Делян Добрев с нови разкрития за схеми при доставките на газ за България

Делян Добрев с нови разкрития за схеми при доставките на газ за България

Управляващите са купували с 30% газ по-скъпо. Те пак са купували от „Газпром“, но през посредници. Имам и фактурите за това. Те са купували газ от румънския „Газпром“. Докладите на ДАНС казват, че е имало финансови преводи към офшорки. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

“Трябва да се направи международен търг за газа, за да се осигурят доставките. Ще изключим руския “Газпром”, защото той показа, че не е надежден доставчик. Трябва да се удължат компенсациите за бизнеса до края на годината”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в предаването “Лице в лице”. 

Той обясни, че не трябва да се купува газ с писма, а на търг за 10-15-годишен договор, за да може да има по-голяма отстъпка от цената, която се търгува на борсата. 

Добрев обясни, че трябва да се реши и проблемът с цената на горивата, защото според него 1 лев се губи някъде. 

“От февруари месец цената на уралския нефт е паднала с 40% в сравнение със сорта Брент. Някой в България да забеляза горивото да падне съществено, напротив то дори скочи и достигна до 3,50 лева за литър”, добави той. 

Бившият енергиен министър каза, че държавата трябва да наложи мито върху уралския петрол и така тази разликата от 40% да отиде в държавния бюджет. 

“Тогава от държавния бюджет да се даде по 1 лев, а не по 25 стотинки и то не само на физическите лица, а на всички, включително и на бизнеса”, обясни Добрев. 

„На мен са ми ясни всичките им опорки. Не знам дали на „Капитан Андреево“ е имало нитрати, силно се съмнявам, защото първо досега те не са казали нито една истина. Няма един нов път или нова магистрала, нито една закърпена дупка“, уточни той.

Във връзка с обвиненията за преминали камиони със зеленчуци с нитрати, Добрев заяви: „Между 95 и 97% от камионите отиват в Европа, т.е. на всеки 30 камиона един остава в България. Как от тези 29 камиона на ден в Европа никой не забеляза 10 години, че има краставици и домати с нитрати? Имаме информация, че ОЛАФ разследва сигнал за преминали 550 ТИР-а с дрехи вместо тухли през „Капитан Андреево“ и това е станало през последните 10 месеца. Това са причините да не вярвам на опорките им. През последните месеци се заловиха големи количества наркотици и тютюн. Откъде са минали – пак през „Капитан Андреево“, обяви Делян Добрев.

Той припомни твърденията на служебният вътрешен министър за разследване на сделките с газа. „Министър Демерджиев каза, че Рашков не е правил нищо по нашия сигнал, докато е бил вътрешен министър. Сега МВР и ДАНС работят“.

„Ако вземем ефекта на инфлацията ние сме обеднели с 9%. В Европа инфлацията е наполовина. Тук тя беше изпусната и стана причина за обедняването на българите“, обобщи кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„Оттук-нататък следва да се направи международен търг за доставка на природен газ. Предстои арбитраж пред България, затова не ми се иска да говоря по темата. Защо още през март или април не стартираха международен търг за доставка на природен газ? За да купуват от посредници. „Газпром“ доказа, че е ненадежден доставчик. Второто, което трябва да направим е да удължим схемата за компенсация на бизнеса. Това предложение беше на ГЕРБ и ако не беше прието от НС икономиката на България щеше да фалира. Цената на газа ще падне, ако започнат доставките по интерконекторът с Гърция. Третото нещо, което трябва да се направи в спешен порядък е, да се наложи мито на уралския нефт. От февруари месец уралският нефт е паднал с 40%“, каза Делян Добрев и показа данни за това.

„Няма да управляваме с партии, които нямат евроатлантическа ориентация“, категоричен бе той.

 

 

Коментари

 • CMEXXX

  09 Sep 2022 19:10ч.

  дилянчо, голяма гушка си направил, пуяк! Истината е, че се надпреварвате да лъжете! А още по-жалкото е, че сте ибрикчии! Съд и затвор за вас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще изключим руския “Газпром”, защото той показа, че не е надежден доставчик.

  09 Sep 2022 20:17ч.

  Много са се уплашили нещо и Делянчо и шефът му. Всяка втора дума е рев срещу Газпром?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Sep 2022 20:35ч.

  А дядо му е бил велик Урало атлантик !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  09 Sep 2022 20:51ч.

  абе вие, горните тъпаци, нещо по същество ще кажете ле? ...или трябва да ви четем полюциите козяшки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко ви плаща герб да ги рекламирате?

  09 Sep 2022 19:24ч.

  Като ония със златния си век ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  09 Sep 2022 19:31ч.

  Ти кажи къде са парите на хората от КТБ ,които открадна вашта партийка ????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега добре агитира,

  09 Sep 2022 19:33ч.

  но ако дойдат на власт, ще продължат по същия начин! Сега е назначен да ни баламосва. На лъжлив Съби вяра никога, веднаж научилия се да краде и лъже, крадливият лъжец нрава си не мени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оф тези натегачи

  09 Sep 2022 19:34ч.

  Мани го Боко! Сякаш не се сещаме защо ни тикат тези "разкрития" в лицето. Престъпниците никога повече няма да бъдат легализирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  09 Sep 2022 20:32ч.

  Дилянчо, кажи нещо за фалшивата си диплома от САЩ, кажи и за 170 000 000 лева "усвоени" от роднините ти в Хасково.........Пък после раздавай "присъди" от екрана.....ПИТАМ те, ка то данъкоплатец, който ти е плащал далаверите ти с данъците си......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОООФФФ цееее

  09 Sep 2022 23:16ч.

  Ще ви гледам к'во ще пра'ите зимата! И НЕ гласувам за Боко, нито за Делянчо, ама вие погледнете джоба си и тогава пишете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  10 Sep 2022 12:22ч.

  Мечтата мие, Добрев да министър председател!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Promgaz

  10 Sep 2022 13:28ч.

  Е кой реши , че Газпром е ненадежден и как? Налагаш санкции, запорираш сметки, ама искаш газ. Тази европейска мантра за ненадежността я повтарят вече вс ден по 10 пъти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ставри

  15 Sep 2022 11:12ч.

  Хасковски съсел,тази бележка я заври в гъз.ът си стига си я размахвал.Ти си един сопол,който отдавна трябваше да бъде в затвора,ако не беше вашият гл. прокурор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи