024 14:38ч.

  Травальо да проумее, че някой ден бивши украински бойци ще стрелят по тях с техните оръжия не само в рамките на мироопазващи сили в Украйна, а и на тяхна територия. Създал си чудовища и си им дал оръжие, а укрити обичат да обикалят света и да печелят лесни пари - какво да очакваш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Butch

  27 Яну 2024 16:35ч.

  "Справка: Бин Ладен, Ислямска държава и муджахидините/талибани !" 1. муджахидините =/=талибани 2. Нямаше нито един афганистанец в самолетите на 11.9.2001 3. Цялата уйдурма беше да се гласува "Patriot act" и утвърди тоталното следене и повече пари за трибуквените организации - 17 на брой. А украйнците изтегиха късата клечка. Те са глупака на масата за покер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Яну 2024 21:07ч.

  фашистката цензура у нас майкопродавците наричат борба с дезинформацията – вече е забранено да говориш, да пишеш и дори да мислиш по начин, различен от този, който са наложили англо-американските им господари... навремето фашистът Борис III уби поета Никола Вапцаров заради неспазване на „евро-атлантическата“ цензура, наложена от слугите на Хитлер у нас. и сега ситуацията в България е абсолютно същата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  28 Яну 2024 17:27ч.

  Пич , глобализация . Няма наши , няма други .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как ще звучи след 20 години?

  30 Яну 2024 7:07ч.

  От перспективата на бивши социалисти/комунисти, съветски граждани които вече почти 35 години са част от "запада" и за това са третирани като 2-ра ръка "европейци", провокирам да се замислите как ще ви третират след 20 години, когато азия ще контролира 2/3 от световната икономика и ресурси, Германия ще се превърне в това което беше Украйна преди войната - загниваща бивша индустриална сила с многонационално- многоетническо население (от което 30% дори не говори немски, а на английски се разбираш със всеки срещнат, познато ли звучи?). Как ще се разлгеждат тези, които сега се тупат в гърдите и се наричат "евро-атлантици"? И дали ще име 3-4-5то поколение "шейпшифтъри" във властта на които дядовците им са били в държавни структури на комунистическата власт, бащите им са били на хранилка от "Ханс Зайдел", "Конрад Аденауер", "Фридрих Науман" или директно агенти на дълбоката държава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи