Вучич призова НАТО да отговаря за бомбардировките над Югославия през 1999 г.: Кой ви даде това право?

Вучич призова НАТО да отговаря за бомбардировките над Югославия през 1999 г.: Кой ви даде това право?

Сръбският президент Александър Вучич призова Северноатлантическия алианс да отговаря за агресията срещу Съюзна република Югославия през 1999 г. Сръбският лидер се обърна към НАТО в петък, говорейки по време на възпоменателните събития по случай 24-ата годишнина от агресията на алианса срещу Югославия, съобщава ТАСС. Вучич отбеляза по време на речта си, че републиката ще забрави за агресията на НАТО от 1999 г. само когато всички сърби изчезнат.

„Минаха 24 години, вие разкъсахте нашата територия, убихте 79 деца, 25000 граждани, не само цивилни, но и войници и полицаи. Кои сте вие, че да убивате нашите войници и полицаи, които се намират на своя територия и в собствената ви страна? Откъде имате право да убивате нашите войници и нашите полицаи? Кой ви даде това право?", попита сръбският президент.

"Вие не предотвратихте никаква хуманитарна катастрофа. Вие въоръжихте бунтовническите групировки в една свободна и суверенна страна, която дори с малкия си пръст на крака не е стъпвала на територията на друга държава", подчерта Вучич.

Президентът на Сърбия отбеляза също по време на речта си, че републиката ще забрави за агресията на НАТО от 1999 г. само когато всички сърби изчезнат.

Сърбия отбелязва 24-ата годишнина от агресията на НАТО срещу Югославия. Тази година централното възпоменателно събитие се проведе в Сомбор, където през 1999 г. падна първата бомба и уби първия сръбски гражданин. Вучич, президентът на Република Сръбска Милорад Додик, сръбският патриарх Порфирий, хиляди граждани участваха във възпоменанитето.

Агресията на НАТО срещу Съюзна република Югославия започна на 24 март 1999 г. и продължава 78 дни. Като основна причина за настъпателната операция "Съюзна сила" ръководството на Алианса посочи "предотвратяването на геноцида над албанското население в Косово". По данни на НАТО по време на операцията авиацията на страните от Алианса е извършила 38 000 полета, като над 10 000 от тях са имали за цел да нанесат бомбени удари.

В резултат на бомбардировките, според Сърбия, са убити от 3500 до 4000 души, около 10 хиляди са ранени, две трети от които са цивилни. Материалните щети възлизат на 100 млрд. долара. За трите месеца на бомбардировките на Югославия от силите на НАТО на територията на Сърбия са хвърлени 15 тона обеднен уран със снаряди. След това страната зае първо място по онкологични заболявания в Европа. През първите десет години след бомбардировките около 30 хиляди души се разболяха от рак в републиката, от които от 10 хиляди до 18 хиляди са починали, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • "Кой ви даде това право?"

  25 Март 2023 9:03ч.

  Силата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Създаването, дейността, съществуването и действията нана НАТО са престъпление срещу човечеството. За ангажираност към нато ще се беси за деяния със задна дата. Включително за агитация и пропаганда.

  25 Март 2023 9:14ч.

  На същото основание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • метафизик

  25 Март 2023 9:41ч.

  Силата не е право, а регулативно метафизичееско понятие, присвоено от физиката. Без него обяснението на света чрез науката физика е едно нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правото да се възпира геноцид

  25 Март 2023 9:49ч.

  Планираният геноцид, разкрит от българското военно разузнаване в операция "Подкова", която целеше окончателно етническо прочистване на Косово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак

  25 Март 2023 9:57ч.

  И аз мога да си измисля постфактум каквото ми е кеф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако имаш дейност, документирана в някое НПО ще трябва доста да обясняваш

  25 Март 2023 10:20ч.

  И то не точно каквото ти е кеф

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Право не се дава, то се взема

  25 Март 2023 15:53ч.

  Правото винаги е на страната на силния, за слабия остава кривия ур.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исаак Нютон

  25 Март 2023 17:53ч.

  Третият ми закон има универсално действие и ще се стовари върху ОТАН.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Кой ви даде това право?"....Силата.

  25 Март 2023 19:20ч.

  НЕ ! САТАНАТА !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Severin

  26 Март 2023 1:17ч.

  Явно планът да Ви промият мозъка е бил успешен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  25 Март 2023 9:05ч.

  Не знам, ама управляващите на България по това време им дадоха коридор и трябва да бъдат съдени до един!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "която дори с малкия си пръст на крака не е стъпвала на територията на друга държава"

  25 Март 2023 9:06ч.

  Тук от наша страна следва дискретно покашляне и многозначително, но дипломатично мълчание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Покашлянето

  25 Март 2023 9:17ч.

  Може да има исторически основания. Но за епохата след ВСВ не виждам какво невярно твърди Вучич ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да те видим

  25 Март 2023 9:58ч.

  Заключението добро, ама давай без СРС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д'артанян

  25 Март 2023 11:38ч.

  Става дума , за т.н. " Западни покрайнини", предадени на Сърбия, след Втората световна война , за срок от сто години ! Този срок , отдавна е изтекъл , но не се вижда никакво намерение на Сърбия да върне тези земи !? В същото време,по необясними причини , и българските правителства си траят и не предприемат никакви мерки в тази насока !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Покажи документите за да получиш правото си

  25 Март 2023 16:32ч.

  важи и за Западните покрайнини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даскал

  25 Март 2023 17:55ч.

  Я, да видим кой е бягал от час по математика! Я пак за изтеклия срок?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Томов

  25 Март 2023 9:13ч.

  Нищо не може да се добави към тази статия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Март 2023 9:49ч.

  Може 110 000 убити преди нарушението на международното право, които щяха да се удвоят, ако Сърбия беше нападнала Косово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тогава без двойни стандарти

  25 Март 2023 9:59ч.

  Ами дай тогава да кажем същото и за превантивната роля на "руското нахлуване" в Донбас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Версен

  25 Март 2023 14:34ч.

  ЗИП-чо, мамин, ами тя Русия затова е в украйна бе, за да предотврати бъдещи жертви на база избитите хора от 2014 насам. Ах, колко си ми красив и умен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Версен 25 Март 2023 14:34ч.

  25 Март 2023 23:06ч.

  За хора като Путин, на съвестта на който лежат хиляди убийства, човешкият живот на другите няма стойност. Дневният ред на Путин е започнатата от него Четвърта световна война. И не, въпреки, че играе покер с ядрените оръжия, не си поставя за цел унищожаването на омразните му САЩ, което може да бъде постигнато само чрез взаимно самоубийство. Неговият дневен ред е далеч по-скромен, ... все още: максимално разширяване на "Руския свят", разпадане на блока НАТО, дискредитиране и унижение на САЩ като гарант за сигурността на Запада. Това е отмъщение за поражението на СССР в Третата световна война (Студената), точно както Втората световна война беше опитът на Германия да отмъсти за поражението в Първата световна война. Стогодишна война (1914-2014) в четири действия с епилог. След Украйна към "Руски свят" ще бъдат принудени с поредните СВОперации да се "завърнат" Молдова и прибалтийските държави. И тук наистина ще бъдем изправени пред заплахата от война между Русия и НАТО, за която Путин ще бъде сигурен, че НАТО няма да започне война за балтийските държави, няма да рискува ядрена катастрофа... Като Хитлер ще си помисли, че Западът се смразява. Западните демокрации все още не знаем как ще реагираме в критична ситуация. Но Путин знае, че знаем, че след като се притечем на помощ на Естония, той може да отговори с много ограничен ядрен удар. Напр. да унищожи две европейски столици. Без Лондон или Париж, разбира се. Кой знае как може да реагира човек в отчаяние след подобно нападение. Във всеки случай нито германците, нито французите, нито австийците, испанците, гърците и др. европейски народи са готови да умират за спасяване на прибалтийските държави от ново сталинистко, рашистко заробване. Още по-малко САЩ. И ето така ще се разпадне увереността в гарантът за глобална сигурност САЩ. Поне това е във фантазията на Путин, но не е съвсем без основание. Ако това стане, тогава Путин ще предложи редът на международното право да се замени с полукриминален /бандистки/ ред, за което неведнъж е намеквал в речите си. Т.е. фашизмът/ЗЛОТО ще възтержествува глобално! А както знаем, за да тържествува злото е достатъчно добрите хора да бездействат. Европа в лицето на нейните политически лидери проспа многократните сигнали и молби от Чечня, Молдова, Грузия, Украйна да им бъде оказана помощ, за да си защитят своето независимо развитие от неоимперския режим в Кремъл, провеждащ хибридни агресивни атаки в нарушение на международните договорености. Поне от 20 години режимът на Путин се трансформира в новия глобален фашизъм и не се намери политически държавен лидер, който да не предпочете финансово-икономическите изгоди пред защитата на спазването на международния правов ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я, колко много си фантазирала!

  26 Март 2023 13:55ч.

  Успя ли да достигнеш до скуирт? Ако все още не си успяла, прочети технологията: https://www.cosmopolitan.bg/a/skuurt-orgazum-kak-da-go-dostignesh-stupka-po-stupka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чарли

  29 Март 2023 5:00ч.

  Менте Зипчо, видяли как сам се прекара с твоите негелни опорки. Опитай пак ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Практически няма да остане непочетен журналист на територията

  25 Март 2023 9:14ч.

  Глисти такива

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • настъпателната операция "Съюзна сила"

  25 Март 2023 9:14ч.

  Какво "настъпление" за Бога ? Свидетелите сме живи и помним много добре как протече тази война. Не е имало никакво "настъпление" на НАТО в Югославия, защото за три месеца не посмяха да осъществят никакво наземно нахлуване - шубето от сръбските наземни сили беше голямо ! Настъпление имаше само от страна на югославската армия срещу косоварските терористи. В отговор НАТО бомбардираше безспирно Югославия , от граница до граница. Че даже и отвъд границите, спомняме си как антирадарна ракета падна по погрешка в България и разруши покрива на една къща... Спомняме си как налитаха на вълни НАТО-вските самолети /сръбските новини ги наричаха "злочинечки натов-ски авиони"/ , основно от Италия. Но заради предателската политика на Костов, България позволи ТУРСКИ самолети да прелитат над страната ни и да атакуват братския славянски народ на запад. ВЕЧЕН СРАМ ! Още пазим спомени как турски Ф 16 се виждаха да летят в посока запад над Родопите и над Тракия... Тогава, 1999, стана ясно че нямаме суверена държава и бъдещето ни е на колония...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мат на другаря гросмайстор

  25 Март 2023 9:51ч.

  Благодаря, че ни припомни тази срамна фактология с нашето пасивно участие. Костов започна да ни превръща в колония и останалите ни довършиха. Сърбите видяха един "невидим" "Стелт" и му теглиха една сръбска. Натовсurje надувкаджии се оказаха в положението "Вие сте мат, другарю гросмайстор"(Великият комбинатор Остап Бендер нали и той така :)) ) Надявам се сега също да се окажат в такова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благородна наковалня

  25 Март 2023 9:46ч.

  Официалната причина за бомбардировките е предотвратяване на подготвяната от югославските армия и полиция операция „Подкова“, която цели окончателно етническо прочистване на Косово, където над 90% от населението са албанци, горани, бошнаци и др., а сърбите са незначително малцинство. Операцията е разкрита от българското военно разузнаване и плановете ѝ са предадени от българския външен министър на германския. Според преценка на военното разузнаване на НАТО, тя е щяла да доведе и до големи човешки жертви. Това е втората голяма военна операция на НАТО след операция „Преднамерена сила“ в Босна и Херцеговина през 1995 г. Извършена е без съгласието на Съвета за сигурност на ООН, поради противопоставянето на Русия и Китай, които традиционно поддържат Сърбия във войните около разпадането на Югославия. Ударите по Белград са първите, осъществени от Американските военновъздушни сили срещу Европейска столица след последната бомбардировка на Берлин през 20 април 1945 - та. Бомбардировките водят до оттеглянето на югославските войски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яблочко

  25 Март 2023 9:51ч.

  Щом няма резолюция на съвета за сигурност на ООН операцията в Югославия на НАТО е незаконна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преразкази по картинка

  25 Март 2023 10:02ч.

  Милошевич не целеше "етническо прочистване" на Косово , а КОНТРОЛ над тази сръбска област, който се изплъзваше заради действията на брадатите терористи на Хашим Тачи. Преместването на големи маси от косовари - бежанци, в съседните Албания и Македония беше повече стимулирани и подкукоросвано от САЩ и Запада, да се създаде картина на "бежанска криза" и да има основания за бомбардировките над Югославия. Милошевич НЕ ГОНЕШЕ преднамерено косоварите, те сами се изнасяха /подстрекавани от своите/. Това е една картина която впрочем доста напомняше на "Голямата екскурзия" на българските турци през 80-те години по време на Възродителния процес. И тогава Живков не е гонил турците, а те сами се изнасяха /после много се върнаха.../ .Това са стадните миграции на маси хора, много лесно постигани в мюсюлманските общности... Смешно е да се твърди че бомбардировките над Югославия са били иницирани от "сведения от българското разузнаване". Ние в 1999 вече бяхме полуколония и никой не се е интересувал от нашето мнение. Интересуваха се само от територията ни , и да дадем коридори за НАТО-вската авиация, в случая турската. Което Костов направи, и после край. Така също Костов получи нареждане да не допуска руски самолети да прелитат над България в помощ на Белград, което той също направи. Пък и тогава в Русия управляваше алкохолика Елцин и Русия беше разграден двор. Не помагаше с нищо на "братята сърби", даже да можеше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • момчилградско

  25 Март 2023 10:02ч.

  Абе стига с тия свободни съчинения за тая операция "Подкова" бе. Вместо да искаш толкоз много да си подкован пропагандно и да ни губиш времето с тия скалъпени измислици, направи си една екскурзия до края на ЖП линията в Кърджалийско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • акция 'Голямата екскурзия' си е доста успешна

  25 Март 2023 11:47ч.

  Добре си изпълни задачата - саботираха успешно нашата икономика, заминаха с покъщнината и домакинската си техника, TV, перални, хладилници... от която се отърваха (продадоха ги в Тюкия за да оцеляват там) и съответно повдигнаха стандарта на тамошното население. Това беше първият "граб". После се завърнаха с бременните си жени (и така достигнахме сегашните 13 % сродни гени с поробителите ни, с които за 500 години не успяха да ни амалгамират), и започнаха да си търсят имотите, пенсии и възстановяване на предишния си статус, изобщо установиха напълно излишен административен хаос... Започна Демокрацията, Меди изгря, създаде онова движение, което въпреки, че се роди като етническо (противоконституционно) беше въдворено с помощта (безпрецедентен натиск) от Амбасадата, и което и до днес се води легитимна партия, представителите на която дават ифтар-вечери, активно лидират европейските либерали, борят се за демокрация, права и свободи и в съседни държави на полуострова... С повод и без повод ни напомнят за "Процеса" и при всяка предизборна кампания и организация за пресичане купуването на гласове ... споделят опашати спомени за "кървави изстъпления" и водят дела в Международния съд за правата и свободите си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Благородна наковалня

  25 Март 2023 16:27ч.

  това звучи също толкова правдиво, колкото украинците в яхтата и СП-ци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  25 Март 2023 9:49ч.

  Така "отбранява" Нато, чрез бомбени килими, усвоени по английски образец от ВСВ и са вечно безнаказани, а всички други са априори виновни, без дори да смеят да гъкнат! Това е то световният американски ред, основан на "правила".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма давност

  25 Март 2023 10:00ч.

  севернотерористическият пакт е нападателна организация,подчинена на имперските интереси на отиващия си световен хегемон. Въпрос на време е провеждане на Нова Ялта, която ще разпредели пълномощията на новите три Големи, в това число Русия и Китай, върху функционирането на света. Основен пункт в преговорите е закриване на севернотерористическия пакт и изплащане на репарации на страните, пострадали от неговия престъпен военен произвол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нова Ялта

  25 Март 2023 10:14ч.

  Е ненужна. Светът е разпределен и без формална среща на "лидерите", защото дефакто не "лидерите" вземат решенията, а хора зад кулисите, които ние не виждаме. Тези хора обаче се знаят отлично и се договарят за посоките, а после спускат изпълнението на "лидерите". Светът ще функционира в близките години на зони на контрол, тази "многополярност" за която говорят Путин и Си. И която дефакто признават и САЩ . Америките остават за САЩ. Европа ще бъде колония на САЩ. Азия е на Китай, подкрепян суровинно от Русия . /впрочем поставянето на Русия в азиатската зона е в дълбоко противоречие на ЕВРОПЕЙСКАТА СЪЩНОСТ на Руската цивилизация !/ . Тихият океан и Африка ще бъдат спорни зони, полета на битки за влияние и контрол - основно между САЩ и Китай... За никакви 4репарации" не може и дума да ствава, това са наивни фантазии. Докато човечеството в цялост не се пробуди от отровната дрямка, в което е вкарано от сатанисткото задкулисие, и не събори сатанисткото управление в цялост, във всички зони и полюси - за никаква справедливост и възмездие не може и дума да става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всяка субстанциализация е вредна

  25 Март 2023 10:30ч.

  "Сатанисти" има не защото те изначално са силни, а защото ние все още сме слаби, несъвършени. Всичко е един симулакрум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанистите са моментно силни

  25 Март 2023 10:51ч.

  Защото те са нищожен брой спрямо хората , но са умни, "просветени" и ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ. Те искат ненаселен свят , Депопулация. Те искат 300-500 милиона чипирани, ваксинирани и контролирани роби. Обслужващ тях персонал. Искат зелена планета само за тях, ресурсите само за тях, никакъв транспорт - само техните джетове да летят. Така те ще са в мир и с НЕХОРАТА над тях. Йерархията не се ограничава до хомо сапиенс... Именно целевата яснота и идеологията правят сатанистите силни, разбира се и финансовия ресурс, но той е само опосредстван контрол над реалните ресурси. Масите, хората, са в неведение, в тъмнота , в неразбиране какво се случва и накъде ги водят. Невежеството се засилва с времето и подпомага все повече сатанистите. Духовната пустота, консумеризмът /фалшив и евфимерен../, атеизмът, моралният упадък ... това са инструменти на сатанистите. Пейоративите като "конспиративисти !" блокират в зародиш всеки опит да се повдигне воалът...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сатанистите...

  25 Март 2023 12:07ч.

  https://twitter.com/TheFirstonTV/status/1628056954835804160 Последната публична изява в Германия - TUM (Техническия Университет в Мюнхен) на стария шмекер и финансов спекулант Джордж С. от февруари 2023.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако имаше действащо международно право,

  25 Март 2023 10:03ч.

  ОТАН трябва да е осъден като терористична организация, а САЩ - като терористична държава. А, да не забравя - да не се подминава и пропагандния им психотерор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сръбският национализъм е нещо много опасно

  25 Март 2023 10:09ч.

  Милошевич се беше разбеснял и жертвите на геноцида бяха огромни. Масовите гробове са факт. Това беше единствения начин да се спре клането!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Год бяс Америка

  25 Март 2023 10:18ч.

  А украинският нацизъм е манна небесна и самата божия благодат. Нали така, грантова соросойке?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости

  25 Март 2023 10:23ч.

  Не си бил роден тогава. "Масовите гробове" винаги са били пропагандна лъжа на американците. Американците винаги са лъжели безсрамно и са правили постановки, за да оправдаят агресиите си. Цялата американска история е лъжи и постановки ! Взривът на кораб в Хавана, за оправдаване на американо-испанската война ! Пърла Харбър - инсценировка , за да въвлекат Япония във война. Заливът Тонкин, където сами си обстрелваха корабите , за да започнат Виетнамската война, белите прахчета на Колин Паул за Ирак, автотероризмът 11/09 за да атакуват Афганистан . Край нямат американските лъжи. Както дори днес - с лъжата Буча , за да посочат Русия като автор на "военни престъпления" - САЩ =брутални лъжци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  25 Март 2023 10:25ч.

  Глупости дрънкаш!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  25 Март 2023 10:26ч.

  И търговията със сръбски органи от “невинните” косовари беше факт, ама правилните “евроатлантици” си затваряте очите за това. Терористите на Хашим Тачи са “демократи”, а сърбите са лоши и може да ги избиваме хуманитарно. За бомбите с обеднен уран да не говорим, те също са много “хуманни” . Дано на тяхната хуманност се насладят тези които ги използваха. А дано, ама надали. Важно е само правото на силата, а не силата на правото. P.S. За Ирак където жертвите на “цивилизования” запад бяха многократно по-големи , да не говорим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Масовите гробове"

  25 Март 2023 10:33ч.

  бяха инсценировка като тази в Буча, като тази с ковчезите на умрели "от Ковид" в Бергамо (а всъщност - на удавили се мигранти). И като епруветката на Колин Паул, с която "оправдаха" войната в Ирак. Фанатичният национализъм води до агресия спрямо други нации, фанатичният глобализъм - към всички хора с изключение на група самозванци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • промити мозъци

  25 Март 2023 13:31ч.

  То всичко, което не ви отърва е "голяма лъжа" . Истината е в Милошевич, путин и ким!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Март 2023 11:02ч.

  Мога само да допълня, че след бомбардировките сърбите се държаха достойно. Между другото не казаха нито дума против нас, когато правителството на СДС пусна самолетите през България и по едно време прие Хашим Тачи, без да е официален политик. Добре поне, че не приехме албанските бежанци, а изнесохме помощите извън границите ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • след бомбардировките сърбите се държаха достойно

  25 Март 2023 11:13ч.

  Сърбите винаги са се държали достойно. Сърбите са читав народ, свестен народ. Една от най-големите ни беди в Новата ни история, че почти винаги сме били в конфликт със сърбите. За което вината си е не само в нашите два народа, а и в Големите сили които са ни насъсквали и не са искали да сме в съюз. Нещо което е било напълно естествено и логично. Да си спомним редките случаи когато сме били заедно, като например щурма на Одрин, постигали сме чудеса...Дано в бъдеще да бъдем във все по-добри отношения със Сърбия, нашите най-близки съседи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  25 Март 2023 11:21ч.

  Единственото положително нещо от този период е, че Костов не позволи да прехвърлят у нас косовски бежанци. Приемът от Ив. Костов на Х. Тачи/когото съдят за воен. престъпления в Хага/ беше недопустимо, защото още тогава се говореше за търговия с органи, взети от сръбски граждани. Новите престъпления покриват със забрава предходните такива...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бог всичко вижда и... наказва

  25 Март 2023 11:30ч.

  Чета материала и постовете и все повече се уверявам колко далновидно постъпи Русия, като нападна първа, предвид на еднотипния агресивно-империалистически начин, по който действат западните сатанисти чрез НАТО. Та те днес даже и не се прикриват, че искат да водят войната до пълното унищожение на Русия. Представете си само какво щеше да стане, ако в даден момент Западът бе тръгнал на Изток с всичките си сили, включително и непокътнатите на украинската армия. Тази лавина нямаше да може да бъде спряна от никаква руска сила и разрушенията/жертвите откъм руска страна и на руска територия щяха да бъдат огромни. Примерите от Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия са достатъчно красноречиви - ако се скатаваш мирно, просто ти съсипват страната и сменят режима. Правилно постъпи Путин, че ги изпревари и им отне най-силния коз - украинската жертвоготовност. Защото никой мислещ няма вече илюзии, че войната щеше да се отлага още 2-3 г., но накрая кризата щеше да принуди НАТО така или иначе да нападне. Не говорим за другото - че през това време навярно Украйна щеше да стане официален мирно окупиран от НАТО негов член, а ракетите на Запада, щяха от предни позиции директно да заплашват големите руски градове и предприятия. Това, впрочем се отнася и за ПВО-комплексите на САЩ, които щяха директно да свалят гражданските самолети на руския политически и бизнес-елит. Междувременно, американски ЗРК "Патриот" вече бе поставен на позиция в Сумска област, Украйна, но се носят едни слухове за неговото скоропостижно ... от последните дни. Много подло играят американците вече, криейки се зад украински гръб, вкл. и с тия решения на МНС спрямо руския президент, и така само ускоряват разпада си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин закъсня с цели 8 години

  26 Март 2023 14:12ч.

  Никак даже не е изпреварил. Той си го призна. Но понеже е по-лош политик от Сталин, а и разузнаването на Русия не може да се сравнява с това на СССР, Путин сбърка, че не остави укро-нацистите, водени от талмудо-сатанистите и ционистите в Киев, първи да нападнат, за да избие всичките козове от ръцете на сатанинския колективен запад и тяхното оръдие нАТО. Но има и друг проблем за Русия. Проблемът е, защо политическото и военно ръководство в Москва се опита да проведе СВО с три пъти по-малко войска от тази, с която разполагаше Киев? Тоест, въпросът е: Свирен ли е мачът предварително или начело на Русия стоят предатели, или само идиоти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • говорейки [ЕДНО] по време на възпоменателните събития

  25 Март 2023 11:59ч.

  и вероятно друго по време на тайни срещи със сатанистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бакунин

  25 Март 2023 12:26ч.

  Костов, неговото правителство и партийния му актив трябва да се екстрадират в Сърбия за съд за геноцид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голям рев, голям плач на путинистите

  25 Март 2023 12:44ч.

  за интереса на … Сърбия. До днес знаех, че Русия е първата им родина, а България - втората. Днес разбирам, че поставят интересите на България на трето място. Не ми се мисли докъде ще стигнат нещата, ако започнем да обсъждаме Беларус. Истински безродници. И както Ленин ги нарича - полезни идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 25 Март 2023 12:44ч.

  25 Март 2023 15:19ч.

  джендърен глупак с промита манерка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Март 2023 13:04ч.

  До Бог всичко вижда и... наказва 25 Март 2023 11:30ч. Русия не нападна, а се защити! Събитията, които се случват пред очите ни, се проучват на основание на фактите. ФАКТИ, ПРИЯТЕЛИ, ФАКТИ! Забележка: До т.нар. промени имаше съветска телевизия само в петък, не помня филмите, тъй като съм била дете. През останалото време "Форсайтови", "Панаир на суетата", "Слънчогледи" и всички български прекрасни филми, друга тема. И телевизионен театър всеки понеделник - Вазов, Стеле Костов, Йовков, Шекспир, Шилер, Гогол, и пр., друга тема. Сега, пази Боже! Само американски тъпанари , които се ритат в главите или се яхат един друг! "Служебен роман" и "Отело" - перфектни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От какво се защитава Русия?!

  25 Март 2023 23:27ч.

  Мнозинството руски граждани не искаха война срещу Украйна, украинският народ също не искаше война срещу Русия, гражданите на европейските страни и САЩ също не искаха тази война. Тази война беше натрапена на всички ни от настоящия руски режим, включително и на руския народ. И всички ние участваме в това сега. Защото, когато добрите хора бездействат, тържествува ЗЛОТО. Това е Четвъртата световна война, започната от Путин, който многократно е повтарял в своите речи "Разпадането на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ти век". А също и "Русия няма граници", което между другото и Доган започна да го повтаря, след като за първи път Путин го спомена уж на шега пред едно момче. Започването на Четвъртата световна война е негово ЛИЧНО отмъщение за поражението на СССР в Третата световна война (Студената), точно както Втората световна война беше опитът на Германия да отмъсти за поражението в Първата световна война. Путин се възхищава от Хитлер и неведнъж го е копирал и имитирал. Неслучайно любимият философ на Путин е идеолога на руския фашизъм Иван Илин, чиито фрази често се съдържат в речите на Путин. >>> https://news.zerkalo.io/cellar/23242.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха!

  26 Март 2023 14:28ч.

  Жартиерите ти отново паднаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига глупости г-жо от 25 Март 2023 23:27ч.

  26 Март 2023 14:31ч.

  Като развалена латерна си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  25 Март 2023 13:09ч.

  Шибайте краварите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ilinski

  25 Март 2023 13:21ч.

  Незаконното нападение на НАТО срещу Югославия няма оправдаие. Грабежът на Косово - ссщо. За първи път след ВСВ границите в Европа бяха променени насилствено. Дори правителството на Костов беше против. Тоя прецедент етана зародиш на сегашния конфликт в Украйна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HDHD

  25 Март 2023 14:07ч.

  NATO = North Atlantic Terrorist Organization

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Експериментатор

  25 Март 2023 15:09ч.

  Отварям сайта на ОТАН и в секцията Allied Force намирам следния текст, цитиран дословно: "NATO launched an air campaign, Operation Allied Force, in March 1999 to halt the humanitarian catastrophe that was then unfolding in Kosovo. The decision to intervene followed more than a year of fighting within the province and the failure of international efforts to resolve the conflict by diplomatic means. " Оказа се, че Вучич е изцяло прав, грешката е моя! При опит да си пропомня събитията от 1999 погрешно стигтах до извод, че атаката е извършена от група държави. Не, извършена е директно от ОТАН. Това води след себе си последици и много въпроси. Наложително беше да затворя едното око и да игнорирам очевидните правни слабости, доколкото ОТАН (поне така твърди то) е отбранителен съюз, но четейки този текст, нещо така акутно завладя съзнанието ми, че дребните юридически аспекти :((( престанаха да стоят на първо място. Ще ви предложа един експеримент. В горния текст заменете ОТАН с Русия, датата от 1999 с датата от 2022 г. Косово заменете с Донбас. Прочетете го пак и вижте какво се получава. Изводи не е необходимо да се правят - всичко това бие в очите и директно в мозъка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Търпение

  25 Март 2023 15:32ч.

  Много красноречиво. В текста има още един детайл, който заслужава специално внимание. ОТАН аргументира намесата си с това, че повече от една година в провинцията имало насилие и дипломатическите усилия не са дали плодове. В Донбас чакаха 8 ГОДИНИ. 8 години, хора! А през миналата и тази година освен това стана ясно, че международните гаранти по Минск - Германия и Франция са играли една мръсна и нечестна игра - умишлено маскиране на истината за случващото се, докато У се готви под пара за война, при това чрез настъпление. На фона на тези събития, единственото нещо, което буди изненада и възхита е - търпението на руснаците. Русия дори не е страна по Минск, тъй че дори отпадат и правните аспекти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой

  25 Март 2023 15:32ч.

  Факт е, че НАТО, бомбардираха Сърбия, а кой как чете и тълкува случилото се преди доста години, е без значение. Браво на сръбския президент, че е казал истината, от гледна точка на сръбския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • светли евразийски перспективи за Балканите

  25 Март 2023 17:01ч.

  Русия/Китай трябва активно да предложат за разглеждане и обсъждане своя комплексна политическа и икономическа програма за Балканите. Отделно от нея, по-късно във времето, е Програма за Европа. Балканите следва да са по-силно интегрирани в евразийския процес. Именно бъдещето на евразийските интеграционни процеси ще донесе политически мир и икономически просперитет на балканските народи, единство в многообразието и ефективно избягване взривяването на заложените от запада коварни мини - национализъм, междуетническо и междурелигиозно противопоставяне, метафизическата вражда Гърция-Турция и др. Освобождаването басейна на Черно море от военно и икономическо присъствие на запада е огромна стъпка напред. Необходима е мощна политическа подкрепа за геополитическата преориентация на България, където 80 % са русофили и мнозинството население са дълбоко разочаровани от запада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Гроздан

  25 Март 2023 22:12ч.

  Нали не си мислите, че американците са толкова умни, че да разнообразяват лъжите си? Предлогът за намесата на НАТО беше т.нар. клане в Рачак, което се състоеше в това, че в едно обезлюдено село бяха докарани трупове на убити албански войници, но преоблечени в цивилни дрехи. Същото като Буча

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Армагедонич

  27 Март 2023 1:17ч.

  Натовските изроди трябва да бъдат съдени и да плащат обезщетение за престъплението срещу човечеството. САЩ не са се извинили за робството. А интригантите от Албиона за колониите , Испания, Белгия, френските престъпници ,Германия, и др. .Всичките тия бандити дължат пари на бившите си колонии. Тепърва Африка ще им иска сметка и не само тя ! А съюзниците на Хитлер и Мусолини днес се правят на демократи , ти да видиш ,пронацисти - демократи , а за това което става сега във Франция мълчат ! И Борель мълчи . Тепърва ще има възмездие, Денят ще дойде !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Март 2023 13:23ч.

  От какво се защитава Русия?! 25 Март 2023 23:27ч. Действително ми писна от невежи индивиди. Виж интервюто на Порошенко, предишния президент на Украйна, какви ги дрънка, после прочети това-онова! Дремете, мама му стара!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи