Голямото завръщане на Александър Морфов в Народния театър. "Хъшове" отново на сцена след петгодишно отсъствие

Голямото завръщане на Александър Морфов в Народния театър. "Хъшове" отново на сцена след петгодишно отсъствие

Една от първите пиеси, поставяна в Народния театър след основаването му през 1904 г., е „Хъшове“ от Иван Вазов. Точно 100 години по-късно, на 22 октомври 2004 г., същото заглавие отново присъства в програмата на театъра, но този път постановката е на забележителния режисьор Александър Морфов.

В следващите 13 години спектакълът се изиграва над 300 пъти на Голяма сцена при пълен салон.

През 2017 г. Александър Морфов напуска театъра поради разногласия с тогавашния директор Мариус Донкин, който сваля първо негласно, а после и официално представлението от репертоара на театъра.

Снимка: Велислава Кръстева

Тази година, след петгодишно отсъствие, "Хъшове" на Морфов ще открие новия сезон на Народния театър. Благодарение на новоизбрания директор на Васил Василев публиката отново ще може да види едни от най-забележителните спектакли на Александър Морфов, който преди месец бе назначен за главен режисьор на театъра.

В образите на Вазовите немили-недраги отново ще се превъплътят любими актьори на зрителите: Валери Йорданов, Деян Донков, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Руси Чанев и др.

Обявени са четири дати, за които могат да бъдат закупени билети онлайн и от касите на Народния театър: 10-ти и 15-ти септември, както и на 20-ти и 29-ти октомври.

От 10-ти септември в Народния театър можете да видите и фотографската изложба "Хъшове" на изключителния майстор Стефан Н. Щерев.

 

Коментари

 • Карачибук

  09 Sep 2022 15:19ч.

  Прочетох дописката, но не разбарах защо завръщането на режисьора Морфов в Нардония театър е наречено голямо. Може би заради това, че постановката му "Хъшове" се играе на голямата сцена?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи