Василев за Морфов: Това е част от нагон да привлича интерес върху себе си

Василев за Морфов: Това е част от нагон да привлича интерес върху себе си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Александър Морфов се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерския съвет, Народното събрание. Явно това е нова фаза в личностното му развитие."

Това пише директорът на Народния театър Васил Василев в пост във фейсбук, предизвикан от режисьора Александър Морфов и събщенията за нови надписи върху вратата на Василев и на пиара Велислава Кръстева.

За новите надписи - "ДПС", "приемна" и "офис", самият Морфов признава пред "Площад "Славейков", че отново той ги е направил. В същото интервю той нарича директора Василев "нищожество".

Според "Медиапул" новите надраскани надписи се появили в събота вечерта, но "в понеделник сутринта нямаше надписи върху вратите на Василев и Кръстева", казаха служители на Народния театър пред "24 часа". Все още никой не е потвърдил официално имало ли е, или не отново надраскани врати в театъра.

Ето целия пост на Василев:

Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов. Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си.

Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но определящи бяха творческите му качества.

За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има, свързани с репертоара на театъра.

За новото му амплоа, разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерски съвет, Народното събрание. Явно това е нова фаза в личностното му развитие.

Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика. Нито ДПС може да назначи някой в Народния театър "Иван Вазов" докато съм директор, нито ще уволня някой по прищевките на Морфов. Ще уволня всеки, който не изпълнява задълженията си по трудовите договори. Тези "високи" заплати в Народния театър "Иван Вазов" се изработват с много труд и талант, а не по стари заслуги и няма да допусна никой да живее на гърба на колегите, които репетират и са на сцена ежедневно.

Морфов трябва да е наясно, че с него няма да водя никаква полемика и да дискутирам никакви теми извън рамките на служебната ни взаимовръзка. Нито Народния театър "Иван Вазов" е арена за партийни изяви, нито той може да е съдържателен политически събеседник.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Публика

  14 Яну 2023 21:42ч.

  Добре че това е Морфов, а не Волен Сидеров например, да го подведат под отговорност за хулиганство. Но разбира се ,с големите творци е така - нагон за внимание - като че ли му е малко вниманието от сцената. Все пак директорът правилно е разбрал, че е по-добре да не му се обръща внимание, защото това явно засилва нагона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи