Вергов: Не пожелавам на никой родител да види съобщенията от Диана Димитрова до дъщеря ми. Психическият тормоз е насилие

Вергов: Не пожелавам на никой родител да види съобщенията от Диана Димитрова до дъщеря ми. Психическият тормоз е насилие

Позицията на актьора Юлиан Вергов по случая с обвиненията срещу него от страна на актрисата Дияна Димитрова бе разпространена до медиите. Ето пълния ѝ текст:

Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното:

До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини.

Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.

Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.

Трето. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от  каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения, манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата.

А сега за протокола:

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец.

Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар, да ти идва да крещиш.

Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен, и който придоби, за съжаление широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическия тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата!

Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши.

 

Коментар в мрежата направи и актьорът Захари Бахаров:

 

 

 

Коментари

 • Ба от някое НПОс държа, че дамата е в някое НПО

  15 Март 2023 9:09ч.

  Трябва им нещо съществено, нещо в което да са вкарани известни личности и да викат после до небето, че видите ли, насилие над жените! Така направиха американските мъже чекльовци., да повишиш тон, и се звъни до полицията. Резултатът е налице, мъже няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Март 2023 9:44ч.

  Винаги съм била против всякакъв вид насилие над жени, мъже, болни, деца, подчинени работници, служигели, етноси, народи и т.н. и никога не съм тарпяла дори и най-малкия намек за такова. Съжалявам, че ще го кажа, но има жени за бой и по-добре далече от такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако съдя по прочетеното горе

  15 Март 2023 19:14ч.

  Колкото и да я е бил, пак е малко. Аз не бих посегнал на жена, но това не е жена, а чудовище!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истанбулска конвенция, нещо?

  15 Март 2023 9:45ч.

  Или Вергов трябва да си смени пола?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Психичното насилие е по-тежко и от физическото

  15 Март 2023 9:52ч.

  и по-трудно уловимо, но то често променя психиката необратимо. И агресивността на Me Too е насилие. И - ще се съглася с Вергов - лъжливите новини са насилие, и поради това последното - реално всички сме подложени на психично насилие, упражнявано тотално от мейнстрийм медиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  15 Март 2023 10:11ч.

  Вчера тука един грантаджийски мухъл ни обясняваше какво било джендър - демек било "социалната функция на пола". Днес Юлиан Вергов непредизвикаво ни споделя какво би могло да означава обратното на джендър - а им. мендър. Навярно на този въпрос трябва да отговорим по негово подобие, само че в закономерно обратен ред: женскополовоорганната функция на социума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  15 Март 2023 10:28ч.

  Браво Юлиане!... Достойнството е нещо, което трябва да заслужиш, а след това и да защитаваш. Ти го правиш!... Друго няма, какво да добавя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами ти с кой акъл запознаваш дъщеря си с тоя документ?

  15 Март 2023 10:35ч.

  Че на тая от светлинни години й личи що за примат е. Ако на теб мерникът ти за "близки професионални отношения" е толкова нисък, сърди се на себе си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бяла лястовица

  15 Март 2023 10:52ч.

  Айде, сега ! Тоя излезе по-бял от лястовица ! Между тия двамата нещата са тъмна Индия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джак

  15 Март 2023 11:09ч.

  В тази ситуация невинни няма. Когато някой започне да изневерява, да знае, че има последици. Толкоз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Актьори, сър !

  15 Март 2023 11:15ч.

  Бахаров добре, че не е казал да поднесем цвете и на жена му...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • български мъж консерватор

  15 Март 2023 11:50ч.

  Само така! Без малко да провалят кариерата на момчето!/ В България и деветнадесет годишната е жена, но мъжът е момче до около 62./ И и някои жени са за бой! Майка ми колко шамари отнесе от баща ми, ама как се научи да готви и ракия да налива с усмивка! Как хубаво си живеехме, докато жената си гледаше децата, кухнята, църквата като немската жена от миналия век! С такива дреболии като малко бой ще ни занимава, когато ние имаме да обсъждаме важни неща за международното положение, инфлацията, дефлацията, стагнацията, футбола...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така ли ви учат в училището за джендер-тролове?

  15 Март 2023 13:09ч.

  Тия ли тъпи опорки ви набиват в тимбариците? И вие, понеже такива ви подбират, си ги повтаряте прилежно като папагали! Льохи, българските жени са далеч по-еманципирани от евроатлантическите си посестрими. Мерси от такива "защитници" на женските права! Беж да лееш крокодилски сълзи някъде другаде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  15 Март 2023 12:12ч.

  Не съм чел постановлението на прокуратурата, но писах по този въпрос статия за Гласове още когато "гръмна" този скандал, предвиждайки именно такъм резултат- прекратяване на производството. Пушилка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки си носи кръста !

  15 Март 2023 12:29ч.

  Поради каква причина той е позволил актрисата да има номера на дъщеря му ? Означава, че са били достъчно близки , за да се случи това. Целият казус се върти около техните интимни отношения, което е рефлектирало върху смс-ите към дъщеря му, но те са вторичен резултат. Достойният мъж запазва достойнството на жената, с която е имал интимна връзка, а не излиза с обяснения, с които иска да я превърне в парцал пред хората. Да не говорим, че Вергов си е закоравял женкар, за което би трябвало да носи съзнание и за кармата, която изгражда с това. Всеки си носи кръста !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  15 Март 2023 12:37ч.

  Ох, тръгнал той миля да ни сравнява със Запада, където имало закони за невинност до доказване на противното! Ами нали точно от пустия му Запад, дето толкоз всички да заслепени по него, включително и Вергов, тръгна Me Too? Нали те първи потъпкаха собствените си закони и сега ха си казал нещо, което някой някъде реши, че не му харесва, си моментално съсипан - социално, финансово и психически? Точно в този Запад, ако се беше случило това, щяха да го уволнят, да му отнемат титли, награди и звания, да го оставят без пукната пара, да го разведат със жена му, че и дъщеря му щяха да изгонят от училище, университет или работа, или където е тя там в момента? А тя щеше да бъде принудена трижди да се откаже от него публично? А прокуратурата нямаше да си мръдне пръста дори. И всичко това можеше да е базирано само на един анонимен сигнал? Хайде моля ви се, малко по-реалистично...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти нормален ли си, бе !

  15 Март 2023 12:58ч.

  Послужи си с примери за глупостите, които пишеш ! Къде се е случило това, което измисляш ? Говориш за онзи, който се обеси в затвора или за идиота Харви Уайнстийн, който ще влиза в затвора ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джони

  15 Март 2023 15:05ч.

  Джони Депп и Ембер Херд

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  16 Март 2023 9:26ч.

  Да, Стефан 15 Март 2023 12:37ч. е съвсем нормален и прав. Неговото описание на липсата на проверки, липсота на изискване на доказателства, т. е. липсата на правосъдие при зложелателни обвинения от жени-МеТоо в западния свят е вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Driver

  15 Март 2023 12:52ч.

  А, защо сега няма образувано производство срещу мухлата-лъжкиня? Могат да и повдигнат поне 3 обвинения по различни членове на НК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vessi

  15 Март 2023 13:25ч.

  Госпожата си направи реклама по най-долния начин,но май пресоли манджата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепа!

  15 Март 2023 13:50ч.

  Лично аз не харесвам Юлиан Вергов като актьор (това си е мой проблем), но след като прочетох какво е написал в своя защита, го оправдавам напълно като човек. Каквото и да се е случило между него и въпросната персона, това не може да бъде оправдание за нейните действия по отношение на детето. Заставам напълно на страната на Вергов, без никакво колебание!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  15 Март 2023 16:44ч.

  Аз не знам кой от двамата е прав, но жена, която иска да завладее женен мъж или да му отмъсти се захваща не с него, а започва да тормози жена му или в случая детето му може да се нарече само с дума, която няма да напиша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  15 Март 2023 17:26ч.

  Г-н Вергов е прав, че една мнима жертва може да подкопае доверието към хиляди реални жертви на насилие. Обратното не е ли също вярно - ако един грубиян не признае вина, хиляди грубияни ще се почувстват в правото си да се саморазправят. Иначе тези разкрития със задна дата и на мен не ми направиха никак добро впечатление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотю

  16 Март 2023 7:53ч.

  пиндоска НПО соросоидна психоидна хукър дианчето горкото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  16 Март 2023 13:58ч.

  И двамата са виновни според мен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  16 Март 2023 18:23ч.

  Малко в повече ми идва показването на сексуалните и просташки занимания на някакви шутове, взели се за въха на сладоледа. Айде стига бе шутове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  16 Март 2023 19:41ч.

  Юлианчо има вид на самовлюбен красавчик, разглезен плейбой-купонджия. "Льо, льох ,ли, ли, льох За целувки и любов всеки е готов!" - това е девизът на този артистичен сладуран. Винаги готов и винаги нарамил кокетна раничка. В нея той е подредил бойнат готовност на застаряващия похотливец: гащи, чорапи,четка за зъби, вазелин, презерватив със зимни гуми, вериги и сгъваем камшик - зер знае ли къде ще прекара нощта и чие легло ще трябва бурно да разскърца. А на сутринта този разгледен паун се буди и дълго чуди какво е бил повече през отминалата нощ - мъж ли, жена ли или пишка, окачена и всияща на стената още от първо действие. Направих си труда да изгледам около 20 минути от споменатия прехвален сериал "Откраднат живот". Такава мазна дрисня не бях виждал. Ако зависеше от мен бих забранил на целия му екип - от сценариста до последния актьор да доближават сцена или снимачна площадка. Отчайващо БЕЗДАРИЕ! На този фон скандалът Вергов-Диана е някаква незначителна нанодреболия. И той, и тя трябва да ежедневно да ядат пердах бой, докато човешки крак не стъпи на Марс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велик си

  18 Март 2023 12:48ч.

  Колко добре описваш ситуацията, момчето и сериала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ани

  17 Март 2023 16:31ч.

  забелязала съм, че либерализма във всичките му форми е много добро нещо, но за другите, опре ли до теб и детето, веднага се сещаш, че това е лошо нещо и разваращава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за Диана!

  18 Март 2023 11:02ч.

  Може да я наричате както искате, но има смелост да признае една своя травма, с която да покаже тъмнината и пошлостта в България. Ако си беше замълчала, щеше да се терзае, може би да се разболее. Сега също няма да й е лесно, но поне ще е помогнала на хиляди други случаи да получат частица морална справедливост, или съчувствие от разумните хора. Диана е много талантлива, силна, затова е притегателна цел за всички злобни, егоцентрични или завистливи жени и мъже. Целият случай е един вид тест за емоционална интелигентност и морал на българите. Докъде сме стигнали в зомбирането (всички цитират Метоо-движението, но никой не се е задълбочил да разбере защо се породи то и че това също е вид операция за да прикрият истинските случаи на насилие върху слаби и беззащитни жени и мъже от богати первезници), моралното падение и морален компас. Общество от мутро-чалга ценности, положени от бившите БКП елит, в полите на които се криеха настоящите "демократи". Между другото по защитниците на бияча, може да съдите за морала на обществото ни. Все елитни юнаци, известни с несъществените си дела и с известността си. Поздравления за горните коментатори, които не се подвеждат по решението на прокуратурата, фалшивите свидетели и неговите приятели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тез артисти...

  20 Март 2023 8:04ч.

  Много взеха да ни занимават със себе си! Разни прехвалени режисьори, закъсали актриси и актьори ни нескопосани сериали са се взели на сериозно и се опитват да налагат морал и командорят от медиите! Морфов и Вергов, както и няколко още гамена трябва да изядат по един пердах и да спрат да се правят на велики! В крайна сметка плаща им се да ни развлича, а не да ни поучават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи