Вместо директор за оценка на риска, фалиралата Silicon Valley Bank е имала организатор на ЛГБТ прайд кампании

Вместо директор за оценка на риска, фалиралата Silicon Valley Bank е имала организатор на ЛГБТ прайд кампании

Началникът на отдел "Управление на финансовия риск" в британския клон на SVB Джей Ерсапа, която бе обвинена в приоритизиране на инициативи за насърчаване на половото разнообразие, в ущърб на действителните си функции.

Автор: Пранав Диксит, businesstoday.in Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Бъди буден, бъди беден“: Жена на топ ръководна позиция в Silicon Valley Bank и ЛГБТ+ активистка е под прицел за неизпълнение на задълженията си в банката

С активи за над 209 милиарда долара, базираната в Калифорния кредитна банка е шестнайсетата по големина в Америка. Тя стана и най-голямата сринала се банка от финансовата криза през 2008 г. насам

Silicon Valley Bank (SVB), която наскоро се срина, след като обяви загуби на стойност 1,8 милиарда долара, е оперирала без главен директор по управление на риска почти 9 месеца между април 2022 и януари 2023 година. Бившият главен директор по риска Лаура Изуриета е напуснала през април м.г. и не е била заменена до назначаването на Ким Олсън през януари 2023 година.

С активи на стойност над 209 милиарда долара базираната в Калифорния кредитна банка е шестнайсетата по големина в Америка. Тя стана и най-голямата сринала се банка от финансовата криза през 2008 г. насам.

В същото време, директорката на "Управление на финансовия риск" на английския клон на SVB, Джей Ерсапа, бе обвинена в приоритизиране на инициативи за насърчаване на разнообразието, в ущърб на действителните си функции.

Докато Ерсапа е действала като главен директор по приходите на Silicon Valley Bank за Европа, Африка и Близкия Изток, тя е организирала редица ЛГБТ+ инициативи, включително едномесечна прайд-кампания и обучения по „безопасно пространство“ за служителите.

В миналото тя е модерирала и организацията за най-добрите градски прайдове за Европа, Близкия Изток и Африка и е участвала като панелист в градската среща на банката “Global Pride”, за да сподели опита си като цветнокожа лесбийка.

Профилът ѝ в LinkedIn сочи, че тя е имала успешна кариера, като е работила за седем високоспециализирани компании от финансовия сектор, включително Citi, Barkley‘s и консултантската фирма Deloitte.

Изпълнителният директор на банката Грег Бекър се е доверил на „задълбочения и многопрофилен опит във финансовите услуги“ като старши лидер по риска, регулатор и банков надзор, посочвайки, че такава експертиза е необходима за поста. В уебсайта на Silicone Valley Bank се посочва, че Главният директор по приходите докладва пред седемчленен комитет, съставен от членове на борда и СЕО на банката.

Но пристрастните критици се възмущават от очевидната загриженост на Ерсапа към проблемите на ЛГБТ+.
Потребителят във Фейсбук Пол Тъкър написа: „Бордът на директорите [на SVB] е пълен с назначения на принципа на разнообразието, които са там поради препоръките за будност.“

„В биографиите на всички е тях е пълно с местоимения и с корпоративен новговор.“

„Това се случва, когато оставиш парите да бъдат управлявани от будни хора, вместо от хора с реални умения и компетентност.“

„Надявам се, че собствениците на влогове в тази банка обичат разнообразието, защото разнообразието е вашата сила, нали?“

Той е подписал поста си: „Бъди буден, бъди беден“

Друг потребител в Туитър казва: „Шефката на Финансовия риск на SVB Джей Ерсапа може би е била заета с по-важни проекти в банката, като проблеми на ЛГБТ+, вместо да оценява риска.“

„Нейната стратегия за управление на риска в банката се обърка, акциите паднаха от 700 долара на 40 долара и SVB се срина. Ето какво се случва, когато началник на финансовия риск на банка е загрижен повече за будната политика, отколкото от грижата за финансовия риск на банката“, пише друг потребител в Туитър.

Има и хора, които се притекоха на помощ с изявления от рода на това, че алчността и хипер-капиталистическото мислене са причината за колапса на банката, а не будните джендър идеи на Есрапа.

Източник: businesstoday.in

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • полуцветнокож лесбиец

  12 Март 2023 15:24ч.

  Найс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • E, не, просто бързат с разни глупости да покрият големият Бадабум, който започва...

  12 Март 2023 16:06ч.

  1.Иначе как ще обявиш фалит на 200 млд банка в петък след обяд, която финансира половината инженерия на САЩ( Калифорния) , а утре в понеделник големия ФРС ще се събира извънредно, за да умува какво да се прави, един от сценариите за което е ЗАТВАРЯНЕТО на БРЕТЪН-УУД системата от преди почти 80 години, 2. Спешно почнаха да търсят обосновка за пародията "Украинския взрив на Андромеда в Балтика" с възможно най-невъзможния сценарий, 3.Китай помири Иран И Саудитска Арабия, а от това понятието "петро-долар" скоро може да остане в историята... 4. Руснаците обявиха наказателна бомбардировка на Украина уж за диверсантски набег в село, удариха 6 Кинжала, но не обясниха защо са стреляли с противобункерни ракети... Почнаха спекулации че били гръмнали американския щаб в Киев, и вчера ВСУ ходило сутринта рано в Америкнското посолство, вероятно да носи списъка на убитите..., 5. Почна много често да се говори за деменцията на Байдън след зачестяващите англосаксонски гафове и се привижда скоро първата жена-президент след Големия американски провал. За непомнещите - предишният подал оставка - Никсън- преди това беше махнал златното покритие на Долара и Америка беше тръгнала Яко надолу. Сега Долара ще го заменят с Амеро и уж ще тръгнат да реиндустриализират АУКУС, ама май както нашите ФУ16 - на хартиена картинка... 6. А вие, уважаеми читатели на Гласове , научихте ли КИТАЙСКИ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @E, не, просто бързат с разни глупости да покрият големият Бадабум, който започва...

  13 Март 2023 6:45ч.

  "За непомнещите - предишният подал оставка - Никсън- преди това беше махнал златното покритие на Долара и Америка беше тръгнала Яко надолу. " - съвсем не точно. САЩ по това време е все още абсолютният хегемон. Никсън е последният истински самостоятелен президент на САЩ. Прав си за златното покритие, но на негово място се появи петро-долара (Рокфелер се договори със саудитците), който даде въздух за пещта на Бретън-Удската система за следващите 50 години. Никсън откъсна и Китай от СССР. Може да се каже, че след Никсън вече няма кой да настъпи спирачките на стартиралия разпад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От ЛГБТ+ какви и друго да очакваш?

  12 Март 2023 15:25ч.

  А дано това да е първат отичка, че да дойде най-сетне пролетта ...! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „В биографиите на всички е тях е пълно с местоимения и с корпоративен новоговор.“

  12 Март 2023 15:26ч.

  Това изречение изчерпва цялата тема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От ЛГБТ+ какво и друго да очакваш?

  12 Март 2023 15:26ч.

  А дано това да е първата птичка, че да дойде най-сетне пролетта ...! Анадънму?😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  12 Март 2023 15:29ч.

  Джендърството е като плесен - унищожава всичко,което успее да покрие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А пък евроатлантическото джендърство

  12 Март 2023 21:38ч.

  Това е направо чума. Кръвожадна до степен да излочи кръвта на собствените си деца, заради едните "ценности".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас!!!

  12 Март 2023 15:31ч.

  С тези глупави задължителни квоти за хора със синдром на Даун на шефските места, какви глупости пиша, исках да кажа жени, доста компании и корпорации ще фалират. Явно мъжете мултимилиардери и мултимилионери заминават на друга планета, щом е дадена такава свобода на човешкия боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василева

  13 Март 2023 9:45ч.

  Да не би да мислите че простоКиро щото е мъж е по добър от тези дето описвате? Доверилите се на Т.нар. Woke култура ще плащат цената по нататък!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  12 Март 2023 15:36ч.

  Всички западни университети са се превърнали в ковачница на неомарксисти- сатанисти! Всичките кадри които са произвеждат, наподобяват кукувичи яйца с часовников механизъм, във всяка една обществена сфера, на всякъде по света, програмирани терминатори! Видяхме в България какво чудо дойде с "харвардите" на Сорос, и този ефект е търсен и целенасочен, да обезкуражи хората, да ги деморализира докато ги зачистват- "екологично"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  12 Март 2023 15:36ч.

  Аз няма да отида на това кунистическо сборище. То е в разрез с моите демократични либерални възгледи на европейка и демократка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  12 Март 2023 15:40ч.

  Аз няма да отида на това кунистическо сборище. То е в разрез с моите демократични либерални възгледи на европейка и демократка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??....

  13 Март 2023 9:22ч.

  'Ко рЕчи лелче?!... Нещо не ти се разбира... Не че има значение, всъщност. Абе, ходѝ, където искаш! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ах, този син балон

  12 Март 2023 15:54ч.

  Сгромолясването на цялата им куха и все по-несъстоятелна система ще бъде внезапно и неочаквано за мнозина, и тъкмо поради това умопобъркващо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодил

  12 Март 2023 16:03ч.

  Да я върнат обратно в някой плантация да се лекува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Из статия в "Дневник": "В средата на миналата седмица управата на SVB е била информирана чрез телефонен разговор, че е възможно намаляване на кредитния рейтинг на банката заради обезценка на облигациите, в които е инвестирала."

  12 Март 2023 16:10ч.

  В "Дневник" няма да го напишат, но иде реч за държавните облигации на САЩ, т.нар. "трежърис". На такива облигации и се крепи и пенсионната система на България, също и на доста други струни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ли ще стане

  12 Март 2023 19:34ч.

  Ако някои от притежателите на т.н. "трежърис" решат да минимализира загубите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @На такива облигации и се крепи и пенсионната система на България, също и на доста други струни.

  13 Март 2023 6:47ч.

  когато всичко приключи за всички ще стане ясно, че няма пенсионна система не само в България, а и никъде в "цивилизования свЕт".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • John

  12 Март 2023 16:18ч.

  go woke, go broke!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лесбийката, която

  12 Март 2023 16:44ч.

  е нарочена за срива на банката е Лаура Изуриета, а Ким Олсън е насадената на пачите яйца на банката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За такава заплата и кариера

  12 Март 2023 17:08ч.

  не лесбийка, педер@стк@ ставам, само да ме огрее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лесбийката с пломбирания зъб

  12 Март 2023 17:23ч.

  Три четвърти от ръководния персонал в щатите са като ей това от снимката. Тепърва има да ручат жабета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С 2 думи - евроатланъически джендъри!

  12 Март 2023 21:26ч.

  Не ми ги хвали тия! На 2 магарета сено не могат да разделят, а се мислят за въздесъщи. Най-обикновени пеер@си, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • gitanes

  13 Март 2023 2:26ч.

  USA са си масонски проект. В момента се подменят приоритетите. Очертават се нови граници. Сменят се полюсите на влияние. Империите си преразпределят сферите на влияние. Както навремето Сталин, Рузвелт и Чърчил предопределиха съдбата на цели държави , така и сега преначертават съдбата на държави и чертаят нови граници. България засега е пощадена от колизии , но никога не е късно за гафове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  13 Март 2023 3:22ч.

  Какъв е извода? Видите ли директор кредитен риск на банка - педераст, тая банка до година време фалира. А представете си ако педерастът е министър председател или дори президент на една страна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако педерастът е министър председател или дори президент на една страна,

  13 Март 2023 3:25ч.

  тогава банката няма да фалира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...или...

  13 Март 2023 4:57ч.

  ...финансов министър?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Санкциите работят!

  13 Март 2023 6:38ч.

  Държавните регулатори в САЩ затвориха и базираната в Ню Йорк банка „Сигничър” в неделя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  13 Март 2023 6:41ч.

  втора банка даде фира - Signature Bank. турско земетресение в банков вариант за САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Пън в Georgia

  13 Март 2023 7:50ч.

  "Откриваме втори фронт!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  13 Март 2023 9:18ч.

  Ами, така е, когато на ключови позиции се назначават "джендъри", чиито глави витае само секс, секс и… секс... Друго няма. Първичен инстинкт, к'во да ги правиш. Тези, които сега налагат тези "ценности" и на практика унищожават обществото, някой ден ще бъдат закономерно пометени от гнева на мнозинството, но вредите, които ще са причинили ще са огромни, а последствията от тях ще търпим с години напред... Но такава е човешката историята - от едната крайност в другата. Символично, като Махалото на Фуко...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василева

  13 Март 2023 9:39ч.

  Значи Ерсана е била заместена с Ким Олсън - от трън та на глог, че и по висок! А какви са квалификациите на Олсън - "Ms. Olson’s bio indicates that she possesses an undergraduate degree in political science from the University of California-Santa Clarinda. She has also earned a masters degree in public administration from Harvard University. Neither of these two soft science degrees, however, suggest any technical background in international finance, corporate accounting, or higher level statistics." Значи накратко Олсън има и нещо завършено в Харвард !? (защо ли правя асоциации с 'харвардците' в България, слава Богу изритани - и дано завинаги от политиката!)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега ми стана ясно защо се лансират педерасите и се набляга на изкуствения интелект

  13 Март 2023 10:59ч.

  САЩ са напълно изчерпани и деградирали, педерастията е доминанта. Общество, което вече не може да се възпроизвежда по нормален начин. От педерасите да чакаш поколение, все едно да чакаш Украйна да победи Русия. За това - бебета в епруветки, в изкуствени вагини, на конвейр с изкуствен интелект. Машини ще ги правят, машини ще ги гледат и обучават, а ЛГБТ населението ще се изживява като Родител 1 и Родител 2. Биороботите ще ни управляват, ако още сега не вземем нещата в свои ръце. Ама чакай, аз забравих, имаме по-важна работа, сега ще махаме паметници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  13 Март 2023 18:02ч.

  !?University of California-Santa Clarinda?! Няма такова животно в Калифорния. Юнивърсити ъф калифония е най-високото ниво на обществен университет в Калифорния - Бъркли, Дейвис, Лос Анджелиз, Санта Круз, Санта Барбара и т.н. Под тях са стейт юнивърсити, а още по-долу са Сити Коледжиз. Според Мълвата обаче коледжите предоставят по-добро образование защото броя на студентите на един преподавател е много по-малък. На най-горното ниво на публичен университет съответствуват частни като Станфорд. Там обаче трябва или тате да е мнооооого богат или да си някакъв спортист или да те спонсорира чичи Сорос. И трите категории не са там за да учат, а за дипломата и заради отворените врати с големите пари след това. Същото според мен важи и за всички Айви Лиг от Източния Бряг. Разбира се тук-там се промъква я някой гений, ч някое азиатче дето е възпитавано да учи с голямата тояга от люлката. В ресултат университетите произвеждат някакви смешници дето учат индийска култура, женска сексуалност и след две години са специалисти по комуникацич с бачелър като въпросната банкерка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи