Иво Христов: ДПС се възползва от вакуума от безволието на кабинета по френския план за РСМ

Иво Христов: ДПС се възползва от вакуума от безволието на кабинета по френския план за РСМ

Иво Христов, евродепутат във Фейсбук

Франция изпраща до българското правителство план за уреждане на спора с РСМакедония (без значение какъв). Нашето правителство дори не изработва позиция по документа, макар това да е от неговата компетенция като адресат на плана. Предпочита да прехвърли проблема в парламента, за да размие отговорността сред 240 депутати и да не бъде пометено от очакваното обществено неодобрение.

ДПС, партия, която дори не е част от управляващата коалиция и юридически не може да е адресат на предложението на френското правителство, обявява, че ще го внесе в НС, все едно нямаме правителство. ДПС се възползва от вакуума от безволието на кабинета.

И кабинетът, и ДПС нехаят за Конституцията и законите.

България вече не прилича на държава.

Коментари

 • Христов е прав

  22 Юни 2022 22:48ч.

  Правителството, което иначе активно сплетничеше чрез разни съветнички и беше да клекне "гратис", в решаващия момент прояви изключително безхаберие и вредно безсилие в обречения си опит за оцеляване за сметка на българския интерес. Тъпо, късогледо и егоистично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "България вече не прилича на държава."

  23 Юни 2022 11:11ч.

  Защото сме женското на члена в ЕС и ОТАН, две античовешки, организации, нарисувани от двете страни на един и същ сатанистки медал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Млъкни

  23 Юни 2022 15:49ч.

  Иво Христов е добре да замълчи. През последните месеци подведе благодетеля си Радев да стане за посмешище, като изказва привидно витиевати, а всъщност дълбоко глупави и вредни за интереса на държавата позиции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи