Андрей Бабиш: ЕС ще ни принуди да приемаме мигранти. Пактът за миграция е покана за стотици хиляди да дойдат в Европа

Андрей Бабиш: ЕС ще ни принуди да приемаме мигранти. Пактът за миграция е покана за стотици хиляди да дойдат в Европа

Автор: Андрей Бабиш, бивш премиер на Чехия. Превод за "Гласове": Юлия Семир Ал-Хаким

Между абсурдната драма и фарса. Крайно време е да се промени миграционната политика на ЕС

От дълго време съм се посветил на борбата с нелегалната емиграция. Ясно се изказах срещу нея още през 2015-та година по време на бежанската криза. Като министър-председател  на Чехия още през юни 2018-та заедно с премиерите на страните от Вишеградската четворка спрях квотите за мигранти, които Брюксел се опита да ни натресе. Боря се срещу нелегалната емиграция и днес, когато движението ANO (бел. ред. партията, на която Бабиш е председател) е в опозиция. Смятам това за един от основните принципи – никой да не ни диктува кой да живее с нас. Чехия сама трябва да реши това. 

Правителството на Петър Фиала обаче по време на чешкото председателство одобри зад гърба на гражданите предателския пакт за миграция на ЕС, който не е нищо друго освен покана за стотици хиляди мигранти да дойдат в Европа. В миграционния пакт, под диктовката на австрийците, Фиала прие най-голямото безумие – да се преразпределят най-малко 30 000 близкоизточни и африкански мигранти сред другите държави от ЕС или глоба от половин милион крони (бел.ред. близо 40 000 лева) за всеки отказан бежанец. 

Правителството ни лъже, като твърди, че никой няма да ни накара да приемаме мигранти. В пакта е записано, че останалите страни членки могат да ни наредят да приемем мигранти, ако болшинството от тях имат съгласие за това. 

Колко катастрофална е миграционната политика на ЕС мога да покажа с един пример на 28-годишна жена, която е дете на майка иранка и баща афганистанец. Никога през живота си не е имала документи. Въпреки че е живяла в Иран, никога не е получила иранско гражданство, а афганистанско никога не е искала. През Турция тя влиза в Гърция, където подава молба за убежище, а после взима полет до Прага с много лошо фалшифициран паспорт (гърците напълно са игнорирали фалшивите ѝ документи, защото искат да се отърват от мигрантите на своя територия). В Чехия миграционните власти започват всички административни процедури и след два дни взимат решението за нейното експулсиране. Жената е пусната на свобода под условие, че до 25 дни ще напусне Чехия и ѝ е забранено четири години да влиза на територията на ЕС. 

Какво се случва в действителност? 

Тя заминава за Германия, където живее в бежански лагер. Жената не може да бъде депортирана, защото всъщност няма никакви документи, които да доказват нейната националност. Това обаче означава и друго – че процедурите за даване на убежище не могат да бъдат задействани в нейния случай. Така тя решава да се обяви за самотна афганистанка, за да може по-лесно да получи убежище. За целта германските власти трябва да се свържат с афганистанското посолство в Берлин, защото този, който търси убежище, не може да бъде в контакт с властите на страната, от която е избягал. Посолството от своя страна или не представлява сегашното правителство на талибаните и няма достъп до регистрите в Афганистан, или ако го представлява, с него не може да се преговаря. 

Какво следва?

Миграционните власти нямат необходимата информация за хората, кандидатствали за убежище. Решенията строго се взимат само на база от коя страна идва бежанецът, а не на база реалния му произход. Граничният контрол не работи, той лесно може да бъде физически преодолян. В повечето случаи заловените мигранти, на които е отказано убежище, се депортират единствено на хартия, но не и в реалността. 

Така изглежда практически миграционната политика на ЕС. Крайно време е тя да бъде променена из основи. Първата стъпка зависи от самите граждани, които трябва да изхвърлят от Европейския парламент всички депутати, които подкрепят миграционната политика в този й вид, включително йесмените от петорната коалиция. За разлика от движението ANO, правителството на Фиала винаги защитава на първо място интересите на Брюксел, а не на Чехия. Избирателите трябва да помнят това на предстоящите Европейски избори, защото тази година вероятно ще имаме последен шанс да променим ЕС.

Източник: lidovky.cz

Превод за "Гласове": Юлия Семир Ал-Хаким

 

 

Коментари

 • Принудата е милиарди - срещу мигранти. Спасението е - откажете милиардите!

  04 Март 2024 9:28ч.

  Милиардите, с които ЕС изкушава и подмамва властниците (понеже те обират каймака от еспомощите) не са нужни на европейските народи. Защото тези милиарди не се усвояват от народите на Европа за да подобряват живота на европейците, а от няколко опг. Тези пари не помагат и на мигрантите нещастни. Резултатът е разрушение на европейската цивилизация и изглежда цялата Специална Мигрантска Операция (СМО) като вид отмъщение срещу белите човеци. Най-силно и очевидно се вижда отмъщението СМО към днешения Рим, наследник на могъщата Римска империя - достигнала да цивилизова племената чак до Светите земи... мда ... ОТКАЖЕТЕ МИЛИАРДИТЕ г-н БАБИШ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  04 Март 2024 10:12ч.

  Поставете въпроса ясно спрямо нещо дотолкова неясно: коя е силата, която ги упълномощава да печатат неограничено количество пари и да експлоатират сакрално доверие в стойност? Аз нямам увереност, че това е някаква поначало добра сила, още по-малко пък, че тая сила е нещо повече от рептил, например личност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасението ?

  04 Март 2024 10:14ч.

  За страна като България решението е друго и по-хитро. Не може да се рита срещу ръжена, не може да чакаме окупационните ни власти да се противопоставят на мигрантската напаст ! Спасението е в самите българи, нужни са ни хиляди ДИНКОВЦИ , като оня ДИНКО който с четата си ловеше незаконните влизащи и с любезни шутове ги изхвърляше обратно през границата ! Необходимо е враждебно отношение към всеки джингибитаец, дошъл неканен у нас. Бой , глад, и т.н... България трябва да затвърди и засили реномето си на НЕГОСТОПРИЕМНА СТРАНА ! Афганци, иракчани и всякакви други трябва да знаят - "А , България ? НЕ ! НЕ ! НЕ ! Там бият и ритат... Ще минем от другаде !" Не е много възпитан този метод , но е единственият начин народът сам да поеме защитата си ! И нулева търпимост към каналджиите ! Каналджиите трябва да се таксуват като чумави, трябва да ядат повече бой от самите мигранти. Спасението на давещия се е в неговите собствени ръце !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ 10:14 ч. Мигрантите ще респектираме, проблем са продалите се българи

  04 Март 2024 11:14ч.

  Които пак срещу пари ще защитават тази нечистоплътна паплач с непукизъм и егоизъм - на нас какво ни пука ще България ще се напълни с мургава неграмотна паплач - ние нали си взимаме паричките за да ги защитаваме... и тем подобни антибългаризми. Тоест бой по задниците ще трябва и по чужди, и по наши продажници безмозъчни. ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ВЗИМАТ ПАРИТЕ за да разрушават обществото и държавата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ 10:14 ч. - Мигрантите ще ...

  04 Март 2024 11:31ч.

  Възможен отговор на горния въпрос защо взимат парите нашенците за да разрушават ... защото предвидливо злонамерието ЗАТВОРИХА и ликвидираха българската икономика, българските заводи, предприятия, ликвидираха селското ни стопанство достигнало като единен планов комплекс гарантиращ ПРОДОВОЛСТВЕНАТА НЕЗАВИСИМОСТ на българския народ чрез ПАК - промишлено аграрни комплекси! А не като днес - юруш на фуражната пшеница с милиони декари и субсидии, а внасяме домати, ябълки, пипер, зеле .... ЗАЩО БЕ, "съюз" разбихте живота ни?! Защо пълните европейските държави с чужди мърляви невъзпитани с грозни нрави и поведение индивиди, от уважение към Европа ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крайно време и да се разпусне тази престъпна организация ЕС

  04 Март 2024 10:33ч.

  Психопатите, които я ръкъводят вече веднъж се опитаха да избият населението на поробените от ЕС страни чрез "ваксините". Не бива да получават втори шанс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мии..и като немате топки

  04 Март 2024 12:29ч.

  ще ви натъпчат с мигранти от Африка и Близкия Изток! Докато Европа стане неузнаваема буквално - говориме за период от десителетие или две даже! Африка до 2050 стават 4 милиарда (!). Абсолютно никакъв проблем общо 1 милиард да се заселят в Европа - комбинирано с пришълците от Близкия Изток, Азия. Единственото положително следствие е че ЕК и 'климатичните' кретени няма да имат никаква реална власт. Европа ще се разпарчетоса на анклави (не на държави!). Айде - плюйте пак по Възраждане, намерете кусури на Костадинов (и Левски да бе на негово място пак ще се намерят плювачи).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двойното гражданство на ППДБ, ГЕРБ, ДПС заличава България

  04 Март 2024 13:46ч.

  И до днес няма отговор - кой и защо подкокопоса нашите подлоги ДА ПОМЕНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА за да се позволява "двойно гражданство" на навлеци от близо и далеч. АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА НЕ ДАВАТ НА ЧУЖДИ ПО ПРОИЗХОД ГРАЖДАНИ ДА ГЛАСУВАТ, за да ни объркват националната идентичност и вътрешния ред в държавите! Наште продажници са престъпници към род, народ и родина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Camp Of the Saints

  04 Март 2024 12:35ч.

  Година 2030-та. В Еврогейския мултикулти съюз се появява апокрифно издания на Майн Кебап. Създават се първите клетки от посветени на Алах(да бъде велик!) и следващи Корана. Евроко...., не еврогейовете започват да измират след свободно падане от високи сгради. Някои се спасяват завирайки се анонимно или доброволно стават евнуси, други стават 'танцьори' като момчетата в Афганистан за мъжкиte партитa..... Всичките фройлани в Немско, мадмуазелите из Френско стриктно следват Корана - забрадени и омъжени след 6-тата година. Айфеловата кула се моделира да стане минаре. Шериата се установява напълно . Аа...а некой ще попита кво ще стане с тези от Африка......ми направете справка - османска империя, не ми се рови

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милчо

  04 Март 2024 12:46ч.

  България е провалена,празна държава.Ю.Корея е с 20х.кв.км по-малка територия и 50млн.население.За другото да не говорим....В България има място за още 15млн.мамелюци,но хубавото е,че и да ги вържеш,няма да останат тук.Както се казва,хората гласуват с краката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  04 Март 2024 14:46ч.

  Абсолютно всяка суверенна държава има пълното право да защитава границите си, включително с оръжие - нали затова е суверенна? Точно това трябва да се прави - границите на ЕС да се защитават със сила (разбира се оръжието е най-крайната мярка). А всички, които насърчават незаконното нахлуване на мигри (такива като меркел и една особено гнъсна шведска cвиня), без никакви компромиси да бъдат съдени за измяна. За нещастие не можем да ги бесим, заради лигавите закони, но точно това заслужават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  04 Март 2024 14:53ч.

  Тази статия ни показва колко е важно да се гласува и за Европарламента, иначе ще ни залеят с мигранти и край с българската държава. Ставаме чужди в Родината си, малцинство -бавно но сигурно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • васил

  04 Март 2024 20:49ч.

  ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА-ДЖАМИЯТА ПАРИЖКАТА СВ БОГОРОДИЦА 2048 ГОД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • васил

  04 Март 2024 20:56ч.

  Автор на книгата е Елена Чуденонова,има я в сайта Моята библиотека

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  05 Март 2024 19:17ч.

  Забравете това клише че ЕС дава на някого пари.По същество ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ пари на държавите. От работещи класи към колонилната администрация/правителство,парламент,президент/Преразпределението пък по същество е корумпиране.Бедна Ви е фантазията за каква корупция и преразпределение става въпрос.СИФ и Варшавския договор спрямо ЕС и НАТО изглеждат като агънце до крокодил.Тая новата ситема все пак я създават бивши и настоящи вековни КОЛОНИАЛНИ ИМПЕРИИ. СИФ и В.Д го създадоха наивни каскети.Затова и не просъществува дълго.Необходим беше един комбайнер да го разруши.Но ЕС и НАТО току тъй няма да разрушиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи