Бойко Борисов: Македонците вкараха Петков в капана за фашизма. Ще спя спокойно - Банско остава български

Бойко Борисов: Македонците вкараха Петков в капана за фашизма. Ще спя спокойно - Банско остава български
Бойко Борисов: „Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен от толкова години македонски политик не е посмял да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски. За първи път отива държавник и не отива да сложи едно цвете на паметника на Гоце Делчев. Сега ми предават, не знам колко е истината това, което е казал Пендаровски, че в България има македонско малцинство. Това той казал ли го е на четири очи пред нашия премиер Кирил Петков? Да или не? Техният премиер, макар и на един ден, успя да вкара нашия в капана за фашизма. Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер. Точно този въпрос, точно тези проблеми, които сега ги замитаме, ни спираха през тези две години."

 

Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април - май. Всички около нас работят с милиарди - гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ. Това каза по време на среща с актива на ГЕРБ – Силистра лидерът на партията Бойко Борисов.

 

"В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет. "Хемус" няма да стане никога. Дори в един момент и ние да управляваме - всичко поскъпна“, допълни още Бойко Борисов.

 

„Темата за пенсиите много се изкривява - на 1 юли актуализацията на пенсиите си върви по закон. Заиграха се със страховете и надеждите на хората“, коментира Борисов.

 

„Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен от толкова години македонски политик не е посмял да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски. За първи път отива държавник и не отива да сложи едно цвете на паметника на Гоце Делчев. Сега ми предават, не знам колко е истината това, което е казал Пендаровски, че в България има македонско малцинство. Това той казал ли го е на четири очи пред нашия премиер Кирил Петков? Да или не? Техният премиер, макар и на един ден, успя да вкара нашия в капана за фашизма. Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер. Точно този въпрос, точно тези проблеми, които сега ги замитаме, ни спираха през тези две години. Абсолютно съм против да се ползва език на омраза, унижение от страна на България. С хитрости и трикове няма да стане, трябва и едната, и другата страна да направи компромиси. Техният премиер гледа умно и хитро и използва нашия ентусиазъм и в няколко места сгрешихме. А за краткото име, ние сме отговорили на това преди 2 години, но това не решава кризисните въпроси. Оттук насетне е майсторлъкът. Ние сме насреща, ако някой иска помощ. Това е жизненоважно за региона, за Балканите. Можем да бъдем моторът за присъединяване на Северна Македония и Албания“, каза Бойко Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и втория мандат на Румен Радев за президент: "Аз приемам избора на българския народ и се съгласявам с него, оценката я дават хората. Интересно ми е как социолозите познаха неговия резултат с точност, а не познаха резултата от парламентарните избори. Когато загубиш, трябва да поздравиш противника - това успокоява публиката".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Борисов

  19 Яну 2022 12:24ч.

  Държавник. Real Doer.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колкото и да харесвам Борисов тук не съм съгласен с него.

  19 Яну 2022 12:33ч.

  Това че е Петков подал ръка и е отишъл да говори още не значи, че е приел техните виждания. Само един истински политик може да надмогне нашите обиди и въпреки това да протегне ръка. Не е лесно да се изтрие един модел, който вече 70 години им натрапват сърбите и ги обработват. Това не става само с подписване на договор. Това Борисов и Каракачанов не можаха да разберат. Какво направиха останалите ни политици да защият България от хулите на просръбските елементи? НИЩО НЕ НАПРАВИХА. Само седяха и трупаха обиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Другари, без да си кривите душичките

  19 Яну 2022 12:39ч.

  трябва да разберете, че този човек се издигна от политик до държавник. Защо го плюете и вие не знаете сами. Бутнаха ви едни фалшиви снимки и ви удариха в най-силните ви качества - завист, злоба и омраза, затова избрахте разиденител, а не обединител. След като повечето от вас са путинисти, защо не разбрахте, че Борисов направи за руските интереси у нас толкова много, колкото всички правителства досега не успяха да реализират. Горките ви раздвоени души - нито българи - нито руснаци, нито леви - нито десни, хем сиромахомили - хем капиталисти, хем в БСП - хем само статисти. Е, нема такова животно би възклинал шопа, като видял жирафа в Софийския зоопарк !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  19 Яну 2022 12:39ч.

  Човек с една прочетена книга би трябвало да мълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  19 Яну 2022 12:41ч.

  трябва да разберете, че този човек се издигна от политик до държавник. какъв е тоя държавник с 70 % неодобрение, бе М.нчо. Държавнак е за такива като вас дето се радвате, че ви е подарил сакото си и го питате дали все пак няма някое кюлче в джоба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрешко

  19 Яну 2022 12:48ч.

  Вярата в чужди кюлчета е диагноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съсипаха го тези, които извади от икономическата власт. Да не изброявам, сега те се връщат на бял кон.

  19 Яну 2022 12:52ч.

  Толкова ли е трудно да го разберете? Държавникът с кураж отстоява народния интерес, дори когато народът не го разбира и вярва на ченгеджийски мероприятия с евра и златни слитъци. За да се издигнеш на ниво държавник, а не разединител, трябва да имаш голям опит и да си го осмислил. Да не изпитваш и да не сееш омраза, а да водиш хората към добруване, дори и народът да вярва на измамници и неподготвени наивници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  19 Яну 2022 12:56ч.

  Що е толкоз далеч?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Девдо, дедо от 12:51

  19 Яну 2022 13:01ч.

  По твоите критерии, съветския режим на Тато беше разцвет на фашизма в татковината. Само че ти си бил от привилегированите, и не ти е пукало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @гербераст на 19.01.2022 в 12:39

  19 Яну 2022 13:43ч.

  Добре, признахте си, а сега млъкнете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  19 Яну 2022 14:45ч.

  И двамата имат и качества и недостатъци, но Борисов е категорично по-българин от Петков. Петков е онази марионетка, която ще обработва българския народ, докто омекне и поеме всичко, с което искат да го нахранят кукловодите. Абсолютно всичките му позиции са от ясни по-ясни, кой ги мисли и кой има интерес, това не са български среди. Ако участват български среди, то те са онези талибани, които са готови да сключат сделка с чуждия интерес, за да получат дял от плячката. Борисов също се мъчеше да наложи западни модели, защото и на неговата глава са висяли същите помагачи, а и по-назад във времето вярата на всички ни беше по-голяма в тях, но когато видеше реакциите на хората, успяваше да измисли някакъв по-мек вариант, побългарен. Побългаряването на политиките не е лошо, точно обратното, показва имунна система. Критикуващите го, че не отстоява докрай и за всичко българския интерес бяха прави, докато не застанаха на страната на автентичните кукли на конци Радев и Петков. Грехът си е грях, малък или голям, но все пак има степени, има много детайли, които се вземат предвид от историята и Съдбата, така и предателството. В момента всички български политици имат този грях, да признаят несъществуващия македонски етнос, различен от българския, като отделят българи от македонци. Но същото важи и за народа, не виждам реакция. Не може да нарушиш един от главните закони на Живота, „всяко по вида му“. Винаги е важно да знаем кое от кое произхожда и го наследява, както е важно да знаем, че Адам е Божий. Законът за наследствеността, за съхранението на видовете, за произхода, е преди всичко духовен закон, свързан с почит към предци, принадлежност, естество, мисия на новите човеци, които се раждат на земята. Но той е и научен. Изглежда мнозинството не разбира естеството и тежестта на това престъпление, с което ще бъде запомнено нашето поколение, че разцепването на българския етнос е беззаконие спрямо и земните науки и небесните правила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедо Йоца

  19 Яну 2022 15:37ч.

  Велик ,велик,велик! Гений.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  19 Яну 2022 15:46ч.

  Съсипаха го тези, които извади от икономическата власт. Да не изброявам, сега те се връщат на бял кон. вие се молете да не се разприказва Горанов и Цветанов, че ще видите тогава за какъв държавник става дума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАГЛЕЦЪТ

  19 Яну 2022 16:04ч.

  "Дори в един момент и ние да управляваме - всичко поскъпна“, допълни още Бойко Борисов." ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Няма да има такъв "момент"!!! НЕГОДИК! Съсипа държавата до национална катастрофа и сега се опитва отново да изпълзи като торен бръмбар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • клишето от 16:04

  19 Яну 2022 16:13ч.

  Е как е 'съсипал' държавата, катро удвои БВП, реалните доходи, износът, организира небивало строителство на инфраструктура? В програмната си реч Радев заговори, че на макроикономиката вече няма да обръщзме внимание, а на 'всичко за човека', и да гледаме 'голямата правда, а не малката'! Това да ви говири нещо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко Борисов: Македонците вкараха Петков в капана за фашизма. Ще спя спокойно - Банско остава български

  19 Яну 2022 16:21ч.

  Ба, брюм-ците го вкара ли в капана?! Видели са го що за стока е и са го оставили да се вкара сам в него, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права!

  19 Яну 2022 16:51ч.

  Тука сички парле ву франсе. Атентат срещу приближени на СИК-31 март 1997 г. в. „Капитал“...„Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма „Ипон“ Бойко Борисов , който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно заради

  19 Яну 2022 16:57ч.

  България има реноме на фашистка държава точно заради мародери като дядо му на тоя. Точно наследниците на тия кръволоци днес се опитват да изтрият нацистко-фашистките изцепки на предците им,но цената я платиха и я плащат хиляди убити до 09.09.1944г. както и хилядите убити в Отечествената война в Македония,Сърбия и Унгария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хелеборке, много ++++++++++, добре казано

  19 Яну 2022 17:16ч.

  Ма ша допълня личностно и психологически. Борисов поради произхода си е много streetwise, има ухо за улицата и е най-добрият политик на дребно ( по линия retail politics) след 1989 г. Освен това, пак поради липса на некво "блестящо" формално образование, си е комплексар. Кът го налазят "учЕните", често отстъпва. Пак по таз причина, се стараеше да си набавя компетентни съвети по важни проблеми. Новите мунченца: от висотата на некви академични постижения, често без никъф практически опит, са смятат за богове и непогрешими. Освен туй са плод на неолибералните у-тети след 90-те и завършени идеолози. Няма да са съобразяват с никого и нищо, в името на светлото неолиберално бъдеще из главите им. Безпрекословно ша слушкат менторите си отвън. Нъл за туй са инсталирани? На въртележката като хамстери са, не им пука за лична репутация и омаскаряване. Ще бъдат изразходвани политически и личностно докрай. Когато ги изхабят тотално и крахът дойде, ша ги бракуват с по някое кокалче в уста и идват следващите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Перфида и Ъсеншу: малка добавка към горното

  19 Яну 2022 17:33ч.

  За съжаление на Дуо Илюзионисти, МВА кът степен и възможност за профи реализация доста поизгуби последните 10-15 години. Затуй и доста от тях поемат към родните хранилки с надежда за рибка в по-мътна вода, наместо заплатка в някоя банка/корпорация. Опитът на тез двамцата е най-вече с venture capitalists/VC - презентацийки в стил fake-it-till-you-make-it с надежда за seed/mezanine/etc капиал за поредната гениалноиновативна идея. Тоз стил в политиката е особено дразнещ, лъжите лъсват бързо и срокът на годност е малък. Единствено машинното гласуване ша им помогне вбъдеще, ако спонсорите решат да продължават с тях

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  19 Яну 2022 19:11ч.

  Отгоре, в статията, грее снимката на вожда. Отдолу, в коментарите, се мазнят и угодничат форумните герберчета. Идва ми малко прекалено сладникава тази картинка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сънчо

  19 Яну 2022 21:33ч.

  Не само през 20-те, 30-те и 40-те години на 20-ти век в България е имало фашизъм! Режимът на Борисов също беше фашистки, въпреки че фашистите не се разхождаха насам-натам с униформи и шмайзери под мишница. Такъв му е гена на българския народ - фашистки. Повечето, разбира се, са лумпени и не осъзнават ясно в коя част на спектъра са, но има и доста осъзнати фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария

  20 Яну 2022 1:44ч.

  Докога ще спиш спокойно Борисов. Няма нищо черно на бяло. То и твоята приятелка Турция трябва да плаща репарации ама нищо не се прави по това!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  20 Яну 2022 12:23ч.

  "Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер". Борисов антифашист - не е за вярване! По скоро импровизация, която вкарва Борисов в капана на съюза на борците против фашизма и капитализма(!) Братското СДС да се вземе овреме в ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи