Владислав Апостолов: „Младите глобални лидери“ планират за нас зловещо бъдеще

Владислав Апостолов: „Младите глобални лидери“ планират за нас зловещо бъдеще

"Няма контекст и криза, които да оправдаят правителството на цивилизована държава да провъзгласи себе си за последната инстанция на „истината“

Коментар на Владислав Апостолов за предаването ''Политически НЕкоректно''

Има нещо особено синтетично и неубедително в толкова много от модерните прогресивни западни политици. Слушаш ги как говорят за системния расизъм на белия мъж и за зелената сделка, за менструиращите хора, половата флуидност и въглеродната неутралност, а в съзнанието ти се настанява някакъв лепкав лабораторен послевкус.

Либералните лидери на новото западно съгласие те халосват с „естетиката на клонинга“ и ти припомнят онзи термин от роботиката - „Зловещата долина“. Зловещата долина описва онова тревожно усещане на спад („долина“) в дружелюбността и появата на неприязън, отвращение и дори страх, при вида на силно, но не напълно човекоподобен обект - най-вече хуманоиден робот. За пръв път терминът е въведен от японския професор по роботика Масахиро Мори през 70-те години на миналия век.

Та, доста от повтарящите едно и също с идентична гримаса на нахална усмивка политици предизвикват асоциации със „зловещата долина“, в която хуманоидните роботи изглеждат почти като нас. Почти.

Футуристичните и дистопични елементи се засилват, когато кризисни ситуации свалят маската на престорена любезност от лицата на либералните лидери и отдолу виждаме механичната и безизразна бруталност на техния дълбоко тоталитарен дизайн.

Това се случи с един клип от разгара на пандемията, който сякаш бе погребан под хаоса на онази всеобхватна лудост и тези дни изплува отново, за да прокара тръпки по гръбнака на милиони хора, живеещи с мисълта, че обитават развити и прозрачни представителни демокрации.

Видеото показва министър-председателя на Нова Зеландия Джасинда Ардерн – един от най-агресивно рекламираните от корпоративните медии държавници на нашето време. Тя получи от  машината за производство на прогресивен консенсус ореола на млад световен лидер и пример за подражание из целия Запад. Новозеладнската стратегия за „нулев Ковид“ беше цитирана като рецепта за успех в кризата от такива навигатори на световната здравна политика като Бил Гейтс, а смазването на свободата и гражданските права от нейното правителство бяха игнорирани от индустриалния информационен комплекс.

Но тези дни в Нова Зеландия има рекордна смъртност от Ковид, здравната система е в хаос, а политическото наследство на Джасинда търпи драматична преоценка. И точно сега си припомняме тези нейни чудовищни реплики: „Ние ще продължаваме да бъдем вашият единствен източник на истина. Ако не сте го чули от нас – значи не е истина!“

Факт-чек фетишистите се опитаха да убият злокобния ефект от масовото споделяне на на практика диктаторското видео на Джасинда с кухи фрази за контекст и ковид криза, ала за всеки запазил разсъдъка си тези медийни усилия са грозни, но напразни.

Наглостта на един политик да издигне властта до позицията на абсолютна истина е невероятно неприятна картинка. Няма контекст и криза, които да оправдаят правителството на цивилизована държава да провъзгласи себе си за последната инстанция на „истината“. Реплики като тези на Джасинда Ардерн сме свикнали да очакваме от деспотични авторитарни режими, в които на централния площад на столицата, кръстена на пожизнения президент има и негова 50-метрова златна статуя. Но не и от световната суперзвезда на западния либерализъм.

Правителството в представителни демокрации следва да служи на гражданите, да администрира, да пази границите и сигурността на хората, които го издържат със своите данъци. Не да им диктува дизайн за реалност и истина, да ги поставя в положението на собственост на държавата.

Сравнително солидни нива на геополитическа хармония и икономически просперитет биха могли да притъпят усещането за „зловещата долина“ и да отдалечат диктаторските монолози от дневния ред на либералния интернационал. Маската можеше да си стои някак нелепо, но да прикрива апетита за отхапване от национален суверенитет и индивидуална свобода. Но ситуацията е радикално различна и провокира изхлузването на фасадата, и изплюването на камъчето за „единствения източник на истина“.

Най-лошото е, че лабораторни лидери като Джасинда Ардерн вероятно наистина вярват в своето превъзходство и призвание да преобразят света. Тя е пореден продукт на програмата на Клаус Шваб за „млади глобални лидери“, която пък е част от неговата ужасяващо влиятелна неправителствена и лобистка организация „Световен икономически форум“. Самият Шваб изглежда и говори като злодей във филм за Джеймс Бонд, а от „Световния икономически форум“, освен лидери като Джасинда, лансират други чудесни неща като „бъдеще, в което никой не притежава нищо и е щастлив“, и ядене на насекоми. От организацията бяха написали още колко прекрасно изглеждат празните градове по време на локдаун, а тези дни се обявиха и против „разточителното“ ползване на лични автомобили.

Бъдещето, което дизайнери на елита като Шваб и неговите глобални либерални лидери като Джасинда, планират за средната класа на Западната цивилизация наистина е „зловеща долина“. Противопоставянето на тази „единствена тяхна истина“ вече е задължително.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

 • марксист

  02 Авг 2022 8:41ч.

  Антимарксистът Рошкев в телевизията на Нинова-БСП, но тя и на всички позицията е такава от БСП 33-години: "Маркс е лош и глупав, че е за стачки, че битието определяло съзнанието, че социализмът докара държавен капитализъм и тирания." "Труд, труд, само трудът ще събори капиталът, капитализмът, господарите" ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  02 Авг 2022 8:44ч.

  не на стачките и безработицата - тоест не правете безработица с високо минимално заплащане - то да отпадне.??? почвам да си мисля, че проблемът е - че има рептили, не вярвам - че човек може да е толкова извратен. ние се борим срещу рептилски души и мозъци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  02 Авг 2022 8:53ч.

  Разпространението на парите, паричните отношения, разпространява разделението на трудът. Разделението на трудът създава повече продукт от по малко труд, понеже трудът става целенасочен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  02 Авг 2022 8:54ч.

  Но за повече продукт иска повече пазар. Частният бизнес капитал създава повече производство отколкото може да се изкупи. Както един стопанин да отглежда 30 те крави които преди са били на 30 семейства. Тези семейства ще могат ли да купят това мляко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  02 Авг 2022 8:55ч.

  Всяко семейство ще трябва да има такава дейност за да изкупят и мляко и другите продукти, но без да спестяват. Но частният бизнес се стреми към монопол и повече печалба, която печалба ще се спести и натрупва, което е спестено потребление и свиване на пазарът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  02 Авг 2022 8:56ч.

  Дефлацията не е решение, банките и борсите работят с номинални числа, търговията също. Ето защо изходът е 70% държавен капитализъм, поне. корнелия нинова казва - като Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдателен

  02 Авг 2022 17:20ч.

  Откакто обществените тоалетни поскъпнаха, много хора се изявяват тука и на други подобни евтини места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  02 Авг 2022 8:47ч.

  Ето нещо конкретно и смислено- конспирацията която стана ежедневие. Лошото е че глобалистите свалиха много нивото, което прави света особено неприятен! Глобалната тъпотия е много добро основание за депопулация, въпреки че оглупяването те го предизвикват, всячески дори и химически, накрая на човек му писва. Владислав Апостолов, не е имал грешно мнение от 2020 насам, респект!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Авг 2022 8:51ч.

  Поздравления за ИСТИНАТА! Джасинда прие най-зловещия закон за абортите, с който можеш да премахнеш бебе до самото раждане, без консултация с лекар. Подобни приеха Канада и Франция.. тече преброяването на изродите. Хилари Клинтън: Абортите трябва да бъдат легализирани „до раждането“. Чудя се тук кога ще започнат разговорите по темата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-зловещия закон за абортите, с който можеш да премахнеш бебе до самото раждане

  02 Авг 2022 9:13ч.

  Най-зловещият закон още не е приет: за премахването на бебето след раждането му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, едно от предложенията е за абортиране до месец след раждането

  02 Авг 2022 9:54ч.

  Каквото и да значи тук глагола

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И как да не е приет ?

  02 Авг 2022 13:29ч.

  Ковид жижите какво са ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Авг 2022 8:58ч.

  Хората, които Радев ни влачи, всички работят в тази посока: https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/296475739_487935479999039_444316458060718634_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=uyVQnJMPkuoAX-qTu0z&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8S7jqU8H60i77-J9I1jelgCwVJzVRq_XfyKJq_Lifuuw&oe=62ED13E7

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диктаторът Джасинда

  02 Авг 2022 9:15ч.

  Тази е самото въплъщение на англосаксонския глобално-диктаторски манталитет. И потвърждение на приказката, че крадецът най-силно вика "Дръжте крадеца!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владислав Апостолов: „Младите глобални лидери“ планират за нас зловещо бъдеще

  02 Авг 2022 9:21ч.

  Добро утро! Младите глобални лидери са обикновени аргати на заплата и бонус каквото успеят да си откраднат, като същински тираджии, то и умственото им ниво такова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дааа, западния либерализъм

  02 Авг 2022 9:44ч.

  е чиста проба тоталитаризъм или ако искате болшевизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западния либерал-фашзъм няма нищо общо с болшивизма

  02 Авг 2022 10:01ч.

  Подобни твърдения са извадени от същия колчан, в който са затъкнати приравняването на СССР и Третия райх или Сталин и Хитлер. Това просто не отговаря на действителността и транслиращия го може да има само материален интерес от лъжата си. Освен ако не е заслужено пострадал от мероприятията на народната власт преди 1989 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  02 Авг 2022 10:18ч.

  Е как да няма нищо общо, като видиш фиша за заплатата и на болшевика и на либерал джендъра се плаща от Ню Йоркските банкстери! Ти за Троцки чувал ли си, а за С'перманентната революция? И болшевиките са на левият бряг, даже има и писъмца по между им, добре че беше криминалният гангстер Сталин да ги разхвърля...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Авг 2022 10:45ч.

  Стесняването на набора от проблеми на съвременните общества до аналогии - "либерал-джендъризъм"="болшевизъм", няма как да подскаже решението на тези проблеми, защото просто няма такава аналогия. Няма как да се смеси троцкизма с болшевизма, защото спорът между "криминалния гангстер" и Троцки е принципен, а не е заради жена или нещо такова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Авг 2022 10:51ч.

  Сталин не е получавал заплатата си от банкстерите. А това, че е направил на млади години обир, говори именно за необвързаността му с въпросните банкстери. И докато Троцки, действително е обикалял банки за крънкане на кинти за световната революция, Сталин започва и изгражда национална държава, без намерения за износ на революции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Специално за thenewone

  02 Авг 2022 11:14ч.

  Да го кажем така: Тези сили, които финансираха болшевишките лидери, са същите, които финансират сега „Младите глобални лидери“. Тези лидери не крънкат пари, на тях им дават пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто етимология

  02 Авг 2022 12:09ч.

  Болшевики произхожда от болшинство.. В случая, коментирате и говорите за малцинства..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все по-близо е денят

  02 Авг 2022 9:53ч.

  в който неминуемо ще се разправим с либералните евро-джендър тоталитарни подтисници. От тези омразни същества зависи дали това ще се случи по грозен и насилствен начин, или ще бъдат маргинализирани по естествен път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангсоц. Спомнете си Оруел. Всичката либерастия пред очите ни се изражда в ангсоц.

  02 Авг 2022 9:56ч.

  Все по-ясно става, че в легендарната си антиутопия Оруел описва не нещо друго, а развитието на англосаксонската социопатия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Авг 2022 11:25ч.

  Парламент Новой Зеландии рассмотрит вопрос о переименовании страны в Аотеароа. Это историческое название на языке маори, означает «длинное белое облако». Название «Новая Зеландия» напоминает маори о колонизаторской политике европейцев. Вопрос, вероятно, будет вынесен на референдум. Опросы пока показывают, что в стране 40% сторонников переименования.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  02 Авг 2022 21:52ч.

  Копейка, ти от четене на руски медии български си забравил май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свалят маската на престорена любезност от лицата на либералните лидери и отдолу виждаме механичната и безизразна бруталност на техния дълбоко тоталитарен дизайн.

  02 Авг 2022 12:05ч.

  Право в десятката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чудесен текст !

  02 Авг 2022 13:27ч.

  Поздравление за Гласове за препечата ! Съгласен с 95 % от написаното , а останалото което не е написано , просто се чете между редовете. "Зловещата долина" показва че си имаме работа с НЕхора. Такива като джасинта са само тела, а главите им се управляват от НЕчовешки същества, паралелни на нашата реалност, но не в нея ! Говорим за окото на Пирамидата (долара)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа...

  02 Авг 2022 14:08ч.

  Тези НЕхора са на Земята от 6 000 хиляди години. Авраамистичните религии и Инквизицията са тяхни дела. Комунизма, Фашизма и Демокрацията също. А за безкрайните биологични и социални полове и ковид тестовете и ваксини да не говоря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  02 Авг 2022 16:17ч.

  Те са малоразмерни, но със сериозна изчислителна мощ. Едните предимно размишляват, градят някакви кръвожадни планове, но предпочитат да стоят в сенките на миманса. Другите иглеждат добре, говорят езици, имат дипломи, но са обучени да НЕ мислят. Те рецитират равно и влудяващо еднообразно подадените им от мислителите готови фрази. обвити са в защитна пластмаса, а повърхността им е тефлонова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  02 Авг 2022 16:21ч.

  Всъщност тефлоновите са мислителите, те вече са се освободили от властта на плътта :)). Рецитаторите само се борят за правото да напуснат физическите си тела и да идат в чудесния свят на елитарните, възвишени идеи. Като цяло не им се получава, дори някои се излагат и с разлигавени от похот муцуни катерят шахматни стълби без перила!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Удоволствие е да се чете антрефилето на Вл. Апостолов.

  02 Авг 2022 18:25ч.

  Разобличаването на либералния тоталитаризъм трява да стане мисия на пишещите хора. Възгледите на Сорос, Шваб и клакьорите им, сами по себе си повърхностни и залагащи изключително на социално инженерство и манипулации, са най-страшното оръжие - с него въоръжават "глобалните лидери", като най-първо им промиват мозъците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-младите глобални лидери и автора

  02 Авг 2022 20:27ч.

  Имат 99.9% съвпадение на генетичният код.Та открийте 1/1000 разлика.Аман бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  03 Авг 2022 8:02ч.

  Винаги трябва да се онагледява с пример от живия живот. Забележете какво се случва в рамките на една Корпорация. Кои са "лидерите" и "иноваторите". Това са хора с незадоволени его и амбиции, които са готови на всичко за да "успеят". Лошото е,че са "копието" при прокарването на политики на техните куратори, които страдат от социопатия и други девиантни човешки слабости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи