Английски училища забраняват на тийнейджъри да се прегръщат и да се държат за ръце, за да бъдат в „безопасност“

Английски училища забраняват на тийнейджъри да се прегръщат и да се държат за ръце, за да бъдат в „безопасност“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Две британски училища съобщиха тази седмица, че ще забранят всички форми на физически контакт между учениците. Забраняват се „държането за ръце“, „прегръщането“ и започването на романтични връзки. Родители се оплакаха пред местни медии, но от едно от училищата обясниха, че „всичко може да се случи“, ако на децата се позволи да се социализират нормално.

Хайланд Скуул в Челмсфорд и Саутчърч Хай Скуул в Саутенд направиха тези изявления през седмицата.

В писмо до родителите заместник-директорката на Хайландс Катрин Макмилън казва, че нейното училище занапред няма „да толерира какъвто и да е физически контакт в рамките на общността“, съобщава Есекс Лайв във вторник. Това включва „всякакъв агресивен физически контакт, прегръщане, държане за ръце, пляскане, и т.н.“, продължава Макмилън. „Това се прави с цел безопасността на вашето дете. Ако вашето дете докосва някой друг, независимо дали с негово съгласие, или без, всичко може да се случи. Това може да доведе до всякакви наранявания, да накара някого да се чувства много неудобно, или някой да бъде докосван по неприемлив начин.“

Заместник-директорката специално посочва, че „романтичните връзки“ ще бъдат забранени в Хайланд Скуул и всяко нарушаване на новите правила ще доведе до „загуба на привилегии“ за нарушаващото дете.

В подобно писмо до родителите заместник-директорката на Саутчърч госпожица Мъри казва, че „на учениците не се позволява да се докосват, докато се намират на територията на училището“, предава ВВС. Училищен говорител заяви, че забраната поощрява учениците „да се държат по учтив и внимателен начин през цялото време.“

Пред Есекс Лайв родител описа тази политика като „драконовска“. „Аз имам дъщеря и тя и приятелите ѝ се поздравяват с прегръдка, но ако сега направят това, ще бъдат поставени в изолация“, каза родителят. „Има огромно възмущение сред останалите родители. След пандемията, когато всички бяхме лишени от човешки контакт, сега всичко това се връща обратно. Това няма да помогне и на психичното здраве на учениците.“

Източник: taghribnews.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • Още една тухла в стената

  19 Яну 2023 8:15ч.

  Нищо не пише дали момчетата могат да се държат за ръце и да се "докосват" . Тишината по този детайл подсказва по-скоро - ДА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • GEORGI

  19 Яну 2023 8:45ч.

  А ДА СИ БЪРКАТ ПО ДУПКИТЕ,ДАЛИ МОЖЕ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  19 Яну 2023 9:17ч.

  В носа може, но без да правят сополиви топчета за "стрелба". В другите дупки - до оградата на даскалото ....... :) :) ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ст. Л. Костов

  19 Яну 2023 8:54ч.

  Всяка новина свързана с необратимия разпад на британските селяндури е добре дошла, разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  19 Яну 2023 9:07ч.

  Сексът също да се забрани - току-виж се хванали за ръце или прегърнали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  19 Яну 2023 9:18ч.

  Ха ха ха... тия порочни създания щели да ги забраняват 🤣 не, че природата ще бъде ощетена по някакъв начин, ако не съществуват, но с подобни забрани, ефектът ще е точно обратен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето го обяснението

  19 Яну 2023 9:29ч.

  от едно от училищата обясниха, че „всичко може да се случи“, ако на децата се позволи да се социализират нормално Дори не го крият вече. Нормалността е мъртва, да живее Новата нормалност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Именно

  19 Яну 2023 16:35ч.

  нормалността е опасна. Ако се позволи нормалността, всичко може да се случи, може децата да станат нормални възрастни, а това не е цел на нашето образование - целта е да ги превърнем в хуманоидни роботи, вегани , безстрастни , немислещи и безопасни за природата, безобидни като растения и бъдещ компост за същите тези растения. За да улесним процеса обмисляме в бъдеще да ги облечем в усмирителни ризи, вместо в униформи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • николов-

  19 Яну 2023 9:31ч.

  а как ще усвоят теорията по сексуално образование?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвсем изперкаха вече

  19 Яну 2023 10:37ч.

  “…ще доведе до „загуба на привилегии“ за нарушаващото дете” - биха ли обяснили за какви привилегии става въпрос ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А балончетата в ЕС?

  19 Яну 2023 10:41ч.

  Преди време Европейската комисия беше забранила надуването на детски балончета на територията на Европейския съюз - за да не би някое дете да глътне балонче и да се задуши. Но така еврочиновниците просто си измисляха работа, с която да оправдаят собственото си паразитно съществуване (чети: тлъстите си заплати) - също както забраната на кривите краставици (това трябва постоянно да се напомня, за да го знаят по-младите!), на прекалено мощните прахосмукачки и други подобни, та да се стигне до цензурата със забраняване на медии и пр. Но сега английската забрана може да е предизвикана заради едната от две причини: или да не се позволи нормалното влюбване на момичета и момчета (то все пак е по-разпространено от ненормалщината), или англичаните са се усетили, че трябва да пазят момичетата от агресията на пакитата и прочее мургави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Весел Патиланчо

  31 Яну 2023 1:02ч.

  Покрай кривите краставици се сетих за друга мъдрост от еропейската комисия: колко вдлъбнатини за пръстите на ръката и в каква форма трябва да имат бутилките за олио. Хора това не е майтап. Това са хората които ни управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обезчовечаването

  19 Яну 2023 10:57ч.

  се налага като водеща демократична ценност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  19 Яну 2023 11:03ч.

  Така се започва: някой дава тон и следва закон за всички останали. А след като това тръгва от англосаксонците, то трябва да се приложи и в останалия свят. Какви са тези хора, където са се хванали за ръцете, че скачат в близост един до друг?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  19 Яну 2023 11:10ч.

  ...а казваха ,че преди 1989 г сме живяли в диктатура ....това не са нормални хора ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята ни от преди 1989 г. е апогея в развитието на нашия народ

  19 Яну 2023 12:22ч.

  България векове няма да може да се възстанови от тези три десетилетия англоезическо робство, които настъпиха след 1989 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напълно съгласен, колега!

  19 Яну 2023 23:29ч.

  Без да навлизаме в общо известни детайли, само 2 факта - космонавтика и брой на олимпийските медали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диди Дамянката

  19 Яну 2023 11:25ч.

  Правилно! кой знае дали някой докоснат няма да тръгне да съди училището за изнасилване на негова територия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  19 Яну 2023 13:03ч.

  И да изхвърлят Шекспир от учебниците. Порнографии като "Ромео и Жулиета" само развращават подрастващите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Забранява се започването на романтични връзки"

  19 Яну 2023 13:10ч.

  Бравос, западняците убиват вече и романтичността! Убийци такива! В името на "зелената" сделка - хайл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, не се забраняват романтичните връзки, а се пренасочват извън училището с разрешение на родителите:)

  19 Яну 2023 13:26ч.

  Просто в училището учениците се фокусират в образовнаието и личностното си развитие, а сексът/така наречените романтични връзки/ - извън училище, според културните особености на семейната им среда. Зам.-директор на Саутчърч г-жа Мъри каза: "На учениците не е позволено да се докосват един друг, докато са на място, в училището. Единствените изключения ще бъдат в сценичните изкуства, спортните дейности и уроците по физическо възпитание, когато това се изисква. Това ще помогне да се създаде спокойна и подредена атмосфера и ще гарантира, че няма объркване относно бойни действия или нещо по-сериозно. Въпреки че искаме вашите деца да създадат наистина положителни приятелства, надяваме се такива за цял живот, ние не позволяваме РОМАНТИЧНИ връзки. Вашето дете, разбира се, може да има тези взаимоотношения С ВАШЕ РАЗРЕШЕНИЕ ИЗВЪН УЧИЛИЩЕ. Искаме вашето дете да се съсредоточи върху обучението си, докато е в училище, и не искаме то да бъде разсейвано от проблеми във взаимоотношенията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам

  19 Яну 2023 17:10ч.

  как ще бъдат разделени прецизно двете неща. От друга страна, ако се забрани елементарното и естествено физ. докосване, точно това може да причини напрежение и разсейване по време на обучението. Не знаят как ще разделите вътрешно човека по този изкуствен начин. Всъщност няма да може жете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам

  19 Яну 2023 17:15ч.

  Явно не знаете поговорката "Не можеш да спреш гората да се разлиства."Само ще докарате на децата неврози. Но нали после трябва някой да плаща на психотерапевтите да продължат да осакатяват хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос на по-консервативни възгледи, концентриращи вниманието на учениците към образованието, а не към "реализация" на бушуващите им хормони, като изключенията са по време на заниманията по спорт, изкуство, трудово

  19 Яну 2023 13:19ч.

  Не се забранява контактуването и социализирането извън училището, т.е. във възпитателната среда на семейството и обществената среда, както тук се опитвате да внушите. Просто НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ НЕУМЕСТНИ физически контакти от типа АГРЕСИВЕН физически контакт, прегръдки, държане за ръце, шамари и т.н. Тези ограничения са получили писмени одобрения от повечето родители, защото са продиктувани заради безопасността при смесени етнически групи. Грешката, че първо са съобщени на учениците, а след това са уведомени писмено и родителите. И статията ви е копирана от ислямистки сайт с адрес от Иран/Техеран (No 174 & 176, Opposite Islamic Arts Museum, Musavi Ave., Somayeh Street, Mofatteh Street, Tehran, Iran, Пощенски код: 1581973716, Тел.: 88326510-14, Факс: 88326515 ), а не от оригинала. Има изключения за тези забрани, важащи само в училищна среда, - при занимания по сценични изкуства, спорт и физически дейности /трудово по бълг./ Зам.-директор на Саутчърч г-жа Мъри каза: "На учениците не е позволено да се докосват един друг, докато са на място, в училището. Единствените изключения ще бъдат в сценичните изкуства, спортните дейности и уроците по физическо възпитание, когато това се изисква. Това ще помогне да се създаде спокойна и подредена атмосфера и ще гарантира, че няма объркване относно бойни действия или нещо по-сериозно. Въпреки че искаме вашите деца да създадат наистина положителни приятелства, надяваме се такива за цял живот, ние не позволяваме РОМАНТИЧНИ връзки. Вашето дете, разбира се, може да има тези взаимоотношения С ВАШЕ РАЗРЕШЕНИЕ ИЗВЪН УЧИЛИЩЕ. Искаме вашето дете да се съсредоточи върху обучението си, докато е в училище, и не искаме то да бъде разсейвано от проблеми във взаимоотношенията. В уроците за ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ на вашето дете ние научаваме за положителни, здрави взаимоотношения и детето ви все още може да говори с доверен възрастен в училище за съвет и подкрепа, ако имат нужда. " Зам.-директорът на гимназията Саутчърч Трейси Ейрол каза пред BBC: "Радваме се, че огромният отговор на родителите е положителен." Г-жа Маги Калахан, изпълнителен директор в Hylands School, отговори: „Ние винаги се стремим да работим в тясно сътрудничество с родителите, за да гарантираме, че нашите ученици са В БЕЗОПАСНОСТ и щастливи. Повечето родители и ученици подкрепят тази политика, която поражда взаимно уважение и насърчава учениците да се държат ПРОФЕСИОНАЛНО както би очаквал всеки бъдещ работодател."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?!?!?

  19 Яну 2023 17:18ч.

  Егати глупостите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много показателни коментари за ограничаването на насилието и романтичните връзки сред ученици в GB има тук, когато...

  19 Яну 2023 13:38ч.

  ... според НСИ 10% от децата в България са родени от тийнейджърки. ( https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/09/28/nsi-10-ot-decata-u-nas-sa-rodeni-ot-tiineidjyrki.545155 ); От УНИЦЕФ-България изнесоха тревожни данни, според които 11,2% от подрастващите в страната на възраст между 10 и 19 години или 73 808 момчета и момичета са с психично разстройство. Близо 50% от децата са били жертва на емоционалното или психическото насилие в училище през 2021 г. ( https://www.dnes.bg/stranata/2022/02/09/prez-2021-g-pochti-50-ot-decata-sa-bili-jertva-na-nasilie-v-uchilishte.519784 )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  20 Яну 2023 6:29ч.

  И 9,9% са циганчета?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • загниващият/загиващият Запад

  19 Яну 2023 13:44ч.

  Тези вече живеят в Идиотокрация! Официално. Сега въпросът е, има достатъчно съпротивителни сили в обществото им, които да се противопоставят на тази масова психотична идиотия и да отстояват нормалността... Истинската нормалност, не "новата"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Великата мисия

  19 Яну 2023 13:47ч.

  Явно Русия, отново ще трябва да спаси Запада... от самите тях! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • педаЛгог-англичанин

  19 Яну 2023 13:54ч.

  Я, най-добре всички дечица ги оковете с вериги по чиновете, без да могат да мърдат... освен с очи и да могат все пак да мигат (за да не ослепеят)! Така, всички проблеми на учители, педагози и училищно ръководство ще се решат на мига. Пълна безопасност и пълно избягване на отговорност и грижи! Не е ли чудесно?... А на децата и родителите им - ами, майната им! (културно, по британски)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Физическите контакти между индивидите

  19 Яну 2023 13:59ч.

  не са опасни заради стартирането на романтични връзки. Романтичните връзки са само страничен ефект: „романтиката“ е само похват да се осигури ПОВТОРЕНИЕТО на ЕНЕРГИЙНАТА КОНСУМАЦИЯ, осъществявана между човешките СОМИ („сома“ — биологично обусловената телесност на един индивид). При телесна близост (докосване) се реализира приток на специфична енергия от едната „сома“ към другата (най-често в едната посока, а понякога също и обмен — в двете посоки). Притокът на специфичната енергия на индивида само в едната посока прави връзката неравностойна: другият индивид не получава нищо в ответ и се оказва ограбен. В такива случаи се говори за „енергиен вампиризъм“. При нормални условия обаче се постига ОБМЕН, който освежава индивидите в мотивационен аспект. „Романтичната връзка“ прави въпросният енергиен обмен да бъде повторяем (поне за известен период от време): тук не се касае за сексуален контакт, който има за цел продължение на „рода человеческий“. Сексуалният контакт би могъл да бъде просто „последна инстанция“. През тийнеиджърските ми години родителите ни (на нас — децата от нашето своеобразно „отбрано общество“) стимулираха своите момчета и момичета да общуват без особен страх, че ще се стигне до „романтика“. Напротив, те считаха, че всякакви ограничения могат да доведат до „нездрав интерес“. А от друга страна момчетата и момичетата трябваше да общуват — именно докосвайки се при игра, защото така те обменяха въпросните свои енергии, което беше изключително важно за поддържането на нормалния им психологически тонус. Разбира се имаше риск и от възникване на „романтика“, но нашите родители не се страхуваха, че това ще има фатални последствия, защото ние се движехме В ТЕСЕН СОЦИАЛЕН КРЪГ, в който хора от вън много трудно биваха допускане. За нашите родители важният елемент във възпитанието ни — на нас, децата им — беше социалната чистота. Те я постигаха, но тогава времената бяха други. Днес — уви! — светът се либерализира и глобализира и настъпи хаос с включването на външни елементи в локалния социум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мйко мила!

  19 Яну 2023 14:01ч.

  ...а ще могат ли горкичките дечица, все пак да си намигат и да се усмихват закачливо едни на други, защото това пък може да се разглежда и като сексуален тормоз, от страна на някой друг луд "гений"... Направо не е истина, какво се случва и на къде отива тая западна цивилизация! За това ли мечтаехме толкова дълго?!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .!.

  19 Яну 2023 14:04ч.

  Аааа НЕ! Това ЛГБТK+ общността няма да го позволи! Борба до край! Всичко е само секс! :-D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дебили , сър!

  19 Яну 2023 14:06ч.

  Нещо, рязко ми се изпари ентусиазмът да съм европеец...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • географ

  20 Яну 2023 8:06ч.

  англичаните не са европейци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пазач

  19 Яну 2023 16:48ч.

  Контрол върху всичко - чувства, емоции, погледи, докосвания - да не стане нещо непредвидено. Само така! Назначете по един Цербер до всяко дете, да следи да не се изпусне да се здрависа с някого, и веднага да го перне с пръчка през ръцете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Общността" прогресира

  19 Яну 2023 18:01ч.

  Образованието и знанието стават привилегия, за която ще те прекарат през иглени уши. Разбира се тези мерки дискредитират най-вече южната кръв и са вид расизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А в руските училища децата чувстват, че са лишени от бъдеще

  19 Яну 2023 18:46ч.

  https://theins.ru/confession/249390

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  19 Яну 2023 19:21ч.

  винаги съм мислил че на запад са тотално изкукуригали! прав съм бил!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданката Мария Василева поведе дело

  19 Яну 2023 22:12ч.

  за сексуален тормоз срещу гражданина Димитър Пеев. Престъпният акт е бил извършен преди тридесет и три години, когато те — двете дечица: Марийка и Митко — посещавали една и съща столична детска градина. Неотдавна Мария — вече съпруга с две деца — си спомни, че с нейното другарче Митко от детската градина веднъж се надпреварвали кой да стигне по-нависоко по катерушката в двора на детското заведение и Митко, който бил на метър под Марийка, внезапно погледнал нагоре и видял белите кюлотки на момиченцето. „Нещо се сви в мен“ — сподели Мария Василева пред съда. — „Пламнах от срам. Тогава не можех да разбера защо, но днес си давам сметка, че Димитър е бил на крачка от моето обезчеставяне. Какво ли щях да правя аз сега — понесла цял живот бремето на своата греховност?…“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  20 Яну 2023 16:32ч.

  Делото на гражданката Мария Василева срещу Втора Кюстендилска Гимназия "Мъжеложец Храбри", споменато по-горе, стана класика в юридическата практика. Мария Василева осъди гимназията да й заплати 98 хиляди евро плюс ваучери за еротично бельо на фирмата " La Perla" на стойност 60 хил. евро. Любопитно е, че доста манекенки на La Perla са лекували безплодие в Кюстендилските минерални бани. Малко след делото, заведено от Мария Василева, Кюстендилският окръжен съд разгледа и иска на нейният съученик Митко Карадимов. Той съди гимназията за нанесени сексуални психически трамви. Случаят става през 1995 година във физкултурния салон на гимназията. Митко е едва 14 годишен.В час по физкултура учителят Стамен кара Митко да прескача кон. Момчето категорично отказва. И баща му, и дядо му, и десетки роднини по първа съребрена линия са предупреждавали момчето, че прескачането на кон е тяхно родово табу. Което момче от техния род, прескочи кон на часа ще се изпедерасти-това е родово проклятие, направено от зла общинска вещица. Учителят Стамен не ще и да чуе обясненията на Митко. Шамаросва го и го заплашва, че ако не прескочи коня ще го изнасили. Момчето се разплаква, прескача коня и още преди да се призими усеща, че станало гей. Как е съдът решава казуса с Митко, учиник на Второ кюстендилска гимназия "Мъжеложез Храбри" - четете само в списание Пчеластво, брой 2.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «Допоможіть, допоможіть, заради Бога!»

  19 Яну 2023 22:54ч.

  "Що трапилося?" «Мене знечестили!» Хто? "Він!" "Коли?" «Тридцять років тому…» «Але чому кричите зараз?» «Приємно згадувати!…»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • «Помогите, помогите, ради Бога!»

  19 Яну 2023 22:55ч.

  «Что случилось?» «Меня обезчестили!» «Кто?» «Он!» «Когда?» «Тридцать лет тому назадь…» «Но почему кричите сейчась?» «Приятно вспоминать!…»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демек - джендърите забраняват любовта?

  19 Яну 2023 23:25ч.

  Това е най-сигурния курс към зрелищен провал, съпроводен от много нелицеприятни сцени на насилие, породено от естествения стремеж към справедливо възмездие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на на на на на бледите спирохети

  20 Яну 2023 6:22ч.

  Долу романтиката! Да живее порнографията! И Давос...да го....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи