Философ, продавач на шнорхели е кандидат за премиер

 Философ, продавач на шнорхели е кандидат за премиер
Вторият проектопремиер, който Слави Трифонов представи в 17.00 часа в президентството, е Пламен Николов - депутат от ИТН за втори път. От биографията му, публикувана в сайта на партията, става ясно, че той е с философско образование и е в бизнеса със шнорхели. Николов отговаря у нас за бизнеса на американската компания finisswim, която продава спортно плувно оборудване като шнорхели, очила за плуване, плавници, падъли, буйове и други продукти от същата гама.

 

Според портфолиото му от сайта на “Има такъв народ” Николов е генерален директор за Европа, Близък Изток, ОНД и Африка. Офисът на международната компания, оперираща на над 60 пазара, се намирала в столичния квартал “Орландовци”.

 

На предсрочните парламентарни избори на 11 юли Николов беше представен от ИТН като водач на листата на партията и шуменски зет. “Труд” установи, че съпругата му се казва Бояна, която пък е завършила навремето съседната гимназия в града. Шуменци още помнят представянето на книгата на съпругата на Пламен Николов “Думи в сребърна кутия”. Изданието, което потапя читателя в изисканата атмосфера на една чисто женска поетическа визия, е двуезично - на български и английски език, а преводач на английските текстове е съпругът Пламен Николов.

 

Самият Николов пък е роден в Горна Оряховица, видно от сайта на Народното събрание. На изборите от 4 април Пламен Николов също беше кандидат за депутат, но от 25-МИР в София.

 

Николов е завършил средното си образование в шуменската хуманитарна гимназия “Йоан Екзарх Български” с профил археология и история през 1995 г.

 

Директорката на елитната гимназия Валентина Тодорова заяви пред “Труд”: “Изключително поласкани сме, наш ученик да бъде предложен за премиер. Преподавала съм му по философия, освен шестици, той друга оценка не е получавал. Завърши с първия випуск на гимназията. Още тогава беше много интелигентен и амбициозен ученик”. Тодорова отбеляза, че Пламен Николов след това сам е избрал да продължи с философията. След като завършва висше в СУ, специализира в Австрия със стипендия “Ернст Мах” в Университета на Клагенфурт.

 

От ИТН го представят и с преминаването на Мениджърски тренинг институт в Сан Франциско - САЩ.

 

По информация на ИТН Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията, в която работи, на 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

 

В 17.00 часа Николов заяви пред Румен Радев: “За мен е чест!”. А сутринта изненадващо от Плевен Радев обяви, че няма повече време за губене и връчва мандат на хората на Слави в петък. 

 

“Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности”, обърна се Радев към ИТН след като връчи мандата за правителство на Николов.

 

На “Дондуков” 2 от ИТН бяха председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов и зам.-председателите Филип Станев и Ивайло Вълчев, както и депутатът Станислав Балабанов.

 

Идеите му в образованието

 

Утрояване на преподавателските заплати

 

Не удвояване, а утрояване на заплатите на преподавателите от средно и висшето образование в България. Това е основна точка от програмата, с която Пламен Николов се изявява на изслушване при Станислав Трифонов.

 

Николов предлага от следващия бюджетен период незабавно сумарно увеличение на бюджета на министерствата на образованието и културата поне до размера на този на МВР. Идеята му е да се изключат сумите за капиталови разходи и поддръжка от бюджетна на учебните заведения и удостоверяване на необходимостта от такива суми след разрешителни процедури при общинските съвети или отделните институции, на които отделните училища са подведомствени. Друго предложение е “частично преосмисляне на финансирането на учебните заведения от бюджет, отпуснат на глава, към бюджет, отпускан към учебното заведение”. И накрая - прекратяване на закриване на училища в малките населени места и субсидирането им от държавата, докато са в състояние отново да бъдат субсидирани от общините.

 

Родът на Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Това потвърди пред “Труд” кметицата на селището Надка Никова.

 

“Цялото село се вълнува и гордее, че човек, свързан със Сушица е предложен за премиер”, заяви пред “Труд” Никова.

 

Дядо му Параскев Николов навремето е бил счетоводител на местната Земеделска кооперация.

 

“Славеше се като много честен, възпитан и стриктен човек”, сподели Никова.

 

Кметицата допълни, че родителите на Пламен Николов били учители и още преди той да се роди, напуснали Сушица. Живели и работили за кратко в Горна Оряховица и след това се преселили в Шумен.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • Браво

  30 Юли 2021 20:59ч.

  Маска, шнорхел и плавници за всички удавници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  30 Юли 2021 21:13ч.

  Гордеел се, че е успял да задържи офиса на американска компания за шнорхели в България. Т.е. горд е, че печалбите, които се заработват с евтин труд тук за поредната голяма търговска американска компания вместо да постъпват в националния бюджет се изнасят зад граница?! "Патриот"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  30 Юли 2021 21:18ч.

  Аз не знам защо такъв човек, който е представител на западни фирми, се представя като продавач на шнорхели. Може би заглавието е за това, да бъде дискредитиран новият кандидат за премиер министър в очите на читателите, а после се изказват истинското му образование и длъжността, в частната фирма, която представлява. Това което се прави от сайта не ми харесва. А правителството, което трябва да се създаде няма алтернатива. Нови избори не може да се правят. Трябва да се знае, че на всяка цена трябва да се направи правителство и да се направи бюджета, както и да се реши ковидната криза и другите приоритети, които кандидатът за министър председател представи. И абсолютно всички партии трябва да подкрепят правителството, включително и ГЕРБ. и когато мине една година, ако правителството се справи, то може да се остави да изкара пълен мандат.А сега и кандидатът за Министър председателя и кандидат министрите , трябва да се срещнат с партиите и да обсъдят общи политики, заедно с експерти и да се сключи писмено споразумение за политиките, които ще води бъдещото ново правителство. Някой ще спечели и ще загуби, както и някой ще загуби, но и ще спечели. Така се водят преговори между равни, а не да се мисли за пълна победа и да диктуваш на победените, когато победиш. Това е принцип. А сега нямаме пълна победа на никоя партия и трябва да се спазва този принцип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, ало

  30 Юли 2021 21:27ч.

  Родоотстъпници, защо бързате да отдадете България на концесия? На всяка цена?! Кой подписва празен чек?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  30 Юли 2021 21:27ч.

  Отдавна писах, че и.т.н. на сЛафчо нямат ресурс и трябва да прибегнат до услугите на масони, олигарси и т.н. или да събират хора от кол и от въже както казваше баба ми. Той и Тиквун в един момент си подбираше кадрите по кръстовищата докато накрая пое цялото управление в свои ръце както се казва. България просто не е за демокрация и само се мъчи с циркаджийски изцепки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  30 Юли 2021 21:30ч.

  Има големи уши - ако малко ги поразмърда ще хвръкне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами нали

  30 Юли 2021 21:53ч.

  от 32 години всички ревете за бизнес и че бизнесът е вся и всьо. Преди 40 години се възхищавахме, че на запад клиентът винаги е прав. В момента винаги прав е частника /бизнесмена/, а клиентът е виновен по презумпция. Стоките, произвеждани от т.нар. "бизнес" са абсолютна трагедия от гледна точка на качество, трайност, функционалност, за дизайн да не говорим - сякаш има конкурсна надпревара кой ще направи по-грозен и нефункционален продукт. Материалите, които се използват също са трагедия, а опаковките бият всичко останало по непригодност. Купете си каквото и да е днес и опитайте да го отворите /разопаковате/, но без да разполагате под ръка с ножици, ножове, длета, пили, флекс или оксижен. Няма да успеете. Ето това е бизнесът днес. Произвежда на принципа "планирано остаряване", така че да ви принуди на всеки 4-5 години да си купувате нов хладилник, нова готварска печка, нова пералня, нова кафеварка, съдомиялна /нужна за ресторанти и заведения, но защо и за в къщи?!?!/, нова ютия, нов телевизор и т.н. и т.н. Вследствие на това вие генерирате отпадъци до 5 пъти повече, отколкото преди 40-на години, но ви набиват в главите, че спасението от това не е в прекратяването на капитализма, като крайно вредна и направо извратена система за човека и за планетата, а в някакви си там - зелени сделки /интересно - защо пък точно "сделки"!?!?/, рестартиране /като че ли си имат работа с ел.табла/ и прочие дивотии. Ето това ще ви бъде предложено и сега. Човек от бизнеса да управлява държава. Наистина няма по-подходящ избор, тъй като държавите вече съществуват само проформа и реално са превърнати в корпорации. А нашата държава може да се гордее с това, че беше избрана първа, като пилотен проект за експеримантиране на това - какво ще стане, ако една държава бъде превърната в корпорация, каквато е нашата държава днес. Първото, което трябва да се сетите е, че с разните му там демокреции, свободи на слово, на дълги коси, на Бийтълс и тесни панталони е свършено. Защото демокрация в корпорациите и в частните компании просто няма. Също така, бизнесът и капиталът не търпят излишни разходи, нали така. За това и пенсионерите и всякакви социални програми ще бъдат ликвидирани, поради една съвсем проста причина - след като "бизнесът" е заменил държавите, няма как в бюджета да се акумулират пари, които след това да потъват в пенсии на разни пенсионери, вместо да се акумулират от "бизнеса". Всичко, абсолютно всичко, ще бъде преценявано от това, каква възвръщаемост би осигурило на "бизнеса". Ако такава няма, тогава няма право и на разходи и ще бъде ликвидирано или унищожено по подходящ начин. Процесът вече е започнал, но за сега се вижда от съвсем малко хора, защото болшинството само гледа, но не вижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  30 Юли 2021 22:02ч.

  Къв ковид бе шнорхел? :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз имам въпрос

  30 Юли 2021 22:14ч.

  Моля да отговарят само запознати хора Кажете как става така че в днешния свят можеш да завършиш философия ,да си доктор по философия на правото в австрийски университет и после да станеш бизнесмен Как доктор по философия го взимат да работи във фирми Как става номера без да учиш икономика финанси да тропнеш на вратата на някоя фирма и да те вземат след като ти не си от тези специалности и твои колеги философи живеят с малки заплати Просто ми писна от успешни бизнесмени неучили и ден за това Моля обяснете как става номера философ да управлява бизнес фирма .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Юли 2021 22:20ч.

  Пацо шнорхела не става! Симпатичен човек, трябва да има повече такива. Но само като си представя нашенските ченгета и муцуни като го налазят...просто не става за тая работа, не предизвиква респект у българина и това го дисквалифицира от възможността да бъде премиер! Щом не може да събере респекта на старите ченгесари, няма как да управлява! Ходил ли е в казармата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  30 Юли 2021 22:24ч.

  Господина смята, че щом увеличи заплатите на учителите образованието ще се подобри. Ако и другите му сметки са такива, по-добре ще е да си гледа бизнеса с шнорхели или яхти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз имам отговор на въпроса

  30 Юли 2021 22:27ч.

  След като всичко е "бизнес" и всичко е подчинено на "бизнеса", просто всички, щат не щат - минават през него. Въпросът ви е продиктуван от представи за бизнес и пазар от преди 50 години. Нещата днес са променени коренно. За да си успешен в т.нар. "бизнес" не е нужно вече да си учил икономика. Нужно е да си непоправим конформист /без значение на професията или ценза/ и да умееш да се подчиняваш безпрекословно, докато иначе имитираш свободен и смислен живот. Тази, последната комбинация, много се котира в последните 10-на години. Бизнесът е силно йерархична структура и там важни са не образованието и професорските титли, а други качества, каквито са били винаги нужни в армията, примерно. Не разсъждаваш и не спориш. След като имаш заповед или поставена задача, не мислиш и не разсъждаваш върху нея самата, а единствено върху изпълнението и. Тези философи, които днес гладуват, явно не са проумяли това и разсъждават върху смисъла и връзката на задачата или заповедта с всичко останало. Не проумяват, че никой вече не иска това от тях. Други пък, са взели доста на сериозно мисълта на /забравих кой беше/ - никога да не сядаш да философстваш, ако си гладен. За това и са подредили приоритетите - първо да се нахранят, пък след това, ако даде Господ, ще се занимават и с философия. Цената на този компромис обаче е пределно висока. Те или няма да разберат или ще го разберат късно, че системата няма да им остави свободно време за философия. Ще се радвам, ако съм отговорил на въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Юли 2021 22:30ч.

  Пацо Шнорхела го раздава философ-илюменат, имал желание да направи България "просветена" страна...браво бе подводни ренесансе! Първо да пробва да илюминира Тошко Африкански и нека не вади изводи за нивото на просветеност у българина, за да му светне на него светкавицата и да му подпали плавниците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Quest

  30 Юли 2021 22:46ч.

  Към въпросите по-горе. Това как е станал бизнесмен като е учил за философ е по-маловажния въпрос. Истинският въпрос е как ще управлява държава този пишман бизнесмен, който няма образование нито за бизнес нито за макро икономика, публични финанси и дъжавно управление. Всеки си има кръг на компетенции и опит. Така стана и с Боко - дойде от групировките и подкара държавата като индиански вожд. Велчев стана министър на финансите и веднага се захвана с рефинансиране на дълга защото това беше правил в британските банки като начинаещо банкерче. И се издъни естествено защото не беше експерт и по това което имаше като опит. За министър на финансите съвсем не ставаше защото в бизнес училището на МИТ не преподават публични финанси а готвят бизнесмени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123Г

  30 Юли 2021 22:55ч.

  Гледах "Панорама" и видях,че Николов е въздух под налягане.Особено не ми хареса мнението му за отношенията на Б-я с РСМ.Ще стане подлога на САЩ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря ти за отговора

  30 Юли 2021 23:01ч.

  Утре сутринта пак ще го прочета за до го разбера Мен просто ме мъчи въпроса че от всякъде изникват супер успешни бизнесмени работещи със световни компании без да са учили за това Явно световните компании си казват .О супер ти си учил Ницше такъв ни трябва да продава шнорхели Аз ли не съм в ред или нещо не казват как го правят Жал ми е за тези по умните които не могат да правят бизнес и не искат по дяволите но тях никой няма ги зачете .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какъв философ бре!?

  30 Юли 2021 23:04ч.

  Момчето си изкарва хляба като продава шнорхели, плувки и най-вече надуваеми патета. Демек "на ти" е със стоките тъп "въздух под налягане". Обаче има голеееми амбиции :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  30 Юли 2021 23:14ч.

  Явно ще се налага по-често да превеждам посланията на кукловодите на шоумените. Приоритет образованието – фикс-идеята е да образоват опърничавия ни народ – т.нар. „централобългари“, по въпросите на социалния пол, мултикултурните ценности и най-вече толерантността, т.е. толерастията. Затова и натъртват многократно, че държат на подкрепата на ДБ. Философия на правото: ние ще държим вие да спазвате писаните закони, но те няма да се отнасят за нас, в допълнение ще прилагаме спрямо вас нашите неписани закони на принципа „победителите не ги съдят“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече само бизнесмени

  30 Юли 2021 23:16ч.

  и хора от бизнеса ще управляват държавата, защото тя вече отдавна не е държава, а корпорация. По-горе някой умно подхвърля, че качеството на образованието не зависи от нивото на заплащане на учителите и преподавателите в университетите. Това е типичен бизнес-подход за сфера, където няма никаква пряка връзка между парите, пазара и образованието. Просто няма такава. В света е пълно със сфери на живота които никога няма да бъдат приложими към бизнеса и пазара. Такива са образованието, здравеопазването, културата и пр. Там има нужда не толкова от пари и заплати, а от възрожденци, от мисионери, от пионери, от хора със смелост и жертвоготовност, ат хара авантюристи, ако щете. Такива има, но "бизнесът" никога няма да ги допусне до тези сфери, защото е подчинил въпросните сфери на себе си. От това те ще рухнат и изчезнат, но за сега това "бизнесът" не го интересува, защото успява да създаде изкуствено илюзия за противното и така да отлага /за сега - успешно/ рухването.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъдещият премиер се представя като предприемач, а всъщност е продавач на сергия

  30 Юли 2021 23:21ч.

  „Страната не е ималa премиер като мен“, каза за себе си Пламен Николов. Вярно, много вярно... Поредното Евтино Недоразумение тип "калинка" от "Има Такива Недоразумения". Хора, бдете, евтиното струва скъпо! (снимки от профила му, доказващи това) ---> https://tribune.bg/bg/mrezhata/stefan-tashev-kogato-si-prodavach-ot-sergiya-no-kazvash-che-si-predpriemach/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  30 Юли 2021 23:25ч.

  Аз имам абсолютно същия отговор на въпроса (Аз имам въпрос на 30.07.2021 в 22:14). Цената на компромиса наистина е пределно висока - тотална деградация във фирмите със западен модел на управление. Никой не разсъждава, всечи чака готово решение да му спуснат отгоре. Само че и горе са толкова тъпи и естествено не дават никакви решения, а само искат резултати. Едно време се чудех защо задават тъпи въпроси на интервютата за работа. Сега вече знам - защото искат да разберат дали можеш да се нагодиш към пределни нива на простотия. Образованието вече наистина няма значение. Фон дер Лайен, гинеколог - министър на отбраната на Германия. Някой си Йенс Шпан, магистър по политология и изящни изкуства - министър на здравеопазването на Германия. Ако у нас философ продава шнорхели, значи е в унисон със западните тенденции и в крак с времето

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Стоянов, юрист

  30 Юли 2021 23:26ч.

  "Интересно и под каква форма продължава Пламе Николов, по негови думи, да работи за американската фирма, след като ПОДНС поставя ясни забрани за участие на депутат в управителни или контролни органи на търговски дружества и кооперации, както и че не може да получава друго възнаграждение по трудово правоотношение?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил А. Георгиев, „Правосъдие за всеки“

  30 Юли 2021 23:28ч.

  "Кандидат-премиерът харесва фактите. Това е добре. В #Панорама получи въпрос за политиката спрямо Северна Македония. Той заговори за Преспанския договор и колко неизпълнени клаузи имало по него. Само дето Преспанският договор е с Гърция, а не с нас. Преспански договор и Договор за добросъседство са два различни договора. Та, фактите."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниела Пенкова, икономист и преводач

  30 Юли 2021 23:30ч.

  В "Панорама": С какво Ваше постижение в бизнеса бихте се похвалили? - Фактът, че една американска фирма установи своя офис в България. Вероятно човек ще си помисли, че Той има някаква заслуга за това. Сякаш Финис Юроп ООД е дошла тук, благодарение на него (нали търсим лични заслуги?). Само че фирмата е регистрирана в България през 2010, а той е започнал работа в нея през 2012. "Аз съм предприемач!". Господинът не е никакъв предприемач, а работи на заплата. Фирмата е американска и той е просто наемен работник в нея. Отговаря за 14 човека общо - това са огромният брой работни места, отворени от "голямата американска компания", продаваща шнорхели и плавници онлайн. Аз съм имала 16 работници - готова съм за премиер, не ли? Големият предприемач никога не е имал фирма. НИ-КО-ГА! Какъв предприемач си ти, лъжльо?! Оттук нататък народът ще спре да бяга през Терминал 2. Вече ще се изнасяме по морски път. Шнорхелите и плавниците ще се осигуряват от новия премиер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В "Панорама" гледахме първи епизод "Голям майтап с кастинг-премиер" - една продукция на 7/8 ТВ

  30 Юли 2021 23:35ч.

  Из думите на поредния кандидат-премиер на недоразумението ИТН: "Решенията със сигурност няма да ги взимам аз!", "Аз съм предприемач!", "Ограничаваме изчегъртването", "Смекчаваме тона към Северна Македония".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драгомир Симеонов

  30 Юли 2021 23:46ч.

  "Каквото щете говорете, но това са най-забавните премиерски кандидатури, откакто се помня. Всички останали са били тотална скука. Веднага си личи, че ИТН имат опит в шоуто."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Иванов, журналист

  30 Юли 2021 23:47ч.

  "Абе, откога търговец-меринджей с 14 продавача е предприемач? Това е някакъв новоговор, нали?!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митко Павлов

  30 Юли 2021 23:48ч.

  "Скафандър ли да купувам, шнорхел и плавници ли, ще полудея:))"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Как доктор по философия го взимат да работи във фирми"

  30 Юли 2021 23:57ч.

  Виж баща му кой е и ще си отговориш ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  30 Юли 2021 23:59ч.

  Когато не искаш да има правителство - предлагаш шнорхела... те затуй Василев и Петков станаха неудачни ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  31 Юли 2021 0:12ч.

  "Момчето си изкарва хляба като продава шнорхели, плувки и най-вече надуваеми патета. Демек "на ти" е със стоките тип "въздух под налягане". " !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  31 Юли 2021 0:16ч.

  ????!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...................

  31 Юли 2021 0:25ч.

  Според мен един сериозен и нормален човек, който е завладян от работата си и не му остава време от бизнес дела, няма никога да отиде и да се предложи на Слави за политик. Има нещо тра-ла-ла в тази история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато цар стане министър-председател,

  31 Юли 2021 0:27ч.

  държавното става царско. Когато пожарникар стане министър-председател, държавата става пожарна команда - от пожар, на пожар. Когато световно неизвестен продавач стане министър-председател, какво може да направи за да се прослави, освен да се опита да ни продаде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  31 Юли 2021 9:18ч.

  В България ВСИЧКИ разбират от футбол, бизнес, политика и секс.........Народеее.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  31 Юли 2021 9:56ч.

  Като стана въпрос за факти, набиват се на очи два факта, свързани с номинирания кандидат-премиер: 1. Факт - явил се е на кастинг за политици пред Слави Трифонов. 2. Факт - видно от снимката, стои зад сергия и презентира/продава шнорхели и плавници. За да не замърсява форума с използваното в "Панорама" втръснало клише от кандидат-премиера, само ще кажа, че фактите наистина са красноречиви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  31 Юли 2021 10:05ч.

  Маце Шланга и Пацо Шнорхел! Явно са продукт на една и съща продуцентска компания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  31 Юли 2021 10:06ч.

  Баце Шланга и Пацо Шнорхела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  31 Юли 2021 10:37ч.

  Прави ми впечатление колко много политика се крие зад измамата на ИТН, че няма ляво и дясно, а някаква „практичност“, че това са просто хора професионалисти. А всъщност политиката е много, тя струи отвсякъде, тя е лява политика, идеология, начин на мислене, който трябва да се наложи повсеместно така, както се наложи джендър идеологията. Но също както джендър идеолозите криеха, че са едни шарлатани налагащи нова измислена от тях религия, а се опитваха да представят измамата си като обективна истина, също така сега Трифонов и подобни се опитват да наложат една ултра лява политика, която е като един вирус за деконструкцията на народите, като професионализъм и липса на политически уклон. Т.е. те казват ние не сме политизирани, когато громят дясното мислене, а всъщност те са още по-политизирани, но в посока ляво. От доста време насам всички нови религии и заблудителни култове се реализират на гърба на науката и се налагат чрез промяна на учебните планове и на самите учебници, чрез образованието. Т.е. учебниците се явяват нещо като „свещени писания“ за новите самозванци. Те не изказват вижданията си като частно мнение, което е едно от многото, а като неоспорима истина, която незабавно трябва да отмени всички стари догми и да се яви като нова просвещенска месианска светлина свише. Тякя и лявата политика търси някаква универсалност и всеобщо одобрение, сякаш тя е светлото бъдеще на света и никога не може да има връщане към други норми. Точно това е опасно, понеже е поредния грозен експеримент с човечеството на хора, които вече много щети са нанесли! Но докато десни сили не дадат реален отпор, а позволяват на комунистите да стоят в дясната част на парламента, няма да ни се получи! А това, че тия хора само ще философстват се вижда и от политиките, които за сега са само в даване на пари. Всичко, което Трифонов казва, ще се реализира само и единствено с това, че ще пренасочи средства, няма градеж, няма вършене на някаква работа. Говори се за увеличение на заплати, пенсии, даване на пари за разни нещица, което е най-лесното да се направи, влизаш в хазната и развързваш кесията, виж ме какъв съм добър управник. Подозирам, че няма да могат да се похвалят дори с прокарана канализация на едно село. Иначе селото ще „го просветят“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всъщност

  31 Юли 2021 14:45ч.

  Един от рисковете да започниш политическа кариера и от летящ старт е сулю и пулю да си упражняват простащината върху теб. Един от успешните президенти на САЩ е не дотам успешен бивш актьор. Не, не съм гласувала за ИТН, но те спечелиха и е редно да се мине по конституционния път и да видим какво ще стане. Всеки има право на мнение, но има граници на уважението, пък и на самоуважението, които не бива да се преминават, ако сме европейска държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един Българин пита

  31 Юли 2021 16:10ч.

  След като е доктор по философия задължително трябва да има научни публикации, за да бъде такъв! Къде могат да се видят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  31 Юли 2021 16:25ч.

  Ганьо си заслужава Тиквата да го такова с 200 км. в час 12 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Poison Ivy

  31 Юли 2021 16:31ч.

  Понеже въздухът в България си е направо отровен, оцелява се само с най-дългите шнорхели. Иначе получавате комунистическоболшевишки мозъчен синдром

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не забравяме, че д-р Ахмед Доган също е философ

  31 Юли 2021 16:38ч.

  Така че, внимавайте с подиграфките за философите ! Жельо Желев беше философ и т-н. и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  31 Юли 2021 16:48ч.

  Не искам да ви плаша, но излъчването на този човек ми напомня на Плевналиев, хаха! Допаднаха ми анти-капиталистическите коментари под статията, но аз съм тези, които смятат, че политиците трябва да вземат от общата каса за социални каузи, не за да обогатяват себе си и приятелите си и да мачкат всички останали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  31 Юли 2021 19:05ч.

  Със песимизъм и отрицание на всичко и всеки, не може да се твори и проявява инициатива, които са толкова нужни на Република България. Всички тук в сайта са песимисти и мислят най лошото и за кандидат Премиера, както и за хората, които ще управляват. Точно тук трябва да стане промяната в хората в България, където не песимизъм, а ни трябва оптимизъм. И ако се дават оценки на всички нови ръководители, след изборите, това не трябва да са отрицателни оценки, а да се правят положителни оценки, още отначало. Понякога се дават 100 дни на правителствата да се запознаят с материята над която трябва да работят, а за министрите, тази работа е управлението на страната. А всеки се учи, и Николов е оптимист, защото сам казва, че му се е налагало да се учи в движение, и че ролята на министър председателят също ще може да я научи бързо. А искам да кажа, че сега всеки човек мисли и работи със 100% от възможностите на петте си мозъка, с разума си и ума си и цялата си нервна система и всеки е Бог. Така, че не подценявайте хората и кандидата за премиер, а самият той е и учил и има много знания и методика в начина си на учене и мислене, и бързо ще се справи. Аз съм оптимист, не го познавам, но мисля, че ще се справи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Непредубеден

  31 Юли 2021 19:25ч.

  Гледах го по време на връчването на мандата. Изглеждаше като човек, който вътрешно се радваше докъде е стигнал. Ако утре ме направят мен министър, вероятно и аз бих изглеждал така - изненадано (защото си знам качествата) и самодоволно (защото след това ще се хваля какъв съм бил). Що се отнася до това какъв бизнесмен бил - всеки в тая държава се пише предприемач, мениджър, ръководител на проекти и тем подобни. Не върви да си просто работник в някаква фирма, а е важно да си мениджър, въпреки че нямаш и един подчинен. Така е и с бизнеса - казваш, че си някакъв изпълнителен директор и го пишеш в СВ-то, въпреки че фирмата може да продава банички и да има 3 служителя. Братята американци казват - fake it till you make it - премиерът изглежда като успешен пример за това. Някой ден ще разберем, че е по-добре да имаме "аристокрация" - 300 семейства, които отглеждат децата си конкретно за бъдещи политици. Политиката се учи и никой не може да ме убеди, че един хванат от улицата човек ще се справи успешно. Докато се научи ще изглага себе си, а и държавата. Боко за 20г. в политиката не научи някои елементарни неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соня

  05 Авг 2021 17:29ч.

  С Пацо Шнорхела - Премиер направо ще се удавим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи