Арх. Пламен Мирянов и "Нашият дом е България" с тържествен пасхален концерт-спектакъл “Животворение”

Арх. Пламен Мирянов и "Нашият дом е България" с тържествен пасхален концерт-спектакъл “Животворение”

В петък 20.05.22 г. от 19:00 ч. даваме началото на първия концерт от фестивала “Мост на Небесата” - “Животворение” по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, както и деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

В събота на 21.05 от 11:00 ч. започваме с вълнуващи християнски беседи и проповеди от богослови и духовни лица, а тържественият Пасхален концерт ще започне в 18:30 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление. 

В празничната програма на двата концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци. 

 

Ще имате възможност да чуете изпълнения на Петя Панева и ансамбъл "Филип Кутев", Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, камерен ансамбъл “Йоан Кукузел - Ангелогласният”, класически ансамбъл „КВАРТО“ и приятели, Женският хор “Ваня Монева” и много други. 

 

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще дарим на Фондация “Мечта за дете”, като по този начин ще помогнем на семейства с репродуктивни проблеми. Над 180 хиляди двойки у нас имат затруднения от такъв характер, сочи официалната статистика, а според неофициалната тези двойки са над 200 хиляди. 

Ще подкрепим изграждането на Параклис “Свети Дух” в района на "Божия мост".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очакваме ви! Билети в мрежата на Ивентим