Британската посланичка да не менторства с джендър пропагандата си

Британската посланичка да не менторства с джендър пропагандата си
"Гласове" публикува коментара на Александър Урумов във "Фейсбук" по повод интервю на британската посланичка у нас Ема Хопкинс за "Дневник", в което тя твърди, че у нас на децата още от малки им се насаждат вредни полови стереотипи. Ето и точен цитат от въпросното интервю: „ Според Вас какви са най-големите предизвикателства в България и Великобритания пред равенството на жените? - Мисля, че са едни и същи. България и Великобритания имат подобни проблеми. Един от тях е културното отношение към това какви са ролите на мъжете и жените. И това започва отрано. Аз имам две момиченца, на 7 и на 9 години, и на 7 те вече ми казват какво могат и какво не могат да правят в бъдеще. Казано им е, че няма момичета инженери или лекари, че не могат да играят футбол. И това ми къса сърцето. На 7 години би трябвало да вярваш, че всичко е възможно“ - Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Обединеното Кралство в Република България

 

От тези думи не става напълно ясно какво е разбрала от престоя си в нашата страна госпожа Хопкинс, но става напълно ясно какво не е разбрала.

 

Убягнало й е от вниманието, че в България има много дами - инженери и лекари, има и много момиченца, които мечтаят да станат инженери и лекари! Практиката у нас сочи, че много от тях успяват! Има и много момиченца, които свободно играят футбол в моята страна. Не твърдя същото за Великобритания - родината на футбола, която се предполага една британка да познава по-добре от друга страна.

 

Но едно е сигурно - такъв паралел е крайно неточен и може да бъде приет за обиден от много, много българи. Също както и твърдението, базирано на неизвестни социологически проучвания, че “99% от българите не са чели текста на ИК”. То изглежда толкова вярно, колкото едно друго твърдение, според което “1 милион жени у нас са жертви на насилие”. Това звучи като обидно подценяване на интелигентността на българските граждани.

 

Ние не сме толкова лесно раними като една особено толерирана “социално полова” общност, но все пак имаме своето национално достойнство. Жалко е, ако сме дали повод за други впечатления. Ако това е така, ще се постараем да се коригираме.

 

Бих споделил какво ще направя, ако на моите деца някой си беше позволил да им ограничава мечтите - като мънички или като по-големи, каквито са сега. Бих отишъл и бих му потърсил конкретна сметка! И бих казал на децата си - този човек е лъжец, не му вярвайте, този човек е никой в живота ни! Вярвайте ми на мен, на вашия баща, който ви обича, който би дал живота си за вас и за майка ви и който ви казва - бъдете свободни и мечтайте! Бъдете свободни и постигайте мечтите си! Това бих казал на децата и бих ги подкрепял лично, без никакви компенсаторни социално ролеви игри. А само с личен пример за постигане на мечти. Това е честният подход!

 

И в хода на обмен на мисли и свобода на словото, като български християнин изразявам дълбоката си загриженост за правото на свободно изповядване на християнска вяра, което е все по-заплашено от откровено анти-Християнския дух на джендър идеологията. Най-тревожното е, че тази антихристка враждебност има своите конкретни законодателни и нормативни претенции. Същата джендър идеология, която така силно се рекламира в интервюто си и същата тази Истанбулска конвенция, която така горещо ни препоръчват и която не е приета и не действа на територията на уважаваното Обединено Кралство.

 

Наистина въпрос на избор на всяко общество е дали да позволи на агресивната джендър идеология да превземе управленските нива в съответната страна или на агресивния ислям да превзема цели градове и цели региони от страната. Що се отнася до България, вярвам, че с усилията на много обичащи Отечеството си български граждани няма да позволим това да се случи.

 

Да живее България! Бог е с нас!

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Писмо от Захари Стоянов до Британската посланичка:

  08 Март 2018 15:50ч.

  "Далеч от нас такива доброжелатели. „Не им щем ни меда , ни жилото”..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  08 Март 2018 16:16ч.

  Те точно тази опорна точка, че момичетата не може да са лекари е обида за средно интелигентно българско дете от детската градина. Ако нейните деца са повярвали на тази ОТ, посланичката сериозно трябва да се замисли дали децата и не са умствено непълноценни! И такова нещо в България те не биха чули. И каква майка е тя, та не обясни на клетите дечица, че някой си е направил лоша шега, ами си къса сърцето от болка. Айде бе! В окото ми плува корабче!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вер

  08 Март 2018 16:29ч.

  Браво, уважеми г-н Урумов! Напълно споделям написаното от вас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло

  08 Март 2018 16:49ч.

  Кои учители в България учат момиченцата, че нямало жени инженери или лекари ??? Тая посланничка или някой я е заблудил, или тя си съчинява глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дръндорков

  08 Март 2018 16:52ч.

  Не спете, примирието е фалшиво и затишието е временно - вече се пробутват нови инициативи в подкрепа на уж оттеглената конвенция. Не отпускайте гарда, защото ще ни излязат в гръб и изневиделица - я по Пасха, я преди, я след летните отпуски...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цялата Мара втасала....

  08 Март 2018 17:00ч.

  Това е открита намеса във вътрешните работи на една уж суверенна д-ва. Поне нейното фото сложете налице а не на Урумов дая видим каква е джендърка.Пак дипломатично казано можеше и директно, а вие защо биете жените си и не давате на цдецата си да гледат порнофилми.Незнам Тя ако ходи в публична тоалетна в унисекс ли ходи. Сега ще се оплачи от коментаторите и ще ни докладва на МИ6.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Здравков

  08 Март 2018 17:22ч.

  Никакви социологически данни не потвърждават неравнопоставеност на половете у нас. В най престижните професии съотношението е поне 50 : 50. Банки, застрахователни дружества, дори ИТ сектора. А работодателските организации съобщават, че жените предприемачи са повече от мъжете. Ако в ЮК имат проблеми с mens world, да си ги решават сами и да не ни занимават с глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балканджи Йово

  08 Март 2018 18:10ч.

  Глава си давам, но хубава Яна на джендарска вяра не давам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поживял

  08 Март 2018 19:25ч.

  Тази е тръгнала натам, откъдето ние се връщаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани Колева

  08 Март 2018 19:42ч.

  Внимавайте в затишието - вече 5 години откак в софийските училища се изпълнява "джендър" проект. Повече: www.otizvora.com/2018/02/9510

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама друг път госпожо

  08 Март 2018 20:53ч.

  НА ТАЗИ ПОСЛАНИЧКА ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ ТОЧНО БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА, В КОЯТО ЖЕНИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ РАВНИ С МЪЖЕТЕ - ОТ БАБА ТОНКА, ДО КАРАВЕЛОВА, ФИЛАРЕТОВА, ВСИЧКИ НАШИ ВИДНИ СПОРТИСТКИ, УЧЕНИ, ЖЕНИ ПОЛИТИЦИ! ТАЗИ ГОСПОЖА ЗАЩО МЪЛЧИ ЗА АРАБСКИЯ СВЯТ - НЕШО ЗА ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ТАМ? В КОСОВО? В АФРИКА? ТАМ ДА СИ ПРОБУТВАТ НОМЕРАТА, ЗАРАДИ КОИТО СВЕТА СТАНА НЕУЮТНО МЯСТО, ГРОЗНО МЯСТО....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Н. Илиева

  08 Март 2018 21:39ч.

  Посланичката не е запозната с манталитет, образование и изказ на българина. Липсата на основни и верни познания за културата на държавата, в която един субект е посланик, и косвеното и обругаване, е основание да бъде отзован поради нарушение на неписани дипломатически правила, които Обединеното Кралство отлично познава. Остава да ги приложи на практика и за пример някакъв на Българското Външно Министерство, което продължава с джендърското си кредо в кадри и изпълнения. Така ще е, докато Борисов държи соло-активистката по джендърно затъмнение Захариева на пост, който я дави и тя-и него, и Борисов. В синхрон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д.Василева

  08 Март 2018 22:13ч.

  До Ани Колева.Ани,ако наистина се изпълняват такива проекти за джендър програми,най добре се обади на Господари на ефира.Или някой журналист като Ал.Урумов.Написал добре статия тук.Тази Ема не знае нищо за нас.Жалко за децата и.А тя се притеснявала.Направи нещо на практика,дето няма да им пълнят главите с подобни лъжи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  08 Март 2018 22:17ч.

  Жената лъже, повече от очевидно е. Реално всяка нейна дума е или лъжа или преиначаване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Priateli.

  08 Март 2018 23:24ч.

  Vij i akala, kroi i shapkata. Mnogo novi priateli ca kato tazi.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  09 Март 2018 5:03ч.

  гледах англ. документален филм(препоръчвам го на посланичката). Експеримент: пускат само женски маймуни на поляна, на която са разхвърляни два вида играчки, кукли и камиончета. Женските маимуни се ориентират и започват да разглеждат и играят с куклите.Навярно любопитството им идва от това, че са виждали маймуни да се грижат за малки маймунчета? Продължава експеримента-пускат на същата поляна само мъжки маймуни.И те са виждали маймуни да се грижат за малки маймунчета, но грабват камиончетата.Има и изключения сред двата пола: женски маймуни разглеждат бързо камионче и го оставят, а се заиграват с куклите.И обратно сред мъжките маймуни, за кратко време време взимат кукла, но я изоставят и продължават играта с камионче. (тия требе да са трансжендърните маймуни, които не са много наясно какви са:-) Оказва се, че има огромна разлика в това как импулси протичат в мозъците на мъжете и жените.При мъжете при някаква дейност импулсите са предимно само в една половина на мозъка(отговарящо на пълна концентрация при умствения процес), докато при жените импулсите прескачат от едното полукълбо на мозъка в другото, отговарящо на опит да се мисли за много неща едновременно. Относно жените инженери-и автора, и посланичката нямат много информация за действителността в БГ и по света.Учил съм в техникум за строителство и архитектура, броя на момичетата беше равен на броя на момчетата. След това продължих в ИСИ-то и съм строит. инженер, и там приемаха равен брой мъже и жени. Свидетел съм какво става после: "тайно и полека" жените се измъкват от строит. инженерство, не е само в семейството ми ( жена ми и братовчетката й, които завършиха същото строит. инженерство), а най-общо за болшинството жени. Били жените обезкуражавани да стават инженери, това пък откъде го измисли дамата. В щатите в строит. инженерство жените са около 5%, толкова са официално и толкова виждам на семинарите. За 35 години съм видял само една жена строит. инженер, която наистина имаше хъс и интерес и опит в тази област. Окуражават жените за инженерство-ако жена стане мажоритарен собственик на инж. фирма, тя получава държавни проекти(т.е. не се конкурира, за да спечели офертата, получава проекти на държ. сгради по някаква програма). Дори братовчедка на собственика на нашата фирма направи опит да стане лицензиран инженер с идеята да бъде маж. собственик на фирмата ни, провали се на изпитите за линцензиране 5-6 пъти, и се отказа. Продължи да работи само като чертожник, загуби интерес и отиде да се занимава с мениджмънт на няколко блокчета с наематели, собственост на баща й. След това шефът ни нае едно друго момиче-млад инженер.Една година я тренирахме и когато започна да има ефект от работата й, тя се отказа, напусна и стана някакъв чиновник. Третият опит беше много поучителен: пак младо момиче инженер, нае я и тя започна да чертае с перспектива да навлезе постепенно в същността на работата и да продължи инженерна работа(стандартна процедура за всички млади специалисти независимо от пола). След година и половина тя нямаше никакво намерение да навлиза в инж. работа, чертаеше и се правеше на разсеяна. И понеже беше специалист по интригантстване, шефът я съкрати. Оказа се, че била в началото на бременност, и че баща й е адвокат, много лоша комбинация...заведе дело срещу фирмата, че понеже била бременна, затова била съкратена. Шефът се спогоди с баща й и плати доста пари(пресметна, че ще ги даде за адвокат ако тръгне да се защитава, с много съмнителен резултат при условие, че е бременна). Преди месец нае пак младо момиче инженер, какъв ли ще е резултата? Айнщайн има такава сентенция: "лудост се нарича да правиш многократно един и същи експеримент и да очакваш различни резултати." 5%. шанс. Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  09 Март 2018 9:19ч.

  Абе то и жени гробари няма, ама на каката не и се къса сърцето от това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Инж.

  09 Март 2018 23:25ч.

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6755108 Интересна статистика и действителност за българките-инженерки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи