Кога България ще излезе от НАТО?

Кога България ще излезе от НАТО?
И накрая стигнахме до „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“ – включване в „Коалицията на желаещите“ за Ирак, НАТО, ЕС. Разбира се, веднага се появяват и новите добре финансирани апологети, които бодро каканижат – „единение с демократичните държави“, „евроатлантическите ценности“, „Русия – империя на злото“ и т.н. Хубавото в тези въртележки е, че България се измъква почти безнаказано от всеки свой „цивилизационен избор“. Някой ще каже – бомбардировките, убити във войната, репарации, Белене, диктатура. Това е направо нищо в сравнение с гордите ни сръбски съседи, които на два пъти се противопоставиха на силните на деня – първо на Германия, а после на САЩ. В първия случай бяха избити един от всеки десет от населението на страната, а във втория страната беше разпарчетосана, бомбардирана и напоена с обеднен уран. Нашият „цивилизационен избор“ изглежда много по-разумен. Наистина малко срамен, понякога дори унизителен, навяващ усещането за проституция, но… избор на оцеляващите, на хитрушковците и опитващите се да минимизират щетите и ако може да изкарат някой долар/евро от наведената си поза.

 

 

Не е прав Марешки да поставя под съмнение членството ни в НАТО. Както и да го въртиш и сучеш, НАТО си е част от националната ни сигурност.

 

И няма значение дали ни пази от страната, която никой у нас не привижда като потенциален агресор – Русия. Няма значение и дали ни пази от ядове, свързани с потенциални цветни революции, преврати и други хепънинги, които се случват на непослушните не-натовски страни. Няма значение и дали членството в НАТО не ни пази от самото него.

 

Важното е, че ни пази! Защото, съгласете се, е много по-добре да дадеш там едни пари, ако трябва и три благодарствени молитви с лице на запад да направиш, отколкото да ти спретнат някой Майдан, да те бомбардират като братята сърби или да те разпарчетосат като Либия и Сирия. А да разчиташ, че като си член на ЕС си относително защитен от лоши сценарии, си е чиста глупост. Та, нали всички страни (без Кипър), които ЕС прие, първо трябваше да положат клетва за вярност и да станат членове на НАТО. Накратко – ЕС се разшири с … НАТО под благия, но строг поглед на същото. И да си въобразяваш, че можеш да излезеш от военния блок, без да те санкционират от икономическия, си е пълен наивитет. Още в процеса на приемането стана ясно, че те са йерархично свързани.

 

Да се пледира за референдум по въпроса за членство в НАТО, също е пълен нонсенс. Та, нали законът забрани подобно допитване, именно защото влязохме в пакта без референдум. Защото резултатите щяха да са, меко казано, смущаващи. И веднага подрязаха закона – може референдум преди да влезеш, но не може референдум, за да излезеш. Хитро!

 

Така че, ние сме натовци и ще си останем натовци! Най-малкото, докато не се появи сила, която да ни позволи да се откачим без сръбски, либийски, украински и прочие сценарии.

 

А дотогава целта е – да минимизираме щетите (разходите) и да не изгорим, докато чакаме това да се случи.

 

Това вече сме го играли. Няколко пъти! Първо (1941 г.) ставаме част от Тристранния пакт. После обявяваме символична война на САЩ – ама толкова плахо, че те шест месеца ни търсят на картата, че да ни я обявят и те. Виж, на Русия, където пожарът бушува съвсем истински, война не обявяваме. Разбира се, ратници, легионери и други тогавашни НПО-организации вдигат шум и приветстват новия цивилизационен избор на България – бодро маршируват и пеят: „Рим, Берлин и Токио/ заедно в борбата/ скоро ще наложат/ нов ред на земята“.

 

Приветстват единението ни с новите европейски ценности и битката на прогресивния свят срещу „прогнилата англо-американска плутокрация“ (според тогавашната терминология). После, когато се обръщат нещата, обявяваме война на Германия. Разбира се, кресливите НПО-активисти бързо се покриват и от позициите вече на ОФ-активисти шумно приветстват още по-новия цивилизационен избор на страната - присъединяването ни към прогресивните сили на човечеството.

 

Следва нов „цивилизационен избор“ (продукт на малко късче хартия разменено между Чърчил и Сталин) – с комунистическия свят срещу световния империализъм. (Вече казионните НПО-та припяват „Кат Русия няма втора …“ и „Води ме Партийо, води ме …“).

 

И накрая стигнахме до „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“ – включване в „Коалицията на желаещите“ за Ирак, НАТО, ЕС. Разбира се, веднага се появяват и новите добре финансирани апологети, които бодро каканижат – „единение с демократичните държави“, „евроатлантическите ценности“, „Русия – империя на злото“ и т.н.

 

Хубавото в тези въртележки е, че България се измъква почти безнаказано от всеки свой „цивилизационен избор“.

 

Някой ще каже – бомбардировките, убити във войната, репарации, Белене, диктатура. Това е направо нищо в сравнение с гордите ни сръбски съседи, които на два пъти се противопоставиха на силните на деня – първо на Германия, а после на САЩ. В първия случай бяха избити един от всеки десет от населението на страната, а във втория страната беше разпарчетосана, бомбардирана и напоена с обеднен уран.

 

Нашият „цивилизационен избор“ изглежда много по-разумен. Наистина малко срамен, понякога дори унизителен, навяващ усещането за проституция, но… избор на оцеляващите, на хитрушковците и опитващите се да минимизират щетите и ако може да изкарат някой долар/евро от наведената си поза.

 

Всъщност тезата анти-НАТО, лансирана от така наречените „антисистемни“ европейски формации (и в новия речник на Марешки като част от тях, това ясно се вижда), не е срещу НАТО. Това е скрит анти-американизъм. Реакция срещу превръщането на Европа и нейните лидери в „пуделите на САЩ“. НАТО се привижда просто като един от инструментите на налагането на диктата на САЩ над Европа.

 

Това е и една от причините така наричаните „крайно десни“, „националистически“ и „антиевропейски“ формации да се обявяват против „Тази Европа“ и против „Това НАТО“. Обяснителната схема за света на тези формации изглежда пределно проста – „САЩ забърква каши и конфликти по света, решавайки собствените си политически и икономически проблеми, и прехвърля разходите и последствията върху Европа – ние да плащаме! В името на „европейската“, „евроатлантическа солидарност и прочие глупости!“

 

Звучи доста убедително. А видимо започналата икономическа война САЩ-Европа, ясната тенденция икономически да се изолира Европа от Русия (а впоследствие и от Иран и Китай) укрепва още повече доверието в тази обяснителна схема – приватизация на печалбите от САЩ („Америка преди всичко“) и джиросване на разходите за европейците.

 

И популярността на тези анти-формации расте!

 

Това е и причината всички те да бъдат сатанизирани, стигматизирани и обявявани за „антиевропейски“, „популистки“, крайни“ и „тайни агенти на Путин“.

 

Но този директен анти-американизъм е само видимата част на реакцията. Засега, все още управляващият европейския политически елит (лидери, партии, европейски бюрократи, ПЕС, ЕНП и пр.) се опитва да се държи като България в периода 1939 – 1945 г. – уклончиво! Санкции срещу Русия – може! Но бизнесът и „Северен поток 2“ трябва да продължи. Да изгоним руски дипломати – може! Но леко ще намекнем на Лавров, че няма как, но те могат после бързо да ги върнат. Зарин в Сирия – сигурно, сигурно Асад е виновен, но да не избързваме. Е, щом искате бомбардирайте – но ние не участваме. Може една декларация за подкрепа да спретнем. Искате 2 % от БВП да отделим за въоръжаване – може! Но засега ще вдигнем разхода от 1.27 % на 1.30 %. Искате да обявим, че някой нарушава международното право – може! То и кой ли вече вярва на това след Сърбия, Косово, Ирак, Либия, Украйна, Сирия, Каталуния. Само не ни замесвайте в действия в защита на гъвкавото ви международно право.

 

На родна почва тази пластичност е ясно изразена както от Румен Радев, така и от Бойко Борисов.

 

Това е втората, гъвкавата отбранителна линия на европейския анти-американизъм, скрита зад клетви в демократичните ценности, вярност към НАТО, преклонение към фалиралия, пластичен „международния правов ред“ и принципите на свободната търговия.

 

Но натискът ще продължи. И много скоро Европа ще трябва да вземе решение. Или да отстъпи (да подпише „Мюнхенското съглашение“) или да се противопостави. Ако се случи второто, тогава ще се дискутира и бъдещето на НАТО. Тогава можем да мислим и за нещо друго. Ако Европа отстъпи, ще си останем турбо-натовци. Тогава ще трябва да изчакаме края на следващата война и оцелелите могат да напуснат НАТО.

 

Ако има оцелели!     

 

Такова е положението и не трябва рязко да мърдаш, за да не те бият. Това обаче, което не разбирам, е патосът на кресливите анти-путинисти, ястребите на демокрацията и апологети на „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“. Къде, в цялата тази мръсотия и опасни игри на интереси се виждат „евроатлантически ценности“, „единение с общността на демократичните държави“, „международния правов ред“, „свободна търговия“ …

 

Да, българите чудесно разбираме навеждането и проституцията като външна политика. Малки и слаби сме. Но трябва ли отгоре на всичко да ни карат да симулираме и оргазъм. Това вече наистина вбесява!

 

 

 

 

 

 

          

Коментари

 • Наблюдател

  10 Май 2018 11:31ч.

  НАТО е това което са застрахователните агенции на мутрите в България. Трябва да си член за да не пострадаш от НАТО. Няма нищо общо със защита от агресори. А дали ще си член на НАТО или ще рискуваш да пострадаш от НАТО е въпрос на чест и достойнство. Българина винаги се е ръководел от максимата: По-добре роб но жив, отколкото свободен и горд, но с риск да пострадаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чужденец

  10 Май 2018 11:33ч.

  България изобщо няма значение , защото собствения и народ се отказа от нея. Но значение в региона има Турция и Китай. Ще строят високоскоростно ЖП трасе - Истанбул - София. Включително и за товарни превози. Тенденцията е поетапно преминаване на товарните превози на ЖП платформа. И сега автохайдуците какво ще правят - ще има масово късане на потници. :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В основата на държавността...

  10 Май 2018 11:54ч.

  ...са армията, съдебната система и вътрешния ред! Когато липсва едно от трите - липсва държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чужденец

  10 Май 2018 12:15ч.

  До коментара в 10.05.2018 в 11:54 Ами България сама беше предадена от собствения си народ - българите се разбягаха като хлебарки и останаха пенсионери и цигани. Та пенсионерите и циганите ли ще я спасяват България ? Ами няма. Свиквайте на глобализацията или каквото там са подготвили "кукловодите" /НСР и др. подобни/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  10 Май 2018 12:23ч.

  Както винаги точен и интересен коментар на г-н Колев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  10 Май 2018 12:51ч.

  Когато си малък и слаб, развиваш способността да оцеляваш криейки се в разни дупки, бягайки или променяйки цвета си като хамелеоните. Има и други примери освен горката храбра Сърбия - Чехословакия през Втората световна война. Не е героично, но народите и оцеляват, оцеляват и материалните ценности. Дори Прага 68 почти по нищо не прилича на Унгария 1956 с близо тридесетте хиляди жертви, и същият резултат накрая. За България - при съседството ни с Турция, компактните маси български турци и провокационната политика на "патриотите" при един неутралитет може би ни очакваше съдбата на разделения Кипър. Да не се заблуждаваме, ние нямаме привилегията да сме Швеция или Швейцария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • :-)

  10 Май 2018 12:54ч.

  Право в десетката!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  10 Май 2018 15:08ч.

  Това което разумните хора винаги са виждали, Колев го е подредил много ясно и най-важното разбираемо за всеки. Може и да е срамно, но наистина само това е начина да оцелеем в този побъркан свят, който засега се дирижира от ”Империята на злото” – САЩ. Дано Запада скоро да наберат малко смелост и да съумее да стане по-независими от тази зла империя. За Германия се съмнявам, за всеки е ясно, тя е окупирана от американски войски. И все пак има надежда. Благодаря на Кольо за добре подредените макар и известни истини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  10 Май 2018 16:37ч.

  референдум за излизане или оставане в нато и ес ще се подчиним на мнозинството

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pesho

  10 Май 2018 17:10ч.

  Ако се проведе референдума за излизане от НАТО, мислите ли какъв ще бъде резултата - басирам се, че 70 % ще искат излизане, ако не са и 80 %. И какво от това - нищо - няма да ни позволят, за съжаление!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • натоооооо

  10 Май 2018 17:17ч.

  Ако България не излезе от нато и евроаншлуса , тя загива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Краткия преглед

  10 Май 2018 18:23ч.

  на историческите ни партньорства показва, че ако България не излезе от НАТО, то загива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  10 Май 2018 19:00ч.

  Германия и Франция по-активно трябва да работят за създаване на нещо като второобраз на ЗЕС - военна организация на ЕС, която да алтернативизира НАТО с цел да го обезсмисли. Но досега се действаше мудно и безрезултатно. Слава богу, че след днешната реч на Меркел може и да започне по-ускорена работа. Ако с нещо съм недоволствал от изказванията на някои иначе симпатични български политици, то е било, защото съм считал, че повече твърдост към НАТО не е излишна. Повечето комплементарни атлантически шаблони, които вървяха към 2004 г., днес не само са демоде, но и са опасни за рейтинга на употребяващите ги. Надявам се, поне половината от политическия ни елит схваща доколко е противна цялата тая сервилна реторика спрямо терористичния интернационал, който унижава и своеобразно унищожава народите и страните именно чрез НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едва ли някой от пишещите

  10 Май 2018 19:15ч.

  е пострадал лично или семейството му от НАТО. Значи или наблюдаваме търсене на виновник за лични неблагополучия, или носталгия по времена, когато един е колел и бесел, друг се е чувствал по-равен от другите, или тролене срещу рубли, фигуративно казано, за рубли никой нищо не би направил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гайки

  10 Май 2018 19:50ч.

  ОВД бе напълно боеспособна и добре работеща структура, изградена на действително братски интернационален принцип на взаимодействие между членовете й. Има достатъчно материали в мрежата, от които можете да се осведомите какво бе нивото на българските въоръжени сили през 1989 г. и какво е сега - показателите са несравними. И тази военно-отбранителна организация абсолютно безсмислено бе разрушена, а на нейно място дойде НАТО, което си е живо посмешище спрямо онова, което имахме в лицето на членството си в ОВД.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фортинбрас

  10 Май 2018 21:28ч.

  Г-н Колев, и после не се чудете защо сума ти българи смятат сърбите за по-достойни и по-борбени от нас. Ние може и много добре да сме се научили да оцеляваме сред многовековните перипетии на робската си участ като народ, но във високите светове и сред мъдреците на само и единствено оцеляващите винаги се е гледало с презрение. Само предателството е по-презряна позиция от вечната бездостойна борба за оцеляване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кога България ще излезе от НАТО?

  10 Май 2018 22:40ч.

  ВЕДНАГА!!! По най-бързият начин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • victoriya Ivanova

  11 Май 2018 7:16ч.

  Няма нужда да излизаме... Аман от руски националисти и пропутинови медиатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  11 Май 2018 9:20ч.

  България винаги е била проститутка . За това и сърбите и македонците ги наричат фашистки окупатори . Дадохме си небето за да пускат бомби срещу наши братя православни . Историята ще осъдъди някой ден строго това , както и убийствата в Ирак и Афганистан Сирия където сме пак на страната на окупаторите . Някои не ги е срам от това , мен ме срам . и като чуя радев и боко да кажат нато ги псувам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС в светлината на Библейските пророчества

  11 Май 2018 10:01ч.

  ,е предсказан като ужасен белег,ознаменуващ края на човешката история и свeтa!Защото в последната книга на Библията наречена Апокалипсис или Откровение пише,че малко време преди края на света,всички земни царства,ще бъдат обединени в едно,с тиранично правителство и цар-звяр,наречен там антихрист-виж I-во Иоана 2гл./18ст.,с име 666-виж Откр.13/18.Трите шестици означават,че той ще бъде издигнат на власт с парите на приказно богати хора,защото с тази последователност от шестици,древният еврейски цар Соломон,отбелязвал несметните съкровища от златните си мини.Желанието им:унищожаване на християните,господство над света и безумната идея,за бунт срещу Бога,което ще завърши ужасно за тях и антихриста -царят им,когото те наричат още и машиях,и който според техните пророчества щял да им даде народите и Земята за владеене.От книга Откр.гл.13/7ст.разбираме,че властта му ще се простира над всички хора,държави и институции:"...даде му се власт над всяко коляно,народ,език и племе",а всеки човек ще бъде роб под контрол-световен концлагер:"И той ще направи,щото на всички-малки и големи,богати и сиромаси,свободни и роби-да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,та никой да не може нито да купува,нито да продава,освен оня,който има тоя белег,или името на звяра,или числото на името му..666"виж Откр.гл.13/16,17и18ст.Обединението на държавите ще стане тайно (конспиративно),дълго време преди появата на антихриста,а когато той се появи елита (богаташите-господари) на света,ще го интронизират: "Те имат една мисъл и ще предадат своята сила и власт на звяра"- виж Откр.17/13.Във IIсол.12/7,конспирацията им е наречена"тайна на беззаконието".От горното разбираме,че за да се изпълни предсказаното,наистина на земята трябва да има само една държава с единна валута и едно правителство,което и виждаме да се изпълнява в момента,пред очите ни в лицето на ЕС-Новият Свтовен сатанински Ред.(При старият ред,на разделени държави и с различна валута,това пъклено дело нямаше да е възможно) В Брюксел вече са построили компютър,когото наричат звяр и се хвалят,че всеки човек ще бъде въведен в него под число и номер,с подкожно имплантиран цифров микрочип с радиовълни,под хитрият предтекст безопасност-виж IСол.5/3.Първи за проба,щели да бъдат чипирани държавите от Шенген,защото били с обща валута!Пари,банки и документи вече нямало да има-всичко ще е в чипа!Над сградата на компютъра пише 666!Правите ли аналогия?А досещате ли се чия собственост е войската НАТО и чии заповеди изпълнява?Да-а,тя трябва да наказва непокорните!За да свикнем и видим колко ще ни е "добре" с печата на антихриста (чипа),за онова време от сега ни подготвят с така наречените "бели карти"за безкасово разплащане.От книга Откр.16/2,разбираме,че чипирането съвсем няма да е безопасно за здравето на хората!Причината,за да допусне Бог антихриста скъпи братя и сестри е,че и на Изток,и на Запад,сме Го забравили,поради което злото взема превес над доброто-кръв опира до кръв,а вече сме и многополови!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спокойно

  11 Май 2018 10:24ч.

  След като главатарят на НАТО, САЩ, демонстративно излизат от споразумението за Иран, което е и документ на СБ на ООН, на всички стана ясно за какъв световен джандарин става дума, който напомня приказката за Вълка и Агнето: мътиш не мътиш ще те ям! Всички са възмутени в Европа, а г-жа А.Меркел официално заяви: Европа не може повече да разчита на САЩ и трябва да мисли за самостоятелна политика! Така че предателите винаги са били предатели при това лакоми - българското присъствие в САЩ скоро ще се увеличи, нали сметките им са там!!! Русофобите в България са просто чужди мекерета, защото не искат да знаят от къде сме долшли на Балканите, защо сме съхранили славянската азбука и сме я разпространили именно там, защо сме взели най-активно участие в покръстването им, та Българинът Киприан им става Първият Московски и Всерусийски Патриарх и за всичко това получаваме свободата си през 1878 г. Всички злини са от безделие и неблагодарност, арогантен национализъм, лицемерие и тълкуване на Евангелието, както Дяволът иска.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шайка евреи живеещи в САЩ,управляват тайно света,бсички правителства на ЕС и САЩ,са купени от тях!!!

  11 Май 2018 11:34ч.

  Вижте,какво казва още в далечната 1950г.един от глутницата им :"Ние имаме световно правителство,независимо дали това на вас ви харесва, или не.Единственият въпрос е дали то ще бъде натрапено със съгласие или насилствено".Думи на Пол Вартбург - член на съвета по международни отношения,изречено февруари 1950г. в сената на САЩ.Вижте,пък,какво казва друг,сатанист - пак от същата шайка:"Ние се намираме в зората на глобални преобразования.Трябва ни само добре управлявана великомащабна крупна криза или война и народите,ще приемат нашият Нов Световен Ред".Думи на Дейвид Рокфелер-почетен президент на съвета по международни отношения,почетен председател на тристранната комисия,член на билдербергската комисия-септември 1994г.А ето и думите на техния апологет Бжежински,изказани на тайно заседание в гр.Львов:"Новият Свтовен Ред,под хегемонията на САЩ,се създава против Русия,за сметка на Русия и на развалините на Русия.Няма съмнение ,че и тя,рано или късно ще падне под нашето робство.Трябва да създадем условия за междуособни войни между православните държави,например украинците да се бият срещу Русия,мислейки ,че се бият за своята самостоятелност и независимост,като всъщото време паднат в пълна зависимост от нас" и пак от същия:"Победихме комунизма,а сега нашата главна и най страшна борба трябва да е срещу Православието" - казано на тайно събрание в Америка, на което е имало и "дегизиран" православен свещенник,благодарение на което думите му са станали достояние и на нас.Напишете в НЕТА, думичката антихрист,четете книга Откровение или Апокалипсис ,евангелие от Матея 24гл.,Марка-13 и Лука 21-ва,както и си свалете от НЕТА,книгите на Никола М. Николов"Тайните протоколи" и "Световната конспирация",(ако още ги има)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чужденец

  11 Май 2018 14:25ч.

  На българите не им трябват чипове - те сами се продадоха за шепа пуканки и кока-кола и станаха като зомбита. Няма нужда даже от война - България е като гръмната от ядрена бомба , нищо читаво не остана от построеното. Всъщност природата си знае най-добре работата и не зависи от човешките желания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Во Нгуен Зияп

  11 Май 2018 15:10ч.

  До: Едва ли някой от пишещите на 10.05.2018 в 19:15 Пострадалите са всички. Когато 2000 протестъра блокираха държавата и никой не смееше да ги пипне. Помниш ли, че посланика на САЩ ходеше да им дава инструкции в университета. Е точно защото бяха негови фаворити, държавата не посмя, да въдвори ред. Защо властта не смее, да противодейства на циганската престъпност? Освен при Борисов, така беше и при Орешарски, Станишев, Сакскобургготски, Костов и т.н.. Не, не е заради гласовете им. Държавата ги търпи, защото американските НПО-та ги защитават. А НПО-тата ги защитават, защото в България само те не са русофили. И само още една вреда, която ми е нанесло НАТО ще спомена - Купувам прескъп ток от работещи през нощта фотоволтаици и американски ТЕЦ-ове, а не от АЕЦ Белене например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горда

  11 Май 2018 16:04ч.

  Държава имат само тези, които я пазят,ценят и заслужават. Индивиди без достойнство може и да си опазят живота, но държавата........ Е ОБЩО ДЕЛО, май си я харизваме в замяна на фалшиви цивилизационни "избори". Дяконе-е-е????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горда

  11 Май 2018 16:05ч.

  Държава имат само тези, които я пазят,ценят и заслужават. Индивиди без достойнство може и да си опазят живота, но държавата........ Е ОБЩО ДЕЛО, май си я харизваме в замяна на фалшиви цивилизационни "избори". Дяконе-е-е????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юлия Петрова

  11 Май 2018 16:07ч.

  Държава имат само тези, които я пазят,ценят и заслужават. Индивиди без достойнство може и да си опазят живота, но държавата........ Е ОБЩО ДЕЛО, май си я харизваме в замяна на фалшиви цивилизационни "избори". Дяконе-е-е????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юлия Петрова

  11 Май 2018 16:13ч.

  Държава имат само тези, които я пазят,ценят и заслужават. Индивиди без достойнство може и да си опазят живота, но държавата........ Е ОБЩО ДЕЛО, май си я харизваме в замяна на фалшиви цивилизационни "избори". Дяконе-е-е????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До всички лицемери русофили

  11 Май 2018 17:09ч.

  Чудя се дали да се хабя да отговарям и да влизам в полемика с дърти демагози каквито сте всички тук във форума с малки изключения. Нещо като клонинги на Светлана Шаренкова. Ако зависеше от вас България отдавна да е руска провинция. А вие да си папате паричките някъде на топло. Този благ чичко с невинен поглед знаете ли какви имоти има по морето заедно с приятеля си Райчев? И с какви пари? Знаете, но не го казвате. Цивилизационния избор - това ви мъчи здравата. Мъчи ви факта, че България е Европейска страна не евразийска! Мъчи ви факта, че БСП реши за една нощ да влезем в НАТО (впрочем едно от малкото полезни за България решения на тази партия) разбира се не защото са били загрижени за сигурността на страната а защото, както се разбра, България ще играе ролята на троянски кон - те си го казаха. Само, че тези сметки излизат малко криви независимо от усилията на всички управляващи да играят тази роля. Господ пази България и сега колкото и да риете - тя си е там където и е мястото. А вие вървете в Русия и си вземете децата от омразния Запад заедно с вас. И чакайте Армагедон четейки Дугин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този благ чичко с невинен поглед

  11 Май 2018 18:52ч.

  "Този благ чичко с невинен поглед" от 19 г. почива само на Корал и се моли всяка година ненаситните радетели на тоталната "пазарна икономика" да не го бетонират. И няма никакъв имот по морето! И децата му не са на Запад. Но за воюващите за „най-последния и най-правилен цивилизационен избор“ истината е без значение. Говори "неправилно", пише "неправилно", осмелява се да мисли - значи е мръсен путинист, рубладжия и таен богаташ-изедник с невинен поглед! Затова вие, правоверните нато-комунисти, предизвиквате все по-голямо отвращение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чужденец

  11 Май 2018 19:39ч.

  до къментара Горда на 11.05.2018 в 16:04 Дякона Левски ако види в какво превърнаха родината му, сигурно ще се гръмне неколко пъти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Nepedubedeno obektiven

  11 Май 2018 19:49ч.

  Zahto Balgaria e tolkova loho da se givee. Zahtoto v Balgaria e palno s idioti . I tozi forum e dokazatelstvo.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  11 Май 2018 22:38ч.

  RE : До всички лицемери русофили на 11.05.2018 в 17:09 Тъй като в българският език има три рода, не знам от кой сте, но сте невероятен последовател на " Любимец 13 ", в негатив разбира се. Защото Апостол Карамитев никога не е бил БЪЛГАРОФОБ. Като вас / няма по нисък шрифт сайта /._;)) А иначе невероятен пост на постващият с" виетнамско име", също и на "чужденецът", чиито тези споделям, невероятната ни българка - македонстваща тук, просто е прекалила с нещо което не е за майката на нациятаQ която я е създала, но със симпатия към последващите и тези. Дамите спорещи по темата индивиди и лицемери, няма да е лошо да прочетат дневникът на Апостолът на свободота , и да видят, че там по темата има само " Народе ???? ". Другото е от другъде и присъщо за блондинстващи, на разни увеселителни места. Та такива работи под темата на авторът , относно НАТО. А истината е, е никой не ни е питал, нито за ЕС, нито за НАТО. Просто с бездушието си и омразата , разкешихме едни пари на българофоби, било за царе или слуги на чужди интереси или на хора изповядващи тезата- майната му на правиславието. А , Народе ????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чужденец

  12 Май 2018 9:46ч.

  Всеки народ трябва да заслужи държавата си и да се бори за нея - българите сами се отказаха от държавата си и се оказаха недостойни за нея. Ами вижте Израел - едни голи камънаци обаче се борят със зъби и нокти и отстояват правото си да живеят там. И не се дават на никого. Заслужават уважение, а българите заслужават ... Аз лично се срамувам , че съм българин, като видях как самите българи съсипаха собствената си държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма нужда да излизаме...victoriya Ivanova

  12 Май 2018 10:02ч.

  да, защото за разлика от твоите любими НАТО-вци, руски националисти и пропутинови медиатори не ползват лубриканти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • невролог

  12 Май 2018 23:35ч.

  Много са го закъсали рашките,щом като мобилизираха и червен Кольо в хибридната война.Всички кандидати за напускане на ЕС и НАТО могат да емигрират в проспериращ рашистан,където ще живеят свободно,гордо и щастливо под ботуша на путиновите олигарси,храбро охранявани от "последно поколение стратегически витлови бомбардировачи" ТУ 95 бяла мечка/Преди 45 год.като пионерчета правехме пластмасови модели на същия супернов супербомбардировач/.На слука в Магадан/докато още не са го взели китайците/братя русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Магазинче

  13 Май 2018 0:30ч.

  Вярно е че НАТО са мутри , застрахователи при които трябва да се застраховаш задължително , за да не ти се случва случка... Но не съм съгласен със заключението че "България се измъква с минимални щети" от всеки наложен насила исторически избор. Не и днес. България изчезва пред очите ни. Демографска катастрофа , 2,5 милиона българи се изселиха в чужбина , ментално затъпяване на останалите тука , морален упадък , икономика ташак. На последно място в ЕС по всичко ! Политици - гангстери ! Земята бързо се изкупва от турци , територията се запълва с небългарски елементи... Ако на това се вика "минимални щети " , кое ли ще е "максимални" ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абе Чужденец

  13 Май 2018 15:02ч.

  ти пък кога видя евреин да работи физическо трудна работа??? Че ако не бяха арабите и палестинците, да им вършат черната работа, да са умрели сто пъти от глад! И ако това е за теб повод за уважение, значи си или страхотно заблуден, или страхотно заблуден! ЩО НЕ ВЗЕМЕШ МАЛКО ДА СЕ ПОПРОСВЕТИШ по този въпрос???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  14 Май 2018 9:09ч.

  Спорът пак, както винаги, се е изродил в попържни между русофили и русофоби с едно обилие на лъжи, както се полага на дъртите пропагандисти, а срещу тях седесарските фантазии за добрия Запад. Един дори ни пробутва, че в ОВД, това преведено на български е Варшавският договор, решенията се взимали с консенсус, все едно го разправя на партийно събрание в Мозамбик и не сме чули за Прага 68. Да сме наясно, НАТО и Варшавският договор бяха инструменти за подчинение на ИМПЕРИАЛИСТИТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ФРОНТА. Призивите за излизане от НАТО днес са инструмент на руската пропаганда, да ни направят беззащитни като Молдова, Грузия и дори голямата Украйна. Да бъдем подчинени и смазани. Някои тук го правят от глупост, други защото са продажници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо Гечо

  14 Май 2018 13:55ч.

  Пораженията от 45 г. "комунизъм" все още ни личат като муха в кисело мляко! Жалко, че скоро няма да изчезнат. То е като да си прекарал тежък грип - някои даже на оживяват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • невролог - "могат да емигрират в проспериращ рашистан.."

  15 Май 2018 19:27ч.

  ами имаш късмет, че админа вече два постинга ми трие, защото, както ти нас ни пращаш на Изток, аз пък съм те пращал на Запад в люлката на ЛГБТ-то...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  23 Май 2018 9:10ч.

  Г-н Колев, нека прочетем всички как сполучливо в тази статия са иронизирали доста добре описаната от Вас тактика на вечното пасивно оцеляване: https://cont.ws/@amurweb/952301 Ние знаем, че никой от горните етажи, които са назначени от Ваш. и Бр. няма да се сепне, а надолу имаме простолюдие на доизживяване, което бива извечно съветвано да оцелява...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NATOfan

  13 Дек 2023 20:36ч.

  Голям боклук си Червен Кольо! Голям боклук и продажник! Русофилистик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи