Бившият министър Йоловски пред прокуратурата: Кирил Петков, Асен Василев, Божанов и Величков ми подаваха фирмите, които трябва да печелят поръчки. Петков заплаши мен и семейството ми

Бившият министър Йоловски пред прокуратурата: Кирил Петков, Асен Василев, Божанов и Величков ми подаваха фирмите, които трябва да печелят поръчки. Петков заплаши мен и семейството ми

Александър Йоловски: Беше ми наредено да правя каквото и както ми кажат, включително да ми подават фирмите, които да печелят поръчки от министерството.  Това става ясно от протокола, който публикуваме по-долу, от разпита на бившия министър на електронното управление Александър Йоловски. Той разказва за натиска и заплахите срещу него от страна на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, от депутата от „Да, България“ Божидар Божанов и от Васил Величков, приближен до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, през годините съветник на множество министри, обявен за „бизнес ангел“ от „Капитал“ на Иво Прокопиев. Припомняме, че по казуса с Йоловски Гроздан Караджов, Тошко Йорданов и депутати от Има такъв народ" сезираха офиса на европейската прокуратура в София.

 

В продължание на шест месеца действащ министър в правителство на страна от Европейския съюз и семейството му са под охрана на Национална служба „Охрана“ (НСО), заради упражнен натиск и отправени заплахи във връзка с кадрови въпроси и разпределяне на публични средства. Заплахите, според свидетелството на Йоловски идват от собственото му правителство и депутати от мнозинството, което го е излъчило за министър. Александър Йоловски сам иска от държавата да бъде охраняван и разказва за заплахите към него на среща при председателя на парламента Росен Желязков. Поставянето на охрана на ексминистъра на електронното управление Александър Йоловски е решено от междуведомствен съвет по защита, в който влизат висши ръководители на МВР, ДАНС и НСО. 

Прокуратурата води разследване, но за момента няма дори информация дали авторите на заплахите – все политически лица, са разпитани.  

„Гласове“ се сдоби с протокол от разпита на „похитения“ вече бивш министър, който публикуваме в пълен обем. От документа са заличени лични данни, имената на търговско дружество и заведението, в което спрямо Йоловски са отправени заплахи и му е оказан натиск от лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и от депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов. И ако досега публично бе известно последното, то за първи път става ясно, че притискането на бившия министър е започнало непосредствено след избора на правителството „Денков“ и е било в три етапа, като в тях има замесени и други публични фигури. 

Разпитът на Александър Йоловски е проведен от прокурор от Софийска градска прокуратура на 29 октомври 2023 г. Започва в 11.00 часа преди обед и приключва минути преди 22.00 часа, като всичко изложено се съдържа на 11 страници. Бившият министър разказва подробно, че е поканен на поста лично от бившия премиер Николай Денков, който имал добри впечатления от предходната му работа като заместник-министър на електронното управление в правителството „Петков“. 

В показанията Йоловски подробно описва своите виждания за развитие на електронното управление у нас. От сведенията се разбира, че като министър е смятал за правилно да разчита основно на капацитета на държавното дружество „Информационно обслужване“ АД, където преди това е и работил. Водещият мотив за това е по-ниската стойност на офертите, с които дружеството кандидатства при търгове, опитът и наличието на нужните експерти. „Установих сериозни несъответствия в дейностите на МЕУ и Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“, заявява пред разследващите Йоловски. Сред най-сериозните проблеми се оказва липсата на служители в Центъра за наблюдение на киберсигурността, чиято задача е да осигурява денонощна превенция и защита от хакерски атаки над информационната инфраструктура на ключови държавни институции. Заради това Александър Йоловски решава, че може да използва услугите на държавната фирма „Информационно обслужване“, която също разполага с оперативен център за мониторинг.  

Етап 1.0 – „мек натиск“ 

 „Предвид необходимостта от решение на Министерския съвет трябваше да проведа разговор с Васил Величков, който предстоеше да бъде назначен за съветник на премиера Денков по въпроси, свързани с електронното управление, както и с Божидар Божанов, действащ народен представител и експерт в тази област. Бях насочен към тях от Иван Модев – началник на кабинета на министър-председателя“, заявява Йоловски, с което дава да се разбере, че бившият премиер е бил запознат със случващото се в ресора.  

Интересен детайл е, че срещата на министъра на електронното управление Александър Йоловски не се провежда в министерството, каквато е обичайната практика. Вместо това, министърът отива на крака в офиса на частната фирма на бъдещия съветник на премиера – Васил Величков, като там присъства и депутата Божидар Божанов.  

Йоловски посочва, че се познава Величков и Божанов от десет години, когато двамата са били съветници – Величков на Илияна Цанова (бивш вицепремиер в служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки), както и на Румяна Бъчварова (бивш вътрешен министър). Божанов също е бил съветник на Румяна Бъчварова, в чиито ресор беше държавната администрация и електронното управление.  

Кой е Васил Величков (на снимката) и защо министър отива на крака в офиса на фирмата му?  

Преди 15 години Величков е обявен за „бизнес ангел“ в имиджова статия на седмичника „Капитал“ на издателя Иво Прокопиев. Очевидно тази „визитка“ отваря много врати на властта, защото през годините Величков е назначаван като съветник в политическите кабинети освен на Цанова и Бъчварова, но и в тези на вицепремиера Калина Константинова, а както се разбира и в политическия кабинет на ротационния премиер Николай Денков. Общото между всичките властимащи, които Величков е съветвал, може да се открие в медиите на издателя Прокопиев, където работата им е отразявана все позитивно.  

И ако към края на първото десетилетие на века Васил Величков фалира след като фирмите му остават без договори с Агенция по вписванията, то в края на 2014 г. и началото на 2015 г., т.нар. „бизнес-ангел“ на „Капитал“, се появява във Висшия съдебен съвет. Тогава чрез натиск от страна на Христо Иванов (в качеството му на правосъден министър) и на Калин Калпакчиев (в качеството му на член на съдебния съвет и бивш председател на Съюза на съдиите в България), Величков успява да смени системата за случайно разпределение на делата. Васил Величков препоръчва конкретна фирма, която внедрява изцяло нова система за случайното разпределение. Години наред има съмнения за работата на системата, но одит е възложен едва през 2020 г., когато е образувано и дело, по което на разпит са извикани Иванов и Величков.  

Величков на партийна сбирка на ДБ

В мандата на кабинета на Кирил Петков (2021-2022 г.) името на Васил Величков отново се появява, този път при реализираната от тогавашните управляващи „рейдърска атака“ срещу „Български пощи“, при която е подменено ръководството на дружеството. Според медийни публикации целта е бързото усвояване на 100 млн. лв., които са предвидени за реформа на държавните пощи. Проектът е под шапката на вицепремиера Калина Константинова, но до изпълнението му не се стига, защото правителството пада след вот на недоверие. 

Официално фирмата на Васил Величков се занимава с мониторинг на съдържание в интернет-пространството. Прави впечатление, че услугите му се ползват от изданията на Иво Прокопиев, както и от неправителствени организации, близки до партиите „Продължаваме промяната“, „Зелено движение“, „Да, България“ и „Демократи за силна България“. Според публикации Величков е имал проблем с удостоверяване на висшето си образование, но това изглежда не е пречило за назначаването му като съветник в политическите кабинети на трима вицепремиери и един министър-председател. 

По информация на "Гласове" Васил Величков има връзка със скандалите около машинното гласуване през последните години, с оглед сертифицирането на машините от Министерството на електронното управление. А и е видно, че Величков е имал крайната дума при определяне на политиките в сектора на електронното управление.

От показанията на главния секретар на МВР Живко Коцев се разбра, че като финансов министър Асен Василев изглежда е прилагал практиката - отказ от съгласуване на финансови обосновки на онези министри, които са му отказвали определени действия. Според Коцев - Василев е бойкотирал проекти на МВР, защото Калин Стоянов отказвал да назначи за директор на ОДМВР-Хасково протеже на контрабандистите Марин и Стефан Димитрови, задържани с бившата вече шефка на митниците Петя Банкова. Самата Банкова бе назначена за директор на агенция "Митници" през февруари от Асен Василев. През август 2023 г. Василев назначава Банкова за заместник-директор на митниците.

С какво се е занимавал докато е част от изпълнителната власт т.нар. „бизнес-ангел“ на „Капитал“ става ясно от показанията на Александър Йоловски. Именно според него - на 21 юли 2023 г., докато провеждат срещата в офиса на частната фирма на Величков, той и Божидар Божанов посочват на действащия по това време министър на електронното управление името на конкретна фирма, която трябва да печели поръчките от МЕУ. „В пряк текст ми се заяви от двамата, че занапред обществените поръчки трябва да бъдат печелени от „…“. Бяха категорични в това отношение. Величков беше категоричен, като каза, че не трябва „Информационно обслужване“ АД да доближава ДХЧО (Държавен хибриден частен облак)“, заявява бившият министър и допълва: „разговорът ме притесни, тъй като беше пряка намеса в служебните ми задължения като министър и считах за напълно нереден, защото това което се искаше от мен противоречеше на закона и на вътрешните ми убеждения“.  

Пред прокуратурата Йоловски обръща внимание, че в рамките на Плана за възстановяване и устойчивост е предвиден проект, по който за държавната администрация и за нуждите на националната сигурност, е предвидено разходването на сумата от 250 млн. лв. „В контекста на разговора останах с убеждението, че Божанов и Величков искаха от мен поръчките, свързани с този проект да бъдат насочени към дружеството, което конкретно ми бяха посочили“, твърди още Александър Йоловски. 

 Етап 2.0 – „финансов натиск“ 

През септември Йоловски решава да предприеме конкретни действия за подобряване на мониторинга на киберсигурността на държавата. За целта събира оферти, като срещу тази на „Информационно обслужване“ АД, която е на стойност 180 хиляди лв. за период от три години, получава още две от частни фирми, съответно за 3,6 млн. лв. и за 1,2 млн. лв. Възлагането на проекта обаче започва да се бави от подчинената на министерството Агенция за информационна инфраструктура. Подозренията на министъра са, че това се прави умишлено от директора, който Йоловски определя за приближен до депутата Божидар Божанов. Това принуждава Йоловски да стартира стандартна процедура за приемане на решение на ниво Министерски съвет, което изисква съгласуване с другите министерства. „Неофициално разбрах, че по всяка вероятност документът е блокиран на ниво кабинет на министъра на финансите“, заявява Йоловски. На практика министърът на финансите Асен Василев блокира работата по проекта, защото не одобрява неговото финансиране. „Отказът от съгласуване си обясних с факта, че при стартирането на това междуведомствено съгласуване, вече бях освободил от длъжност изпълнителния директор Петров, поради секретен доклад, който съдържаше сериозни основания за освобождаването му“, сочи още Александър Йоловски и допълва: „опасенията ми се оправдава, тъй като след освобождаването на Петров, по телефона ми се обади Божидар Божанов и ми заяви, че дори и да имам основания, не би приел да освобождавам самоволно без предварително съгласуване с него хора, които той е назначил“.  

Следва нова среща, организирана отново от началника на кабинета на Николай Денков – Иван Модев. Този път във формат – Йоловски, Божанов и Асен Василев. На срещата министърът на електронното управление настоява да сключи договори с държавното дружество „Информационно обслужване“ АД, но среща категоричната съпротива на Божанов, а Василев дава да се разбере, че няма да съгласува финансовата обосновка на МЕУ. В тази част на разпита Йоловски изразява притеснение както за себе си, така и за децата и съпругата му. „Искам да се осигури физическа охрана на мен и семейството ми. Притеснен съм и в момента, като давам показания и не знам какво се случва с тях“, заявява пред прокурор бившият министър. Даването на показания спира за около един час.  

Божидар Божанов и Кирил Петков

Етап 3.0 – заплахата: „ти деца имаш ли…“ 

Разпитът на Александър Йоловски продължава с показания за срещата му със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков. Тя се провежда на 2 октомври в нощно заведение на метри от дома на Петков на централната софийска улица „Шишман“. На срещата отново присъства и Божидар Божанов. „С отчетливо ехидно агресивен тон, високомерно Кирил Петков ме попита как си позволявам да уволнявам хора, които са били назначени от Божидар Божанов. Кирил Петков ми каза, че ако искам да имам подкрепата на парламентарната група на двете партии – ПП и ДБ, трябва задължително да съгласувам с Божанов всичко, което правя като министър, включително важните стратегически въпроси, провеждането на обществени поръчки и всякакви процедури по възлагане“, заявява Йоловски и допълва: „Казаното от него беше идентично с това, което ми беше наредено от Величков и Божанов в предишните разговори, а именно – че трябва да правя каквото и както ми кажат, включително и да ми подават фирмите, които да печелят поръчки в МИЕ и ИАИЕУ“. 

Бившият министър описва срещата си с Петков и Божанов като разпит, при който спрямо него е приложен метода на „тоягата и моркова“ – „ако слушам и изпълнявам, това което искат от мен, след като престана да бъда министър ще имам високоплатена работа в международна компания, а ако не изпълнявам нареденото от тях, ще има негативни последици за мен в служебен и личен план, а както се оказа и за семейството ми“. Йоловски твърди, че Кирил Петков в прав текст го е питал: „Какви са професионалните ти планове?“, на което тогавашния министър отговорил, че няма притеснения, можел да отиде на борсата и да си намери работа в рамките на година. „По този начин мислех, че ще дам да се разбере, че не могат да ме държат с това, че съм министър и им казах, че не ми е детската мечта да съм министър. След тези мои думи, тонът на разговора се промени, като Кирил Петков ме попита „Ти деца имаш ли?“ 

Половин година след като Йоловски е дал тези показания, не е ясно разпитани ли са вече Кирил Петков, Божидар Божанов, Васил Величков и останалите лица, посочени в показанията на бившия министър. Знае се, че прокуратурата води разследване за престъпление по чл. 143 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 6 години, като има и утежняващи вината обстоятелства, ако се приеме, че заплахата е срещу длъжностно лице, в случая министър.  

От разпита на Йоловски възникват още няколко ключови въпроса – сезирана ли е Европейската прокуратурата? Това се налага, тъй като Йоловски твърди, че от него е искано разпределянето на средства по проект за четвъртък милиард, финансиран с европейски средства. Другият важен въпрос, който се повдига – какви действия са предприети, освен срещу Кирил Петков, но и спрямо Божидар Божанов, с оглед заявеното от Йоловски, че е готов да даде конкретика по вече възложени обществени поръчки, сключени по времето, по което депутатът от ПП-ДБ е бил министър на електронното управление.  

Освен всичко дотук, висящ остава и още един въпрос – свидетелят Александър Йоловски вече не е министър, което означава, че вече не му се полага и охрана от НСО. Кой тогава ще охранява него и семейството му, особено, ако има основание да се смята, че отправената от Кирил Петков заплаха за сигурността им е актуална и към днешна дата…

Ето и протокола от разпита на Александър Йоловски:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Вярвам му

  10 Апр 2024 10:45ч.

  Тия харвардски говеда не са за вяра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незабавен арест !

  10 Апр 2024 10:54ч.

  Всички тези престъпници да бъдат закопчани още сега , за да не изпълнят намеренията си да духнат по островите и после да ги търсите с Интерпол . Бойко го прибраха само по писания в Гугъл , а против тези престъпници има писмени доказателства от първо лице !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  10 Апр 2024 11:51ч.

  Пиша го от 2020г. Защо гласувахте за тях?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rob

  10 Апр 2024 12:34ч.

  Зашел за бездепами по совету <a href=https://govp.info/komanda-iz-sverdlovskoj-oblasti-pobedila-v-pervenstve-rossii-sredi-veteranov-65.html>РБ </a>, но в итоге только разочарование и обида. Где мои фриспины, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъльчи, Галя аверите им че пренареди

  10 Апр 2024 13:30ч.

  , па тогаз бегай !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  10 Апр 2024 13:39ч.

  Къде е новината?!?! Че те всички управляващи партии още от зората на хм, демокрацията правят така!?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашко, убиеца на Асеня

  10 Апр 2024 15:17ч.

  гризат се плъховете от потъващия ни кораб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  10 Апр 2024 10:46ч.

  най-обидното е, че накрая пак ще има хора, които да гласуват за тая сган ППДБ ВГЗ МНГПТИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kan Kan

  10 Апр 2024 18:02ч.

  те не са хора. те с стадо овце, които ще гласуват и Путин ако им наредят от посолството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  10 Апр 2024 20:10ч.

  Бахти и стадото - всички големи градове. А за ваш Копейкин гласува само циганската махала в Борован.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на мен

  12 Апр 2024 22:27ч.

  никой не ми нарежда, затова няма да гласувам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  10 Апр 2024 10:49ч.

  Цирка е пълен , скоро Путин ще изпрати всички екскурзианти на почивка в ГУЛАГ , а дано но само с борел и лаиян инак скука

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  11 Апр 2024 15:45ч.

  Напълно честна и почтена евро надпревара в поръчките . Да няма да оставят Боко и Дебелян да се нагушат !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 10:49ч.

  9 юни е подходяща дата, не за гласуване, а за избор ко прайм гюбрето. Министър с охрана на работа да го пази от другите министри е уникатно, ексклузивно и на промоция в Света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помним ли, че:

  10 Апр 2024 12:55ч.

  Деветоюнски преврат или Превратът от 9 юни 1923 г. е държавен преврат в Царство България, извършен през нощта на 8 срещу 9 юни 1923 г. от армейски части под ръководството на Военния съюз, с който е отстранено правителството на Българския земеделски народен съюз (БЗНС) начело с Александър Стамболийски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След 101 години у нас

  10 Апр 2024 12:56ч.

  Пак преврат, само че "законен".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  10 Апр 2024 11:04ч.

  Всичко това, което излиза сега, след като цялата държава е съсипана, е като да измиеш личицето на детето, след като си го нахранил с изпражнения!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гошко

  10 Апр 2024 15:03ч.

  Простак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йошко

  10 Апр 2024 16:10ч.

  Пише се: Прустхак!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  10 Апр 2024 11:08ч.

  Наистина трябва да си променим името на държавата на "Абсурдистан"! Но най-страшното е, че овчия плебс продължава да блее, гледайки бълвочите и официалната дезинформация по НОВА, БТВ и БНТ!... А "светлината в тунела" е единствено от фара на задаващия се насреща бърз влак... Ако и на предстоящите избори отново спечелят сатанисти, престъпници, евро-джендъри и откровени национално предатели, бъдеще за тази територия няма да има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой от партийната сбирка ще трябва да влезе в затвора

  10 Апр 2024 11:11ч.

  Заради всичките, които с ала-бала гепиха властта чрез маркетингова технология за лична употреба. Паралелната НПО-държава, която превзе истинската държава от лакомия и простотия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @!@

  10 Апр 2024 11:25ч.

  То, както се очертава ВСИЧКИ от тая "сбирка" са за затвора, но въпросът е, че няма кой да ги вкара... Докато булгаристанецът не излезе да гласува масово, за да им прасне един наказателен вот и шут в задниците, няма как да се оправят нещата! Скептичен съм към „будната съвест“ на българския плебей, който е доказал, че е чиста проба мазохист и овца…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Министър с охрана на работа да го пази от другите министри е уникатна иновация

  10 Апр 2024 11:15ч.

  За растеж чрез обществен ресурс за индивидуален личен кеф. Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  10 Апр 2024 11:25ч.

  Професори под път и над път, шпиц команди също дал господ, датата 9 юни вече е определена. Остава да се разбере кой ще е проф. Цанков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 11:28ч.

  По принцип фашистите произлизат от социалдемократите. Глутници партийни другари винаги ще се намерят, после отърсването от тях е трудно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Апр 2024 13:28ч.

  По принцип - "дрън-дрън!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 14:47ч.

  Мусолини е редактор на партийният орган и теоретик на Италианската социалистическа партия, преди да развие теорията на Корпоративната Държава , фашите, като средство за примиряване на класите. "Третият път". В деветоюнското правителство от социалдемократите( широки социалисти) освен проф. Цанков е и Димо Казасов. Самият Цанков пише трийсетте "Третият път" ( нещо като що е фашизъм и що има почва у нас) с което изпреварва американеца Клинтън и британеца Блеър, да не говорим за Станишев. Лесно е да провериш. Дрекслер( виж Моята борба) обяснява принципите на фашизма на Адолф( който по неговите признания хабер си няма от икономика) при встъпването на Хитлер в Германската Работническа Партия. Последният го признава за икономическа основа на нацизма, кат идея за общество без класова борба. Пак е лесно проверим текст

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  10 Апр 2024 11:39ч.

  Добре де, ама това си е като епизод от "Октопод" или "Кръстникът"! И сега ако България се смълчи, ще докаже, което отдавна се подозира: че не заслужава да съществува!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 11:45ч.

  Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие.[1] И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  10 Апр 2024 12:05ч.

  Бравос! Така се оправдават кланетата в т. нар. "Велика френска релоюция" с 5 милиона избити френски християни. Въобще, е добре да се замисляме над смисъл на онова което цитираме, а не само да се фукаме, че знаем многоучни цитети. Ето, впрочем, какво е писано за този морален изрод, когото цитираш; нека и аз си послужа с цитат: "Жан-Жак Русо и досега служи като морално оправдание за не един тиранин!" Бенжамен Констан, 1820 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  10 Апр 2024 12:06ч.

  Пардон: "многоумни цитати".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  10 Апр 2024 12:11ч.

  Всъщност е декларацията за независимост на САЩ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  10 Апр 2024 12:50ч.

  Която е преписана от "Общественият договор" на Русо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами така де

  11 Апр 2024 9:18ч.

  Демокрацията изисква да се изчистят 10% от вредните, а останалите да се подчинят от страх. Малкият проблем е само, дефиницията за "вреден" е като пчеличка, като свърши нектара на едно цвете, прехвърча на следващото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето, разбрахме, че про100 Киро е почитател на "Кръстника" и други мафиотски филми.

  10 Апр 2024 11:46ч.

  Киноман човек, че и умен, начетен, управлявал портфолио за десетки милиарди долИАРди ............ Трудно ще се намери такъв човек! Знаете ли какъв труд положи Посолството за да го открие, а? Че и пълната му дружка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  10 Апр 2024 12:15ч.

  нито един глас за герб дпс ппдб сега всеки ден ще излизат материали за актива им ако са същите индивиди и в новото нс отиваме на следващите избори аз не гласувам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горчива съдба

  10 Апр 2024 12:17ч.

  Снощи в предаването Референдум оповестиха резултати от едно специално допитване, което е било направено по поръчка на БНТ. Не става дума за представително социологическо проучване, но резултатът беше зашеметяващ. 20 % от отговорите бяха, че последните информации и развития ЩЕ ПОВЛИЯЯТ НА ВОТА ИМ ПРЕЗ ЮНИ. МАЛКО НАД 60 % БЯХА ОТГОВОРИЛИ, ЧЕ ИНФОРМАЦИИТЕ НЯМА ДА ПОВЛИЯЯТ НА ВОТА! Ако това беше боксов мач, ппдб вече имат три тежки нокдауна в един рунд и е редно срещата да бъде прекратена с технически нокаут, а наШте дебили (някаква там дебили) се канят да гласуват пак за смахнатите, за шарлатаните, за мошениците! Измамно е усещането, че гербът е възможност. Той би трябвало да е приключил отдавна! Майко, България! Къде толкова страшно съгреши, че те застигна тази горчива съдба!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се замислим

  10 Апр 2024 14:29ч.

  След като не е било представително, защо тогава национална медия го излъчва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рапончо

  10 Апр 2024 12:35ч.

  Поръчкова статия, заблуждаваща и манипулираща. Единия казал, че не му е проблем да отиде на борсата, а другия му рекъл, ти имаш ли деца? Ами нормално е да му го каже, защото на борсата няма да се получават никакви пари и семейния бюджет ще бъде доста ограничен. А другия сигурно го е заплашвал с гранатомет...глупости на търкалета! Аз харесвам Явор Дачков и поради тази причина препоръчвам да не се заиграва с ДПС, защото бившият министър беше тяхна капия, за да лапкат през ИО. ДПС си му туриха охрана, искат това министерство и ще го имат. Показателен е избора на новия министър, който ще продължи успешно делото на предшественика си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  10 Апр 2024 12:46ч.

  Рапон...хм...дебил

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • информация няма

  10 Апр 2024 12:47ч.

  Прокуратурата води разследване, но за момента няма дори информация дали авторите на заплахите – все политически лица, са разпитани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смяна

  10 Апр 2024 12:59ч.

  на столицата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софия

  10 Апр 2024 13:01ч.

  е болна. Тежко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медведев

  10 Апр 2024 13:17ч.

  Напълно съм съгласен, столицата трябва да се смени незабавно с Габрово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълт котарак

  10 Апр 2024 20:19ч.

  Смяна на столицата, избиране на Луций Корнелий Сула и проскрипции. Друга управия няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  10 Апр 2024 13:17ч.

  Боко явно доста е набрал дето го арестуваха и сега ще им го върне тъпкано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Апр 2024 13:31ч.

  Хубу, Тиквата им е набрал, а ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  10 Апр 2024 13:42ч.

  Добре де ама нали американците ги назначиха тия престъпници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  10 Апр 2024 13:45ч.

  Боко, пък го назначиха германците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  10 Апр 2024 13:43ч.

  Ако не е истина, не е и лъжа! Ама така е в 'буржоазната демокрация' - кражбА , кражбА, колко може, и отгоре!... В 'народната демокрация' др. Милко Балев бил купил 5 000 долара по 90 стотинки, да вземе мотор на син му! Секретар на БКП в околиско градче купил 40 кила ябълки екстра качество, на цената на второ... Еми, Народът го накараха да иска 'буржоазна демокрация', получи 'буржоазна демокрация'... Всичко е точно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  10 Апр 2024 13:47ч.

  Всичко в показанията е ала-бала! От юни 2023 г. е наясно, че има проблем с киберсигурността на държавните институции и се сеща да го съобщи посредством "показания", по нЕкво дело? На 29.10.2023 г. Което след като застъпва на "поста", 06.06.2023 г., си е 4 /четири/ месеца и 3 /три/ седмици по късно. Предприети мерки? Да - посещение в централата на "Информационно обслужване" АД, щото имали капацитет да решат проблемите! Които проблеми са констатирани как? Или са във вътрешните убежденеия на Йоловски? Ала-бала ни е цялото управление, щом отговарящия за държавната политика в областта на киберсигурността и освен това натоварен с отговорността да упражява КОНТРОЛ по спазването й, чл. 12 от Закона, се отнася с ала-бала към задълженията си. Къде са му констатациите, извършени по Методиката за оценка съгласно чл. 12 т. 7 от същия закон? А то - по върешни убеждения... Министър до министъра мила моя майнольо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  10 Апр 2024 13:50ч.

  при селееенете граждани е тъка: намокрила се до козиркатъ силиконкъ обяснявъ на милициятъ,чи слънцето е заслепило и сега ште чакъми съ месеци съдъ да се произнесе смекчавошто. бг е социална шизофриния. тиъ пепепудели отдавна да са на скамейкътъ,където законъ не е врата в полето. пак и пак:държава на селееене,които като казват "троооооотоари" (плочници) смятат че съ европейци.баSи хабитатъ. баSи европейкосттъ ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво би направил един мъж (не Йоловски):

  10 Апр 2024 13:54ч.

  1. Семейството на безопасно място. 2. Оставка. 3. Сезиране на прокуратурата. 4. Той на безопасно място. Да, ама не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  10 Апр 2024 20:00ч.

  Къро и той беше на безопасно място...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безопасно

  11 Апр 2024 9:22ч.

  Колко да е безопасно в ЮАР? Ако там спреш на светофар в маалата на червено, може и да не видиш зеленото повече. Или си пътуваш по магистралата, па ти метнат един бетонен блок от моста да видят удържаш ли на удари. И разни подобни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българи

  10 Апр 2024 18:17ч.

  Кирил Петков ти заплашва децата, семейството. Поне ти така си го възприел. И какво правиш - умираш от страх, Киро бил каратист, Боже, трябваше да му набиеш един в мутрата, независимо от последствията. Така би направил всеки един мъж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  10 Апр 2024 20:05ч.

  Скоро гледах на Ванчо Михайлов интервюто с Кеворк от 90та, та пита колко го търпяхте бай Тошо, 35 години, ако беше в Македония, нямаше повече от 20 да го изтърпим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бре бре брееее, туй истинските мъже

  10 Апр 2024 20:07ч.

  много се навъдиха напоследък, дали не е покрай ГМО-тата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До бре бре

  10 Апр 2024 21:35ч.

  Ами това някой да ти заплашва децата, ще стоиш като някой умрял путьо ли. Аз не познавам такива мъже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  10 Апр 2024 20:08ч.

  Гиди дърти комунета. Пенсиите от 500 на 1200 лв и пак реват. Др. Путин знаете ли какви пенсии дава ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  10 Апр 2024 20:31ч.

  Ми, 500 лв е минималната пенсия, която дава др. Путин. НО - ако си пенсионер на минимална пенсия не плащаш газ и ток. Справка - баба ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  10 Апр 2024 20:37ч.

  Явно ти е време за екскурзийка до Русия. Живееш с предтави от 1992 година. Запиши се доброволец във ВСУ. Ще те пратят в Часов Яр. Ако оживееш до другата седмица се предай и ще те закарат в Белгород. Да си купиш малко картофи по 0,80 лв/кг и яйца 20 бр за 4 лв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, Иолуфски бръчет

  10 Апр 2024 21:34ч.

  кът ни мойш вийш с вълцити што штеш у глутницътъ???? ма кът си пумисла колку агънцъ багънцъ са тръкалаа пу жълтити пъветъ сал да додат киркукорити нъ власт и да улязът у кушарити па ся агънцътъ блеат жалнумилну

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lindentown

  12 Апр 2024 4:17ч.

  Не виждам никакви мотиви Йоловски да лъже! Защо би си измислил цялата история с Божанов и Петков, какво печели от това? От друга страна е напълно логичен неговия разказ- най-напред го притиска Божанов, и след като Йоловски се дърпа, Божанов извиква "на помощ" и Кирил Петков. В тъпоумния стил на К. Петков е да е отправял подобни закани. Всичко се вързва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 43то училище

  13 Апр 2024 4:13ч.

  Да се снемат покзания и от сегашния зам.министър на Транспорта и съобщенията Боби Герасимов (бивш директор на компютърната дирекция на МОН при Денков) за стотиците милиони разгепени около панденията в МОН! Този Боби никога не е бил студент, но вади евентуално фалшива диплома за специалност, която не съществува в ТехУни! Също да се разследва и финасовото състояния на лицата - на тях, и фамилията им за "усвояване" на солидни рушвети!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи