Кирил Петков е излъгал, че не е канадски гражданин и е подписал декларация с невярно съдържание

Кирил Петков е излъгал, че не е канадски гражданин и е подписал декларация с невярно съдържание
Конституционният съд публикува документите, които е приел като доказателства по делото за двойното гражданство на Кирил Петков. Сред тях е и собственоръчно попълнената от Петков декларация, че няма друго гражданство освен българското. Тя е с дата 10 май, два дни преди президентът Радев да издаде Указа за назчаването му като служебен икономически министър. Министърът на правосъдието Янаки Стоилов пише до КС, че Кирил Петков е канадец и с двойно гражданство към 14 септември 2021. Тоест 4 месеца след назначаването му за министър.

 

Кирил Петков декларира, че към тази дата е: "Български гражданин съм и нямам друго гражданство", което не  отговаря на истината. Към този момент Петков няма документ, че е само и единствено български гражданин, както изисква Конституцията. И не е представил пред президента и българските власти сертификат за отказ от канадско гражданство, което има към тази така.

 

Декларацията на Петков е изпратена от главния секретар на президента до Конституционния съд, като писмото на главния секретар е заведено в документацията на КС на 16 септември 2021 г. 

 

Документът, подписан от Петков, е с дата 10 май 2021 г. 
 

В него пише: 

"Подписаният Кирил Петков Петков 

Декларирам следното: 

1. Български гражданин съм и нямам друго гражданство; 


2. Отговарям на условията за избиране на народни представители, предвидени в чл. 65 от Конституцията на Република България. 


Известно ми е, че за декларирани неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс. 

10.05.2021 г. 

Декларатор: Кирил Петков Петков 

 

Както самият Петков призна, той е престанал да е канадски гражданин чак от 20 август. Това пише в документа, който му е издаден от канадските власти. 
 

Така става ясно, че четири месеца той е бил служебен министър на икономиката в нарушение на Конституцията.

 

В заявлението си за отказ от канадско гражданство още на 10 април става ясно, че Кирил Петков знае и заявява, че процедурата ще продължи до издаването на официален документ и дотогава той остава канадец с всички задължения и последствия от това:

 

 

Ето какво пише в писмото от посолството на Канада в Букурещ, подписано от Амила Смайлбегович, съветник в мисията, което е с дата 1 октомври 2021 г.: 

 

До: г-н Кирил Петков 

Уважаеми г-н Петков, 

Като съветник и програмен мениджър на секция "Миграция" на намиращото се в Буререщ Посолство на Канада за България, Румъния и молдова, посредством настоящото потвърждавам, че от 20 август 2021 г. вече не сте гражданин на Канада. 

Съгласно нашата документация Вие, г-н Кирил Петков, роден на... г., сте се отказали от своето канадско гражданство съгласно Раздел 9(1) от Закона за гражданството. 

Приложено е вярно копие от Удостовелението за отказ №8138, което Ви е издадено вследствие на отказа от гражданство. Подвърждавам, че Удостоверението за отказ №8138 е автентично и представлява вярно копие от оригинала. 

С уважение, 
Амила Смайлбегович

 

Ето и писмото на министъра на правосъдието Янаки Стоилов до Конституционния съд:

 

 

Чл. 313 на Наказателния кодекс:


Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева. 
...

 

Източници: "Труд", "Епицентър", "Афера"

 

 

 

Коментари

 • Чакаме

  12 Окт 2021 15:11ч.

  Обяснение от Юмручето по повод документното престъпление на Отпадналия му Предмет и собственото му бездействие/безотговорност по въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Декларирал е че вече не е чужд гражданин

  12 Окт 2021 15:26ч.

  защото е подал документи за отказ заедно с чуждия паспорт. Какво чудно има тук? Чудно е че се зачита не неговото право на това отказ, а времето нужно на чуждата институция да обработи документите му. Както и че това се раздува като национален проблем на фона на намалялото с 950 хил. население за 10-те години управление на Герб, че сме сигурното дъно в Европа и редом с Габон и Уганда. Никой все още не е разследван за тази национална катастрофа, как да бъде щом "суверенът" ни е податлив на толкова елементарно измислени "проблеми", от комуто се плаща да го манипулира с парите откраднати от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде са протестърите

  12 Окт 2021 15:27ч.

  С протестърските им партийки да извикат мощно: "Лъжци, вън!"? Или иждивението свърши, а безплатни протестъри не са на мода?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Чудно е че се зачита не неговото право на това отказ, а времето нужно на чуждата институция да обработи документите му. Както и че това се раздува като национален проблем"

  12 Окт 2021 15:31ч.

  Чудното е всъщност, че е възможен тепегьозлък, според който грубо и нагло нарушение на закон и Конституция от министър, канещ се да става депутат и да решава съдбините на държавата, се определя като "раздуване до национален проблем". Не е раздуване, челеби, престъпление е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rattrack

  12 Окт 2021 15:33ч.

  това да ни е проблемът...гражданството на Кирил Петков...Подал си е документите барабар с паспорта, какво можеше повече да направи? В сравнение с тези наши кристално чисти политици и магистрати Кирил Петков е като черна гарга

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  12 Окт 2021 15:56ч.

  Така е, като пътеводната светлина ти е нещастна краварка от Kюрдистан... уф, то такава държава нема :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакам Радев как ще се произнесе,ако

  12 Окт 2021 16:01ч.

  изобщо го стори!О да не дрънка глупости че нямало значение защото това младо лекенце не бил вече министър!Радев,не нам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой

  12 Окт 2021 16:03ч.

  А защо не сте публикували оригиналния документ от Канада, че да бъдете по-убедителни, а вместо това, ни диктувате най-подробно разни наказателни членове. Ще ме убедите, когато публикувате и оригиналния документ, а пък ние да видим дали не ни манипулирате с вашия измислен превод. Дали пък не е издаден този документ на 20 август, удостоверяващ че Кирил Петков не е канадски гражданин в следствие на подаденото от него заявление на 21 април?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мерна единица за почтеност -

  12 Окт 2021 16:04ч.

  1 Кир. А дали ще си спази обещанието да раздава сертификати за почтеност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ще ме убедите, когато публикувате и оригиналния документ"

  12 Окт 2021 16:10ч.

  Не се правете на "Дръж ми шапката" - всички документи са публикувани на сайта на Конституционния съд. Тъкмо ще си го преведете сам, за да не се чувствате "манипулиран" с "измислен превод".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  12 Окт 2021 16:12ч.

  ὅπερ ἔδει δεῖξαι, quod erat demonstrandum , в превод от разни мъртви езици - от където искаш, оттам го поемай. Факта, имам предвид. Цялата история е на пръв поглед дребна и изглежда като заяждане. Но всъщност не е. Ако ме питате мен, по съвест, смятам, че българи с двойно гражданство могат да бъдат депутати, мисинстри или президенти. Стига да са живяли последните 5 години в страната, поне 6 месеца+ всяка календарна година. . НО какво мисля аз, или Кирил Петков, или който и да е негов фен или противник -няма значение. Има основен закон, Конституция, там са разписани нещата, ако не ти харесват - бори се да ги промениш, а дотогава бъди добър да ги спазваш. Особено ако претендираш за някаква публична длъжност, хеле пък за минпред. Да не говорим за последващите обяснения от рода на "Конституцията е за живите, не за мъртвите, моето волеизявление стои по -високо и е по- първо"...Абе, айол, (не е мръсна дума, справка Хайтов), ти отскоро си почнал да се бръснеш, сега ни обясняваш, че твоето волеизявление или щение имало примат над Конституцията. Има един примат в цялата работа, ама сети се кой е той. Единственият шанс беше да си признаеш грешката, да кажеш, че си се заблудил, honest mistake, рииш ли, ще платиш една глоба и давай нататък. Всеки бърка. Но с това поведение показа друго - че ти си вече овластен от задморските сили, нали outre mer провинция ще управляваш, ти караш влака, значи майната й на Конституцията, както друг един виден демократ на времето рече "Майната му на православието". Впрочем, може и всичко да ти се сбъдне, да ти се "случи", както обичаш да казваш, зер на нас основния ни закон, че и НК никой не ги бръсне, но поне разбрахме ясно с кого и с какво си имаме работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко е принципен Конституционния съд се вижда по казуса ДПС

  12 Окт 2021 16:17ч.

  ама за него никой не говори и обсъжда, макар че лидерът му редовно си припознава родината и то най-високо ниво. Българска работа, както и професорите, и институциите. Ама отказът от гражданството е важен, трябвало да се чака решението на чужда инстанция по този въпрос за да влезе в сила. Щеше да е смешно, ако не беше така трагично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Щеше да е смешно, ако не беше така трагично."

  12 Окт 2021 16:22ч.

  Засега сте само смешен с претенциите си към КС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  12 Окт 2021 16:32ч.

  ПС. Доста интересна фройдистка грешка в заглавието: "Кирил Петков е излъгал, че не е канадски Кражданин .." Не знам дали е Кражданин , но май ще да е Лъжлянин...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Не знам дали е Кражданин , но май ще да е Лъжлянин"

  12 Окт 2021 16:43ч.

  А, що, и в Краж го бива. Но за това се пише само в сайтове, системно подлагани кой знае защо на хакерски атаки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелен чорап от НАТО

  12 Окт 2021 17:21ч.

  Ужасно е че има ”българи защитаващи престъпниците Петков и Радев Веднага да вървят за Канада овцете радеви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съюз на Анти-Бандитските Сили

  12 Окт 2021 17:31ч.

  СЪЩО ТАКА КИРИЛ ПЕТКОВ Е ИЗВЪРШИЛ И ОЩЕ ПО-ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ – ИЗМАМА, в квалифицираните (тежките) й състави , тъй като е въвел в заблуждение Румен Радев, с цел да си набави материални (имотни) облаги – министерски заплати и други неследващи му се материални облаги , и втора цел – да причини вреди на държавата . Чл. 209. (1) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години . (2) Който със същата цел използва заблуждението, неопитността или неосведомеността на някого и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до пет години. Чл. 212. Който чрез използване на документ с НЕВЯРНО съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода от две до ОСЕМ години . Четете „ ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ ”,тук : http://www.antibanditi.com/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефка Цанева

  12 Окт 2021 17:32ч.

  Мисленето на "булгарите" е туземско и такова ще си остане виждам! Всички продължават да си търсят корумпираните корени на ДС и БКП, които са се преродили във всички политически формации до момента през годините и управляват държавата. Не искат промяна от нови и можещи хора. Не само ще остане България най-бедната и изостанала в ЕС, но и ще се обезлюди от неспиращата емиграция на младите хора. Ще остане само територията е ясно, то това искат и Русия и САЩ и лидерите на Европа. Булгарите са Бай Ганьовци, забравиха за кражбата за милиарди, корупцията, ликвидирането на бизнеси и разрухата. Мутрагените от 1990 г. продължават до днес да дърпат конците. Гледат фрмалностите, но не виждат истинските неща в новите и старите политици!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да повторим отново !

  12 Окт 2021 17:44ч.

  Имаме не просто някакво "неспазване на Конституцята" , имаме документно престъпление по чл. 311 от Наказателния Кодекс на Република България ! Удивително е , смайващо е - всички виждат че става въпрос за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! Няма никакви "казуси", нещата са кристално ясни и недвусмислени. И въпреки това всички страхливо и вцепенено - мълчат ! Няма ли кой да извика "Царят е гол" ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Не искат промяна от нови и можещи хора"

  12 Окт 2021 17:52ч.

  Можещи в кое, бе госпожа? В мошеничества и лъжи? Че ний 30 години ги сърбаме такива можещи, вий сега и нови искате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  12 Окт 2021 18:05ч.

  И сега всички, които искат държавност, ред и пр да се запитат какво следва да се случи .... ?? За протокола - кирето се доказа като мързелив в четенето, няколко пъти съм казвал, че ТЗ е важен закон и трябва да го прочете, а с постъпките си се показа и като неспособен да носи отговорност. Подвел е маса хора и подложи на риск "промяната" в която очаква да се кълнем. Чиба!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичото

  12 Окт 2021 18:21ч.

  А как да изберем Моасе за вицепрезидент, като не е живяла в България поне по 6 месеца последните 5 години? Хайде Ррадев е прост и са го излъгъли. Ама Панов нали е юрист и познава Конституцията? Или и той е толкова грамотен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тата тато

  12 Окт 2021 18:43ч.

  Човекът се е отказал преди да стане министър. Не ми пука дали дали е получил документа или не. Ще гласувам за него, долу герберастията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До тата тато на 12.10.2021 в 18:43

  12 Окт 2021 18:47ч.

  Още един празноглавец във форума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йори

  12 Окт 2021 18:48ч.

  Кратка хронология за опресняване: 15.04.2021 г. е първото заседание на 45 ОНС; 20.04.2021 г. е връчен първият проучвателен мандат, върнат на 23.04.2021г.; 21.04.2021г. Кирил Петков депозира молба за отказ от канадско гражданство с мотив: “ ... има голяма вероятност да бъда назначен за министър.”; 28.04.2021 г. Антоанета Стефанова, която е кандидат за министър председател на ИТН връща втория проучатулен мандат в деня на връчването му; Президентът обявява, че ще връчи третия мандат на БСП на 05.05.2021г., но още на 01.05.2021г. социалистите обявяват, че ще върнат мандата; 10.05.2021г. Кирил Петков подписва декларация, че няма двойно гражданство( вече е сигурен министър!); 12.05.2021г. 45 ОНС. е разпуснато с указ на президента. Към днешната дата има голяма вероятност Кирил Петков да стане депутат и е аплодиран шумно от симпатизантите си, за които, както изглежда, вписването на неверни данни в конституционно изискуема декларация, е просто дребна простъпка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ми пука дали дали е получил документа или не.

  12 Окт 2021 18:48ч.

  А не ти ли пука, че е попълнил и подписал документ с невярно съдържание ? Което е престъпление ? Или викаш - "Ей , едно престъпленийце...голяма работа ! "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • овца от стадото на президента

  12 Окт 2021 18:48ч.

  Овцете ще гласуват за Кирчо и Радев. Затова са овце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стихи о конадском паспорте

  12 Окт 2021 19:34ч.

  Стихи о канадском паспорте По Владимиру Маяковскому По длинному фронту            купе               и кают чиновник      учтивый движется. Сдают паспорта,         и Кирил           сдает сваю   канадскою книжицу. К одним паспортам —            улыбка у рта. К другим —       отношение плевое. С почтеньем       берут, например,               паспорта премиера Луканова со серпа и чука. Глазами     доброго дядю выев, не переставая        кланяться, берут,    как будто берут чаевые, совецкого паспорта     премиера Сергея Станишева. И вдруг,     как будто          ожогом,              рот скривило      господину. Это   господин чиновник             берет Кирила Петкова   синенебого канадскою паспортину. Берет —     как бомбу,          берет —              как ежа, как бритву       обоюдоострую, берет,    как гремучую           в 20 жал змею    двухметроворостую. С каким наслажденьем             жандармской кастой Кирил был бы     исхлестан и распят за то,    что в руках у него             королевакастый, синий как Тихий океан      американский паспорт. Мы волком бы        выгрызли           бюрократизм. К мандатам       почтения нету. К любым      чертям с матерями                катись любая гербашка.         Но эту… Мы  помним      многолюдных площадах       бунговного 2020-ого лета. Читайте,      завидуйте,            Кирил —              гражданин Свободного Света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма страшно

  12 Окт 2021 19:42ч.

  КС или ще мотае решението докато минат президентските избори или ще прекрати делото поради липса на правен интерес. Кирето и Радев ще останат целите в бяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  12 Окт 2021 19:54ч.

  Ей, по ракиено време се раждат велики поетични шедьоври! А който е на водка – твори на руски! Айде наздраве за Конституцията ни, такава, каквато е днес! Да си пожелаем да ни пази и занапред от беди и неволи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съгласен с Декларирал е че вече не е чужд гражданин

  12 Окт 2021 20:03ч.

  Не е зле Конституционния съд да се произнесе относно периода между заявяването за отказ от кражданство и решението за прекратяване, в който очевидно при отказ и изпращане на съответните лични документи заедно с искането за отказ от гражданство ти няма как да удостовериш, че си гражданин на съответната страна, излиза, че от този момент не си гражданин, а не когато излезе решението. Ако се подава само отказ, а личните ти документи остават до излизане на решението, тогава преставаш да си гражданин след излизане на решението от съответната страна. По скоро при нас има пропуск за този период как да се тълкува. Всъщност аз предпочитам човек да има само едно гражданство, в края на краищата нямаме две майки и двама бащи. Но разбирам, че е хубаво човек да пие мляко от повече крави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  12 Окт 2021 20:13ч.

  Кире е лъжец и престъпник! П.П. аре ве Мульо лудия...нема ли да плеснеш некоя умнотия.....тъпаци....бутнахте държавата за кефа на един фатмак и няколко афериста от средна ръка...пфууу....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  12 Окт 2021 22:12ч.

  Христо на 12.10.2021 в 20:13 Държава, която е на последно място по всичко може да е гордост само за такива помаци като тебе, които сте слезли от сърница и сте си намерили работа за 1000 лв. и имате квартира у Софето, благославяйки Тиквата, че ви е дал тоя рядък шанс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?!?,Хюстън,имаме проблем ?!

  12 Окт 2021 22:21ч.

  Интересно защо районната прокуратура не му образува наказателно производство ? Може би поради имунитета се въздържа,но няма пречка да се поиска от новия парламент ако бъде избран за народен представител, а и до тогава г-н Петков сам може да съдейства на държавното обвинение .Въпрос на почтеност и морал,а той самият твърди ,че от почтените. Все пак да видим и Конституционния съд ,какво ще приеме. А г-н президента е могъл и е трябвало да знае. Да се оправдава, с "аз не знаех","подведоха ме" и подобни някак не върви. Нали за това е там, да знае, нали за това има и пагони на раменете, за да знае и най важното , да не се оправдава и да не оправдава закононарушителите,защото когато оправдава себе си, оправдава и извършителя на престъпното деяние- затаяване на истината в официален документ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • интересно

  12 Окт 2021 23:27ч.

  Тук има-тук няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клозетна история на фронтова територия

  12 Окт 2021 23:55ч.

  Харвард а, Ето ви харвард ! Слепи ли сте ? Та този е на нивото на гимназист ? Пълна лудница -от весело и комично ще стане трагично !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  13 Окт 2021 8:42ч.

  Това което следва по закон е образуване на предварителна проверка, събиране на данни по реда на НПК, повдигане на обвинение на лакърдиестия шанаджия. Ако това не се случи, самите прокурори, които не извършват задълженията си, са престъпници и подлежат на наказателно преследване, има си членове в Кодекса за всичко това. Сега трябва на се самосезират или някой буден гражданин да ги сезира. А ако някой не го интересува закона, толкова по-зле за него. Аз не искам да гледам престъпник в НС, еле пък министър. И наистина не ме интересува кои климактерични лелки припознават в него еротичните си сънища и затова искат да го вкарат във властта. Точно такива нищожества чакаха мадридския мошеник по линията на влака и махаха с букети, плачейки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зайчарка

  13 Окт 2021 11:17ч.

  Ех, този Кирил, трудно го преживявате, а? България май си има нов герой - даже ще измести тиквата от сърцето на фризьорките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗаЯц, ну погоди!

  13 Окт 2021 11:25ч.

  Кирчо "Харварда" не е герой, а КРАЖданин (гражданин, който краде под защитата на Румен Крадев и Хероинята Мустафа).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей така се стрижат овце.

  13 Окт 2021 11:37ч.

  Да,и? Помня мавъра от Драгалевци,Симо Ментата,пионерчето което Станашеф,помня за бога братя....Слава богу при Бойко ги бяхме забравили тия Остап Бендеровци,е сега идва време да си ги припомним,за съжаление историята се повтаря КАТО ФАРС.Готови или не време е за стригане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  13 Окт 2021 12:03ч.

  Всъщност той е фалшив министър, назначен от фалшив премиер, патрон на които е фалшив президент. Деянията и на тримата засягат националната сигурност, което е утежняващо обстоятелство към престъплението документна измама. Байдън споменава Румен Радев и Кирил Петков поименно и страшно много ни го препоръчва? За кого работи Кирил Петков? Какво направи Кирил Петков като назначен от Румен Радев служебен икономически министър в ББР, фонда на фондове, ВМЗ Сопот, финансовото министерство, сделката с албанците за ел. автомобили? Какво направи Румен Радев като негов ментор, като го поощряваше и хвалеше всеки път във всичките му деяния с потенциал на бъдещи щети срещу националните ни интереси? Кому е изгодно това? И сега, да се оправдават с незнание е нелепо, защото всички служби, събиращи информация, бяха овлядяни с назначаването на свои хора по ключовите места и са подчинени пряко на президентът и назначеният от него премиер. И въпреки знаниенето за грубото нарушаване на Конституцията от Кирил Петков, те стават съучастници в този противоконституционен акт и продължават до последния момент да се опитват да защитават това престъпление, дори намествайки се в работата на Конституционния съд, нареждайки му какво да направят, че да оневинят и прикрият престъплението. И същият този престъпник се саморекламира като бъдещ премиер?! А президентът Румен Радев дава пример на целия български народ, че може да нарушаваш законите, когато и както поискаш. Такъв ли президент искаме? Президент, който е нарушил основния закон на държавата, Конституцията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дори

  13 Окт 2021 13:26ч.

  Да преглътнем подписване на документ с невярно съдържание не трябва да преглъщаме неадекватното му бръщолевене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георгиева

  13 Окт 2021 22:41ч.

  Защо сме толкова злобни? В национален проблем превърнахте един личен казус. Не ли по-важно това,че като бивш министър той успя да разкрие далаверите,които години наред никой не виждаше ,макар да си имаме армия от юристи, прокурори,съдии. И като резултат най-корумпирана държава, "безбразно крадена", с най-бедно население. Така както е тръгнало ще се съглася с велик римски адвокат и оратор Цицерон,който казва :"Крайното съблюдаване на правото може да се окаже крайна несправедливост".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  14 Окт 2021 9:21ч.

  Кирчо, на когото "България му била в сърцето", щеше ли да се откаже от канадското поданство, ако нямаше "голяма вероятност да стане министър".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат на 13.10.2021 в 08:42

  14 Окт 2021 9:26ч.

  същите тези лелки след Кобурга докараха и неговата Тиква с големите бицепси. Голяма част после припознаха гологлавия чалгар, а сега докараха Спецов и компания с големите и "многото топки". Разбира се, много ганьовци пишман бабаити също гласуваха за предишните и ще гласуват за настоящите мошеници между поредната ракия и салатка пред екрана на някоя от псевдонационалните телевизийки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи