Изтекла информация доказва, че Джордж Сорос е управлявал Украйна през 2014 г. Иван Кръстев давал съвети как да се води войната срещу Путин

Изтекла информация доказва, че Джордж Сорос е управлявал Украйна през 2014 г. Иван Кръстев давал съвети как да се води войната срещу Путин
В документ, озаглавен „Закуска с американския посланик Джефри Пайет”, Джордж Сорос обсъжда бъдещето на Украйна с: Джефри Пайет (американския посланик в Украйна), Дейвид Мил (икономически съветник на посланика), Лени Бенардо (Фондация „Отворено общество”), Йевхен Бистрицки (изпълнителен директор на „Ренесанс”), Олександър Сушко (председател на „Ренесанс” в Украйна), Иван Кръстев (председател на Центъра за либерални стратегии в България), Сабине Фрейзър (Фондация „Отворено общество”), Деф Бартън (директор на USAID, Украйна). Срещата се провежда на 31 март 2014 година, само няколко месеца след майданския преврат и седмици преди да избухне истинска гражданска война, след като украинските сили нападат Донбас. По време на тази среща американският посланик Пайет очертава общата цел за водене на пиар война срещу Путин, в която Сорос е повече от щастлив да помогне. Властта и контролът, които Джордж Сорос е упражнявал в Украйна след Майдана, не са за вярване

 

 

 

В предишна статия показахме колко важна е Украйна за Джордж Сорос, като публикувахме документи от DC Leaks, които доказват, че той и неговата неправителствена организация „Отворено общество” са въздействали върху гръцките медии и политически пейзаж, прилагайки наученото от преврата в Украйна върху благоприятно настроеното към Русия гръцко общество.

 

Сега голям поток от нови 2500 изтекли документа разкрива огромната власт и контрол, които Сорос придобива над Украйна веднага след незаконното сваляне на правителството от Майдана.

 

Сорос и ръководителите на неговата фондация са провели детайлни и изчерпателни срещи с почти всеки важен участник в майданския преврат – като започнем от американския посланик Джефри Пайет и стигнем до украинските министри на външните работи, правосъдието, здравеопазването и образованието.

 

Единственият, който липсва в тези документи, е Виктория Нюланд, макар да сме сигурни, че и нейните срещи скоро ще излязат на светло.

 

Плановете да се подкопаят и ликвидират руското влияние и руските културни връзки с Украйна са основната тема на всеки от тези разговори. И твърдата сила на Съединените щати, и меката ръка на Европейския съюз целят да установят в Украйна неолибералния модел, който Сорос отстоява, и да поставят руската икономика на колене.

 

Неправителствената организация на Сорос Международната фондация „Ренесанс” играе ключова роля в създаването на „Нова Украйна” – име, което Сорос често използва по отношение на своя украински проект.

 

В документ, озаглавен „Закуска с американския посланик Джефри Пайет”, Джордж Сорос обсъжда бъдещето на Украйна с:

Джефри Пайет (американския посланик в Украйна), Дейвид Мил (икономически съветник на посланика), Лени Бенардо (Фондация „Отворено общество”), Йевхен Бистрицки (изпълнителен директор на „Ренесанс”), Олександър Сушко (председател на „Ренесанс” в Украйна), Иван Кръстев (председател на Центъра за либерални стратегии в България), Сабине Фрейзър (Фондация „Отворено общество”), Деф Бартън (директор на USAID, Украйна).

 

 

Срещата се провежда на 31 март 2014 година, само няколко месеца след майданския преврат и седмици преди да избухне истинска гражданска война, след като украинските сили нападат Донбас.

 

По време на тази среща американският посланик Пайет очертава общата цел за водене на пиар война срещу Путин, в която Сорос е повече от щастлив да помогне.

 

Посланик: Краткосрочната задача, която трябва да бъде решена, е проблемът с огласяването на посланията на правителството чрез професионални пиар инструменти, особено като се имат предвид и професионалните клеветнически кампании на Путин.

 

Сорос: Имаме съгласие относно стратегическия комуникационен проблем – предоставянето на професионална пиар помощ на украинското правителство би било много полезно. Обсъдих с Международната кризисна група, създадена от „Ренесанс”, че Яценюк ще трябва да се консултира повече с тях как да отговаря на критиките срещу решенията му директно пред журналистите и обществото.  

 

Пайет излага идеята за децентрализация на властта в Нова Украйна, без да поставя на обсъждане препоръката на Лавров тя да се превърне във федерация.

 

Сорос отбелязва, че федералният модел ще увеличи влиянието на Русия над източните региони на Украйна, нещо, което той не може да позволи.

 

Посланик: Лавров предлага конституционната реформа и концепцията за федерализация в Русия. Американското правителство потвърди, че няма да преговаря през главата на украинците по въпроса за реформата и че Украйна трябва сама да вземе решение по този въпрос. То отбеляза, че съществуват модели за децентрализация, които могат да бъдат използвани в този контекст, но борбата ще бъде Русия да не успее да се възползва от това.

 

Сорос: Планът за федерализация, който Путин предлага на Меркел и Обама, ще помогне на Русия да установи своето влияние и де факто контрол над източните региони на Украйна. На Лавров са дадени ясни инструкции да прокара плана за федерацията.

 

Посланик: Секретарят Кери ще бъде заинтересуван да чуе мнението Ви лично, след като се върне от пътуването си.

 

Сабине Фрейзър: Не съществува добър модел за федерализация в региона, дори моделите на децентрализация са много слаби, защото концепцията не е много позната. Нуждата на институциите от децентрализация още не съществува и ще трябва да се изгради.

 

Йевхен Бистрицки: Украйна трябва да преследва политика на децентрализация на базата на полския модел. „Ренесанс” финансира разработването на план, основан на този модел, и тези, които разработват, в момента са съветници на правителството точно по този проблем. Също така е важно да се насърчава конституционния съвет, създаден от правителството, да бъде по-отворен и да включва и независими експерти.

 

Посланик: Проблемът за конституционната реформа е най-неотложният въпрос в Украйна – трябва да се приложи децентрализация, за да може демокрацията да бъде свалена на местно ниво и да се прекрати системната корупция, която е резултат от влиянието на Киев над местното управление.

 

Посланик: Руската пропагандна машина втълпява на жителите на Харков и Донбас, че правителството в Западна Украйна ще им отнеме ресурсите и правата чрез процеса на децентрализация, и подкрепя мнението на Лавров, че украинското правителство е нефункционално и неуспешно като унитарна държава, което води до необходимостта от федерация.

 

По време на срещата участниците не могат да спрат да обсъждат Русия и Путин. Украинският проект, изглежда, е създаден повече срещу Русия, а не толкова за да бъде спасена една държава, която скоро ще падне в пропастта.

 

Посланикът на САЩ предава пълния контрол на Сорос и го пита директно какво би трябвало да прави американското правителство и какво всъщност прави.

 

Отговорът на Сорос е смайващ: „Обама е твърде мек с Путин...”.

 

Посланик: Интересува ме мнението на Джордж Сорос относно американската политика и какво според него трябва да прави американското правителство.

 

Сорос: Ще Ви изпратя копия от кореспонденцията ми с други преди Вас, както и статията си в „NY Review of Books”. Обама е твърде мек с Путин, тук има нужда от мощни и интелигентни санкции. Трябва и да се разпределят ролите между САЩ и ЕС, като Щатите ще играят „лошото ченге”. Правителството на Съединените щати трябва да наложи санкции на Русия в продължение на 90 дни или докато руското правителство не признае резултатите от президентските избори. Особено съм загрижен за преходното правосъдие и лустрацията.

 

Посланик: Американското правителство ще организира конференция с англичаните в края на април относно финансови престъпления, която ще събере заедно висши държавни служители и представители на международната общност, за да обсъдят къде са отишли парите. Притеснен съм от пълната имплозия в Партията на регионите и ще говоря с Международния републикански институт и Националния демократичен институт да се предложи помощ за възстановяването й в ерата след Янукович.

 

Посланикът на САЩ решава да извади Тимошенко от уравнението „Нова Украйна”.

 

Докато Янукович беше на власт, тя изигра ролята си на беден и болен политически затворник и посланикът обяснява, че „Тимошенко се свързва с всичко недостойно...”.

 

Посланик: Личното ми мнение за това от какво най-много се нуждае Украйна точно сега, е, че това е националното обединение. То няма да се постигне чрез Тимошенко, защото тя се свързва със стария режим и е много противоречива личност. Революцията е революция на достойнството, а Тимошенко се свързва с всичко недостойно.

 

Сорос: Трябва е да се премахне „първородният грях” – всички сегашни кандидати за президент са подбрани така, че Украйна да се движи напред.

 

Безпокойството относно крайно дясната партия „Десен сектор” и дали да се обезоръжи, или интегрира мускулът, който беше използван, за да провокира голяма част от насилието по време на Майдана, също намира място в разговора.

 

Сорос дори изразява подозренията си, че „Десен сектор” е инфилтрирана и в момента работи за руската ФСБ.

 

Сорос: Вярвам, че „Десен сектор” е под влиянието на ФСБ и се финансира с цел да дестабилизира Украйна.

 

Посланик: Съгласен съм, поне частично, но проблемът сега е, че „Десен сектор” вече е добре организиран и все още въоръжен. Необходимо е правителството да намери начин да демобилизира и да обезоръжи неговите членове.

 

Сорос: Как можем да се защитим от опитите на Путин да дестабилизира изборите през май?

 

Посланик: Международната общност трябва да изпрати поток от наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и други институции. Американското посолство в момента също работи с местните разузнавателни органи, за да наблюдава ситуацията, и вече са открити руски агенти. Втори посланик, Клиф Бонд, ще дойде в посолството, за да се справи с по-дългосрочните въпроси като децентрализация, лустрация, електронно правителство и борба с корупцията, и ще се координира с донорската общност по тези въпроси. Обама е инструктирал посолството да се съсредоточи основно върху икономическата помощ за Украйна, избягвайки военната подкрепа.

 

Сорос: Надявам се в бъдеще да се изградят близки контакти и сътрудничество между посолството на САЩ и „Ренесанс”.

 

Пълния PDF с протоколите за Сорос от 2014 г. можете да прочетете тук – http://45eq7vmb9bj1ratu11zv1p19.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/08/Ukraine-Working-Group-2014-gs-ukraine-visitmarch-2014notes.pdf

 

Документите доказват ясно и убедително, че Сорос и неговата международна фондация „Ренесанс” манипулират Украйна да върви в посока, която води до самоунищожение.

 

На една от срещите под наслов „Кръгла маса на гражданското общество”, схемата за Крим като „пета колона” се прокарва от участници в дискусията като жизнеспособно решение.

 

• Сушко отбелязва, че Крим със сигурност е зона, която изисква да бъде предприето някакво действие, но то не бива да се ограничава до оказване на помощ на тези, които искат да се изселят оттам.

 • Трябва да помогнем на тези, които искат да останат, да останат и да живеят с достойнство, което ще бъде трудно. 

 

 • По-добре да имаме хора там като „пета колона” – това е от изключителна важност за украинското общество – продължаваме да работим с хората от Крим.

 

Ясно се вижда как Сорос се стреми да подкопае идеята за федерация в Украйна на най-високо ниво, влияейки на Меркел и Обама да отхвърлят тази инициатива.

 

В ретроспекция вече е ясно като бял ден, че единственият начин, по който Украйна можеше да оцелее непокътната след преврата, е да премине към федерален модел на управление.

 

В представения тук разговор Джордж Сорос отбелязва, че Украйна е в смъртна опасност, защото Путин знае, че не може да позволи на Нова Украйна да успее. Той повтаря мнението си за разговорите, които Путин е провел с Меркел и Обама относно федерализма, и отново изразява загрижеността си относно развитието на въпроса. Споделя, че все още няма пряка обратна връзка по тази точка и че тревогата му се базира на информация от втора ръка за реакциите на Меркел и Обама. Но отново изтъква нуждата украинското правителство да реагира твърдо и незабавно.

 

 

 

 

 

Източник: http://theduran.com/leaked-memo-proves-george-soros-ruled-ukraine-in-2014-minutes-from-breakfast-with-us-ambassador-geoffrey-pyatt/

 

Превод от английски език: Филип Каменов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • chedomir

  22 Авг 2016 0:52ч.

  Нищо ново под слънцето.От революцията през 1917 насам едни и същи сили стоят зад кулисите.И зад световните войни,и зад превратите,и зад глобални организации и религиозни секти,създаващи паралелни държави.Всички останали,искаме или не,сме волни или неволни марионетки.Резултатите ги виждаме всеки ден и ги усещаме на гърба си.Стотиците хиляди,напиращи към Европа суказателните листове на пътя,далеч не са случайно явление. Крайната цел би могъл да ни я каже един Иван Кръстев,например.Ако поиска и ако му е удобно.Не че е толкоз сложно да се досетим и сами,де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  22 Авг 2016 0:59ч.

  Според мен-създаване на управляем хаос-мътна вода,в която шепа избрани ловят риба с голи ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руси Драганов

  22 Авг 2016 2:54ч.

  Думите, цитирам =след като украинските сили нападат Донбас= край на цитата, къртят мифки. А Сорос закусвал с посланика не означава Сорос управлявал, Путински подлоги. Да я беше наистина управлявал - по-гот щеше да е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлин

  22 Авг 2016 3:25ч.

  Като биеш по Сорос Всеедно е ЦРУ.Преди време се появи информация пак за НПо-та само че от Фрийдман.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • whit

  22 Авг 2016 5:59ч.

  А къде пише за Иван Кръстев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  22 Авг 2016 6:11ч.

  Купете си едно авокадо. Извадете голямата семка в средата и я накиснете във вода. След две седмици я посадете в двора. Няма да израстне, няма да берете собствени плодове. Така и с външните влияния на вътрешните политически процеси. В Украйна обаче почвено-климатичните условия бяха благоприятни. И още, в тази изкуствено събрана държава от хора, които от векове не могат да се понасят, федерална система е невъзможна. Тях не ги събира нищо. Грешки от болшевиките до Елцин са в основата на всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RE: Руси Драганов

  22 Авг 2016 6:18ч.

  "не означава Сорос управлявал," Не означава, Сорос е само съветник и съфинансиращ "меката сила", Украйна я управлява пряко американското правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хм...

  22 Авг 2016 6:18ч.

  да бяхте изцитирали и нашата НПО- звезда Иван Кръстев какви ги е съветвал ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАРИ

  22 Авг 2016 8:19ч.

  в тази изкуствено събрана държава от хора, които от векове не могат да се понасят,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rhapsody of fire

  22 Авг 2016 9:12ч.

  Първо - "източникът" е повече от смешем и жалък, Отидете на сайта му и само вижте The Duran Glossary. Той си е Наръчник на пропагандатора отвсякъде. Второ - Ако информацията все пак е вярна - за мен в нея няма нищо смущаващо. Аз мисля същото, което си говорят господата. В резюме - Браво на Сорос и на американците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моника

  22 Авг 2016 9:34ч.

  Прочетеното не подлежи на коментар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В средата на миналия век Алексис Парадисис написа

  22 Авг 2016 9:46ч.

  впечатляващата книга „Пиратът папа“, отнасяща се до големия средновековен авантюрист Балтазар Коса. В наше време предстои някой да напише книгата „Филантропът бандит“, визирайки мракобесническия авантюрист на Новото Глобалистично Средновековие — Дьорд Шороши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Урко и Укро

  22 Авг 2016 14:02ч.

  Олее.. тук доста хора сигурно обвиняват Путин и за сутрешния им запек, респективно дристройство. То бива мариновани мозъци, ама чак пък толкова.. За любопитните какво е казвал Кръстев да цъкнат в линка и да прочетат сами. Става дума за поредица срещи на Сорос с групи лица. Кръстев присъства и съветва на няколко от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  22 Авг 2016 14:58ч.

  Не съм съгласен Сорос да е в основата на всички беди сполетели прогресивните сили. Напомня ми на пъклената роля на Троцки за неизпълнението на петгодишните планове, недостига на жито, картофи и зеле и изобилието от английски агенти в армията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  22 Авг 2016 15:08ч.

  Правилно някой отбеляза, че всичкото това което е говорено, по принцип се знае от всеки, та даже и от тоз дето се прави на луд ”Sin”. Може би са интересни подробностите за това поредно престъпление на Империята на злото и един от нейните зли гении унгарския евреин. А колкото до Кръстев той също е давал съвети за да угоди, но просто не е нужно да ги публикуват, нали все пак се води българин! Е някои съжаляват, че липсва Нюланд, но тя е по-малка пешка-изпълнител, въпреки, че активно участва в това престъпление. Но някой може ли да каже, къде и кога САЩ не са участвали в някое значимо престъпление!!! Особено силно ни засяга едно от последните им престъпления, създаването на ИД и предизвиканата и насочвана имигрантска криза!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи