Защо днес имаме война

Защо днес имаме война
Херодот забеляза, че отношенията между Европа и Азия са враждебни от самото начало на историята (тогава тя е започвала малко преди Троянската война). Ако беше тук, би казал, че нещата вървят както по негово време: несправедливостта на едната страна получава възмездие от другата.

 

 

 

Защо държавите в ЕС, вместо да се чудят дали да поставят войници по границите си, не ги изпратят на самото място, за да съдействат за реда там? Защото да се хвърлят бомби отвисоко и да се интригантства между враждуващите общности е много по-лесно. 

Сега гражданите им ще получат каквото заслужават (имам предвид главно онези, които се погрижиха, както можаха, за разрушението и на собствените си държави).

...

И тъй, какво се случва? САЩ, подобно на някогашната Хитлерова Германия, атакуват Русия, за да разкъсат задушаващото ги обкръжение: от едната страна това е Китай, вече равностоен икономически, а от другата - Русия и Иран, богати на ресурси и оръжие. 
Тези сили привличат към себе си и други, като изходът се очертава: икономическо (а при необходимост и военно) обединение на „Азия“, може би със съдействие и на страни от други континенти. Това обединение ще погълне Европа по мирен път - чрез бизнеса. САЩ със своя приятел Британия остават встрани. Олигархията, която ги ползва, ще трябва да заживее по-скромно. 

 

За да не стане това, е необходимо да се внесе хаос и екстремизъм на колкото се може по-голяма част от територията на Азия. Направеното досега не е малко – разрушени са ред държави, от Либия до Афганистан включително. Някои от атаките бяха неуспешни – тези срещу Египет, Турция и Иран. 
Азиатските лидери и Русия обаче се съпротивляват, особено в Сирия и Украйна. Същевременно Европа се държи съмнително, като се започне от по-малки страни като Кипър, Гърция и Унгария и се стигне до онези фирми, които преди две седмици подписаха договор с „Газпром“ за удвояване на газовия внос през Германия.
И ето, не повече от десет дни след това вече имаме вълна от бежанци. Днес Европа (и главно Германия) е в положението на Македония, която преди няколко месеца се колебаеше дали да не участва в газоснабдяването на континента чрез „Южен поток“. След събитията при границата с Косово (през май т.г.) македонското правителство размисли. 

 

Както каза тогава един известен дипломат: „Не можем да се отървем от усещането, че тук има някаква връзка“.

Ако ЕС продължи да действа както досега – страхливо, но логично – го очаква съдбата на „големия близък Изток“ (от Либия до Афганистан). Това значи преселения, никаква сигурност, всекидневни атентати навсякъде. Защо е това? За да се направи невъзможно икономическото му сътрудничество с Изтока. САЩ и Британия предпочитат да унищожат Европа, вместо да я отстъпят или поне поделят с Изтока. 

 

Политиката на североатлантическите олигарси е погрешна, тъй като е остаряла. Това е политиката на Британия от XIX в. – поддържане на финансово, а чрез това и на технологично превъзходство над целия свят; и устройване на конфликти, колкото е възможно по-остри, между Европа и Русия. 
Но тогава Европа все още можеше да бъде военен противник на Русия. Същевременно технологичното превъзходство на САЩ над Русия и Китай е нищожно, ако изобщо съществува; а финансовото няма да бъде удържано дълго. 
Поради това разгромът на Европа няма да помогне - североатлантиците няма да добият власт над Азия, а ще останат в покрайнините й. 

 

В по-ранни времена поради липсата на контакти между тях това не е било много важно – а сега е видимо и дори болезнено за някои, като се има предвид какво беше положението само преди 15 години. 

 

Затова днес имаме война.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Kubis

  19 Sep 2015 18:55ч.

  Човек ако има разум и се замисли му става ясно! Защо Германия ще страда от проблема с бежанците!!?? Та нали САЩ, и сателитите Великобритания, Франция участваха усърдно чрез т.н. арабска пролет, цветни революции и какви ли други все ”хубави” имена за да разрушат макар и не толкова добрите светски държави като Либия, Ирак, Египет, Афганистан, Сирия и т.н., и така нарушиха баланса. Бомбадираха ги, убиваха, крадяха им природните ресурси. Та нали САЩ купуваха на безценица нефт срещу оръжие от Ислямска държава незаконно и го продаваха много по скъпо!! А да не забравяме престъплението на десетилетието – организирания от САЩ и сателитите преврат в Украйна и последвалото разорение на страната. Е тука някъде да е участвала Германия!! Защо заради кървавите престъпления на САЩ и сателитите греховете да плаща Германия!! Нека сега за тези световни престъпления да плащат тези държави. Но вярвам, че Бог забавя, но не забравя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  19 Sep 2015 19:33ч.

  "организирания от САЩ и сателитите преврат в Украйна и последвалото разорение на страната. Е тука някъде да е участвала Германия!!" Как да не е участвала?? Че тя беше моторът на т.н. "Източно партньорство" (формално предложено от Полша, Прибалтика и Швеция), което доведе до катастрофата на майдана. Германия освен, че е послушен васал на Америка си гони нейните интереси, преди 70 години - с война , сега икономически.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  20 Sep 2015 4:08ч.

  Четеш и се питаш този индивид на коя планета живее САЩ, подобно на някогашната Хитлерова Германия, атакуват Русия, за да разкъсат задушаващото ги обкръжение: от едната страна това е Китай, вече равностоен икономически, а от другата - Русия и Иран, богати на ресурси и оръжие. Русия и Иран били обкръжили САЩ Та руснаците ореваха орталъка че НАТО ги обгражда и затова видите ли трябвало да нападнат Украйна Тези сили привличат към себе си и други, като изходът се очертава: икономическо (а при необходимост и военно) обединение на „Азия“, може би със съдействие и на страни от други континенти. Кого е привлякла Русия Казахстан и Северна Корея Даже Назарбаев не признава анексията на Крим Ако Гочев си мисли че Китай ще се изправи редом с Путлер срещу САЩ то той е най големият глупак ѝ кого е привлякъл Иран Ех Дачков Дачков не те ли е срам да публикуваш подобни дивотии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария Василева

  20 Sep 2015 4:10ч.

  Само не разбрах връзката с газовия внос от Германия с ''Газпром''.Защо спряха нашият ЮП.И това ли беше в играта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  20 Sep 2015 4:16ч.

  Четеш и се питаш този индивид на коя планета живее. " САЩ, подобно на някогашната Хитлерова Германия, атакуват Русия, за да разкъсат задушаващото ги обкръжение: от едната страна това е Китай, вече равностоен икономически, а от другата - Русия и Иран, богати на ресурси и оръжие." Русия и Иран били обкръжили САЩ!!! Та руснаците ореваха орталъка, че НАТО ги обгражда и затова, видите ли, трябвало да нападнат Украйна. "Тези сили привличат към себе си и други, като изходът се очертава: икономическо (а при необходимост и военно) обединение на „Азия“, може би със съдействие и на страни от други континенти." Кого е привлякла Русия? Казахстан и Северна Корея. Даже Назарбаев не признава анексията на Крим. Ако Гочев си мисли, че Китай ще се изправи редом с Путлер срещу САЩ, то той е най големият глупак. И кого е привлякъл Иран? Ех, Дачков, Дачков, не те ли е срам да публикуваш подобни дивотии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МНМ

  20 Sep 2015 20:48ч.

  Няма да коментирам статията,всеки който я прочете да си направи извода.Обаче не мога да си отговоря на въпроса,по каква причина този автор е публикуван толкова често,след като материалите са му толкова елементарни и глупави,че чак някои пъти смехотворни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговор на МНМ

  21 Sep 2015 6:19ч.

  Защото е от приятелския кръг на ментора на Дачков: д-р Николай Михайлов - "българския Дугин". И още: защото Дачков всъщност няма много висока различителна способност спрямо качеството на авторите. За това свидетелства не само публикуването на Н. Гочев. Той за съжаление е интелектуалец само в собственото си въображение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тертулиан

  21 Sep 2015 15:44ч.

  НПО-порталът "Култиватор" пак налазил темите, и тук сме принуждавани да им четем простотиите от барикадния жанр "Белия роял". Псведохристиянството на Калин-Янакиевци е дотолкова много псевдо, та чак от година и нещо мюсюлманизира "любимата" му Европа със страшна сила. Правете си сметката до какви висини се е издигнала заблудата и демагогията ви, гиди слуги на зеления гущер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аполон и Хермес

  21 Sep 2015 15:53ч.

  "Защо днес имаме война?" Защото тази част от "интелигенцията", политиците, от която се излъчват управляващите, се оказаха "учени глави", по Захарий Стоянов, сиреч пълни простаци, на и за които пеят псалми простаците от "останалата й част"! Огледайте се с широко отворени очи и уши и вижте и чуйте, колко други "учени глави" са пък от рода на пишещите им подобия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елтън Джон

  21 Sep 2015 17:44ч.

  Дачков, просто го скрий тоя педал - античен или не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дж. Фридман

  21 Sep 2015 20:37ч.

  Цинично, аморално, но работи: https://www.youtube.com/watch?v=7wakePa705I&feature=player_embedded

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А също и

  21 Sep 2015 21:16ч.

  Доц. Иво Христов в "Лице в лице": https://www.youtube.com/watch?v=BfefPZrBgyc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яворе, ти никога няма да седнеш на белия роял

  21 Sep 2015 21:26ч.

  На теб е отредено място до Патрашкова и оркестър "Карандила". Може да поканите са солист Йосиф Кобзон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи