Горбачов рекламира пица Хът - най-доброто описание на наследството на последния съветски лидер

Горбачов рекламира пица Хът - най-доброто описание на наследството на последния съветски лидер

Колкото и диаболично да звучи, рекламата с Горбачов за пица Хът най-добре описва настроенията за последния лидер на СССР.
А: Заради него имаме икономическа бъркотия!
Б: Заради него имаме възможности!

А: Заради него имаме политическа нестабилност!
Б: Заради него имаме свобода!

А: Тотален хаос!
Б: Надежда!
В: Заради него имаме пица Хът!

При което всички се съгласяват и нагъват скъпоценното тесто с кашкавал и гъби.

 

 

Но нека разгледаме монетата и от двете страни. Запад имаше възможност да приобщи Русия към тях по времето на Горбачов и Елцин, особено при последния, който бе директно кукла на конци. Запад обаче отказа да приеме Русия в НАТО, гледаше на тях просто като на пазар с потребители, източник на евтини ресурси, които да контролира с корумпирани олигарси, които после купуваха имоти на Запад.  В Русия навлязоха МакДоналдс, пица Хът, DHL, Кока Кола и прочие.

Обаче брутният вътрешен продукт падна с над 40%. Крайно бедните се увеличиха от 2.2  милиона през 1988 до шокиращите 66 милиона през 1995. Заплатите се обезценяваха, милиони умираха от глад, над половин милион жени бяха въвлечени в трафик за секс робини. 

Това доведе Путин на власт. Точно така. Горбачов и Елцин докараха нещата така, че съвсем логично като естествена реакция да се появи и Путин, от когото сега получават тикове  някои. Така както американската марионетка Карлос Перес докара до нечувана бедност Венецуела, което естествено доведе до антиамерикански сантименти и хора като Чавес и Мадуро на власт. 
Затова е забавно как тия, които днес жалят Горбачов получават горчиви спазми от Путин. Путин е продукт от действията на Горбачов и Елцин. Но арогантността на запад продължи, те си мислят, че руснаците са им венецуелци или иракчани, боязливо ще седят и ще  преклонят глава послушно. 
---
Но нека прегледаме и другата страна на монетата. Русия загуби влиянието си и сама си е виновна, че страни като България  или Чехия избраха Запад. Защото Русия не може да предложи нищо на Източна Европа. Нито конкурентноспособни качествени стоки, нито работодатели и бизнес проекти, каквито САЩ наложи. Руснаците сами са си виновни и ако искат да са глобален фактор, трябва да се научат на това от самите американци и европейци. 

Повече от очевидно е, че Русия по никакъв начин не може да бъде икономическа/търговска алтернатива за Европа. Но защо толкова голям страх и омраза към тях втълпява Запад. Защото Русия е богата държава, която може да компенсира липсата на ресурси в Европа и Европа я гледаше като територия, която може да бъде контролирана. 
---
Точно това глупаво за мен противопоставяне може накрая да погуби всички, християнската цивилизация, Европа като цяло и центърът да се премести към Китай и Индия. Ние може днес да се им смеем, но утре те ще се смеят. Повечето страни в Европа са с отрицателен естествен прираст и само имиграцията от Африка и Азия засега поддържат баланса. Някои страни е спорно дали ще останат в истинския смисъл на думата. 

Това обаче никак не минава през мисловните процесори на бълващата омраза пропагандни машини и от двата края.
Но за мъртвите или добро, или нищо.

RIP

 

 

 

Коментари

 • Наблюдател

  31 Авг 2022 14:48ч.

  Никой в Източна Европа освен дъртите комунисти в България не плаче за Сив и Варшавския договор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Важно е в Западна Европа

  31 Авг 2022 14:56ч.

  пенсионерите да не плачат за евтиния руски газ, петрол и ел. енергия, въобще за евтиното "добро старо време". Да ама не, бедните навсякъде плачат ако закъсат още повече и в това няма нищо чудно. На фона на всичко това, манипулаторите винаги лепят етикети на несъгласните с тях за да скрият лакомията и лицемерието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По хубаво питай някой чех, унгареца или поляк какво мисли за

  31 Авг 2022 15:07ч.

  Горбачав, Путин и Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питай българина!

  31 Авг 2022 15:17ч.

  Това им е на соросоидите най-характерното: не е се интересуват от мнението на българите, а от това на чужденците. Типично за джендърофилите е да ближат западни задници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питай ги и кой ги освободи от нацизма

  31 Авг 2022 15:19ч.

  и дали са искали да бъдат освободени, за да разбереш колко разбират историята си. Чехите са маниаци на тема "1968-а" защото руснаците влезли, ама забравят 1938-а когато германци, поляци и румънци влязоха и даже им взеха територии. защото колективния Запад ги хариза на Хитлер. А те за благодарност произвеждаха танкове на Хитлер. Чешка им работа неразбрана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма източноевропеец,

  31 Авг 2022 16:12ч.

  Който да хвали Путьо и Русия, бе мурук. Няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнят и едното и другото.

  31 Авг 2022 16:14ч.

  В момента Чехия без ресурси е 2 пъти по богата от Матушката ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  31 Авг 2022 17:00ч.

  Никой нормален, няма да се продаде като индианц за бутилка огнена вода и парче стъкло. Аман бе, не се натъпкахте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КИБИК

  31 Авг 2022 17:27ч.

  За западните гейове, свобода и демокрация се свеждат до пещерен антикомунизъм и русофобия. Типичени плебей с акъл колкото на едно куче. Ти го наритваш, то лае и те поучава !!! Съвременният Юда най- сетне ни освободи от присъствието си !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богати, колко да са богати

  31 Авг 2022 17:38ч.

  докато слугуват на още по-богатите и викат с тях в един глас срещу истината, докато не им е дошъл реда да ги оберат и обеднеят, едва тогава ще се освестят, такива са източните славяни. Отдавна е така, затова са католици, и на латиница пишат, на немците служат и после все трябва да ги спасяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  31 Авг 2022 18:12ч.

  Алтернативата ви е пенсионер с 500 лв. Пенсия от Обеля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо да няма?

  31 Авг 2022 18:24ч.

  Етоаз открито и честно храня и Русия и Путин но бих имал претенции към него поради либералното му отношение към руската 5-та колона в лицето на Чубайс,Кудрин и Медведев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон

  01 Sep 2022 15:34ч.

  Е как бе мишок, аз го хваля. Путин е изключителен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • честен

  01 Sep 2022 15:39ч.

  Пак тази Обеля. Военните блокове на Обеля, пенсионер от Обеля. Дали да не ми дойдеш в Обеля и да те опраскам като маче у дирек. После вече няма да пишеш, а само ще наблюдаваш. Мога да те дам на мангалите във Филиповци да те довразумят. Предупреждавам евроатлантици няма там :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сегашните много убави

  01 Sep 2022 17:26ч.

  Те щото сегашните ти кумири в Рашистан не се продават за пари. Продават се, при това не просто за пари, а за милиарди, каквито не е сънувал никой американски президент в историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  01 Sep 2022 21:38ч.

  Има, аз например, мухльо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  31 Авг 2022 15:18ч.

  Горбачов е най-презрения предател - за пари и власт (шеф на червения кръст) предаде родината си - би трябвало да го изгорят на клада!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  31 Авг 2022 18:34ч.

  Съвременният Юда най сетне ни освободи от присъствието си! И все пак не ми е ясно този предател, как живя толкова дълго виждайки ужасните последствия за съветските народи от предателството му! В смъртта му има нещо символично, защото тя е в момента, когато започва възстановяването на унищоженото от него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жоро

  01 Sep 2022 15:40ч.

  Много точно казано. Има нещо символично, така е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  31 Авг 2022 15:36ч.

  Такива като Горбачов в западните "демокрации" ги прихващат отрано и взимат нужните мерки. Хенри осми не се е колебал с учителя си, но и опасен реформатор Томас Мор.... Между другото, за него в Уикипедия пише, че е починал в Тауър Хил, Великобритания, каквото и да означава това! :-):-):-):,-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  31 Авг 2022 15:39ч.

  Текстът на дописката е скандално посредствен. Достатъчно бе редакцията на публикува само Горбачовата реклама за пица Хът. Тя е лакмусът, разкриващ какво недоразумение е този ставрополски сребролюбец. Кои ли сили го изтикаха до върха на властта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Номенклатурата го издигна, разбира се

  31 Авг 2022 15:58ч.

  тя искаше да приключи със социализма и реставрира капитализма, така прехвърли своята административна власт в капиталистическа собственост, получена чрез разграбване и подарени куфарчета с пари от държавните банки. От смъртта на Сталин чистки не се правеха и така номенклатурчиците пуснаха дълбоки корени навсякъде, чрез Горбачов победиха в класовата борба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  31 Авг 2022 15:59ч.

  Бай Милоре, от тракторен механизатор и колхозничка се е пръкнало нещо, много удобно и полезно за силите, за които питаш и ти. Горното по никакъв начин не отразява иначе уважението ми към професиите тракторен механизатор и работничка в колхоз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  31 Авг 2022 16:11ч.

  Горбачов беше звезда, Съветският съюз предизвика възхищението на цял свят, когато го видях потънал в разруха, с празните магазини, с корупцията, хаоса и мафията, разбрах, това не беше преустройство, а разпад. Единственото добро остана свободата ни от него. А авторът нека посети Индия и да я огледа отблизо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Индия

  03 Sep 2022 14:11ч.

  До вчера официално колония на англичаните, а днес неофициално

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  31 Авг 2022 16:12ч.

  дпс, сдс, бсп, герб, Путин, Тръмп и Байдън обичат и почитат Айн Ранд и Горбачов, еднакво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • моля е напиши ни в едно изречение какво знаеш за Айн Ранд.

  01 Sep 2022 16:30ч.

  Да те разберем за какво говориш. Няма нужда от препинателни знаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заглавията на някои от най-популярните и есета говорят сами по себе си

  02 Sep 2022 15:26ч.

  "Добродетелта на егоизма" „Глобална балканизация“ „Капитализмът: непознатият идеал“ „Новото ляво: Антииндустриалната революция“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  31 Авг 2022 16:13ч.

  Великого политика отличают любовь или уважение своего народа и ненависть врагов его страны.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  31 Авг 2022 16:36ч.

  "Защото Русия не може да предложи нищо на Източна Европа. Нито конкурентноспособни качествени стоки, нито работодатели и бизнес проекти, каквито САЩ наложи." - Авторът се е поувлякъл и скоро сам ще разбере, че не е прав. Какво ни предложиха САЩ на нас, освен полумизерия при все по-затихващо бъдеще на страната и народа ни? Европа постепенно се превръща в бантустан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  01 Sep 2022 21:42ч.

  Един кораб с гнила царевица, за чието унищожение дарените платихме. Какво взе обаче? С една дума - всичко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  31 Авг 2022 16:48ч.

  Горби нещо се е изгубил в превода, поради халюциногенните гъби, та не е разбрал, за шапката на баш-майстора ли става на въпрос или за хижата в Сибир, все едно -въобразил си беше, че е Горби Худ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още реклами ала пица Хът 1

  31 Авг 2022 17:10ч.

  Железен креват. На таблата му е изрисуван замъка на Шильонския затворник. Завивките са се свекли на пода. В леглото се любят Владимир Илич и Надежда Крупская. Тя е съвършено гола. Върху нея е Ленин, отново с любимия си каскет. Близък план на камерата за да се види, че червения му презерватив. Глас зад кадър: Крачка напред, две отзад - крачете смело с презервативи "Червена барикада"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реклама ала пица Хът 2

  31 Авг 2022 17:21ч.

  Кремълски кабинет. Сумрак. Камерата се движи в ракурс отдолу нагоре. Ботуши, брич, куртка. Това е Сталин. Крачи бавно. Поспира до бюрото си. Дръпва от лулицата си. Гледа изпитателно в камерата. Издухва дима и изрича: цигари Херцеговина флор - димът на историята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Важно е в Западна Европа пенсионерите да не плачат за евтиния руски газ, петрол и ел. енергия, въобще за евтиното "добро старо време".

  31 Авг 2022 17:30ч.

  в Зап Европа пенсионерите са на график за депопулация, те са аут, до 7-8 год няма да ги има.... Безполезни ядачи ги нарече Кристин Лагард , в Сев Италия измряха от вирус и в@ кс, в старческите домове на европа и америка в @ кс са стигнали до 5 игли, и малко оцеляват, но следващата ще ги довърши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След Лениновата реклама за презервативи "Червена барикада" и Сталиновата за цигари "Херцеговина флор" следва нова - Хрушчов рекламира дружбата със СССР. Първи кадър - архивни черно-бели кадри от историческото заседание на ООН през 1960. Говори Хрушчов.

  31 Авг 2022 18:07ч.

  Ръката му държи обувка, с която тропа по трибуната. Толкова близък план на подметката й, че да се види името на производителя - фабрика "Петър Ченгелов". Още по-близък план откроява емблемата на фабриката - гравюра "Георги Димитров чете отчетен доклад пред Петия конгрес на БКП." Глас зад кадър: "Леглото и обувките за всяко живо същество са му тъй нужни, както дружбата със СССР".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не лоша заигравка със соц.рекламата

  31 Авг 2022 18:36ч.

  и реализма в нея!Оценявам чувството за хумор на автора но в случая ми звучат малко пошло!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е, защото

  31 Авг 2022 18:45ч.

  авторът на тия заигравки е известен софийски лапнипишковец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  01 Sep 2022 21:45ч.

  Малко пошло е меко казано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  31 Авг 2022 21:34ч.

  да се представја нај-характерното от Горби като реклама на пица не е само въпрос на лош вкус, но и на простотија. Говорејки за пари, Нобеловата му награда от 1млн долара отиде за строежа на 6 клиники в СССР( или РФ, изборът е ваш). Сравнјаваѝте със сегашните ублјудки, за тјах 1 млн е нова јахта или обзавеждане на нјаколко зали в двореца в Геленджик, за коѝто не се знае кој е собственика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Толкова безсрамно глупав текст

  01 Sep 2022 7:39ч.

  досега не се беше появявал тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  01 Sep 2022 10:05ч.

  Да не са преписали този “анализ” от Вацев ? И Олигарсите, и проститутките, че и Елцин и Горбачов - оръдия на Запада !?!? Е, утре и Путин ще стане агент на Лошите, т.е. Запада, нрминуемо е. Само дето тези , за които са предназначени тези евтини пропаганди, трябва да са пълни туруци, каквито в Русия всъщност са. Обаче в останалия свят - не. Особено в САЩ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега целокупният колективен запад лицемерно го оплаква!

  01 Sep 2022 17:29ч.

  Въртяха го около малкия си пръст, докато той, сваляйки гащи, се изживяваше като герой, обещаваха му какво ли не, после го излъгаха и се подиграха с него. За капак на благодарността по западен маншер, пред цял свят за посмешище го направиха с клипчето за пицата. Ама преиграха. Отвратиха света от себе си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  01 Sep 2022 21:36ч.

  "Това доведе Путин на власт." *** Съсем не! елцин доведе Путин на власт надявайки се семейката му да не пострада и да не загуби откраднатото. Помните ли думите на елцин: "Мальчика - не трогать!" Става дума за Абрамович, ковчежника на клана елцин и негов зет по онова време. Надявам се започвате да загрявате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Раздвояваме на съзнанието. Показна омраза към Запада и тайно влечение към него.

  02 Sep 2022 7:24ч.

  Възхвала на комунистическото минало и привързаност към олигархическото настояще. Яхти в пристанищата на Лазурния бряг и анимации с ракети, които поразяват Флорида. Като болшевики нагъващи черен хайвер с френско шампанско в дворците на аристокрацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  02 Sep 2022 23:33ч.

  А защо не, или предпочиташ гей парад на гладно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чак пък влечение

  03 Sep 2022 14:13ч.

  Защо се съди за морето по неговата пяна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опс

  05 Sep 2022 12:50ч.

  Пожелавам на всички пишещи тук русофобчета по една пица" Пипероне",от задника на белязания Горби

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горби рекламира пица

  07 Sep 2022 7:48ч.

  А Путин рекламира стари съветски оръжия и си криви неконтролирано краката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи