„Американска несправедливост": Историята на информатора, направил разкрития за лаптопа на Хънтър Байдън

„Американска несправедливост": Историята на информатора, направил разкрития за лаптопа на Хънтър Байдън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият собственик на компютърен сервиз в Делауеър, който осветли съдържанието на изоставения лаптоп на Хънтър Байдън, каза, че се надява да бъде „трън“ в очите на президента Байдън „докато се прояви някаква отговорност“ по време на ново интервю за Fox News Digital.

Джон Пол Мак Айзък, собственик на „The Mac Shop“, който е обслужвал лаптопа на Хънтър Байдън през април 2019 г., преди да го предаде на ФБР, описва подробно сагата в книгата си „Американска несправедливост: Моята битка за разкриване на истината“, която излиза на 22 ноември. 

В книгата Мак Айзък описва как животът му се е преобърнал, след като обществеността разбра, че е дал съдържанието на изоставения лаптоп на ФБР. Той беше фалшиво обвинен от демократите в разпространяване на руска дезинформация, а бомбастичната новина от New York Post за съдържанието на лаптопа беше позорно цензурирана от Facebook и Twitter само седмици преди президентските избори през 2020 г. Негативната реакция в крайна сметка принуди Мак Айзък да затвори любимия си магазин в Уилмингтън, Делауеър, и да напусне дома си. 

В книгата си Мак Айзък описва, че му е било отказвано многократно в опитите да накара ФБР да вземе съдържанието на лаптопа насериозно и често се е чувствал, че самият той е бил третиран като заподозрян, когато отчаяно е търсил държавна защита от това, което е предполагал, че е непосредствена опасност. 

Новата книга на Джон Пол Мак Айзък „American Injustice: My Battle to Expose the Truth“, излиза на 22 ноември. (Fox News Digital) 

При среща на 9 декември 2019 г. с двама агенти на ФБР в дома му в Уилмингтън, Мак Айзък цитира агент, който го предупреждава: „Нашият опит показва, че нищо не се случва на хора, които не говорят за тези неща.“ 

Лаптопът съдържа доказателства за това, което Mac Isaac описва като правителствена корупция на най-високо ниво. Кабинетът на вицепрезидента Джо Байдън, е „продавал влияние и подкрепа на чужди граждани в замяна на пари“. Въпреки това, ФБР държеше лаптопа месеци наред, докато за бившия президент Тръмп течеше процедура за импийчмънт от Камарата на представителите на САЩ след телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски. 

Във виртуално интервю за Fox News Digital в сряда, Mac Isaac каза, че работата на ФБР с лаптопа е „разкрила техните политически пристрастия“. „Може би в подсъзнанието си се надявах, че ФБР ще се засили и ще направи честното и правилно нещо, а това, че не го правят, разкри политическите им пристрастия и стремежа за въоръжаване“, каза той. „Така че се надявам занапред, след, дай Боже, положителен резултат от изборите, да потърсим отговорност на тези агенции.“

Мак Айзък, който е завел дела за клевета срещу Адам Шиф от Демократическата партия, CNN, The Daily Beast и Politico разкрива, че наскоро е завел ново дело срещу Хънтър Байдън и президентската кампания на баща му през 2020 г. 

„Ставам малко нетърпелив в очакването си Министерството на правосъдието да потърси отговорност от семейство Байдън“, каза той. „Затова преди няколко седмици заведохме ново дело и включихме Хънтър Байдън и кампанията за избиране на Джо Байдън в това дело. Така че, отново се надявам да бъда трън в очите му, докато се прояви някаква отговорност." 

Мак Айзък обясни, че съди Хънтър Байдън и неговата кампания Байдън 2020 за клевета и „заговор за обезсмъртяване на клеветата“ за прокарване на теорията за руска конспирация. 

Президентът Байдън, в средата, отвръща на поздрав, докато към него отляво се присъединяват синът Хънтър Байдън, внукът Бо Байдън, първата дама Джил Байдън - отзад и снахата Мелиса Коен, докато стоят на върха на стълбичката на Air Force One във военновъздушната база Andrews, Мериленд, сряда, 10 август 2022 г. (AP Photo/Susan Walsh)

„Джо участва, мисля, в два телевизионни дебата и заяви, че лаптопът е руска дезинформация и идва от Кремъл“, каза Мак Айзък. „Хънтър Байдън излезе в CNN и MSNBC и мисля в още няколко други медии с изявлението, че не знае, може да е откраднат лаптопа, може да са руснаците, може да е хакнат.“ Мак Айзък каза, че Хънтър е знаел откъде е дошъл лаптопът по онова време, защото „адвокатът му ми се обади вечерта преди Post да публикува историята и поиска лаптопа обратно“. 

Бяха направени съобщения (в рамките на кампанията), за да се затвърди усещането, че съм част от руска кампания за дезинформация, и ние искаме да видим тези имейли, искаме да стигнем до разкриването на истината, искаме да стигнем до дъното на това", добавя той. 

Мак Айзък казва, че последствията от действията му са му стрували скъпо, но той ги подкрепя и въпреки всичко, което е загубил, той се чувства като човек за когото "има по-голяма битка, която е много по-важна. И това е - да си върнем страната." 
„Трябва да коригираме първопричините за тези тайни споразумения, тези конспирации и тази корупция, преди да можем действително да стигнем до същността на коригирането на нашата съдебна система и Министерството на правосъдието“, каза той. „Как можем да държим хората отговорни и как може да има справедливост, когато Министерството на правосъдието е предубедено?“

Председателят на борда на Световната продоволствена програма на САЩ Хънтър Байдън, вляво, и тогавашният вицепрезидент Джо Байдън награждават дизайнера Майкъл Корс с наградата McGovern-Dole за лидерство на Световната продоволствена програма на САЩ в Организацията на американските държави на 12 април 2016 г. във Вашингтон, окръг Колумбия (Снимка от Пол Morigi/Getty Images за Световната хранителна програма САЩ) 

Мак Айзък каза, че американците трябва да се чувстват комфортно да се обърнат към властите, без да се страхуват от възмездие или отмъщение, и че неговият опит трябва да послужи като „предупреждение, за да внимавате с вашите азбучни агенции и вашите основни и социални медии“. 

„Виждам възможността да поправя нещата, така че все още виждам много надежда“, каза той. „Виждам голям потенциал. Това трябваше да се случи. Трябваше да дръпнем тази превръзка, за да можем да видим колко зле е наистина раната, за да успеем правилно да  поправим нещата.“ Мак Айзък каза, че е информирал републиканските членове на Конгреса, за готовността си да свидетелства, ако решат да разследват историята с лаптопа. 

За този репортаж работиха Матео Чина от Fox News Digital и Джесика Часмар - дигитален редактор в политическия екип за Fox News и Fox Business. Идеи за подобни репортажи могат да се изпращат на [email protected]. th


Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

 

 

 


 

Коментари

 • j.jelevban-системата им е елементарна

  13 Ное 2022 10:05ч.

  Бас ловя че съдържанието на компа на Байдън-син го има на много други места.Очевидно е че Байдън -син не е взимал никакви мерки а и не е бил инструктиран.Ако ФБР им пукаше за руска заплаха то самия сигнал щеше да е равен на атомна бомба.Обаче те не реагират.Вълнуват ги типично бюрократични неща.Лесна плячка са!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-тук

  13 Ное 2022 10:12ч.

  Самия факт че пишете по форуми вече е подозрителен.Компа Ви се сканира.Ако обаче пишете срещу НАТО и САЩ сканират и печката ви.Не мислете че някой се занимава с вас.О ,не.Събира се от машини и се складира.До момента в който станете оперативно интересен.Елементарни!Щото леко разместване и..........на стадиона ще са католиците наместо протестантите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 33333

  13 Ное 2022 11:19ч.

  На Запад и в САЩ това им е номерът - сгафи ли някой нещо , ами Путин е виновен . Ако мине , мине . Ако ли не , се търсят други опрвдания . Ама винаги с започва с "руската хибридна война"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  13 Ное 2022 18:28ч.

  А пък в РоZZия все САЩ и "колективният запад" са им виновни.......Абе няКОЙ май още вярват в "Дядо Мраз"/пардон Коледа/.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марин

  13 Ное 2022 14:06ч.

  Този собственик на компютърен сервиз в Делауеър ще бъде самоучистен, ако предостави на медиите вярното копие на лаптопа На Хънтър Байдън. Затова ще се погрижат силите, които следят семействата на политиците по върха. Пишат, че Хънтър го е извадила от дроговото блато сегашната му жена Мелиса Коен, след което е влезла в семейството. В семействата на Клинтън, също беше вкарана къртица(съпругът на дъщерята). Съпругът на дъщерята на Тръмп -Кушнер също следи какво се твори у Тръмпови. И така в историята назад до Горбачов, Хрушчов и по-назад винаги са туряни в семействата уши, за да носят на истинските управници необходимата информация и водят контрол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  13 Ное 2022 18:29ч.

  100% Вярно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  13 Ное 2022 19:48ч.

  Спящият Джо често е взимал душ с дъщетря си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • горкият

  13 Ное 2022 21:52ч.

  Да предаде данните точно на ФБР - лявата ръка на Дълбока Държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи