Борисов: Русия се меси във вътрешните ни работи, а Петков и Радев мълчат

Борисов: Русия се меси във вътрешните ни работи, а Петков и Радев мълчат
Бойко Борисов във Фейсбук

 

Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително по скандалния призив на руското външно министерство НАТО да се изтегли от България. След като темата беше повдигната остро от опозицията в парламента в лицето на ГЕРБ, премиерът Петков отиде в Народното събрание и прочете няколко изречения. Подобно поведение на управляващите е скандално в момент, в който Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да решава въпроси на българската национална сигурност. В знаков ден за България като днешния, ясно ще си проличи кой е държавник и може да защити българския национален интерес и суверенитет! Сега ще си проличи ясно кой какво защитава. Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не!

 

 

 

 

 

Коментари

 • ЛЕЛЕ, Бате!

  21 Яну 2022 15:17ч.

  Грабвай свирката и пред посолството, да ни поведеш в името на мироналагането от НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Яну 2022 15:26ч.

  никои не ни е питал искаме ли нато и ес които е направил избора да заминава във френския легион да се бие с русия заради бандеровците аз искам мир и дружба балканите и черно море зона на мира

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахахах

  21 Яну 2022 15:33ч.

  Мила родна картинка: от едното каре Енчев обвинява Радев в синергия с американските интереси, от другото Борисов - в русофилия ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ставри

  21 Яну 2022 15:43ч.

  Тоя защо не е в затвора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руснаците,

  21 Яну 2022 15:53ч.

  ако се мешат някъде, е във външната политика на САЩ. Как точно се месят във вътрешните ни работи, че не схващам?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Тесларов

  21 Яну 2022 15:56ч.

  Много ми се ще тоя път да се държим цивилизовано, дистанцирано и с презрение към двете посолства, които са затънали в калта и тинята, но като дърти пияндурници се крепят един друг! САЩ и Русия на Байдън и на Путин са двете лица на една и съща монета, с която се купуват медии, влияние, НПО-та и всичко, което се продава на сергията! Едните изнасят демокрация, а другите революция! Едните нямат спечелена война, а за другите мирът е слабост! Ще се сбият на наша територия, за да си решат вътрешните проблеми и познайте какво ще остане след това от Ла-ла Куроленда и от фигурата на Фигуранта! Нас, така или иначе, вече са ни пожертвали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито

  21 Яну 2022 16:15ч.

  Взе комисинната с ОПГ от потока и после спря потока. После, за да не му "шат на патката главата и ОПГ" построи хъб, но с нашите пари, но без разклонения. Пумпал или фурнаджийска лопата? Дали не му е време?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  21 Яну 2022 16:20ч.

  Бойк първо да пита Царят, а после Президента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  21 Яну 2022 16:21ч.

  Русия си гледа собствената безопасност и всички приказки на Тиквата, както и на Демократите от последния ден - Ицко и Наско, как сме се връщали към някакви зони на влияние на СССР, са чиста глупост и жалки пропагандни напъни! Русия не иска да вкарва свои войски в България, нито да я вкарва в свой военен или икономически съюз. Единственото, което иска, е у нас да няма чужди войски и въоръжения, потенциално нападателни и опасни за Русия. А България да си членува и в НАТО и в ЕС, и където още иска и я приберат по целесъобразност. Нас никакви натовски войски и/или ракети не могат ни опази, в случай че(не дай Боже!) стане патакламата, а само ще си изкараме шамарите, меко казано... Испания, Естония и Латвия ли ще ни пазят от Русия? В момента е толкова напечено положението, че не се знае кога ще метнат команда за някоя провокация, или просто на някой превъртял артилерист или танкист(я бандеровец, я донбаски патриот) ще му се поиска да постреля след литър горилка и внезапен пристъп на храброст! И вземе та уцели детска градина, училище, поликлиника или лазарет! Това не е майтап, хайде малко по-сериозно, ако обичате, Кирчо, Дани М, Винету, Ицко, Наско и останалите "политици"! Представете си какво и как правят с българския народ, след като и пред лицето на такава опасност, горните екземпляри не мислят, а и почти сигурно, не могат да правят друго, освен да търсят дребни мушикаджийски лични ползи и келепир! РС Македония възприемана като склад на Илиенци, някакви совалки от Скопие през София, до Ню Йорк и Торонто, ледоразбивачи по Дунав, мостове, тунели, скоростни влакове(Събев е за връзване направо!), закони за домашното насилие(обсъдени със стотина роднини по интернет...) и разбира се, още НАТО, още оръжия и войски(50-100 екскурзианти). И най-важното - нов стадион за ЦСКА! За 40 дни, толкова... Дръж се земьо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Яну 2022 16:23ч.

  Тъжни и жалки персони, които не осъзнават, че от тях нищо не зависи, защото не са ДЪРЖАВНИЦИ, а колониални администратори. Разговорът е между Русия и САЩ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 16:24ч.

  Не забравяйте, че мнозинството българи не желаят войски на НАТО, оръжия и бази на територията на страната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Винету"

  21 Яну 2022 16:29ч.

  като какъв взема отношение по тема от външната политика? По времето на "управлението" му от тази политика го интересуваха само възможните комисионни и осигуряването на протекции от страна на ЕНП (дали не с помощта на "куфарчета" трябва специално да се разследва...). Бекграундът на игрите на големите сили изобщо не е по интелектуалните му възможности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Том Сойер

  21 Яну 2022 16:35ч.

  Ейййй, Буци, голям натовец си бре......барем да беше научил две думи на английски да си говориш с началниците, не само да кимаш и да ги прегръщаш олигофренски....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херо Мустафа сега да види какви хора инсталира във властта.

  21 Яну 2022 16:35ч.

  А този, когото махна беше правилният човек - и за нас и за Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борисов

  21 Яну 2022 16:36ч.

  РеалПолитик. Държавник. Строител, Голям.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вуйчо

  21 Яну 2022 16:45ч.

  Сус бе тиквун !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята се повтаря, но този път като фарс.

  21 Яну 2022 16:46ч.

  Игор Ейдман: "За да научиш бандитите Путин, Лавров и Ко на ред, е нужен не дипломат, а шериф. Степента на безумие на руските власти е извън класациите. Знаете ли какво искат те от САЩ сега? Изтеглете войските от България и Румъния. Мисля си, че самите Путин и Лавров не знаят по каква причина са се вторачили толкова в американците, какво им пречат тези войски там. Свекърва ми и хиляди други руски пенсионери от средната класа, живеещи в Бургас или Поморие, не се притесняват. На тях Путин им е омръзнал, затова са избягали в България. За последен път беше поискано изтегляне на войски от Румъния и България по времето на Молотов, когато водеше преговори с Хитлер през 1940 г. Уморен от неговата настоятелност именно тогава Хитлер взема окончателното решение да удари СССР. Така, като прибавим и дипломатическия талант на Молотов и прославилия го Сталин, доведоха страната до катастрофата и милиони жертви. Може ли Путин и Лавров да повторят това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Петров

  21 Яну 2022 16:54ч.

  Глупостта на Борисов се проявява във всяко негово изказване и действие. Да извика министри в народното събрание веднага е глупост. Каквото и да се каже по случая то трябва да се обмисли и прецени добре, а това не става за часове С бързината на исканията си ,включително и за искания към президента, Борисов за сетен път показва,че първо говори, а после мисли /ако въобще мисли/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  21 Яну 2022 16:57ч.

  ФекалиЯ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  21 Яну 2022 16:58ч.

  То там от Банкя май всички са такива.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зас

  21 Яну 2022 17:23ч.

  Голем простак е тоя! Простак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 17:26ч.

  От боковци и цялата кохорта колониални администратори не зависи нищо! Ето какво казват, онези, от които зависи крайният резултат: Блинкен: Разговорът бе "откровен и съдържателен". Лавров: Чакаме писмен отговор от САЩ за гаранциите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Яну 2022 17:30ч.

  Ако българските полотици-еднодневки искаха да имат думата, да излизат с позиции, трябваше да докажат за 30 години, че са отговорни към народ и родина! Но, това не само че не се случи ... Точно обратното, те разчитат само на външните си "благодетели". Българският народ никога не е искал НАТО и войските му на своя територия! Поне да си бяха направили труда да попитат народа! Онова, което можем да направим е никога да не забравяме имената на предателите и самозабравили се управници, които се упражняват на наш гръб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БОЮ

  21 Яну 2022 17:32ч.

  ЖУЖЕТО НЕ МЕ ЗАЗЕМИ ,СЕГА МОИМ СИ ЛАЕМ ,НАЛИ МУ ПОСТРОИХ ПОТОКА С ВАШИТЕ ПАРИ ,МОИТЕ СИ СТОЯТ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  21 Яну 2022 17:33ч.

  И тоя да се покаже колко е предан...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята се повтаря, но този път като фарс.

  21 Яну 2022 17:42ч.

  Пекин 2008-Грузия. Пекин 2022-Украйна. Този път 3 дни може да се окажат и много за приключване на фарса:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Тесларов

  21 Яну 2022 17:49ч.

  Някой знае ли защо интелектуалното ниво на душманите на Борисов е много по-ниско от неговото, а претенциите им са в пъти по-високи? Изживяват се като елит някакъв? Паважен хайлайф? Провинциални сноби лакоми за известност? Тролове на твърда тарифа? Мразещи на повикване? Кой и с каква цел ги манипулира до степен да изглеждат като духовни клошари? Кич интелектуалци? Само за протокола: едва ли има български министър-председател, сред отишлите си от този свят, който да не се обръща в гроба заради Киро! Това не е падение! Това е брутална провокация срещу държава на 14 века, която не си е променяла името! САЩ и Русия ги обединява патологичната им омраза към нас, българите! Американците ни мразят, понеже държавата им е на годините на най-младият манастир в България, а руснаците, понеже много им се ще тоя манастир да е руски, ама не е! И да знаете, че "великите сили" са бъдещите подсъдими за престъпления срещу човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  21 Яну 2022 18:00ч.

  Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Воевода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 19:35ч.

  Тези, които настояват за военни бази на НАТО в България, ще се обрекат на вечно презрение, а съвестта на нацията, ще ги преследва като национални предатели , както казва Голда Меир /първата жена – министър председател на Израел/– до девето коляно... Което ще бъде тъжно, след като само преди няколко месеца имаха нагледен пример от Кабул, как се бърза за последния самолет, с който се оттеглят господарите им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мощно се е изходил

  21 Яну 2022 20:03ч.

  Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не! Като изключим стотината на брой политкоректни кукли на къс конец и мрежата от кухи непеота, нищо друго не им остава като подкрепа на американците у нас. Съсипаха ни държавата, индустрията, образованието, донесоха болести, написаха в законите да се женим еднополово, карат ни да им плащаме пари за окупацията ни, от тях получихме всичко на всичко една мухлясала царевица и 30 години робство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  21 Яну 2022 21:49ч.

  Лицемер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  21 Яну 2022 22:00ч.

  Гледам го този и се чудя няма ли един български политик, който да не е американски пудел? Седнали да се състезават, кой е по-предан на американците та да се докопа до властта с помоща на машинките за гласуване! Правят се на неразбрали и се пишат патриоти, че ние сме си решавали дали да има чужди войски у нас, сякаш някой са питали, когато ни набутаха в НАТО! Руснаците ясно го казаха-искат да се изтеглят чуждите войски от България (в случая американски, ами ако бяха турски, какво правим?) и нищо повече. Никой няма други претенции към нас. Дори не казват, че трябва да излизаме от НАТО! Просто не искат на наша територия да има американски войски и оръжия, които могат да се насочат към тях! Какво толкова трябва да се обяснява? Какво ненормално има в исканията им? Просто те отстъпваха, отстъпваха, но вече няма на къде! При това е срамно за български политици да искат да се разполагат чужди войски на наша територия. Вместо да приветстват шанса да бъдем независими, седнали да искат чужда зависимост. Ботев и Левски се обръщат в гробовете си при тези напъни на нашите пудели! На всичкото отгоре благодарение на Русия и руското оръжие ние сме държава, а за благодарност ние предоставяме територията си за нападение на братска православна Русия! Тази черна неблагодарност Господ няма да ни прости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крум Аспарухов

  21 Яну 2022 22:02ч.

  НАТО-вецо, ..."кът не щеш мира, на ти секира". Цивилизовани паразити от всички континенти, спояждайте се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  23 Яну 2022 22:19ч.

  А КОЙ построи "Турско-руски" паток за 3 милиарда български пари, КОЙ отдаде българската земя под тръбите на чужда държава???? КОЙ бе банкянска тикво......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи