Зам.-председателят на ЕП иска санкции срещу италиански уличен артист, бил на фестивал в Русия и си направил селфи с Путин

Зам.-председателят на ЕП иска санкции срещу италиански уличен артист, бил на фестивал в Русия и си направил селфи с Путин

Автор: Владислав Наков, Фейсбук  Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пълен, тотален и абсолютен потрес!

Чиро Черуло, по-известен като Jorit, е 33-годишен италиански уличен артист, известен по целия свят, с милиони последователи, чийто произведения се показват в престижни музеи, но е познат най-вече със своята антифашистка, антирасистка и пацифистка ангажираност. В Неапол изобрази Марадона, в Соренто - Лучо Дала, в Израел - Ахед Тамими, в Русия - Юрий Гагарин и Орнела Мути, която живее в Русия отдавна.

Но, тъй като през 2023 г. той се осмели да изрисува разрушена сграда в Мариупол, Jorit се превърна в обществен враг на Запада, защото стенописът изобразяваше малко момиче с очи в цветовете на Донецката народна република, присъединила се към Русия с референдум, а на заден план се виждат бомбите на НАТО и антифашистки символ. Да си спомним, че там не две, а десет години бяха избивани рускоезичните хора от украинските неонацисти.

Пиша всичко това, тъй като днес зам.-председателката на Европейския парламент Пина Пичиерно, от Демократическата партия на Италия, съобщи официално: „Писах до Европейската комисия и Съвета на ЕС с молба Чиро Черуло, известен още като Jorit, да бъде включен в санкционните списъци на ЕС. Още със стенописа в Мариупол той демонстрира подкрепата си за престъпния план на Путин, а вчера показа, че е инструмент на руската пропаганда”.

Следите ми мисълта, нали?!? Зам.-председателката на ЕП зове за санкции срещу гражданин на ЕС, в навечерието на европейските избори, защото е бил на фестивал в Русия и си е направил селфи с Владимир Путин!

Миналият ден, може би в пристъп на немотивиран оптимизъм и  „евроатлантически ценности”, може би защото е чул европейските правителства да казват, че не сме във война с Русия, ако и френският президент да казва друго, Jorit се появи на “Младежкия фестивал” в Сочи и се обърна към Путин, като го помоли за селфи, вероятно в опит, чрез изкуството, да свърже хора и нации.

Путин го извика на сцената без да подозира, че зам. председателката на ЕП ще му помогне да изглежда като искрен демократ срещу нелибералния и недемократичен Европейски съюз, който взриви с идеята си да санкционира младия уличен артист.
Предстои да разберем какви международни санкции има предвид проницателната зам. председателка на ЕП. Забраната за внос и износ на газ и петрол е доста сложна (той е артист, а не държава и може да кара колело или електрическа кола), може да бъде забранено на кварталните магазинчета и търговските вериги да му продават храна (но той можеше да я поръча онлайн). Или да боядисат, или прерисуват стенописите му. Или директно да го арестуват. 

А България може да се присъедини към това безумие на ЕС, в навечерието на европейските избори, ако министърът на правосъдието незабавно инициира промени в НК и НПК, за да бъде преследван Jorit даже и тук.

Пълен, тотален и абсолютен потрес!

 

 

 

Коментари

 • Тихомир Томов

  12 Март 2024 18:05ч.

  Нищо чудно министерството да изпревари ЕК в тази надпревара на безумни решения !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АМА НЕ РАЗБРАХ КОЙ ЗАКОМ Е НАРУШИЛ?

  12 Март 2024 19:46ч.

  ИЛИ ВЕЧЕ СИ "ВИНОВЕН" ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все по-тоталитарната кочина ЕС

  12 Март 2024 18:23ч.

  Аз съм български гражданин, но и съм италианеца Чиро Черуло и не съм Шарли! Като гражданин, уважаващ демокрацията и плащащ данъци, публично санкционирам ЕП и ЕК, изразявайки оттук нататък своя перманентен протест заради антигражданските им и антируски тоталитарни политики на омразата!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз санкционирам ЕП и ЕК

  12 Март 2024 20:26ч.

  Правя каквото мога. Но ако сме много, можем много. За съжаление партиите с проблясъци на реализъм се боричкат помежду си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Или директно да го арестуват."

  12 Март 2024 18:26ч.

  Нее е нужно. Достатъчно е да му блокират достъпа до личните сметки и да го оставят да проси или да умре от глад. Нали така постъпиха с протестърите срещу задължителното поголовно ваксиниране в Канада и срещу жълтите жилетки във Франция?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, фашизмът прие нови форми

  12 Март 2024 20:29ч.

  Но и старите са живи - например в Украйна на клоуна-наркоман.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  12 Март 2024 18:47ч.

  Пина Пичиерно е членка на "Прогресивния" алианс на антисоциалистите и тоталитаристите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изроди

  12 Март 2024 18:52ч.

  Фашисти,жалко че няма други в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  12 Март 2024 19:00ч.

  Ако не избием тия боклуци, които са превзели властта, те ще избият нас! ИЗБИРАЙТЕ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Северомакедонец

  12 Март 2024 19:20ч.

  Юромагнитски!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1984 ! Няма правила, но който не ни е симпатичен ще бъде съсипан!

  12 Март 2024 19:52ч.

  Който не е с нас е враг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кръговрати

  12 Март 2024 20:11ч.

  Капитализъм –> империализъм –> фашизъм. На фашизма като му счупят рогата, отново се превръща в кротък капитализъм... и всичко започва отначало. Китайците са мъдри и слязоха от това колело с изпотрошени спици и спихнати гуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Пълен, тотален и абсолютен потрес!"

  12 Март 2024 20:23ч.

  Грешка! Евроатлантиците ще продължат да ни доказват, че поведението им не е абсолютно потресаващо. Злото не познава граници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смело момче! Момче с чест и съвест!

  12 Март 2024 20:27ч.

  Итальянский художник Черулло подвергся жесткой критике на Западе за свою политическую позицию, пишет l’Antidiplomatico. Все дело в том, что он нарисовал на стене дома в Мариуполе огромный портрет маленькой девочки, посвятив его детям Донбасса, пострадавшим от действий ВСУ.... Он хотел, чтобы мир вспомнил всех тех детей, которые на протяжении восьми лет были жертвой агрессии украинской армии, поддерживаемой западными странами. Йорит решил не писать портрет конкретного ребенка, например, одного из тех, кого убили украинцы (с 2014 по 2022 год их было около трехсот), а создать собирательный образ, который расскажет о детстве и, в свою очередь, напомнит о всех беззащитных и угнетенных. ... Наистина живеем в разломни времена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "разломни времена"

  12 Март 2024 20:37ч.

  Маските са свалени. Евроатлантиците имат малък напредък, защото се освободиха от присъщото им лицемерие. Границата между доброто и злото е ясно очертана. Затова и времето е разломно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинал

  12 Март 2024 21:24ч.

  Какво може да се очаква от някаква си Пина Пичи и европейски парламент пълен с Пичи последователи. Искаше ми се да кажа въшки, вместо последователи , но се въздържах. Този род последователи беха точно от компетенцията на гинеколожката на Пфайзер, до момента, в който рашъните и изкрадоаха чиповете на пералните, та сега в ЕП, ЕК и ЕС няма с какво да си изпират срамотиите. Затова пък дъртата шваба се закани, че е запазила специално място на Путин в будоара си в Ада. Що да не си поръча да и доведат и италианския уличЕн артист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  12 Март 2024 21:58ч.

  Марадона и Лучо Дала бяха левичари (но не като тези от деградиралите евроатлантически "социалистически" партии), Гагарин- руснак, а Орнела Мути има руска кръв, Ахед Тамими е противник на израелската нацистка окупация на Палестина, значи е антисемит-антинацист. А да рисуваш момиче в Мариупол?! Боже, какъв ужас! А е рисувал и Че Гевара и Салвадор Алиенде! Направо плаче за наказание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми как можи тва хубаво младо момче само защото

  12 Март 2024 22:11ч.

  е нарисувал портрет на Медведев по бял слип да танцува на пилона пред Путин в Геленжик, заради тази невиина ЛЕГЕТЕБЕ картина, любима на Путин заради извивките на дребничкия Мидведев, който играе танца на атомната бонба, да правят такива работи с момчето?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сульо

  14 Март 2024 11:27ч.

  както може да еват и евтаназират всеки гнусен "демократ" като тебе .Скоро .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди 3 или 4, ако някой ми

  12 Март 2024 23:00ч.

  беше казал, че ще се превърна в противник на ЕС, бих се изсмяла и го помислила за ексцентрик. Ето, че стана - не искам повече забраните, санкциите, заплахите на самопровъзгласилите се за елити най-обикновени, дори скучни, но супер заплатени европейски търгаши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  13 Март 2024 2:43ч.

  Лично на Черуло нищо не могат да му направят щом е талант гладен няма да остане. Но това не е насочено срещу него а срещу аморфната маса да не би някой да се осмели да мисли различно от директивите. Демокрация та дрънка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  13 Март 2024 3:54ч.

  Подобни действия от европланктона са единствено и само израз на безсилие и безпросветност. Накратко казано,"Свещена простота".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  13 Март 2024 7:30ч.

  Сега гербаджийските и депесарските евродупетати ще копират всички коментари, които са срещу лайнен, ес, ек и ще предлагат техните АВТОРИ да бъдат санкционирани от ес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  13 Март 2024 10:06ч.

  Талантливите и почтени хора винаги са били мразени и атакувани! Да е живо и здраво момчето, а на Пина майната й!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gigant

  13 Март 2024 15:34ч.

  Одъртела Пути и Чурку Чучура отишли да видят новия Мусолини в Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  13 Март 2024 18:06ч.

  Живеем в тоталитарна диктатура, управлявана от изpoди !!!! Само революция и изтребление на заграбилите властта нацисти ще спаси Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй рече Урсула

  14 Март 2024 6:05ч.

  Войната не признава инакомислие.Урдула каза да сме в здрав юмрук срещу руския агресор.А в нея хляба,в нея ножа.Който не е съгласен,да пасе трева.Евроатлантическите ценности нямат нищо общо с цивилизацията.Те са ценнистите на войната и военния съюз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Пена

  14 Март 2024 16:05ч.

  Тези по върховете на ЕС са абсолютно ИЗПЕРКАЛИ!!! Ще искат наказание за УЛИЧЕН АРТИСТ? Още малко и ще ни забранят да мислим, че с мислите си ще засегнем тези, дето НЕ МОГАТ да мислят.........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи