Фънки пред "Гласове": Чалгата е неизкоренима у нас

Фънки пред "Гласове": Чалгата е неизкоренима у нас

Автор: Лора Асенова 

"Много хора отричат чалгата, да ама чалгата си намери своето място. Значи народът има нужда от нея и това е." Димитър Ковачев-Фънки пред Лора Асенова и "Гласове".

Следвайте ни в Телеграм

Фънки е истински различен. В него няма нищо банално и знаеш, че винаги говори това, което мисли. Не се взима на сериозно с участията си като актьор, а гледа да се забавлява и да радва публиката. Сърцето му е музиката и може би има формата на бас китара. Изключителни нерви и усилия е положил заедно с Амебата, за да можем и ние да гледаме световните изпълнители на живо в България. Вече времето е малко по-различно и вероятно повече хора могат "да се качат на клона", както той описва влизането в този бранш. Но мисията му остава - да чуем и тук нещо по-различно от балкански ритми. 

- Как върви организирането на концерти сега у нас?

- След пандемията е много трудно. Трудно е за всички. Ние отново започваме да въртим колелото. Едно колело, което сме въртели 30 години с Амебата и SME. Обаче сега всичко е различно. Има страшно много хора, които работят на парче, които не знаят за какво става въпрос. Излагат се. На нас това ни прави впечатление – отношението им към работата и самия процес да направиш концерт. Това е изключително трудно нещо. Но светът вече е друг. Групи, които струваха между 50 и 100 000 евро преди, за тях разговорът вече тръгва от 300 000. Големите звезди започват от 2 милиона и нагоре. Не стига че преди бяхме извън играта, защото живеем в края на Европа. Географски е адски гадно, защото те са свикнали по турнета да обикалят само големите дестинации. Ние успяхме да качим България на картата, но сега отново ще бъдем избутани по простата причина, че не много българи могат да си позволят да плащат билети по 60, 70, 100, 200 евро, както е за големите звезди. Другият вариант е като тази фирма, която прави Ed Sheeran - нямам представа как са успели да докопат такава голяма звезда, това е свързано с невероятно много пари. Някой е помогнал, иначе няма как да излезе сметката.

- Как се събират пари за поканата на такива изпълнители?

- Много е сложно. Едно време имаше спонсори, сега вече е много трудно с тях. Поради тази причина човек трябва да внимава и да си прави сметката. На Запад е лесно, защото доходите са други и хората могат да си позволят, докато тук трагедията е тотална. Освен това да не забравяме манталитета. Много хора отричат чалгата, да ама чалгата си намери своето място. Значи народът има нужда от нея и това е. Трудно е като си носил потури и цървули след това на бърза ръка да сложиш western boots и Levi’s jeens.

снимка с Иван Несторов - Амебата

- Даже много големи стъпки сте направили в тази посока.
 
- Много години блъскаме главите си в тази стена и не можем да я разбием. А и всичко сме правили сами. Това е другата трагедия, че няма никакви държавни институции, които да подадат ръка, като Министерство на културата. Забрави, за тях е все едно, че не съществуваме. 

- Как се формира организирането на концерт. Вие се свързвате с изпълнителя, сключвате договор…

- Не, не, не. Първата работа е да се качиш на клона. Това, което направихме ние. След като си се доказал, тогава вече те започват да те търсят и да ти пращат предложения. И в един момент, като не можеш да ги отразиш, те спират да ти пращат. 

- Това са компании, които работят със световните артисти. 

- Да, големи компании като Live Nation. Но е много трудно да запазиш името си особено в тази част на света. Да речем едно време Limp Bizkit, като беше турнето им, те не дойдоха в България, а бяха в Румъния. А ние бяхме в контакт с тях и им казваме „Ама нали и ние ви плащаме?“ и никога няма да забравя мениджъра им, като каза „Всички плащат! Димитър, заинтригувайте ни!“. Тоест на някое интересно място да свирят, аз какво да му кажа – пред Александър Невски?! Трябва да се самоубия… А те отидоха пред двореца на Чаушеску. Други си знаят от европейските държави само Германия, Полша, Чехия, Австрия, Дания и т.н. И е много трудно да ги убедиш, че и тук е Европа. Както беше с Depeche mode, които успяхме да убедим.

- Преди колко години започнахте с организирането на концерти? 

- През 90-те. Оттогава досега сме направили над 900. 

- Имало ли е изпълнител, с когото е щяло да Ви изскочи сърцето от притеснение, както се казва?

- Винаги е напрегнато! Няма да забравя трагедията с U2. Всичко беше готово и ни казаха: „Задръжте една седмица още преди да го обявим“. В понеделник трябваше да го съобщим, но в петък ни се обадиха – „cancel в цяла Европа, заминават за Америка и влизат в студио“. Това щеше да е едно от най-хубавите неща, които сме правили. С големите е така… Но Мадона например дойде. 

- Нямаше дърпане! 

- Освен това тогава Live Nation бяха отзад и няма мърдане. Ние с Иван я видяхме от 15 метра и отиваме да й кажем „Welcome to Bulgaria“, но излязоха две грамадни черни фигури и казаха „Дотук! Знаем кои сте, но дотук!“. 

- А кой беше най-големият пич, така да се каже?

- О, много са! Като се започне Рони Джеймс Дио, Крис де Бърг, Иън Гилън, Дийп Пърпъл. Адски много имена! Колкото е по-голяма звездата, толкова е по-готин пич! Това е истината и тя важи навсякъде. 

- Вече нещата се нормализираха след пандемията. Какво следва от събитията, които организирате?

- На 3 декември имаме „Dark Christmas“ с Таря, вокалистката на Nightwish. Следва на 22 декември „The underwater bubble show“ в НДК, което ще е много интересно за по-малките. То е като Cirque du Soleil, само че е камерно. Удо Диркшнайдер ще дойде през март 2024 г. Тогава са и Dire Straits, след това Дзукеро, Led Zeppelin Symphonic

- Какви са били най-странните изисквания на големите звезди? Те обикновено имат много претенции. 

- И така е и не е така, просто ние не сме свикнали да гледаме нещата по такъв начин. Например Вие сте звездата, ама Вие цял живот у Вас пиете „Перие“, Вие не знаете, че има „Горна баня“, „Девин“, „Банкя“. И някой казва „ама нашата вода е супер!“. Да, аз знам, ама Вие не знаете. И представете си какво става с организма Ви, когато имате други навици. Ами то приключва турнето. И хората това не могат да разберат, че не са претенции, а навици. Големите банди си идват с цял камион кухня, когато пътуват една година на турне, за да консумират това, с което са свикнали. Иначе тръгват болести и нещата са чао още на първите спирки, което те не могат да допуснат. Питат ме защо Мадона иска 6 „Кайен“-а. Защото Мадона друго не знае. Не е чувала за „Волга“ и „Москвич“. В нейния свят е така. И нормално е да иска. Никой не ти иска нито шопската салата, нито ракията. 

- А трудно за постигане изискване имало ли е?

- Най-често са свързани с техника. Спомням си, Бог да я прости, Монсерат Кабайе, за нея трябваха специални микрофони. Тук няма такива, взехме ги специално от Румъния. За 2 микрофона платихме 13 000 долара наем. И, като дойдоха, помолих техниците да ги видя за какво дадох толкова пари. Куфарът им беше доста голям, сякаш има снайпер вътре, а те едни малки, тънки. Те били най-специалните за опера. Но с такива дреболии много съм се занимавал. Няма да забравя Бой Джордж, като работихме „Златния орфей“, пристига на летището в София, Амебата го чака в Бургас. Осигурили сме самолет, който да го закара него с музикантите му, но той закъснява. Въобще не знам къде е самолетът и какво прави, а те пък такива сладури, въобще не им пука. Много е готин Бой Джордж, извади една китара, хем беше леко болен, но такъв купон стана на летището! Изкарахме си феноменално! Те ме питат „кога ще излетим“, а аз все „идва, идва“, но изобщо не знам кога ще дойде. Винаги има екшън в нашата работа! 

- Следва премиерата на филма с Ваше участие „Цената на властта“. Каква е „цената на властта“ у нас?

- „Цената на властта“ от гледна точка на филма е доста гадна. Аз играя отрицателна роля. Много ми е интересно, защото аз за пръв път снимам в киното, като изключим участието ми в „Столичани в повече“, тук е съвсем друго. Играя тези подмолни хора, които никога не се появяват никъде, а всъщност те държат конците на много неща. Това са хората в сянка, чийто живот понякога е кратък, знаем по какви причини. Това е политически трилър, така че май не искам да съм от властта. Забавлявам се страшно много! Страхотни актьори има около мен като Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Димитър Баненкин, Диана Любенова, само звезди! И Данчо Караджов… 

- Как успя да Ви убеди да участвате толкова млад режисьор? Исидор Карадимов е едва на 26 години. И как се чувства един аматьор сред тези професионалисти?

- Може би ми помага това, че на мен въобще не ми пука от камерата. Толкова години съм на сцена като музикант. Аз съм бил на сцена и пред 20 000 души, и пред 5 човека. Въобще не ми дреме. Явно се справям, защото другите са доволни. 

- Умеете да влизате в образ.

- Иси, който е режисьорът, той е млад, но много добър. Той ми се обади, аз даже не можех да повярвам, викам „Бе, мен, как така?“ и той казва „Не, точно ти си за тази роля!“. Също нещо много интересно за публиката – ще видят Димитър Ковачев Дъ Фънк най-после с костюм! Аз не съм носил никога освен на абитуриентския ми бал. 

- Как се чувствахте в тази роля? Сигурно във Вашия бизнес са се докосвали до Вас такива хора?

- Абсолютно! Много е особено, чувстваш се, като че си се изцапал, като контактуваш с такива хора. Остава едно такова вътрешно усещане, независимо, че всичко е ок, някак си не е ок. Беше ми много интересно да пресъздам това настроение, което имат тези персони.

- Още няколко дума за актьорската Ви кариера, защото тя вече натрупва някаква „биография“. Например участвахте вече и в театрална постановка – „Веселата карета“ на Елин Рахнев. 

- Аз попаднах в друга джунгла просто. Да си на сцената музикант е едно, да си в театъра е друго. На сцената като музикант винаги мога да се скрия – винаги се „скривам“ зад баса и е лесно. Хората са дошли да те чуят как свириш. Докато тук и сам войнът е войн. Излизаш, хората те гледат, няма бас – само ти и те. Трябва да хванеш вниманието им, да се представиш както трябва. Много е гот! Пак не мога да не спомена хората, с които играем там, които са уникални – като Мая Бежанска, Тончо… публиката се забавлява страшно!

- Да, това е комедия, но ние истината си я казваме през смешка. 

- Има го! Елин е страхотен в това!

- Какво Ви грабна в сюжета и в смисъла на тази пиеса? 

- Аз играя особена роля, аз съм гробар. Ама идвам от отвъдното, за да ги прибера нагоре с каретата. За да се качат в каретата, хората трябва да кажат какво представляват от сърце, а аз съм подкупен мръсник и ги лъжа. Получава се много интересно. Но трябва да се гледа! На 20 декември ще го играем в „Театро-отсам канала“. 

- Все тъмните роли! Не Ви ли се иска да изиграете нещо по-позитивно?

- Аз нямам досега кой знае каква кариера в театъра и киното! Но бих го направил с удоволствие!

- Играе ли Ви се още?

- Определено!

- Това да откриеш ново поприще е много вълнуващо! Да не замените музикалната сцена за театралната?

- Няма как да се случи! Музиката е като болест, разболяваш се до края на живота ти. 

- Сега с „Черно фередже“ обикаляте страната. Какви концерти следват?

- Ние сме особена група, публиката знае какво да очаква – текстовете ни са 18+. И хората много се забавляват с нас, пеят песните. Обаче подходихме вече и малко предателски към мръсните думи, аз сега съм пипнал аранжиментите, а Тошо, Тодор Чардаков, преаранжира текстове, за да може, както каза той, „и Общината да ни обърне внимание!“. 

- Още ли изпитвате удоволствието от концертите или вече са станали рутина?

- Ако това стане – аз сигурно ще спра. Но аз не виждам как това може да се случи. Само в България ние се пенсионираме и се разделяме на „младите“ и на „старите“. Нали B.B. King е B.B. King цял живот. Не мога да кажа „аз съм вече стар и уморен“, ще свиря, докато мога. Музиката за мен е най-великото изкуство. 

 

 

Коментари

 • MM93

  29 Ное 2023 12:15ч.

  Фънки, чалгата, това си ТИ ! Това, че слушаш различна музика не означава нищо. Твоята душа е чалгарска. Чалгата не е музика ... чалгата е простащината, наглостта, безочието, вулгарността ... а всичко това си ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма какво повече да се добави

  29 Ное 2023 12:46ч.

  ?????!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  03 Дек 2023 17:54ч.

  Има какво да се добави и то е,че те всички искат свобода и не искат държавата,а когато им опре яйцето о г--а се сещат за нея и страдат,че не им помагала.И изобщо през натъпканите им с ценности глави не минава мисълта,че преди да потърсят помощ те вече са я унищожили тая държава,която има възможността да помогне на когото и да било с каквото и да е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  29 Ное 2023 12:25ч.

  ЧАЛГА са такива като този. Разголени, татуирани, без грам свян!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  29 Ное 2023 12:34ч.

  Само в България съм забелязал, че хората се делят на касти спрямо музиката която обичат. Ако музиката идва от запад - значи е възвишена, ако идва от изток - значи е просташка. Аз не робувам на такива комплекси, слушам каквото ми харесва от ориенталско до западно. Концерти над 100 евро билета не ме вълнуват, едва ли си струва, да си ги слушат мигрантите в западна европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблемът

  29 Ное 2023 19:37ч.

  Проблемът е в порнографията, с която се асоциира почти всяка чалга, а не в стила на музиката. Подобно е и в РАПАДЖИЙСКИТЕ клипчета, където ако няма оскъно облечени мадами и БМВ 3 покрай панелка, не е клип. Подобно е и в по-високобюджетните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:44ч.

  Поручик, билет за 100 евро на запад от Калотина отдавна няма. А чалгата дойде от юг и от СФРЮ-запада. Слушам някакви БГ певачки дето пеят уж народна музика и се чудя това турска или циганска музика е... Има едно интервю на Колев с една българка от Молдова дето я избрали за Мисис България-Вселена. По едно време се явяват някакви танцьорки да тупкат нещо като хоро на фона на една прецъфтяла леля в черно дето кара едно парче което е по-скоро ориенталско. Ако старите бесарабски българи можеха да чуят тая помия сигурно биха си помислили, че турците са в Бесарабия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  29 Ное 2023 12:45ч.

  "Много хора отричат чалгата, да ама чалгата си намери своето място. Значи народът има нужда от нея и това е." Димитър Ковачев-Фънки Фънки, чалгата вярно е неизкоренима, както простотията и алчността. С просташки песни, изпълнени от простаци, с елементарни изречения и музика, съсипахте няколко поколения. Дечурлигата не познават истинското качество на музикалното изкуство и това е ужас.... От изкуството започва човешкото развитие. Забележка: Присмивате се и плюете сръбската музика, но нямате представа какви т.нар. чалга песни имат хората, с чудесни текстове и изпълнители....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:45ч.

  Според нивото на народа и нуждите му, Мери...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  29 Ное 2023 12:54ч.

  В случая Фънки е прав. Аз лично си подбирам приятелите и приятелките под тва каква музика слушат.Чалга и рап вън.Нямам взимане даване с такива хора.Примитивна музика. Доволен съм , че живея в София сред жълтите павета макар да не съм жълтопаветник.Останалата държава кфо слуша не ми дреме.Европеец космополит съм който студено разбира, че се върви към СЕЩ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:46ч.

  Обаче си фен на Фънки! Тъпо парче си Зипчик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе другарю,

  29 Ное 2023 13:11ч.

  случвало се е да ви гледам измъчените предавания. Ма много сте зян, все надути балони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз се дразня,

  29 Ное 2023 13:19ч.

  че посягат на фолклора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Ное 2023 13:33ч.

  Интересно, чалгар констатира, че чалгата била неизкоренима у нас ... Повод за гордост ли, повод за критика ли ... Да се чуди и мае човек! Всичко е с краката нагоре в тая помийна яма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа...

  29 Ное 2023 13:37ч.

  Този скоро от глад няма да умре, защото е това, за което Сорошови и подобните им мечтаят и се опитват да превърнат този свят - всяко прекрасно качество да е занижено до такова отвратително просташко ниво, че лесно да се вживяват на богове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:51ч.

  Да гледах за първи и последен път едно видео с тоя орангутан и две булки от някакво култово (за простаците) местенце "Маймунарника". Изпяха някаква вулгарна песничка за дядка и за това как на едната и хванала паяжина *** щото от 3 години не била такована. И тоя в Гласове. Пази боже сляпо да прогледа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dabedabe

  29 Ное 2023 13:50ч.

  М'чи аз и да съм милионер няма ида да слухтя дърти певачи как се мъчат. Па и разгорещени, разголени де. Много ми са смешни и шумни най-вече. На тая възраст той не може друго да прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  29 Ное 2023 13:51ч.

  И не се поддавал българинът на манипулиране? Поддава се и още как! Някой ще ми посочи ли разлика между чалгата и онези извратеняци с дъгата?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  29 Ное 2023 14:50ч.

  Очевидно възмУтените коментиращи не знаят какво е чалга. Вземете прочетете произхода и значението на думата и с изненада ще разберете, че всъщност цялата западна рок и поп музика е чалга. малък пример - Куин и "Мустафа Ибрахим".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:54ч.

  И ти си прав, ама ако знаехме английски навремето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  29 Ное 2023 15:05ч.

  И що Шарън Ковач миналата година направи първото в живота си турне в Европейския Югоизток, като имаше концерти във всички Балкански държави, с изключение на България. С изключение само на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.А.М.

  29 Ное 2023 15:52ч.

  Не знам откъде идва самочуствието на този да се мисли за нещо повече от чалгарите. Някакви личности с посредствен талан имат самочуствието на Моцарт. Вместо да назидава останалите, по-добре е да се съсредоточи към себе си, поне да отслабне с 30-50кг защото не му остава много живот като го гледам - а тези всичките тлъстини са дошли на базата на първични удоволствия, мързел и безделие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dabedabe

  29 Ное 2023 16:53ч.

  Като каза Моцарт, та се сетих. Имало е хора обвиняващи Моцарта, че музиката му е чалга. Какво ще каже другарят по тоз въпрос?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАЙНА

  29 Ное 2023 18:45ч.

  Сега младите казват с мед на уста - Слушшам чалга, с такова чувство като сноб от преди 10-20 години казващ - Слушам джаз. След 10-20 години младите сега 5 годишни, ще казват - с мед на уста - Гей съм, Би съм... И кирилицата ще изместят и българският. език. Бракът и раждането ще са излишни, както правенето на хляб от жените в къщата, както иизчезнаха овцете от селата.. Нуждата прави традиции, които изчезват с нуждата, и с религията.. Комунистите превърнаха 90% от българите в буржоа, като сстандарт и мислене. Комунистите искаха и внушиха на тези буржоа, по можещите да станат буржоазен елит. Капиталистически елит. Комунистите-елит-номенклатура по отдавна се чувстваха буржоа, и мислеха народът за лош материал, а те добър материал, и станаха Капиталисстически елит, партизанските роднини. Народът от буржоазия през 1980те, станаха роби, стока на трудовият пазар. Наеемни роби. Убииха им държавните услуги издигащи народът, а партизанските роднини с частни школии и болници - елит капиталисти фашисти..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНОЛОВ

  29 Ное 2023 20:22ч.

  Ковачев, моите уважения към Вас като към музикант- щом свирите със Стенли, значи има защо. Но Вие точно да коментирате чалгата е нонсенс. Несериозно е. И щеше да е смешно, ако не беше цинично. Вие, който не излизате от една точно определена чалготека в Студентски, известна с някои нарко особености на собственика си основно. Вие, който сте безпардонен, невъзпитан, некултурен и имате езикова култура на пиян тираджия. Чалгата е поведение и мислене, Ковачев. За жалост, Вие я олицетворявате. Потресаващо е как така простащината Ви минава за "оригиналност" и "собствен стил". За протокола- ненавиждам чалгата и презирам поклонниците й. Слушам класика, много обичам опера и класически рок. Понякога и френски шансони. И много испаноезична музика. Билети за концерти купуваме редовно и без коментар. Нищо не може да се сравни с преживяването на живо. Обикновено лятото ходим на Арена ди Верона. С децата скоро ходихме на Металика. Музиката е велико изкуство. Както са казали по- умни от мен хора- музиката е език, който всички говорят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 2:05ч.

  Бочели и Зу са имената в италианската музика за последните няколко десетилетия. Пинк Флойд, Металика и Лед Зеп са различни бири, разбира се. Но средновековния англофолк се чувствува в повечето парчета на Лед Зеп, което в никакъв случай не прави Стълбата чалга. Американската музика си е баш черна чалга. А за тези днешните гаги, перита, мадони и каквито пеперудки се сетите не ми се мисли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаете ли че

  29 Ное 2023 21:50ч.

  Гей е добър избор за работодателската класа, а жената е страх от да не забременее и или има малки деца. Абортите са супер за капитализмът, работодателите. Липсата на кадри се задълбочава, социализмът ги бълваше в излишък, изселиха се към Турция и към ЕС, и вляха просперитет там. Но вече и в бившият соц не се създават... ни в ЕС и Турция ни тук.. времена и нрави, както е било преди социализмите... Е.., ЩЕ ИМА ИЗКУСТВЕНИ КАДРИ.. https://chitanka.info/text/4624-rur/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  30 Ное 2023 14:51ч.

  За първи прочетох нещо за Фънки. Не съжалих, че го сторил. Попаднах на текст описващ класически самовлюбен празноглавец. Първо ме впечатли как изрича "снимам филм", вместо "снимам се във филм". Хареса ми и деликатното му проникновение за стомашните неволи на най-изтънчените суперзвези - "вие цял живот пиете "Перие". Не знаете, че има "Горна баня", "Девин", "Банкя". И някой казва "ама нашата вода е супер!". И представете си какво става с организма Ви, когато имате други навици. Ами то приключва турнето". Тук трябваше да приключи и интервюто с този дебел гъзар, но то продължи. Продължи за да чуем и други бисер: "Колкото е по-голяма звездата, толкова е по-готин пич!". Запомнят се и тези думи на дарвиниста Фънки: "Първата работа е да се качиш на клона. Това направихме и ние с Амебата". Апропо, запомних от видеото как Фънкиту срамежливо и нерешетелно въртеше между пръстите си дебела пура. Така и не се реши да я запали. Предполагам, че от скрънзавост не я запзи за да покаже в следващото интервю. Или може би е имал намерение да я завре в дебелия си задник и я изпуши заедно с Амебата, ей така по индиански като лулата на мира. Не предполагах, че Фънкиту е толкова противен тип!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  03 Дек 2023 18:01ч.

  Да-а-а,някога маймуните слязоха от клона за да станат хора,а сега някои хора се качиха обратно на клона,станаха на маймуни и им лъсна ... .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 2:13ч.

  Карачибук, уважаемий доценте - фънкиту може би е имал предив шампанското Жозеф Перие (е, не е дом периньон, ама като за фънкита уйдисва) седейки на клона (бая клон ще да е бил да го издържи), а пурата се е посвенил да си завре в ануса от страх да не падне от клона с пурата в задника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай ся!

  30 Ное 2023 16:30ч.

  Сефте смотрел демек. Поне веднъж не си ли гледал в комиция? Същите скици са и другите. Подскачат и пърхат, жалка картинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Дек 2023 9:53ч.

  Тов.доцент Карачибук, изслушай тва "митично" парче и може да си промениш мнението.Точно по твоята част.Ако го знаеш се извинявам за което.... :)) https://m.youtube.com/watch?v=pAVjVY_ckM0&pp

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Дек 2023 10:37ч.

  Поздрави за ТАЙНА 29 Ное 2023 18:45ч. Това е точно така, не се бях сетила за някои неща. Само ще допълня към "....а партизанските роднини с частни школи и болници - елит капиталисти фашисти.." с милиарди кредити и крадени пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не-чалгар

  07 Дек 2023 14:42ч.

  Боклук. За творчеството и личните му качества е показателен видът му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниел петков

  09 Дек 2023 7:36ч.

  Вярно е тва за чалгарето .но аз не слушам тва.а гръцко и сръбско на масата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  11 Дек 2023 1:35ч.

  Та от този по-голям чалгар, здраве му кажи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Дек 2023 17:29ч.

  Фънки, чалгата е световна тенденция, ние не сме първенци в показването на силикон и постъпателни движения, нито ние сме открили текстовете от типа сега ще ти върна, че хареса повече нейния силикон. Всъщност споменатите от теб уестърн марки са го открили това преди нас, само дето не му викат чалга, има разлика в звучението, но не в ревливите злобни мъчителни послания. Второ, чалгата не се разпространява понеже хората я искат, тя е болест, както когато един вампир ухапе дете и то става вампир. Тя се разпространява чрез болка, когато едно дете се смаже психически от чалга културата на чалгаджийката, т.е., че няма нейното самочувствие без покритие или покрито основно от силикон и еротична визия, то реактивно и от слабост иска да заприлича на този, който го е ухапал. Влиза им в кръвта по този начин нуждата да покажат и те сексапил и самоувереност и така чалгата взема жертва след жертва. Това е пандемия от световен мащаб, която превръща населението в клонирани роботчета, трептящи, святкащи, подскачащи. Вижте ме днес как закусвам, как вървя, как си оправям леглото, това също е чалга. Е да, звученето на тая музика също е проблем, особено когато по празници поканят чалгаджии да пеят уж българска традиционна музика и те я орезилят, забравяме автентичното звучене. В основата си проблемът е точно този - липса на устойчивост на собствената автентична същност. Затова, Фънки, не трябва да вземаме нещо от запада, за да сменим потурите, те потурите трябва по естествен път да се осъвременят, ама пак от нас. Всяко следващо поколение трябва да ги пипне и модернизира. А ние имаме някакъв културен хиатус, когато приемствеността е спряла и искаме нещо готово отвън. Най ценни са хората, които могат да прескочат този хиатус днес, да творят българско на основата на българското остаряло и демоде и да му вдъхнат живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи