Fox News: Войната в Украйна е загубена, но Холивуд и Вашингтон не го виждат

Fox News: Войната в Украйна е загубена, но Холивуд и Вашингтон не го виждат

Автор: Брайън Дийн Райт, бивш служител на ЦРУ, за Fox News

На 10 април звезди в Холивуд се присъединиха към политиците в окръг Колумбия в искането Конгресът да приеме законопроект за военна помощ, разрешаващ 60 милиарда долара нова помощ за Украйна.

Но всички грешат. Войната е загубена. Всъщност 90% от хората в Европа вярват, че това е вярно. Ако това е изненада, не би трябвало. В края на февруари лондонският Times публикува резултатите от анкета, задаваща на жителите на целия континент много прост въпрос:

Може ли Украйна да спечели войната срещу Русия? Само 10% казват „да“. И така, какво виждат те, което холивудските звезди, Белият дом и лидерите на Капитолия не виждат?

Три неща.

Първо, на Украйна й липсват войници, за да победи. Киев е загубил най-малко 70 000, убити в сражения, като други 100 000 са неефективни в битка.

И това е криза. Както каза командващият на въоръжените сили на Украйна на 11 април, руските войници на бойното поле са седем до десет пъти повече, отколкото украинците.

Тази оценка дойде три дни след като колегата му, генерал Александър Павлюк, заяви, че независимо колко военна помощ получават от Америка или Европа, им липсват над 500 000 войници, за да поддържат битката.

Честно казано, украинският парламент разбира кризата. Те наскоро приеха закон за увеличаване на военната повинност, но той е дълбоко непопулярен сред украинския народ. Не е ясно дали и как ще получат бройката, от която се нуждаят.

Освен това служещите украински войници на фронтовата линия настояват да бъдат ротирани, за да се върнат у дома към нормален живот – и да се справят с новите зависимости, които са придобили, докато се бият. Но украинският парламент им отказа, нанасяйки съкрушителен удар върху военния дух.

Естествено, Белият дом и защитниците на Украйна ще настояват, че докато Украйна е окървавена, Русия също е окървавена.

Но това вече не е актуално. Пентагонът твърди, че Москва вече се е възстановила от предишните си загуби, като общата им сила сега е с 15% по-голяма, отколкото в началото на войната.

Което ни отвежда до втората причина, поради която 90% от европейците смятат, че войната е загубена: военната машина на Запада не може да се справи.

Както един от висшите военни на Киев каза наскоро пред Politico, Украйна не може да произведе това, от което се нуждае за бойното поле, нито САЩ, нито Европа. Всъщност няма магическо оръжие, което да реши проблема с липсата на работна ръка в Украйна, което е основният проблем.

Въпреки това руската военна машина продължава да произвежда шокиращо количество бойни материали, било то сама или с помощта на Китай. Според Пентагона руснаците са заменили всичките си унищожени преди това танкове. С други думи, руският президент Владимир Путин успя да устои на бурята от санкции.

Което ни отвежда до третата и последна причина защо само 10% от европейците смятат, че Украйна може да спечели: лошото лидерство.

За съжаление на Запада и техните пропагандни усилия, руският народ до голяма степен гледа на тази война като на война, в която силите на НАТО са агресори – и те в по-голямата си част подкрепят плана на Путин да ги спре.

Има някои проучвания и анекдотични истории, които предполагат, че има малко вътрешно недоволство. Но в по-голямата си част руснаците са единни и се чувстват уверени.

Това не е така за украинския президент Володимир Зеленски и хората му.

Първо, той продължава да се бори с ширещата се корупция, включително вътре в правителството и армията. Както каза помощник на Зеленски пред списание Time през ноември, каквито и антикорупционни усилия да се предприемат в Украйна, те не работят.

„Хората [в правителството и военните] крадат, сякаш няма да има утре.“

На следващо място, самият Зеленски е критикуван за това, че не е свързан с истинското състояние на армията и заради твърдото му ръководство. Може би затова все повече украинци смятат, че войната също е загубена.

Проучване през ноември показа, че 42% от украинците са заявили, че са готови да преговарят за мир с руснаците, за да сложат край на войната.

Този брой е нараснал от едва 29% през януари 2023 г. И, честно казано, 42% са прави. Очертанията на сделката все още са на масата; те бяха договорени още през април 2022 г., преди западните сили да ги провалят, за да продължат заявената от президента Джо Байдън цел за смяна на властта в Москва.

Но тази цел сега е необичайно недостижима и крайно безразсъдна. Вместо това светът трябва да се съсредоточи върху мира, а не да предоставя още 60 милиарда долара военна помощ, която дори украинските генерали казват, че няма да ги спаси.

Това е грубата реалност, която 90% от европейците разбират, а американските холивудски звезди и политици от Вашингтон не разбират.

 

Източник: obektivno.bg

 

 

Коментари

 • Ана ни

  18 Апр 2024 9:37ч.

  Опитното мишле на краварите в експеримента война с Русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медведев

  18 Апр 2024 9:46ч.

  Това не е експеримент-война. Това е война САЩ-Русия. Тази война започна с арабските пролети и нападането на Сирия където е руската база на Средиземно море. Освен петрола и газа на Сирия много важна част от инвазията срещу Русия е точно тази база. Паралелно с това се направи майдан да се елеминира базата в Крим и от там започна всичко от далеч и полеко. Това е Четвърта световна война, Третата приключи 1990-та и се спечели от САЩ. Водеше се с редица конфликти, като войната в Корея, Виетнам, Афганистан и други по-малки. Сега Четвъртата ще е подобна за да се избегне ядрен армагедон. Започнаха с войната в Сирия, сега Усрайна. Русия отвръща с Африка. За разлика обаче от средата на 20-ти век сега желаещите за саможертви в името на голям брат са доста по-малко. На никой не му се прави революция в името на капитализма или комунизма затова залагат на други карти- националистическите. Следващата потенциална точка след Усрайна е Косово или някой гореща точка в Кавказ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • УНИАН

  18 Апр 2024 10:38ч.

  Едно селфи за пропагандата и после пак ще рива за патрони. Така каза вожда Vолодимир Zеленски !!! Защото наркоманчето предпочита оръжейните системи и боеприпасите в банкноти. По-лесно се носят и с тях могат да се закупуват дворци и имения, да се влагат в банки и други финансови операции !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благ

  18 Апр 2024 11:00ч.

  Добър и сбит анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баю Бай

  18 Апр 2024 16:32ч.

  следващата е Молдова и Преднестровието! За това и нищо не чуваме по нашите медии за Румъния и какво става там! Русия през 90 години направи основна грешка като на бърза ръка разсипа социалистическия строй, като си мислеха че Запада няма да тръгне срещу тях и просто ще си търгуват и така до веки веков! Подариха соц лагера, запада пусна на своя пазар руските крадци награбили милиарди държавна собственност да инверстират и толкова. В един момент взеха да усещат руснаците че са хванати за канарчета. А ние като малка държава бързо ни изгрезаха майдана бе 1996 -1997г. за да може НАТО да им плац дарм за действие!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Танас

  18 Апр 2024 9:39ч.

  "Киев е загубил най-малко 70 000, убити в сражения, като други 100 000 са неефективни в битка." Спрях да чета. Ако все пак по-нататък в статията се уточнява за какъв период е тази статистика, моля за извинение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се уточнява, но толкова убити укри има от началото на годината.

  18 Апр 2024 12:50ч.

  Бай Го

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  18 Апр 2024 19:13ч.

  В двете страни разследващите журналисти сигурно са стигнали до трагичната статистика, която не може дълго да остане скрита !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  18 Апр 2024 9:49ч.

  всичко виждат и разбират но до последно ще продават оръжие бизнес и печалби сащ са световното зло светът трябва да ги изолира на техния си остров и да не се занимава повече с тях

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благ

  18 Апр 2024 11:01ч.

  Натам е тръгнало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кадиров

  18 Апр 2024 10:18ч.

  Войната бе загубена още 2014. Помним Иловайск и Дебалцово, както и отбраната на летището на Мариупол. Помним референдумите- 2бр. за присъединяване на Крим към РФ.Помним Минск 1,2,3 , както и гарантите по изпълнението на споразуменията. Помним и струпването на 250 хилядна въоръжена до зъби от Запада ВСУ дислоцирана по демаркационната линия в Донбас ., както и шпионажа в полза на ВСУ на т.н. западни наблюдатели на примирието. Помним и думите на Путин "Эсли драка неизбежна, лутше ударарит первым...!" Е удари и още въеднъж "добра воля" и оттегляне от Киев в името на мира, подписан в Истамбул, но провален от Запада. Дебелите чичковци с пурите си въобразиха, че могат да разпарчедосат РФ , или поне да я отслабят. Уви. Путин удържа и популярността му нараства. "...С нова нечисть туш и там, напрегают мусколы. Обясняли ж вам козлам, не воюйте с русскими!!!..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неон фитрилски

  18 Апр 2024 10:23ч.

  "...Това не е така за украинския президент Володимир Зеленски и хората му. Първо, той продължава да се бори с ширещата се корупция, включително вътре в правителството и армията. ..." ROLF

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черпак Манчев

  18 Апр 2024 10:43ч.

  Холивудските актьори, сценаристи, режисьори са толкова наясно с конфликта в Украйна, колкото и с конфликта Израел - Палестина! Абсолютни необразовани папагали, но за сметка на това "с позиция". Подобно на нашият палячо, набеден актьор - Алек Алексиев, който специално се качи на сцената при раздаването на едни измислени награди, за да извика "Слава на Украйна!" ... Какво ли не направи Отворено общество, но все удря на камък у нас. Докато не разберат, че американски номера тук не минават ... така ще бъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лицемер

  18 Апр 2024 17:43ч.

  "Холивудските актьори, сценаристи, режисьори са" Са си най-обикновени платени к*рви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо, той продължава да се бори с ширещата се корупция, включително вътре в правителството и армията.

  18 Апр 2024 10:49ч.

  смех в залата. толкова много борци срещу корупцията, а тя процъфтява във всички "демократични" страни. на първо място, абсолютен лидер САЩ, които дори си имат закон за нея, преоблечена под името лобизъм. Нашите видни борци са Баце, Шиши и цяла кохорта незнайни войни паднали в неравната битка срещу нея последните 35 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мира ботокса от НОВА ТВ

  18 Апр 2024 11:00ч.

  Путин Пуууууутин аууууууу Пуууууутииииииин. Путин е виновен за всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  18 Апр 2024 13:00ч.

  Всъщност дали някой обръща внимание, че източник на дописката е НЕ фокс нюз, а "обективно"? БГ! В стенвестника нямат пари да си позволят журналисти, които да намерят оригинала?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  18 Апр 2024 14:02ч.

  Чети си директно от Fox News. Или направи дарение на сайта, вместо да мрънкаш. А сайтът на Диляна Гайтанджиева е добър и няма лошо да се препечатва от там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  18 Апр 2024 14:31ч.

  Специално за вива - https://www.foxnews.com/opinion/ukraine-war-lost-hollywood-dc-dont-know

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  18 Апр 2024 15:38ч.

  Този линк го пусни на Дачков! А това 90 % от "европейците" е шокиращо точна информация. Направо да се предават украинците... Ама не искат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  18 Апр 2024 15:40ч.

  И най-вече на Дачков, щото инфото във фокс нюз не е на фокс нюз, а на бивш агент... Което мнение фокс нюз пускат, а дали носят отговорност за достоверността?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  18 Апр 2024 15:50ч.

  хехе - ето профила на лицето, написало инфото, препечатано от фокс нюз а от там и "ббективно"?! :) https://twitter.com/BryanDeanWright?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, и?

  18 Апр 2024 21:46ч.

  ???????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  18 Апр 2024 13:48ч.

  Така наречената война е само едно театро,вече 2 години...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  18 Апр 2024 22:16ч.

  Супер театър с хиляди загинали и милиони емигрирали. Така мислят наглосаксонците, че това е театър, но на чужд гръб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  18 Апр 2024 19:07ч.

  Тази "война" се дължи на милостта на Кремъл. Иначе за 2 седмици украинскитата територия можеше да бъде превърната в пепелища с милиони загинали невинни хора и разрушени вековни градове. Който си въобразява, че руснаците нямат нужното оръжие и хора дълбоко се лъже. Всичко е бизнес в момента. И за запада и за Русия. Патят си децата на фронта и невинните жертви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната е за нас

  18 Апр 2024 21:40ч.

  Ние плащаме сметката, вие окачите и искате. Омръзнахте вече. Явно утре ще взривяване успешно някой руски обект и ви е необходима поредния който ефект в медиите. Вече прилича на сатанински повтарящ се ритуал. Днес сме жални, утре успешни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Апр 2024 22:24ч.

  Русия е агресор(като НАТО в остатъчна Сърбия, заради една лекьисана стажантска рокличка, а не за клането в Сребреница) . Но от една страна стои реваншизъм , от друга салдо в бюджета. Няма как с молив да биел обида в душата. А Украйна, не Зелински, заслужава подкрепа. Ако не защитиш слабите, жените и децата-струва ли си мястото в лодката! И не ми пробутвайте Донбас. Все едно да оправдаете инвазия на Турция заради Възродителният процес

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До момента

  18 Апр 2024 22:27ч.

  Сериалът "Зельонка каза" върви много слабо. Приходите едва покриват снимките с дронове. Монтажниците се наемат на ишлеме и продукцията страда заради липсата на история свързана с морал, грижа за човечеството и саможертва и героизъм от собственото население. Заслужава малинка. И дотации от българската държава за постоянното излъчване и облъчване, осигурени от "демокрадливата" общност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фън Юджун, директор на Центъра за руски и централноазиатски изследвания

  19 Апр 2024 3:05ч.

  РФ ще загуби в Украйна https://e-vestnik.bg/38205/pogled-ot-kitay-rusia-sas-sigurnost-shte-zagubi-v-ukrayna/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи